אני מרגישה בעלת מסעדה. אבל מסעדה גרועהמחי
לא עומדת בקצב של להכין 2 ארוחות ביום, ואין לי איפה לקנות שניצל תירס לצערי. אוף זה כל כך מתיש כל הנושא הזה של האוכל! ואני לא יכולה להכין כמות כפולה, בקושי לארוחה הנוכחית אני מספיקה. והילדים החליטו פתאום שהם לא אוהבים חביתות, מההה??
כל הזמן מרגישה שאין מספיק אוכל, והוא מוכן מאוחר מדי, ובעלי ממש עוזר אבל עדיין, צריך מישהו במטבח ומישהו עם הילדים.
אז זהו... נמאס לי להיות ספקית אוכל, זה תפקיד נורא מתיש
מזדהה בגדול..באר מרים
אצלנו הכל בכמויות ענק טכך הזמן מתלוננים..
שתי כיכרות לחם בארוחה,
קילו וחצי! פסטה לארוחה אחת!
שני קיחו ארז חשבצ
וכן הלאה..

מרגישה באמת מסעדה ..
וואו איך את עומדת בזה??אביול
וואו לגמריאני זה א
אני לא יודעת מה גילאי הילדים שלך אבל אצלי הם התחילו להכין הרבה בעצמם..
גיחאי 9,5,3.5ושנה כמובן לא בישול אבל לימדתי את הגדולה לחמם במיקרוגל ושני הקטנים למדו למרוח ממרח בלחם. והגדולה והשני גם חותכים לבד ירקות.. הם ממש מאושרים מזה וזה מקל קצת..
בבוקר הם קמים ואוכלין עוגיות אחכ מתי שמבקשים מכינים לעצמם את הארוחת בוקר ואז אני מכינה צהרים ואחכ בערב בעלי עוזר אבל מכינה מה שהכי קל לי או טוסט או חביתה וירקות ולפעמים כשבא לנו לפנק אז מכינה שקשוקה או ציפס. ובסוד אפשר גם לחמם פיצה במיקרוגל זה ממש עוזר לסתום חורים..
ואם אין לך מאיפה לקנות את יכולה לחתוך פיתה לשני עיגולים למרוח מעל רסק וגבנצ להכניס לתנור לכמה דקות שהגבינה תימס וזה אחלה ארוחה.. אפשר גם עם שמן זית וזעתר במקום יוצא אש.. עוד רעיון להכין באמצע שבוע כשיש זמן בצק וחעשות ממנו כמו פוקצות עם שמן זית וזעתר ולהקםיא אחד אחד בניחון נצמד וכל מה שנותר זה רק לחמם קצת התעסקות האפיה כי כל תבנית נכנסות לי 6 פוקצות וקילו זה 30 בערך אז צריך כל פעם רק 2 תבניות בתנור אבל אני נהנת אחכ שלא צריכה לעבוד ויש כבר מוכן
אכן.. אבל תלוי במצב רוח שלהם..באר מרים
היום לארוחת צהריים (לחלקם בוקר..) הם הכינו מסעדה עם חביתות בלחמניה לכולם.

ובערב הכינו חנות פלאפל עם פיתות ציפס וסלט (ואני נכנסתי לנוח בזמן שהם הכינו ואכלו! נדיר אבל קורה..)
אבל לא כל יום יש להם חשק להזיז את עצמם..
תודה!מחי
הילדים שלי קטנים עדיין, 3 ושנה וחצי, בהחלט מחכה לגיל שיוכלו לעזור, לפחות לחתוך סלט

כן אני מבינה שהרעיון זה כמה שיותר להכין מראש ולהקפיא... בלילות האחרונים התחלתי להקדיש זמן להכין דברים למקפיא, אבל אם אני מקדישה את הלילה לזה אין לי זמן לכביסות, שטיפת כלים, לאפס את הבית וכו'... ובמשך היום פשוט לא מצליחה לעשות כלום עם הילדים בתקופה הזו. ואם בעלי מוציא אותם לסיבוב קצר אני פשוט הולכת ל-י-ש-ו-ן
מבינה אותך מאוד..קורה לכולן..השם בשימוש כבר
ואם תרצי עצה קטנה - זה קצת קשה, אבל אח"כ שווה להמון זמן:
לגבי ארוחות צהריים עשיתי לי מנהג פעם ב... של " יום בישולים"-
*אני נוהגת לקנות הרבה חלקי עוף וחזה עוף טריים. ביום שזה מגיע מהסופר, אני טוחנת חזה עוף בכמות גדולה מאוד, 2 חבילות פטרוזיליה, תפו"א בצל, מערבבת לתערובת זו תבלין לקציצות, שמן מלח טיפה פלפל ומגלגלת לקציצות בתוך סיר עם מים רותחים. אחרי שהקציצות עשויות, מחלקת כדורים כדורים לתוך קופסאות ומקפיאה, ואז יש קציצות בשלוף שצריך רק להכין רוטב
(מעגבניות מגורדות +שום +פפריקה שמן ומל"פ) ששמים אותן בתוך לחמניה טריה(לא צריך תוספת )
*את חלקי העוף הטריים אני מרתיחה, מתבלת( רק בסילאן ושמן זית)ומקפיאה בתבניות חדפ ואז שוב- יש עופות בשלוף שצריך רק להכניס לתנור, פתיתים או ספגטי ליד זה ואת מסודרת.
*תבררי אורז מראש ותחלקי בשקיות לפי כוסות. שמרי במקרר ואז רק לבשל..( לא רק, אבל חסכת זמן של ברירה)
*אני מכינה מטבוחה בכמות גדולה ומחלקת, לימון סוחטת ומקפיאה בתבניות של קוביות קרח.. וזה משמש גם ללימונדה ביתית למשל,וגם בתור מיץ לימון לסלטים.. הבנת את העיקרון?
כל הדברים שחוסכים לי אח"כ זמן.
*לברור קטניות(חומוס, שעועית)בכמות גדולה, להשרות, לבשל, ושוב לחלק לשקיות ואז יש לך כל הזמן מוכן ואפשר להוסיף להרבה תבשילים.
*צ'יפס בתנור, בטטה בתנור-מינימום תיבול ולאפות.
*כל ה" סנפרוסטים" למיניהם- מינימום בישול ותיבול, גם בריא גם טעים.
*חזה עוף(רק טרי, לא להפשיר ולהקפיא)לטבול בביצה ובציפוי ולהקפיא עם שקיות ניילון בין לבין. להוציא ולטגן/לאפות את השניצל.
*חברה שלי מכינה פיתות זעתר/בצל/לחם שום/פוקצ'ות בכמות גדולה בהקפאה, ובהחלט מחממת לילדים בתור ארוחת צהריים יחד עם לאבנה!
*חוץ מזה-תעשי אוכל הכי הכי פשוט,בלי התקשקשויות מיותרות.
פתיתים, ספגטי, אורז, אני משתמשת הרבה בתבלין "על האש" שבו אני מערבבת נתחי חזה עוף ושמן זית ואז רק משחימה במחבת כמה דקות. מהר מאוד זה מוכן ואם את עושה פתיתים ליד... מושלם.
יש עוד מלא מלא טיפים,
הכלל הוא לחסוך תהליכים, ושיהיה אוכל "רק לחמם ולהגיש" מוכן במקפיא, לימים לחוצים שהילדים באים הביתה רעבים ולא הספקת לבשל.
אני יודעת שזה נשמע מתיש, וזה גם קצת קשה כשזה מתרכז ליום אחד אבל כשמתרגלים זה הולך ממש בקלות, וגם חוסך זמן בהחלט.
בהצלחה יקרה
וואי וואי איזו מאורגנת אחת!! אשת חילמחי
תודה על התגובה המושקעת!!
לא הכל רלוונטי לי (לדוג' יש לי רק איפה לקנות בשר ועוף קפואים) אבל לקחתי לעצמי כמה רעיונות, תודה!

לגבי הטיפ להכין אוכל הכי פשוט, זה מה שאני עושה ובכל זאת לוקח זמן וכח
הלוואי אשת חיל.. משתדלת, שלא ישמעהשם בשימוש כבר
שאני איזו מושלמת שתמיד תפתחי את המקפיא ותמצאי שם ארוחות ביתיות מוכנות מושקעות. בפירוש לא. אבל יום מרוכז לבישול כללי אני משתדלת לעשות מדי פעם.זה ממש כיף לשלוף קופסת קציצות מוכנה בזמן לחוץ.
ושכחתי לרשום גם שאני מבשלת הרבה ירקות בכל מיני צורות(קישואים ברוטב עם עוף או בלי, מוקפץ בשרי או פרווה וכו') אבל זה פחות מהר מאורז, פתיתים או ספגטי( שהם אומנם מהירי הכנה אך ערכם התזונתי לא משהו) כי הנושא היה אוכל מהיר..
בכל מקרה, אל תהססי לטפוח לעצמך על השכם גם אם ארוחת הצהריים היא כריכים עם קוטג'!!!
בויאנה את יעילהאמא3
@השם בשימוש כבר התרשמתי! איזו אליפות
@מחי אני חייבת להגיד שמעריצה אותך! נתפסתי למשפט ''כשבעלי לוקח אותם אני הולכת לישון'' כל הכבוד!! ככה צריך🙂 באמת. איזה כיף. ככ מפתה להתעסק בדברים של הבית כשיש רגע פנוי וככ הרבה יותר נכון להשקיע בזמן הזה *בך*!
(ממני שבשבוע שעבר אמרה פעם ראשונה בחייה לאיש שלה- בבקשה תיקח את הילדים לטיול.. ואני פשוט אשב לי על הספה ואקרא ספר.. והבית היה הפוווווך)
חיבוק על שירותי המסעדה, אמא אלופה שאת 🙂 השנקל שלי זה ארוחות ליומיים (לבשל כמות גדולה יותר של תוספת ואז לאכול יום אחד אורז עם איקס ויום שני אורז עם וואי) אבל בעיקר חיבוק 💞
וואי וואי.. איזה פרגונים רצים פה היה שווה להצטרף..השם בשימוש כבר
שוב מדגישה-לא באה להחליש דעתה של אף אשה חלילה, מה גם שבינתיים יש לי ילד אחד= הרבה יותר זמן פנוי מלכל אם ממוצעת, אני עפר לרגלי כל האמהות לילד+,
רק תדענה שזה אפשרי בכ"ז, חברה שלי אמא ל 4 וגם היא מבשלת ומקפיאה מראש. ובאמת שזה פשוט כיף ומספק.
המון כח ושמחה לכל האמהות המדהימות ונשות החיל..
ודרך אגב יש לי חברה טובה שמתנגדתהשם בשימוש כבר
לשיטה הנ"ל, היא אמא ל 5 וה6 בדרך ב"ה, וטוענת שעד שסוחטים לימון ומקפיאים בתבנית או שמצפים את השניצל בביצה ופרורים ומקפיאים, גם ככה יש דברים לעשות ואם את גם ככה בשוונג של הבישול אז כבר תסחטי לימון בין הקילוף לתיבול לריסוק לבישול שממילא תעשי... ובשיטה שלי המטבח מתלכלך פעמיים(בהכנות לבישול ובבישול עצמו)
אנחנו עדיין רבות השיטה של מי יעילה יותר,
וכל אחת בשלה🙂
נכון גם לי קשה באמת להקפיאאני זה א
למדתי את זהרק בשנה האחרונה חחח
אבל בעיקרון כשאני קונה חזה עוף טרי או בשר טחון טרי אז אני משתדלת כן להכין קציצות ושניצלים בלי לבשל רק לתבל ולהקםיא ואז חוסך לי את זמן ההכנה של הקציצות עצמן או השניצלים וגם לא מלכלך הרבה רק קערה של התיבול ובימים לחוצים זה ממש הצלה. אגב אני מקפיאה גם מנות כאלו לבעלי ומכינה לו בבוקר לעבודה בציק צאק חזה במחבת או קבב בתנור או דג בתנור...
יש בזה משהו.. להתעסק עם לסחוט לימוניםחדשה ישנה
ואז להקפיא, זה הרבה יותר התעסקות מאשר לסחוט בו במקום.

וכל דבר צריך לארוז היטב לפני הקפאה, ולמצוא מקום במקפיא, ולהפשיר מספיק זמן קודם הארוחה....

מה שכן, אני אוהבת לעשות מה שאת עושה עם בלילה של קציצות עם חזה עוף או בשר טחון, ומקפיאה מחולק בשקיות אוכל רגילות. כל כמות כזאת לארוחה. למה את מבשלת במים קודם? אני מבשלת את הקציצות ישר בתוך הרוטב.. עבודה כפולה ועוד כלים לשטוף.

ואז אני מפשירה בבוקר שקית עם בלילה של קציצות, מכינה רוטב ושמה קציצות בתוכו. אפשר להוסיף ליד ירק/אפונה וסגרת עוד פינה.
דווקא לימון הכי פשוט- עושים כמותרעותוש10
מקפיאים בכלי של קוביות קרח, כשקופא- מעבירים לקופסא. כל סלט זורקים קובית לימון סחוט עליו זה מפשיר ממש מהר כמה דקות.

גם לימון יש זמנים שזה יקר או שיש חוסר בסופר
בעונה יש לימונים יפים ובזול
אם זה מבחינת חיסכון זה אחלהחדשה ישנה
אבל לפי מה שהבנתי זה חיסכון בזמן. לא רואה איך זה חוסך בזמן כ''כ.. אבל כל אחת איך שנח לה.

מה גם שמההקפאה יורד קצת מהטעם וצריך יותר לימון.
נכון.. בדיוק הסיבות הנכונות להקפיא מיץ לימון-לא תמיד ישהשם בשימוש כבר
ואני אישית לא מתחברת למיץ לימון סחוט קנוי.
לא כדאי, זה גורם לאיבוד של רוב הויטמינים.כי לעולם חסדו
למה אני שולקת במים רותחים? האמת-לא יודעת,השם בשימוש כבר
מרגיש לי בטוח מבחינה בריאותית.
גם כך בעצם אפשר להוציא אותם לחמם כמה דקות בסיר ותכלס לאכול ככה עם אפונה מבושלת. בלי רוטב, כי הן כבר מתובלות. בעבר באמת הייתי עושה כמוךוגם חמותי עושה ככה-מקפיאה קציצות קפואות לא שלוקות. כל אחת ומנהגה... 🙂❤️
והתגובה הנ"ל היא ל@חדשה ישנה🙂אני לא יודעתהשם בשימוש כבר
איך מגיבים לזו שכותבת...
וכנראה גם לתייג אני לא יודעת... 🤣השם בשימוש כבר
דווקא שרשרת נכוןחדשה ישנה
אבל לתייג אי אפשר בכותרת.

בכל אופן, אם מטרת הבישול במים להרוג חיידקים, זה קורה גם ככה בבישול עם רוטב כי זה הרי מגיע לרתיחה ... אבל איך שאת אוהבת.. אני מעדיפה מינימום של כלים לשטוף בסוף 🙈
וואו בוז
את אלופה!וואוו
וואו אשת חילאביול
מזדהה לגמרי בוז
שני בנים בני שנה ושנתיים, כל היום רעבים... כל כמה ימים מחליטים שהם לא אוהבים את מה שאני מכינה, וכבר נגמרו לי כל הרעיונות!!!
ומרוב שאני מכינה להם דברים אני שוכחת להכין לעצמי... פשוט מתיש.
את "מתכונים ב10 דקות" ניסית?השם בשימוש כבר
מתכונים ב-10 דקות: אתר מתכונים קלים, מהירים וטעימים!
יש שם מלא מתכונים באמת קלילים ומהירי הכנה, וגם טעימים אחד אחד!!
יש שם קטגוריה של אוכל לילדים. אני אוהבת...
בהצלחה
למה את מכינה במיוחד בשבילם? זו עבודה כפולהחדשה ישנה
ומכופלת.

תכיני לעצמך מה שאת אוהבת ותצרפי אותם.
קציצוץ עם ירקות, פסטה, מרק ירקות ועוף, אורז , תפוחי אדמה. תאמיני לי, בסופו של דבר הם אוכלים הכי טוב כשהם רואים את אמא אוכלת יחד איתם את אותה ארוחה.

הכי מעצבן שיש שמכינים משהו ובסוף הם לא אוכלים! 😖
זה לא תמיד עובד...הילדים שלי מאד בררנים באוכל(גם בעלי)אמהלה

ואני מבשלת הכל בשבילי... תמיד מנסה להציע להם אבל אין כמעט שום אוכל מלבד עוף-שניצל-סלומון  פסטה-אורז-פירה-תפוח"א

שהם מסכימים לאכול

שום ירק בשום צורה שהיא...

ואני אוכלת הכל כך שזה לא תמיד רק עניין של דוגמא אישית

אי אפשר כל כך...בוז
אני אוכלת הרבה סלטים וירקות, והקטן מתקשה ללעוס את זה. הגדול לא ממש רוצה אלא אם כן הוא אוכל מהצלחת שלי (אם אני מכינה לו גם ושנה בצלחת שלו הוא לא רוצה. רק ממני)

פעם הם אהבו חביתות, היום לא.
קציצות הם לא אוהבים.

וירקות הם גם לא אוהבים...

מסובך...
כשמך כן אתחדשה ישנה
כל כך מוכר הילד שרוצה מתוך הצלחת שלי... זה באמת לא קל .. תכף יגדלו ויאכלו יותר כמו גדולים
אה ברור! סלט זה כל כך טעים ומשביע ומזין!בוז
אני כן מרגילה אותם לנשנש ירקות (הגדול ממש מכור לכרוב ולשומר ולקולרבי)
אבל כשקר אין להם חשק...
כולנו איתך. קבלי מתכון מהירמיואשת******
קוסקוס מוכן יש לכם? האלו בשקיות? ואם לא אז לבשל פסטה או אורז בנפרד ולהוסיף.

סיר שטוח
לחמם בו קצת שמן
לתבל חזה עוף ולזרוק פנימה, להפוך אחרי שתי דקות, להוסיף חצי כוס מים, לפזר מעל קוסקוס משקית ועוד תבלינים ומים, או אורז מוכן או פסטה מוכנה, לסגור במכסה להנמיך אש, לחכות חמש- שבע דקות ולאכול. אפשר להוסיף גם ירקות קפואים שבושלו קודם בקצת מים. להוסיף תבלינים לפי מה שאוהבים. זה יוצא רך וטעים והכל בסיר אחד
כמה מים מוסיפים בפעם השניה?אמא6
כתבת חצי כוס מים ומעל קוסקוס ואז תבלינים ועוד מים. אז כמה מים בפעם השניה?
אם זה קוסקוס משקית אז לפי מה שכתובמיואשת******

אם אני מוסיפה פסטה או אורז מוכנים כבר אז לא צריך עוד מים

המים הראשונים הם בשביל החזה עוף זה עושה אותו רך, המים השניים הם אם את מכניסה קוסקוס משקית לא מוכן שצריך עוד מים 

ממש איתך. מוסיפה דברים שעוזרים לנוהריון ולידה
קודם כל לבשל לשבת כמות גדולה ולאכול את מה שנשאר בתחילת השבוע.
לגבי ההמלצות על הקפאה, אני גם לא מתחברת ללהכין שניצלים ולהקפיא רק בלי הטיגון, כל הלכלוך והעבודה פעמיים סתם מציקים לנו. אנחנו פשוט מכינים כבר כמות קצת יותר גדולה ומקפיאים- שניצלים טובים נשארים אחלה גם בהקפאה אחרי שהם כבר טוגנו. אולי יש כאלה שזה מוריד להן את הסטנדרט, אנחנו סבבה עם זה ובטח בתקופה כזאת.

לא רק באוכל ממש, גם עוגות לפעמים- אנחנו קצת אנשים ולא צריכים עוגה גדולה תוך שבת אחת ככה לבד, אז בתקופה הנוכחית כל פעם שאני מכינה עוגה לשבת אני מכינה אותה ב2 תבניות אינגליש ושמה אחת מהן במקפיא.
גם דברים לא.ערב לילדים כמו מאפינס, נשמרים מצוין בהקפאה. וההכנה לא מסובכת. את מכינה פעם אחת 20 מאפינס וסוגרת סיפור..

ודבר שלישי, הרבה אוכל תעשייתי.. כמו פסטה, פתיתים וקוסקוס.
כמה דקות הכנה ויש לך סיר, וזה דברים שילדים אוהבים לאכול.
שולחת לך חיבוקפלאי 1234
ומזדהה לגמרי!!!
מה גם שהתאומים בני השנה פיתחו מנהג חדש:"אולימפיאדת יריקת אוכל למרחקים".
לא מספיק שאני טורחת ומכינה אני עוד צריכה לקבל ממטרה על הבגדים והפרצוף שלי
מנסה לדמיין איך זה עם תאומיםאני זה א
כי אצלי הקטן עושה לי ככה וזה הגיע לרמה שאם בעלי לא איתנו בארוחה אין מצב שאני אוכלת תוך כדי גם כי הוא פשוט שובב ברמות על יוצא מהכיסא זורק צלחות כוסות וכל מה שנקרא לידו.. כמובן בנוסף לצליפות האוכל.. אה וגם כל פעם שילד אחר סיים ורוצה עוד הוא גם רוצה למרות שלא סיים בכלל
יואוופלאי 1234
נשמע קשוח ממש.
אצלנו זה פחות גרוע כרגע..
אני לא מנסה לאכול איתם. שמה כל אחד קשור בכיסא עם חתיכות אוכל על המגש. לא צלחות ולא כוסות..ושהם מתחילים עם השטויות וזריקת האוכל אני מסיימת את הארוחה ומורידה מהכיסא.
מזדהה לגמרי... אחרי שהתאומות אוכלות הבית צריך אתחול מחדשאמהלה

איכשהוא האוכל שלהן מגיע לכל חור... והן כמובן בכסאות אוכל...

אבל המתיקות היא כפולה...

והכי מצחיק איך שהן מחקות האחת את השניה..

אחת הופכת את הצלחת ושמה על הראש- השניה מיד אחריה...

אחת עושה שלולית מהבקבוק... השניה מתגלגלת מצחוק ומיד עושה גם...

את האמת- אני אף פעם לא מנסה לאכול איתן... זה בלתי אפשרי

כשכולן מסיימים לאוכל, אני תופסת פינה שקטה ואוכלת...

וואי וואימחי
אז לא רק השובב שלי חושב שצלחת עם רוטב זה כובע נחמד...
אני מה זה מזדההההחדשה ישנה
הכל סביב האוכל... זה מעיק,

הבית מתלכלך מלא אחרי הארוחות, ואז זה לשטוף כלים, ותוך שניה צריך להכין עוד ארוחה.

אני לא אתן לך טיפים כי כבר נתנו , אבל לי ממש עוזר לתכנן בראש מה בדיוק אוכלים כבר מהבוקר או אפילו ערב קודם. ככה את לא נזכרת להפשיר מאוחר מידי את העוף, ולא נזכרת ברגע האחרון שבגלל אין חומוס אז איך נכין פלאפל? כמה שיותר מוקדם להעמיד סירים לארוחת צהריים, ואז את בנחת.

חוצמיזה, שאני לפחות ארוחה אחת ביום (או בוקר או ערב) זה סתם לחם/לחמניה/פיתה עם ממרח וקצת ירקות. לרוב זה מלפפון לא חתוך 😅 בלי חביתה/ביצה , פשוט ככה. תאמיני לי הכל טוב ועוד זה לחם מלא, אז בכלל סבבה...
וואי כל כך מזדההמטילדה

האמת, נחמד לראות שאני לא היחידה במצוקה הזאת...

אצלי גם יש להם קטע שאני יכולה להכין להם משהו שהם אוהבים ואז אני מבסוטה שמצאתי משהו שהם אוכלים ואז בפעם הבאה שאני מכינה להם את זה הם לא נוגעים בזהמטורלל

תודה אהובות על כל התגובות!מחי
מעודד לראות שאני לא היחידה במצב הזה. אני יודעת שאני לא, אבל לשמוע את זה מאחרים זה שונה...
תודה על כל הטיפים, מאמצת את מה שרלוונטי אלי ומקווה שנצליח להגיע למצב קצת יותר שפוי כאן
מוציאה היום לארוחת צהריים בורקס ממולא בבשר טחון שהכנתי אתמול בלילה, איזה כייף! נשאר רק לחתוך ירקות ליד
כל הכבוד! שטרחת להכין ועוד בשעת ליל. אלופה שאת🙂השם בשימוש כבר
זהו שזה הזמן היחיד הפנוי שיש לי...מחי
מממ להכין כל פעם כמות גדולה שתספיק ליומיים..?וואוו
מרק גדול, פסטה, אורז.....
תנסי לבשל הכי קליל שיש -כי לעולם חסדו
חזה עוף על מחבת פסים, פסטה, פתיתים, קוסקוס,
ירקות בתנור, עוף בגריל, מושט בתנור, פיצה פיתה.
מותר גם לאכול קצת סנדוויצ'ים עם חביתה, טונה, גבינה, ירקות.
תנסי לבשל בכמויות קצת יותר גדולות כל פעם.
אני לא מקפיאה אוכל, אבל כן מכינה מהערב בשר טחון+כוסברה+בצל+תבלינים בקערה עם ניילון נצמד ואז למחרת רק מכינה רוטב ואורז בצד ויש ארוחה.

לדעתי הסוד הוא לנסות לחשוב מראש מה תרצי להכין למחר, להוריד למקרר את מה שצריך.
לפעמים אני מחליטה שאני מבשלת רקקק ממה שיש בבית. זה יוצא טעים בדרך כלל

חיבוק. את אלופה!
אני ממש לא מכינה ארוחות גורמה 😅מחי
הצחקתן אותי עם התגובות החוזרות ונשנות להכין אוכל פשוט, זה בדיוק מה שאני מכינה, אבל גם זה לוקח זמן, וכמו שאמרת הסוד הוא לחשוב מראש מה אני הולכת להכין ומה צריך בשביל זה, ואת זה אני מנסה לעשות אבל לפעמים נופלת בזה.
אני מכינה גם הרבה מתכונים מהאתר של 10 דקות, ובדקתי כמה פעמים, זה לוקח הרבה יותר מ10 דקות
ול @@בוקר אור , הם אוכלים קורנפלקס עם חלב לארוחת בוקר, אני לא יכולה להגיש את זה שוב לארוחת צהריים או ערב. ולחם עם גבינה/חביתה וירקות או הם אוכלים, מעדיפה יום כן יום לא. רק לחם עם ממרח זה לא ארוחה מבחינתי
אחלהבוקר אור

אצלנו לחם עם גבינה וירקות זה לגמרי ארוחה. אבל אנחנו רק זוג צעיר עם תינוקת אז זה לא ממש מדד.

ומסכימה איתך על האתר של 10 דקות!

כשילדים מסתובבים כל דבר לוקח פי 3 לפחות.. אז בכלל..

למה להכין 2 ארוחות?בוקר אור
אי אפשר נגיד ארוחה אחת לחם לארוחה אחת קורנפלקס/גרנולה עם חלב? או אפילו לחם עם משהו אחר?
הרגשתי ממש ככה ואז התחלתי לעשות תפריט קבוערק אמונה

ונהיה הרבה יותר קל.

ממש מסעדה..מיואשת******
מסעדת הגבולות חחרק אמונה

אה והיה זמן שהכנתי לכל אחד מה שרצה והשתגעתירק אמונה

אבא שלי היה על הקו ואמר לי: תכיני סיר אחד עם עוף ומלא ירקות

שימי בשולחן וכל אחד יקח לבד - מה שרוצה וגמרנו.

עיצת זהב.

אני צריכה לעשות את זה באמת...מחי
הבעיה שאני אחת ששונאת להגביל את עצמי ומבשלת לפי המצב רוח... אבל אולי באמת זה מה שיציל את המצב
(אבל היי, היום היה יום טוב! ידעתי מה אני הולכת להכין, התחלתי מוקדם, יצא טעים, ב"ה!)
אלופההבוקר אור
איזה כיף
זה לא להגביל את עצמך, זה להקל על עצמךלפניו ברננה!
אף אחד לא מונע ממך לשנות את התפריט ולהפתיע... זה רק נותן כיוון כללי כדי לא להמציא את הגלגל כל פעם מחדש ולהתעכב בגלל זה בהכנת הארוחה (אומרת גם לעצמי... 😏)
לי הייתה רשימת רעיונות של דברים שאני אוהבת להכין, היא הלכה לאיבוד...😏
רעיון להכין רשימה של דברים אהובים! מאמצת..השם בשימוש כבר
^^ זה רק מסגרת כזורק אמונה

אצלי יש מעין רשימה של מה האפשרויותיראת גאולה
מבחינת פחמימה - בכל יום אחד מ: תפוח אדמה (צ'יפסים בתנור או פירה), אורז, פסטה, בורגול, פתיתים, קוסקוס, אטריות.
חלבון - פעם בשבוע דג מושט, פעם בשבוע עדשים אדומות, פעם בשרי משבת, עוד פעמיים עדשים ירוקות או חומוס.
ירק - יש רשימת קניות שבועית די קבועה, וצריך לסיים אותה בשבוע...

ככה מצד אחד אני מכינה כל יום מה שמתחשק לי (יש הרבה אפשרויות לכל אחת מהאופציות. מצד שני יש תבנית קבועה גם מבחינת קניות וגם מבחינת גיוון).
יש מצב שהשתפר לירק אמונה

בזכותך.

מה את עושה מעדשים וחומוס?מיואשת******
אין לי מושג מה עושים עם קטניות.
עוף תוקעים בתנור
גם דג
חזה עוף במחבת
מבשר טחון מכינים קציצות
זה מה שאני יודעת לעשות 🙄
אפשר להכין מג'דרה או םלאפלאני זה א
זה טעים גם מחומוס וגם מעדשים. יש גם קציצות עדשים בתנור נחמד מאוד. רק אצלי כל יום אוכלים בשרי? וגם כשמכינה טבעול ופסטה לצהרים בערב הם דורשים בשרי...
גם אצלי אוכלים כל יום בשרימיואשת******
ואני לא אוהבת מגדרה.
פלאפל נשמע לי טונה עבודה 😐
את האמת1234אנונימי
הפלאפל זה דווקא לא הרבה עבודה.

הכנתי לא מזמן, טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, יוצרים כדורים ומטגנים.
יצא בדיוק כמו פלאפל.

מתכון לפלאפל ביתי מנצח!
ואת מטגנת בשמן עמוק?מיואשת******
כן1234אנונימי
נראה לי אחרת זה לא יצא טוב

לא בטוח שזה כל כך בריא, אבל פעם בשנה ;)

אןלי אפשר גם למצוא מתכון לפלאפל אפוי, לא ניסיתי
טוב לםחות מרגישה לא לבד חחחאני זה א
עדשים אפשר לבשל עם בצל ורסק עגבניות ולעשות רוטב (כתומות)בוקר אור

גם עם חומוס זה מה שאני עושה האמת.

מטגנת בצל, אם אני רוצה גם פטריות, מוסיפה עדשים/חומוס ומבשלת כמה זמן שצריך. יאמי

טוב, זה כי אני לא מכינה בשרי😬יראת גאולהאחרונה
עדשים ירוקות - מג'דרה או קציצות "המבורגר" (יש מלא מתכונים ברשת)
עדשים אדומות - קציצות עם ירקות של ניקי ב או ברוטב עם רסק עגבניות (המתכון המקורי מספר דל אביגיל מייזליק) או בתוך מרק.
חומוס - יש המון אפשרויות, אני מכינה במרק ירקות לקוסקוס, או תבשיל ירקות או מכינה עם ירקות קפואים מכמה סוגים יחד בבישול מהיר. אפשר כמובן פלאפל או סמבוסק.

ולאחרונה ראיתי ברשת 2 מתכונים לעדשים ירוקות שאני מתכננת לנסות:
בולונז צמחי
פיתות "עראיס"
נכון גם אני ככהדבורית
קשה לי להכין אם זה לא אוכל שמתחשק לי באמת לאכול
לכן תפריט קבוע לא בא בחשבון
עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
מזכיר מאד בתיאור משהו שהיה לנוהתחברתי במיוחדאחרונה

אצלנו זה בסוף התברר כן כעצירות. וזה החמיר ככ שהלכנו באמצע הלילה לטרם שהפנו למיון ובטשוטוש הוציאו לילד אבני צואה.

הוא גם אומר לכם שקשה לו לעשות קקי.

אני הייתי מנסה לתת נורמלקס. זה יחסית טבעי ואפשר בלי מרשם

תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

לי עשו בליחנוקהאחרונה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

מברשת צביעת שיערלא סתם פה

איזה תחליף יכול להוות למברשת צבע לשיער

מתקעתי בלי

האם מריחת הצבע רק עם כפפות יועיל?

אני תמיד עושה עם כפפות וזה עובדחנוקה

לא כיסוי מושלם אבל נחמד, מסק אותי בהחלט

(כללית צביעה עצמית זה חובבני)

תודה לתגובהלא סתם פה

בכל מקאה, יש כיסוי ראש.

מקווה שהחובבני יספק אותי

כן זה גם החשבון שליחנוקהאחרונה

זה נחמד לי ומגוון

אם הייתי מסתובבת ככה היה מלחיץ אותי לצבוע לעצמי אבל זה רק לבית ולעצמי אז למה לא

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
לא. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 

אולי יעניין אותך