חב"דיוסי יכה

עם כל הכבוד לחב"ד ויש כבוד צריך להודות שהם סוג של רפורמים בטנה לא כל כך מעניין אותם מה אומרת היהדות ברוב המקרים כן אבל יש מקרים שלא.

לדוג' האיסור לישון בסוכה בסוכות. נגד משנה מפורשת.

לא מקפידים על זמן תפילה מאידאל.

לרבי מותר להתפלל מנחה בשתיים בלילה. זה מה שאני מכיר מסתמא יש עוד שאני לא מכיר.

אז עם כל הכבוד למה שהם עושים למען היהדות אי אפשר לומר שהם לא רפורמים בקטנה.

אתה כל כך טועהמשתדל לחפש
ההגדרה שלרפורמים ככ רחוקה משיטת חב"ד...נגרינסקי
וזה עניין קריטי...

חב"ד מאוד מעניין אותם מה היהדות אומרת ובדבריך יש שמץ הוצאת שם רע...

חושב שראוי להעביר את כל הדיונים שהתפתחו לאחרונה על חב"ד לפורום חב"ד המיועד לכך...
חוץ מזה שהם מקרבים לבבות לאבינוחובה?
מה עם זה?
אז מה זה לא אומר שהם לא רפורמיםיוסי יכה

והדוגמאות שנתתי מוכיחות שלא אכפת להם מההלכה כשזה פוגע בתורה שלהם.

ודאי כשזה מסתדר עם תורתם הם סבבה עם ההלכה ומחוייבים לה אבל כשזה לא מסתדר הם מתחמקים ממנה.

תראה, חב"ד היו בעולם לפני הרפורמים, אזחובה?
אם כבר הרפורמים הם כמותם, זה א.
ב: הם מניחים תפילין כדת וכדין, לא מנגנים בכלי זמר בבית-הכנסת, ויש עוד דברים, מומזמן לפנות ל @מהללאל
הגדרת רפורמים מוויקיפדיהשמוא

הפלורליזם המובנה והחשיבות המכרעת שהיא מייחסת לבחירה האישית מקשים על הגדרה פשטנית של היהדות הרפורמית. ענפיה כולם רואים את המורשת היהודית כפרי תהליך התפתחות מתמיד לאורך ההיסטוריה. הם מאפשרים ואף מחייבים שינויים נוספים, ודוחים כל מערך קבוע של אמונות, חוקים או טקסים. הגדרה חד-משמעית נעשתה מורכבת במיוחד בעיקר מאז שנות ה-70, כשהתנועה בארצות הברית עברה למדיניות "אוהל גדול" (Big Tent) שביכרה קבלה של ציבור רחב ככל האפשר על נחרצות רעיונית. הלך רוח זה חפף בערך למעבר מ"רפורמה קלאסית" ל"יהדות הרפורמית החדשה" או "נאו-רפורמה" בכל העולם. בעוד שהתקופות המוקדמת וה"קלאסית" בתולדות הזרם התאפיינו בהתרחקות מהמסורות המקובלות ובהשמטה או שינוי של פרטים רבים, ה"חדשה" ניחנה בניסיון להכליל את חלקם מחדש במסגרת העקרונית שגובשה קודם. לתמורה זו לא נלווה גיבוש של השקפה מקיפה חדשה או זניחת הקיימת, אלא בעיקר בעמימות רעיונית. ההנהגה נמנעה מלקדם קו אחיד, והניחה למגוון עמדות להשתרר.

רפורמים כפי שאתה רואה, יש להם מדיניות כל אחד עושה מה שבא לו, מה שלא נכון בחב"ד.

אז רפורמים הם לא

מוסיפה*שירה*

אכילה בסעודה שלישית

נכון שכחתייוסי יכה

כל כך לא נכון.. יש דברים שעדיף לא להתייחס אליהםקולמוס הנפש.

מרוב הבורות(סלח לי) שנובעת מהשאלה, כי בעצם כשאתה מתייחס לשאלה אתה נותן לה איזה שהוא מקום.. והשאלה שפתחה את השרשור  הזה כל כך...

אתייחס רק ל''שינה בסוכה''

- זו שאלה של מחרחרי ריב מזה שנים, אולי אשלח פה קישור לודאו מסויים של הרבי בקשר לשאלה הזו, הרבי מסביר בשיחה את העניין של לא לשון בסוכה, לפי ההלכה ולפי הרבה גדולי ישראל.

לא לישון בסוכה נהגו אשכנזים מדורי דורות, עד שהגיעו לארץחובה?
והרבה אשכנזים שינו ממנהג אבותם.
אני באופן אישי לא ישן בסוכה.
אבל זה כי היה קר ואף אחד לא הפך את זה לאידאליוסי יכה

וגם הקטניות, זה בגלל שהיה חמץחובה?
אז נבטל את מנהג הקטניות?
אתה עושה את עצמך?יוסי יכה

מה הקשר? באשכנז לא היה מנהג לא לישון בסוכה אלא מדין מצטער הם לא ישנו וקטניות זה מנהג שנהגו. איך אפשר לנהוג דבר שהוא נגד התורה.

ודבר אחד למהלאל אתה מראה הרבה ביטחון בלי שום ביסוס ועם הרבה זילזול

גם אתה מזלזלחובה?
טול קורה מבין עינייך.
לא אמרתי שאני לא מזלזל.יוסי יכה

יש בעיה בלזלזל?

אתה רמזת במשפט האחרון להודעה שבה הגבתי.חובה?
לא רואה צורך שוב להגיבקולמוס הנפש.

כי כל בר דעת יראה את זה לבד, אבל (וכן, אני בוטה) אולי יש כמה שאינם ברי דעת.

סליחה? אני מזלזל?

איך אתה מעז להשוות עדה של קדושים וטהורים לרפורמים?

איך אתה מעז להשוות  אנשים בעלי מסירות נפש, שיוצאים לבתי חב''ד בעולם, כדי לתת אוכל כשר תפילין, או אפילו רק דברים גשמיים עם משפחה, ילדים, כשהם לוקחים על עצמם סיכונים רבים, איך אתה מעז להשוות אותם לאוכלי נבלות וטרפות?

מעז להשוות אותם לאנשים שעושים בר מצווה לכלב?

איך אתה מעז להשוות אי שינה בסוכה(שיש על זה כל כך הרבה מקורות ותשובות, שכנראה לא ממש טרחת לבדוק) לתזמורת מעורבת בתפילה?

איך אתה מעז להשוות לאנשים שעושים חתונה ביחד עם כומר?

לאנשים שרובם גויים בכלל.

אני לדוגמא, חייתי עד גיל 13 בבית חב''ד, בלי חברים, בלי המשפחה שלי עם אוכל כשר שמכינים הכל בבית, עם ההידורים הכי גדולים שאפשר. בלי שום פשרות! יש לי אח שלא היה בכמה חתונות של אחים שלי, כי הוא בבית חב''ד, ולא היה יכול לעזוב את השליחות, כי אם הוא היה הולך, יהודים היו אוכלים אוכל טרף,

על אמא שלי יכול לעבור שנתיים בלי שהיא תראה את הבן שלה!

אני נמצא כל שנה בישיבה, ויש זמן של כשבע חודשים שאני לא רואה את ההורים שלי!, כי ההורים שלי רוצים שאני אלמד תורה בישיבה ולא אשאר בבית להיות איתם!

אמא שלי רואה את הנכדים שלה בערך פעם בחצי שנה, יש לי אח שלא ראיתי אותו בסביבות שנתיים! אני לא מכיר כ''כ את המשפחה שלו, מרוב שאנחנו בבית חב''ד,

אני מלא זעם. באמת. זה אולי לא בסדר שאני כותב כך תגובה, אבל ההשוואה שלך מקוממת אותי!!

אני יכול להמשיך ולכתוב לך ככה עמודים שלמים, אבל אני מקווה שהבנת, ותמחק עכשיו את התגובה המקוממת שלך!

זה עוד רק בפן האישי.קולמוס הנפש.

אבל מבחינת הידורים במצוות? מאז ומתמיד חב''ד היא באחד מהשפיצים בהידור של המצוות.

בכל עניין בכל דבר.

גם אחת הטענות שתקפו את אדמוה''ז מצד המתנגדים.

וגם בימי הגר''א הטענות היו בהרבה על כך שהחסידים ''יותר מדי'' מחמירים במצוות.

ואתה יכול לראות את זה בכל דבר, משהו מכיר משפחה חבדניקית שחוגגת פסח?

משהו מכיר את ההידורים בקשר לקליפות לדוגמא? זו דוגמא כל כך קטנה שמבטאת כל כך הרבה..

בקצרה, לא אוכלים שום דבר עם קליפות, מחשש שמשהו נגע בקליפה כשהיא הייתה בשוק או משהו כזה, וזה אומר שמקלפים גם עגבניה.. וכל דבר שאפשר לקלף, מה שאי אפשר לקלף, לא אוכלים.

לא אוכלים שום דבר תעשייתי(אמנם חלק מההידורים משתנים בין הבתים, כך זה אצלנו בבית לפחות), כולל שום דבר..

לא אוכלים שום.

לא אוכלים תבלינים.

אחים שלי גם לא אוכלים סוכר כשר לפסח..

כל כך הרבה דברים.

הדברים הם לא בתור התנשאות ח''ו, ''תראו אותנו'' אלא כדי להסביר עד כמה מגוחכת, מקוממת, בזויה, ובלתי אפשרית ההשוואה בין חב''ד לרפורמים? אני מתבייש לכתוב את ההשוואה בכלל, אני מתבייש בשביל מי שכתב אותה..

אני מבין שנעלבת קשות.יוסי יכה

בעיה שלך.

אגב כן אני מכיר משפחה חבדניקית שחוגגת פסח - משפחתי.

ב. לא אמרת שום דבר ענייני כל מה שאמרת זה שאתה ממש פגוע מההשוואה. מצטער אבל למי שמצפצץ על ההלכה כשהיא לא מסתדרת לתורה שלו אז הוא רפורמי. לא אמרתי שיש שם את כל הרעות שיש אצל הרפורמים אבל בהחלט לא לקבל את ההלכה במקומות מסוימים זה סוג של רפורמה.

קדימה תביא את כל התשובות שיש לך (לשינה בסוכה לזה שהרבי מתפלל מנחה בשתיים בלילה לסעודה שלישית ועוד) בנתיים ראיתי רק הפגנת כח (שיש מלא מאמרים שתומכים בך) לא יותר מזה.

ומה שאתה טוען על מסירות הנפש כל הכבוד לכם אבל אתם טועים מה זה קשור לזה שאמא שלך מוסרת את הנפש אם ההלכה לא לגמרי מדריכה אותה (בתור אידאל).

ובאמת כל הכבוד על המסירות חבל שזה הולך גם למקומות לא נכונים.

חשבתי לכתוב שאתה שקרן, מחקתי, כתבתי במקום את זה.קולמוס הנפש.

השנאה שלך מעוורת את עיניך , בלי לבדוק, ואני מאד מאד מרחם עליך.

קשה לי להגיב לך מעוצמת הזעם שתוקפת אותי כשאני קורא את דבריך.

אז פשוט לא אגיב, בהנחה שאתה בודד בדעה הזו פה, ובתקווה שאין עוד שסוברים כמוך.. 

אני רואה שיהיה מאד קשה לפקח אותך מהדעה הזו. 

אז אני משאיר לך להתמודד לבד עם השנאה שלך, ואולי מתי שהוא תתפקח ותראה את האמת, (אם תועיל מעט לבדוק את דבריך)

(ולכל מי שחשב שכתבתי חריף מדי, שידע שכל שורה פה כתבתי ומחקתי שוב ושוב.

אני גם לא ממש מאשים אותךקולמוס הנפש.
עבר עריכה על ידי נגרינסקי בתאריך י"ג באייר תש"פ 15:07
עריכה: תוקנו כמה דברים. מהללאל יקר, אנא שמור על תרבות הדיון. אני מזהיר אותך. שלא אצטרך לחסום אותך מהפורום.

מסתמא זה בא לך מאלה שבחרת לך כמורי דרך.. ואם אתה תלמיד של הרב שך.. אז אני באמת [כאן נמחק] לא מאשים אותך, אבל לשאלותיך, אני לא רואה שום צורך להתייחס

מהללאל. הרגע.נגרינסקי

וראה את העריכה ששמתי לך...

אתה מבין, אי אפשר כך סתם לשנות מנהג כי שאר העדותחובה?
נוהגות ככה.
לישון בסוכה זה לא מנהג זו מצוה מדאו'יוסי יכה

וואלה?חובה?
מאיפה?
עיין סוכה כו.יחידי
ובאזור שם.
נלמד מדרשת חכמים "תשבו כעין תדורו" על הפסוק "בסוכות תשבו שבעת ימים".
ראיתי שיחה של הרבי על זה במחילה אבל לא חושב שיש פוסק אחדיוסי יכה

שהיה אומר שיש לזה תקיפות מבחינה הלכתית זה כל כך לא משכנע.

אני לא זוכרת איזה רב אמר את זהחושבת בקופסא

"חב"ד היא הכת הקרובה ביותר ליהדות"

אני לא חושבת שחב"דניקים הם רשעים רפורמים,

האם יש להם דרך ששונה מרוב היהדות? כן

אבל הם לא רשעים או משהו, יש להם המון זכויות.

אבל מצד שני לא צריך לחשוש להעביר עליהם ביקורת,

זה שאתה דן לכף זכות לא אומר שאתה מתעלם ומוחק את החסרונות.

זה גם תלוי באיזה הקשר אתה מדבר עליהם.

אם אתה מתכווח עם חילוני שחושב שהם רוצים להחזיר את כולם בתשובה

באיזה תאוריית קונספירציה מגוחכת של מדינת הלכה, אז כן צריך להדגיש את האהבת ישראל העצומה שלהם, ואת ההשקעה ועוד מלא תכונות טובות.

אבל אם דנים מול מי שכבר מאמין, והביקורת יכולה להוציא בעיקר דיון מועיל ולא חילול ה', אז כן צריך לבקר אותם בלי עקבות (בתחום הגיוני, קללות של רפורמי לא מוציאות שום דיון מועיל).

אף פעם אין שחור ולבן.

השאלה עד כמה כהה או בהיר האפור.

מצויין שאת לא זוכרת איזה רב אמר את זה..קולמוס הנפש.

כי כמה רבנים היו ידידים קרובים של רבני חב''ד? - אתן כמה שמות.. לא לפי הסדר.

רבי לוי יצחק מברדיטשוב.-ידיד קרוב של אדמוה''ז+מחותן שלו

הבבא סאלי-ידיד קרוב של הרבי השביעי

החפץ חיים-ידיד קרוב של הרבי הרש''ב

ר' זושא מאניפולי-חתם על הסכמה לתניא במילים נפלאות על התניא.

הרב מרדכי אליהו

הרב עובדיה יוסף.

הרב פינשטיין.

וראה עד אין סוף בסדרת ''שמן ששון מחבריך''

אני חושב ד' כרכים על יחסי גדולי עולם עם הרבי מליובאויטש וכן הלאה והלאה..

הדעה שלך מאד קיצונית.. הייתי ממליץ לך לשמור על מילותייך כשאת באה לדבר על קדושים וטהורים!

האדמה"ז ישן בסוכה ואגב הלוואי והחבדניקים היו שומרים על זמןיוסי יכה

תפילה של האדמור הזקן.

אף אחד מאדמורי חב''ד לא ישן בסוכה, על אף שאדמו''ר הזקן הכניקולמוס הנפש.
קראתי כבר שיחה של הרבי על זה וזה לא שיכנע אז למה שזה כןיוסי יכה

ישכנע?

זה היה הרב שךיוסי יכה

..קולמוס הנפש.
עבר עריכה על ידי נגרינסקי בתאריך י"ג באייר תש"פ 11:41
עריכה - אנא לשמור על כבודם שלרבנים!
אין הנחות בדבר הזה!
לכן לא הקראתי לך את שמו אלא רק כתבתייוסי יכה

עריכה - ראה עריכה קודמת.קולמוס הנפש.
עבר עריכה על ידי נגרינסקי בתאריך י"ג באייר תש"פ 11:41
לא תוקף רבנים אני מדבר רק על חבד לא על האדמוריםיוסי יכה

אגב הציעו לרב אליהו ליהיות האדמור של חב"ד אחרי הרביבוער לארץ השלמה

לא היה ולא נבראהָיוֹ הָיָה

''בוער לארץ השלמה''קולמוס הנפש.

תמצא לי את המשהו הזה שהציע לרב אליהו להיות רבי.. אתה ממציא דברים..

אני לא מוצא עכשיו אבל זה היה באחד הסרטונים על הרב אליהובוער לארץ השלמה

אם אני זוכר נכון אחד ממקורביו אמר את  זה 

נשמע מאד מאד מוזר.. אני בטוח שזה לא נכון.. גם מבחינה הגיוניתקולמוס הנפש.

ואם באמת הייתה הצעה כזו.. אז למי שהציע לא היה שום סמכות ושום קשר להצעה שכזו..

נו נו, לא אמין בכלל.הָיוֹ הָיָה

מה לא אמין?קולמוס הנפש.

שהציעו לרב אליהוהָיוֹ הָיָה

שים לב למי התגובה שלי, אני איתך בזה

אגב, קרא את הודעתי בהמשך במענה לעצם נושא השרשור.הָיוֹ הָיָה

מעוניין בתגובתך

תביא מקור, עושה רושם שאין לך מושג מה זה חב"ד...הָיוֹ הָיָה

אז בבקשה לא להוציע שם רעבוער לארץ השלמה

וגם כמו שאני לא יכול לשפוט את כל הדתיים על פי זרם אחד גם את חב"ד את לא יכולה לשפוט כי את לא מכירה בזרמים שבפנים את ההתפלגויות שביניהם

זה לא שאין קיצונים כן, אבל הם לא כולם ואת לא יכולה לשפוט על פיהם

קצת סדר, יוסי יכה ומהללאל, אשמח בתגובותיכם בפרט.הָיוֹ הָיָה

ח"א:

עובדות ברורות שכולם מסכימים עליהם:

א. כל אדמו"רי חב"ד היו גדולי עולם (וירא"ש כמובן)

ב. כל הרבנים שמהללאל הזכיר אכן העריצו אותם וכיבדו אותם. וכן עוד רבים.

ג. אבל הם לא נהיו בגלל זה חב"דניקים.

ד. והם היו מחוייבים לרצון ה' כמובן.

ה. ההיסק העולה מהנ"ל: היה להם ויכוח והסתייגות מחלקים מסויימים בדרך קדושה זו.

ו. מחלוקות בעבודת ה' הם לגיטימיות, ואינן מורידות מגדלותם של החולקים.

ז. וכל אדם צריך לברר עם עצמו ועם רבותיו, ולבחור את דרכו בעבודת ה'.

ח. הרפורמים נדחו מכלל ישראל, ע"י כל גדולי ישראל, אפי' אלו שתמכו בהשכלה.

ט. עי' סעיף ב'. (ועי' בח"ב להלן)

י. באמת תמוה מנהג חב"ד בדברים שנזכרו, אבל מכח האמור - אדם עם שכל ישר צריך לחפש תשובות, ולא להלעיז.

(יא. כמובן, הוא לא אמור להשתכנע בצדקת התשובות, אלא בהיותן לגיטימיות)

ח"ב:

ועכשיו לידיעות חדשות (לחלק מהחבר'ה פה) והסברים:

א. החסידות מעיקרה הייתה גמישה יחסית בהלכה, לטובת מה שמכונה "רוח החוק", דהיינו ראיית "רצון ה'" (עי' ס' זכרון זאת, מי השילוח, ועוד)

ב. מורכב מאוד מאוד להיכנס להבנת עניין זה במסגרת זו, תלוי בהרבה מאמרי חז"ל, פרשיות התורה, אירועים היסטורים, והפרשנות של כל זה, בבקשה מכל אדם רציני, לא להגרר פה לויכוח על הנקודה הזו, זו המציאות וראה סע' ד'. ואין לזה טיפת קשר לרפורמה, ולו בחוט של גארט'ל.

ג. אכן רבים רבים היו גדולי ישראל שחלקו ע"ז, וביקרו את זה בחריפות, מי יותר ומי פחות.

ד. אבל אעפ"כ - רבים רבים מגדולי ישראל בכלל ומהפוסקים בפרט היו חסידים, החל בבעה"ת עצמו, עבור במהרא"ל צונץ והאבני נזר, ועד הרב וואזנר ור' אשר ווייס ותלמידיהם.

ה. בחסידות בכלל, ובחב"ד בפרט, ואצל הרבי האחרון בפרטי פרטות, היה עניין גדול של איחוד הנגלה עם הנסתר והצדקת מנהגי ישראל בדרך זו.

ו. כפועל יוצא מכך, את מה שבטלו ישראל מקיום מצוות שינה בסוכה, בעקבות הכפור בחו"ל, קישר הרבי לעניין הקבלי המכונה אור המקיף וכו', שאכמ"ל בו כמובן, ובכך העלה כיצד מנהג ישראל המוצדק ע"פ הנגלה, מיושב גם בקבלה.

ז. היוצא מכך, שהיכן שאין בעיה של קור, וההלכה מחייבת לישון בסוכה, הפלפול הנ"ל לא רלוונטי.

ח. וראה זה פלא: אני עצמי זכיתי לשזוף עיני במכתב של הרבי לחסידיו בארה"ק, בו הוא כותב להם כנ"ל - שבא"י יש לישון בסוכה, מהטעם הנ"ל, ואין להתלות בדרוש שלו על העניין.

ט. הטעם שבפועל הם לא עושים זאת, כי (פליז פליז פליז מהללאל, במטותא.) דבקותם הגדולה של חסידי חב"ד ברבי ובתורתו, גורמת להם לדבוק בתורותיו והנהגותיו שלו, גם כשיש לו הבהרות מאוחרות, והאריך בזה חוקר חב"ד הנודע, התמים הרה"ח ר' יהושע מונדשטיין זצ"ל שהיה מקורב מאוד לרבי וזכה לאמונו הבלתי מסוייג.

כמדומני שהעמדתי את הדברים בצורתם הראויה, אשמח לתגובותיכם.

כמה הערות ל''נשמה כללית'', בהתאם לאותיות שכתבת.קולמוס הנפש.

ח: סתם מעניין אותי, איזה גדולי ישראל תמכו בהשכלה? 

''ידיעות חדשות''

ו: הסיבה שביטלו את השינה בסוכה, ח''ו לאמר שזה היה בגלל הכפור, זה דבר לא הגיוני, ולא הוגן גם לאמר שהרבי כביכול ''מתרץ'' את זה בעניין קבלי, לא הגיוני לאמר כך, כי כמו שכתבתי בתגובות אחרות בשרשור זה, חסידי חב''ד מקפידים על כל שמץ של הידור של מצווה, ואמנם לא היו יושנים בסוכה, אבל היו מקפידים יותר מהמתנגדים לאכול בסוכה, ובשונה מהמתנגדים שהרבה מהם, אם היה גשם וכפור היו הולכים לבית ואוכלים שם, חסידים הקפידו, ומקפידים שלא לשתות אפילו מים מחוץ לסוכה, ולא משנה מה מזג האוויר בחוץ, עד כאן הסברתי למה התשובה של ''מזג האויר'' לא יכולה להיות הסיבה שבגללה לא ישנו בסוכה, הסיבה האמיתית היא בשיחה של הרבי, והרבי מסביר למה גם מי שלא ''אוחז'' בעניין ה''קבלי'' בכ''ז מצטער מהסוכה ופטור, וכבר שלחתי קישור למקום נוסף שמסביר ומפרט יותר את העניין הזה.

ז: ראה ו'..

ח: נשמע מאד מוזר, אשמח אם תשלח לי מקור.

ט: יש לי השגות, אבל כבקשתך, לא אכתוב אותם כעת, אולי מאוחר יותר..

רק אכתוב תגובה קטנה, אם הרבי אכן כתב כך במכתב, אז כמו שכתבת קודם, יש לבדוק למה חסידי חב''ד לא נוהגים כך, ולא להסתמך רק על מי שהזכרת.

כדלהלןהָיוֹ הָיָה

ח. טעיתי בלשוני, אף אחד לא "תמך" וכמובן התנגדו בכל תוקף למוטציות שלה, אבל את הבסיס, מצד רמ"ד ורנה"ו, ולא מצד ממשיכי דרכם שסטו, ראו הבאים בעין חיובית  

לדוגמא: מהר"ץ חיות, ר' שי"ר חתן ה"קצות", רנ"ק, בעל זכר יהוסף, ועוד,

בדורות המאוחרים יותר ישנה התייחסות חיובית אך מסוייגת מאוד (כי כבר ממש ראו את לאיפה שזה הגיע...) של רד"צ הופמן, של הרב הנזיר, ומעט פחות - של רבו הראי"ה.

כמובן שכולם התנגדו בתוקף מהמוטציות שלה

ח"ב

ו. לא היה שייך לישון בסןכה, זה היה סכנת מוות. אין לי כעת מולי את שיחת הרבי, אבל עסקתי בנושא בעבר וכך אני זוכר שיצאה לי שיטתו וכוונתו.

ח. אני באמת מצטער שלא שמרתי עותק, אבל בבקשה תאמין לי שאני לא עובד עליך.

ט. מי שהזכרתי חקר זאת באופן רציני, והציג תזה שלימה עם מתודה בנושא, ויש לו המון דוגמאות לזה, וכנ"ל - הוא היה מאוד מקורב לרבי ואמין בעיניו.

אשריהם שלא שתו מים מחוץ לסוכה רק חבל שמה שאפילו אסוריוסי יכה

בעראיות הם ביטלו.

השרשור ננעל...נגרינסקיאחרונה

מראש הוא לא היה אמור להפתח...

שני הצדדים חצו את הגבול.
פשוט שאין להשוות את חב"ד לרפורמים ופשוט שיש להתייחס בכבוד לרבנים.

חבל שהגענו לכזה מצב...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך