חב"דניק מהו?אנונימי (פותח)
נשמח לקרוא כאן את דעת החברים והמשתמשים בפורום זה - מי הוא / מה הוא חב"דניק?

חבדניק-רות22
זהו שמאמין בר' מליובאוויטש. וחובש כיפת "יחי אדוננו"

מה הכוונה להאמין ברבי מליובאוויטש?אנונימי (פותח)
והאם חבישת כיפת "יחי אדוננו" מספיקה?
מאמין באמונה שלימה שהר' הוא המשיח.רות22
עדיין לא ראיתי חבדניק שחובש כיפה שחורה ללא הכיתוב: יחי אדוננו. 

ככה מזווית עין שלי אני רואה את החב"דניקים. 
המותג שלהם.
רות 21, את חב"דניקית????אנונימי (פותח)
הגדרה שלי לחבדני"ק.אנונימי (פותח)
אדם שלומד\למד תניא, ויודע מלא בע"פ. יודע רמב"ם ושו"ע אדמוה"ז.
קם כל בוקר למקווה ומכין עצמו לתפילה.
שלא מתבייש לעמוד בדוכנים של חב"ד ולשווק את תורת חב"ד בכל מקום ובכל זמן.עזר לשליח המקומי לפחות בל"ג בעומר האחרון.
אם יקראו לו לשליחות בסביר- הוא ירוץ לשם.
יש מצב שהוא גם עבר סמיכה\למד שחיטה.

ותוסיפו הגדרות משלכם!!!
הגדרת "חב"ד על הזמן" למושג חב"דניקאנונימי (פותח)
לא ברורה גם כן.

אם יש מישהו שלא למד תניא מעולם, ובכל זאת הוא חב"דניק - האם זה אומר שהוא לא חב"דניק?

אם יש חב"דניק שלא יודע הרבה תניא בעל פה הוא חלילה לא חב"דניק?

מה הכוונה "מכין את עצמו לתפילה"? זה משהו אינדיבדואלי או כללי (שכולם יכולים לעשות, כמו ללכת ולטבול במקווה)?

ואם בכל זאת נמצא מישהו חב"דניק שמתבייש לעמוד בדוכנים של חב"ד בכל מקום ובכל זמן?

ולסיביר לא כולם מוכנים ללכת, על אחת כמה וכמה שלא לרוץ...

בקיצור, הגדרותיך עדיין אינם עונות על השאלה - חב"דניק מהו?

חב"ד על הזמן-רות22
אני ניראת לך חב"דניקית?!?!?!?
אז לא! 
בנוגע לתגובת רות21 -אנונימי (פותח)
גם אם לא ראית חב"דניק שחובש כיפה שחורה ללא הכיתוב "יחי אדוננו" - אז יש כזו מציאות, וישנם הרבה חב"דניקים שלא חובשים כיפה כזו, והם חב"דניקים לכל דבר וענין!!!

זוית העין האישית שלך, יתכן והיא בנויה על טעות כלשהיא, אך היא לחלוטין אינה נכונה...
כן אני מאמינה שיש כאלה..רות22
הגבתי כך לצורך העיניין כדי לתת את ההגדרה קיצונית... על חב"ד כי יחי אדוננו זה הם כמו- שברסלבים המותג שלהם זה נ נח נחמ נחמן מאומן למרות שלא כולם על כיפות כאלו...

אין לי מושגאמונהה
חבדניק זהבלפן
מי שתיתקשר לרביים של חב"ד והולך לפי השיטה של חב"ד
 הוא יכול להיות בור ועם הארץ אבל דרך ההתקשרות לה' היא כמו בחב"ד (לפחות השאיפות)
זה נשמע שאתה עושה את חב"דרות22
אנשים לא לעניין. 
מה הכוונה בור ועם הארץ? 
התשובה של בלפןאנונימי (פותח)
כוללנית מידי.

מה זאת אומרת "מי שמתקשר לרביים של חב"ד"?

מה הכוונה "הולך לפי השיטה של חב"ד"?

במילים שלך אין תשובה מהותית.

מהי אכן דרך ההתקשרות לה' ש"כמו בחב"ד"? ומנין, כפי ששואלת בעצם רות21, שהוא יכול להיות בור ועם הארץ, ומה זה קשור בכלל לשאלה?

דומני שכולם ישמחו לקרוא את תגובותיך המנומקות.
טוב אתן הגדרה כללית לחב"ד לאור התשובות כאן-רות22
כל אחד נתן כאן הגדרה מי הוא חב"דניק.. כמו:

- אמונה ברבי מליובאוויטש,
- חבישת כיפת יחי אדוננו,
- לומד תניא, יודע בע"פ רמב"ם ושו"ע
- קם כל בוקר למקווה ומכין עצמו לתפילה,
- עומד בדוכני חב"ד ומשווק את תורת חב"ד
- ישלח לשלחיות,
- עבר סמיכה או למד שחיטה,
- הולך עפ"י שיטת חב"ד,
- הוא יכול להיות בור ועם הארץ אבל ההתקשרות לה' היא כמו בחב"ד,

ו"חושב" שהוא שואל השאלה ענה בחזרה-
ולפי דבריו אני מסכמת בשורה אחת:

חב"דניק זה לא אחד שעושה את כל מה שמצויין הנ"ל פשוט זה אדם עובד ה' בתמימות עם ייראת שמיים, וזהו.

אני מוסיפה: שבדור שלנו כל הפילוגים שלנו כל הזרמים הדתיים האלו הם רק הטעיות לכאן או לכאן.. אולי מכוון אבל אני אישית לא מחזיקה מיזה.
גם ברסלבים, דתיים לאומים, וחרדיים יכולים לקרא תניא לטבול במקווה ולחבוש כיפת יחי אדוננו וזה לא עושה אותו חב"דניק כמו שחב"דניק זה לא מחייב אותו לעשות את כללל מה שציינו קודם.

תקנו אותי אם אני טועה.
הגדרה כללית?אנונימי (פותח)
ראשית כל - לפני שאנחנו ממשיכים בדיון, הרי לא ייתכן שאנחנו נקבע מי הוא / מה הוא חב"דניק.

אנחנו יכולים רק לכתוב את מה שאנחנו חושבים / טועים לחשוב.

שנית כל -

ההגדרות ה"כלליות" הם באמת מאוד כלליות ולא מובנות.

א. מה זה "אמונה ברבי מליובאוויטש"?

ב. מדוע דווקא חבישת כיפת "יחי אדוננו"?

ג. לאור הדברים הכתובים לעיל, כל אחד יכול ללמוד תניא, אפילו בעל פה, וללמוד רמב"ם ושולחן ערוך.

ד. האם לעמוד בדוכנים ולשווק את תורת חב"ד זה הופך יהודי לחב"דניק?

ה. לשליחות יוצאים זוגות נוספים בכל העולם מטעם כל מיני ארגונים, מה הייחודיות של חב"דניק?

ו. הרבה יהודים שאינם נמנים על ה"חוג" החב"די (כביכול) עוברים סמיכה לרבנות ולומדים שחיטה. מה החידוש בחב"ד?

ז. מה הכוונה במילים הסתומות: "הולך על פי שיטת חב"ד"? ואם אני מכריז בריש גלי שאני הולך על פי שיטה כזו או אחרת, זה נקרא שאני בשיטה הזו והכל בסדר?

ח. שוב, גם ההגדרה "הוא יכול להיות בור ועם הארץ, אבל ההתקשרות לה' היא כמו בחב"ד". מילים לא מובנות ולא מוסברות כלל וכלל. מה הקשר כאן בור ועם הארץ? ומהי אכן אותה התקשרות לה' שיש בחב"ד, ששונה מכל היהודים האחרים?

אני לא אומר שחב"דניק זה לא אחד שעושה את כל מה שמצויין, כי הפרטים שחב"דניק עושה כלל לא הופכים אותו לחב"דניק....

יש משהו מיוחד בחב"דניקים שאין אצל אחרים? מדוע? מי הוא חב"דניק? מה הוא חב"דניק? עוד "חוג" ביהדות? אנשים טובים? אנשים נפלאים? עובדי ה'?

מה ה"סוד" של החב"דניקים? כיצד אפשר להיות כאלו? והאם צריך בשביל זה להתלבש כמותם? האם כשמתנהגים ככל אותם האפשרויות שהזכירו קודם - אפשר להיות מיד חב"דניקים?

ואם כן, כיצד מבצעים זאת, ומהי התשובה לשאלות שהצגתי בתוך 8 האפשרויות?

אינני מבין. כל אחד שיש לו מח פנטזן ממציא תשובות?!יהודה.
חבדניק הוא זה שמקושר לרבי . נקודה.

הווי אומר שהוא מקיים את מה שהרבי דורש מאיתנו [אך כמובן שמן הנמנע שלא יהי' בזה דרגות וכו' בדרגת קשרותו לרבי....]. 
מהו חבדני"ק?מושיקו
חבדניק הוא מי שקשור לרבי הולך ע"פ הוראתיו, לומד וחוזר תורתו, כותב אילו והולך בדרכיו.

או לפחות מי שמשדתל לעשות את כל הנ"ל
שאלת חבדניק - האם הלא משיחסטים הם חבדניקים?בן ציון גגולה
ב"ה

אני שבאתי לחב"ד מהעולם הליטאי רוצה להבין על פי דברי מושיקו יש שאלה שעולה ,
- מעבר לוויכוח ההסטורי האם לפרסם שהרבי הוא מלך המשיח
יש דבר שהרבי אומר ויש קבוצה שלא עושה אותו 19 שנה במזיד והוא:
הרבי אומר לפרסם שהוא נביא ,שופט ויועץ הדור בשיחת פרשת "שופטים" ז' באלול תשנ"א בסעיף יא , יש כאלו שאומרים שהרבי דיבר על הריי"צ אני אישית לא מבין כך וגם כל מי שהראתי לו את השיחה [מחוץ לחב"ד כדי לשמור על אובייקטיביות] כעת יש קבוצה שמפרסמת את הנביא ויש קבוצה שלא מפרסמת לא על הריי"צ ולא על הרבי אז מי חבדני"ק ? מי שלא מסכים מוזמן לתקן אותי

הרני מביא את המקור כדי שאפשר יהיה לבחון את הדברים: 
בענין שאתה הזכרת, השאלה היא לא "מי חב"דניק&quאנונימי (פותח)
אלא מי מבצע את הדברים שהרבי אומר בצורה הכי נכונה....

יש המון הוראות של הרבי, שפזורים בכל השיחות שלו, ואני לא בטוח שכולם (ואנחנו בתוכם) מבצעים אותם כראוי, משום שלכל אחד ישנם טעויות וטענות שונות.

אז כך שלבוא ולפסוק בצורה ברורה ש"מי שלא מפרסם הוא לא חב"דניק" - זו טעות. אמנם לא טעות גדולה, וזו טעות שאפשר לתקן אותה במהירות, אבל זו טעות.

כל החב"דניקים משתדלים, איש איש לפי הבנתו או לפי אי-הבנתו.

חושבני שזו טעות לכתוב את המילה "במזיד" בדבריך... זו בטוח אינה שיטת הרבי ולא שיטת חב"ד, לקטלג אנשים לפי הטעויות שלהם (שהם חושבים שזו לא טעות, וזכותם לחשוב כך, ועיין באשכול סמוך אודות ההבדלים בין "שיחת השבוע" ל"שיחת הגאולה").

אם כך-רות22
איך שהבנתי בשורה התחתונה שאין הגדרה מדוייקת לתואר: "מיהו חב"דניק" כי כל חב"דניק משתדל... לפי הבנתו, או לפי אי-הבנתו.

מהו חבדניק? 2מושיקו
לבן ציון היקר!
לכן כתבתי שיש כאלה שמשתדלים לעשות הרבה דברים שהרבי אומר ויש כאלה שעושים את השליחות העיקרית שהרבי דורש (משיחיסטים בלע"ז) וד"ל

ולרות,באמת אפשר לומר שיש אמת בפתגם החסידי הידוע שכולם חבדני"קים....
לחושב היקר - תחשוב על מה שכתבתיבן ציון גגולה
ב"ה

תוציא את הקיום של משיחסטים לרגע ופשוט תחשוב

לרות היקרה יש הגדרה מדוייקת ומושיקו צודק בהגדרהבן ציון גגולה
בן ציון גגולה -אנונימי (פותח)
חשבתי על מה שכתבת, אבל אתה כתבת על בסיס זה שיש משיחיסטים... ויש כאלו שלא.

אז זו הטעות. לפחות שלך, ועוד רבים וטובים:

צריך להבין שכל החב"דניקים, כולל כולם, הם חב"דניקים והם חסידים של הרבי. וכמו שלאורך כל ההיסטוריה היו חסידים שהצליחו להקפיד יותר על מה שהרבי אומר, וכאלו שלא כל כך הצליחו (והיצר הרע שלהם התגבר עליהם) - כך יש גם היום.

ראה. חב"ד - היא איננה רק משיח. חב"ד מליאה בדברים רבים, אין ספור, שכולם מתרכזים לנקודה אחת ומובילים למטרה אחת - הגאולה האמיתית והשלימה על ידי משיח צדקנו.

אתה, כיהודי יקר שהגיע מעולם אחר (כפי שהצהרת בעצמך, ו"הודאת בעל דין כמאה עדים דמי"), חושב לתומך שחב"ד היא רק עוסקת בענייני משיח, ושהפצת עניינו של נשיא הדור היא רק בכלים שאתה מכיר, ומי שלא חושב או עושה כמוך - פשוט טועה...

אז דע לך, בן ציון היקר, שרוב החסידים של הרבי בעולם כולו מקיימים את ההוראה של ההפצה לאנשי הדור שיש נשיא ונביא לדור, איש איש במילותיו ואיש איש בסגנונו!

הרבי לא חִייֶב אף אחד לעשות כפי שהשני עושה ובדרכים שהוא נוהג בהם, אדרבה: ההוראה של הרבי היא לכל אחד ואחד בנפרד!! שהוא יחשוב כיצד הוא מבצע מה הרבי רוצה ממנו, ולא מה החבר או החסיד השני, חשוב ויקר ככל שיהיה, רוצה ממנו... וכמו כן, לא מה הוא רוצה שהחבר או החסיד השני יעשה...

כמובן, שאם יש כמה חסידים שרוצים ויכולים לעשות את אותה המטרה באותו "ראש" ובכוחות משותפים, עליהם לעשות זאת, ועל כך אין חולק.

את ההפצה של ענין נשיא הדור ונביא הדור, מדריכים המשפיעים את החסידים כיצד לעשות זאת, ואותם יש לשאול ולהתייעץ אודות הדרכים המתאימות, כמקובל מקדמת דנא בחסידות חב"ד ליובאוויטש.

אך דא עקא, שהיצר הרע החליט שאנחנו צריכים להחליט לשני כיצד לעשות.... וזו הטעות הרווחת, וממנה יש להיזהר. עלינו לעשות ולפעול, וכפי ההדרכות של הרבי ש"המעשה הוא העיקר", כדי להביא את ההתגלות ולא ח"ו לעכב אותה עם כל מיני קטרוגים על עם ישראל.

נסכם:

מטרת חסידי חב"ד ליובאוויטש, על פי הנחיות הרבי, היא להביא לגאולה האמיתית והשלימה, על פי כל הנחיות הרבי, שהם רבים-רבים ושיש ללמוד אותם ולדון בהם כל אחד בפני עצמו, ומתרכזים לנקודה אחת, היא "קבלת פני משיח צדקנו". על כל אחד לפעול בזה כפי יכולתו והבנתו ובהתאם להדרכת הרב וה"משפיע" שלו.

לחושבמושיקו
הלוואי שכו"כ כאלו שמגדירים עצמם כחסידי חב"ד ילמדו את השיחות של הרבי בצורה אוביקטיבית ויעשו את מה שהרבי דורש בלי להתבייש.

אבל בינתים בן ציון עושה הרבה ממה שהם צריכים לעשות
לחושב היקר - תדבר עם המשפיע והרב שלך ותשאל אותובן ציון גגולה
ב"ה

מתי [עם זמן מדוייק , גליון מדוייק , מקום מדוייק ] פרסמו שהרבי הוא נביא [שעל פי ההלכה מחוייבים לשמוע בקולו ואסור להרהר אחריו ושיש לקבל את כל הוראות רבותינו נשיאנו ] שופט ויועץ הדור?
או גם אם יגידו לך [בשקר מוחלט] שהרבי מדבר על הריי"צ , מתי פורסם עליו לכל אנשי הדור[מיליארדים של אנשים או לפחות נתחיל לעם ישראל ]
חושבני שהדיון גלש מפסים של הבנה לפסים של עובדותאנונימי (פותח)
הרי מטרת הדיון הזה כאן בפורום אינה לספר לכולם את העובדות בלבד.

כי העובדות, יכולות להיות לכאן ולכאן ואין להם שום משמעות אל מול האמת האבסולוטית והנכונה, אותה הרבי מתווה ולא אף אחד אחר, עם עובדותיו הנכונות או הלא-נכונות.

בהתייחסנו לעובדות, הרי שהן מבלבלות ואינן מניחות מקום לתשובה האמיתית והאובייקטיבית.

"מושיקו" כתב שיש הרבה שמגדירים את עצמם חסידי חב"ד שלא לומדים את השיחות של הרבי בצורה אובייקטיבית ואינם עושים את מה שהרבי דורש בלי להתבייש. מנין לך? וכי שוחחת איתם פעם? וכי שאלת אותם בצורה מנומסת, בדיוק כמו שאתה מברך אותם ב"בוקר טוב", כיצד הם מתנהגים וכיצד הם מבינים?... ואולי יש להם דעה קצת אחרת משלך? למה אתה חושב שההבנה שלך בשיחות של הרבי היא הנכונה?

יתירה מזו: כבר כתבתי ואכתוב שוב, שכל המנסה לומר שענינה של חב"ד זה רק משיח, אינו אלא טועה. לרבי יש מאות אם לא אלפי הוראות, שכולם כלולים וחדורים בנקודה העיקרית האחת והיחידה, שהיא "קבלת פני משיח צדקנו".

היצר הרע "תפס לו טרמפ" בשנים האחרונות, וברגעים האחרונים של הגלות, וכדי שיהודים יתעסקו בשטויות ובלשון הרע ובלכלוך על יהודים אחרים, צדיקים וקדושים - הוא אפילו נותן לזה איצטלא של "משיח": הוא לא מפרסם, וההוא לא עושה. מי שמנו למבקרי חב"ד? מה, אנחנו אחראים על החסידים של הרבי? האם באמת כה אכפת לנו משלומם האישי והפרטי, כמו שאכפת לנו מדעותיהם וקיום ההוראות של הרבי על ידם?

לבוא ולומר, שישנם כאלו שלא מפרסמים משיח, ולא עושים וכו' וכו' - זה כמו להתייחס לכך שישנם מצוות של הקדוש ברוך הוא, אבל... יש הרבה יהודים שלא עושים.... מה זה שייך לענין? אנחנו עכשיו מדברים כמה כמות של יהודים שלא שומרים תורה ומצוות יש בעולם???.....

אני, באופן אישי, ציפיתי שבן ציון גגולה יענה תשובה יותר אמיתית, ולא תשובה שמשתייכת למציאות בשטח. אם ניתן להגדיר זאת במילים כאלו.

כי, אם נתחיל לבדוק מה קורה בשטח - נגלה שישנם הרבה יהודים שלא שומרים תורה ומצוות. עובדה.....

הבינו: הוראה של הרבי - היא במטרה שהחסיד יעבוד על עצמו שהוא אכן יעשה אותה. וזה נוגע לכל השיחות כולם. ויתירה מזו, ובפרט אם אנחנו מתייחסים אליו כיועץ, שופט ונביא - עלינו ללמוד היטב היטב את כל ההוראות שלו ולקיים אותם. מישהו יכול להעיד על עצמו שהוא עומד בזה??......

אשמח להמשיך ולהסביר אם נצטרך הלאה, ומקווה שהדברים לא יובנו בטעות ובסילוף - כוונתי היא לטובה, שנחשוב יותר על מה שאנחנו כותבים ומדברים וחושבים, והעיקר שנעשה את זה כמו שצריך, ובאמת, ובלי "לעבוד" על עצמו שאנחנו בסדר, והראיה - אנחנו יודעים יותר טוב מהשני - - - 

לחושב שליט"אמושיקו
הבעיה שאתה חושב שנכנסים לכאן בשביל ללמוד באופן מעמיק.

והנקודה היא שלא, תגובות ארוכות כשלך וכן נושאים עמוקים, עניניות כפי שיהיו לא מעניניות את באי הפורום...

ועוד נקודהמושיקו
ידוע שהקב"ה נתן מקום לטעות שמי שרוצה יבוא ויטעה במציאות העולם וכן בהבנת הדברים ולצערינו אפשר לומר שהרבה אנשים היום לא מבינים את כונת הרבי בענינים שונים ובמיוחד בעניני משיח...

ויש כאלו או שזכו או שלומדים את זה בראש בריא,ולא משנה מי שיהיו חבדניקם או שאר חסידויות ליטאים או הציבור הדתי לאומי והם מבינים נכון
כגון פרופ' קראוס והרב יעקב גוטליב ועוד ועוד 
לחושב היקרבן ציון גגולה
ב"ה

כל המטרה של העלת הנושא הוא תיקון הבעיה לאחר הצגתה
ולא להראות חלילה שמישהו יותר טוב

הם מתחלקיםno name102
למשיחיסטים ואנטימשיחיםטים
משיחיסטים מאמינים שהוא חי ובלה בלה בלה.
והאנטי- הולכים לפי פסיקותיו אך יודעים שהוא ניפטר.

"בעמך כולם צדיקים."
no name102 הגיב כאןאנונימי (פותח)אחרונה
תשובה שאינה מבוססת ואינה מכובדת.

דומני שכדאי לך, יהודי יקר, לחשוב עוד פעם לפני שאתה כותב דברים שאתה לא יודע.

אשמח תמיד לענות לך על תהיותיך וטעויותיך.

חושב.
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך