האם אני מגזימה?הבו עצה
רוצה לדעת אם אני קנאית מידי . נשואים כמה שנים כמה ילדים
בעלי אומר שאני לא נורמלית. זאת התגובה שלו מאז ומתמיד
והוא כבר לא מוכן לסבול את זה. פעם היתי יותר סובלת בשקט היום לא שותקת וכן מתעמת איתו
לא רק שלא מודה ומבין אלא הופך אותי לחוסר שפויה מה שגורר מריבות ואומר את לא תשלטי עלי מבחינתי ניפרד לא מוכן לסבול יותר.
הקנאה על כך: אין לי בעיה שהוא עובד טכנית עם נשים. להביא טופס להחזיר וכו עניני.
אבל כשמתחילים לבקש טובה אישית. זה לא ממש מישהיא אחת אבל יכול לקרות שמישהיא תבקש טובה . תפנה בווצפא תבקש אתה מוכן לברר בעיר שלך איפה קונים כך וכך?
או לקנות לה משהוא שיש בעיר שלנו שהיא מהכפר..
זה לא אישה אחת . לכן זה יותר מעצבן אותי שהוא נותן תחושה שהוא נחמד ואז פונים אליו לבקשת טובות. הוא רואה את זה ביגידיל אותי זה מטריף איך זה מגיע למצב שאישה זרה תרגיש נח לבקש טובה ממנו
מה אומרים?
אני לא חוששת שיבגוד אבל לא רוצב שיעשה שום טובה ולא יתן שום יחס נחמד לשום אישה
כן את מגזימהחולת שוקולד
זה בסדר להגזים אם בעלך מוכן לקבל את זה אבל הוא לא!
אז מה לעשותהבו עצה
לסבול בשקט אני לא יכולה
כשאני סובלת בשקט אז על פניו הכל נראה נחמד ובפנים הכל שורף וכואב
כשאני אומרת זה נהיה מריבות איתו וזה לא משתנה
אז כבר לא יודעת מה לעשות
כמה נקודות לברור שלכםבת ציון רוטקוף

תקבעו זמן לשבת לארוחה נחמדה ושקטה, בלי ילדים ברקע, טלפונים כבויים...

תשאלי את בעלך מה הוא מרגיש כשאת מעירה לו על טובה אישית שעשה לאישה זרה?

תקשיבי טוב למה שהוא אומר - ואחר כך תסבירי את מה הוא מרגיש, תיזהרי לא להביע את דעתך בעניין, רק להבין מה עובר עליו, לא לשפוט אם זה טוב או לא.

אחר כך תשאלי אותו האם הבנת נכון מה שהוא מרגיש.

אם הוא אומר שלא הבנת - תבקשי שיסביר שוב, ואת תחזרי שוב.

יש מצב שתגלי דברים חדשים...

אחר כך תורך - להסביר מה את מרגישה - והוא יגיד במילים שלו את מה שהסברת וכו...

יש מצב שהוא יגלה משהו חדש...

בכל מקרה - אתם לא נכנסים לשאלה - מה נכון או לא נכון לעשות!

כדאי שלפני אותה ארוחה נחמדה - תראי לבעלך מה אתם הולכים לעשות - כדי שלא יהיה מופתע.

מניחה שאם תעשו את זה ברוח טובה - כבר תדעו איך להתקדם

בהצלחה! 

תאמיני לי דיברנו מליון פעםהבו עצה
הוא מרגיש שאין שום בעיה לדבר עם בנות ולעשות טובה לבנות שהוא עובד איתם
ואני קנאית משוגעת חיבת טיפול
והוא לא מתכוננן לשנות שום דבר בנושא גם אם זה מכאיב לי מאוד וגם אם הכאב שלי גורם שאני מתרחקת ממנו לא אכפת לו
מבחינתו כל פעם שאני מעלה את הנושא הזה . הןא נזכר שהוא נשוי למשוגעת ולא בא לן להישאר איתי בכל מצב
במצב הזה שמפריע לי שהוא מדבר עם בנות הכוונה
בטוח שדיברתם מליון פעם - השאלה הגדולה איך דיברתם...בת ציון רוטקוף

בדרך כלל כשאנחנו מדברים על משהו שאנחנו לא מסכימים עליו - כל צד מנסה לשכנע את השני - ואז אין באמת הקשבה ויש הרבה אי הבנות.

כאשר מקשיבים בלי מטרה לשכנע - זה כבר אופרה אחרת...

מקשיבים לרגשות, לא מחליטים שום דבר מעשי,

רק נכנסים לנעליים של השני כדי להבין אותו טוב יותר ולא כדי שיעשה מה שאני רוצה...

זה דיבור ממקום אחר - שרק אחריו אפשר להחיל לחשוב על פתרונות מעשיים שיהיו מקובלים על שניכם.

אגב - לא בטוח שאת מגזימה - ייתכן שבאתם מרקע שונה וחינוך שונה,

אבל גם ייתכן שאת כן מגזימה...

זה אפשר לברר בפגישה זוגית אצל איש מקצוע

נכון באנו מרקע שונה ומחינוך שונההבו עצה
הקשבנו גם לרגשות
היום אחרי שיחה ממש ממש קשה
הסברתי לו שלא יתכן שיש משהוא שמציק לי ואני לא אגיד את זה. אני בתוכי שרופה אבל אשתוק כדי שכביכול הבית יראה על מי מנוחות . אני לא מסוגלת להציג
אמר האא אם כל הרצון שלך זה רק להוציא אז בכיף תדברי.
אז אמרתי קודם כל שלב ראשון אני אדבר לא אכפת לי אם תבוז לי תצחק עלי. אני מספיק שווה בשביל שאוכל להביע את מה שמפריע לי
פתרון לא יודעת מה יהיה לגביו. אז אמר מהפתרון להפסיק לדבר איתם תחלמי זה לא יקרה
הקטע שהתחלנו לדבר אז אמרתי לן רוצה נאום ואחכ משפט סיכום או הפוך. כי גברים לא אוהבים חפירות.ואולי זה היה טעות כי אמרתי הסוף הוא שאני לא מוכנה שתדבר איתם ואז אמר תחלמי. אז אמרתי הנה עכשיו אתחיל עם כל החפירה שרציתי למנוע בשבילך
יפה!בת ציון רוטקוף

את יודעת בדיוק מתי הפסקת לשתף אותו במה שאת מרגישה והתחלת להגיד לו איך להתנהג...

אבל אפשר לתקן!

תשתפי אותו במה שהצעתי פה

שהוא יהיה הראשון שמשתף מה הוא מרגיש

ותשמרו אחד על השני לא להגיע ל"מה עושים"

תחזרי לספר לי (בפורום או בפרטי) איך היה

הוא לא אוהב לדבר לשתףהבו עצה
הוא מבחינתו לא צריך שום שיחה איתי על שןם דבר . לא טוב לך לכי הדלת פתוחה
הוא לא צריך ממני כלון לא רוצה ממני כלום שאעזוב אותו לנפשו שלא אדרוש ממנו כלום
אז את מבינה שכל מיני תגיד מה אתה מרגיש מה אתה חושב וכו זה חפירות שלא יקרו אצלן זה לא הסגנון
גבר מצוי...בת ציון רוטקוף

"מבחינתו לא צריך שום שיחה איתי על שןם דבר" - טיפוסי לגבר...

הוא אוהב שמקשיבים לו?

אז תציעי לו להקשיב בלי לדרוש, אולי הוא יסכים...

יש מצב שאתם כבר כל כך רגילים להתווכח - עד ששכחתם איך זה להקשיב בלי להגיע למי צודק ומי טועה.

זו בעיה נפוצה בעשור הראשון של הנישואים.

חשוב מאוד ללמוד להקשיב, חשוב מאוד ללמוד לריב נכון!

אם אתם לא מצליחים לבד - תפנו לייעוץ.

חבל לחכות ולהסתבך

הוא לא צריך שום צורך שאקשיב לו!!הבו עצה
היינו ביעוץ הוא גם אמר את זה
אין לו שום צורך לשתף אותי בכלום הוא לא צריך הקשבה ממני
הייתם ביעוץ חד פעמי או בתהליך?בת ציון רוטקוף

תהליךהבו עצה
כמה שנים עם הפסקות
אבל זה היה לבעיןת אחרות לא הספקנו להגיע לקטע הזה
היו לנו עוד הרבה בעיות אחרות שחלקם נפתרו
מעולה!בת ציון רוטקוף

כבר יש לכם נסיון טוב עם טיפול שמועיל!

זה ממש בסדר ללכת כל שנתיים ל"סיבוב" נוסף של כמה פגישות, בטח עכשיו אחרי הקורונה שהוציאה לכולם את המיץ...

אל תוותרי לעצמך, חבל על הפחד שלך ועל המילים הקשות שאתם אומרים אחד לשני

מענין לשמוע את תגובתךהבו עצה
אז אחרי שדיברנו וכל הזמן בחזרה היתי צריכה להסביר בלי להאשים. בלי להשפיל. בלי למצןא פתרןנות רק להבין מה הרגשות אז אני מבינה.
א. באמת כמעט מההתחלה כל התחושובת שלי הם מדויקות בקטע שאני מרגישה שהוא לא סופר אותי ואני מיותרת ולא שווה בכלום. שוב מה גרר לזה זה עוד נושא. אבל בלי קשר להתנהגויות מההתחלה הוא חשב שאין לי חכמת חיים!!! וזה מבחינתו משליך לכל החיים. לזה הוא קורא חולת נפש.
הסברתי שחוכמת חיים זה טבע לא לוקחים כדורים מי שאין לו חכמת חיים. אבל אפשר לפרט להסביר אומר כל החיים אני אומר לך ואין שיפןר.
עכשין בקשר לחכמת חיים. זה כל כך הזןי. מבחינתי יש לו אפס !! אפס חכמת חיים. האמת שאני ראיתי את זה מהתחלה אבל אמרתי בסדר העיקר שלי יש ונסתדר כי מעלןת היו נראות לי על חסרונות. אמרתי הוא ישתפשף ויבין.
עכשין בקשר אלי אני לא צריכה אישור . לדעתי יש לי חכמת חיים נדירה!!! אני לא צוחקת . אני לא רוצה לפרט יותר מידי אבל יש לי עין ויש לי איטואיציה ויש לי חוש אילטור נדיר. ואני באמת מאמינה בזה וכל הסובבים שלי מאמינים בזה בגלל זה הגעתי לחיין למקומןת באמת רחןקים. זה לא מצחיק באמת כשהתארסנן בגלל שאני כל כך עם חוכמת חיים והוא בא עם רקע בעיתי מאוד אז אמרתי לא נורא עם החכמת חיים שלי נסתדר.
אבל מסתבר שהו חושב שהחכמת חיים שלח זה מינוס מליון . אני באמת לא יודעת אם הוא מקנא בי או שבאמת הוא חושב ככה. התחושה שהוא נותן לי מהחתונה זאת התחשןה.ומסתבר שלא טעיתי.
ב. מבחינתו חוסר חכמת חיים נובע מהחרדות שלי. כשהתעמקנו אז מסתבר שגם פה נקודת הבסיס שלנו מאוד שונה. אני חושבת שכללים של ארץ ישראל שמנוהגים בה צריך לנהוג כמוה והוא חושב שהרבה חוקים כתובים רק לכס״ח . למשל לשים חגורות בטיחות בעיר לילדים זה מיותר. סטטיסטיקות מראות עובדות שתאונה ובעיר חגורה לא מועילה .לא מועיל שאראה לו כתבות או אסביר הוא חושב ככה.
אז לדעתו כשהילדים לא חגורים אני מפעילה את החרדה שלי לשים חגורה וזה מוביל למריבה. כי לדעתו מקסימום מה יכול לקרות? שוטר יעצןר? יתן קנס . מקיסמום יהיה לן הרבה נקודות אז יהיה לו שלילת רשיון. זה כבר דברים שקרו בעבר. הוא לא יכול לסבול שאני לא חושבת הגיוני מה מקסימום הסיכון.
עוד דוגמא נגיד כשיוצאים מאוטו אני מזכירה לו לשים פנגו וזה מטריף אותו כי מקסימום יקבל קנס. בעיה שזה לא שהוא ישלם. אחא זה יתגלגל עד עיקול. לא בא לי לפתןח בבוקר את העינים ולראות עיקול. ומבחינתו שוב אני מערבבת פה חוסר חכמת חיים וחרדות שלי. כי נגיד שיהיה עיקול וכבר היה בעבר אז נשלם את העיקול ויחזור משכנתא אז נשלם או כל תשלום. ולא רוצה את זה . רוצה לישון בשקט בלילה

עכשין החוקים זה גם חוקי התורה שאל תרבה שיחה עם האישה. מבחינתן זה גדרות. הןא לא צריך גדרות. כמו שחגורה באוטו בעיר מבחינתו זה גדר ואין צורך ככה לדבר עם אישה זה גדר שאין לו בה צורך
לפי מה שאת כותבת. הוא זה שצריך טיפולכלה נאה
אפשר להתפוצץ שצריך לריב על שטויות כאלה.
מזה לחגור את הילדים?
מזה להפעיל פנגו?
פשוט הוא מתנהג כמו ילד בגיל ההתבגרות, שלא רוצה שיגידו לו מה לעשות. ועוד עושה דווקא.

את חייבת להתייעץ לאיזה כיוון להמשיך את החיים שלך. משהו ממש לא תקין בלחיות עם מישהו שמזלזל בך שנים. ואת חולה וטפשה בעיניו.
פה לא הייתי מוכנה.
כבוד ואהבה זה דבר בסיסי בנישואים.
נשמע כואבלמה לא123

לפי דעתי אין מנוס מלטפל בעצמך קודם כל,ולשמוע איך אפשר להתנהל מולו.

לדעתי יש אפשרות

הסיפור הזה,גדול על הפורום

בהצלחה

יקרה, שבוע טוב!בת ציון רוטקוף

דבר ראשון - נשמע שאת ניסית להקשיב לרגשות שלו - מתוך מה שכתבת לא הבנתי:

האם הוא גם הקשיב לרגשות שלך?

האם הוא ידע בכלל שאת מנסה לדבר בצורה שונה מהדרך שאתם רגילים?

האם הוא ידע שכדאי שגם הוא ינסה לדבר באופן שונה?

נשמע שאתם בתוך דינמיקה לא טובה בכלל.

התחלת משאלה שאתם חלוקים עליה - האם לעזור לנשים מסויימות בעבודה זה ראוי או לא?

המשכת לתאר מילים קשות מאוד שהוא אומר לך, ודעה שלילית שיש לו עלייך,

תארת גם מריבות בתחומים נוספים (חגורות רכב, עיקולים)

נראה שהמצב כרגע זה שכל מה שתעשי רק יחזק את דעתו שהוא צודק, וכל מה שהוא יעשה יחזק את דעתך שאת צודקת.

מהניסיון שלי עם זוגות במצב כזה - כל דבר, גם עם כוונות טובות - עלול להיתפס אצל השני הפוך לגמרי

להישאר במצב הזה ללא התערבות של איש מקצוע - זה רק יהיה יותר גרוע.

הזכרת שהייתם בעבר בטיפול, וזה עזר בתחומים אחרים.

לטובתך - תחזרו יחד לטיפול - אם שניכם תהיו מוכנים להתאמץ - יהיו לכם עוד חיים נהדרים יחד!

אם הוא לא מוכן ללכת לטיפול - לכי את לבד, כי להמשיך כמו שתיארת - זה נזק לך ונזק לילדים, אז לפחות בשביל הילדים - תלכי לטיפול אישי כדי לחשוב איך הכי נכון להתמודד עם המציאות שלכם.
מקווה בשבילך שתלכו יחד לטיפול, אבל תדעי שאם אין שיתוף פעולה שלו בכלל, תצטרכי לחשוב עם מי שיטפל בך על איך להפרד.

שיהיה לך שבוע טוב!

תודה לךהבו עצה
האמת ששלושה ימים אחרונים אני ממש בעצב. אנחנו מדברים הרבה
אבל מרגע לרגע אני מבינה שאמת לא מענין אותו הוא אומר במפורש מה עובר עלי איך אני מרגישה מבחינתן אני נספרת .
ועוד משהוא אמר למה אני תמיד הורסת. כשהתחלתי יותר להתעמק אמר שנגיד שלושה ימים האלן שאנחנו מדברים הרבה להפך זה רק מחדד לו עוד ועוד ועוד כמה אני טיפשה ככל שאני מסבירה יותר זה יותר ויותר מוריד לו. למרות שאני לא מבינה כבר אין לאן לרדת יותר נמוך.
לדעתו זה טעות ענקית שבאתי ופתחתי איתן בכלל את הנשוא להסביר מה הרגשתי ומה כואב לי.
כוון שהוא עוד היה מוכן לחיות איתן כל עוד אני שמה מסכנ. מבחינתן שאשים מסכה שהכל טוב נהדר. למרות שזה מסכה. הוא רוצה שקט!!
למרות שזה שקר. זה לא מענין אןתן שזה שקר ושרע לי שאני שרופה מבפנים.
מבחינתן היה שבוע טוב כי אני חיכתי צחקתי אבל האמת היא שבפנים כולי בוערת אבל אני מתאפקת מתאפקת ואז זה יוצא. זה יצא בדמןת קנאה על עזרה לאישה אבל זאת לא האמת הסברתי לו.
אז מבחינתן הרסתי את הימים האחרןנים. הוא רוצה שלעד אשקר לא אשתף אותן מה עןבר עלי זה מענין אותו כקליפת השום. ולא רק זה בגלל ששיתפתי אותו והוא נזכר איזה מטומטמת אני הוא התחיל לחפש להשכיר דירה . שהימים האלן גרמו לו להבין עם איזה אישה הוא חי.
הסברתי גם למה שיתפתי למה לא המשכתי עם המסכה. כוון שזה קורה כל הזמן. אני עם מסיכה כי הוא לא מסכים שאשתף איתו. ואז הוא הציע לנסוע לים המלח לאיזה צימר באזור ואני כשאני מקבלת ממנו הצעות כאלן אני מפרשת את זה שהוא רוצה קירבה. באותן רגע אני אומרת אבל אני רחוקה ממנו שמים וארץ אני לא רוצה לנסוע איתו אבל אני גם לא רוצה להגיד לא.
בעבר היתי אומרת אני לא רוצה בגלל נגיד שאתה נוסע מהר ואז הינו רבים . אז הרבה פעמים הינו נוסעים היתי שותקת אבל בפנים אשכרה יושבת ומחכה למוות בגלל שהוא נוהג גרוע. סובלת כל השבת.
אז לכן אני לא אומרת לא שאני לא רוצה לנסוע אלא מתחמקת.
מה שקרה השבוע אמרתי שלא מתחשק וכו אבל זה עורר בי שוב הכל .שזה ממש אכזרי מבחינתי זה רכות הרים של עליה וירידה התקרבות התרחקות ודרישה לעטות עלי מסכמה.
בקיצור לא רציתי לנסוע לא אמרתי למה אמרתי שהילדים מתחילים גן בראשון אבל בתוכי התרסקתי שוב שהוא בעצם לא יודע את האמת ואז הגיע העזרה לאישה ההיא שזה שבר את קש הגמל.
באמת ברור שאין מנןס מיעוץ השם יעזור אני צריכה כוחות לזה
כפי שלמדנו אתמול: איזהו חכם - הרואה את הנולדהסטורי
יכול להיות שיש לך הרבה אינטואיציה וכושר אילתור, אבל חכמה מורכבת מאוד דברים. חלק מהותי בחכמה, זה להבין איך דברים מתנהלים בחיים.
זוגיות טובה - דורשת הערכה הדדית. אין דבר כזה להתארס עם מישהו, שבעייניך הוא טיפש ולסמוך על זה שאת כבר תסדרי את העניינים.
אין בעיה עם זה שלכל אחד יש את התחומים שהוא יותר חזק בהם (למשל: אחד מנהל את חשבון הבנק), אם זה מגיע מכבוד הדדי ואמון ברצון של כל אחד מכם לתרום ולהתרם מהמערכת הזוגית. אבל בעייתי מאוד שיח של 'העפתי אותו מניהול החשבון'.
ממילא אתם כל הזמן במאבק מוחות, כל אחד משוכנע שהשני טיפש וכל החכמה והתבונה נמצאת אצלו. ממילא אין לכם 'יחד זוגי' שכולל את ההישענות הנפשית של אשה על בעלה. בעלך קולט את זה וממילא נגרר לדיבורים (ועלול להגרר למעשים) אסורים ומסוכנים. חשוב לי לחזור שוב 'אסורים ומסוכנים!'. כמה שאפשר להבין את המקום שלו, אין כאן שום הצדקה - דיבורים כמו שתיארת בהמשך, הם מעבר לגבול.

ממילא, כל דיון על עניין ספציפי - שיח עם נשים, פנגו, או כל דבר אחר, לא רלוונטי, כל עוד שאין ביניכם אמון.
(אגב, סביר שמהנשים שמעריכות את עזרתו - הוא מקבל את הצורך הבסיסי להרגיש משענת, שממך הוא לא מקבל).

לכן - אתם מוכרחים ללכת לטיפול זוגי, אצל מטפל מוסמך ומנוסה. בטיפול תבדקו האם אפשר לבנות מחדש את האמון הזוגי (שוב, השאלה הטכנית מי מנהל את החשבון - לא קשורה לאמון!) והכבוד ההדדי - אם אי אפשר, עם כל הכאב, עדיף להתגרש ולא להשאר במערכת אלימה.
בלי קשר לסיפור...דנוור

אהבתי מה שכתבת מאוד!! 

לעיתים רחוקות קורה שאני ואשתי מדברים ממש על איזה משהו שיש ביננו חילוקי דעות, זה לא קורה כמעט בכלל, אבל מידי פעם קורה, ובאמת אפחד לא ממש מצליח לשכנע את השני, וזה מדכא..

מעניין לנסות את מה שכתבת, לבוא ולומר בואי תסבירי את הצד שלך ואני את שלי ולא נחליט כלום ולא נתווכח רק נחשוב על זה יום או יומיים ואז נדבר..

תודה רבה.

להשליט את השכל על הרגש.וואוו
לשבת עם עצמך ולחשוב איזה סוג של קשר עם נשים מפריע לך ולמה, לדרג לרמות, עד כמה מפריע, לתת ציון בינך לבינך.. תיכנסי לדקויות! . לא ייתכן שכל שביב קשר של בעלך עם אישה יגרום לך להתפוצץ כי כל מקרה לגופו..! למשל יש קשר של בקשת עזרה, יש קשר של צחוק ביחד, יש קשר של עבודה עניינית... כל מיני... סתם דוגמאות..
ברור שידרגתיהבו עצה
וגם הסברתי לו בדיוק את הדירוגים
יש כאלו ששנים מילה לא אמרתי
אם יש רואת חשבון בת חמישים נראת אישה עדינה וטובה מעולפ לא אמרתי מילה
אם יש עורכת דין גם אישה יראת שמים מדברת ענינית לא אגיד מילה
אני אומרת שכזה נשים בנות שלושים חילןנית נראות לא צנועות לחלוטין או דתיה אבל רוקה או גרושה זה כואב לי יותר עליהם אני מציקה לו והוא יודע
וזה גורם לו לבוז לי הוא אומר אם את רואה שזה מישהיא יפה זה כואב לך אם זה מבוגרת או צדיקה מאוד לא אכפת לך .וזה נכון
כי גם צורת הדיבור שלו משתנה!!! כשהוא מדבר עם ישנהיא צדיקה הוא מדבר שונה
נראה שבגלל שהוא כל הזמן משקר לךלמה לא123

את בטוחה שהוא מסתיר ממך קשרים הרבה יותר עמוקים ממה שנראה על פני השטח עם בנות אחרות.

וזה הגיוני בהתאם למצב האמון ביניכם

נכון זה מה שהוא אומרהבו עצה
שאין כלום מכלום ואני עושה מזבוב פיל
אם לא היה את הזבוב לא היתי עושה פיל
ייתכן והוא צודק לגבי הבנותלמה לא123

אבל אין לך אמונה בו,וחבל על הוויכוח

את חייבת לטפל בזה איכשהו

אוף זה מעציב אותיהבו עצה
שקבלתי מישהוא שפשוט לא יכול לעזור לאשתן גם אם היא חולה נפשית
אלא רוצב לקבל אישור שאני חולה ואז להעיף אותי
אמר תלכי לפסיכיאטר רוצה אבחון אחרי זה אחשוב אם אני רוצה להמשיך איתך תלוי בחומרת המחלה אין לי כח מידי להשקיע
זה לא שהוא אומר את חולה אני לצידך
אי אפשר לעזור למי שלא עוזר לעצמובת ציון רוטקוף

לא "קיבלת מישהו שפשוט לא יכול לעזור לאשתו גם אם היא חולת נפש"

פשוט - עד שלא תיקחי אחריות ותתחילי לטפל בבעיות שלך - אף אחד לא יוכל לעזור לך, גם לא בעלך...

נשמע שהוא מיואש...

תעזרי לעצמך ותלכי לטיפול.

ואם צריך גם עזרה של תרופות - קחי!

תצילי את עצמך ואת המשפחה שלך.

זה בידיים שלך!!!

אין לי בעיה עם תרופותהבו עצה
אני לוקחת הרגעה והוא לא יודע אני שומרת את זה בעבודה
הוא לא יתמוך בי זה הקטע להפך זה יאשר לו שהוא נפל בפח
כשאני רגועה אני אדישה לא אכפת לי מכלום תלך תבוא מצידי בחמש בבןקר אבל זה מרגיש לי לא טבעי לא אמיתי
נשמע שהמינון לא מתאיםבת ציון רוטקוף

או שצריך לנסות סוג אחר...

ויש לי עוד הרבה מה להגיד אבל לא פה

אוי..לא טוב לקחת הרגעה לתקופה ארוכהכלה נאה
יכולים להתמכר. ואז המינון לא מספיק וצריך כל כמה זמן לעלות.

אם את חושבת שיש לך בעיות רגשיות בלי קשר לבעלך. או שתלכי לאבחון. אז עדיף לקחת כדור נוגד דכאון שמטפל גם ריגשית. ולא כדורי הרגעה.

בקשר למה שמפריע לך. אני מבינה אותך.
קשה לך לראות את בעלך נחמד לצעירות או גרושות בעבודה. כי את לא יודעת לאן זה יכול להוביל. ואת גם לא יודעת מה ואיך הקשר שלהם בעבודה. וזה מלחיץ אותך. זכותך!

הבעיה שלי זה שהוא לא מוכן לבוא לקראתך. לראות את הכאב שלך. ולמה?ולמה בכלל הן חשובות לו?
למה חשוב לו כל כך להיות נחמד אליהן?
ואולי באמת שהן לא מעניינות אותו.
אבל את מפחדת מה יהיה..

אני ממליצה יותר בלהשקיע בקשר שלכם. להיות אישה רגועה שמחה ותומכת. זה יתרום יותר מלריב על זה. הבעיה שזה קשהה כשאת מרגישה ככה. ואם ע"י טיפול תרופתי את יכולה להיות רגועה ושמחה יותר אז שווה.
זה נשמע שהוא בבעיה , האמת, לא אתבתאל1
בעל שאומר כאלה מילים לאשתו ולא מוכן להקשיב לה, או לפחות לשמוע מה עומד מאחורי זה וגם לבוא קצת לקראת....אז הוא בבעיה גדולה.

גם לנו יש חילוקי דעות...אבל בסופו של דבר אם אני יודעת שמשהו מציק לבעלי או שהוא מעדיף משהו מסוים ואני ממש חושבת שזה שטויות והגזמה. ברור שאבוא לקראתו ואשתדל בשבילו!! אין שום ספק.

ממש לא מגזימהקול געגועים
בואו נפסיק את הציניות הזו, כל שיחת חולין יכולה להתפתח למחשבות - הרהורים - שיחות אינטימיות - מעשים. די להפוך נשים "קנאיות" למוזרות. יש הצדקה לקנאה.
זה ברור לי. לא ברור לוהבו עצה
אין צורך לשכנע את המשוכנעים
בעיה שאני מריגשה מתרסקת והוא אומר תלכי הדלת פתוחה לא מענין אותי אם זה כןאב לך או מפריע לך
במיוחד שיש שם גרושות ורווקות
ואם תלכי?בתאל1
אומר שמחכה לרגע הזההבו עצה
לא יודעת באמת מה יקרה אם זה יקרה
נו..הוא יכול להגיד ולא להתכוון גם...כי הואבתאל1
יודע שלא תעשי את זה.
אני לא יודעת מה הוא יודעהבו עצה
בכל אופן אני לא מאימת
אם אני איים אני אעשה
כן. גם אפשר להידרס. אז לא נחצה כבישיםבסדר גמור
זה לא אמיתי. אבל זה ממש הדיבור שלן!!הבו עצה
שאני עם חרדות ואני מנפחת כל דבר
יש אולי משהוא בזה אבל עדין
הוא לא מתיחס אוקי אשתי היקרה האהובה נעזור לך לצאת מהמחלה אלא תלכי לעזלזל לא מענין אותי את והמחלות שלך את לא תשגעי אותי וזה אכזבה נוראית שככה זה בעל
כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם.בסדר גמור
נראה לי שהוא מקבל ממך את התחושה (הקשה מאוד) שלא אכפת לך מה דעתו ואת לא סומכת עליו.
לכן הוא מגיב בתקיפות של לב שבור.
ברגע שתצליחי לייצר אצלו את התחושה שאנחנו צוות, הוא לא יתנהג ככה
צורת ההתבטאות שלך אולי מרתיעה אותולמה לא123

ואולי בתוך תוכו הוא נהנה בתת מודע שלו מהקנאות שלך

אולי הוא מנסה למתוח את החבל ולראות מה תעשי,אולי באופן מעוות הוא מרגיש אהוב ככה

אבל אני מסבירה לוהבו עצה
שכל אכזבה כזאת מוריד לי את אהבה ממנו
שאני קמה בבוקר מתחננת לאלוקים שיעזור לי להחזיר את אהבה אליו
אז מה הענין שלו?
בדיוק שאלתי אותן האם בכלל אפכת לן אם אני אוהבת אותו או מעריכה אותן אז הוא אומר שלא
ולמרות כל הדיבורים שלךלמה לא123

את עדיין מקנאה לו,וזה מנפח לו את האגו (אולי)

אני לא מקנאה לו!!הבו עצה
אני גם מסבירה לו את זה
אני לא רוצה שהוא יעשה ממני מפגרת
לא מוכנה שהוא יהיה נחמד לבנות ואחכ יבוא הביתה כאילן לא קרה כלום ואשתן התמימה המפגרת מחכה לו
כל זה מכבוד שלי שאני רוצה לשמור
תאמיני ליהבו עצה
שמלא פעמים התאפקתי לא להגיד מילה
רק כדי שלא ירגיש מעצמו!! אבל בסוף אחרי חודש חודשים לא יודעת היתי מוציאה
היתי מסתובתת עצןבה עצובה אז בסוף עם כל הרצון לא להעלןת לו את האגו היתי פוגעת בביראות שלי
את מטפלת בחרדות שלך או שאת מצפה ממנו שיכיל הכל?בת ציון רוטקוף

תראי - את יכולה להמשיך לפרוק פה בפורום...

אם את רוצה גם להתקדם לפתרון - הפורום זה לא מספיק.

לכי למטפל/ת ותתחילי לעבוד.

מכירה זוגות במצב הרבה יותר מורכב - והצליחו לפתור את הבעיות, אבל זה דרש הרבה עבודה  מהזוג, ולפעמים בהתחלה רק אחד מבני הזוג..

אז תעשי לעצמך טובה  ותקבעי פגישה עם מטפל/ת, הרי כבר יש לך נסיון טוב...

אין לי כח נפשי לחיטוט בנפשהבו עצה
למרות שאני יודעת שזה הכי טוב. זה כמן ניתוח לב פתוח
מרגישה שאין לי כרגע כוחות לאסוף את עצמי ולפתול פצעים
השירשור הזה מזכיר לי את עצמי לפני כמעט 20 שנה...בת ציון רוטקוף

סוף סוף, אחרי לידה שקטה העזתי ללכת לטיפול פסיכולוגי, כמו שאמרת - חיטוט בנפש, ניתוח לב פתוח...

בפגישה הראשונה הבהרתי לפסיכולוגית שלא באתי כדי לשבת שנים ולחטט בעבר - אלא כדי להסתכל קדימה ולפתור בעיות שמפריעות לי כדי שהעתיד יהיה טוב יותר.

הפסיכולגית הסכימה לגישה החיובית שלי והתחלנו...

אחרי כשלושה חודשים - בפגישה שאני זוכרת אותה כאילו קרתה עכשיו -

הפסיכולוגית הציע לי דרך התמודדות מסויימת.

הסברתי לה למה כרגע זה לא אפשרי

אז היא הציע משהו אחר

שהרגשתי שלא מתאים לי לאופי

והיא הציע עוד רעיון

ואני הסברתי למה זה לא ילך

ו...

אחרי עשר רעיונות היא עצרה ושאלה אותי את השאלה שהצילה אותי מלהזיק לעצמי ולמשפחה שלי

"אמרת לי שאת לא רוצה סתם לחפור בעבר, אמרת שאת רוצה לפתור את הבעיות,

האם שמת לב שלכל פיתרון שהצעתי לך היה לך סיבה למה לא?"

אני לא יודעת כמה זמן שתקתי - מליון מחשבות רצו לי בראש...

המון מצבים בחיים שפתאום שמתי לב שכך אני מתנהגת.

אני לא זוכרת איך הסתיימה אותה פגישה.

אני כן זוכרת שעבדתי אחרי כן קשה מאוד כדי להצליח להתנהל אחרת,

אבל...

זה כבר לא היה ניתוח לב פתוח

זה היה החלמה וצמיחה.

היחסים עם בעלי היו הדבר הראשון שנרגע, ואחר כך גם ההנאה בעבודה, קשרים עם חברות,

בקיצור - עולם אחר...

לא יודעת למה - אבל השירשור הזה הזכיר לי את עצמי

את צודקת מאודהבו עצה
אני פוחדת אולי לשמוע שבעלי אדם רע מושחת ושכדאי לי להפרד ממנו
אם תשמעו את כל הסיפורים לדעתי תגידו לי תברחי ואני אולי מפחדת לקבל אישור לזה

וגם כנל אם הוא יבוא לא יודעת אולי ישמעו את כל האמת יגידו אתם סתם מתעקשים תשחררו אחד את השני ושלום
מעניין...בת ציון רוטקוף

דווקה לא נשמע לי שזה המצב..

מכירה דברים הרבה יותר מורכבים - ובעבודה נכונה - הזוגיות חזרה לפרוח

מוזמנת להתקשר אלי.

לא נראה לי יעיל להמשיך לברר את המצב בכתיבה בפורום

אבל אני רוצה להמשיך לברר בפורוםהבו עצה
יעוץ אני יודעת שאפשר
רוצה לשמוע אנשים בפורום
תודה רבה על התגובות המושקעותהבו עצה
אני חושבת שבעיית האמוןלמה לא123

שיש לכם היא רצינית

ויש עוד בעיות שאת לא מספרת פה, א"א לפתור רק חלק מהבעיה,זה הכל קשור אחד בשני.

את מסתירה ממנו כדורים,והוא משקר לך ועוד ועוד

לדעתי אין מנוס מלטפל בעצמך,הרבה לפני ייעוץ זוגי

ועוד דבר,לא מציעים כ"כ מהר להתגרש,אלא אם כן את עוברת התעללות

לא כדורים. משהוא טבעי זה שונההבו עצה
בלי מרשם
זה לא משנהלמה לא123

משנה למה את לא משתפת אותו

כי הוא ינפנף בזה לרעההבו עצה
ואני לוקחת את זה כי אני דואגת לעצמי שלא אתמוטט
לזה התכוונתילמה לא123

אין לכם אמון אחד בשני ברמה בסיסית ביותר

וזה עצוב

נכון עצוב כבר אמרתי קודםהבו עצה
אין לי תמיכה נפשית רגשית
אין לי עידוד או כל דבר בסגנון
הדבר היחיד תקחי כדורים כי את חולת נפש
אני אומרת שקשא ויחסים זה פינג פונגוואוו
ברוב הפעמים כשאחד משתנה ומשתפר אז גם השני מתייחס אליו יותר טוב... תנסי... אני לא חושבת שהוא מושחת וכדאי שתיפרדו. את צריכה להתחזק בבטחון עצמי משל עצמך ולא לחפש אישורים בחוץ. תהיי מצידך האישה הטובה ביותר שיש, חום ואהבה, ולא תהיה לו סיבה לחשוב החוצה חלילה. תעשח ניסיון של שבוע. להיות מתוקה, לשים את הכעס והחשדנות בצד. רק לשבוע. רק ניסיון איך ישפיע. נראה אם משהו ייפתח. אם יש סיכוי.
זה לא כעס על בסיס יומי או שבועיהבו עצה
זה משהוא אחת לחודש חודשיים
לא יכולה להיות הטובה והחמודה הוא ביקורתי בהכל לדעתן אני לא בסדר
לא יודעת לבשל/ לכבס/ לנקות
אני לא מחפשת אישורים ממנו כבר היום אחרי שנים של ריסוק אני בטוחה בעצמי שאני עושה הכל טוב והוא לא רואה את זה בעיה שלו כבר לא מוכנה להשתדל יותר זהו כבר שנים רוסקתי
בקיצור, את לא רוצה לפתור את הבעיהה-מיוחד

היא רוצההנחש המקסים
אבל קשה לה..
בגלל שבעלה ממש פגעה בה ..וקשה לה להתרצות אחרי שנים של ביזיונות..
לכן השאלה אם היא רוצה באמת לנסות הכל כדי שזה יהפוך לטוב הם חייבים שינוי מהותי..

עושה רושם שהיא לא מוכנה לאהוב אותו.
אלא שיהיה לה נעים ויהיה שיח מכבד(זה התנאי הבסיסי שלה כדי שתוכל לאהוב אותו)
עם זאת בעלה פחות משדר על אותו גל..
והוא רוצה אולי יותר יחס של אהבה וסוג של חופש לעצמו ושהיא לא 'תשגע אותו'..

קיצר..אני סבור שכדאי לך לראות מה את רוצה מעצמך..אם את רוצה את הזטגיות ואם לא..
במידה וכן תשאלי מה עלייך לעשות שזה יקרה ?..
מה זה דורש מימך?מזה דורש ממנו?
איך זה בא לידי ביטוי בפועל..

קיצר סיפור כואב..
שיהיה לכם המון בהצלחה בהמשך..
אתה לא יודע מה הצד של בעלהה-מיוחד

ואף אחד כאן לא יודע.

כאן אפשר לתת עצות לפה ושם או לתת כיוון חשיבה אבל לא לעשות ניתוח

נכוןהבו עצה
אבל נראה לי שאני מנסה כן להגיד כל מה שהוא אומר
אני לא אומרת אני מהממת מקסימה אני גם אומרת כל מה שהוא חושב עלי.
למרות שבאמת לא אמרתי את זה אבל באמת לא חסר לי מתחילים איתי הרבה.
אני עכשין סימתי לימודים במקום מעורב והיה שם מישהוא שממש כל הזמן רדף אחרי מאוד מאוד .
אני גם עובדת במקום מעורב . באמת שאנשים מתלהבים ממני רק לא מצאתי צורך לאמר זאת.
אני כאילן ממש ממש עוצרת את עצמי לא לדבר עם גברים כדי לא להגיע למצב שפשוט מישהוא בסוף יצליח לשבור לי את הלב.
לא אחת גם בעלי אומר מפרגן לך מכל הלב אם את מוצאת מישהיא מתאהבת בו אז תלכי אליו . איו לו שום בעיה שאני עם גברים כמה שאני רוצה
לא. את לא אומרת כלום מהצד שלוה-מיוחד

ואף אחד כאן לא יכול לפתור את הבעיות שלכם

לא מביןהנחש המקסים
את הקטע שלך...באמת..
זה גקטע של הפורום..לא באים לפתור בעיות...
באים לקבל חוות דעת/לפרוק וכו' .
לא צריך מכל דבר לעשות עיניין..
אחרת בשביל מה אנשים כותבים פה ?
כי משעמם להם ?..
אם את סובלת מחרדות אז הבעיה יותר גדולהכלה נאה
כניראה שבמצב רגיל גם היה מפריע לך. אבל היית מגיבה אחרת.
לא קל לחיות עם אישה עם חרדות. אני סבלתי מזה וברוך ה טיפלתי. ממליצה מאוד!
וזה באמת כואב ומאכזב שבעל לא מבין.
בעלי הבין ותמך בלי סוף עד שהוא קרס. אחר כך היתי צריכה לתמוך בו.

ממליצה לך קודם לטפל בעצמך. ואז הראיה שלך תשתנה ותוכלי לחשוב בהגיון על הדברים. וזה ישפיע גם על איך שתפני אליו.

את סתומהחי%
גם אם את מגזימהלמה לא123

הוא מגזים הרבה יותר בתגובה שלו

ממש לא יפה ההתבטאות שלו

התשובה היא כןליאן
את מגזימה ..
את צריכה להיות בטוחה בעצמך . ולשדר לו את זה.
לא להראות לו שכל שאלה תמימה של אישה מלחיצה אותך ..
הקנאות שלך מורידה לו וזה ממש הגיוני..
אבל הפלירטוט שלו מוריד לי!!!הבו עצה
הוא באמת אומר כל הזמן שזה מוריד לו ממני.
לכן שנים שתקתי
אבל מה שקרה בשנים האלו ירד לי ממנו הכל אני לא אוהבת אותן בכלל
בשביל להחזיר את האהבה חשבתי שאני חיבת להיות כנה איתן ואמתית איתו
לא יתכן שאני אדאג שלא ירד לו ממני כשבינתים יורד לי ממנו מי אמר שזה מה שנכון
בטוחה שזה פלירטוט?בת ציון רוטקוף

בעיני שלי כן ואני לא טיפשההבו עצה
השבוע אמרתי לו תקשיב אין לי בעיה עם מה שאני הולכת להגיד. רק רוצה לבדןק אם האינטואציות שלי נכונות
שמתי לב שכל פעם כשאתה מדבר עם אישה אחת אתה כזה מאוד העינים שלה זוהרות אתה כזה הולך הלןך ושוב . כאילן שומעים שטון הדיבור משתנה . אבל שוב אין לי בעיה היא אישה בת שישים. אז אין לי כל פחד
אמר את צודקת!!! באמת איתה אני מאןד קרוב. אבל אני מרשה לעצמי כי היא באמת בגיל של אמא שלי והיא חכמה וכו
זה גרם לי פשוט ליבב מבכי. אמרתי לן אתה רואה רק רציתי לבדוק אינטואיציות!!! ואני בוכה כי אני צודקת!!! לגביה באמת אין לי בעיה אני לא מרגישה מאוימת. אבל זה אומר שכאני אומרת לך שאתה מדבר עם מישהיא בת שלושים וזה נשמע מהצד לא טוב לי באוזן אתה אומר את מדמינית. אז אני לא מדימנית!!! כמו ששנים אתה אומר לי. כן יש לי עין נכונה אני כן קולטת טוב
ווואאווו.. את חייבת להפסיק עם זהליאן
מבינה למה הוא מתוסכל....
תניחי לו.. תשחררי.. את הורסת לעצמך את הנישואים על שטויות.
אבל אני עשר שנים כמעט עזבתי!!!הבו עצה
היתי פה ושם אומרת
אבל חמש שנים אחרונות התפרקתי מיזה
וגם בחמש שנים האחרונות הבטחון שלי מאוד עלה אני כל כך בטוחה בעצמי ודוקא בגלל זה יש לי כביכול פנים לדרוש את זה
פעם הרגשתי כזה מושפלת שלא היה לי אומץ להגיד לו שאני רוצה יחס רק אלי
התחזתקי הבנתי שאני שווה הרבה
אם את כל כך בטוחה בעצמךליאן
למה כל אישה ששואלת שאלה תמימה מפחידה אותך?
תפסיקי להציק לו. הוא יודע מה דעתך .
לא יעזור שתגידי שוב ושוב ..
תתחילי להשקיע בעצמך ובחיים שלך.
ואל תהיי עסוקה בטלפון שלו כל היום....
אני לא יועצת או משהו
אבל נראה לי שהבעיה בעיקר אצלך...
זהו.
בכל מקרה בהצלחה נשמה..
יתכן שבעיה גם בי. לא מאשימה רק אותןהבו עצה
אבל זה שאני לא מרגישה אהבה ממנו
וזה כנראה גם לא מוסיף לי
אני יכולה יומים שלושה לא להגיד ואני כביכול ממשיכה את החיים אבל אז אני מרגישה שהנשנמה שלי בוערת הימים לא עושים לי טוב זה לא עובר לבד
כל הכבודאופק המדבר
שהתחזקת מול עצמך, נשמע שמה שאת עוברת ממש לא תקין, בהחלט מגיע לך יחס ואכפתיות ולנפנף כל פעם בזה שאת לא נורמלית?! אין לי את כל הפרטים אבל זאת לא אופציה להמשיך ככה, באמת שלא! מה גם שאני בכלל לא בטוחה שמשהו בהתנהגות שלך חריג. רגשות ופגיעה הם הכי אנושיים שיש! מי אמר שאת מידי רגישה? אם אין האגשת ביטחון ואכפתיות מהבעל בהחלט כל דבר יכול לפגוע כי לא המעשה המסוים שבדיוק עשה, פוגע, אלא ההתנהלות הכללית. לצערי מכירה מקרוב מקרים שהבעל מזלזל באשתו וברגשות שלה, זה לא מגיע לך!
למרות שזה לא מקורי מה שאומר לך, את צריכה ייעוץ אבל ממש טוב ומקצועי כדי לדעת איפה את עומדת ומה הלאה.

חיבוק חיבוק
והרבה אהבה יקירה
מתפללת בשבילך♥️♥️♥️
יש לך אינטואיציה נכונהבת ציון רוטקוף

אבל זו לא הבעיה שלכם.

והבעיה היא שלכם, לא של אחד מכם!

לכו לטיפול זוגי!

מורכב להסביר פה בפורום - ובלי שבעלך נוכח - על הדינמיקה ההרסנית שנכנסתם אליה...

לא נשמע שצריך טיפול ארוך, אבל חייבים לטפל!

אם הוא לא מוכן - לכי לבד, אל תזניחי!

כבר הינו בעבר בטיפולים ברור שזה עוזרהבו עצה
אבל זה קשה מבחינת סידור לילדים וזמן
למרות שאני בטוחה שאני חיבת
ללכת לטיפול אני יודעת שאני צריכה
חשבתי סתם לשמוע עוד דעות בפורום
אז זה מעבר ללעשות להן טובותחולת שוקולד
מההודעה הראשונה היה נשמע שזה רק לעשות טובות, אם ככה אני לא חושבת שזה הכי בסדר בעולם אבל כן חושבת שאת לוקחצ את זה קשה מדי
זה פרשנות שלך..ליאן
ואגב זה ההגדרה של פלירטוט- פְלִירְטוּט) הוא סוג של חיזור עדִין המסמן עניין רומנטי או מיני באדם אחר. פלירט נעשה באמצעים מילוליים ובאמצעות שפת גוף. אמצעים מילוליים יכולים לכלול משפטים הנאמרים ברגש, ודברי התגרות. שפת הגוף יכולה לכלול תנועות בשיער, קשר עין, נגיעות קצרות והתקרבות פיזית.

פלירט כולל צורת דיבור והתנהגות שיש בה רמזים מיניים ורומנטיים, בניגוד לשיחת חולין (סְמוֹל טוֹק). בדרך כלל הרמזים מועברים על ידי אמירות משעשעות או אירוניות ומשחקי מילים שבהם יש לכל משפט גלוי גם משמעות אחרת, נסתרת.
קנאה זאת לא אהבה. זה הורס את הקשרסודית
זה מציק, חונק, מביא לאמירות כמו שהוא אומר.
כמה שתלחצי יותר, ככה הוא יותר ירצה להתחמק ממך ויותר יהנה מהנחמדות של הנשים האחרות.
כשרע לו איתך - נעים לו שאשה אחרת מודה לו, נותנת לו תחושה חיובית במקום השליליות שאת משדרת.
קשה כשאול קנאה. לכי לטיפול!
כשאת תפסיקי לארוב לו ולריב איתו הוא יוכל להנות מחברתך ולא יהיה לו שום רצון לעשות טובות.
אגב.
תרבות התקנה לי, תביא לי, מאד מקובלת בהרבה מקומות עבודה.
אני אשה ואני שונאת את זה. אבל עכשיו בקורונה, פתאום גיליתי כמה זה חשוב. זה חוסך ריצות וטרטורים. ואין בזה אף שמץ מחשבת פסול - לפחות ממה שאני מסביב. כלכלי, כן, נוח, כן, אבל לא מעבר.
אם זה גורם לך חרדה או מחשבות אובססיביות תתייעצי עם רופאה אולי כדאי לך קצת טיפול. זה סבל לחיות כל הזמן בפחד.
אם את מטופלת, מרפה, ורגועה, ובכל זאת זה נמשך, אז יש מקום לשאול אותו למה. רוב האנשים לא כ"כ אוהבים שיסנג'רו אותם
הוא מבחינתו עושה טובה לאנשים אחריםהבו עצה
כי אחכ כשהוא צריך עושים לו. מבחינתו ככה זה נוהג שבעולם
וזה בדיוק מה שאני לא מוכנה!! שגרושה תבקש ממנו טובה כדי שהןא ירגיש נח נגיד שהיא יצטרך משהוא במיסים היא תעזור לו כשהוא עוזר לה בעסק שלו
נו מה הבעיה כל עוד זה נעשה בצורה עניניתיהודה224
בלי צחוקים וקשקושים מיותרים...
כי אני פוחדתהבו עצה
שזה ימשיך מעבר
לא מצידו אלא מצד בת שתתקרצץ אליו
כבר היה בעבר מישהיא שמאוד נדבקה אליו ואני עזבתי את הבית בעקבות זה ואז הוא באמת מחק את הקשר איתה
שוב הוא טוען שלא היה כלום מעולם רק קשרי עבודה אבל בשביל להרגיע אותי הוא עשה את זה וזהו הוא לא ירקוד לפי החליל שלי
פעם אחת בחיים הוא עשה את זה וזהו
הוא גם אדם נחמד ונימוסי לאנשים זה לא ממש עניני
אז אם את כל כך מאמינה באינטואיציה שלךיהודה224
תאמיני בעצמך שאם יהיה משו אמיתי את תגלי
אני בהחלט מבין אותו זה בלתי נסבל להרגיש חשוד כל הזמן ובגלל זה לא מעניין אותו מה את מרגישה כי רע לו ואין לו מה להפסיד
זה בדיוק מה שהוא אומרהבו עצה
אין לו מה להפסיד אני גרועה בהכל וגם מציקה לו.
לא הבנתי ואם יהיה משהוא איתי ואגלה? אז מה אז הוא יעזוב? לא הבנתי
הוא מרגיש חשוד גם כי הוא לא נותן לי את ההרגשה שאני הכי יקרה וחשובה לו וגם כי הוא מסתכל על בנות מתנהג בנחמדות עם בנות
תראי אם הוא היה מתייעץ איתי הייתי אומר לו בדיוק מה אני חושביהודה224
על נחמדות לא סבירה לבנות אחרות,
אבל מפני שאת שואלת אני אומר לך שזה לא תקין.
צריך להיות קצת יותר רגוע בקנאה הזו.
אבל זה לא בריא בכלל להיות בקשר ולצחוק עם גרושה.כלה נאה
צריך להזהר.
היא צודקת. לא חסר סיפורים מגעילים.
ודווקא במקומות עבודה.
מסכים לגמרי, רק היא שאלה את השאלה ולא הואיהודה224
אז עניתי מה לדעתי היא צריכה לעשות, לא יעזור שאני אגיד לה מה הוא צריך לעשות.
אני בכלל נגד עבודה במקומות מעורבים...
תקשיבי, קראתי את רוב השרשורסודית

הוא נשמע גבר מתעלל (מילולית) זה באמת מרסק את הנפש.

למה את משארת? כי את מרוסקת.

ונשמע שיש גם תלות כלכלית, 

אם הוא הפרעת אישיות שום טיפול לא ישנה אותו. את תעצרי התנהגות או אמירה אחת ותבוא במקומה אחרת

מציעה לך ללכת לפסיכיאטר - את יכולה בעיר אחרת, יש לו חובת סודיות כלפיך. תקחי טיפול. תתחזקי. 

אם אין לך כוח או שאת מפחדת מה"אישור" אז רופאת המשפחה אולי גם תדע מה לתת 

את לא חלשה במובן  שיש לך כוח סבל שמה שאחרות לא היו מצליחות להתמודד איתו את מתמודדת כבר שנים

את כן חלשה במובן שמי שנמצא כל הזמן ליד ארס לא יכול שלא להפגע מזה.

לגבי הבנות הגרושות- אלו כנראה מספיק חכמות כדי לנצל אותו ,תקנה פה תקנה שם, אבל מזהות את הדפקט

לא נראה לי שיש לך מה לפחד שיגנבו לך אותו.

לגבי זה שאת לא אוהבת אותו ולא רוצה שיגע בך - מאד מובן, מאד אנושי, מאד נורמלי.

יכול להיות שגם אצל ההורים שלך היה דפוס דומה

אוקי נגיד שאחליט להיפרדהבו עצה
את יודעת כמה כוחות נפש אני צריכה עבור זה?
ליעוץ אין לי כןחןת נפש
לגירושין זה עכשיו לצאת למסע מטורף.
אני רק מדמינת שאני מתחילה להגיד להורים לחברות וזה יתחיל לחצים מכל הצצדים למה וכמה ואז זה אומר להתחיל עם לכלוכים זה לא בא טוב בכלל זה אני הוא הילדים כולם פה הולכים להתמוטט.
גם אם נגיד מבינה כלכלית נגיד נחלק הכל שווה בשווה .
שוב זה לא באים שלום היום יש גט זה מתחיל מסע מפרך זה בטח אומרים שצריך קודם שלום בית. שזה אומר טיפול אז בכל מקרה לא נצליח להחמק מיזה.
לחשוב מה הולך לקרות לי עם הילדים איזה בושות הם לא ירצו ללכת ללימודים לשחק בחצר .
אני מדמינת אותי לא יכולה ללכת בעבודה ברחןב כולם מי מה למה. כאילו יכלו לוותר קצת וכו זה יהיה מרסק לא פחות וקשהה.
אנשים מתגרשים אומרים שהיו לה כמה שנים של גיהנום
כן ואני בטוחה שמבחינת חלוקה הכל יהיה שווה בשןןה אין לי מןשג אולי הוא פתאום יכול ליפול עלי עם כל מיני דברים ולא לתת הרבה. אני באמת אין לי מושג
אבל קשה להאמין שבחיים כיום יש מלחמות ופתאןם יהיה פרידה יפה.
זה גם חתיכת מסע לא יודעת אם אני מוכנה גם למסע של התמוטטות כזאת
זה לא שעכשיו אעבור להורים שלי ויהיה לי תמיכה. לא תהיה אני אשאר בבית
. זה יהיה חגים ושבתות של כאב של בושות לילדים לא ללכת לבית כנסת לבד. זה באמת מורכב ממלא מלא פרטים
בדיוק יש מישהיא שאני מכירה שהיא עם ארבעה ילדים התגרשה ואומרת שהיה לה גהינום היא רזתה איזה עשרים קילו נראת רע. היא עדין אומרת שזה שווה את זה אבל קשה לה אימים אין לתאר מכל הבחינות
למה ככה? באיזה קהילה את גרה?עמקאביב
בכיתה של שניים מילדיי יש ילדים של גרושים, לאף אחד זה לא מזיז. אחד הוא חבר טוב של בן שלי. מה אכפת לי מחיים אישיים של הוריו, העיקר שילד נחמד. גם הוריו נראים לי נחמדים ולא אכפת לי מה הסיפור שם
ואת לא חייבת דין וחשבון לא להורים ולא לחברות. אם יש מישהי שיכולה להקשיב ולהכיל, יופי, אם אין אז אל תשתפי אותם.
כתבת שאת בתפקיד חשוב, למה את צריכה להצטדק לפני מישהו.
אני במקום קהילתיהבו עצה
אין סיכוי שזה יעבור בלי שבירת לב לכל הסובבים ושאלות והכל בכל מה שאפשר לדמיין
בסדר אולי יחבקו אבל עדין זה חשיפה קשה
נכון, להפרד ממנו עכשיו יהיה גהינוםסודית
אבל לא אמרתי לך להפרד ממנו עכשיו.
רק לקבל משהו שיעזור לך עם החרדות - כדורי הרגעה חלשים על מה שאת עוברת.
זה לגמרי לגיטימי להשאר איתו
מספיק נשים שלמו בחיים שלהן על נסיונות להפרד,
אני חושבת שאין בעולם מישהי שיכולה לשקול את הסיטואציה טוב יותר ממך.

אני לא אומרת לך לצאת למלחמה
רק להקל על עצמך במשהו.
ואם הוא בוגד או לא זאת בעיה שלו, לא שלך.
יש לך ערך שאת אחד בעולם לא יכול לקחת ממך
גם אם את לא מבשלת
לא מנקה
לא מגהצת
לא מסוגלת לשכב איתו
עדיין יש לך ערך עצום - בורא עולם החליט שתקומי בבוקר, אז יש לו תפקיד בשבילך. יש ילדים שצריכים אמא. כל יום יש אנשים שבורא עולם החליט שלא רוצה שישארו פה והוא לוקח אותם, אם התעוררת - בשמים מאמינים בך מאד.

תזרקי את "סרגל ההערכה" שלו לכל הרוחות.
את מנהלת את האתגרים הלא פשוטים שלך, ומנהלת אותם הכי טוב שאת יכולה.

אף יועץ או יועצת לא יחיה את החיים שלך במקומך.
טוב שאת שמה לב לחשבון הבנק.
המצב שלך סופר לא פשוט,
את גיבורה- לא משנה מה תחליטי.
🌺🌸🌺
תודה על העידודהבו עצה
נכון אמרתי לגבי הרגעה. אני לוקחת קצת טבעי
אבל לא יודעת למה החלטתי שבגלל זה פתחתי את השירשור שמבחינתי בגידה זה משהוא שסופי ירסק אותי. ואני לא מצליחה כאילו לקבל שמסבירים לי שזה לא הכי בעיה שלי
אני מנסה להבין למה אני כל כל נתקעת בבגידה כשמלא דברים יותר חשובים לא טובים
מנסה להביו ביני לבין עצמי למה זה מה שהכי קריטי לי
מנסה לחשוב אולי שכיבכול יש דברים שאני יכולה לשלוט בהם ובזה לא אצליח
או לא יודעת אם יהיה לכם רעיןנות למה זה מהכל הכי ירסק אותי
אני חושבתסודית
1. את מרגישה שכל עוד אין בגידה, את שולטת בהחלטה אם להאר או ללכת.
ואם תהיה בגידה, ההחלטה תיפול עליך.
2. זה מעט הכבוד העצמי שעוד נותר לך, וכבוד עצמי זה משהו חשוב. וכשיש ממשהו ממש קצת, הערך שלו מאד עולה.
3. את חיה בסביבה מאד שיפוטית, את אוטומטית הופכת לאשמה אם הוא עוזב.
4. בגידה זה תמיד כואב, לכל בנאדם, זה אנושי ואוניברסלי.
מציעה לך לזרוק את השכל, לתת לבורא עולם להוליך אותך, ההחלטות שלך צריכות להיות פשוטות. את צריכה לשאול את עצמך:
האם אני בסכנת חיים?
האם מישהו מהילדים בסכנת חיים?
אם אחת מהתשובות חיובית, תפני למספרי הטלפון שרשומים למעלה.
וזהו.
כל יום את שואלת מחדש, עונה, ומחליטה אם לחייג.
לא חושבת שאני בסכנת חיים מידיתהבו עצה
אבל אי אפשר לדעת
תמיד פתאום השם ירחם יכול לקרות לכל אדם משהוא . אני חושבת שלכל אדם יתכן רגע אחד שהוא יהפך לאיזה מפלצת בשבירה ממש קשה
לא תמיד כל אלו שעשו משהוא זה היה ברור שזה יקרה
אז נסכם שאם תחליטי שאת עוזבתסודית
תעזרי בטלפונים למעלה ולא תעשי את התהליך לבד.
ואם החלטת היום להשאר, בעיה שלו אם בוגד או לא בוגד.
עכשיו
אם גדל בשכונת פשע
יכול להיות שהוא לא דפוק מבפנים אלא החיים שרטו אותן
וגם את זה רק את יודעת.
אני מתכוונת, אם יש בו קצת חמלה, רחמים, אהבהסודית
למישהו
או שזאת סינית בשבילו
ברור שהסביבה שלו קשה ביותרהבו עצה
אבל אז כשהתיעצתי האמת רבנים אמרו לי שלפעמים אחד כזה הרבה יותר מכושל לחיים. האמת שמאוד חששתי מיזה אבל היה נראה לי בפגישות שהוא בסדר והיו לא מעט כמעט שנתים של הכרות
ושאלתי הרבה וגם רבנים תמכו בזה
וזה לצערי לא נכון. הסביבה לא כישלה אותו
את עוד כאן?ה-מיוחד

עוד לא הלכת לאיזה יועצת טובה ואמיתית?

במקום ללכת כבר אתמול את עוד טורחת להגיב להודעות טיפשיות שמכנסות אותך לסרט מיותר

אני חושב שאת מאוד נהנית מהסטואציה של הלהיות מסכנה ומחיי הנישואין הדפוקים שלך

או שאת סתם טרול

אם את מדברת ברצינות זה או טיפול אמיתי או שתהני מחייך הנוכחיים

לא חושב שזההנחש המקסים
תגובה חכמה..

יש בנאדם במצוקה..
זה נכון שהיא צריכה ללכת לטיפול והיא מודעת לזה.
עם זאת כששומעים הרבה דעות ושחוקרים דברים עם עוד אנשים מקבלים מגווו רחב של דעות וככה היא נעשת הרבה יותר מבוררת עם עצמה ...
ברורהבו עצה
האמת מאוד מאוד עוזר לי לשמוע פה מגוון דעות זה ממש סיור מוחין עבורי מעלה נקודות נותן לי חומר למחשבה
הבעיהה-מיוחד

מדעות שמכניסות אותו לסרטים מיותרים

הכל פה נכתבהנחש המקסים
ממקום מאוד שקול לדעתי..
אחרי שהיא פרסה פה המון המון פרטים..

ועם זאת,היא שאלה מה חושבים והיא עושה עם הנתונים האלה מה שהיא מחליטה..
אף אחד כאן לא קובע לה מה לעשות.זאת החלטה שלה.
היא בקשה לשמוע דעות..ואכן נענו לדרישה...
לא נכנסתי פה האמת לשום סרטהבו עצה
ועצות לה לא ידחפו אותי לגירושים יותר ממה שחשבתי קודם
**מבולבלת** עם עצמה!!!יהודה224
נשמע יותר נכון... זה מקרה קלאסי למקצוענים ולא לכל בעל סמארטפון
יותר קל לי כרגע ללכת לקניוןהבו עצה
להוציא חמשת אלפים שקל לבגדים להרגעה עצמית מיעוץ. ברור שיעוץ זה דבר קשה מאוד גם נפשית גם זמן יחד למצוא ושהיהיה ביבי סיטר לילדים
בזמן יעוץ שיהנן כמה פעמים במפןרש זה נגמר בגלל דברים טכנים למרות שזה גם עלה הון
לקבוע מראש יום ולא למצוא ביבי סיטר פתאןם זה היה לי ממש קשה
גם אין יועץ בעשר בלילה כשהילדים ישנים וגם אין בימי שישי בשעןת בוקר
כו במפורש מה שקרה מונע ממני זה דברים טכנים
אין לי גם אף אחד במשפחה שיכול לבוא לשמור
להגיד לי אחת לשבוע בחמש להיות ביעוץ זה בלתי אפשרי
היועצת אחרי תחנונים הסכימה בשמןנה בערב זה היה ממש קשה להשכיב את הילדים ולמצוא ביבי סיטר זה היה סיוט
מה ניראה לך, תוך יומים היא כבר אצל יועצת??כלה נאה
מותר לה לשפוך את הלב.
ולדבר וגם לקבל עצות מאנשים פשוטים כמונו. והיא תחליט לבד מה לעשות איתם ומתי.
לשפוך את הלב מותרה-מיוחד

לקבל עצות במידה מסוימת זה טוב אבל אתם עם עצות אחיתופל

בנוסף למה *שסודית* כתבה לךהנחש המקסים
אני חושב שעצם זה שהיה לך קשר עם הבן אדם שהוא בעלך וגם אבא ליללדים שלך אז אוטומטית יש לך חיבור אליו ברמה כזאת או אחרת...
עברתם דרך,שותפות מסויימת,אהבת אותו,הוא יודע עלייך דברים אישים,הוא מכיר אותך באמת(וזה אומר גם את החולשות שלך) ובמיוחד שהיה בינכם אהבה ברמה מסויימת אז זה באמת תחושת בגידה!
שכאילו אתה לא מאמין למה שקורה!וזה מהבנאדם שהיה הכי קרוב אלייך..
האמת שכך כל הרבההבו עצה
ממש מרגישה דם יזע ודמעות השקעתי בנישאוים האלו
ממש מרגישה עבודת פרך עשיתי פה
אז ככה לנטוש הכל
אבל לא יודעת אולי בסוף גם גיבורים נוטשים
בגלל זה קשההנחש המקסים
לך שתדעי..
כי עמלת ככ הרבה והשקעת באמת את כל המאמצים הנפשיים שלך..אז ברור שזה יהיה מאתגר !
לפעמים הגבורה היא לדעת לנטושחדשה ישנה
לשחרר, להרפות.
להבין שזה לא מתאים לך,
לא מתאים לילדים שלך.

להגיד שלום יפה, וללכת.

זה שאמא שלך ודודה שלך סבלו כל החיים עם בעל שמעך אותן, זלזל בהן וריסק כל טיפת כבוד שהייתה בהן, זה לא אומר שהן גיבורות. הגבורה זה לנסות הכל כדי לשפר ולהציל, ללכת לגישור ס להתגבר על המידות, לשוחח, לדעת להחמיא, ולכבד.
ואם זה לא עובד, אז לא בכח!
אולי חוסר נטישההבו עצה
זה בגלל חולשה אני לא יודעת
מה שבטוח שצריך בשביל זה מעגל תמיכה ולמרות שיש מעגל תמיכה זה קשה
ולי לא יהיה תמיכה זה מלחמה נגד כל העולם
אח"כ זה יכול לפעול לרעתה?למה לא123

הטיפול הפסיכיאטרי,הוא יכול לטעון שאינה שפויה ולקחת לה את הילדים?

גבר כזה מסוגל לגדל לבד ילדים רק בשביל להתנקם בה

הוא כל הזמן אומרהבו עצה
שאין לו בעיה לגדל את הילדים שאני אעבור מדינה מבחינתן
מובןהנחש המקסים
מאוד מה שאת אומרת..וזה באמת חששות..
צריך לדעת איך עושים את זה..
צריך סביבה תומכת כדי שיקל עם זאת לא חייב..
צריך מוכנות נפשית לזה אין ספק..
ואם באמת זה בלתי נסבל וחסר סיכוי מכל הבחינות אז זה שווה את זה !!

לגבי הפסיכאטר- אולי את צריכה באמת משהו דירגיעע אותך..
את לא חייבת להגיד לו שאת הולכת לפסיכאטר ולוקחת כדורים.במלא הוא יעשה מיזה מטעמים..
תלכי תעשי דברים שיבנו אותך בכל דרך שהיא ובלי שום קשר לכלום !!בשביל עצמך תעשי את זה !!
את חייבת !
את תרגישי הכי טוב שיכול להיות !!
והאמת-לא הייתי הולך ישר לפסכיאטר אבל מה שבא לך.אם צריך אז צריך!
בסדרהבו עצה
האמת שאני יודעת לדאוג לעצמי לפנק את עצמי זאת לא הבעיה
אני קונה מה שאני חושבת לקנות אני כל הזמן בלימודים בתחביבים שעושים לי טוב
תכלס כאילן אני לא תלויה בו בבדיור ביציאות אני לא נופלת עליו לא מחכה שהוא יהיה זה שמבדר אותי שיצא איתי שבלעדין אני לא נהנת
נכוןהנחש המקסים
אבל את עדין ברמה מסויימת תלותית בו..
כי כן אכפת לך ממנו ברמה מסויימת..
ובגלל שאכפת לך ממנו את מנסה שוב לדבר איתו ואז שוב פעם מתאכזבת מהתגובה שלו.
וזה שובר אותך נפשית !
ואת מתרסקת במובן מסויים..
נכוןהבו עצה
כי עדין למרות שאפשר לקבל שמחה לנפש וסיפוק ממלא דברים חיצונים .
יש דברים שהם רק מהבעל אז כאילן גם זה אין לי
נכון..הנחש המקסים
לכן אמרתי שצריך בעל ולא כסף..
וזה מה 'את צריכה ממנו..
ואת לא באמת צריכה שיקנה אוכל או שילך למכבסה לכבס בגדים..(יכול להיות שכן אבל זה לא האישו..)
אני קנאית, תאמיני לי, אבל לא היה מפריע ליוואוו
אם מישהי הייתה מבקשת עזרה מבעלי במשהו ענייני.
מישהיא שאת יודעת שהוא אוחז ממנה?הבו עצה
אם היה בא אומר אויש היא מבקשת עזרה לא נעים לי לסרב
אבל לא אומר ככה. וגם אני יודעת שהוא אוחז ממנה מוכשרת חכמה וכו
מותר לו להעריך אישה על כישוריה או חוכמתהוואוו
כשם שמותר לו להעריך גבר. זה ענייני. מילא היית אומרת מעריך את המראה שלה או מידות (שזה גל אחלה) ומתלהב מהאישיות.... כמו שבעל מעריך אחות או דודה. כל עוד זה ברמה הזאת. כמו להעריך רבנית או מחנכת או לוידעת מה.. ככה דעתי הענייה
האם את סומכת עליו?בסדר גמור
כי נשמע שלא. וכנראה כל הפער מתחיל פה
לא סומכת בכללהבו עצה
בעקבות מלא מקרים לא רק של בנות
אמר טיסה משם והיתה ממקום אחר
אמר יש כסף בבנק ופתאום היה עיקול

והוא מגיב בסדר מה קרה אף אחד לא מת
נראה לי שזה מקור הבעיה שלכםלמה לא123

צריך להתחיל לטפל קודם בבעיית האמון,הוא משקר לך בלי סוף ומצפה שפה תאמיני בו?!

הוא לא מצפה שאאמיןהבו עצה
מבחינתו אאמין לא אאמין הוא לא סופר אותי
אז שנים לא היתי נספרת ולא אומרת
שנים אחרונות בגלל שהחלטתי שאני יותר חזקה אני אומרת למרות שהוא סופר או לא
לא נשמע טוב ומציעה לך לא להיות תלויה בו אלאוואוו
לבדוק בעצמך מצב בבנק.
ואגיד עוד משהו. ההגזמה שלך גורמת לו להתרחק. אולי זו סיבה שהוא חושש לומר את האמת. לא מצדיקה אותו אבל נקודה למחשבה.. היה פה שרשור דומה על שקרים של הבעל... לא יודעת אם זו את..
היום אני מנהלת את חשבון הבנק המשותףהבו עצה
כשהיא ניהל זה היה נורא
אני אישה מאוד מאוד חזקה ולא תלותית בכלל
זה מעולהבסדר גמור
צריכה לחשוב איך אתם הופכים לצוות עם כמה הזוי שזה נשמע כרגע
אנחנו עושים דברים אחרים בצוותהבו עצה
אנחנו שתינו מאוד פעלתנים יוזמתים . אנחנו גם עם אומץ מוציאים דברים בפועל
אבל לא צוות מבחינה נפשית
לא התכוונתי תלותית אלא איך הוא אמר שיש כסףוואוו
ולא היה ואת לא ידעת.. שמחה לשמוע שאת בעניינים
זאת כבר בעיה אחרת..בסדר גמור
זאת בעיה קשה
קראתי הכל ו..דנוור

בתגובה הראשונה רציתי מיד לכתוב שכן, את מגזימה..

כשהרחבת עוד ועוד אז התגובה שלי היא , לא את לא מגזימה בכלל..

כלומר, כשהקשר בריא טוב ויש אמון, אין בעיה אם הוא מתכתב ועוזר לבנות גם גרושות..

אבל כשהקשר כמו שאת מתארת וכשהוא מדברת בצורה כזאת בוטה, ולא סופר אותך בכלל, יש לי יותר מחשד להניח שהוא כן חפץ ב'קשר' עם בנות אחרות ולא סתם לעזור, ובמיוחד אם הוא משקר המון אז אני כבר ממש הייתי חושד בו ולכן זה שיא ההגיוני לדרוש שלא ידבר עם בנות בכלל..

אמממממה שבמצב שלכם הוא בכלל לא מתרגש מדרישה שלך ונשמע שהוא בכלל לא מעוניין לפתח או להחזיר את הקשר ואת האהבה ואז בעצם אין ערך לבקשה מצידך, ולזה אין לי מה לומר.. חוץ מזה שאולי באמת תדגימי לו מה זה אומר להיות לבד ושזה לא באמת כזה כיף כמו שהוא חושב..אולי תלכי לכמה ימים להורים או משהו, ותתני לו הזדמנות אחרונה להציל את הנישואין שלכם, כשהוא יראה שאת רצינית ולא סתם מסכנה אולי הוא יחליט להשתנות או ללכת לייעוץ רציני,

כי תכלס הבעיה היא לא ההתכתבויות.. יש לכם איזה בעיה שורשית ואמיתית ולא יעזור שהוא לא יתכתב עם בנות..

נכון זה בעיה כנראה יותר עמוקההבו עצה
לברוח זה הכי קל האמת אבל זה לא נראה לי פתרון
בריחה בשביל איום
מסכימה כמעט עם כל מילהמהי אמת
גם אני חושבת שהוא לא סופר אותך ובגלל זה הוא מחפש בחוץ.
לדעתי כן מצריך בירור. גבר שמדבר ככ ולא סופר את אישתו, זה גם מוגזם והזוי..
ויכול להיות שמתוך הסערה והרגשות היא מתארת מציאותיהודה224
קצת מוגזמת של כל הדינמיקה הזו...
וזה נשמע כמו תגובה של גבר שאין לו מה להפסיד לא של גבר רע
זה נראה שההתמקדות כרגע היא רק על הסימפטום ולא על שורש הבעיהנגמרו לי השמות

עצמה.

נראה לאורך כל דברייך לאורך השרשור,

כי הבעיה האמיתית והשורשית כאן היא שאת מרגישה וחווה שבעלך "לא סופר אותך" כדברייך,

שחלילה לא אכפת לו ממך ומה יקרה איתך, בין אם את חולה ובין אם לא, שאומר לך צאי הדלת כאן וכל אותן מילים פוגעות -

שהוא לא *רואה* אותך.

וכמה כואב לקרוא את זה,

וכמה כאב את בטח חווה להרגיש את זה על בשרך ועל ליבך יום יום בפועל, שבעלך אומר לך את יכולה לצאת מהדלת ואת חולה וכו', זה פשוט מכווץ מכאב!!!!

נדמה שהשורש הזה התחיל הרבה הרבה לפני ולא צץ סתם משומקום.

ונראה שקדמו לו הרבה מאוד מטענים בין שניכם.

כרגע הבעיה האמיתית, הפחד הגדול שנראה לי שפועם בך הוא - מה יהיה אם בעלי כבר לא אוהב אותי?

מה יהיה אם הוא כבר לא רוצה אותי?

כבר לא מוכן להתאמץ בשבילי, בשבילנו?

ועל הפחד הזה,

ועל הבעיה הזו

את "מלבישה" כרגע את עניין הקנאות שמה שהוא עושה או לא עושה ועוזר או לא עוזר לנשים אחרות, עד כדי רזולוציות דקות דקות של גיל, מראה, חוכמה, כישרון, גרושות, רווקות, נשואות, עזרה, דיבור, טונציה, שפת גוף וכו' וכו'

כשאני רוצה לומר לך יקרה, רגע!

נשמע שכל הבירור הזה סביב עניין הקנאות כן או לא יושב על פחד של

האםם הוא בסוף יבגוד בי?

ונדמה כאילו שמת את הפחד הזה בראש ובראשונה מול עינייך וליבך ועשית ממנו מלך ואין בלתו - והוא שולט והוא הכי מפחיד והכי נורא.

ואני שואלץ, האומנם?

האומנם *זה* מה שהכי יכול להפחיד ולרסק?

אם חלילה יבגוד?

האם הריסוק הנפשי שאת חווה *כבר עכשיו* בדמות האמירות שלו, חוסר היחס שלו, זה שאת מרגישה שהוא לא רואה אותך ולא סופר אותך - האם *זה* לא צריך להיות הפחד הכי גדול?

כי לי זו נראית נורה אדומה שמהבהבת חזק כל כך, עד שמרוב שהיא מסנוורת קשה כ"כ לראות אותה ולהקשיב לה, אז מלבישים עליה תתי-פחדים.

השורש שדרוש תיקון מן היסוד הוא זה.

זה שבעלך *צריך* *לרצות* לראות אותך

צריך לספור אותך

צריך להיות לו אכפת ממך

זה הבסיס.

וכמובן גם את - כתבת שאת כבר לא אוהבת אותו, צריך את הבסיס הזה

שלך יהיה אכפת ממנו

שאת תספרי אותו

שאת תרצי לראות *אותו*

אני לא יודעת מה עבר על שניכם מאז החתונה שגרם לכם להגיע למצב הזה 

שהוא לא סופר אותך

ואת לא אוהבת אותו

אבל *בזה* צריך לטפל ותקן, וכמה שיותר מוקדם יותר טוב.

ברגע שאת תרגישי שבעלך אוהב אותך, אוהב באמת

ברגע שאת תרגישי שבעלך סופר אותך

שהוא רואה אותך

שהוא רואה מה קשה לך ומה כואב לך *ואכפת לו ממך*

וברגע שגם את תראי אותו

ומה קשה לו

ומי הוא

ומה החלומות והכאבים והקשיים והרצונות שלו

ותחזרי לאהוב אותו -

כל עניין הקנאה או כן לדבר או לא לדבר יקבל מימד אחר לגמרי.

זה יבוא לגמרי לגמרי ממקום נקי ומברר

בלי המטענים שזה יושב עכשיו.

זה יבוא ממקום של אמון מלא שלך בו ושלו בך

זה יבוא ממקום שאת סומכת עליו והוא סומך עלייך.

ואז כל הדיבור וכל הפתרון על זה יראו אחרת לגמרי.

יש כאן הרבה מאוד עניינים,

גם עניין הנקאה

גם עניין מה וכמה ולמה בגבולות ובפער ביניכם בגבולות בין שני המינים,

גם עניין החרדות שאמרת שאולי יש לך (ואולי לא. אנחנו לא מאבחנים בפורום, צריך ללכת לפסיכולוג כדי לאבחן אם יש - ואם יש צריך לטפל בהן עם איש מקצוע מוסמך לכך.)

אבל לדעתי מכל מה שכתבת - עניין ההרגשה שאין אהבה, שהוא לא רואה אותך, שאין נראות הדדית - הוא השורש היותר עיקרי כאן. ואם הוא יפתר - שאר הדברים יוכלו להיפתר בהרבה יותר קלות (ועניין החרדה זה בנפרד - קשור אלייך אישית - ואני ממש לא בטוחה אם יש לך או אין לך, שוב, כאמור צריך לפנות לפסיכולוג ולברר זאת בצורה מקצועית ויסודית ולא ע"ג הפורום)

וכמובן כמובן יש כאן גם את הצד *של בעלך* בסיפור

שאותו לא שמענו כלל

והוא יכול לומר דברים אחרים לגמרי

הוא יכול לראות את הדברים מנקודת מבט שונה לגמרי

אולי הוא חווה את השאלות והחקירות שדבר מאוד מעיק והוא כבר חסר אונים מול זה?

אולי גם הוא פגוע ממערכת היחסים ביניכם שכאמור כבר בטח התחילה עוד הרבה לפני וגם לו כאב שם משהו?

אולי הוא רק רוצה להיות מי שהוא ומרגיש שהוא לא יכול להיות מי שהוא עד לרזולוציות ממש דקות?

אולי באמת הוא כזה אדם חביב לזולת ובאמת רק רוצה לעזור אם אפשר בלי להלביש על זה שום דבר מעבר - ודווקא השאלות וההצמדה שלו לפינה גורמת לו לעבור למגננה ולהתקפה ולהשתבלל ולהיות קוצני כמו קיפוד?

אולי עוד משהו ממש קשה לו?

אולי עוד משהו חסר לו?

מה הוא היה אומר אם הוא היה מספר את כל הסיפור מתחילתו ועד סופו?

שולחת לך הרבה כוחות

ומחזקת אותך שאת תוכלי להחזיר לעצמך את השמחה והחיוך והאהבה לחיים,

בצורה מסודרת, דבר דבר,

במיקוד זוגי ובמיקוד אישי

במיקוד על השורש ואח"כ במיקוד על כל הענפים שהשורש הזה שלח (קרי-הסימפטומים של אותה הבעיה)

בהבנה מה קרה כאן בכלל בקשר שלנו שנהיה כזה?

איך הוא הפך לכזה?

מתי זה התחיל?

ממה זה התחיל?

איך זה נמשך?

איך זה השתפר כמו שאמרת?

ואיך זה שוב הדרדר?

ומה היה שם בדיוק?

כולל להכיר אותך לעומק ואת בעלך לעומק ואת הדינמיקות הזוגיות ביניכם לעומק.

רק כך יוכל להיות ריפוי אמיתי ותיקון אמיתי.

המון המון ב"הצלחה יקרה :פרח:

תודה על ההשקעה בכתיבההבו עצה
תראי באמת הפחד הזה שהוא לא סופר לא רואה. אבל בזה כביכול אני מחזירה לו . אני קונה לעצמי מפרגנת לעצמי. אני לא האישה החלשה והקטנה.
כל החרדות בכלל זה ממנו. כמו בהתחלה שהוא ניהל את חשבון הבנק והיה עיקול זה פיתח בי חרדה שאת לא יכולה לסמוך עליו והתגובות של לא קרה כלום ביגדיל חזר משכנתא חזרו כל התלשןמים וכ. ככה התפתחו מלא מלא חרדות גם לילדים כי נסעו לא חגורים ועוד מלא דברים שאם הוא היה זהיר בכל התחומים לא היתי כזאת.
בעלי מבחינתו יגיד שבהתחלה כנראה באמת לא ראיתי אותו והואהיה נפגע וצובר וצובר. כמו למשל שהתקחלתי לא השארתי מים. התשמשתי בשתי המגבות הם רטובות. נכנסתי עם עקבים ברעש הוא ישן. פתחתי ארון. כל מיני דברים שכנראה בתחילת הנשואים בכלל לא היתי מועדת לכך. גם לקח לו הרבה שנים להגיד את זה שכביכול הרגיש שאני לא רואה אותו לא משקיעה. בלי קשר מאז ומתמיד היה נחמד לכל מצלרית לכל פקידה בבנק שזה היה גם צובר אצלי אכזבות
גם בהתחלה איזה חמש שנים ראשונות היתי מבשל תמיד היה לו מה להגיד שלילי הוא לא נתן חיכה שאלמד. מבחינתן אני לא יודעת כלום לעשות. למרות שאני חיה בעולם לדעתי אני מתפקדת כמו חברותי והוא חי בסרט
מה שקרה בגלל המון מריבות אז כבר כמעט אני לא עושה כלום היום. יש מנקה. שולחים לגיהוץ. הוא מבשל כי הוא רוצה הוא העיף אותי מהמטבח.
אז כאילן הוא אומר במילא אין כלום ממך מה שדוחף אותי עוד ועוד ועוד לא לעשות כלום ואז יותר מחזק אותו שאין תרומה ממני
אז לדעתי צריך לבחון דבר דברנגמרו לי השמות

את כל השתלשלות העניינים ביניכם מאז שהכרתם ועד עכשיו.

ומה קדם למה ומה קרה, ומה את עשית ומה הוא עשה והגיב,

ולהתחיל לפתור ולטפל בכל מטען בפני עצמו בדרך עמוקה ולא שטחית ובטח שלא להתעלם מהכל.

כל הרגשות של שניכם יושבים על הרבה מאוד משקעים.

צריך קודם לגעת בכאב, להוציא את המוגלה, ורק אח"כ יוכל להגיע הריפוי.

אני בהחלט ממליצה לכם להגיע לתהליך עמוק מקיף וממצה של כל הזוגיות שלכם אצל איש מקצוע, אחרת הדברים ימשיכו להתגלגל ולהדרדר לכיוון מטה...

ואם אין כוח או רצון בכלל - אז לפנות לגישור.

חבל להישאר במקום שבו אומללים. לא להישאר יחד ברע. ולא להיפרד ברע.

אלא להישאר יחד *בטוב* או אם ניסינו הכל ולא הצליח - להיפרד בטוב.

המון המון בהצלחה יקרה!

בקיצור השרשור הזה מיותר...הסטורי
השאלה האם בשאלה הספציפית את צודקת או לא, לא רלוונטית כל עוד שאין בינייכם אמון. צריך לראות מה עושים כדי לשקם את האמון (תוך כדי קבלה מהותית של העובדה שלכל אחד מכם יש צדדים חזקים יותר וחזקים פחות). ברגע שיהיה אמון, יהיה שייך לדון על על מיני נושאים ולהגיע להבנות.
אני חושב שיש לי רעיון בשביל שניכם:שםאנונימי
כל פעם כשמישהי תבקש ממנו עזרה/בקשה וכו' - שיפנה אותה אלייך ואת תעזרי לה.

ככה נפתרות שתי בעיות:
1. אין קשר בינו לביניהן שעלול להפריע.
2. הבנות מקבלות את העזרה שהן צריכות.

אני מניח שמדובר על מקרים כאלה בלבד ולא על "מתי אתה מגיע היום לעבודה?" מאת עמיתה לעבודה שאז אין ברירה ולא תוכלי להגיב במקומו על כל דבר.

ומבחינתו שיגיד להן את האמת: שאשתו ביקשה שבדברים כאלה שהיא תעזור.

אני יודע שזה עלול להיראות מוזר לו ולך בהתחלה, אבל "להאשים" את בן/בת הזוג זה די מקובל ונוח כי לא צריך לתת דין וחשבון עבורם מול קולגות שלכם.

לא קראתי את כל התגובות ואכן מדובר בפתרון נקודתי
הוא לא רוצה פתרונות איך להרגיע אותיהבו עצה
אם הוא היה בעמדה שהיא אומר בואי נחשוב יחד איך לא תהיה עצובה. אז המצב היה זהב
הוא חוזר ומדגיש שלא מטריד אותן מה יקרה איתי ולא מטריד אותו מה מעציב אותי
וזה עכשין שהעזתי בכלל לפתןח את הנשוא כביכול נתתי לו להבין סופית שהןא לא רוצה אותי כי ביקש מלא פעמים שלא אגיד מה שקורה לי ולא הצלחתי להתאפק ושיתפתי.
נשמע מאד קשה..שםאנונימי
קראתי עכשיו את השרשור.

קודם כל - שולח לך גם כוחות ובתקווה שזה יסתדר לצד הטוב ביותר!

הייתי במקומך פונה אליו ושואל אותו ישירות מה יעשה לו טוב, איך הוא תופס זוגיות טובה ובריאה ולהתמקד במה כן ולא במה שלא.
כלומר "זוג טוב זה שכל אחד מרגיש חופשי לשתף" ולא משהו ביקורתי של "זוג טוב זה כשלא נכנסים לי לעניינים!"

ברור לי שמשהו עמוק יותר יושב עליו.
נשים לרוב יותר טובות בלהוציא את זה מגברים.

מה שכן - אל תיפגעי (כמה שזה קשה!) ממה שהוא יגיד... הוא מדבר ממקום פנימי שכואב לו.
בעיקר ללמוד ולנסות לחיות בזוגיות טובה מחדש.
בהצלחה!
יעשה לו טוב. אז קודם איתי כבר לעולם זה לא יקרההבו עצה
כי מראש אני אישה טיפשה ואין לי חכמת חיים.
אני מלא התחננתי אליו בא תגיד ארבע חמש דברים שהכי קריטים ואני אשתדל. כמן תעשי ארוחת ערב. תני לי שעה בערב שקט וכו. בעיה שהוא אומר כל המכלול שלי כל קיומי הכל לא מוצא חן בעיניו שזה מרסק!
זה לא נותן לי אופציה לתקן משהןא. אני לא יכולה להיות משהוא אחר. אני יכולה בכמה דברים קריטים עבורו
להשתדל. לכן זה אכזרי כשהוא אומר לי כל פעם מחדש הכל לא טוב. אבל הרי ראית אותי התלהבת ממני משהוא עמד לך עם אקדח להציע נישואים? אומר לא. כנראה כל מה שהוא אהב והוא נדלק פשוט קלט אחרי החתונה שהוא לא אוהב את זה.
כבר שהינו ביעוץ לפני כמה שנים הוא אמר שהחלום שלו שפשוט אניח לו לנפשו!! שלא אתענין בו שלא אשאל מה הוא רוצה שלא אשאל כלום כלום שאהיה עסוקה בעצמי כל היום שלא אסתכל בכלל לכוונו מה קורו איתן שאניח לו לנפשו. הכונה גם לא דברים טובים הוא לא רוצה ממני שום דבר טוב לא בדיבור לא במעשה כלום
את מאמינה לו?שםאנונימי
לי זה נשמע כמו פרץ רגשות קשה...אם היית הולכת לחודש, זה היה מפריע לו?
בעיה קשה איתןהבו עצה
שתמיד הוא שוכח מה שהוא אומר ואומר שהאי מדמינת וממציאה
אני באמת לא יודעת אם אני תמימה שאני מאמינה או שזה אמיתי
בחיים שלי אני לא ממש אחשוף אבל אני בתפקיד ממש חשוב. אני משדרת חזקה בטחון בשמים. אני מנהלת מלא משא ומתן ביד רמה ממש. אני באמת יודעת שאני מוצלחת. אני לא אישה עדינה ורחרוחית בכלל. אבל לא יודעת כשזה מגיע אלין לא יודעת איך הוא מצליח לתת לי את ההרגשה הזאת שאני הכי כלום בעולם.
חברות שלי שמכירות אותי שנים כל פעם שאני אומרת שאני חסרת ביטחון צוחקןת לי בפנים. וזה חברות של עשרים שנה שמכירות טוב.
במקרים שהוא נגיד טס ליום יומים מהעבודה הוא מתקשר כל רגע זה מצחיק אותי אפילו. מהדיוטיפרי אלף טלפונים כו.
כשהיתי בלידה ולא היתי כמה ימים אמר שמאוד היה לן קשה מבחינת געגועים אבל לא יודעת כבר לא מאמינה לן. כי כשהיתי בחןדש תשיעי ממש לפני לידה הוא כל הזמן אמר הלואי שתמותי בלידה זה ריסק אותי אשכרה היה ברור לי שאני אמות כבר נפרדתי מהילדים והכל אז להגיד לי אחרי זה שהוא התגעגע זה לא אמין אצלי .
כשאני חושבת על זה כשאני בטיול או כשהןא טס אין לי שום געגוע אפילן לא קטן אלין והוא אומר שכן.
להפך יורדת עלי שוולה לא נורמלית
הוא טוען שמרחק ממני עושה לו טוב . לי זה הפוך
הפסקה האחרונההנחש המקסים
הרגה אותי..ת'אמת..
פשוט הזוי..
על הלידה?הבו עצה
ואחרי זה הוא אומר למה מיררת בבכי שהתינוק יצא? לכו תסבירו לו למה..
לא יודעת אולי אני מגזימה. אולי יש נשים ששומעות מילים לא יפות כלפיהן ולא מתרגושת מיזה? נגיד אמא שלי אני רואה שאבא שלי מדבר אליה מאוד מאוד לא מכבד והיא ממשיכה לזרום ככה שנים
יוצא לי לשמוע לא אחת גברים שמדברים מאוד לא מכבד לנשים ואז הם אומרות את סתם לוקחת קשה בסדר אמר כי היה בשעת כעס לא התכוון
אני זה לא משהוא שאני מסוגלת להתרגל אלין אולי יש לי בעיה
על כל הסיפור שלךהנחש המקסים
אבל על הלידה בכלל כואב כאילו חוסר טאקט.
כאילו משהו הזוי..ממש.

אין לי מה להוסיף כאן חוץ מיזה שזה באמת סיפור כואב וחייב לטפל בזה ממש..
צריך לנסות להבין מה עובר על בעלך שככה הוא מתנהג..ושלחתי לך מסר..
אולי אני טועהלמה לא123

אבל הוא משחק לך ברגשות

וזה מגעיל

את אף פעם לא יודעת למה הוא מתכוון

גורם לך להרגיש טיפשה

עצוב

רוצי לטיפול לבד,מהר

תבדקי אם שווה לך להישאר איתו

שלא תצאי משוגעת מהסיפור הזה

אווווויהודה224
אם הוא אמר לך כזה דבר, תחזרי לבית של ההורים שלך וזריז.
בשביל זה אני שואלת פה. למרות שברןר שצריך יעוץהבו עצה
לא מצדיקה שום דיבור אלי לא יפנ בעולם מכל סיבה
א. האם אני רגישה מידי? זה ברור לי שיש גברים שמדברים ככה. השאלה אם אני צריכה להקליל לצחוק והמשיך כרגיל. אז אמר נגיד שזה מתןך כעס אולי הוא ככה יגיד.לא לשים על זה כזה משקל על דברים שנאמרים בסערה
ב.האם באמת סוגי התנהגות שלי כמו חרדות שהוא מדבר עליהם בעיקר שזה מרגיש שזה חונק אותו. לדעתי אני יודעת שאני דאגנית יתכן שרמת החרדות שלי מעל הנורמה ואני לא מקלילה שוב לא נכנסת לסיבות מדברת על התוצאה. שאלה אם זה באמת יכול לגרום לצד השני עד כדי לבןז לי כל כך. למרות שאני נזכרת מסיפורים גם חןדש אחרי החתןנה שבכלל לא מעורב בהם חרדה שהןא נתן לי תחושה לא משהןא בכלל אומנם לא התבטא בצורה מזלזלת אבל תחושת בןז מהעינים יורקת כזאת כן היתה.
מנסה לחשוב אם אישה כביכול נורמלית היתה מתנהגת שונה היתה מקבלת יחס אחר
אולי את רגישההנחש המקסים
אבל זה לא הופך אותך לרגשנית.

וגברים(ונשים) לא צריכים בכלל להתנהג בזילזול כזה !

ועושה רושם שאת רגישה (וזה מצויין) אולי קצת יותר מהרגיל אבל בסדר אפשר להתמודד עם זה.
(זה לא בעיה כזאת גדולה)
ולגבי החרדות
(זה נראה לי נגזרת של הרגישות)

אם בני זוג חיים בתפיסה מנוגדת לחלוטין
(לדוגמא: את אומרת שצריך לחגור חגורות והוא אומר מה כבר יכול לקרות.
יש כאן משהו בתפיסה..
הוא אומר מה כבר יכול לקרות?!
מקסימום קנס..
ואת אומרת -לא קשור לקנס וזה בכל לא אמור להגיע לשם.
פשוט להשים חגורות בטיחות כדי לבטח כמה דיותר את הילדים).
וכשהתפיסה שלך באה אם התפיסה שלו.
כל דבר יוצר אנטי.
(ויכול להיות שהיו פעמים שהיית חרדתית יותר ולכן הוא פיתח סוג של אדישות לעיניין)
ולכן כל דבר שתבקשי הוא יגיד 'מה כבר יכול לקרות ?!(סוג של להביא לך פורפורציות לדאגה שלך)

וכל זה גם תלוי איך הזוגיות שלכם בכללי?
טוב לכם ביחד ?
אוהבים?
הוא פעיל בבית ?עם הילדים?..

אין גברים שמדברים כך זה שטויותיהודה224
גבר שאומר לאשתו אם ילדיו אמן שתמותי בלידה משהוא דפוק אצלו קשות בהראד דיסק של המח!!!!
היא מסכנת את עצמה להגדיל את המשפחה ואת הבית וזה מה שהוא אומר גם אם בשיא הכעס/ צחוק, זה גבר מטומטם ומפגר שאפילו לא ראוי שירקו לעברו.
מצד שני מרגיש לי שאת ממש בבלבול נפשי את חייבת תמיכה
או שאם הוא היה מדברהבו עצה
הוא היה אומר שהוא כל כך במצוקה. שוב לא מצדיקה שום דיבור לא יפה
מנסה כביכול להגיד מה אומר שאני משגעת אותו עם החרדות שלי
שוב אם נגיד הילד יקשקש על הספה זה לא מטריד אותי אם ישבר השולחן. כאילן אני אפילן לא יודעת אם אתקשר מיוחד לספר. לעומת דברים שאני באמת פוחדת שיכולים לפי ראות עיני להגיע למוות.
והוא חושב שאני מגזימה לחלוטין
כמו למשל ללכת לים להכניס קצת רגלין בלי מציל. עכשין תלכו לים יש טונות אנשים כאלן. אולי לא מענין אני לא מוכנה שהילד לא יכניס אפילן כף רגל קטנה בלי מציל בחוף לא מוכרז. גם להווה וגם לעתיד כשהיא יהיה עם חברים הוא לא יגיד טוב אני יכול להכנס עד המותן בלי מציל. ההורים הרשו רק רגלים
עשכני נגיד ביעוץ יושב אישה בת שישים שכבר מזמן בלי תינוקים אומרת זה נכון זה מסוכן אבל את מגזימה לא מתים מלשכשך רגלים .
ואז אומר את רואה את מגיזמה. לא יודעת אני לא רוצה לקחת סיכון אפילן פיצי פיצי בשביל כמה דקות הנאה
מבין את הצורך שלךהנחש המקסים
להביא שקט נפש לעצמך וגם לילדייך בכך שלא יפגעו.
ומובנת הדרישה שלך לגבי חוף לא מוכרז..

עם זאת,יכול להיות שבאמת יש כאן צורת התנהגות מוגזמת מעט..

כי אם באמת את סומכת על בעלך ואת יודעת שהוא שומר על ילדיך אז תשחררי טיפה.
הוא יודע מה מה טוב להם..הוא איתם..הוא שומר עליהם.הוא מודע לסכנות.

הוא רוצה להרגיש סוג של חופש..
מבחינתנו את תמיד מגזימה ותמיד חרדתית..
אז ברור שכל הזמן הוא יגיד שאת כזאת..
כי את לא סומכת עליו בחורה מסויימת.

מאמיו אבל שהבעיה היא לא פה..
אלא יש כאן משהו הרבה יותר מהותי שקורה ומה שאת רואה בשטח זה רק התוצאות..

הייתי מציע לך לברר קודם כל עם עצמך מה את רוצה שכן יקרה.
וגם כמובן להתחיל לשחרר איפה שצריך.
ברור שהוא איתם אין לי מושג מה קורההבו עצה
מדברת כשאני שם.
בגלל זה באמת אני נמנעת לבוא איתם הרבה פעמים. לצאת ושיהיה באסה לא צריך
שילכו לבד לפארק שיעשו עם רולרס בלי קסדה אני לא מסוגלת לראות את זה.
שוב שהלכנו ליעוץ לא אחת אצל יועצות בדרכ אישה בת שישים לא הכי הבינה . בסדר צריך קסדה אבל לא עד כדי. עשכין מצד אחד היא צודקת. אני זוכרת את עצמי בתור ילדה בכלל לא היה מושג של כסאות תינוק חופשי הינו נוסעים טיול כיתה נכנסים לים עם המורה שום מציל שום דבר.
נגיד אני לא מסכימה צימר עם בריכה זה תנאי לי לנסיעה. מצד אחד כל החברים שלו נוסעים לצימר עם בריכנ זה הכיף!! אבל שאתה כל יום רואה חדשות שמשפחות נסעו וענין של רגע השחת דעת והילד הלך . לא רוצה!! והילדים שלנו שובבים בטירוף מטפסין על כל עץ כל עמוד חשמל. רק השנה כולם מקטן ועד גדול היו עם גבס. לא לדבר שכןלם עברו פציעות של תפרים כל אחד בכמה מקומןת. אז רמת החרדה שלי לא פלא שעולה . ביעוץ אני מסבירה הילדים שובבים אז היועצת אומרת בסדר כולנו גידלנו ילדים
קשה לי להסביר על מה אני מדברת. באמת כולם גידלו. פעם לא היו הנחיות זהירות כמו היום
גם פעםילדים נפצעובתאל1
ולמה זה אומר שהילדים שלך גם צריכים להפצע בגלל זה? תגידי ליועצת שאן לא אכפת לה-אז שהילדים שלה יפצעו במקום ...את מעדיפה לשמור על שלך בריאים ושלמים. ולגבי חגורות זה הזיה. ברור ששמים חגורות, לא בשביל הקנס.
לצערנו יש אנשים שזה לא מזיז להם. לדעתי יש להם דין רודף...של הילדים שלהם בעצמם. חס ושלום. שלא יקרה לאף אחד.
הלכנו לשלוש יועצותהבו עצה
כולם היו נשים שישים פלוס
הם הסכימו איתי אבל עדין לא כמו שנאי אומרת . אמרו לו מאוד בעדינות כזה לא יודעת
אמרו בסדר קצת שכשוך רגלים במים תרפי גם את. בסדר קדסה זה שומר כל הראש אבל לא יהרג וכל יעבור
עם אופנים כשהם נוסעים כבר מזמן ויתרתי על קדסה. אבל רולרס אני אל מסוגלת. הם עושים לי קפיצות על גדרות דברים מסוכנים אני משתגעת מרגישה שהלב שלי מתכוץ כל פעם שאני רואה אותם כרוח סערה מעל גרם מדרגות
מבין מה שאתהנחש המקסים
אומרת!.
ככה באמת גם אני גדלתי..
לא היה את כל המודעות כמו שהיום..
(שברתי את היד מרולר לפני שהיייתי בכיתה א' והיינו מסתובבים חופשי בשכונה מה שהיו פחות קורה)
אבל מצד שני מבין מה היועצת אומרת לך
שכאילו תזרמי...
לכולם יש ילדים שובבים ,כולם מקבלים מכות..אלה החיים..
אל תעשי ביגדיל מהכל..

מה שכן יכול להיות שהיא באמת לא מבינה את הצורך שלך בזה.
(שלדעתי היא דילגה על השלב הזה.
כי לא סתם אדם מפחד ...)

זה לא כמו פחדהבו עצה
כמו שלא מתאים לי כרגע לבלות את כל היום במיון!! נכון שזה כולה יהיה גבס אבל לא בא לי על זה עכשין לא מתאים לי.
ותכלס כשזה קורה כשן הגענו למיון אני הראשונה שעומדת שם ליד הכירוג מסתכלת איך הוא תופר שיהיה מדויק! חחח כנראה שפה תגידו שאני אובססיבית לחלוטין. כן אין לי הכי הרבה אימון כנראה גם לא ברופאים. כיאלן יש אבל תכלס אני רוצה שהתפרים יצאו הכי טוב כמו בן יחיד לא כמן מספר מליון במיון
פעם אחרונה בהדבקה ממש ען הרופאה אמרתי איך זה הולך להיות. כאילן היה חיבור של כמה פתחים מה היא עושה ראשון וכמה דבק וכו. בעלי אמר אני המום שהיא בכלל ענתה לך מישהוא אחר היה פשוט מעיף לה סטירה. במקום לחכות בחוץ להגיד לרופא אני סומכת. את עומדת לה על הראש לראות שההדבקה מדויקת ואומרת גם איך לחבר מה את מה
זה בסדר גמורהנחש המקסים
כמובן שאת ככה דואגת ואכפת לך שהכל יהיה מושלם.
עם זאת אולי באמת כדאי לך לנסות יותר לסמוך על אנשים.
(וזה בלי שום קשר לתחום הזוגי)
יש מקרים שקשה ליהבו עצה
תלוי בה. ומי שאני סומכת זה עד הסוף
באופן עקרוני על הרופא הקבוע שלי של הילדים על הרןפא שינים עינים אני סומכת זה הכרות של שנים ואני בעינים עצומות אחריהם.
אבל כשאני מגיעה למיון נופלת על מישהוא תורן כן אין לי אני מריגשה כל כך על מי לסמןך
כשמכניסים את הילד לניתןח והמרדים אומר לחבר שלו ליד אני מת מעיפות היתי בלילה לא יודעת באיזה בר. התעלפתי כמעט. גם מינימום טאקט האמא עומדת פה
אז אמרתי אני אעשה לך קפה שתתעורר? הצעתי באמת לא מתןך ציניות.כאילן אשכרה הילד הולך לעבור ניתןח והוא המרדים שאלתי אותם אתה באמת בסדר . לא יודעת בשבילן זה עוד הרדמה מספר מליון בשבילי זה כל העולם והרבה אנשים מתו מטעויות רופאים
אם זה ברמההנחש המקסים
הזאת אז באמת זה הכי בסדר בעולם!
שוב אבל אנשים בסטנדרט לא יעשו זאתהבו עצה
הם ישארו בחוץ לא יוציאו מילה מקיסמום אנחנו סומכים עליך
נכוןהנחש המקסים
יש בך אומץ ותעוזה..זה אין ספק.
רק את יודעת מתי זה נכון ומתי לשחרר.
במקרה של המרדים הייתי באמת נלחץ.
במקרה השני-הייתי משחרר יותר גם אם הוא תורן
ברור שאני עם אומץ מאוד גדולהבו עצה
לכן כל מי שיועץ לי לעזוב אני מבינה אותי אבל דוקא בגלל שאני עם אומץ לא מפחדת מיזה. רוצה כן לנסות להציל .
סתן בקשר להדבקה. ברור שהיו הדבקות שלא אמרתי מילה כשזה היה במקום לא בולט. כשאני מדברת על מקום בפנים בולט לבנות זה קריטי שיהיה מדויק
אם זה ככההנחש המקסים
זה ממקום מצויין !
את מודעת למתרחש סביבך..
את (והיועצת) נתפסת לפרטיםהסטורי
במצבים מורכבים כמו שלכם, צריך ללכת לטיפול אצל מטפל זוגי מוסמך, שהוא בהכשרתו לכה"פ עו"ס קליני/פסיכולוג עם תואר שני. אמת, שיש אנשים בלי תעודות ותארים, שפשוט 'יש להם את זה', אבל מאידך, צמחו בשנים האחרונות, אין ספור יועצים, כפיטריות אחר הגשם - שלמדו חצי קורס באיזה מכללונת ואין להם מושג.

יועץ טוב, לא אמור להביע את דעתו, על פרט זה או אחר שעליו אתם מתווכחים. הוא לא אמור להיות השופט, ש'פוסק' בין הצדדים.

א.ב. של עבודה זוגית - היא לרדת לשורש, את זה היועץ אמור לעזור לכם לעשות.

לענ"ד (הלא מקצועית) כל עוד שיש בינכם שיח חסר אמון וכחני - כל דיון על הפרטים, לא רלוונטי. גם אם תגיעו להסכמה על פרט אחד - זה יתפוצץ בפרט הבא.

הכחניות מתבטאת גם בדיבורים האלימים שלו, אבל גם בגישה שלך של 'העפתי אותו מחשבון הבנק ובכלל התארסתי איתו במחשבה שאני החכמה ואני אקבע'.
הלכנו לפסיכולוגיות עם תאריםהבו עצה
לא יועצת. רק מוסמכים
לא אמרתי שהעפתי אותו אלא יש לנו אותו חשבון אבל גם אני הצטרפתי והתחלתי להיות בענינים.
ברור שיש לנו בעיה של כוחניות גם פיסיכולגים אמרו את זה . שהם יוצאים מבולבלים לחלוטין. מלא מלא פרטים הכל כזה מבולבל. שאנחנו די חריגים במאבקי כח שנדע שזה לא רגיל
את צריכה יעוץ אישי דחוףהסטורי
א. להעריך נכונה את כחותייך ויכולותיך.
ב. להעריך האם הדיבורים האלימים של בעלך (גבר לא אלים, לא מדבר כך), עלולים להביא לסכנה.
למה זה בכלל ברור שגברים מדברים ככה????בתאל1
הצילו. נשמע לי פשוט מזעזע.
אין דברכזהבעולם. גבר לא מדבר ככה לאשתו לעולם לעולם!
אם הוא מדבר ככה- אל תתני לו שום כלום- לכי ממנו ומהר.
סליחה על העצה הנוראית, בחיים לא יעצתי כזה דבר לאף אחד
מההודעות שלך הוא נשמע חולה נפש.
תעשי טובה לעצמך-לכי לייעוץ טוב! אבל רק טוב. ואם זה לא משתפר אחרי תקופה אז ביי ושלום.
זו דעתי.
בחיים לא ראיתי כזאת התנהגות של איש לאשתו. בחיים.
עושה רושםהנחש המקסים
בגלל שאמא שלה אמרה לה שזה קורה לפעמים אז היא חושבת שזה אמור להיות ככה ולכן צריך להבליג על זה.

כמובן שיש מקרים של כעס תסכול שבאמת אפשר להבין..
אבל דיבורים מהסוג הזה זה כבר מעל ומעבר לדעתי.

שוב - גם אמרת שהרקע שלו בעייתי.
אז אולי הוא עדיין מושפע משם הוא מהסביבה שלו שככה מדברים.(לא שאני מסכים איתו.כן?!)
לא יודע אם הוא באמת מתכוון לזה.
כי יכול להיות שזה מעצבים וככה הוא רגיל להתבטא (שלא בצדק כמובן) ולהקצין דברים כדי להגיד כאן כמה הוא עצבני.
אין דבר כזה. לא מתוך כעסבתאל1
ולא מתוך כלום. אם הוא מדבר ככה מתוך כעס אז הוא בבעיה חמורה מאד.
לא יודעת אם הייתי נשארת שניה עם איש כזה מגעיל ונוראי.
בעל צריך לכבד את אשתו. נקודה. הוא אפילו חתם על זה....
אשה צריכה לכבד את בעלה, בהנחה שהוא מכבד אותה גם. אבל לא לכבד ולקבל כזה יחס...זה בשום אופן לא.
תקראו קצת על גדולי ישראל ואיך הם כיבדו את הנשים שלהן
יש סיפורים מפה ועד מחר
ברור!הנחש המקסים
חשוב אבל להבין מה מה הוא אומר מאחורי המילים.
כולנו מסכימים שזה התנהגות דוחה ומגעילה.על זה אין וויכוח.

עם זאת צריך לדעת איך לנסות לגשר בינהם
לפני שעושים צעד של גירושים (את זה תמיד אפשר לעשות)
שיש להם השלכות.
לכן חשוב להבין שהיא עושה הכל עכשיו בצורה טובה ונכונה ומביאה צ'אנס אחרון לפני שהיא סוגרת את החבילה.

והגישור נעשה של לראות מה הצורך העמוק של כל אחד.
וגם להבין את הצד השני(חסר לנו פרטים על בעלה - אף אחד לא מכיר אותו )
לכן צריך להבין מה הוא אומר מאחורי המילים.
ואין ספק שגם אם הוא עצבני אין שום סיבה שבעולם לדבר ככה.
יש דרך לדבר גם שכועסים.
וכולנו כועסים וכו'
פשוט עושים זאת בצורה אחרת שבונה.
ולא שהורסת.
חבוב זה גועל נפשיהודה224
לא יודע מה לומר נעתקו לי המילים.
לא הבנתיהנחש המקסים
איך הבנתם ממני שזה לא גועל נפש ?...
בפרוש אמרתי..
שוב . ללכת אני יודעת שזה אפשרותהבו עצה
מנסה לחשוב עם עצמי עם באמת עשיתי כל מה שאפשרי לא לעשות את זה. שוב הינו בעבר ביעוץ ברור שכנראה צריך שוב
אבל מעבר ליועצת זה באמת מאוד תורם מה שאנשים כותבים פה
לפעמים כשאנשים מגיעים לקצה...בת ציון רוטקוף

יוצאות גם מילים נוראות...

אני מרגישה שיש פה דינמיקה לא טובה בין שניים, שנמשכת כבר שנים.

ללא התערבות חיצונית של איש מקצוע - הדרך לרבנות מובטחת.

התערבות של איש מקצוע לא תבטיח שלא יגיעו לרבנות, כי ממש תלוי מה המצב ומה הרצון אצל כל אחד מהם.

פותחת השירשור רוצה לדעת האם היא מגזימה - כפי שבעלה אומר,

ולנו אין יכולת לדעת האם היא מגזימה או הוא מגזים או שניהם מגזימים כל עוד לא שמענו איך הדברים נחווים מהצד שלו...

@הבו עצה יקרה - תעשי טובה ענקית לעצמך ותקבעי כבר היום פגישה עם גורם מקצועי.

אצלו תקבלי תשובות הרבה יותר ברורות והרבה יותר יעילות לשאלות הקשות שאיתם את מתמודדת.

הפורום במקרה שלך זה כמו אקמול לאפנדיציט, מוריד טיפה את החום, דוחה את הטיפול באנטיביוטיקה, ואם ממשיכים רק עם אקמול - זה סכנת חיים.

אל תסכני את עצמך ואת הנישואים שלך עם אקמולים בצורת פורום (הפורום פה נפלא, זה לא העניין)  - לכי היום לרופא!

רגע רגע רגע!!! יכול להיות שיש כאן אלימות מילולית?!נגמרו לי השמות
משהו כאן בתיאור שלך את המילים שהוא אומר לך חצה מזמן את הקו האדום.

יקרה, יכול להיות שאת חווה אלימות מילולית?

זה משנה לגמרי את הסיפור כאן.
משהו פה חייב התעוררות דחופה ולהבין מה קורה כאן.
באלימות מילולית ובחיים שהוא לא סופר אותך ואומר לך דברים כאלה ומאמלל אותך את לא צריכה להישאר!
חייב להבין מה קורה ביניכם לעומק, זה כבר נהיה יותר ויותר דיני נפשות בכל הודעה שלך
לגמרי..הנחש המקסים
מטורף מה שהיא עוברת..
נשמעת אישה מוכהלמה לא123

מוכה נפשית

מגבר כזה צריך לדעת איך להתגרש

אם אכן תרצי,תצטרכי לאסוף עליו ראיות,כי כמו שהוא משטה בך,הוא משטה גם בדיינים.

בקיצור,רוצי להתייעץ

בהצלחה

אחרי בירור שחייב להיעשות אם יש כאן אלימות מילולית כלפייךנגמרו לי השמות
אני רוצה לשאול - אז למה הוא נשאר בכלל איתך?
ולמה את נשארת בכלל איתו?

אם עד כדי כך הוא בז לך ואומר שאת טיפשה וכל ה"פנינים" שלו שיתכבד ויפרד ויניח לך לנפשך.
למה זה לא קורה מבחינתו?
ומבחינתך?

יש לו בכלל רצון להיות איתך? לעבוד? להשקיע? לקחת אחריות?
ולך?

****וכל זה רק אחרי שאת מבררת במיליון אחוז שאת לא עוברת אלימות מילולית, ואם חלילה כן זה צריך להיפסק לאלתר ואת חייבת חייבת תמיכה לעזרה חיצונית***
נראה לי שתינו נשאריםהבו עצה
לא יודעת מה הוא אני נשארת לא מתוך חולשה. אני אסתדר מעולה אני לא דואגת מכל הבחינות כי אני מרגישה שלא מיציתי את כל האופציות של להישאר.
למה הוא נשאר לא יודעת אבל גם הןא לא אדם פחדן או חלש. מתוכנת שלא נשאר מתוך פחד מה יהיה אולי הוא מתוך דאגה לילדים הוא בן להורים גרושים
לא קראתי הכליונתן1
אבל שרשור שמתחיל בבעיות קנאה ומסתיים במציל בים או מרדים בבית חולים אומר שלא משנה מה את או הוא תגידו.
אתם מפרשים את זה כאילו השני רוצה לפגוע
אתם אוייבים לא אוהבים.
יש הבדל בין לקחת הכל קליל לבין לא להתייחס בכלל.
וכנראה הדיבור שלכם מלא בארס ורוע ובגלל זה אתם לא מבינים אחד את השנייה.
ואין כאן עניין של אשם או אשמה אתם פשוט שמתם עליכם שריון או יותר נכון מילון שמפרש את מה שהשני אומר כרצון לפגוע.
אז את מאיימת וחופרת והוא מאיים ופוגע ואת מחזירה..זה לא ייגמר.
לפני טיפול ולפני הכל תנסו להפנים שאתם לא אוייבים!
נכון יש הרבה צדק במה שאתה אומרהבו עצה
למען השם לא יודעת איך זה הגיע למקום הזה. זה מטורף.
זה מגיעהנחש המקסים
לדעתי ממקום של להיות צודקים.
כל אחד רוצה להיות צודק להראות שהוא לא פרייאר ומתחילים המאבקי כוח ואז הירידות אחד על השני..

במקום לקחת את הוייכוח למקום של הבנה/חמלה/רצון להיטיב לאחר באמת! ולראות איך הסיטואציה תשרת אותנו גם לעתיד ולאו דווקא לפתרון העכשווי..
וכשמגיעים מהמקום הזה יש הרבה יותר הבנה.
ולא מגיעים בכלל לצעקות/ירידות/מאבקי כוח..
נכוןהבו עצה
האמת שאני מאוד מובילה לשם. תדבר עניני בלי להשפיל בלי להאשים
בעיה ששורה תחתונה הוא אומר שכל מה שיוצא לי מהפה זה דברי שטות וטיפשות
תכלס מסביבי אומרים לי שהוא אומר ככה אז למעשה אחכ הוא כן לוקח את זה וכן שומע בקולי
אבל את הפיגעות הוא כבר עושה לי וקשה לי לשכוח גם אם אחכ באמת הוא כן כביכול בטווח הארוך היא משתנה .
זה ברור לי שיש לי עצות חלקן שהם זהב אני לא מחכה לאישור ממנו. אבל כשהם נאמרות הוא קוטל אותי הכי חזק שאפשר בעולם בהשפלות הכי גדולות למרות שאני אומרת אתה יכול להקשיב ולא לאמר כלום לא לטוב לא לרע אבל הוא לא מסוגל. את הנזק הוא עושה. נזק של התרחקות שלי ממנו .
תגידי לוהנחש המקסים
ותשאלי אותו..
מה המטרה שאתה מנסה להשיג בכך שאתה משפיל אותי?!.
אני אישתך..
אני רוצה שיהיה לך טוב..
ואני רוצה שיהיה לנו טוב ביחד..
וכמובן שגם עם הילדים.
קורה שיש וויכוח.
בוא נדע איך לקחת את זה בצורה שבונה..
ולא דורסת..

אמרתי את זה מלא מלאהבו עצה
שהרי אם אתה פוגע בי אוטומטית מי שמפסיד זה אתה. כי אני פחות אוהבת . אתה הראשוו שמפסיד. בעיה איתן שתמיד היה אומר של אכפת לן ההפסד הזה לא מטריד אותי. העיקר שאעזוב אותן בשקט.
כשאני מסבירה לו שאני נהכפת לעצבנית הילדים סובלים מיזה. זה אכזריות לילדים. היא אומר תתגברי על עצמך לא לצעוק עליהם
גם תכלס הוא אומר לא מענין אותי לפתור לך את הבעיות שקורות עקב זה שאני מדבר לא יפה. לא מענין אותי מה ההשלכות.
תכלס לפעמים במצב של רוגע הוא אומר שכל הכבוד לי שאני נלחמת על הזוגיות הוא כבר מליון פעם לולי זה לא היה
בעיה שזה סוחט ממני אני כל פעם צריכה להיות יצירתית ברמות איך ומה להגיד להתפלל להקבה שיתן לי איזה משהוא משפט מחץ כדי לטלטל אותן לחזור לחיים נורמלים זה מאוד קשה
בתפיסה שלו את פוגעת בו.יונתן1
את מנסה לשלוט בו וברגע שאת פוגעת בו הוא מרגיש שהוא חייב להחזיר לך הדי להחזיר את הכבוד האבוד שלו..
אבל את חזקה אז הוא פוגע עוד ועוד..
תעזבי את האגו ותנסי להתקרב..אני בטוח שהוא לא יידחה אותך.
זה כבר לא קשור לקנאה...אתם עסוקים במלחמה ושכחתם שאתם זוג.
מלחמה על קסדה של הילד ועל עזרה לעובדת ולא יודע מה..
לצערי אני אומר לך מניסיון...
תסתכלי על העתיד ולא על העבר כמה שזה קשה

לא צריך הרבה כדי שאם אני רוצה לקרב בינינוהבו עצה
מספיק שאני אומרת לילה טוב והוא נמס. כאילן לפעמים זה מצחיק אותי ששתי מילים או לא יודעת משהוא קטן מיד הוא שוכח.
בעיה שלא בא לי!!!! הוא פוגע בי קשה קשה לא רוצה להתקרב אליו למרות שאם רק כמו שאומרין טיפה טיפה אגלה סימן הוא יקפוץ על זה
אם רק אציע נצא להליכה הוא דקה יהיה בדלת. לא קרה מעולם שהוא סירב למשהוא
אבל אני לא רוצה כי שוב הוא אחרי דקה שוכח ופוגע
זה מרגיש לי שכל פעם זה לא נפילה אחורה אלא אם הינע מיניס עשר זה נהיה מינוס אלף אחכ מינוס מליון
עד שטיפה טיפה אני מתחילה לבנות התקרבות ברגע הכל עף לעזעזל לא לאותו מקום אלא להרבה יותר נמוך והוא לא מצליח להפנים את זה בשןם צורה
אז זה רק מראה שיש על מה לעבודיונתן1
זה מראה שהוא לא מתכוון בכלל.
אין לו ברקסים בלשון (ועל זה צריך טיפול)
אבל זה מראה שיש כאן מישהו שהזוגיות חשובה לו.
שאת נלחמת בו או עושה משהו שהוא מפרש כמלחמה הוא לובש שיריון ונלחם חזרה.
אולי כדאי אפילו שתלכי לטיפול לבד כדי שתביני איך לגשת אליו.
כל פגיעה נוצר x והאקיסים האלו לא נמחקים אצל שניכם. אתם תמיד מתחילים ויכוח עם עוד 7124478 איקסים אחרים שלא קשורים בכלל..
הכי קל לפרק..

זה רק מראה כמה הואחדשה ישנה
באמת אוהב אותך וצמא לקשר איתך,
וכל המשפטים שלו (המזעזעים, יש לציין) נאמרים מתוך תסכול, הוא משווע לטיפת יחס מאשתו. את לא מפסיקה להזכיר את זה שאת חזקה, ואף אחד לא ישבור אותך ואת לא רגשנית... בעלך מחפש בך את העדינות הזאת של אישה שאומרת לו 'לילה טוב', לא אישה כוחנית, דורסת ונלחמת.

אני יש לי רק שאלה- את כותבת כ''כ הרבה דברים קשים על בעלך. מה בכל זאת גורם לך להישאר? איזה משהו טוב יש בו או בקשר שלכם?
אני באמת לא יודעת למה אני נשארתהבו עצה
למרות שאני אומרת שאני חזקה וכו אולי אני משקרת את עצמי ואני פוחדת
פוחדת מיזה שיראו שנכשלתי ופוחדת אולי מהבושה מהאכזבה מעצמי שאני שווה אפס והיא ההוכחה שעוזבים אותי שאני בלתי נסבלת
ואף אחד באמת לא נלחם עלי לא צריך אותי
אולי אני מכסה את זה ואומרת שאין לי פחד ואין דאגה וזה לא נכון
לדעתי הוא לא אוהב אותי זה ברור לי אני כזאת מרגישה בתחתית שמעולם לא העזתי לשאול אם הוא אוהב אותי . כאילן זה כמו שתשאלי אם יש שמש . ברור שלא מה את בכלל שואלת
אני מחזקת את עצמי גם בכך שיש לי הרגשות הרבה שנים על הרבה דברים וכל פעם שאני שואלת אותי אני מחזקת את ההרגשה . במקום כאילן להפריך אותה והוא יגיד מה פתאןם הוא אןמר התחושה שלך נכונה.
זה כמו שאמרתי שאני מרגישה שנים שהוא חושב שאני טיפשה אז אומר שזה נכון. שוב אולי היה כמה ימים בכעס אבל את השיחות עשינו ממקום לא כועס ממקום באמת להבין וכל מה שאמרתי הוא לא אמר את לא רואה נכון אלא את צודקת אז בשביל מה לקבל את זה בפרצוף את האמת
הרבה פעמים חברות אמרו לי כאילן מה את בכלל מעלה שאלות להעלןת לו רעיןנות . בטוח חושב שאת חכמה ויפה וכו
אבל זה לא נכון כי אחת לכמה שנים כשאני עוזרת אומץ ושואלת מתברר שהתחושות שלי נכונות הוא לא שולל אותם . ידעתי למה שנים לא שאלתי
נצבט לי הלב עלייך.כלה נאה
איך את יכולה לחיות בתחושה כזאת??
אף פעם הוא לא אמר לך שהוא אוהב אותך?
מחמאות על כלום כלום?
אין אדם בעולם שאין בו משהו טוב.
לכולם יש חסרונות. אבל גם דברים טובים.
ואם הוא לא רואה כלום, מצטערת. מגיע לך קצת יותר.
למה את נשארת לסבול?
ותאמיני לי אני אחרונה שמציעה להתגרש.
אבל משהו פה לא נורמלי.
או שתעשי ניסיון ותעבדי על עצמך כמו שהוא רוצה ותיראי אם יש שינוי לטובה.
או שתחפשי מישהו שיתן לך קצת יותר יחס.
הוא פה ושם אומר שהוא אוהבהבו עצה
אבל לי לא יודעת זה לא מרגיש אמיתי.
אני באמת לפני חודש ממש ככה אמרתי לו למה אתה נשאר ממש לחצתי אותן.
אמר בגלל הילדים. אמרתי זה שטויות אתה קודם להם תדאג לעצמך
בסוף בסוף שממש לחצתי הוא כזה מילמל מה פרוש כי אני אוהב אותך. כאילן לא יודעת קשה לי להאמין לזה. וגם אם כן לא יודעת זה לא מורגש
אני לא יכולה להתחיל לספר שנים סיפורים אחורה אבל דברים שממש אני אזכר בהם אני פה אמרר בבכי. אולי באמת יש דברים שהיא השתפר בהם אבל כנראה בגלל שזה היה כזה עמןק קשה לי להשתחרר מאז.
הוא יכול להגיד לי שאני עומדת לצאת לארוע עם שמלה עקב נראת טוב להגיד ואו איזה שמלה.
אבל באמת שלי אני יודעת שאני נראה טוב. זה אני גם לא אאמין אם יגיד שלא.
אבל נגיד לענין היופי אני מסתכלת במראה אני אוהבת את עצמי. אבל אני יודעת שאני לא ממש יפה ביחס לעולם.
וזה גם נקודה כואבת מאוד. כי אני רואה איך הוא מדבר על נשים אחרות שהוא קולט על דברים כל כך קטנים ביופי ואני הרבה הרב יותר מכוערת מהם.
וזה נקודה מאוד כואבת כי מעולם לא העזתי לשאול או לדעת עם אני יפה. מסתבר שלקח אותי היתי מוצאת חן בעיניו. אולי באופן כללי כי אני מרשימה. אבל לא ממש יפה. לא מזמן מישהיא אמרה שעשתה ניתוח אף אז אמר לי אחכ אם את רוצה אני מעודד אותך. מעולם לא העלתי את הרעיון הזה. כאילו נגיד אני יודעת שאם היה לי אומץ היתי עושה .
אבל מה שברור לא אבוא ואשאל אותן אם לעשות זה כמו מסוג השאלות שאז יתברר לי שצדקתי כל החיים. אז אמרתי כשאמר אם תרצי לעשות אני מעודד . אמרתי לא בכוון.
למרות שהוא לא יודע שאני ממש חולמת על זה. אבל תמיד אישה תרצה לשמוע שבעלה אומר שהיא הכי יפה ולא צריך.
אני יודעת שאני מאוד נחיתית זה ממש כןאב לי זה כל זה הגיע בעקבות איך אני רואה שהוא ביקורתי לדקויות של נשים אחרות שהם הרבה יותר יפות ממני.
בלידה אחרונה אמר אני מסכים לעוד ילד בתנאי אחד. ואני כבר מנסה לחשוב מה יכול להיות אז הוא אומר בשיא הדרמה שאם יהיה לי כזה בטן נופלת וחזה נופל אעשה ניתןח שלא אגיד אחכ שאני פוחדת מניתוחים. מרוב ההלם אמרתי בבסדר בסדר כאילן אפילן לא פיתחתי נושא.
מה אין לך בושה זה מה שאתה אומר
אחרי זה אמרתי כרגע יש לי נפילה של משהוא? אמר האמת לא
אז אמרתי מה אתה מוטרד אם יהיה למה שיהיה אמר זה מפריע לי. זה ממש הפחיד אותי זה לא תהיה מטופחת אלא משהוא הזוי של ניתוח . כאילן בחיי זה מה שאתה אומר.
בתחילת הנישאוין שיתפתי את ההורים אחכ המון שנים לא.
שנה אחרונה קצת שיתפתי. אומרים לי מה שתבחרי נעמוד לצידך אבל באותה נשימה אומרים סחבת עד היום תסחבי עוד. הלןן אני צעירה החיים לפני
גם מתחילים לתת לי דוגמאות מדודים איך סבלן. דודה אחת בעלה זרק אותה מהבית שבוע העיף לה את הדברים מהדלת והנה הם עדין שם יחד וכל החיים מרורים . אבא שלי אומר איך בחרת כזה מישהיא
תכלס אמא שלי גם שנים לא מקבלת יחס טוב.

ממש כואב מה שסיפרת..הנחש המקסים
וכנראה עדיין יש משהו בלתי מוסבר
(אפילו עבורו) שהוא עדיין אוהב אותך..

אהבה שלו אלייך זה לא רק היופי שבך אלא יש לו כנראה עוד סיבות למה כן..(תנסי לברר איתו)
אמנם מאוד אכפת לו שתראי טוב וכו'..
עם זאת עדיין יש בו משהו שהוא אוהב אותך..
(וכמובן שזה גועל נפש כל התנאים שהוא עשה לך אחרי ההריון וכל מה שאמר לך שזה באמת מעליב מאוד!!)
שעל פניו זה ממקום טוב עבורו שהוא ימשך אלייך יותר והוא ימשך אלייך..

ובנוסף לזה תמיד יהיה את היצר הרע הזהה שיגיד 'יש יותר יפה' - לכן ,אין לך מה להתחרות עם העולם..תקבלי את עצמך כמו שאת ותאהבי את עצמך..
תמיד יהיו צעירות יותר שלא עברו לידות וכו' ונראות 'יפה' ולכן אין לך מה להתחרות איתן כי אין מה לעשות כולם בסופו של דבר מתבגרים ומזדקנים..
(לכן,תמיד לא יהיה סוף למודל היופי..)
וכי תמיד יהיה "יותר יפה" ..
תחשבי על זה- אם היו מתחתנים *רק* בשביל יופי לא יודע כמה היו נשארים במערכת זוגיות שכזאת.."כי תמיד יש יותר יפה" ויותר מיזה לא יודע אם היו רוצים להתחתן..

והנקודה האחרונה..
נכון שיש סיפורים מזעזעים בנישואין ועדיין הזוג נשאר והתמודד ואחרי זה חזר וחיים טוב..
לא יודע אם כל אחד בנוי לזה
כי בד"כ זה דפוס התנהגות של אנשים..
אלא אם כן הם ממש משתפרים ויש שינוי מהותי בעיניין...

פעם היו נשארים בכל מחיר)יש לזה ערך מאוד גדול)
עם זאת ,היה הרבה פעמים של סבל..
ויש כאלה שעדיין סובלים ולא מאושרים בחיי הזוגיות שלהם..כשהם באמת לבד..והילדים עזבו את הבית..והם נשארים רק עם עצמם..
הוא אמר בטיפןלהבו עצה
שאלו אותי למה לקחתי אותי אמרתי שהיה נראה שאנחנו מתאימים
והוא ענה שעשיתי לו את זה. אז שאלה אותן המטפלת אם יש לו רגעים שזה קורה הניצוץ הזה גם היום . אמר ודאי שכן.
אז כנראה באמת יש לו משהוא שכנראה עושה לן את זה בי מידי פעם . לא יודעת מה .
אבל אני לא יודעת כנראה לא אהבתי אף פעם מספיק וזה הלך ונגמר
בהתחלה כן התלהבתי ממנו לא התמוטטתי אבל משיכה כן היה לי רגש וכנראה בעקבות מלא דברים פשוט זהו הלב שלי כבר לא שם.
כששאלו אותן איזה דברים טובים יש לו להגיד אמר שאני אמא מסורה מאוד ואני האמת לא ממש הצלחתי למצוא משהוא חוץ מיזה שהוא חזק מבחינה פיזית ויודע טוב מטממטיקה והיסטוריה כאילן לא דברים שעושים לי את זה משהוא לחיים זה לא עוזר לי
הסברתי לו גם מלא פעמים תן לי הזדמנות לחזור לאהוב אותך אבל כנראה זה לא חשוב לו הוא אומר במפורש אין לן שום טעם שאוהב אותך אני לא נספרת בכלל לא פונה אלי
מה שברור שאני לא אחפש כל הזמן איך שיהיה לו ריגושים ושימשיך לו המשיכה ממני להפך ולהפך אין לי ענין כאילן מה יצא לי שיש לו משיכה אלי
אז אני לא מבין...הנחש המקסים
מצד אחד הוא אמר שהוא אוהב אותך.
ומצד שני הוא אומר שהוא לא אוהב אותך וגם
לא אכפת לו שלא תאהבי אותו ?!

הוא לא אומר שהוא אוהב אותי. לי בכל אופן לא!הבו עצה
כשהמטפלת שאלה הוא אמר מה שאמר.
זה לא סוג הגברים שנגיד יריבו אבל יגידו אני מת עליך אני חולה עליך אני מצטער. לא הסוג בכלל
יכול להגיד אחת לכמה שנים שבזמנים שטוב לנן ואין מריבות אז הוא אוהב.
וטוב לנו ואנן מריבות מבחינתו מתי שאני פשוט מניחה לו לא שואלת כלום בקשר אלין גם לא לדאגה.
פשוט לא לפנות אליו לא לדבר איתן
אבל כשהוא יפנה אלי יציע לצאת למסעדה אני אהיה פנויה אצא ואשתוק.
סיפורי מסעדות יש לי בטונות.
פעם אחרונה לפני הקורונה יצאנו מסעדה שהיא עשרים דקות מהבית. כנראה לא יודעת כל הדרך דיברתי. לא דברים על זוגיות סתם על עצים אבנים .
דיברתי סתם דברים לא קשורים ישירות אלינו.
כשיצאנו מהאוטו לכוון המסעדה אמרתי לו הכל בסדר? כי זה היה נראה שהוא נגרר כזה. אמרתי לו אתה נראה כאילן אתה מובל לתליה . קרה משהוא?
אמר כל הדרך חפרת. לא הבנתי בכלל מה אמר
אמרתי מה זה נקרא אבל לא אמרתי שום דבר שכאילן השפיל אותך או בכלל לא דברים שקשורים לזוגיות
אבל לא משנה דיברת מתפןצץ לי הראש
עמדנו כבר בפתח לקחת שולחן במסעדה אמר לא בא לי אני חוזר הביתה. אמרתי לו. זה לא יקרה!! לא תעשה ממני מפגרת. אני רעבה.
קיצור ישבתי הזמנתי
ואז פשוט אמרתי ננסה להבין . בעבר הוא מלא פעמים היה עושה לי את זה והיינו חוזרים. לפעמין היתי אומרת לו אני נשארת לבד לא מענין אותי תלך
בקיצור במסעדה באותו היום. אני מנסה להבין . מה בעיה למה לא לדבר? אמר לא יודע שבי בשקט.
אבל אמרתי לו אז היית אומר כואב לי הראש היתי לא מדברת .לא אמרת כלום דיברתי
אמר כל מה שיצאנו זה יצאנו בשבילך אז מצופה ממך שאם יוצאים בשבילך תהי בשקט על הדרך. כאן בכלל היתי בהלם
סליחה אתה הצעת לצאת אני בכלל במיטה אמרתי אבוא לקראתך יצאתי. אומר אני הצעתי כדי לשמח אותך!!
אבל אמרתי לו הסברתי לך אלף פעם תבןא תגידי אני רוצה לצאת למסעדה בשביל שתהני את מעונינת? או אני רוצה לצאת עבורי את מסכימה
אתה שאם זה היה בשבילי לא היתי בוחרת את במסעדה הזאת
בקיצור היה זועה. אמרתי לו גם מה קרה דיברתי. זה לא שעישתי פשע
לדעתו כל היציאה היתה עבורי לכן ביציאה עבורי אני אמורה לעשות כל מאמץ לאוירה טובה שזה אומר לשתוק!
כשאני כבר שנים לא רוצה לצאת איתן ממליון סיבות וכל פעם אני אומרת אתרכך בשבילן הוא מבקש אני אצא ובסוף זה מה שאני מקבלת
בלת"קנחשון מהרחברון

אם זה מה שהיה הוא אדיוט. אין לי הגדרה אחרת.

אדיוט אני יודעתהבו עצה
אדיוט ענק וגם רשע לדעתי ומשוחת
להוסיף עליו דברים רעים יש בשפע.
רוצה להבין למה אדם יכול להגיע לכזה מצב . לא בעינים שלי כי אני לא אוביקטיבית לכאורה
מהצד שלו רוצה להבין איך אנשים רואים מבחוץ
ועכשין כשאני חושבת בעבר שהלכנו ליעוץ לפני איזה שמונה שנים זה היה כביכול לדברים הרבה יותר חמורים שהפסיקו. הןא אשכרה היה כל הזמן נותן לי עונשים
נגיד לא נותן לי לגשת לקחת אוכל מהמטבח כי הוא עשה קניות ואני לא שווה שיתאמצן בשבילי.
או נגיד היה חוזר מוצש אומר לא בא לי לעשות לך הבדלה את לא ראויה שיעשו בשבילך דברים. יש לי סיפורים מפה ועד השמים
זה באמת ביעוץ הפסיק. זה יכול לצוץ אחת לאיזה חצי שנה שהוט מנסה להעניש
כמו נגיד השבת שכביכול העלתי שיש לנו בעיות והרסתי כי מבחינתן לא רוצה לשמוע רוצה שאעמיד פנים שהכל טוב
אז נגיד קנה פפסי כשהוא יודע שאני אוהבת רק קוקה קולה. סתם כי אומר לא בא לי שיהיה לך טוב
פעם זה היה מלא עונשים על בסיס יומי היום זה אחת לכמה חןדשים.
באמת שאני מנסה להבין איפה פה הטעות שלי. ואל תגידו אין לך טעות זה הכי קל להגיד את בסדר תברחי.
ותשמעיהנחש המקסים
לגבי כל העונשים שהוא היה עושה לך זה באמת פשוט הזויי !!!!!
זה לא אמור להיות ככה בכלל !!
כאילו זה מזעזע אותי..באמת..

הוא ככ לא מעריך אותך שהוא עושה לך עונשים(ואני לא יודע מה יוצא לו מזה לטווח הארוך..ובכלל לא מבין למה בדיוק הוא לא מעריך אותך...)

ותשמעי על פניו את באמת לא אשמה פה..זה נטו דפוס התנהגות שלו שהוא בעייתי..

יכול להיות שעשית טעות (כמו כל אדם אחר)
אבל יש דרך להגיד ולדבר עליה..
ובגלל שהתגובה שלו כ"כ לא מידתית וכל דבר אצלו מאוד דרסטי אז קשה לראות איפה "טעית"..אל מבינה ?!..
לכן לא יודע איפה טעית..וכנראה שטעית .לא יודע איפה כי קשה לראות את זה בפועל..ת'אמת..

אולי בתגובות שלך בכל השירשור הזה אני מסיק מהתנהגויות הבעייתיות שלכם כזוג בתקשורת שהיא מאוד מושתת על מאבקי כוחות.(ואולי היית צריכה לנסות יותר לכוון את השיח למשהו בונה ולא הורס(היית צריכה לדבר משפת 'הצרכים העמוקים' שלך ולא ברמת 'השיפוטים' שזה יותר מריבות)
ואולי גם לתת לו יותר ספייס שהוא צריך..ולנסות לשחרר יותר את הדאגה, הלחץ ולבטוח בו יותר
(שעל פניו הרבה פעמים הוא נכון והוא צודק מאוד !! )

ואני שמח שהיו דפוסים שלו שהוא שינה אותם ואת רואה אותם אחת לחצי שנה..שזה שיפור משמעותי..

אז בגלל שהוא שינה דבריםהבו עצה
הוא כנראה מרגיש זהו לא יכול יותר
כשאני לפעמים אומרת לו מזכירה לו דברים של פעם הוא אומר שהי מתבייש בעצמו שהוא עשה לי את זה הוא לא היה עושה את זה היום.
אבל אז אני אומרת לו זה יפה . אבל היום בהווה אתה עושה כך וכל אל תגיד עוד חמש שנים שאתה לא מבין איך נהגת ככה. תשפר היום! אחכ מאוחר. אתה מפספס אותי .
זה ממש ככה אחרי חמש שנים מהחתונה הוא הצטער על דברים . אמרתי לו שלא נדבר עוד חמש שנים על דברים שתצעק בהווה. וזה בדיוק מה שקרה שאחרי עשר שנים הצטער. ככה זה כבר חמש עשרה שנה.
אני כבר מרוסקת. זה שהוא קלט שנגיד עונשים זה היה משהוא ל ראוי. אני אומרת לך בהווה!!! יש דברים שלא עושים למה שעוד חמש שנים תגיע למסקנה שאתה מתחרט בינתים נעשים נזקים כבר בלתי הפיכים
מסכים איתך לגמרי !!הנחש המקסים
שוב כנראה הוא לא מורדך והוא באמת לא יודע איך להתבטא וכל דבר אצלו זה "כוחניות"..
בגלל שהוא חושב שזה יעזור לו "לנצח" אותך...והוא עודה מעשים לא טוב וראויים ואז באמת הוא מצטער עליהן כי הבין שככה הוא לא באמת משיג "ומנצח" במריבות בינכם..
לכן,הוא דוב מנסה כנראה שבדרך אחרת ..ושוב הוא לא מצליח..
ולכן אולי אני מסיק מזה שאולי באמת הוא לא מורדך ולא יודע איך לתקשר..
אבל הבעיה הענקיתהבו עצה
שאני אומרת שאולי יש דברים שאני צריכה לתקן
בעיה שהוא אומר שאין לו הוא מוצלח בהכל
למרות הסבירה שתנאי להצלחה קודם שלבי התשובה קודם חרטה ודוי וקבלה לעתיד
דבר ראשון להכיר שיש בעיה ואז לחפש פתרון
הוא עדין בזה שאין בעיה אצלו.
ורק אני לוקחת על עצמי את כל האשמה
נגיד שהלכנו ליעוץ זה ההיה מצחיק הוא אמר לי או שהולכים ליעוץ או שאני עוזב ואני כזה שמחתי כי שנים רציתי והוא סירב
וגם היום הוא עוד אומר שהיעוץ גרם שרק אני שיניתי בי דברים. בסדר אין בעיה תסדר ככה את המילים
הרי היחידה שהרוויחה פה מיעוץ זה אני בלבד שהעמידו אותן על מקומו
שוב אני יודעת אין מנוס מיעוץ למרות שאין לי כוחות נפשים כלל
לא הבנתיהנחש המקסים
הוא לא רואה דברים שהוא עשה פעם, והיום הוא לא עושה אותם ?
(הכוונה להתנהגויות בעייתיות)

ולגבי הסיפור של הייעוץ שהוא אמר שהוא יעזוב..הכוונה לגירושים?
סליחה שאני בואה אבל יש לך טעות יסודיתנחשון מהרחברון
לא נשארים בזוגיות כזאת. אם אפשר לקרוא לדבר כזה זוגיות.
עופי משם שלשום.
נותן לך עונשים?
עושה לך דווקא? מזלזל בך כל כך? ואת מחפשת איפה הפאשלות שלך? לא מגיע לך דבר כזה ואני רומר את זה בלי להכיר אותך או אותו.

ולא. אתת יכולה להסתכל בכ.אישי שלי. אני לא מהחבר'ה כאן שמציעים גירושין על כל פיםס. נרטה לי זה פעם ראשונה שאני מציע דבר כזה בפורום.
אבל אם המצב כמו שתיארת כאן. אין לך מה לחפש איתו עוד דקה
בקיצור בעל מכה או שתלטן..בתאל1
זו ההגדרה.
כואב מה שאת מספרתהנחש המקסים
לא על משהו אבל עושה רושם שהוא לא יודע אם הוא רוצה זוגיות..
את אומרת שזה דפוס שהוא תמיד היה ככה.
קשה לי פשוט לחשוב מה הוא כן רוצה?
מה הוא חושב על זוגיות?
איך זה בא לידי ביטוי אצלו.?.
כי עושה רושם "שטוב לו בזוגיות"
(יש לו אישה ,וילדים שמספקים לו משהו שהוא צריך)
וזהו..
הוא לא רוצה שום קשר מעבר..
יותר טכני...
זה באמת לא מובן לי.
יותר נכון הייתי שואל אותו באמת אם אני חופרת לך כל הזמן ורתה לא מעוניין בי..אז מה אתה צריך אותי?
משתמע שהוא לא על אותו תדר כמו שלך.
(שוב-צריך לשאול אותו על איפה זה יושב לו)
אבל על פניו התנהגות הזויה מצידו..
(מובן שיש פעמים שרוצים שקט ואת הפינה של כל אחד ויש תקופות לחוצות, אבל עושה רושם שהוא תמיד התנהג אלייך ככה..(צריך לראות למה) וזה לא משהו תקין..בכלל !!!!
הוא אומרהבו עצה
שלדעתן אני לא בנויה לזוגיות. אין בי אמון באנשים שזה כולל אותן. שאני לא מוכנה להקריב מעצמי לתת לאנשים. שאני אישה עצלנית . שאני עושה מכל זבוב פיל. עושה מריבות על כל דבר.
באמת אני אומרת את הצד שלו שלא תחשבו שאני איזה מסכנה קרבן. למרות שכמו שאומרים לי .
גבר צריך להבין לא ללכת ראש בראש עם אישה לא מענישים אישה . אישה הולכים ברכות הוא לא מבין את זה כנראה
עכשין אם אני נכנסת לעומק כל דבר אז זה לא סתם.
מכל זבוב פיל. כי לדעתן זבוב זה לשים חגורה ברכב ואני הופכת את זה לפיל שזה יכול להוביל למוות.
עצלנית כי צריך שלוש מנות אוכל בכל ארוחה כמו במסעדה פתיחה אמצעי ואחרונה
כי את צריכה אוליהנחש המקסים
לסמוך עליו יותר..
והוא לא מקבל את הביטחון הזה
(וזה לא מצדיק בכלל את כל מה שהוא עשה ואומר לך)
ואם הוא לא יודע כנראה שהוא לא מודרך איך לגשר ולדבר עם אישה ..
הוא רגיל לגשר בשפה
(של גבר עיניינית:
שאם את מבינה אז תביני
ואם לא -אז אל תשגעי אותי! אל תאהבי אותי ! אל כלום! לא רוצה אותך -כי יש לי כאבי ראש=לא רוצה להתעסק בזה=זה עושה לי כאב ראש ואני רוצה שקט)
ככה הראש שלו עובד..
ובגלל שכל דיבור איתך מתפרש אצלו לכאב ראש אז הוא לא מעונין/רוצה קירבה אלייך..
ככה נראה לי .מכל מה שנאמר פה לפחות..
תשמעי נשמהבתאל1
כל מה שהוא אמר לך זה שתלטנות טהורה! ממש אבל.
מתייחס כאילו את המשרתת שלו בבית... מה זב עצלנית תכיני שלוש מנות? שהשפחה שלו תכין...
חוצפן. כאפה הייתי מביאה לו. או שלוש על כל מנה שרצה.
חחח הרסת אותיהבו עצה
בסדר את מדברת מעצבים
גם לי זה קורה הרבה אבל שורה תחתונה זה לא מקדם
אני באמת לא מבשלת!! משלוש מנות נהיה אפס מנות
ותאמיני לי שלמד הרבה ממני בדרך הקשה
חחח עצבנית בשבילךבתאל1
מפגר לכל הדעות!כלה נאה
הוא רוצה לצאת עם גולם??
לזה הוא קורה אווירה טובה??
ואם כבר יוצא בשבילך אז תן לה להשתחרר!

מצטערת. משהו דפוק לגמרי.
אם ניראה לך שהוא לא יכול להשתנות אז תעיפי אותו.

הילדים מרגישים את המתח בניכם?
הוא מדבר אליך ככה גם ליד הילדים?

ברור שהילדים רואיםהבו עצה
גם אותם הוא משפיל ואני כמובן יוצאת להגנתם. הם כבר כמה שנים כןלם בטיפולים רגשים שהוא גם מגיע גם מסבירים לו איך להתנהג. ברור שאומנם יש שיפור אבל אומר שוב שהוא עושה את זה בשבילי להתנהג אליהם בכבוד. אין לו בעיה עם הדרך חינוך שלו שהיא מאוד מאוד קשה ומשפילה הוא ככה חונך ובגלל זה הוא הגיע גבוה.
עוד משהוא שאולי לא כתבתי שלךני כמה שנים היינו ביעוץ והוא מבחינתן את כל נקודות המריבות בינינו הוא פתר לכן יותר ויותר כאילן אני אמןרה לשבת בשקט.
נגיד עניני נקיון שהיו גורמים מריבות כבר שש שנים יש לנו מנקה צמודה אני לא מנקה כלום.
בישולים הוא קונה הכל מוכן. אני מבשלת ואופה אבל כביכול לא מתחשב בזה . יש תמיד את האופציה מבושל או קנוי אין דרישה ממני לבשל או לאפות זה אני עושה לכיף כאילן ויודעת שסיכוי שלא יאכל.
הוא את כל הבגדים שלן מביא לכיבוס גיהוץ כדי שלא יהיה לו ביקורת עלי.
כאילן הוא אומר שכל מה שהוא יכל לעשות עלח ביקורת הוא פתר.
בעצם אין ממני שום שום דרישה לגבי הבית.
אז כאילן מה יש לי עוד לאמר
האמת שזה ככה אני באמת די מלכה מה שהופך אותי ליותר מרוסקת כי עוד יותר הוא אומר שהוא לא צריך ממני כלום.
שהמשכורת שלי גם עלובה לעומת שלו
כאילן הדבר היחיד שכביכול נשאר זה יחסים לכן אני גם כזאת קנאית כי גם את זה הוא יכול לקנות כביכול בכסף לפי דעתי או אפילן בחינם
זה לא שהוא הביא כביכול עזרה לבית ולהפך כדי לפנות את כל הזמן לחברות הוא מביא דברים עם כסף אבל כדי שלא יביא למריבות שזה צעד נכון מבחינתן
אבל זה לא פותר את הצורך הנפשי שלי לשיחה
היועצת כשפנתה אלי משהוא אחד בלבד שאתה רוצה ממנו תגידי
אמרתי משהוא אחר רבע שעה שיחה ביום בערב זה הכל .באמת גם זה הוא לא מסוגל
רבע שעה שיחה לא הכוונה איפה המרשם של התינוק או דברים טכנים
אלא שיחה אישית זה כל הבקשות שלי ממנו התעניינות בי נפשית
טכנית אין לו בעיה לגהץ כרטיס אשראי לקנות לי מתנות באלפי שקלים.
אנחנו נעבור בקניון אראה שעון באלפים שקל הוא בלי ימצמץ יקנה
כאילן אני לא צריכה שהוא יקנה אני קונה לעצמי גם לא צריכה אישור.
מתנות באלפי שקלים לא קונית אותי. זה יפה כשזה בתוספת לא במקום
בשנים הראשונות חשבתי שזה בשבילי אבל היום אני אומרת לא יודעת אולי הוא בגלל שהוא אוהב ריגוש של קניות הוא קונה
בד"כ לאישיותהנחש המקסים
כזאת מורכבת הייתי אומר ששמים לה את הכוח של הכסף אז הכסף הוא ניהיה העיקר וכל דבר הם מפרשים בכסף.
ולכן הם גם לא מבינים שמעבר לכסף צריך שיח צריך דיבור צריך אהבה.

ובעלך לא מבין את זה הוא חושב שאם הוא קונה אוכל מוכן או כל דבר אחר אז הוא נותן לך שקט(ודה נכון לטווח הקצר)
אבל בטווח הארוך אין לכם שום שיח ואינטרקציה..
ולכן השיח שלכם לא משתפר אולי השיח בינכם והמריבות בינכם פחתו אבל לא באמת פתרתם בינכם את העיניין של השיח ..
בשבילו הקניה בכסף נותן לו שקט ..וזה מה שהוא רוצה..
ואת רוצה זוגיות..
ככה נראה לי..
זה נכוןהבו עצה
בדיוק זה מה שאמרתי ביעוץ אני רוצה את השיח את השותפות
והוא אומר שאני עוד היחידה בעולם שבכלל יודעת עליו דברים שהוא לא אחד שמדבר
אבל לאנשים בחוץ הוא מאוד נחמד הוא כן יכול לדבר עם חבר הרבה זמן לא יודעת עם כל רגשות אבל סתם בדיחןת ןכן כן
אבל כל זה עדין לא מבינה איך זה מגיע לכך שהןא מקטין ורומס אותי
למרות ששנים אנשים אומרים לי שהוא כנראה מאוד מאוד נחיתי כי מי שמשפיל את השני כנרה לא בטוח בעצמו בסדר כל זה לא עוזר לי
ת'אמתהנחש המקסים
אני חושב שהוא לא מעריך אותך מספיק...
בנוסף משהו באישיות שלו שהוא רואה בעיקר את עצמו..
וגם ערך הכסף שלו שהוא מקבל מיזה שקט..
וכמובן חוסר תקשורת שיש לו.

וההסק מכל זה אני חושב זה התוצאות לטיב הקשר בינכם..

ואולי בגלל שגם לא טוב לו בזוגיות הוא מוצא במקום אחר את 'השקט' ו'הטוב' 'והמנוחה והנחלה'
לדבר אחד לא אסכיםהבו עצה
שימצא מנוחה ונחלה במקןם אחר תוך כדי נשואים איתי מבחינת אישה אחרת הכוונה.
לזה אני אציק לו עד הרגע האחרון שיתפקח אם זה יקרה
להיות האישה הקטנה בבית והיא ילך יבוא ויעשה מה שהוא רוצה לזה לא אסכים גם אם זה עולה במחיר של מריבות אימה
לא התכוונתיהנחש המקסים
דווקא לאישה..
אלא לכל דבר שעושה לו טוב.
יכול להיות שזה גם אישה...
אבל לא בהכרח..
לא אכפת ליהבו עצה
שימצא תחביב כלשהוא בספורט. יצא עם חברים
אין לי בעיה שיהיה לו כיף וסיפוק . זה לא עצרתי אותן אף פעם לצאת עם חברים מעולם לא אמרתי כלום
ברגע שמעורבת שם בת אני נכנסת לטירוף
והנה אני חוזרת בעצם לשאלה שבגללה פתחתי את השירשור בעצם עם הגזמתי
כל מקום שמריח לי תקשרות עם בת אני הולכת עם הטירוף עד הסוף לעשות באלגן
את יודעת למה?כלה נאה
כי זה הדבר האחרון שאת נלחמת עליו!

הוא ביטל אותך בהכל. אז את נלחמת על הקצת שנשאר. וכמובן מפחד כי את יודעת שהןא לא מעריך ואוהב. אז יש בסיס זה לא בא לך סתם.
נכוןהנחש המקסים
כי זה הדבר היחיד שנשאר לך ממנו !
הוא ביטל אותך מכל סוג של קשר שלך איתו..
וזה הקשר האחרון שנשאר לך ממנו ועליו הכי הכי נלחמת !!
אז ברור שהבגידה(במידה וזה קורה) משבשת לך כל חלקה טובה בנפש !!! שהיא כבר במלא חבולה.
ובמחשבה מסויימתהנחש המקסים
במידה וזה קורה..
מאוד מבין את הלחימה שלך..
זה מראה שבאמת חשטב לך מוסד הנישואין ושיהיה לכם טוב באמת !
עם זאת,לא יודע אם בכל מחיר שווה לך "לבזבז" כוחות על זה..
ואני יודע שזה משפט כואב..אז סליחה..
מה שכןהבו עצה
ברור לי שיש הרבה נשים שגם יודעות שהבעל כנראה בוגד והם שותקות כי אין להם כח להילחם. שהם תלויות בו כלכלית
אבל הכל עוד איכשהוא מוכנה לספוג.כי כביכול אני יכולה להחזיר לו גם בהשפלה. אבל השפלה בדמות אישה אחרת זהן כאילו לא עובר אצלי בשום צורה. למרות שיתכן שאני כבר מושפלת מאוד מכל הסגנון דיבור שלן אלי
אז גם את וגם הילדים סובלים.כלה נאה
זה לא נורמלי בכלל שכל הילדים יהיו עם בעיות רגשיות בגלל אבא משפיל.

נשמע שאחת התלונות שלו זה שאת לא היית מתפקדת בבית כמו שהוא חושב שאישה צריכה. ואז הוא בא לקראתך והביא מנקנה..

אבל מה עם שיחות ויחס?
אולי ישלם למישהו אחר?
ניראה שהוא לאמבין מהו צורך של אישה בכלל.
אישה לא צריכה מתנות יקרות. מילה קטנה שווה הרבה יותר. רק מה תעשי, רק ככה הוא יודע להביע אהבה ואכפתיות.

בשביל שלא תרגישי מיותרת אולי את יכולה לעשות קצת יותר בבית?
ולמה הוא לא טועם כלום מהאוכל שלך.. עד כדי כך?

הוא צריך טיפול רציני.
ושוב אני אומרת. אם את סובלת מחרדות טפלי בעצמך. זה גם משפיע על הכל.
הוא טועם פה ושםהבו עצה
אבל לדעתי זה ממש במצבים שהוא רוצה לרצות אותי או שמיעצים לן לעשות ככה.
אני מכירה את הטעם שלו זה ל בדיוק זה
לגבי עוגות הוא בזמן האחרון התחיל לאכול ולהגיד שזה מאןד טעים שוב לא יודעת אם זה יעוץ שאמרו לו לעשות
אבל נגיד עם הקטע של העוגות אז הוא מתחיל להגיד לי תעשי עוגה כזאת וכזאת. לא בא לי בשום כוןן לא רוצה לעשות עבורו תמיד בסוף תבוא הביקורת. הוא אפילן לא שם לב.
לפני איזה שבועים הוצאתי שניצלים ואז ראה אמר אולי תעשי שניצל ברוטב הרב שנים לא עשית זה מאוד טעים. והילדים לא אוהבים הם רוצים מטוגן אז אמרתי אעשה בשבילן.
עשיתי משהוא שידעתי שבעצם לילדים אין ארוחת צהרים אבל זה בשבילן
בצהרים אני חוזרת מהעבודה אני רואה אותן מוציא ארטיק חלבי אמרתי הא אתה לא בשרי? אמר לא למה שאהיה. אמרתי מהשניצל. אמר הא בסוף לא התחשק לי. וגם אחכ אפילן לא הצעתי והוא לא אכל.ממש הרגשתי שהגרון שלי תקוע. שוב פעם סטירה כזאת זה כל פעם שובר אותי
למרות שהשניצלים האלן אני אוהבת והיה לי אוכל לשלושה ימים
אבל סתם הדוגמאןת שהוא מבקש ואחכ זה אויר לא רוצה אין לי כח
אם תמיד היה אוכל וקןרה פה ושם לא בא לו. אבל בבוקר ביקש מיוחד שמע שזה בהתנגדות לילדים מינימום קצת תכבד
ואולי כל הבעיה בזה שהוא יודע שאת לא אוהבת?כלה נאה
ואז הוא כביכול שומר על כבודו ומחזיר לך?

יכול להיותהנחש המקסים
מצד אחד היא מאוד אהבה אותו וניסתה לעשות הכל (אם אפשר להגיד..)
והייתה סוג של שברירית כזאת בעינו
(כי היא כל הזמן ניסתה לתקן את הזוגיות בינהם..)
ואז הוא ראה את זה בתור חולשה אצלה והוא התחיל כל הזמן להשפיל אותה.
ולכן כל זה הוריד לה ממנו..
לכן הוא כנראה משפיל אותה ככה.."ומחזיר" לה..
ברור שלא עשיתי הכלהבו עצה
זה בלתי אפשרי לעשות הכל
הוא רוצה שאני יהפוך את כולי מכף רגל על ראש מבחינת התנהגות אישיות . כתבתי את זה קודם
זה לא שהוא אומר שלוש ארבע דברים מפריעים לו תשתדלי
אומר הכל בכל מכל כל
הכוונה 'הכל'הנחש המקסים
כל מה שאת יכולה ובאפשרותך..
מתישהו יש קאט לבנאדם כמה הוא יכול להכיל,להשתנות,להיטיב..
מתישהו זה כבר לא בריא לו להיות משהו אחר..ולא אתה..וגם במיוחד שרוצים ומצפים למשהו אלוקי שלא קיים בכלל במציאות..
בשעת מריבה שנים אחרונותהבו עצה
היתי יכולה להגיד שונאת אותך מתוך כעס
אסח רק עכשיו פעם ראשונה שדיברתי על עצבים ואמרתי לן שאין בינינו אהבה כבר כמה שנים זה יותר שותפות. אז הוא אמר זה לא בדיוק ככה כנראה היה בהלם.
אז זה לא שהוא יודע מיזה שנים
למחרת אמר באמת אין אהבה זה שותפות לא יודעת אם בגלל שהיה פגוע שנודע לו פתאון
בכל אופן זה לא שהוא ידע ובעקבות זה החזיר לי
לא הבנתיהנחש המקסים
פעם שהיה מריבה בינכם היית אומרת:
"אני שונאת אותך"
ועכשיו את אומרת:" שאין בינכם אהבה"

וכשאמרת לו "שאין בינכם אהבה" הוא נלחץ ודי היה בהלם.

עד כאן הבנתי..

מפה והלאה לא כ"כ הבנתי...
תוכלי להסביר שוב ?
כתבו פההבו עצה
שאולי בגלל ששנים אמרתי שאין אהבה הוא ככה מתנהג
אמרתי שזה לא ששנים דיברנן על זה
וואוו קשהכלה נאה
מה שניראה לי מכל זה, זה שאת עוברת התעללות מילולית. וגם אם הוא עושה את זה מטיפשות ולא מכוונה רעה או שזה מהפרעה נפשית כלשהי.

ניראה שכן אוהב אותך. ואת כן יפה בעיניו. רק שהוא לא מסוגל להחמיא. או מפחד שתרימי את האף.
שימי לב. הוא כל הזמן מקטין אותך.
ובזה הוא חושב שהוא "הגבר"

אחרי כל זה, ברור שתקנאי.
את לא בטוחה בו בכלום.
ולמה את מפחדת לשאול?
הרי את בטוחה שהוא חושב עליך..
ואולי לא?
ובכלל מה נישאר עוד שיפחד אותך אם את בטוחה בזה.

אני לא יודעת. אבל אתם חייבים לטפל בעצמכם. להמשיך ככה לא!
את רואה מה זה עושה כבר לבריאות הנפשית שלך.

גם לי זה נראה התעללות מילוליתלמה לא123

גם אם זה בא ממצוקה שלו,יש דברים שלא אומרים,נקודה!!!

לא אומרים לאישה שתמות בלידה של הילד שלו!!!! זה מזעזע ממש....

הוא גם אמר לי מלאהבו עצה
הלואי שתדרסי. היתי אחכ יוצאת מתקשרת אליו היה אומר עוד לא מתת? טוב כבר תדרסי.
אני לא באה לזעזע אמרתי זה יש לי הרבה לספר
פשוט באמת רוצה להבין אם היתה מולן אישה עדינה שקטה נגיד זה היה נראה שונה אם כל זה נובע מסוג האישיות שלי
תראיהנחש המקסים
התשובה היא לכאן ולכאן..
יכול להיות הוא ממש היה דורס לגמרי אישה ' עדינה או עדינה ..
ויכול להיות שהוא היה מסתדר איתה כי היא לא הייתה מהווה עליו שום איום ..
א"א באמת לדעת..

ות'אמת ברמה מסויימת אני לא יודע אם השאלה היא שאלה נכונה..
כי את זאת את..(כמובן שתמיד יש מה להשתפר ומה להשתפר)
וגם אין באמת דרך לדעת דבר כזה ..
כי גם זה מאוד תלוי באישיות של הצד השני...
זה משנה את כל התפיסההדסדס

כנראה שכל היחס המזלזל שלו והטענות שלא אכפת לו ממך בא כמגננה,שהרי אם את בוחנת את המעשים שלו ולא את הדיבורים שלו את מגלה כמה הוא זקוק לך (כתבת שכשהוא רחוק הוא מתקשר מלא וכתבת שכשאת אומרת לו לילה טוב הוא נמס וכשאת רוצה לעשות הליכוות איתו הוא מיד מתייצב).                                                                                  לי יש הרגשה מכל זה שהוא לא כזה חזק כמו שחשוב לו להראות. אני מרגישה שהוא תלוי בך רגשית ,ואת (אולי מסיבות מוצדקות של עלבונות מתמשכים שספגת) לא נותת לו את היחס,הקרבה והאהבה שהוא כ"כ רוצה ממך, וזה צובר אצלו תחושת פגיעות וחולשה שיוצאות בהפגנת זלזול ו"מי צריך אותך בכלל".

יש מצב שדווקא משום שאת מפגינה חוסן ובמקביל לא מוכנה להתקרב רגשית ,הוא מגיב ככה?                                      זה גם מסביר למה הוא "רוקד" דווקא על נקודת החולשה שלך-קנאה ביחס שלו לנשים אחרות. זה הדבר היחיד שגורם לו להרגיש שנשאר בך רגש כלפיו.

נראה לי שאת זאת שמובילה את כל המהלך,ולא הוא. את צריכה לסדר את הראש ולחשוב מה את רוצה.                            להישאר איתו ולהיות מרוחקת רגשית זה לא פתרון,וזה נראה כאילו מן מצב כלאיים שאת בחרת,ולענ"ד כל התגובות שלו נובעות מהעלבון שהוא מרגיש כתוצאה מההתנהלות הזאת שלך. אם את רוצה שהוא יתחשב ברגשותייך -בקנאה שלך, וכו', תתחילי את מלהתחשב ברגשות שלו.לראות אותו כבן הזוג שלך שזקוק כנראה נואשות להפגנת יחס של קרבה מצידך-את לא יכולה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

ניתחת יפה. יש בזה הרבה אמתחדשה ישנה
ברוך השם. תודה יקרה.הדסדס

יתכן שאני המובילההבו עצה
כמו שאומרים אישה בונה אישה הורסת
כן אם אני אוביל שאני אהיה אותר ואשתוק מלא לכאורה החיים יהיו דבש
אולי יש נשים כאלן אני לא מסוגלת אני חיבת שליטה בהכל להגיד דעתי
אני לא מסוגלת להיות האישה הקטנה הנשלטת
חיבת להביע דעה על הכל
הוא מאוד מפונק ברור שהוא היה רוצה שיעשו לו ויפנקו אותו ואין לי כח לזה
תאמת אין לי כח לפנק אף אחד. בקושי אני דןאגת לעצמי שם נגמרות הכוחות שלי
גם לילדים שלי מלא אין לי כח
אני גם מאוד חסרת סבלנות עם פתיל קצר וגם חותכת דברים במהירות
מהירות ההחלטה שלי זה בדקות בודדות אין אצלי בכלל התלבטויות
אני מאוד רגישה אני מסתבכת עם רגשות אבל לגבי החלטות אני חותכת מהר
בעיה שגם כל דבר לא מספיק לו הוא מאוד יסודי ואני די חפיך אז כאילן אם להשקיע בן צריך המון השקעה אם לא אז מעדיף שלא יעשו לו
אז יוצא באמת שהוא לא מקבל ממני
מבחינתו הוא נגיד כשהוא עושה משהוא זה השקעה מכל הלב ואני עושה הכל בערך
אז מראש אני לא עושה לו כי הבערך הזה פוגע בו
לא התכוונתי בכלל לעשיה והשקעה מעשיתהדסדס

התכוונתי להבעת קרבה מצידך-השקעה בכיוון של פרגון,יחס, אהבה.

וכשכתבתי שאת המובילה,לא התכוונתי לדומיננטיות מעשית,אלא שלדעתי ההתנהלות שלך היא הסיבה, ושלו-התוצאה, זאת אומרת שאם את תביעי רצון לקרבה, הוא לדעתי ישתנה בהתאם. יש מצב ששניכם נהנים מהמשחק הזה של ריחוק-קרבה? תחשבי אם יש לך רווח מזה

שום רווח מריחוק לי בכל אופןהבו עצה
להפך רק קולטת כמה לא מתגעגעת אליו בכלום
הוא יתכן שזה גורם לו געגוע. אבל אני לא עסוקה בו זה לא מענין אותי אם היא מתגעג יותר
אם זה היה מצב נורמלי של כבוד היה מענין ברגע שאין כבוד לא עוזר לי הגעגוע שלו.
כן אני לא ממש יכולה לפרגן על מיני דברים שהם ההפוך הגמור ממני . במה שאני יכולה אני מפרגנת גם אם זה לא הכי אמיתי רק להרגשה הטובה שלו.
אבל אמרת בעצמך שאת ממש מדברת אליו בקשיחותיהודה224
ובבוטות לא??
קראתי כמה תגובות שלךהריונית ותיקה
בלי קשר לקנאה שלך - שהיא כנראה לגיטימית לא בגלל מה שהוא עושה אלא בגלל איך שהוא מתייחס *אליך* נשמע שהבן אדם מתעלל בך רגישית וזו אלימות לכל דבר .
תטפלי בעצמך , תאהבי את עצמך ותחשבי מסלול מחדש
אחרי שעברתי על רב השרשורעמקאביב
אז לדעתי, אם באמת יש מישהי שמעוניינת בבעלך תשלמי לה מיליון שקל שתיקח אותו ולא תחזיר. למה את צריכה אותו? הוא משפיל אותך, מאחל לך מוות, משקר, מוציא כסף לא ברור לאן והכי נורא , הוא מסכן את הילדים שלך. מה את חושבת שהם חסינים מתאונות? בעצמך כתבת שהם בגבס מקטן עד גדול ותאמיני לי זה לא תקין. יום אחד מישהו יעשה תאונה והם בלי חגורות, מה אז? היו לי קרובי משפחה שנהגו לצפצף על חגורות ונייד בזמן נהיגה, הם נהרגו בתאונה.
ואת עוד מקנאה אותו, וזה מבחינתך הבעייה!!!!!
לדעתי ברגע שמישהי באמת רוצה מישהו כזה ( ואני בספק שמישהי רוצה אותו) תארזי אותו יפה ותשלחי רחוק. או שפשוט תשלחי אותו רחוק.
יועצת בטח תגיד לך להקשיב ולחשוב ולעשות מאמץ אבל מאיפה תהיה פרנסה ליועצת אם גברים וגם נשים יפסיקו לנסות ליישר עקום ולא יתעקשו להפוך עקרב לאריה.
שוב אז אני אומרת לעזוב בסדר גם אני חושבת על זההבו עצה
אבל לא בטוחה שזה המעשה הנכון
אם היתי בטוחה לא היתי שואלת
ירצו אותי כמו אותו שנינו אנשים נחשבים מוצלחים. זאת לא הבעיה. אם ירצו או לא. לא משהוא שמניע אותי אם מישהיא תרצה אותן לא מטריד אותי.
אני גם באמת לא צריכה שכנוע לצעד . אני פשוט מנסה להבין עם יש עוד צדדים שאני לא רואה. שזה שוב אולי יעוץ יעזור. למרות שאמרתי היינו זה דוקא עזר בחלק מהמקרים.
אבל הוא לא אוהב אותך ולא מכבד אותךעמקאביב
הוא מוכן לסכן ילד בשביל לנצח במאבק כוח.
גם אם כן אפשר להציל , מה עלות מול תועלת?
מי אמר שאת צריכה לעשות הכל? יועצת? ברור, היא צריכה כסף, כל פגישה כמה מאות שקלים, מה היא כבר יכולה לחדש שלא כתוב בספר על זוגיות?
שוב השאלה אם זה פה לא דיבור מאגו וכבודהבו עצה
לכן אמרתי קודם לא בא לי ללכת ליעוץ יגידו תפרדוו נשמע מפחיד מה שאת מספרת וחלאס
באמת בכל הכנות מנסה לראות איך הוא רואה את הסיפור אני מנסה לשמוע מאנשים כף זכות עלין. רע יש לי הרבה להגיד עליו זה אני לא צריכה עזרה
אני מנסה לחשוב להבין מה יכול לגרום בי שאני עושה שזה גורם להגיע לכזה מצב
שוב אני הראושנה שלא מצדיקה כל נגיד אלימות ולא אסכים עם אנשים שיגידו שהנאסנת היא אשמה
כך שאני לא מנסה פה להיות קורבנית
אבל הוא לא רוצה להשתנותעמקאביב
והוא בטוח שאת לא תלכי ממנו, מבחינתו הדלת פתוחה, כך הוא אמר. הוא מוריד אותך לאפר ואת ממשיכה לחפש לדון לכף זכות.
כתבת שנפרדת מילדים לפני לידה, מסכנים, מה הם עברו, ובשביל מה? מה הם יחשבו כשיתבגרו ויגיעו לשלב הזה בעצמם?

הילדים לא ידעו!! בלב שלי הכונההבו עצה
בקשר להיפרד
כשהינו לפני כמה שנים ביעוץ אמרתי על נקודה ספציפית שאם זה לא יקרה אני עוזבת. הפסיכולוגית שאלה אותן אם הוא מאמין לי. אמר שכן!! שכי שהוא מכיר אותי אני לא מאיימת סתם. אז הוא מבין שאם אגיד אני אעמוד מאחורי המילים שלי.באמת הדבר ההוא שהיה הוא באמת כמו שאומרים נכנע לי. אני לא אחשוף מה זה היה . אבל זה היה משהוא מינימןם כזה. זה כמו ענין של חגורה ברכב מבחינתי. אבל זה היה משהוא שממש היה לי או שהוא מסכים או לחדול. ואז הוא הסכים. הוא גם באמת פחד שאני אעזוב.
אז סתם לנפנף באיומים אני לא אעשה זאת
לכן אני לא מאימת סתם.
קראתי בהקשר אחר, על חינוך ילדיםעמקאביב
שיש הרבה ילדים שיודעים לעצבן את ההורה ולעצור שניה לפני שהורה יתפוצץ.
ופה נראה לי משהו דומה. הוא יודע מה הגבול שלך ועוצר מילימטר לפניו.
שאלה היא עד כמה זה מתאים לך ?
יכול להיות יש מצב שהוא מנסה גבולותהבו עצה
זה אומר לטפל בעוד ילד שלא מכיר שיש לו בעיןת
אני באמת לא יודעת כמה כוחןת יש לי
כל עוד זה לא מלוןה בהשפלות אולי . אבל לספוג עלבונות והשפלות אף פעם לא הסכמתי ולא אסכים וגם אם נשאר אני יעשה על זה בלאגן לא אעבור לסדר יום
אולי אני משדרת חולשה אז היא מנצל את זה כמו שאומרים יודע איפה ללחוץ
זה אולי כמו כל שאר הדברים שהוא לוקח הרבה סיכונים
ובכלל שום דבר בך לא יכול לגרום לועמקאביב
להתנהג ככה חוץ ממוכנות לסבול את זה עד הסוף ולספוג ולספוג ועוד לקנא. הוא לא מוצלח. בן אדם מוצלח לא משפיל אשתו בהריון ולא מסכן את ילדיו.
גם מבחינה כלכלית הוא לא מוצלח כי מבזבז הכל.
הוא עטיפה ריקה.
זה מצחיק שאני יוצאת להגנתוהבו עצה
ברור שיש בו קטעים מוצלחים מבחינת כשרון ועוד דברים. אני כתבתי באחד התשובות פה . ששתינו אנשים מאוד יוזמתים ויודעים להוציא מהכח לפועל וכ.
הוא עטיפה ריקה לדעתי מבחינת מידות
הכף זכות היחידה שאני יכולה למצוא עליו זהכלה נאה
שאולי אולי(לא בטוחה) את פונה אליו בדרישה ואולי גם בצעקות ואז הוא עושה דווקא.
יכול להיות שאם תפני אליו ברכות ושאם אפשר..ומאוד ישמח אותי.. ולעודד על מה שכן משתדל. אולי הוא לא היה צריך להלחם על כבודו.
או שיש לו הפרעה כלשהי. והוא צריך טיפול פסיכולוגי. וגם את על החרדות.
מרגיש כמו גבר אלים מילולית שמפחד שתיהיי מעליו אז דואג להקטין אותך.

למרות מה שאת מספרת על הילדים, נורמלי ביותר.
ילדים שובבים זה מלחיץ. לי היו אחים כאלה. ואצלי הילדים עדינים מאוד. אז ברור שיש הבדל
ותדאגי יותר לילד שובב שלא חושב עת סכנות.
השאלה איך את מבקשת.
כן ברור שזה אחת הבעיות כנראה המרכזיות צורת הדיבורהבו עצה
אמר לי אם תפני אלי כל פעם אהוב היקר בבקשה וכו אין לי עצבים לא בא לי אולי בחלק דברים שזה טובה עבורי אבל לא דברים שהם ברורים מאלין כמן חגורת בטיחות
לא מבין אותךיונתן1
את יודעת מה רוב הבעיות
את יודעת מה רוב הפתרונות
ולא עושה כלום...אז את מבינה למה בעלך מצפצף עלייך?
את אומרת שכל פעם שאת מראה קצת רצון הוא ישר קופץ אלייך...אין לו טיפת אגו זו את שיש לה אגו בשמיים שחושבת שמה שברור לך ברור לאחרים.
בדברים שהם טובה עבורך את תגידי לו אהובי היקר?מה נראה לך שהוא טמבל שלא שם לב?
מעניין איך תרגישי אם שהוא צריך אותך הוא ייתן לך אהבה זמנית.
וזו הסיבה שהוא מתפרץ..לא הוא משחק בך את משחקת בו!
את רוצה פודל שאת תשלטי בו.
לבוס שלך / חברה /שכנה את לא תדברי ככה כי הם לא מובנים מאליו.
את יודעת ממה הקנאה שלך? כי אחרות מעריכות אותו..אומרות לו תודה..לא כמו אשתו
אז קחי את עצמך בידיים כי חבל עליכם.
סליחה אם זה בוטה..
אין לי בעיה עם הבוטות להפך רוצה לשמועהבו עצה
אבל זה לא בדיוק התמונה כמן שאתה מציג
מההתחלה הרגשתי שהוא מצפצף עלי זה משהןא שהןא בולט. בלי קשר בכלל והוא גם אןחר בעצמו מההתחלה חשב עלי שאני טיפשה.
זה גרר לאט לאט התרחקות ממנו.
ברור שאני אומרת תודה בבקשה אם הןא יעשה לי משהוא. יעשה לבית.
הוא דוקא בכלל לא מודה הוא כל החיים יש לן ביקורת על הכל בכל מכל כל. על בישול . נקיון הכל בכל
הןא לא טמבל לכן בדיוק יש דברים שאני לא צריכה ללכת בין הטיפות חגורה שמים לא צריך להתחנן
חוץ מיזה שכבר הגיעו גם זמנים שממש אמרתי תרחם עלי תעשה טובה לא הואיל
הין גם פעמים שירדתי מהאוטו
אחרות ממש לא מעריכות אותן!! זה הקטע הוא מאוד כזה דיפלןמט אז הוא אוהב אני כל כך אמיתית וישרה לא סובלת משחקים.
הוא זה שמחפש כזה ריגושים אולי לכן עוזר אני לא שומעת תגובה מהצד השני של הןדאה באמת אני אומרת את זה מכל הלב.
זה שאני מראה רצון והוא קופץ אני בכלל לא חושבת שזה אישית בגללי!! וזה מה שיותר פוגע. פשוט זה זמין לו בעשר בלילה בבית זה נח
תראי..יונתן1
כרגע יש לך 3 אפשרויות
להישאר ככה
להתגרש
או לנסות לתקן.
ברור מה את רוצה..השאלה מה את מוכנה לתת.
בנתיים את מעדיפה להיות צודקת..(גם לא אבל לא משנה)
יש לך מלא משקעים וזה ברור הקושי..אבל המשקעים האלו גורמים לכם לשקוע.
את הפכת להיות אויבת שלו..הוא שומע אותך הוא מפרש את זה שאת רוצה לעשות לו רע...אז אוטומטית הוא נאטם ותוקף..
אני אומר כאן את הצד שלו ואת מתעקשת שזה לא זה..בהרגשה שלו מעריכות אותו ואשתו לא.
ועם עובדות ורגשות אי אפשר להתווכח.
אז תחליטי אם את רוצה לקבל אותו כמו שהוא ולתת לו אהבה וחום ותאמיני לי הוא יבוא אלייך..
כרגע לא יכולה לתת לו אהבה וחוםהבו עצה
אני מינוס מליון רחוקה ממנו
לא יודעת האמת אם אי פעם אצליח לאהוב
אני מרגישה מרוסקת ממנו אני לא שם
גם כל פעם שטיפה טיפה הצלחתי בשאריך כוחותי להעלות את הראש מהמים שוב חטפתי השפלות
לא רוצה כרגע להעלות את הראש מהמים האמת בענין של אהבה
מוכנה להרים את הראש בלדבר יפה מכובד משני הכוונים
אני לא מוכנה לעשות למענו בעצם שום דבר כרגע לעוד הרבה זמן קדימה. משהןא הכוונה מחוות אישיות מעבר ללדבר בכבוד
יש לי מלא מה חהגיד לך מנסיון מר שלייונתן1
אם תרצי תשלחי בפרטי.
אני לא רוצה לפתוח כאן
לא מתכתבת בפרטיהבו עצה
מה שהייתי יכול להגיד כאן אמרתי..יונתן1
איך היתה השנה הראשונה שלכם?למה לא123

הוא התנהג נורמלי? או שזו היתה השפה תמיד?

מענייןם אותי אם זה האופי שלו,או שהוא היה כך תמיד אבל אולי על אש נמוכה

תמיד היה אבל בהתחלה קצת שיחקהבו עצה
אבל כברבשנה הראשונה הרגשתי ככה
אז יפה. את עולה על הבעיה.כלה נאה
הוא רוצה להרגיש מעורך.
את רוצה להרגיש מעורכת.
זה הדדי. כמים פנים לפנים..

אם מה שיעזור זה לדבר אליו ברכות. אז מה הבעיה?
גם אם זה מעצבן, וגם אם זה דברים ברורים. מה לעשות שלו זה נתפס אחרת?

אומרת לך שוב. ההרגשה שלי שאם תטפלי בעצמך בחרדות. את תהיי רגועה ושמחה יותר. לא תוציאי אנרגיה על פחד. אוטומט הדיבור יראה אחרת.

או שאת עובדת במקום שרגילה לתת פקודות?
ואולי את מתנהלת ככה בבית?

אני לא אישה של דיבור ברכותהבו עצה
רןאים את זה מיד עלי. לא משהוא שאפשר להסתיר הןא ראה את זה
כן אני גם עובדת בעבודה כזאת
כן אני נראת קשוחה אני גם האמת קשוחה מאוד לא קשור שאני רגישה
ואני אישה שמחה מצחיקה ועושה שטויות לא קשור לה אבל כן אני קשה וקשוחה אני לא יכולה להיות משהוא אחר. למרות שבשבילן גם התרככתי במשך החיים בחלק מובנים
אני באמת תמיד תוהה אם צריך היה את האישה הקטנה והרכה אבל במפורש שיצאנן אמר שלא רוצה חנונית ידע שיש לי דעות בהכל ישלי מה לאמר . מבחינתי להקים גם מפלגה בכנסת. כנראה שבהמשך החיים אולי זב לא הסתדר לו ודרך אגב זה גם הפוך לא רציתי חנון אבל תכלס קשה להתסדר עם אדם קשה כנראה שצריכים הרבה הרבה לוותר שזה גם קשה
חייב להתרכךהנחש המקסים
ולהתחיל דף חדש.

וזה שאת אישה קשוחה עם דעות זה מצוין אבל תדעי מתי ואיך להשתמש בזה בחוכמה.
(יכול להיות שהתכונות האלה טובות בנוגע לבעלך- כי אחרת הוא היה עוד יותר דורס אותך במובן מסויים)
זה לא מוביל המאבקי כוחות האלה.
מאמין שאם באמת זה ימשיך ככה
(שכל אחד רואה רק את עצמו - גם אם את מתכוונת להטיב אבל בסופו של דבר בעלך מפרש זאת אחרת)
אז הדרך לא רחוקה לרבנות.
אתם חייבים לעשות סוויצ'.
הנחת יסוד שלי שזה שעצם שאת שואלת ומתייעצת את רוצה להישאר במערכת יחסים הזאת למרות כל מה שקורה..
יש גברים כאלו, ברגע שהם מרוויחים הרבה כסףעמקאביב
הם מצפים יחס כאל מלך.
מבחינתו הוא מרוויח, שיחרר אותך מעבודות בית, אס הוא מצפה לאישה מטופחת ושותקת. ומלאת הכרת תודה על הרמה הכלכלית.
כנראה הוא גם מאלו שבטוחים שמי שמרוויח טוב , הוא הכי חכם, לא כמו "פקידים טיפשים" שממציאים תקנות וחוקים ומקסימום הוא ישלם קנס.
בדרך כלל גברים כאלו גם בוגדים אם בא להם.
ומבחינתם מותר להם להגיד מה שבא להם, בלי רסן.
את לא תעשי כלום אלא אם הוא יאבד מעמד כלכלי שלו.
מסכים אחיהנחש המקסים
תראה מה כתבתי למעלה כשהיא דברה והסבירה יותר על הכסף..
בגדול אמרתי שהוא קונה אותה ברמה מסויימת בכסףוזה בעצם נותן לו שקט.
ועל פניו זה יפה כי הוא "עוזר" לאישתו..
אבל מה שקורה בעצם זה הדבר ההפוך!
זה גורם לה להיות בודדה יותר!
כי היא בעצם רוצה שיח וזוגיות ואהבה !!
והיא לא מקבלת ממנו את זה..
מה שאתה לא מבין שאנשים מתעלליםלמה לא123

לא צריכים שום סיבה לזה

גם אם היא היתה מצליחה לנבא בדיוק בדיוק בדיוק מה שהוא רוצה בכל רגע נתון,הוא היה מוצא איך להתעלל בה ולהשפיל אותה

הוא מרגיש מלך ע"י דריכה על האחר,בדיוק ההפך מביטחון עצמי.

גדלתי עם אבא כזה,אמא שלי האישה הכי מיוחדת בעולם,אבל אבא שלי תמיד אהב לגרום לה לבלבול

אם פעם אחת היה טוב וטעים לו האוכל שעשתה,שבוע אחרי זה יכלו לשמוע צעקות עד למטה,איך היא מעזה להכין כזה אוכל מגעיל. אף פעם לא ידענו מה נכון לעשות.

היה משקר כל הזמן

העיקר כל הזמן לתת תחושה של לחץ ופחד,שאף פעם לא תדע מה נכון לעשות

חיים של סיוט

זה חיים של גיהנום,ואם היא חיה עם אחד כזה שתברח.יהיה קשה לה כמה שנים ואחר כך יהיה לה שקט

מתייגת את @ציפ'קה

בהתחלה ממש לא היה לנו לחם לאכולהבו עצה
עבר עריכה על ידי הבו עצה בתאריך י"ז באייר תש"פ 21:49
וזה גם היה
אמר אני לא נפרד כי אין לי כסף. זאת הסיבה היחידה
אממ בהמשך החיים האמת היא ממש התקדם שזה באמת יכול לסחרר נפתחים לו מלא מקומות שהוא באמת מרגיש בהם מלך.
אבל האמת אני כל הזמן מזכירה לו שכסף זה לא שלו זה זמני היום פה מחר שם ולא מטריד אותי הכסף וכו
האמת אני נותנת לן הכי הרגשה בעולם שמבחינתי נגור באוהל למרות שאנחנו חיים בבית של כמה קומות מפואר . באמת שמאוד התקדמנו בחיים. אנחנו הרבה בחופשות בחול בבתי מלון בארץ
ולכן יותר מפחיד אותי וישמן ישןרון ויבעט.
כאילו שמעמד הוא לא יקבל בגלל כסף זה ניירות זה לא כלום זה לא יקנה אותי למרות שאני מכוסה יהלןמים מכף רגל עד ראש
בגלל שיש כסף אני מפרגנת לעצמי אבל אם לא יהיה כמו שהיה בהתחלה אני גם יודעת לחיות מאוד בצימצום.
כל פעם שהוא מספר שהוא מתקדם אני בוכה זה פחות זמן עם המשפחה
יתכן שכביכול אני עוצרת אותו הרבה
בלהתקדם כי זה פוגע בי. לא רוצה כסף רוצה בעל

הוא באמת חושב שהוא מעל הכל. יצאנו נגיד אתמול היחיד בלי מסכה. והילדים גם לא ממש כולם לבשו בעקבותיו. אני לא רוצה לפתח לידם כל הזמן מריבות שוב של חוקים וכו
יש מצב שכבר חטף קנסות ואני לא יודעת הוא היה ממשיך עם הליכות לכושר כרגיל גם כשהיה מותר מאה מטר מהבית יצא שעה מרחק
זה הזוי כמה זה מזכיר לי את הנישואים שלייונתן1
בעל שרוצה להתקרב ואשתו דוחה אותה
דמיונות על בגידות..
כל הזמן דווקא ולהחזיר
רק האגו משחק תפקיד..
מוזמנת לקרוא את כרטיס שלי ולראות מה קורה שעסוקים במלחמות "ועייפים" מלנסות לתקן...
מבטיח לך אם לא תעשי משהו זה רק יחמיר
לחפור בפורום לא יוביל אותך לכלום
או להילחם על נישואים או להילחם ברבנות
תחשבי מה עדיף...
אם אתה רוצה להתקרבהבו עצה
וזה בדרך מלווה בהשפלות והקטנות
אז מה הפלא שהיא לא רוצה
והוא לא רוצה להתקרב כנראה במובן שלך הוא רוצה שקט ממני
לא נכוןיונתן1
אישה שלא מוכנה ללכת קדימה עסוקה בעבר וחייבת לעקוץ שלא תתפלא שהוא מגיב ככה..
כל אחד יש לו את בדרך להגיב וזה לא משנה כרגע נכון או לא נכון.
או שתנסי לתת 100אחוז כדי לתקן או תישארי ככה או תתגרשי
אין הרבה אפשרויות.
קחי עיצה..יש לך בעל שאוהב אותך ואת חשובה לו.
את פוגעת בו והדרך שלו להראות את עצמו היא שהוא משפיל.
אחרי שניה הוא שוכח מזה כנראה יש לו בעיה להביע את עצמו..
ותאמיני לי זה רק מידרדר..
וזה תלוי רק בך...הוא פלסטלינה שאת יכולה לעצב אותו איך שבא לך...רק תראי לו שהוא מספר אחת
אז זהו שהוא שוכח שהוא פוגע בעיה שלןהבו עצה
אני אל שוכחת לא סולחת
ואין סיכוי שאני אגיב בחמלה ברחמים וחסד כלפיו
יש לו בעיה להביע אהבה זה בעיה שלו שיטפל בעצמו
אבל הוא אומר שהוא מליון אחוז בסדר וגם אומר שאני מיותרת. הןא אומר את זה גם בזמן שהןא רגוע! זאת אומרת אחרי זה שאני מבררת לא בשעת כעס
כשהיינו אצל המטפלת אמרתי את זה . אז היא הסתכלה אליו ככה בעינים פקוחות חיכתה לשמוע מה פתאןם היא כל החיין שלי
והוא במפורש אמר כן בחלק מן הדברים היא מיותרת. סליחה על הביטי תקועה כמו קוץ בתחת
יש דברים שאין לי בעיה בהם כמו למשל שתטפל בילדים וכו. תודה רבה באמת
אני גם לא אראה לו שהוא מספר אחדהבו עצה
הוא מספר מינוס מליון
אני מושפלת שנים
אני גם כרגע רואה רק חסרונות בו
יכולה טיפה להשתדל אבל ממש לא תנסי לתת מאה אחוז
מוכנה לתת אלפית אחוז כרגע ואם הוא יצליח לא להשפיל אותי אני מוכנה להעלות את זה בהדרגה
בעיה שכל פעם שטיפה התרוממתי ולאט לאו התקדמתי הוא בא וריסק הכל
כרגע אין בי שום כח לתת כלום
אני גם כרגע לא צריכה ממנו כלום כאילו לא פינוקים לא דאגה שכל זה אין לי במילא שנים
היתי בחודש תשיעי. והיה מוצאי פסח לא בזמן מריבה אמרתי לו שבא לי איזה משהוא בצק חמץ. הוא עבר ליד מאפיה כי הוא יצא להליכה. הצית התקשר אלי יש תור אין לי כח לחכות. אמרתי מאוד רעבה מאוד בא לי אבל אם זה ממש בלתי אפשרי מצדך אז בסדר. לא היה לי אבל צד של ספק שהוא יסגור את הטלפון ואז יגיד אשתי כל שניה אמורה ללדת אני בחוץ סתם לא ממהר לשום מקום אחכה עשר דקות בתור ואקנה.
מה שקרה שהוא חזר ב12 בלילה בלי קניה. היתי שבורה לא אמרתי כלום!!
אחכ הוא ישב שעה בניד בספה סתם הסתכל. באחד בלילה אני באתי לסלון פשוט פרצתי בבכי שהוא לא עיף הוא לא הולך לישון המאפיה פתוחה שילך לקנות לי. אמר אין לי כח .עד שתים בלילה ישב בספה. זה ממש היה לי לילה קשה. סתם כאילן לא היה בינינו מריבה לא כלום
רק לדמין שאיזה מישהיא מבקשת ממנו טובה
בקיצור בבקור הרגשתי שזה ממש כבר אני על סף שיגעון שמונה בבוקר רצתי למאפיה
יש לי באמת מלא מלא דוגמאות עד השמים. שבלי שום סיבה לא דואג לי כבר שנים לא מענין אותן שאגוע ברעב בצמא
אב אני כבר באמת לא מבקשת ממנו כלום כלום
רק שלא ישפיל אותי
אמאאאא כמה שאת כותבת יותר אני יותר מתפוצצת.כלה נאה
מזהה הבן אדם חסר רגש!!

אפילו נכה בכיסא גלגלים יתן לך יותר יחס.
מגיע לך בעל נורמלי. כל פשרה תיהיה יותר טובה ממנו.

מצטערת. לא מאמינה שאני בעד להתגרש אני הכי נגד בעולם! פעם ראשונה שאני ממליצה דבר כזה.
ואני שוב אשאל-חדשה ישנה
אז
ל מ ה ל מ ע ן ה' א ת נ ש א ר ת??

מה את מרוויחה מהנישואים האלה?
מה כן טוב בזה??
אמרתי כאן כבר כמה פעמיהבו עצה
1. כנראה כמה שאני חזקה יש בי פחד
2. הבושה תהיה איומה מכל כוון שרק אחשוב על זה
3. לא תהיה לי תמיכה ממשפחה. כאילן יצטערו איתי אבל זה לא שעשכין אשכרה יעזור לי.
4. כי אולי אני כל הדרך עושה טעות בהתנהגות שלי זה שהוא כלב זה לא אומר שאני גם לי אין חלק בזה

מה הטוב שיש? שעל פניו יש משפחה שיש לה חגים שיש לה שגרה
אוקי..אז את לא רוצה להתגרשיונתן1
זה ברור.
אז למה לא לעשות הכל לתקן????
למה את חייבת להיות צודקת?
למה לא להילחם אפילו בהתחלה לבד??
אהבה יכולה לחזור...יהיו משקעים ויהיה קשה.
אבל אפשרי..
90 אחוז מהפורום כותבים לך שיש לך אחלה בעל שאת אמורה לעבוד קשה.
ואת רק מחפש סיבה למה לא..
הגאווה שלך כנראה מנווטת אותך
אני אשכרה מרגיש שאני כותב לאשתי...
אבל דוקא תשעים אחוז כתבו שהוא ממש לא אחלההבו עצה
לא נלחמת. לא מחפשת צדק. לא מחפשת כבוד
רוצה בריאות נפשית ועם השפלות אני מביאה לי מחלות לא רוצה. מעדיפה ריחוק ממנן ולא להרוס לי את הנשמה והגוף
אני לא יכולה לתת לו אהבה אני לא אוהבת אותו
מבחניתו שאניח לו שלא אדבר איתן הוא אומר את זה בשיא הרצינות זאת ההשקעה שהוא מבקש .שפשוט אסתום את הפה
זהו,חבל שאתה משליך את נישואין שלך על הסיפור הזהלמה לא123

יש לי אבא כמו בעלה,אתה צריך לראות איך הוא מתעלל בילדים שלי,הוא פשוט נהנה מזה,ילד בן שנה וחצי הוא מכאיב לו חזק בכוונה,ופשוט נהנה מזה,הילד בן שנתיים ועד היום זוכר שסבא הכאיב לו

וכולם אף פעם!!!אף פעם לא בסדר,לא משנה מה הם יעשו.כולם רועדים ממנו.

אני די ניתקתי קשר איתו. כי פשוט א"א לצאת שפויים מאבא/בעל כזה.כמה שתעבוד על עצמך ותלך לטפל,מילה אחת שלו הורסת פי כמה וכמה.

יש אנשים שנהנים להשפיל ולהתעלל,אולי קשה לך להבין את זה,כי לא חווית את זה

אמא שלי מלאך,שנים כעסתי עליה שלא התגרשה,עד היום אני סוחבת משקעים מהילדות

אז גם אני משליכה מהסיפור שלי,אבל מאוד יכול להיות שיש לה בעל כזה

אני יכתוב פה סיפורים מסמרי שיער,שכמה שאישה תהיה רעה וקלאפטע לא מגיע לה יחס כזה

כואב הלב. משפחה שלמה סובלת בגלל בעיתי אחד.כלה נאה
איזה עצוב.
נכוןלמה לא123

אבל אם נולדתי לאבא כזה,כנראה שזה משהו שהייתי צריכה לעבור

אחשליהנחש המקסים
הבנאדם לא רוצה בה!
לא שם עליה !!
מזלזל בה !
היא לא נספרת בכלל אצלו..!

ואם תשים לב היא לא מצדיקה את עצמה ב100 אחוז ואומרת שגם לה יש חלק בזה..
אבל א"א להשוות בין החס שלה ליחס שלו..
זה לא אמיתי הבנאדם הזה..(סליחה)
שמע אחי ,זה כבר רוע שאין מדוגמאתו !!
הוא סוג של 'משתמש' בה בשביל שיהיה לו ילדים ומקום לחזור אליו בסוף העבודה..
זה לא אנושי מה שהיא עוברת ועברה !!!
וגם כל פעם שהיא מנסה קצת הוא דורך לה על הראש..הוא צריך ללכת לטפל בעצמו ללמוד לדעת להתנהג והיא צריכה ללכת לטיפול נפשי שיגרום לה להתמודד לכל המצב שהיא נמצאת בו..
הוא לא יטפל בעצמולמה לא123

הוא לדעתי מסוג האנשים שבטוחים שהם מלאך בדמות אדם

אלוקים הוריד להם חכמה נדירה שלא קיימת אצל אף בן אדם

אם אתה שם לב להתנהגות,כולם מטומטמים,רק הוא צודק,אשתו,חוקי המדינה (חגורת בטיחות)חוקי ההלכה (נשים אחרות)

יש אנשים שקשה להם לקלוט שיש אנשים בזויים כאלה,שפשוט נהנים להתעלל ולהשפיל

ואי אפשר בשום אופן לדבר איתם בהגיון,כי ההגיון שלהם הוא הגיון אחר לגמרי

מה שעצוב שהיא באה לפה ויש כאלה שעדיין ממשיכים לומר לה כמה היא לא בסדר,כשהיא חיה עם בן אדם שמאחל לה למות,כמה פעמים. לא שם עליה בכלל!!!!!

ולהתגרש מבן אדם כזה ,זה לפעמים יותר גרוע,כי הם יעשו הכל בשביל להכאיב לאישה שלהם.

מסוג האנשים שמסוגלים לרצוח ח"ו את ילדיהם רק בשביל להתנקם בגרושה.

זה משפט קשה,אבל אלו בדיוק האנשים האלה.

ברור לי..ואני בטוח שזה ככההנחש המקסים
פשוט משתדל כמה שפחות לייאש ומספיק לפעמים לשקף דברים והיא כבר תבין לבד..
זה ברור לי שיש לו בעיה מאוד קשה..
וגם במידה והיא רוצה להישאר ופעם אחרונה להביא צ'אנס אז זה הדרך..
למרות שדעתי היא ההיפך מזאת..
אני חושבת שיש לו חלק גדול בבעיה.כלה נאה
הבן אדם קר אטום מתעלל בה ריגשית.
היא אישה מוכה!
שיתן קצת יחס נורמלי,
אישה יכולה לפרוח ויכולה לנבול. תלוי הרבה מאוד בבעל!
למה שהמשפחה לא תתמוך בך?הנחש המקסים
אבל מצד שני יצטערו איתך?
(את מדברת גם על האחים וגם על האחיות?!)

יש לך חברות טובות ככה שאת יכולה לסמוך עליהם שיעזור לך..?..

ולמה את חושבת דיהיה לך בושה מכל כיוון?כי מה ...?

ודבר אחרון- לא על משהו אבל זה שהוא מתנהג אלייך כמו כלב(כלשונך) זה אומר שלא צריך לחיות עם אדם כזה ..זה פשוט לא אנושי..

*וזה שאת חושבת שיש לך חלק בדבר שגרם לנישואים להראות כמו שהם עכשיו אז את צריכה להבין שאת לא מושלם!כולם עושים טעיות !כי כולנו בני אדם! אין מושלם!

אם היינו מושלמים לא היינו בעולם הזה...
את צריכה לחיות בתחושה שניסת להתקרב אליו והוא זה שגרם לך להתרחק כי השפיל אותך והתייחס אלייך בזילזול ולקח אותך כמובן מאליו!
ויש הבדל מהותי בינך לבין בעלך:
שלפעמים היה לך אולי פליטות פה אליו וזה באמת התנהגות בעייתית.(אבל זה התנהגות שאפשר לטפל ולשנות)
בעלך לעומת זאת , האישיות שלו כבר בעייתית זה לא ההתנהגות שלו..הוא צריך לעשות שינוי מהותי..
אז תתחילי להבין שכל מה שבהישג ידך עשית !!
(יעוץ,להתקרב לבעלך פעם אחר פעם ולחטוף גידופים וכו').
ויש דברים דלא בהישג ידך כמו לשנות את בעלך..א"א לשנוץ אותו אלא אם כן הוא ישנה את עצמו לבד..
לפני שאת חושבת להתגרשלמה לא123

תאספי לך כסף בצד לעו"ד לאורך זמן

תקיפי סביבך באנשים תומכים

אנשים תמיד ידברו,הם יתעסקו בזה כמה ימים ויתרגלו

תאמיני שאת עושה את זה למען הילדים ולמען השפיות שלך,כי בסוף הם יכולים לקבל גם אמא משוגעת מרוב מה שהיא עוברת

ותתחילי להקליט שיחות שלו אליך

הכי טוב להתייעץ עם עו"ד איך כדאי להתכונן לדבר כזה

את צריכה להיות מוכנה לזה היטב

זאת בהנחה ואת בטוחה שאין שום סיכוי להציל את הנישואין,כי אולי אני טועה(כי בכל אופן משרשור א"א ללמוד על בן אדם) והוא לא כ"כ נורא כמו שנשמע

פעם ראשונה אי פעם שאני כותבת למישהי דבר כזה

כי בעיני כל זוגיות אפשר להציל אבל זו בכלל לא זוגיות בעיניי

זה פשוט בן אדם חולה ואת חיה איתו בכלא,והוא נוגס בך

בהצלחה רבה רבה

מצחיק אותי פה שאתם מתכננים דבריםהבו עצה
אם וכאשר ארגיש שהגיעו מים נפש מסתבר שאני אברח ואשאיר את הילדים אצלו
לא יהי לי כח לשום מלחמות אחרי כל החיים האלו
אני ממש לא בענין קחי לך עורך דין או תקליטי אותן אם וכאשר ארגיש שאני לא מסןגלת . באותן רגע אני מתנתקת מהכל לא רוצה לשמוע כלום לא רוצה לבזבז רגע של שניה דיבור עליו ולא להתעסק בו
זה לא יהיה משהןא שאני אשב והוציא אנרגיה כל תכנון
אם תהיה לי אנרגיה הוציא על יעוץ לא אל תכנון פרידה
מסתבר שאוותר על הכל העיקר לא לראות אותו
ככב את מוותרת על הילדים?למה לא123

זה מה שהוא רוצה,שתוותרי עליהם

את רוצה להשאיר אותם עם אבא כזה?

עצוב...

תברחי לפני שמגיעים מים עד נפש,שישארו לך כוחות להילחם על הילדים   

דרך אגב,איך ההורים שלו? הם בעדו?

מסתבר שכן אוותר על הכלהבו עצה
ההורים שלו כשאני מספרת משהוא הם מנסים לנער אותו. אבל אמרו לי לא הכל בכל מחיר לאבד אותו
כאילן זה הבן שלהם אפשר להבין והם דןאגים לן ראשון למרות שהם נוזפים בו אבל עדין אם יחליט לעשות צעד לא ימנעו ממנו
חבל ממש,את חייבת טיפוללמה לא123

קצת מוזר שאת מוותרת,אחרי שנלחמת על הנישואין האלה,בדיוק אצל הילדים את נשברת?

לא נשברתהבו עצה
אבל אני לא אוכל לבד להתמודד איתם
לקחת הלוך ושוב למקומות לימודים. ללמוד אותם. לטפל בהם.
יום יומים כן תקופה ארוכה אני אתמוטט זה ברור
לא תהיה לי עזרה מהמשפחה אף אחד לא יבוא לקחת אותם למסודות ללמוד איתם לדאוג להם
כל אחד חוגים שלן חברים שלן ואני עובדת משרה מלאה
זה ברור שאחרי זה גם יהיו מריבות הוא יגיד ככה לילדים אני אגיד ככה . כל דבר שאני חושבת יהיה סרטים
ומה קורה עכשיו עם הילדים?בתאל1
הוא מטפל בהם, לוקח מחזיר?
לא חבל אבל שישארו להם צלקות מאבא כזה?
למה את צריכה להגיעהנחש המקסים
למצב קצה שכזה ??
אסור לך להגיע למקום כזה !!!
את חייבת לעשות פגישות טלפוניות(במידה ואפשר) עם גורם מקצועי..
אל תגיעי למצב כזה !
יש כלים שיכולים מאוד לעזור לך!.
את חייבת את זה בשביל עצמך לבריאות הנפש שלך וכמובן לילדים(מסכנים מה הם אשמים?)
עד עכשיו טיפלת בהם במסירות נפש ככ גדולה..הם נשענים עלייך..את התקוה שלהם...
אוקיהבו עצה
אגיע ליעוץ יגידו לי איזה סיפורי אימה תפרדי. את זה כבר שמעתי
את זה אני לא רוצה לשמוע
לחזק את הבטחון זה נכון זה טוב לא יודעת מה יגרום לזה שפשוט אעשה את זה
זה לא שיחת טלפון זה טיפןל זה סוחט כוחןת צריך סבלנות לספר להסביר אני יודעת מה זה טיפול
הטיפול יהיה ברובד אחרהנחש המקסים
לא טיפול פסיכולוגי של להציל את הנישואים..
אלא פשוט לתת לך כלים להתמודד עם לחץ,חרדה,ביטחון עצמי..מבטיח לך שזה עוזר!
זה נכוןהבו עצה
לטפל בחרדה ולחץ אין ספק שאני צריכה
ולאט לאטהנחש המקסים
תדעי איך לנהל את החיים שלך גם עם החרדה והלחץ וגם בלעדיהם
(שבעז"ה זה יעבור לך עם הזמן)

וכמובן מתוך חיבור עצמי ליכולות ולביטחון עצמי שלך להתמודד מול כל המהלך הזה
זה באמת אוליהבו עצה
אני פשוט חיבת לתפוס את עצמי בכח ולפתור את הסיפור של החרדה לא יודעת איזה שיטה איזה תהליך מקווה שאלוקים יאיר את עיני למצוא משהוא שיתאים לימים לשעות לא רחוק מידי להתחבר למטפלת
לטיפול בחרדות מומלץ מאוד לטפל בשיטת CBTמוש השור...
טיפול קוגנטיבי התנהגותי קצר מועד.
באיזה איזור את מחפשת?
או EMDRלמה לא123

ככה זה נקרא?

שמעתי על השיטההבו עצה
אני צריכה שיקבלן אותי לאחר שמונה תשע בערב . אחרת זה לא ריאלי בשום צורה
וגם צריכה כמובן להתחבר למטפלת
וגם יש בדיוק יומים אולי שבעלי בבית בשעה זאת שיוכל לשמור על הילדים
מה לעשות אבל יש לי מגבלןת זה מה שמונע ממני בעצם עד כה ללכת
יש טיפולי שינים שאין לי מתי לדחוף ויש לי עוד הרבה דברים שכן מה לעשות אמא לילדים קטנים מזניחה את עצמה
אולי אם היתה לי אמא או אחות שהיתה מוכנה לבוא לבית לשמור לי על הילדים זה היה נראה שונה כרגע אין לי
וגם ככה לדברים שהם חרום פתאומי אני משתגעת לסידור אז לטיפול קבוע אחת לשבןע זה ממש חיב להתאין ליום לשעה שבעלי ישמור על הילדים וזה קשה
ימי שישי?למה לא123

בכיף שישיהבו עצה
בעיה שלא נתקלתי עד כה שמוכנים לקבל
את היעוץ הזוגי שלנן זה היה מטורף הינו שתינו מאחרים אחת לשבןע לעבודה שוב אם טיפןל הןא רק בתשע בבוקר הכי מוקדם זה אומר לפני עשר וחצי 11 להיות בעבודה אחת לשבוע זה ממש ממש קשה היה וגם לא אפשרי מהעבודה.
אין ספקהנחש המקסים
שהמקרה שלך הוא מורכב.
באמת..
תחפשי באזור שלך..
או שאולי תחפשי באזור של המקום עבודה שלך..ואולי תצאי שעה וחצי פעם בשבוע לפני היציאה הקבועה שלך..ובזמן הזה תלכי לטיפול..זה אולי יכול להיות פתרון עבורך..
במידה וזה אפשרי..
באמתהבו עצה
נגיד לצאת מידי פעם קודם היתי יוצאת לפעמים לרופא שינים או לכל רופא אחר
חוץ מיזה יש לי חיין עמוסים גם רופאים לילדים ועוד דברים שאני יוצאת פה ושם
להגיד מראש לעבודה על יום קבוע של יציאה קודם זה מפחיד אותי . טיפןל זה לא מסתבר שלוש ארבע מפגשים. זה אומר חצי שנה קדימה
באמת באמת זה מה שכרגע מונע ממני.
נגיד עכשין עד שמצאתי מישהיא שאני מדברת איתה אחת לשבוע על הילדים. גם היה קשה למצוא יום ושעה שהכל התאים. אבל הבאסה שאני כבר שלושה חודשים אצלה . אני מתמקדת רק בחינוך הילדים לא בנו
והבאסה שאני בכלל לא מתחברת לאישיות שלה. אבל לא יודעת בינתים אני נשארת רק בגלל שכביכול מתאים לי לשעות לימים במקום לקחת ממשהיא שמונים אחוז עזרה אני מרגישה שיש לי אולי עשרים אחןז אפילן פחןת תועלת זה חבל לי
אין ספקהנחש המקסים
שאת עמוסה עד הגג!
לכן את צריכה לשאול את עצמך שאלה שמניעה לפעולה ..
כמו מה עלי לעשות לאור כל המצב הנ"ל שאוכל לטפל בעצמי ?

ואגב,אל תקבעי מראש שזה חצי שנה מראש..לא מחייב בכלל..
יכול להיות בכמה מפגשים בודדים..
מה מטרות הטיפול שהגדרתם?מוש השור...
זו שאת נמצאת אצלה שלושה חודשים מן הסתם מטרות הטיפול היו חינוך הילדים ובזה אתם עוסקים וייתכן שזו גם ההתמחות שלה.
אם את סובלת מחרדות את צריכה לטפל בחרדות. ויוגדר שזה מטרת הפגישות, מן הסתם הנושא הזוגי יעלה ואז לשיקול המטפלת האם יהיו פגישות של טיפול זוגי.
ההתמודדות עם החרדה היא שלך והסביבה יכולה לתמוך.
צריך למצוא את הזמן והדמות הטיפולית המתאימה. זה אפשרי, אבל אין ברירה אחרת, או לייתר דיוק הברירה האחרת היא ברירה גרועה וההשלכות שלה פוגעות בזוגיות בחינוך הילדים ועוד.
השאלה היא לא גירושין כן או לא אלא איך את מחזקת את החוסן הנפשי שלך ומטפלת בקושי הנפשי. לטובתך ולטובת המשפחה.
זה מישהיא בהתמחות לילדיםהבו עצה
אני לא מערבת שם עוד דברים
היא לא מטפלת זוגית ולא בחרדות.
הכונה שהיא לא מעונינת אולי היא יודעת אבל כרגע היא מוגדרת מבחינתה מקצועית לזה
בקיצור אמרתי קודם מקווה שבסיעת דשמיא אמצא את הטיפול הנכון בזמן בנכון בתזמון הנכון וגם אתחבר למטפלת
אני גם סחוטה מטיפולים האמת זה כל פעם להיפתח מחדש להסביר את כל המכלול זה קשה ואז לגלות שאתה לא הכי מתחבר למטפלת ואת אומרת ננסה עוד פעם עוד פעם וגם בזה זה לא הוקוס פוקוס הבעיות נעלמות
אמן!הנחש המקסים
בעז"ה !
הלואי!
מקווה שיהיה לך רק טוב בעז"ה...
אוהנחש המקסים
NLP בנוסף לכל מה דאמרו פה.
שזה טיפולים מאוד טובים !
שלב ראשון תטפלי בחרדה.כלה נאה
תקבלי כוחות ותוכלי לחשוב בהיגיון.
ממליצה לל על כדורים. את צריכה משהו שיעזור להרים אותך מהר. אחר כך תמשיכי עם שיחות.
לדעתי הרבה יותר קשה להיות בלי הילדיםלמה לא123

יהיה לך כזה ריק בפנים

ממש עצוב לי בשבילם

יהיה לך קשה כמה שנים וזה יעבור

לראות אותם בלי מחויבותהבו עצה
זה ממש לא כמה שנים.
זה עשר שנים עד שטיפה יגדלן ואז גיל בגרות שיהיה קשה זה ברור
אפשר לשאול כמה ילדים יש לך?למה לא123

מתחיל להיות לי קצת מוזר

לא אכפת לך שבעלך יטפל בהם? את טוענת שהוא מתעלל בהם רגשית

איך את מוותרת על הילדים,וזה כ"כ ברור לך שלא תהיי מסוגלת לטפל בהם?!

מילא היית אומרת שאת לא יודעת איך תצליחי להתמודד עם הגידול שלהם,אבל את ממש נחרצת לוותר עליהם

יש כמה ילדים לא מידי הרבההבו עצה
אבל בדיןק גם אם כביכול אני אחראית עליהם הם יפגשו איתן ולא איתי
כל שההתעללות המילולית תמשיך בכל מצב. זה לא יפתר אם הם יהין אצלי
ככה כשהוא מדבר אליהם לא יפה כשאני בבית אני מיד מתערבת ומפסיקה את זה
אני נחרצת בגלל שאני יודעת שאם אני באה עיפה כל יום מהעבודה ואין לי כל הזמן כח וסבלנות אז למה שפתאום יהיה לי

אני לא אמרתי כאן בשום מקום הוא לא מטפל בהם . לא מידי הרבה אבל לוקח למוסדות. שומר עליהם אם אני יוצאת בערב. לפעמים מגיש להם אוכל . לומד עם חלק
ההתעללות לא תיפתרלמה לא123

אבל אצלך יהיה להם רוגע נפשי

וכן כתבת שהם בטיפול רגשי וגם אליהם יש לו התפרצויות

ולכל אמא אין הרבה סבלנות,אז מה? עצם הנוכחות של האמא זה המון בשביל הילד

את מתכוונת לוותר עליהם לגמרי,או לראות אותם כמה פעמים בשבוע?

ברור לראות אותםהבו עצה
אבל לא העול עלי
זה לא רק עןל ילדים זה עול הבית תשלומים של דירה חשמל מים הכל
זה ניהול משק בית וילדים לבד
לא יודעת אם יהיה להם רוגע נפשי אצלי מסתבר ברור שזה יהיה הרבה תסבוכת עם הלימודים עם החברים עם מה שהסבא סבתא והוא מהצד השני יגידו
זה ימי הולדת ארועים הכל הולך להתסבך
אם באמת הוא לא יהיה בחיים שלי אז עד הסוף לא בא לי ללכת לשמוע עליו עד סוף חיי דרך הילדים שלי
מים, חשמל משלמים באתרעמקאביב
אפשר לעשות הוראת קבע
זה לא הנקודה איך לשלםהבו עצה
תכלס אני זאת שעושה את התשלומים האלן
משכנתא אני זאת שהלכתי לבנק התמודדתי ולקחתי
אני מבינה בדברים טכנים אבל עדין קשה לי להסביר
כל קידוש כל הבדלה כל חג זה יראה לא טוב
סליחה אבל לא מסתדר ליעמקאביב
כתבת שאתם מסודרים
כלכלית אז את פשוט תקחי עזרה בתשלום. יש לי שכנות שלוקחות קבוע מישהי ואני גרה במקום זול בקהילה לא עשירה.
אם יש לך אפשרות לזרוק 5000 לבגדים, פשוט שימי אותם בצד, יהיה לך כסף לביביסיטר.
אולי גם לעבור קרוב למוסדות חינוך כדי שגדולים מגיל עשר יוכלו ללכת לבד.
כתבת שבעלך נורא עסוק בעבודה, מתי בדיוק הוא מטפל בילדים? בעלי מגיע הביתה לקראת שעת השכבה והוא לא באיזה תפקיד נורא חשוב.
העזרה זה בבןקר חצי שעה -שעההבו עצה
ובערב לילה גם בין חצי שעה -שעה
שוב לא תמיד לא כל יום
אבל אם יבוא הילדים יהין ערים מוכנים למיטה אני לא יכולה להשכיב אותם יחד ככה הוא גורם לגדולים יותר להכנס לישון
באמת יש ימים שהוא חןזר בעשר ויותר קשה לי הגדולים יותר לא רוצים לישון מעירים את הקטנים ואני עיפה.
זה לא בדיןק ביבי סיטר והכל נפתר. הילדים שלי לא מספיק גדולים לשמןר על קטנים אבל מתנגדים נחרצות לביבי סיטר אז אני תקועה מלצאת
ולא הכלהנחש המקסים
אמור ליפול עלייך..
יש להם גם אבא..
בד"כ עושים יום כן יום לא...ושבת כן שבת לא..
בסדר אני יודעת על סידורי גירושיםהבו עצה
עדין שוב זה סרט קדימה של כמה שנים קשות זה לא הולך מרגע לרגע יש דיןנים שנקבעים אולי חצי שנה קידמה זה לא היום את רוצה מחר הכל סגור
זה תהליך זה יכול לקחת כמה שנים שבאמצע זה יכול להגיע מסתבר למלא סרטים מלוכלים
ברור ליהנחש המקסים
אני יודע זאת מקרוב..תאמיני לי..
לא אמרתי שזה יהיה קל...
עם זאת - שאת יודעת מה טוב לך ואת מסתכלת על ה 20 שנה הבאות אז יש לך הרבה יותר כוח נפשי להתמודד ולראות את הטוב בהליך הזה...
תחשבי שאת נשארת איתוכלה נאה
הילדים גדלים ועוזבים את הבית.
ואז את מתעוררת.
מה את עושה איתו בבית לבד?
יכלת לשקם את החיים שלך עד אז.
ממש נכוןהנחש המקסים
לכן צריך לחשוב על השנים הרחוקות..
לראות את עצמך חייה עם האדם הזה כשהילדים כבר לא בבית..
מפסיכופט עדיף להתגרש כשהילדים ממש גדוליםסודית
מה שלמה לא כתבה לך ח"ו ח"ו.
אין שום קשר בין ההתנהגות הזוועתית שלו לשלך. אם היית עדינה, הוא היה מוצא דרכים עדינות לדרוך לך על הלב. הבעיה שהכניסו לך לראש שאם תשתני או תעשי ככה או ככה אז גם ישתנה. הוא יאמלל כל מי שרק יוכל. אל תשאירי ילדים אצל אדם כזה.
איך אני מסיר את התגובה שליקול געגועים
כדי להפסיק לקבל התראות מהשרשור הזה???
הגבתי בין הראשונים, מתוך תמימות שזה שרשור רגיל..אבל זה נהפך למפלצת תגובות!!
יש אפשרות בהודעות.ללחוץ על איקס אוליבתאל1אחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

כנראה שכלום...*אשתו של בעלי*

אם כבר ניסית לדבר איתו/להסביר לו/לעמת אותו

עם ההתנהלות שלו ולא עזר,אז כנראה שגם לא יעזור.

תצטרכי לקבל אותו ואת ההתנהלות שלו ככה,איך שהיא.

תצטרכי לקבל את זה שאת ככה והוא ככה.

תדעי מראש שאם הוא נשאר איתם בבית לבד כשאת יוצאת לענינייך,כשתחזרי-יחכה לך בית על גלגלים.

את לא יכולה להתחיל לחנך אותו איך להתנהל איתם

ולחנך אותו להתנהל מולם כמוך.

זה פשוט לא יעבוד.

מראש אני אומרת לך-וותרי!

אחרת תהיי מתוסכלת.

גםoo

כשאני עם הילד (אחד כי השאר גדולים)

יש לעיתים מגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילד חצוף ומשתולל שצריך פלוגה כדי להרגיע אותו

לא רואה בזה כאוס וזה נראה לי הורות תקינה לחלוטין

בעיניי ציפייה שדברים ידפקו כמו שעון בבית/ עם הילדים

בעייתית 

שום דבר לא צריך לדפוק כמו שעוןלביטה

אבל צריך להיות סדר כללי ושגרה בריאה.

המגבות על הספה זו רק דוגמה קטנה.

זה לא העניין של הבלאגן,

זה החוסר הטוטאלי בגבולות והזריקה הכללית על כל דבר שקשור בשגרה וסדר וחינוך נכון ובריא לילדים. 

תלוי לְמה את קוראת גבולות ושגרהoo
כנראה ההגדרות שלנו שונות. לא משנה את תחושת הכאוס.לביטה
אז אוליoo

הכאוס נוצר בגלל ההסתכלות שלך

אולי היא שגויה

והפתרון הוא לנסות לשנות הסתכלות 

לא.לביטה

הכאוס הוא כאוס.

ההתנהלות שלו מבולגנת ומאפשרת לילדים משחק עם הגבולות.

עובדתית הילדים חצופים כשהם איתו.

עובדתית הוא מסוגל לתת להם לצפות במסכים עד 21 בלילה, כאשר מדובר בילדים בין 4.5-8 והם זקוקים לשינה. איתי כולם במיטות מתוך שמחה ונחת ב20 כבר.

ההסתכלות שלי היא מה בריא ונכון לילדים שלי ולי.

הם צריכים שינה מספקת.

הם זקוקים לסדר בענייני לימודים.

הם צריכים תזכורות הגיינה.

הם נצרכים לגבולות בריאים בכל תחום, ובוודאי בהתנהגות כלפינו ההורים ואחד כלפי השני.

הוא לא מצליח לספק את אלו, את רוב הרשימה הוא אפילו לא מנסה. כי הוא לא מכיר בחשיבות שלהם, למרות שרוב ההורים יסכימו שזה ברור שכל אלו נצרכים.

יש גבול לכמה דברים הם בתחושה או במחשבה.

הבית מתנהל על ידי הילדים, ולא על פי מה שהוא רוצה.

זו עובדה. 

אני איתך!!*אשתו של בעלי*

אבל שוב,כלום לא יעזור לשפצר את האדון.

בטח ובטח כשאתם בהליכים...

אמoo

חצופים זה גם עניין של פרשנות (אני לא מפרשת אף פעם את ההתנהגות של הילדים כחוצפה אלא מפרשת את זה לפי הסיטואציה)

גם הבן שלי לעיתים במסך אחרי 21 (בן כמעט 6)

אני גמישה איתו בהרבה דברים

גם בעלי

עדיין הילד גדל בטוב

והוא ממש לא מנהל את הבית למרות שהרבה פעמים אנחנו זורמים איתו (וגם עם הילדים היותר גדולים שכבר אפשר לראות תוצאות טובות לחינוך הזורם שלנו)

בעיניי הראייה שלך קיצונית מדי וחד צדדית

ואולימתלבט34

ההתנהגות שלו בבית בבית

מושפעת מהיחסים שלכם?

אולי הוא עושה דווקא?

אפילו לא  במודע..

ואת "אולי" מנסה להחזיק את הבית

ולכן זה משדר גם לילדים.

אבל זו הפסיכולוגיה בגרוש שלי..

מבלי לדעת אתמתלבט34

טיב היחסים ביניכם כמובן...

לא. זה פשוט מי שהואלביטה
תמיד עלול להיות פעריםהעני ממעש

בין התנהלות הבית בנוכחות כל אחד מההורים

מכמה סיבות אפשריות

אחרי שמבינים את זה

ניתן לקבוע איך לתווך לילדים את הגבולות גזרה 

אין לי כח לגדל עוד ילדלביטה
ואין לי כח להכנס למוד פלוגת הרגעה כל פעם שאני נכנסת לתמונה. 
לשיטתך נכון לך לפתוח תיק ברבנות?העני ממעש
נקודה חשובה שאף אחד לא התייחסלאחדשה

לא כותבים 
אללה באבאלה?

אוכלת תסביך

גברת את לא תעשי פה בעיותתתתלביטה
אמנם כתבתי לא נכון אבל לא המצאתי 😌

ישתחוו לך לאומיםלאחדשה

את צדקת ואני פשעתי

אני ממסגרת ותולהלביטה
אולי זה יעזור איתו.?לאחדשה

יבין מרות מהי....
פיתרון לבעיה

עבודה זרה ל"עלביטה
אולי באמת עובדת זרהלאחדשה
אני כבר עובדת זרהלביטה

האפריקן אמריקן של הבית

שתיים זה טו מאצ 

אפשר תאילנדית או הודיתלאחדשה

קיבוץ גלויות

נשמע שאת מנסה לשלוט ולחנך אותושם פשוט

אני שומעת ממך נימה מזלזלת בו, אולי אני טועה.

איך הזוגיות שלכם? איך התקשורת?

אם אתם בדו קיום ולא בזוגיות כל פער מקבל מימדים דרמתיים והילדים תקועים באמצע. 

לא חושבת שזה רלוונטילביטה

זה תמיד היה שם.

הוא פשוט עכשיו עובד הרבה יותר שעות משהיה תמיד.

ונוצר לי הרבה יותר מרווח ללמוד את הבית ואת ההתנהלות בו.

וזה מצב שזועק לשמים.

בכל אופן, אנחנו לקראת התחלת הליכי גירושין.

אז מה בדיוק חיפשת בשאלה הזאת?אונמר

אם אתם גם ככה בהליכי גירושין. לא ברור.

יש זמן עד שזה יסתיים.לביטה

מחפשת שפיות לילדים שלי.

גם אם זה לחמש דקות.

לא ברור לי מה צריך להסביר בכלל 

אם החלטתשם פשוט

זה כבר סיפור שונה לחלוטין, ובכלל לא מובן למה את לא משחררת אותו.

תעברי מסטייט אוף מיינד של מי צודק ומי טועה למיינד שמכוון למינימום רעל בין ההורים ולמינימום נזק לילדים.

לייצר נרטיב שהוא הבעייתי ולא אחראי לא מסודר ושלל כינויים (גם אם זה בינך לבין עצמך) זה מסוכן לילדים.

הם צריכים הורים מתפקדים ביחד מעריכים אחד את השני ולא הורים במאבק.

כמה שיותר להפחית חיכוך, להפסיק לנסות לתקן אותו ולחשוב הלאה.

וגם כשעוברים הלאה כדאי שתהיה לך הערכה אליו.

אני רוצה בטוב שלהםלביטה

למקרה שלא היה ברור.

הנרטיב הזה הוא רק פה וביני לבין עצמי.

אני רק רוצה שיהיה איזון בריא.

לא משנה מה ומי 

תצטרכי להתרגל לרעיון שככה זה יראה בהיעדרך אחרי גירחוזר
גירושין
זה כל הענייןלאחדשה

כל עוד זה אצלו או אצלה זה דבר אחד. שיתמודד עם ההשלכות של ההתנהלות שלו.
ברגע שזה בבית ביחד וממש חשים את ההבדל, זה משו אחר לגמרי

זה שלו. ואני מאמינה שהוא יבין שדברים צריכיםלביטה
להשתנות כשהוא יתנהל מולם לבד.

אני רק מתפללת שיהיה להם טוב 

אחרי שהם יתגרשו*אשתו של בעלי*

יהיה לה פחות אכפת כי הברדק יחגוג אצלו בבית ולא אצלה.

הוא זה שיצטרך להתמודד עם ההתנהגות,הבלאגן והחוצפה שלהם

בלת''קעוד מעט פסח

בעיניי זה הזמן לסמוך על הקב''ה ולדעת שהוא הביא את הילדים הללו לאבא הזה- כי הוא האבא המדויק עבורם.

להרפות ולהרשות לו להיות אבא כפי ראות עיניו.

אם משהו ספציפי מפריע לך- את מוזמנת לבקש *בשבילך*. למשל- 'לי מפריע כשהספה נרטבת מהמגבות'.

אבל ההתנהלות שלו לא יותר טובה או רעה משלך. היא רק שונה.

אני בטוחה שהילדים גם מרוויחים מהשהות איתו.

(ובסוגריים אוסיף, שהכל שיותר תנסי לשנות אותו ולגרול לי להיות כמוך- כך הוא יותר יהיה כמוהו. ככל שתרפי, תאפשרי לו להיות אבא כמו שהוא ותראי את הצדדים הטובים שבזה- כך הוא יהיה פנוי יותר להיות הורה דומה לך (ואולי גם את תאמצי דפוסי התנהלות טובים שיש לו, אין לדעת). אבל לא זו המטרה. המטרה המרכזית היא לתת לילדים הזדמנות לחוות את שני ההורים שהקב''ה חשב שהם צריכים לקבל).

טוב, אז קראתי עכשיו,עוד מעט פסח

ומסתבר שאתם בהליכי גירושין?

אז אם את רוצה שלאבא תהיה מילה מול הילדים- אין ברירה אלא לכבד אותו מולם.

אם אמא מעירה לאבא על מה שהוא עושה, ותופסת אותו כעוד ילד, למה שהילדים יתייחסו אליו כהורה ולא כילד?

ובטח ובטח כשלא תגורו באותו בית. את חייבת ללמוד לקבל את ההתנהלות השונה של האבא, כי היא תהיה חלק מחייך לנצח.

זה ממש לא קורה. קראת את המפה הפוך.לביטה

הביקורת מגיעה בצד. בחיים לא מול הילדים.

הפוך, כשאני מיישרת את הילדים באירועי חוצפה,

אני דורשת כבוד בשבילו שהוא לא דורש לעצמו אפילו. 

אם הביקורתעוד מעט פסח
כל כך בולטת פה במספר הודעות מצומצם, אין לי ספק שגם הילדים שחיים עם שניכם יום יום מרגישים אותה.
שמעי, מן הסתם שאם אני פותחת שרשור על בעיה שלילביטהאחרונה

אפרט על הבעיה

זה מה שאמורים לעשות, לא?

את חושבת שאני מסתובבת כל יום בבית וממלמלת לי את זה?

זה עלה פה במרוכז כי אני מנסה למצוא את התשובה הנכונה. זה הכל.

הילדים שלי ממש לא חווים את זה.

אני לא משפילה אותן בחיים. לא מזלזלת בו.

החוסר כבוד שיש לי כלפיו הוא שלי ושלי בלבד.

הם חווים דברים ברמה מינורית כמו אצל כל זוג.

מתעצבנת פה, הוא מתעצבן שם. זה הכל.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקדאחרונה

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הגבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס חכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרוםאחרונה
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..אחרונה

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך