חברות שלי רוצות שנצא כול השבט לים עם הבניםמתבגרת מבולבלת
חברות שלי ממש לוחצות עלי שנצא לשלושה ימים בכינרת עם הבנים של השבט, אני מההתחלה אמרתי להם שלא נראלי זה מתאים אבל הן ממש לוחצות עלי לסוע איתן, אחרי הכל כולנו דתיים ונשים גבולות ברורים וכו וכו איך להתמודד כם זה, זה הגיוני שחבורה של נערים ונערות תיהיה לבד בלי מבוגר אחראי?
אולי אני סתם פרנואידית😵
אממ פרנואידית את לאמשקפת
יש כאן קצת בעיה נסית להסביר להם את זה שזה לא ממש רצוי וכדאי לעשות דבר כזה?
לי זה נראה ממש לא הגיוניהכל עוד אפשרי
גם לפעמים ששמים גבולות, הם לא תמיד עובדים, תמיד יהיה את האחד שיעקוף אותם, ויגררו וזה לא יגמר בטוב, בכללי בנים ובנות דתיים ביחד בים, זה לא הדבר שאמור לקרות... זה יכול להגרר לדברים לא הכי וואו . אבל בלי קשר, תסתכלי על השבט שלך, תסתכלי, מה הגבולות והכללים שלכם כבר עכשיו, ואם כבר עכשיו את רואה שאתם אפילו קצת מחליקים על הכללים, קל וחומר שזה יקרה גם בים... ואת ממש לא פרנואידית! זה הכי הגיוני ורצוי שככה תגיבי!
סליחה שזה מהולל, ואם הגישה שלי קצת קשוחה😬
...צבע לחיים

רצינו לעשות פעם שבת של כל הבני דודים בדירה אחת כולנו בערך באותו טווח גילאים (מדריכים מדריכות ואפילו שתי קומונריות בבנ''ע)

אבל זה ירד בגלל שבתכלס זה אסור ואני מדבר על משפחה אז ברור שבשבט זה בעייתי 

עדיף שלא

ממש לא! זה איסור הלכתי. ממש לא, גם לא עם מבוגר אחראי!קולמוס הנפש.

חס וחלילה___

אם את רוצה סיפורים מזעזעים ביותר מ"טיולים תמימים" לכינרת- אני מכיר כמה ממקורות אמינים ביותר.

אם את יכולה- תצילי את כל השבט. אם לא- תצילי לפחות את עצמך וחלק מחברותייך.

(עלו לי עכשיו דמעות לעיניים מלהיזכר במה שקורה שם. ואני בן עשרים+, כבר לא ילד)

צודק אחיצבע לחיים

@___ אפילו לא רק כינרת סתם טיולים של בנ''ע

דווקא כינרת!___

טיולים של בנ"ע וכד' זה בהחלט בעייתי, אבל כינרת זה משהו אחר לגמרי. אני מעדיף לא לפרט, אבל קורים שם הדברים הכי נוראים שיכולים להיות.

אני אהיה קיצוני אבל אני חושב שזו דוגמה מעולה:אנא עבדא דקב"ה

אם הם היו מציעים לך ללכת לאכול איתם דבר אחר, היית אוכלת? ברור שלא... 

זה מה שאת צריכה להחליט... אותו בורא עולם שאמר שאסור לאכול דבר אחר אמר שאסור לעשות את זה, מה ההבדל???

ככה את צריכה להגיד להן.

זה עניין של "עדיף שלא" - זה אסור!!! גם אם יש מליון מבוגרים אחראים!!!

אני גם הייתי גורם להן להתבייש ברעיון הזה ולהבין שהוא הזוי והוא של גויים (בעיקר ע"י הדוגמה של ה"דבר אחר")

אנחנו יהודים שומרי מצוות ואנחנו לא צריכים להתבייש בזה!!! אנחנו צריכים ללכת עם ראש זקוף ולהתגאות בזה שאנו זוכים לשמור על התורה הקדושה, גם כשאין בה הגיון...

עוד טיפ חשוב - אל תדוני בכלל אם זה מותר או אסור  - זה אסור נקודה, גם הדיון זה עצת היצר!

וכמובן תתפללי...

מה הכוונה דבר אחר? יעני לא כשר?צעיר מתנשא
זה כינוי לחזירהָיוֹ הָיָה

אנשים נהיו מטומטמים. מה הבעיה לומר חזיר?צעיר מתנשא
הגמרא אומרתאני העבד של ה'

איך אתה מדבר???

^^^^___

בכמה מקומות, למשל כאן:

קידושין לט ב – ויקיטקסט

אני לא חושב שחז"ל מטומטמים... מחילה מכבוד תורתך...אנא עבדא דקב"ה

ידוע שחז״ל מכנים ככה חזירשם רגיל
משתמשים בלשון נקיה...
אולי הסיבה היא מהמעשה בגמרא שחזיר נעץ את הרגליים בחומה ונזדעזעה הארץ וכו׳...
אנימשתדל לחפש
לא אענה לך מבחינה הלכתית כי אני לא חושב שזה מה שאת מחפשת, אני אישית לא הייתי נוסע כי זה פשוט לא מתאים לי, נכון שהיה יכול להיות לי מאוד כיף אבל זה באמיתי שלי זה לא אני,
אז אני ממליץ לך לשאול את עצמך אם זה מה שאת באמת רוצה ולנהוג לפי זה...
לגבי החששות שלך, אם את מכירה את החבר'ה שלך מספיק טוב ואת סומכת עליהם בקטע הזה אז פשוט תזרמי ותקפידי לשים לעצמך את הגבולות שלך בצורה מאוד ברורה.
מקווה שעזרתי
אסור לאדם לסמוך על עצמו בעניינים כאלו ע"פ ההלכה...אנא עבדא דקב"ה

בואמשתדל לחפש
אני אחדש לך משהו, לא כולם מצליחים לשמור כמוך על ההלכה, אז במקום כל הזמן להדבק לטיעון הזה שהוא נכון מאוד, אבל לא תמיד רלוונטי, אפשר לנסות,לחשוב איך אנחנו יכולים לעזור לבנאדם עם תשובה שונה קצת
סתם משהו...שמינייייייסט

זה קשה. ברור. פתאם המציאות דורשת התמודדות. (לא יודע יכול להיות שאצלך זה לא שאלה אז זה מיועד למי שכן יש לו)

האם אני באמת מאמין בכל הקטעים האלה של היהדות? האם אני מוכן לוותר על דברים בשביל זה?

ובכלל, רבונו של עולם- למה אתה מנסה אותי בנסיון הזה?

זו הזדמנות. אפשר לקחת אותה לכאן או לכאן. פתח. שער.

מקווה שתקחי את ההזדמנות כמנוף לכיוון שהכי טוב בשבילך

אם את רוצה טיפים פרטיים אשמח בפרטי

..משתדל לחפש
לדעתי אין למה להגיב בצורה הלכתית לזה, אני מאמין שהיא יודעת את ההלכה הזאת, במקום לצאת עליה ש"מה נראה לך" וכל זה כדאי אולי לתת עצות יותר פרקטיות להתמודדות שלה כרגע
כל צדיקי הדורות מדברים על זה שמי שיש לו נסיון שילמד הלכהאנא עבדא דקב"ה

הלכה זה מחובר לחיים, כשלומדים בהלכה הרבה שמשהו אסור אז זה נחקק בתוך המוח חזק מאוד!

אה ועוד משהו חשובשמינייייייסט

תמיד יש אפשרות שלישית. זה לא או שאת הולכת או שלא. יש עוד מיליון אפשרויות (שתלכו בסוף ליום בלי לילה, שמישהו מבוגר ישמור עליכם..זה רק סתם שתי אפשרויות שקפצו לי) וכדאי לחשוב על זה.

וכדאי גם לדבר עם מי שהאפשרויות שלו שישנה קצת לחברים את התוכניות ולא יעמיד אותנו בנסיונות שמעל לכוחנו (או שאנחנו מרגישים שהם מעל לכוחנו)

מקווה שתעברי את זה ברוגע ובנעימות ובלי לחצים ואמוציות מיותרות

אני חושבת שמבוגר אחראי זה פחות אופציהנועה גבריאל
כי נערים ונערות הולכים גם כדי להשתחרר ולהיות בחופש שלהם,ולמה שהם ירצו שאיזה מבוגר יהיה תקוע להם באמצע החופשה?!וגם למה שמובגר ירצה ללכת איתם?יש לכל אחד משפחה וילדים לטפל בהם...
זאת הייתה דוגמה... יש עוד מיליון אופציותשמינייייייסט

סוד קטןצבע לחיים

הכנרת סגורה עכשיובוכה

בדקתי את זה בחמישי אצל רבי מאיר

נשמה יקרה, לברוח כמו מאשרגע שלם

שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

ועצה טובה- תהיי בקרבת חברות שמוסיפות לך טוב באישיות ,שמגדלות אותך

ולא מורידות אותך לפריצת גדרי צניעות מאוד ברורים. טעויות של רגע יכולות להישאר איתך שנים- ואני מדברת גם על הבחינה הנפשית. (ולא רק ואכמ"ל)

ממש מסכימהנועה גבריאל
יש לי חברה בבני עקיבא שהלכה עם חברים וחברות מהשבט לטיול בצפון(ממש כמו מה שאת מתארת) והיא די פרצה גבולות שם, ועשתה דברים שלא חשבה שתעשה,נגיד היא ישנה אוהל לידם, והייתה איתם בים עם מכנסי טישרט,והיא בחורה שבכלל שמרה נגיעה והיא התחילה פחות להקפיד גם בזה. בקיצור מה שאני באה להגיד שטוב זה בטוח לא יעשה,יכול להיות שתהני ממש,אבל יש לזה גם מלא צדדים שלילים.אני ממש לא אומרת שמה שקרה לחברה שלי זה מה שיקרה לך,אבל בחברה מעורבת את צריכה לשים לעצמך גבולות כדי לא להיגרר לדברים שוליים ולא טובים. גם אני נמצאת בחברה ממש פתוחה,משמע שיש לי חברות שיש להן ידידים ויוצאות ומבלות,הולכות לים מעורב וכו,אבל הם יודעות שאין מצב שאני באה איתן ולכן הם אפילו לא מציעות,ושאנחנו הולכות בתור חבורה אז זה ברור להם שהולכים לנפרד וכו. לכן,אני חושבת שתחשבי עם עצמך מה הגבולות שלך ולאן את כן מוכנה ללכת ולאן לא,ותעשה חושבים עם עצמך,יתרונות ביחס לחסרונות,ואל תסתכלי על זה כמקרה בודד כי מקרה גורר מקרה,ואם תלכי איתם הפעם אז פעם הבאה יהיה לך יותר קשה לסרב לדעתי. העיקר שתרגישי שלמה עם עצמך ותלכי עם האמת שלך,באמת שאנשים ממש מעריכים את זה,ואפילו אם בהתחלה חברות שלך יסתכלו עליך כשונה וכאחת שלא זורמת,הן אחר כך יעריכו אותך,מניסיון!! אל תפחדי להיות שונה,בהצלחה!!!
ממליץ בחום___

תתייעצי עם @חברים מקשיבים.

הם טובים! יש להם הרבה נסיון בתחום.

אגבנועה גבריאל
ההורים שלך זורמים?למה ההורים שלי היו ממש מתנגדים לזה ואין מצב היו מסכימים לי במיוחד בגיל צעיר...
מניסיוןריגושים

אחותי אני כמה פעמים הלכתי עם השבט שלי לכנרת (עם הבנים), אני דתיה ואמנם לא שומרת נגיעה אבל יש אצלנו הרבה ילדים שכן, וכן היו דחיפות והטבעות וצחוקים אבל מי ששמר נגיעה ממש כיבדו אותו ואני לא יודעת מה את חושבת שיקרה, אבל אם את סומכת על הבנים בשבט שלך שיכבדו אז תלכי ותהני! אנחנו ישנו צד השני של הדשא בחוף (לא ממש רחוק מהם) ואף אחת מהבנות לא שינתה את ההתנהגות שלה בשביל זה. וגם בקיץ הלכנו כל השבט לצלול והיה ממש נחמד וכיבדנו אחד את השני

אני רק מזכיר שזה ממש אסור!!!אני העבד של ה'

נכון אבלנועה גבריאל
לכל בן אדם יש את הגבולות שלו ולכל אדם הדברים שהוא מגדיר כמותרים ואסורים הם לא אותו דבר,כי כל בן אדם מקפיד על נושאים מסויימים בצורה שונה. יש שם גם דברים שהם אסורים מעבר לשמירת נגיעה כמו:כל הקטע של הבגדי ים אפילו אם הבגדי ים צנועים הכל רטוב ונדבק, לגבי הבנים הקטע של לא תרבה שיחה עם אישה ויש עוד,אבל כל בן אדם שומר על הדברים האלה בצורה שונה.
בעצם כל אחד והתורה שלו???אני העבד של ה'

אני לא מאמין שיש אנשים שזה בכלל אופציה אצלהם...

כמו שאמרו פה: זה כמו "דבר אחר"!!!!!!!!!!!!!!!

ממש לא!!נועה גבריאל
יש לכולנו אותה תןרה אבל יש דברים שהם בגדר הלכה מוגדרת,ויש דברים שהם רוח ההלכה ורוח ההלכה יש כאלה שפחות מקפידים ויש כאלה שיותר.וגם לא קשור לרוח ההלכה,יש לא מעט דתיים שלא מקפידים על הכל,אני לא מתכוונת לדקויות והלכות ממש ממוקדות שהם לא יודעים כי לא למדו וכו ,אלא לדברים שהם יודעים שזה מה שצריך לעשות,אז מה,זה אומר שיש כמה תורות?!ממש לא,כל בן אדם מקפיד על דברים מסויימים יותר ועל דברים מסויימים פחות בהתאם גם לרמה שבה הוא נמצא.
אז אני לא רוצה להקפיד על...אני העבד של ה'

מותר לעשות את זה??
אני יענה אסור את לא רוצה להקפיד? אף אחד לא שואל אותך כמו שנאמר כפה עלהם הר כגיגית

אחי,משתדל לחפש
לא כולם מצליחים לשמור על ההלכה כמו שאתה שומר, זה לא תירוץ זאת עובדה, במקום סתם לצאת על אנשים כדאי שתנסה קצת להבין אותם ולנסות לייעץ להם מהמקום שהם נמצאים בו, ככה באמת תוכל להשפיע
אז שישמרו...אני העבד של ה'

בטוח גם לך יש דברים שקשים לךנועה גבריאל
אז גם אני יכולה להגיד לך 'תתגבר ,הניסיון שלך זה בקטנה', אבל בשבילך זה לא בקטנה ולא נעלים,זה קשה בשבילך אז מזה יעזור שארד עליך ויגיד לך שאתה חיב להקפיד
נכוןנועה גבריאל
צריך להבין את המקום שהיא נמצאת ולייעץ לה משם,לא ממקום גבוה. ובנינו אף אחד מאיתנו לא מושלם ולכולם יש ניסיונות,לה זה בקטע של לסוע עם חברים לכינרת,ולך זה בדברים אחרים,וכמו שאתה לא רוצה שישפטו אותך אל תשפוט אחרים והכל טוב.
צודקתאני העבד של ה'

לילה טוב

אני ראיתי רק עכשיו אבל אני צריך להגיבאנא עבדא דקב"ה

בכל הלכה, ובפרט בשמירת נגיעה (שע"פ הרבה פוסקים זה דאו') צריך לקיים אם רוצים ואם לא. ברור שזה קשה, ברור שזה לא כיף, אבל הלכה זו הלכה... אם אומרים זה קשה אז אני לא יעשה ברור שזה יהיה קשה...

אבל אם אני אומר לעצמי "זה קשה, אבל הלכה זו הלכה ואני מקיים אותה... יתפוצץ העולם אני שומר על ההלכה הזאת" אז זה יהיה הרבה יותר קל, אם אני מוותר מראש ואומר שזה רק לחלק מהאנשים אז היצר הרע ניצח אותי... הלכה צריך לקבל כמובן מאליו שאני צריך לשמור, ולבדוק איך אני עושה את זה ולא האם...

אני יודע שזו אמירה חריפה אבל לא שאל פה אף אחד אם קשה לו....

כמובן שככל שיותר קשה יש הרבה יותר שכר...

ברור אבלנועה גבריאל
אבל זה לא רגיש להגיד לאדם שקשה לו אתה חייב לקיים את זה בין אם תרצה או לא תרצה,זה יגרום רק לסלידה,אז מה עשינו בזה?! אני בגישה שבחיים במיוחד כלפי בני נוער צריך לבוא גם עם הסברים,ולעשות הכל בהדרגה אחרת הם יסלדו אם זה יהיה מתוך כפיה ומתוך "תעשו כי זו ההלכה וחייב לקיים",זה לא עובד ככה,מניסיון. צריך לבוא לכל אדם מהמקום שהוא נמצא ולא מגבוה. אני מסכימה שצריך לקיים את כל ההלכות בפרט שמירת נגיעה,אין על זה בכלל ויכוח,השאלה היא איך גורמים להם לקיים את ההלכה,מתוך כפיה או אהבה?!וזו השאלה הגדולה. הרב קוק כותב במאמר הדור שהדור שלנו צריך דברים עמוקים,הדור אוהב לחשוב הוא צריך הסברים,ולא מספיק להגיד לו שזה ההלכה והוא צריך לקיים. אני מאמינה שכדי לגרום לאדם לקיים את הלכה זה צריך לבוא עם הסברים ולגרום לו לראות בהלכה כדבר שיגרום לא רק טוב,ולא חלילה רע,וזו הגדולה,אחרת אם זה יהיה מכפיה,אז כאשר לא יהיה מי ש"ישמור עליהם",הם יפרקו כי הם זכרו את זה כמשהו שלילי,אז לא עשינו בזה כלום. אז לכל אלה שכתבו פה זה פשוט הלכה אז צריך לקיים,זו לא דרך לחנך בני נוער, צריך לגרום לו לאהוב את זה ולא לקיים את זה *רק* מתוך מחוייבות,כשאדם יודע את הטוב שבהלכות ואת הטוב של ה', הוא פשוט רוצה לקיים את זה מרצון אפילו אם יהיה לו קשה,אבל שזה מתוך כפייה הוא פשוט לא ירצה לקיים בפרט שזה קשה לו.
גם זה ברור, אבל,הָיוֹ הָיָה

שימי לב, שהוא דיבר על  התגובות שהביעו "הכלה" של המעשה, ולא לאיך עלינו לגרום לכך שלא ייעשה

אההנועה גבריאל
הבנתי. אבל עדיין צריך שהדבר יהיה הדרגתי,לא להקל ולהתייאש מראש מלקיים את ההלכה,אבל צריך שזה יהיה הדרגתי בהתאם למצב הנוכחי של האדם,ולא ישר לקיים את הכל כמו שצריך,כי זה לא עובד ככה,אבל זה האידיאל וצריך לשאוף לזה. בגלל זה אני לא רואה את זה שהם "הקלו",אני הבנתי שהכוונה לקיום ההלכה בהדרגתיות.
ברור שצריך להתחבר למצווה, אין פה שאלה...אנא עבדא דקב"ה

אבל צריך להבין שאם לא מתחברים זה לא פטור...

אם לא מתחברים צריך לקיים ואח"כ להתחבר... אבל אסור שהקיום יהיה תלוי בחיבור...

כן זה ברורנועה גבריאל
נשמע שלא הקשבת לשאלה!___

היא מתארת את דעתה בבירור: "לא נראה לי מתאים".

הסיבה לקושי ולפתיחת השרשור: "חברות לוחצות... איך להתמודד עם זה?".

ומסיימת: "אולי אני סתם פרנואידית"- היא מחפשת תמיכה בדעתה, לא עוד מישהי שתלחץ עליה.

היא מסכימה עם רוב האנשים כאן- שזה לא מתאים, שזה אסור ע"פ ההלכה, שזה עלול להדרדר למקומות גרועים מאד, שאי אפשר לסמוך על חבורת נערים צעירים שישימו גבולות ליצר המיני שלהם, שזה פוגע בצניעות שלה, בקיצור- היא לא רוצה ללכת לשם!

והיא צודקת!

גם אם ברוב המקרים לא רואים את כל הבעיות- אסור ללכת על שפת התהום. הרבה דברים רעים קורים שם, בקיץ על שפת הכינרת. הרבה יותר מכל מקום אחר שדתיים מגיעים אליו.

נכון לגמרינועה גבריאל
זה אסור גם ללא נגיעה.הָיוֹ הָיָה

קודם כל-זה לא בסדר שהן לוחצות עלייך לעשות משהו שאת לא רוצהחופשיה לנפשי

לעשות, זה דבר ראשון.

דבר שני ואני אומרת את זה בתור מישהי שיש לה חברים בנים-לא נראה לי ראוי מבחינת צניעות לעשות את זה(ואני לא רוצה להכנס לנושא של צעירים או לא צעירים)

תודה רבה על כול התשובותמתבגרת מבולבלת
חיזקתם אותי מאוד בדעה שלי!
אנחנו שבט מאוד קטן אז כנראה שבסוף לא נצא...
שמעי שבאמת כל הכבוד לך!נועה גבריאל
אשרייך!___

שמחתי מאוד לשמוע!

חיוך גדולחיוך גדולחיוך גדול

ושה' יתן לך תמיד את הכוח לעמוד על האמת!

משמח לשמועהָיוֹ הָיָה

השתדלתי לא להגיב הרבה בנושא כי כמו שכתבו - כל אחד והמקום שלו והניסיון שלו וכו' ואני לא יכול לשפוט.

אבל תכל'ס זה אסור ממש, וגם דברים שהם לא נגיעה הם אסורים מן הדין, ולא רק רוח ההלכה, ולא אאריך כאן.

ולכן היה עצוב לי לראות שיש כזה צד וכו'.

אבל שמחתי שהרוב כותבים כראוי,

ועכשיו ממש שמחתי לראות שבסוף זה לא יקרה, גם לא את באופן ספציפי וגם כל השבט לא - כולם ניצלו מעבירה!

נקווה שבע"ה יתעלו כולם לרמה שזה כן "יהיה המקום שלהם" להקפיד ולהזהר... ושלא יעשו זאת לא רק בגלל אילוצים, אלא בגלל עקרונות!

כל הכבוד!!! בהצלחה!!!-אנונימי-

אולי אתם צודקים..אני העבד של ה'

אני דוס וגדלתי בחברה של דוסים ב"ה ולכן אולי אני לא מבין מה העינין 

אבל רק שתדעו שאני שומע על בני עקיבא וכדו אני ממש מתחלחל מביפנים איך אפשר לעשות את זה וכו

כיף לך שגדלת ישר בחברה דוסיתנועה גבריאל
אני יכולה להגיד לך על עצמי זה לא פשוט להיות בחברה פתוחה ושמלא חברות שלי הן פחות דוסיות,זה באמת ניסיון לא פשוט במלא תחומים.אבל מצד שני זה ממש כישל אותי וגם לי להיות מי שאני היום.לך חסכו את זה .
...הָיוֹ הָיָה

ואם את הגעת למה שהגעת בלי לגדול לתוך זה - אז עוד יותר אשרייך!! תזכרי את זה.

חח תודה!נועה גבריאל
כנ''ל, מסכים עם עבד ה', אני די מתחלחל בקשר לבני עקיבא וכו'קולמוס הנפש.

אבל כל הכבוד לך על ההחלטה בסוף!

תשמור על עצמך טוב!!! בכדי שתישאר מי שאתה!-אנונימי-

נשמה! אין סיכוי שאת הולכת לשם!דסדוסה

זה חוסר צניעות מדרגה ראשונה ואני בשוק ששבט דתי בכלל חשב על הרעיון הפסיכי הזה!!

אין לך מה להיות בשוקנועה גבריאל
זה דבר "נורמטיבי" בבני עקיבא
דאיי אני חיה בבועה!דסדוסה

חחח נראלי שכןנועה גבריאל
רק בזמן האחרון אני קולטת שיש כל מיני קהילות של אנשים בעיקר בישובים שדי מנותקים ממה שהולך בחוץ(בעיקר הנוער) ושהם פוגשים נוער מהערים ומקומות אחרים הם ממש בשוק.
דא זה מה שקרה לי עכשיו..דסדוסה

אמאלה אנשים אתם דתיים??

כאילו מי שהציע את הרעיון הפסיכי הזהדסדוסה

את מזכירה לינועה גבריאל
שהלכתי לסיירות לבדוק מקום לשירות אז פגשתי משהי מבית אל והיא הייתה איתי ב2 סיירות באולפנות מוכרות(סיירת זה יום כזה שהולכים לבדוק שירות),והיא הייתה ממש בשוק מכל הבנות שהיו שם,ואני כזה לא הבנתי מה נסגר,כי הן היו עוד יחסית דוסיות ואמרתי לעצמי אם היא תבוא לאולפנה שלי אני כבר לא יודעת מה תהיה התגובה שלה חח.
חח אני דוסית ממשנועה גבריאל
גמאניי הכי קולל!!!!דסדוסה

כל הקולים הם הדוסיםםם!!!דסדוסה

זה מורל כזה תשירי את זה במנגינה של מורלים...;)

חחח מה הקשר קולנועה גבריאל
מה יש לך?! זה סייע קול להיות דוסיתדסדוסה

גאוות יחידה כזה גם השם שלי בנוי על זה... דסדוסה יעני דוסה חברה שלי קוראת לי ככה מאז שהחלטתי ללכת עם גרביים

דיי ישווהנועה גבריאל
הלוואי והיה לי את האומץ לשים גרביים,אשרייך!!
חח תודה זה לא כזה סיפור..דסדוסה

זה ניסיוןנועה גבריאל
זה גם קשור באיזה חברה את נמצאת...
...הָיוֹ הָיָה

אז יקראו גם לך דסדוסה... מה יקרה...

(האמת שזה אחד המקומות בהלכה שהחברה עצמה קובעת את הפרמטרים, שאם לא מקובל כך בחברה, אז ההלכה עצמה מתירה להמנע, אבל כמובן שיש בכ"ז חשיבות גדולה להקפיד, והרבה נחת לה'...)

גם אני עפה על זה,זה בסדר חחנועה גבריאל
למבה היא בבני עקיבא?אני העבד של ה'

שבט של בנים ובנות ביחד יש רק בבני עקיבאנועה גבריאל
בעזרא זה קבוצות נפרדות ולא יהיה דבר כזה בחיים(לפחות ממה שאני מכירה) ואריאל זה הכי דוס,זה בכלל מבנים נפרדים לגמרי לבנים לחוד ולבנות לחוד
ככה זה אצלנו,יש בישובים ממש בודדיםנועה גבריאל
בני עקיבא שגם הוא יחסית דוס,עם קבוצות נפרדות לבנים ולבנות אבל זה ממש תלוי איפה וגם זה תלוי באוכלוסיה,אם אני לא טועה ככה זה בבית אל.
בבית אל זה מעורבדסדוסה

כן?!אז לא בבית אלנועה גבריאל
יש בישובים ממש ספציפים אבל הרוב המוחלט זה מעורב ממש,ולכן זה יוצר מצבים שבנים ובנות ביחד ופתאום הם רוצים ללכת לעשות טיולים וכו,וזה גם לא רק נגמר בזה,יש לי חברות בבני עקיבא...יכול להיות שמי שפתחה את השרשור לא בבני עקיבא אבל לפי מה שנשמע זה חייב להיות.
עצוב.....הָיוֹ הָיָה

לא ידעתי שזה המצב...

מוכרח לומר שזה מעלה בי הרהורים פסימיים נוגים על איך נראה בעוד 30 שנה...

כנראה התורה והמצוות יהיו בטאבו ע"ש החרדים...

ממש עצוב נורא...

באמת מעניין איך יראה עוד כמה עשורים כל עניין הדתנועה גבריאל
הדת תהיה מעולההָיוֹ הָיָה

סמכי על הקב"ה,

השאלה מי יהיו נושאי הדגל שלה.

דייי כבר!משתדל לחפש
תצאו מהבועה שאתם חיים בה! לא כולם אותו דבר מבחינה דתית! זה לא אומר שהם לא דתיים, תוציאו את הראש מהחול ותתחילו להסתכל מעבר לעצמכם קצת
צר ליקולמוס הנפש.

צר לי, אבל באמת, אני לא יודע אם צריך לחכות עוד כמה עשרות שנים להתפוררות הזו..

''שבט'',''תנועה'', או כל דבר אחר, שמגדיר עצמו דתי, ועולה לו בראש כאלה רעיונות בשיא הרצינות.. ולא מבין את הבעיה שבדבר, לעבור על ההלכה בכזו פומביות, וביחד עם כולם, ולשכנע אחרים לכך, ועדיין להגדיר עצמו דתי.. לא צריך לחכות עוד הרבה מדי זמן עד שזה יתפורר סופית..

ול''משתדל לחפש'', זה לא מה שאנחנו החלטנו, יש הלכה! יש תורה! התורה אוסרת דברים כאלה!

כשהיא מבקשת עזרה, אני יכול כמו כל אחד פה לתת עצות, אבל כשבאים להגיד שהזוועה הזו, היא דת?

כשבאים לאמר שהדברים האלה מותרים?

איך יהודי יכול לשתוק? איך יהודי יכול לאמר על כאלה דברים שזה ''בסדר, אולי לא המנהג שלנו, אבל לא נורא''..

זה תורה!

כמובן שההבדל ענק בין זה לבין רפורמים.. אבל לא כ''כ הרבה, דיני צניעות!

גם הרפורמים טוענים שלשיר עם עוגב ומקהלה מעורבת בבית כנסת זה ההלכה.. 

אז מה ההבדל? שני העניינים הם עניינים של חוסר צניעות מוחלט

שניהם הולכים נגד ההלכה.

ושניהם קוראים לעצמם ''דתיים יהודיים''..

יהודי צריך להזדעזע מכזה דבר

אני מצטרף למהללאלאני העבד של ה'

אתה צודקנועה גבריאל
זה לא מנהג כל הלכות צניעות,זה הלכה גמורה! אבל אני ממש מאמינה שכל אדם וההתקדמות שלו,כל יהודי בעולם נמצא ברמה דתית מסויימת וממנה הוא רק צריך לעלות ורובם רק יסלדו אם זה יהיה מתוך כפיה(לא קשור למי שכתבה את השרשור). אני דווקא רואה גל ממש גדול של חזרה בתשובה,אנשים מתחילים להתעורר ולגלות את האמת בעולם,למה לזה אתם לא מתייחסים? למה להתייחס רק לרע,תסתכלו על זה שיש הרבה נערים שמתמודדים בדור הזה עם המון ניסיונות וחלקם שמים לזה סטופ,עצם זה שהיא כתבה את זה פה היא מבינה שזה חוסר צניעות מהיסוד. גם לי עצוב כל הניסיונות והנפילות בעיקר בעניין הצניעות של הדור,אני חיה בחברה כזו, ולי נראה לפי איך שאתם מגיבים שאתם פשוט נולדתם לחברה של דוסים,אז אשריכם זכיתם אבל לא כולם זכו, אין לכם בכלל זכות לשפוט את הנוער שחי בחברות שה' יעזור,אתם לא מבינים בכלל עם מה הם מתמודדים,אמיתי! תפקחו את העיניים ותסתכלו בגדול ולא בכזו צימצום,ותנסו להבין מה היא עוברת ומה כל הדור הזה בכלל ולא ישר להגיד "צריך לחכות עוד כמה עשרות שנים להתפוררות הזו",למה ככה?!יש המון יהודים שמאמינים וחוזרים בתשובה מנגד לכל הנוער שחלקם קצת סולדים.
שוב, צר לי, אבל לא הבנת מה אמרתי..קולמוס הנפש.

התבלבלת קצת במה שכתבתי, ואני מסביר שוב את דבריי.

ברור שלא לכל אחד קל, ברור שיש נסיונות, ואני לא מזלזל באף אחד, ובנסיון של אף אחד!

ואם יש נסיון כזה, אשתדל לעזור, לתת אולי עצה אם צריך, ולחזק.

זה ברור, עם כל מה שאמרת אני מסכים. ובקשר לחזרה בתשובה.. בתור חבדניק לא צריך להגיד לי את זה.. אני מגיל 0 חי בשליחות, במקום מסויים בעולם, נולדתי לשליחות..

אלא, מה שכן התכוונתי הוא כך, זה שיש נסיונות, זה ברור, אבל צריך לדעת שצריך להתגבר עליהם..

אבל ברגע שלוקחים את הנסיונות, והופכים אותם למה שאמור להיות מלכתחילה..

(כמו שעשו כמה מהתגובות פה..)

ברגע שלוקחים את העבירה על ההלכה, והופכים אותה ל''זה קשה לי, אז זה מותר לי''..

אז מי שאומר את זה(ושוב, לא מדובר על מי שפתחה את השרשור, שרואים שיודעת שזה לא טוב, ורוצה עצה איך להתגבר, אלא מדובר על כמה תגובות אחרות בשרשור) אז מי שאומר דברים כאלה, אם הוא לא יעצור את עצמו במהרה, ההתפוררות שלו, ושל התנועה שלו, ושל כל אלה שחושבים כמותו, תבוא במהרה..

הבנת מה התכוונתי?

ונראה לי שאני יכול להבין אותם מצויין..קולמוס הנפש.

כי כמו שאמרתי, מגיל 0 אני חי בשליחות, וכל החברים שלי היו לא דתיים.. בצורה כזו שאפילו מזוזה אין בפתח, וברית מילה היה צריך לשכנע פה כמה בצורה מאד חזקה בשביל שיסכימו לעשות, ולפי ההלכה..

אז אני מבין את הנסיונות.. וכמו שכתבתי בתגובה הקודמת, לא זלזלתי בנסיונות.

כן דיברתי על האנשים שהופכים את הנסיונות, ל''מותר מלכתחילה'' ול''לא צריך כ''כ להחמיר''..

הבנתינועה גבריאל
בקטע של "אם קשה לי אז מותר לי" אתה צודק, זה ממש חא הולך ככה בכלל בחיים ובפרט ביהדות.
ואשריך שאתה בשליחות לחזק את עמ"י זה נשמע ממש לא פשוט.
התכוונתי ברגע שהופכים את הבעיה, ללכתחילהקולמוס הנפש.

יש בצורה כזו אין סוף דברים.

אומרים על דבר אסור, שהוא מותר, וש''אתה זה שמחמיר'', ו''לא כולם צריכים להיות כמוך'', על זה היה התגובה הנסערת שלי..

ב: לגבי הבית חב''ד, יש דברים לא פשוטים.. אבל זה שמח לעשות את השליחות של הרבי..

כן ברור לי שזה קשהנועה גבריאל
צריך בשביל זה הרבה כוחות ועוצמות, אני בטוחה שההורים שלך אנשים גדולים אם הם עושים שליחות כזה בחול.
נערךקולמוס הנפש.
עבר עריכה על ידי יחידי בתאריך כ"ז באייר תש"פ 18:33
דיי כל הכבודנועה גבריאל
אני מעריצה אנשים כאלה,רציני! במיוחד לחיות בחברה שהיא לא כמוך,אנשים ששונים ממך זה ממש קשה,לא יודעת איך אתה מתמודד עם זה,עם כל הכבוד לזה שאמרת שכל מה שהוא שליחות של הרבי לא קשה,זה נשמע טירוף!
רק הערה קטנה, וח"ו לא להקניט:הָיוֹ הָיָה

אני חושב שצריך להסתכל על העניין יותר בגדלות - שליחות של השם ית' בעצמו!

שהועברה אליך ע"י כ"ק הרבי.

מאיזה בחינה יותר בגדלות?נועה גבריאל
אני אמנם לא חבדניקית,אבל מאוד מאמינה בחלק מהדברים שהם מעבירים ועושים,גם במשפחה שלי מאוד מקבלים את כולם ומאוד מחזיקים מהרבי(יש לנו תמונה ענקית שלו בסלון) ועדיין אני חושבת שעם כל השליחות שזה דבר עצום ומטורף,יש קושי ואי אפשר להתעלם מזה. מהללאל יכול לתקן אותי אם אני טועה כי אף פעם לא הייתי בשליחות והוא כל חייו שם,אז שמעתי כמה פעמים בחיי את חני ליפשיץ שהיא גם שליחה של חבד וזה נשמע קשה בטירוף,אי אפשר להתכחש
להיות שליח של ה', ולא של הרביהָיוֹ הָיָה

וזה לא סותר לזה שאני מעריץ את הרבי (למרות שאין לי תמונה שלו...קורץ)

ואני מאמין בכל מה שהם עושים וכו',

אבל הרבה יותר ענק לראות את זה כשליחות ישירה מה', רק שהיות וה' לא מתקשר איתך ישירות, (במודע לכל הפחות) אז מי שהעביר את השליחות היה הרבי, מאשר כשליחות של הרבי, גם אם כמובן זה מצווה גדולה ועושה נחת רוח לה'.

מסכימה?

ברורנועה גבריאל
זה גם מה שכתבתי בתגובות הקודמות,זה שליחות ענקית ואין לי מילה רעה להגיד על זה,להיפך אני חושבת שזה דבר מטורף ואם הם לא היו עושים את זה,לא יודעת מה היה מצבנו כיום...
ל''נשמה כללית''קולמוס הנפש.

לגבי ''שליחות מה''' ולא מהרבי, אז עם כל אלה שאולי יעצבן אותם מה שאני כותב, אבל כשאני כותב ''שליחות מהרבי'' ושליחות מה', זה היינו הך בשבילי.. אותו דבר. לרבי יש גדר של נביא, שהתפקיד שלו הוא לא רק לנבא מה יהיה בעתיד, אלא לאמר מה לעשות כעת, ולכן כשאני אומר ''הרבי אמר'', ברור לי שזה גם ''ה' אמר'', כמו שכשאתה אומר משהו בשם משה, (''תורה ציווה לנו משה, מורשה קהילת יעקב) אז ברור לך שזה בא מפי הגבורה..

האם אתה חושבהָיוֹ הָיָה

שכל הוראה שאמר ישעיהו, נגיד, או יחזקאל, הייתה דווקא בנבואה?

גם אם הרבי נביא, לא ידוע לי שהוא אמר מתישהו שעניין השליחות הוא נבואה שהוא קיבל.

ועוד משהו, גם אם כדבריך, הנוסח עדיף יותר להיות "שליחות מה'" שבאה ע"י הנביא, שזה הרבה יותר טוב מ"שליחות מהנביא" כי הוא קיבל נבואה.

לא?

אבקולמוס הנפש.

א: לגבי הנבואה, נראה לי שכן יש משהו בקשר לזה מהרבי.

ב: אני לא חושב שהניסוח הוא כזה עקרוני..

ג: הרבי הוא ממוצע המחבר.. ולכן זה היינו הך, כמו שכבר כתבתי מקודם

היי! אצלי זה ככה כשאני משחקת הרצל אמר!!פוסעת
לא הבנתי מה אמרתקולמוס הנפש.

את צודקת בכל מילה,הָיוֹ הָיָה

ואני מתנצל שהייתי נשמע כתוקף אישית את מי שמתמודד.

בעוד שצריך מאוד להעריך, ולהתבונן על הטוב שנוצר ומתקדם.

אבל, מה שאני כתבתי, נועד בעצם, להסביר את הצורך הדחוף בהתקדמות, דהיינו - סוג של דחיפה למי שמתלבט, כי באמת צריך להבין, שעלולים חלילה וחס להגיע להתפוררות רוחנית.

חס ושלום ש"אשפוט" איזשהו מישהו על ההתמודדות שלו, הפוך, אני מעריץ אותו על ההתמודדות בדברים שלי אכן אין מושג בהם, ואפי' אם הוא לא עומד בכך בסוף - על כל ההתמודדות והמאבק! אשריו! וכבר אמרו צדיקים שהאנחה שנאנח יהודי כשהוא עובר עבירה, מחלישה מאוד את עוצמת העבירה, וזה בלי מה שכל שניה ושניה של התמודדות היא מצווה בפני עצמה, המרוממת את האדם עד מאוד ושכרו אין קץ!

רק מהבחינה הציבורית דיברתי, שראוי מאוד לתפוס את העסק בידיים, ולא להזכר מאוחר.

אני מקווה שהבהרתי עצמי היטב.

אם את, או מישהו אחר, סבור שעדיין עלי לתקן את הסתכלותי - אשמח מאוד אם יגיב זאת כאן!

הבעיה היאנועה גבריאל
שאין כל כך מי שיתפוס את זה בידיים מבחינה ציבורית. בסופו של דבר נערים לא יקשיבו למי שיבוא עליהם מגבוה,ולמי שלא נמצא פחות או יותר בגילם ועבר את מה שעברו,ככה לפחות מנקודת מבט שלי. הנוער של היום מחפש תשובות,עומק,מחשבה בדיוק כמו שהרב קוק כתב ב"מאמר הדור", זה לא לחיצת כפתור,אין איזה אדם שעומד בראש מבחינה ציבורית ויכול ללחוץ על כפתור והכל ישתנה,אין ככ דרך לשנות את זה מבחינה ציבורי. יש הרבה נוער שהם פשוט נשמות אבודות,שאין מי שירים אותם ויתן להם יד,זה עצוב ממש,אני חושבת שהמוסדות הלימודיים והמשפחות הם הגורמים היחידים שיכולים איכשהו לתפוס את העניין ולעורר את העניינים.
...הָיוֹ הָיָה

א. אכן באמת צריך שהמוסדות ייקחו את זה בידיים, ולא בקטע של כפיה ואילוף - כי כמו שכתבת - זה לא עובד, אלא בקטע של הסברה, נניח שבביה"ס ישמעו (כמובן בפירוט יותר וכו') את מה שאת כתבת בשרשור על אורך החצאית - בטוח שזה יועיל מאוד!

ב. ואכן גם צריך מישהו באותו מקום, וזה בעצם הפורום, אז גם אם יש שוני ברקעים של כ"א וכו', אבל בסוף אין כאן עליונות וכדו', ולכן דברים יכולים להועיל יתר!

ג. וכמובן שיש כל מיני אפשרויות להחדיר ולהאדיר דברים, בין אם ע"י בני אותו גיל, ובין אם לא, בשלל ווריאציות, ומכאן תצא הקריאה...

נכון,הבעיה שנוער פחות מרגיש בנוחנועה גבריאל
לפנות לכל מיני גורמים מלמעלה מה שנקרא, ולדוגמא הפורום הזה זה מקום מעולה,אבל אני חותמת לך שכמעט אף אחד מהנוער שנמצא במצבים הקשים לא מכיר את הפורום. אני יכולה להגיד לך שאם יש כאן מישהי אחת מהאולפנה שלי אני הופתע בטירוף! גם הרבה פעמים הנוער לא יודע שהוא במקום לא טוב,אחרת רובם לא היו נכנסים לזה(ברור לי שיש כאלה שנמצאים שם למרות שהם ידעו שזה לא טוב,אבל הושפעו מהחברה ושלל גורמים אחרים). נקודת המפתח היא שהנוער שנמצא במצבים הקשים ידע שהוא נמצא במצב לא טוב,רובם לא יודעים זאת וחושבים שהם במקום שטוב להם,לכן הם גם לא יחפשו עזרה,כי בעיניהם אין צורך בכך.
אז תספרי להם עליו.הָיוֹ הָיָה

ואם יש לך יכולת להזיז בעצמך דברים - תזיזי

וכן, לפעמים אפשר גם להציע בנימוס למבוגרים, זה יכול להשפיע!

(וקשטתי את עצמי תחילה, אך אכמ"ל)

ותמיד את יכולה לדבר עם חבירות שלך על כל העניינים האלו, הן לחזק אותן (ואם הן אכן תתחזקנה  - הן תחזקנה אחרות, והאחרות אחרות, וכן הלאה) והן לרתום את מי שבעניין לפעילות!

"גדולים מעשי חייא" - זה המוטו!!

אל תדאג,אני מנסה ממשנועה גבריאל
כמו שכתבתי כבר בעבר, אני נמצאת בחברה פחות תורנית,אמנם חברות שלי הן בנות טובות ואיכותיות אבל הרמה הדתית באולפנה שבה אני לומדת פחות טובה(לא רק אני אומרת,זה די ידוע) ודווקא בגלל שראיתי לא מעט בנות שהולכות בדרך לא הכי כשרה בלשון המעטה,אני הצלחתי להגיע למה שהגעתי היום ולהסיק את מה שהסקני,כנל לגבי כל מה שכתבתי על צניעות,זה דברים שפשוט הגעתי עליהם בכוחות עצמי וגם שמעתי מעט רבנים,כי גם לי נתנו תשובות די שטחיות אבל לא הסתפקתי ובדקתי. ואני אכן באמת משתדלת להשפיע ולדבר עם חברות שלי ולהביע את הדעות שלי בפומבי,ואני עושה את זה,אני בטוחה וגם יודעת שזה מעורר בחברות שלי רצון להתחזק(הן אומרות לי), אבל עדיין זו רק ההתחלה. אני בעז"ה הולכת שנה הבאה לעשות שרות במקום שהנוער שם נמצא ברמה לא טובה בכלל,ואני אשתדל בעז"ה בכל כוחי להרים את המצב ולחזק,זה רק בסיעת הדשמיא. בסופו של דבר צריך רק לעורר אצלם את הרצון הזה של להתקרב לה' והם כבר יוכלו להמשיך,כי זה מסע שלא נגמר לעולם.
אשרייך!הָיוֹ הָיָה

"לכי בכחך זה והושעת את ישראל"

עמ"י בכלל, והצה"ד בפרט, צריכים עוד חבר'ה כמוך!!

כנל לגביך ולגבי כולםנועה גבריאל
שכל אחד יעשה השתדלות לחזק ולהרים את המצב,דווקא אנחנו בתור נוער יכולים הכי להשפיע,שתדע.
אתם ממש לא מביניםכיפת ברזל-סרוגה
לסוגיה כזאת צריך להכנס מההתחלה, לראות את התמונה הכללית, מאיפה לך שמי שהציע את הרעיון זה אחד שהוא חילוני/מסורתי שמתחזק והתחיל להגיע לבני עקיבא ועדיין לא יודע את כל ההלכות/לא מקפיד עליהן וכל שאר השבט התנגד, או אפילו חשב על זה קצת ואחרי כמה דקות החליט שהוא מתנגד?
סליחה על ההקפצהכיפת ברזל-סרוגה
אבל המשפט הזה זיעזע אותי ממש, אני לא יודע אם את בבני עקיבא או לא אבל בשום סניף שאני מכיר לא היו חושבים לעשות דבר כזה אז בבקשה לא להוציא לעז על תנועה שלימה שהערכים שלה אם לא שמת לב הם תורה ועבודה
עם כל הכבוד לבני עקיבאשמואל_(הי)

לא רוצה לבאס, לקחתי חלק זמן קצר בבני עקיבא, ועם כל הכבוד לערכים שלה, תגיע לסמינריון הדרכה אחד ואז תיראה שללכת לים בנים בנות זה לא כזה רחוק אצלם.
הבנות בסמינריון והבנים היו כמעט מעורב לגמרי, שלא לדבר על זה שדרישת הצניעות הייתה ממש נמוכה שם.
אני לא אומר שככה צריך להתנהל, אבל להשתמש בתנועה בניסיון להסביר למה אסור או למה מותר זה טיפשי.

תאמין לי אני מכיר את בני עקיבא הרבה יותר טוב ממךכיפת ברזל-סרוגה
אני כבר 6 שנים בתנועה אחרי כל האחים שלי שהיו רכזים בסמינריונים/ קומונריות ונכון יש משהו במה שאתה אומר, אבל מכאן ועד לללכת לים יש גבול.

התנועה (אמנם לא מרצון גמור וזה לא כתוב בשום מקום) לקחה על עצמה לקרב את המסורתיים והחבר׳ה הפחות דתיים, אבל מרוב שהיו חבר׳ה כאלה שהתחברו לרעיון והציפו את התנועה נהייתה תדמית של "לא דוסים"
לא הבנתי את מה שכתבת לגבי התנועה..קולמוס הנפש.

יש כלל ברור. כלל בכל מקום שמתקרא כמקרב.

הכלל הוא, אתה מקרב יהודים אל התורה. 

אתה לא מקרב את התורה אל היהודים.

אני חבדניק, זה מה שאנחנו עושים, ולכן מגיל 0 אני בשליחות.

אבל התורה לא תזוז ממקומה.. יש כללים ברורים של צניעות, ולצערי המצב של הצניעות בבני עקיבא כמו שהבנתי, וכמו שגם אחרים שהיו בבני עקיבא כותבים פה. הוא מצב לא ממש לפי הכללים האלה.

עצם זה שמתוך תנועה כזו, יכול להגיע מצב שבו, לא מספר ''חניכים'' בודדים, אלא שבט שלם, (אפילו אם הוא קטן) לא מבין בכלל את הבעיה הנוראית שבללכת לים מעורב, בנים ובנות. זה כבר מריח מסריח..

שוב. כשאתה בא לקרב משהו, ואתה אומר, לא נורא, נקרב אותו, נקרב גם את התורה אליו..קורה אסון.

א. אתה יודע בכלל כמה זה שבט?כיפת ברזל-סרוגה
ב. אני מאמין שגם בבתי חבד אנשים שמגיעים לסעודות שבת לפעמים מגיעים עם לבוש לא 100%

ג. אני לא אומר נקרב את התורה אליו, אלא לא נקרב אותו בבום, אתה לא יכול לבוא לבנאדם שכל היום הולך בלבוש לא צנוע ולחייב אותו ישר לשים גרביים ארוכים וכיפה גדולה ולגדל פאות.
ועוד משהו קטן ל''כיפת ברזל ס''קולמוס הנפש.

יש הבדל בין תנועה, שלא רואה כ''כ בעיה במעורב, מלכתחילה .. והמצב של הצניעות מבחינה זו, כבר מלכתחילה הוא בעייתי. לבין בית חב''ד, שלא מחנכים לכזה עניין, שזה ''מותר'', ועושים את כל המאמצים האפשריים שמשהו כמו זה לא יקרה.. 

מתוך נסיון אישי, כשעשינו פעילות לילדים, והיה נגיד, 7 בנות, ושני בנים.. עשינו מאמצים לא יתוארו.. בשביל לשמור על ההפרדה, ולעשות משהו מיוחד לבנים ומשהו מיוחד לבנות.. וזה קשה, במיוחד עם קהל כמו שלנו.

משא''כ שם, שזה די לכתחילה, וזה די ''מותר''..

אתה צודק בעיקרון. אבל זה לא קשור לנידון דנן.הָיוֹ הָיָה

"לקרב את התורה אל היהודים" זה להגמיש את ההלכה, ולתת מקום לכתחילה לשנות את גדריה.

אבל לפתוח מקום שלא מתנהל ע"פ ההלכה, כדי למנוע מקום אחר, אם לא הופכים את זה ל"שיטה", זה בסדר, (ונצרך, לצערינו...)

אני בטוח שגם בבית חב"ד לא כופים על כל תרמילאי לשמור מצוות.

אותם אלו שהופכים את ה"חברה מעורבת צנועה" (עלאק...) לאידיאל הם אכן הבעייה. ובהם מחיתי כאן בדיוק כמוך

מסכים עם דבריך, אבל ליתר דיוק..קולמוס הנפש.

כי פשוט זה היה נשמע קצת צורם..

המקום עצמו מתנהל על פי ההלכה.

אבל לא נכריח כל אחד שבא אליו לשים כיפה וציצית.. כי אז לא יבוא אף אחד.

אבל לא הפכנו את זה להלכה. 

עקרונית אני מסכים עם כל מה שכתבת, רק תיקנתי את השורה של ''לפתוח מקום שלא מתנהל ע"פ ההלכה, כדי למנוע מקום אחר, אם לא הופכים את זה ל"שיטה", זה בסדר, (ונצרך, לצערינו...)''

כי היא לא ממש מדוייקת.. כי זה לא מה שעושים בבית חב''ד..

אבל השאר בסדר

סגרנו...הָיוֹ הָיָהאחרונה

אתם לא שמים לב שאתם מאכילים טרול? פתח שרשור ונעלם?קרן-הפוך
מזתומרת?אפשר גם לערוך דיונים נוספים בין מגיבים בשרשורנועה גבריאל
מה אכפת לנו?הָיוֹ הָיָה

אנחנו דנים בינינו, הפסד שלו.......

מגיבה פה על כל השרשור.. באתי מאוחר..מכורה לכתיבה!!!

אני גם גרה וחיה בחברה מעורבת (דתית) ואני חושבת שיש לי אותן סוג דילמות כמו של מי שפתחה את השרשור. אני בבני עקיבא במושב קטן ומעורב.

כמובן שבחופשים יוצאים לכנרת ולמעיינות בסביבה. אצלנו כשהולכים לכנרת ברור לכולם שהולכים לכינר (=הבנים שם והבנות כאן). 

בדיעבד חלקם נפגשים אחרי הלשון של היבשה ושוחים יחד ונהנים. כמובן בזמן שלא במים- אז ביחד בשטח שמחוץ לנפרד.

אני רק באה לומר שזה חד משמעית נסיון מאוד מאוד מאוד קשה עד בלתי אפשרי.. מה גם שכולם מתייגים אותך כדוסית ומתבאסים שאת תמיד הורסת כל חגיגה. 

אני כל כך מבינה אותך (גם אם זה טרול..) ושתדעו לכם שאין לכם שום זכות לפי דעתי לומר שזה חד משמעית נוגד את ההלכה ולכן אסור. זה פסק כואב ולא הגיוני. (למרות שהוא נכון ואני יודעת את זה..)

אני חושבת שמתבגרת מתבלבלת באה יותר לבקש עצות להתמודד עם הסיטואציה ופחות שיאמרו לה מהי ההלכה. נראלי היא יודעת מה ההלכה.. בכל מקרה אולי אני  טועה והיא באמת רצתה תשובה ברורה- רק רציתי לומר אתזה..

מסכימה איתך לגמרי שזה קשהנועה גבריאל
כתבתי את זה גם בתגובות הקודמות שלי,אבל בסופו של דבר צריך לדעת איך להתמודד עם כל החברה וזה חלק מהעניין,זה באמת קשוח!
שוב, ל''מכורה לכתיבה''קולמוס הנפש.

אני מבין את הנסיון שלה, ולכן איעץ לה עצות אולי(אם יהיה לי..) ואנסה לעזור לה.

אבל נראה לי שלא שמת לב לכמה דברים שהיא כתבה, ושאני כתבתי בתגובות הקודמות..

גם זאת שפתחה את השרשור, מבינה שזה אסור על פי ההלכה.. ולכן אנסה לעזור לה, וכך כל אחד אחר פה.

אלא שהיו פה כמה תגובות שניסו להגיד שזה לא ממש אסור, וזה רק ''הידור'' שלנו, ועל כך באו התגובות כמו שלי, ושל עוד כמה אנשים, שבאו להבהיר שזה לא ''הידורים פרטיים'' אלא זו ההלכה! ואסור לנטות ממנה.

רק כשבאים מנקודת התחלה, (כמו האחת שפתחה את השרשור) שזה אסור, אבל קשה לי, אז תעזרו לי איך לעשות את מה שנכון..

אז כשבאים מנקודה כזו, אפשר לנסות לעזור.

אבל כשבאים מנקודת התחלה, שמלכתחילה, הנסיון, הוא מותר, והעבירה, היא בכלל ''הידור'', על כך יש לענות בכל התוקף, ולהסביר שזה אסור, וזה נוגד את ההלכה..

^^^^הָיוֹ הָיָה

את הכאב אנו מבינים, או לפחות משתדלים להבין או חושבים שמבינים,

ולכן ח"ו לא נתקוף אישית מי שלא יעמוד בזה

אבל לומר שא"א לומר הלכה חד משמעית כי היא כואבת??? לא הבנתי.

אלא אם התכוונת שזה לא לעניין לכתוב זאת כאן, ואז היה צדק בדברים (גם, לא מוחלט, אבל לא רלוונטי להתווכח על זה כי-) לולי מה שהסביר מהללאל בטוב טעם.

מסכימהמכורה לכתיבה!!!

בקטע שברור שזה לא הידור ובאמת אסור. אבל אני חושבת שכל מקרה לגמרי לגופו ולגמרי בהתאמה לאדם שחווה אתזה.

אני יכולה לומר לכם עלי ועל האחים שלי- כמו שכתבתי אנחנו גרים במושב עם סניף מעורב לגמרי לגמרי. אז ההורים שלי ממש התוו לכל אחד מהאחים את הדרך שלו ואת ההגבלות והאישורים שמתאימות לו.

למשל: מסעות וטיולים של הסניף. לאח שלי הרשו חלק ולי בכלל לא הרשו עד גיל מסוים שכבר די החלטתי על עצמי..

ברור שכל כך כעסתי ולא הבנתי למה הם עושים את האפליה הזאת, ואם כבר- אז למה למען ה' אנחנו גרים במקום הזה אם אסור לי לטייל עם השבט שלי ולנהוג כמו כולם?? נוריד את החלק של הלבוש- כולם עם קצר וחצאית קצרה/מכנסיים. על הבנים ציצית אין מה לדבר בכלל.. דוס זה קללה ופשוט אווירה לייטית פחות או יותר. אני רק מדגישה שבשנים האחרונות כשכל אחד הלך לישביה/אולפנה תיכונית החבר'ה ממש התחזקו ונהיתה מגמה של דוס מגניב..

בקיצור- אפשר לומר שההלכה אוסרת. רק פשוט באמת צריך לבדוק..

באמת, תעשו טובה..קולמוס הנפש.

בבקשה שאף אחד לא יגיד ''קשה לי, אז ההלכה שלי קצת שונה.. תוותרו לי''

ואני כותב את זה לא בקטע של להתלונן בכלל!

אני חרדי לגמרי.. בית חבדניק, ומגיל 0 אני גר בשליחות. כמו כל האחים שלי(ויש לי הרבה..) ואף פעם לא חשבתי על ה''עניין'' הזה, שבגלל שאני בבית חב''ד, ויותר קשה, אז מותר לי יותר..(בשיא הציניות)

ומגיל 0 אני עם מטיילים, שמדברים על כל העניינים שבעולם.. וכל הזמן הם בבית שלך, ואין פה אף משפחה דתית בגלובוס.. וכל החברים שהיו לי הם משפחות לא דתיות ברמה כזו שחלק היינו צריכים לשכנע בקשר לברית מילה.. אז באמת.. תעשו טובה, אני כבר רואה פה אלף תגובות על זה ש''החברים שלי הם כאלה, אז ממש קשה לי, אתם חייבים לוותר לי''..

יאלה. לכולם קשה, גם למי שבחברה פתוחה, וגם למי שהכי ''דוס'', וההלכה נשארת אותה הלכה. ואנחנו אלה שצריכים להתגמש, לא ההלכה.. 

סליחה אם כתבתי קצת...

פשוט כבר אני רואה את התגובות האלה יותר מדי וזה די מעצבן..

אז אתה צריך להבין שיש אנשיםכיפת ברזל-סרוגה
שנולדו למציאות קצת יותר קשה ממך

על המושג "תינוק שנשבה" שמעת?
כן. אבל האנשים שכתבו פה הם דתיים.. שהיה להם חברה לאקולמוס הנפש.

ממש טובה, והם מנסים לתרץ בזה את זה שהם לא כ''כ מצליחים.

טוב, רציתי לכתוב הלאה, אבל במקום זה אשאל שאלה, אתה קראת את התגובות הקודמות שלי בשרשור הזה?

חלקםכיפת ברזל-סרוגה
להיולד למציאות אחרת זה גם חברה שונה אם לא הבנת....
הבנתי, אני לא מטומטם.. קראת את מה שכתבתי?קולמוס הנפש.

כןכיפת ברזל-סרוגה
לאיזה מהם אתה מתכוון?
אני חושבת שיש לנו התמודדות שונהמכורה לכתיבה!!!

מכיוון שיש משהו שונה בלהיות עם חברה שממש רחוקים מהדת ואפילו חילונים (כמו שאתה חי איתם), ובין להיות עם חברה דתיים, שמכירים את הדת ומגדירים את עצמם דתיים, פשוט לא מקיימים הכל ולפעמים די מזלזלים.

כשאתה חי עם חילונים,לפי דעתי אתה מבוצר בעמדה שלך וברור לך שלא תתחיל פתאום לחלל שבת ולאכול עוף עם גבנצ.. כי אתה רואה שני קצוות קיצוניים- אני, ששומר הכל  ומקפיד ומאמין, והוא שלא אכפת לו והוא פורק הכל ומחלל הכל חופשי.

לחיות עם חברה דתיים אבל מזלזלים בהרבה מצוות ודקדוקים, יותר קשה מהחוויה שלי.. בגלל שאתה פשוט חבר שלהם מלכתחילה כי הם דתיים, ומה כבר יכול להיות רע? כי הם הרי דתיים ושומרים שבת וההורים שלהם אפילו מתפללים במניין והכל.. זהו שלא. כי ההבדלים מאוד מאוד דקים ומבלבלים. למה לעזעזאל חברות שלי,שגדלתי איתם מגיל אפס, הולכות עם קצר ומכנסיים והבנים בשבט שלי הולכים בלי ציצית וכיפה קטנטנה, ואני לא יכולה?? הרי כולנו מוגדרים דתיים ציונים לאומיים. אז מה אני שונה מהם? לוקח יותר זמן להבין אתזה. אצלי ברוך ה, ההורים הדגישו מגיל צעיר שהרבה אנשים מהמושב לא יודעים את כל המצוות ולכן לא מקיימים הכל. ככה אני חונכתי וגדלתי. ותמיד אמרו לי שהם פשוט לא יודעים, אבל זה לא אומר שהם צודקים.

קיצר, רק באתי לומר שזה לא נכון להשוות חיים עם חילונים או מתבוללים לבין חיים עם דתיים שמזלזלים. 

זה גם לא נכון.. כי בחיים בבית חב''ד (במיוחד במקום שבו אני גרקולמוס הנפש.

אתה נתקל בכל סוגי האנשים.. כולל הכל, ויש גם את הסוג שאת אמרת, וגם את הסוג של אנשים שאינם שומרים תומ''צ לעת עתה.. [הרבי נגד המילה חילונים, כי היא באה מהשורש של חול, ויהודי הוא קודש, ולא חול]

אני מסכים שיש התמודדויות, ויש התמודדויות קשות, אבל

א: לא נכון לאמר שלא התמודדתי איתם.. אולי קצת פחות, אבל היה את העניין הזה.

ב: לכל אחד יש את ההתמודדויות שלו, ומה שאני כתבתי שם, זה שלא משנה מה ההתמודדויות שלך, אין שום התמודדות שהיא סיבה לאמר ''אני מסכן, קשה לי, תוותרו לי.. זה לא אשמתי''. 

כי כל אחד בעוה''ז נולד לעבוד, ולכל אחד יש משהו אחר שהוא צריך לעבוד עליו קשה, ואם הוא נכשל בזה, אז זה לא בגלל שהנסיון שלו יותר קשה מלכולם, ''לפום גמלא שיחנא'' לפי כוחו, נותנים לו את הנסיון, ולכן אי אפשר לתרץ את הכשלון ב''קשה לי, אז אני שונה, אז זה לא אשמתי''.. מקווה שהובנה כוונתי..

ואייי מה שכתבת מטורף לחלוטין כי את ראית משהו אחר פה בכתיבהיונתן המקורי

היא באמת לא באה לשאול על אם זה מותר כי כולם מבינים טוב מאוד לאן זה מביא הדברים האלו אבל תכלס היא רצתה עידוד שזה לא משהו ושהיא עושה בסדר בזה שהיא לא רוצה ולא מעוניינת 

בכיףףף אין על מהיונתן המקורי

גם לי זה קרה בעברשמואל_(הי)

הי,  הייתי באותה מצב כמו שלך, אותם דיונים, הרי כולם דתיים, מה כבר יקרה? לכאורה אין בעיה...
אז זהו, שזה לא עובד, אנחנו בני אדם ובסוף אנחנו מועדים, חוץ מזה שבים זה אף פעם לא באמת צנוע.
עכשיו אם מסתכלים רק על המקרה הפרטי,לא יקרה כלום, יכול להיות...
אבל לטווח הארוך כל מיקרה שורט טיפה יותר, במשך שנים הסתבכתי עם השמירת נגיעה, בגלל שמיקרים כאלה דרדרו אותי לאט לאט לדברים שאת ממש לא רוצה להגיע אליהם.
אז מבחינת הלכה, כמו שכבר אמרו לך, אסור.
אבל אני לא בא בקול של מה אסור ומה מותר, אני בא להגיד ממקום של מי שאת, זה רק יזיק לאדם שאת.
המלצה שלי, וזה בסדר לסרב ולהגיד שאת החלטת שאת לא באה וזה סופי, ואם הן חברות שלך הן יצטרכו לקבל את זה.

סליחה על התגובה החריפה-אנונימי-

(לדעתי)
פשוט לא!!!

עד כמה שיהיו גבולות תמיד יעקפו אותם

ובמיוחד כאלה שרוצים ללכת לים ביחד הם לא כאלה שידאגו עכשיו "שיהיה מחיצה במיים..." 

נורא לעניות דעתי בנים בנות זה רק יכול לגרום לבלאגןיונתן המקורי

רק לא זהיוסי כץ
אין אפוטרופוס לעריות
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך