אסור אסור אסור להנכס לנשואים טרייםאבןגבירול

אני כל פעם צריך להזכיר לעצמי שזוגות שמחים אני לא אמצא שם

אל תתמכר חבר!!הודעה

חח אכן אכן. בהחלט לא כדאי.

זה דווקא יכול ללמד אותנו להיזהר לפני לבחור את הנכון.חסדי הים
ומה נראה לךלמה לא123

שהם לא היו בטוחים שבחרו נכון?

לדעתי המסקנה היא:שצריך לבחור נכון,להתפלל ולהבין שלא הכל בידיים שלנו.

הרוב כן בידיים שלנו-י.על

עבודת מידות רצינית.

כן הרבה מזה תלוי בחוסר עבודת מידות של אחד מהצדדים או שניהםאבןגבירול

נכוןלמה לא123

אבל יש כאלה שחיים בתוך סרט הוליוודי,ובטוחים שמגיע להם ונישואין זה רק לקבל

גם וגםחסדי הים
למהכי בשמחה תצאו.
אתה מחפש זוגות שמחים?

וכן, באמת מסוכן..
(ודווקא יש שם, אם יודעים איפה לחפש)
זוגיות זה גם מלחמה לפעמיםadvfb

ככה שמעתי, מלחמה ששווה את זה מסתבר.

אם זה שווה את זה, וואו, מעניין מה זה קשר נישואין.

צרות של עשירים הם יותר גדולות מצרות של עניים.

בכללי, גם אם כל הסיפורים שם היו חלומות ורודים הפורומים פה הם לא בהכרח משקפים באופן כללי. בטח לא לקחת את זה באופן מחייב.

ברור, אבל מי שמתייעץ שם זה רק אלה עם צרות. תראה כמה אנשים שםאבןגבירול

בדרך לגירושין... ותיקח את זה ביחס לשיעור גירושין האמיתי (לא גבוה אפילו קרוב לאחוזי האנשים בפורום שמתגרשים או בדרך)

האושר של הזוגיות הוא אינטימיadvfb

זה סוד, לא כותבים את זה בפורום. אי אפשר לגלות את הסוד, אחרת הוא לא יהיה סוד.

כמה להחשף לצרות? לא צריך בכוח, זה גם לא כיף.

מלחמה? על מה בדיוק?בתאל1
זה לא בגלל שהם לא שמחים. אלא שטבע התודעה האנושיתסוג'וק

לדבר על השלילי

(אחרי חטא הדעת)

ואפילו אדרבה

השמחים מדברים על הקצת שלילי

וההרבה שלילי ומיואשים כבר לא מדברים...

צודק וההסבר פשוטהסטורי
בשונה מרווקים, שאת כל החיים משתפים עם החבר'ה - אצל זוג נשוי תקין, החיים המשותפים שלהם, זה קדש הקדשים הפרטי. לכן (חוץ משרשורי המלצות למתנה ורעיונות לנופש מידי פעם) רוב מי שמתייעץ שם, זה רק כש'כלו כל הקיצים'. ממילא אין שם פרופורציה לחיים האמיתיים בכלל.
שמעתי משפט חכם:הָיוֹ הָיָה

נישואין זה לא וורוד כמו שחושבים הרווקים, ולא שחור כמו שמציגים הנשואים.

נגיד את זה בהגדרה פשוטה, שאומר הרב יהושע רוזן לחתניםהסטורי
"בנין עדי עד" - זה בניין שבונים כל הזמן, עדי עד. לפעמים בשיח רווקים (גם כאן בפורום), יש איזו תחושה שהחתונה היא 'קו הגמר', זה ממש לא ככה. חתונה היא כריתת ברית עם השותף לבניין הבית הגדול שבונים.
זה ממש לא מה שאנחנו חושביםהפי
אולי זה מה שנשואים מנסים לשדר לא כולם.. אבל למשל שמעלים תמונות של הכל סבבי ודקה לפני זה רבים.. קיצר ידוע שזה בניה
ברור שלא כולם, אבל יש כאן הרבה פעמים שיח כזההסטורי
ואז פעם נכנסים לפורום נשואים (מצטרף מאוד להמלצה לרווקים לא להכנס - אין שם פרופורציה, כי בכל הטוב לא משתפים) וחוטפים שוק.
פורום "אל תגיד שלא הזהרנו"נוגע, לא נוגע
אני אוהבת להיכנס לפורום פהלמה לא123

ולקרוא חלומות ופנטזיות שמתהלכות פה

זה משעשע אותי לפעמים

כיף להיות ילד..נוגע, לא נוגע
וואוו בדיוק חשבתי על זה בימים האחרוניםנועה גבריאל
שאני נכנסת לפורום של זוגות טריים, אני פשוט מקבלת כאפה אחר כאפה,שהרצון שלי ככ להתחתן ולמצוא את האחד כבר נראלי קצת ירד. כל אחד מבואס יותר מהשני ואני כבר שואלת את עצמי מה הלוז?!אין זוגות נשואים ומאושרים?למה הרוב כל הזמן מתלוננים ונשארים רק בגלל הילדים,לא רוצה זוגיות כזו!
אז כע, זה העניין לקח לי קצת זמן להבין שאפילו ברמה הסטטיסטיתאבןגבירול

לא הגיוני שזה מייצג מציאות. זה מייצג את איך נראים החיים של אחוז הרבה יותר קטן מהזוגות הנשואים בפועל (פשוט מהשוואת אחוזי הגירושין בציבור לאחוזי הגירושין/מה שייגמר עוד רגע בגירושין שם)

ובאמת למעלה כתבו נימוקים די טובים ללמה זה נראה ככה שם

עדייןנועה גבריאל
אני רואה שאתה אוהב סטטיסטיקות.אבל לא יודעת,זה עדיין מלחיץ,וגרם לי לקחת צעד אחרונה עם כל הבלחיות שלי.יכול להיות שזה קצת נתן לי פרופורציות וזה טוב,אני לא יודעת🤷‍♀️
לא לאהָיוֹ הָיָה

אל תבהלי,

תעשי טובה לעצמך,

באמת כל הנימוקים לעיל נכונים וזה לא קרוב בכלל לאיך שכנראה רוב העולם חיים

הלוואינועה גבריאל
אני עדיין בלחית,אל דאגה חח
אני אכן אוהב סטטיסטיקה כי כמו שאת רואהאבןגבירול

חשיבה סטטיסטית נותנת כיווני חשיבה בכל תחום בחיים, גם אם לא צריכים לעשות את החישוב עצמו (אבל לפעמים כן צריך לפחות לייצג את זה באותיות כדי להבין נכון את המידול המתמטי של הבעיה, כי הרבה פעמים רואים שזה שונה מהאינטואיציה הראשונה).

בקיצור תמיד צריך פרופורציות ולחשוב שחתונה פותרת את כל הבעיות זה כמובן לא נכון. אבל לקחת משם את המדגם... זה פשוט לא מדגם מייצג ברמה הסטטיסטית ולכן להסיק מזה מסקנות כלשהן יהיה מעשה מוטעה. 

תכלס אתה צודקנועה גבריאל
אבל אין מה לעשות זה קצת מלחיץ לראות שם את כל התסכול של אנשים לגבי הזוגיות שלהם
נכון, אבל המידע שצריך לקחת מזה הוא לא מה הסיכוי שזהאבןגבירול

יקרה לך, אלא מה את מפסידה במידה והתחזית תתממש. וכך לחשב (בעזרת מידע חיצוני של מה הסיכוי שזה יקרה, שיגיע ממקור טוב יותר) מה הערך המשוקלל לצד הרע (סיכון סטטיסטי כפול משקל הסיכון[=כמה גרוע יהיה] בערך מוחלט) ולהשוות את זה לערך המשוקלל לצד הטוב (ההסתברות המשלימה * משקל הסיכוי[=כמה טוב יהיה]) ולראות מה יהיה גדול יותר.

אני חושב שגם משקל הסיכוי החיובי גדול יותר (אם כי זה מה שאני לא יודע)  וגם הסיכוי החיובי גדול יותר מהשלילי (לפי אחוזי הגירושין).

וואונועה גבריאל
שמע אתה נשמע איזה גאון במתמטיקה,לא כזה הבנתי את החישובים אבל הבנתי מה אתה מנסה להעביר לי. נקווה שבעז"ה יהיה טוב,ונראלי זה קצת איזן לי את הפנטזיות שיש לכל בחור/ה צעיר/ה.
חח זה דווקא לא כל כך מסובךאבןגבירול

כשאת באה להחליט כמה טוב אם להכנס וזה תלוי בהסתברות, מקבלים את ההחלטה כך:

נניח שאנחנו מסתכלים על הרע. כמות הרע בסיטואציה מושפעת ממה הסיכוי שהדבר הרע יקרה (אם יש סיכוי גבוה שהוא יקרה, אז גם אם הדבר לא יהיה עד כדי כך רע אז המצב לא משהו) וכמה גרוע הדבר (אם הדבר מאוד גרוע, אז אפילו אם יש סיכוי לא גבוה שהוא יתממש מצבך לא משהו כי אם זה יתממש נדפקת בענק).

לכן כדי לחשב כמה רע יש לנו כאן, אנחנו עושים

כמה רע יהיה הדבר הרע אם הוא יקרה * מה הסיכוי שהדבר הרע יקרה

עושים ההפך עם הטוב -

כמה טוב יהיה הדבר הטוב אם הוא יקרה * מה הסיכוי שהדבר הטוב יקרה (ההסתברות המשלימה לרע)

משווים מה יותר גדול ורואים אם אני נוטה לרווח אם להפסד מהסיטואציה.

עכשיו נראה איזה מידע יש לנו כאן בהחלטה "האם להתחתן"

כמה רע יהיה הדבר הרע: זה המידע שמקבלים בפורום נשואים טריים, גירושין זה נורא

מה הסיכוי שהוא יקרה: זה מה שלא מקבלים משם (כי המדגם שם אינו מייצג סטטיסטית).מידע אמין יותר גורס כי אחוז הגירושין בציבור הדתי לא כל כך גבוה (הבאתי נתונים בנושא באיזה שרשור על חתונה בגיל צעיר)

כמה טוב יהיה הדבר הטוב: אין לי מידע מדוייק, אבל כמובן שיהיה טוב מאוד! (גם בעולם הזה וגם בעולם הבא).

מה הסיכוי שהוא יקרה: רוב הסיכוים, זו ההסתברות המשלימה לרע (ואמרנו שהסיכוי לרע לא כזה גבוה)

בקיצור בהערכה גסה נראה לי ששווה להתחתן.

(אגב יש כמה כשלים במידול הזה, בין השאר שהמדד ל"טוב" זה סך הכל שהנישואין לא יגמרו בגירושין. אני מניח שצריך לעשות את ממוצע הטוב של כל הנישואין שמחזיקים בשביל שזה יהיה מדוייק. זו בטח מן עקומת פעמון, ובכל זאת אני חושב שגם הממוצע זה הרבה מאוד.

עוד כשל הוא שיש אחוז מסויים של נישואין שלמרות שהם באמת גרועים מאוד ואמורים להגמר בגירושין לא נגמרים כך והזוג נשאר עד סוף חייו. אבל אני חושב שזה מעט מאוד [באיזשהו שלב הרוב במצב כזה מתגרשים גם אם זה אחרי הרבה זמן) וזה מתקזז עם כמות הזוגות שמתגרשים סתם והיו יכולים להפוך לזוג טוב על ידי נקיטת פעולות מתאימות).

נ.ב. יש לציין שסטטיסטיקה במקרה זה היא לא משולמת בכלל (לפעמים גם זה קורה...), כי כמה שהנישואין שלך יצליחו זה לא רק אקראי. יש בזה מימד אקראי (כמו העובדה שאת לא בוחרת בן זוג על סמך ידיעה מוחלטת של מי הוא בדיוק ואת לא יודעת כמה הקריטריונים שלך כרגע בבחירת בן הזוג הן אלו שאכן יקבעו אם הנישואין יצליחו) אבל כמובן שזה תלוי גם בהחלטה אישית להשקיע בנישואין - שזה נשלט לגמרי, וגם בחלק שאת כן יכולה ליצור מתאם בין בחירת בן הזוג לאיכות הנישואין ככל שהקריטריונים שלך טובים ומדוייקים יותר.

שמע השקעתנועה גבריאל
עכשיו הבנתי חח. אתה צודק לגמרי! רק תפילות, וגם ללמוד איך לבחור בן זוג שזה בהחלט ממש חשוב.
מבינה שזה מלחיץבת 30
אבל גם אני בתור נשואה, משתאה לא פעם כשאני קוראת שרשורים שם.
נראה לי שהיחס בעולם האמיתי בין הזוגות שאצלם המצב טוב (כולל מריבות והכל...כי א''א לברוח מזה. אבל זוגות שבגדול שמחים), לבין סיפורים עצובים כאלה, הוא הפוך מהיחס בפורום.
כלומר- אם בפורום יש שרשור אחד טוב על כל חמש עשרה שרשורים עצובים או מזעזעים, אז בחיים זה הפוך- על כל מקרה של זוג שלא הולך לו, יש חמש עשרה לפחות שחיים טוב ביחד.

זה קצת כמו ללכת למחלקת ילדים בבי''ח ולהזדעזע מכמות הילדים החולים
אבל בפועל- אחוז הילדים החולים הוא מאוד קטן לעומת מיליוני הבריאים.

ואגב, תסכול כמעט תמיד יהיה.
כי תסכול נובע מפער, ופער תמיד יהיה.
השרלה מה רמת התסכול, ואיך מתמודדים איתו.
נראה מבחוץי.על

שהרוב לא מאושרים ולאא מתייסרים במיוחד

ויותר מסתדרים איכשהו, חיים את החיים כזה, לא?

לא יודעתבת 30
בחיי נישואין הכלל הכי חשוב הוא שמה שנראה מבחוץ לא בהכרח משקף מה שקורה בפנים.
את מכירה זוג, שכנים מלא שנים, חושבת שאת מכירה, ופתאום היא פותחת את הלב ומספרת על התמודדות שלה. ואני הייתי נטרפת אם לי היתה התמודדות כזו.
ועדיין, זה לא אומר שלא מאושרים.

פשוט, החיים זה לא סרט ורוד עם נצנצים של וולט דיסני. בכל תחום יש התמודדויות. מול ההורים, בעבודה, מול עצמי, מול החברה שסביבי. אז בטח שבמערכת היחסים הכי קרובה ועדינה שלי יהיו התמודדויות.
האם זה הופך את החיים למבאסים?
ללא שמחים?
לא נראה לי.
יש זמני שמחה, יש זמני קושי.
אז אל תיכנסי לשםתפוחית 1
יש יש בטח שישאשה שלו
זה כמו להכנס לרחוב אחד של קיצוניים ולהכליל את כל הציבור..
מאחלת לך נשואים מאושרים מלאי אהבה לפחות כמו אצלי🤗
אני אוהבת לקרוא שם...לב אוהב

גם אנינועה גבריאל
אבל זה קצת עושה לי ואני חושבת שלהרבה קוראים צעירים תדמית לא טובה לגבי זוגיות.
בהתחלה אפשר להיכנס לשוק...לב אוהב

אח"כ שמתרגלים, נראה לי פשוט מבינים שזה החיים

לאחד יכול להיות ממש לא טוב ולשני יותר טוב ולשלישי ...

קיצר, ולנו נשאר רק לנסות לבחור נכון ולהיזהר...

אבל זה מעניין מאוד לקרוא דילמות שם... מרתק אפילו הייתי אומרת

צודק לגמרינועה גבריאל
לא "ממליץ" אבל-הָיוֹ הָיָה

יכול להיות שמי שיגלוש שם וישים לב למה שהוא קורא, יידע להתאים את עצמו לחיים, 

לדוג' אם מישהו קורא שאשה מתלוננת שבעלה לא מבין ש X Y Z , ומהתגובות שם יש הסכמה- הוא יידע שנשים מצפות להבנה זו, וכו' וכו', העיקרון של גברים ממאדים ונשים מנגה.

לגמרי!!נועה גבריאל
זה הצד החיובי היחיד לקרוא את זה
נכון, אפשר ללמוד שם הרבה דבריםלב אוהב

שמפריעים לגבר בקשר ושמפריעים לאישה בקשר

ואיך תקשורת לא בריאה נראית וכו'.. 

אפשר ללמוד מהשלילי על החיובי 

ומהחיובי על החיובי חח

דרך קצרה וארוכהכי בשמחה תצאו.
זה לקרוא את רק נגמרו לי השמות.
זה אמנם ארוך, אבל תגובות מחכימות ובריאות ממש.
לדעתי הענייה, ואני לא היחיד, זה הדבר הכי טוב בםורום הזה,
והבונוס - אפשר לקרוא מהכרטיס האישי,
בלי להיכנס לפורום;)
..נועה גבריאל
באלך לשים קישור?
אם את כ"כ רוצה להדר ולא להיכנס..כי בשמחה תצאו.
@נגמרו לי השמות

אפשר פשוט לתייג באישי לעצמך ולהיכנס, או משהו כזה.
מזתומרתנועה גבריאל
זה קבוצה סגורה או פורום?לא הבנתי😅
אני נשואה וגם לא אוהבת להיכנס לשם..רות א
אבל אני מבינה שהגיוני שרוב השרשורים שם עוסקים בבעיות כאלה ואחרות שקשורים לזוגיות, כי זה מקום לשתף ולהתייעץ.
גם אני.בתאל1
נשואה וממש לא אוהבת להכנס לשם.
לגמרי לא משקף חיי נישואים.
ודווקא הרבה שם חיים בסרטים...
האנשים הנורמליין, שהם הרוב, אין להם מה לכתוב שם
חחחח אני נשואה באושר. תודה לה'.מבט קדימה

יש קשיים אבל נורמאלים. ושווים את המכלול.

אני בטוחה שמרבית המקרים שמועלים כאן מספרים רק על משבר ולא על מכלול הזוגיות....

ואל תשכח שבסופו של דבר אם אתה לא נשוי, אתה לא מרגיש את העוצמה והטוב בזוגיות כך שאין לך מול מה להעמיד.

נכון. בנייה נכונה של קשר בשום אופן לא קורית מהקריאה שלנפש חיה.
מקרי הקיצון ש(לרוב) מוצגים שם.

אנשים פורקים שם דברים קיצוניים כי חווים דברים קיצוניים.
זה לא מלמד על הכלל. בכלל.

בנישואין- הרוב טוב והרוב קובע
וכמו כל דבר בחיים
כל עניין לגופו ואין להסיק משם על החיים הפרטיים שייבנו בעזרת ה'.

כדאי מאד לדעת שבניית הקשר האמיתי והנכון
נעשית הרחק מאור הזרקור שנזרק שם עם המקרים שנכתבים.
הם נמצאים שם ועונים לאלה שיותר קשה להםהיום הוא היום
אבל באמת היה טוב אם היינו מתארים שם יותר את הזווית החיובית. אולי אנשים לא רוצים להשוויץ בפומבי. גם זוגיות זו עבודה וזה הרבה זמן ככה שלא תמיד יש זמן לכתוב אלא אם משהו בוער
מעיין שם מידי פעםמזמור לאל ידי
עשיין לא הבנתי ממה אתם כל כך מפחדים...🙄
נו ו....יהודה224
מה בדיוק חשבתם שמי שטוב לו ישב לקטר שם???
בעיקרון ההתפלגות שם היא מאד ברורה יש את המרוצים שבדרך כלל לא פותחים שום שרשורים, ויש את הסובלים שכל יומיים פותחים שרשורים , והמרוצים עונים...
ויש את הנסערים שיוצאים בהכרזות פומפוזיות כמה נמאס להם והם טעו וכ"ו ואז נעלמים כי יום אחרי ההכרזות ופתיחת הפצלש הם השלימו והכל חזר להיות נורמלי ונח....
זה כמו שתגיד לטינייג'ר ממוצע לא להכנס ללנ"והשקט הזה
יוציא לו את החשק לצאת לדייטים..
ו-וואלה, יצאתי עם בחורים סבבה, א ני חושבת שמכל אחד מהם למדתי משהו על החיים או על עצמי. אמנם היה משבר באמצע עם פרידה כואבת אבל בסוף צמחתי ממנה, וגם היה הפי אנד לסיפור כי הוא חזר והתחתנו..

אבל מה? פה בפורום פרקתי רק את הקושי מהפרידה והמשבר וכו' וכשחזרנו שמרתי את זה לעצמי מסיבות מובנות, ורק כשהתארסנו כתבתי פה איזה הודעה.

בקיצור, כשטוב לנו, אנחנו לא נכתוב את זה בפורום בדרך כלל.

אתם רוצים להבין מה זאת באמת נישואין? אל תכנסו לפורום. תסתכלו על ההורים שלכם. תסתכלו על סבא וסבתא שלכם.

וואו פירגנו לנונועה גבריאל
אויש זה מוציא אותך מהסרט?מופאסה
שום סרט... אבל מה אחוז הגירושין/ גירושין עוד שניה שם לעומתאבןגבירול

אחוז הגירושין האמיתי בציבור הדתי?

ברור שנישואין זה לא פיקניק וזה עבודה קשה... לכן זה טוב ללכת לשם לראות איזה בעיות יכולות להיות אבל מה הסיכוי באמת להגיע למצב מזעזע כמו של רבים אם לא רוב המשתמשים שם? 

למה אחוזי הגירושין קשורים?כי בשמחה תצאו.
עדיף להישאר נשוי בגלל ילדים ואינטרסים אחרים,
אבל להיות אומלל במערכת זוגית?

אא"כ החשבת גירושין אמוציונאליים וכד' ביחס לאוכלוסייה הדתית.
ברור שלא... אני רק אומראבןגבירול

שהעובדה היא שהרכב הפורום לא מייצג סטטיסטיקה אמיתית בציבור לגבי אחוזי ההצלחה של נישואין.

אגיד לך את המפתח ל90% הצלחה?מופאסה
זה תקשורת נכונה, פתוחה רגועה.
כמעט כל הבעיות שם, בעיות תקשורת.
אפשר לעבור שרשור שרשור ולראות.
לכן כדאי להסתובב שם ולראות את הבעיות
להפנים, ללמוד איך לתקשר נכון וגם לייצר מודלים לפתרון בעיות.
זה באמת חשובהפי
קצת להרגיעישי .א.
אז בתור נשוי שעבר צד, בא לי להרגיע ולומר שנכון, זה לא תותים כמו שזה נראה בהתחלה. זוגיות זה עבודה, זה השקעה, זה עליות וירידות. אבל זה גם הדבר הכי משמח שיש בעולם. זה מה שנותן את הכל ואת השמחה. בעיני, אם אתם אנשים שאוהבים להשקיע, אוהבים לעבוד, אוהבים להשתפר, אוהבים לתת לאחר, אין לכם מה לדאוג. הבעיה מתחילה בעיני מחוסר רצון להשקיע ולתת. בקיצור, תהיו רגועים, תתחתנו, זה משמח, אבל את תצפו לזוגיות מהסרטים.
תודה,הרגעת!נועה גבריאל
לאנשים צריכים לשתף דברים רעים עם הפורוםנפשי תערוג
את הדברים הטובים הם משתפים עם בני הזוג
לכל מי שלקח את הפחד הזה ברצינותadvfb

נראה לכם שאנשים ישתפו את ההצלחות הזוגיות שלהם בפורום?!?! זה הדבר הכי אישי שקיים

כפי שהרבה כבר כתבוצפורה
אלו עם הזוגיות הטובה לא יכתבו כמה טוב להם..

עדיף לא להסתובב שם כרווקים.. וגם חבל על הזמן.

ב"ה יש הרבה נשואים באושר ושמחים בחלקם.

עבודת המידות, עין טובה, אכפתיות זה מה שצריך בזוגיות. בן הזוג תמונת ראי לאיך שאנחנו מתנהגים כלפיו (וזה נכון בכל מערכת יחסים).
חשוב לי לסייג את המשפט האחרוןלמה לא123

לפעמים נשים חיות עם פסיכופט,ובטוחות שהן לא בסדר דווקא בגלל האימרה הזו

היה חשוב לי להדגיש שיש מיעוט ממש קטן,אבל קיים של אנשים רעים ובזויים שבטוחים שהם מושלמים וזורקים הכל על הבת זוג

חשוב להיות עירניים

בהצלחה לכולנו

זה אחוז קטןנפשי תערוג
ברוב המקרים, בנישואין כושלים שני בני הזוג לא בסדר במידה כזאת או אחרת

הבעיה שכל אחד בטוח ב100% שהוא הבסדר והשני לא
וכאן מתחילה הבעיה הגדולה
תכלס צודק כרווק אתה אומר יאלה עזוב למה להתחתןיונתן המקוריאחרונה

אם זה המצב שאנשים מתמודדים בלי סוף למרות שוואלה גם כרווק לא קל

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך