ימינה בדרך לפירוק?
סמוטריץ' מכחיש.
כהנא מכחיש.
אין עשן בלי אש
ימינה בדרך לפירוק?
סמוטריץ' מכחיש.
כהנא מכחיש.
אין עשן בלי אש
מועד א': בנט המתואם עם לפיד מפרק את הבית היהודי כדי לזנב בליכוד ולחבור מחדש למפלגת האם מתוך מחשבה שסך החלקים יהיו גדולים יותר מהשלם. במבחן התוצאה הוא וחברתו שקד נשארים בחוץ. הציונות הדתית מתרסקת ל- 5 מנדטים.
מועד ב': בנט המתואם עם לפיד מאחז עיניים כאילו בן גביר מטרפד רשימה רחבה. הם העריכו שבן גביר ירוץ בנפרד וישרוף שלושה מנדטים, ושוב לא תהיה ממשלת ימין, וכך היה. שוב הוא מפרק את הציונות הדתית, עם שני מנדטים שהולכים איתו הוא סוחט מנתניהו את תיק הבטחון באיומי אקדח.
מועד ג': בנט המתואם עם לפיד מטיל וטו על בן גביר. הפעם הוא לא יכול לומר שבן גביר מטרפד. שוב העריכו שבן גביר ירוץ בנפרד ושוב ישרוף שלושה מנדטים, ושוב לא תהיה ממשלת ימין, וכך היה.
אז מה יש לנו, בנט גרר לשלושה סיבובי בחירות כדי להשאר באופוזיציה עם התאום הפוליטי שלו יאיר לפיד.
שני חלילנים נאהבים ונעימים שמעולם לא נפרדו.
בנט הולך לאופוזיציה בשביל לפיד?
הצחקת אחי.
ההסבר הפשוט יותר הוא שבנט הוא פחדן.
כשר כלכלה הוא פחד להילחם במכסים ובארגוני העובדים, כשר חינוך הוא פחד להיאבק באירגוני המורים וכשר ביטחון הוא הבטיח איזשהו מהלך יוצא דופן מול החמאס... אני בטוח שזה אוטוטו עמד לקרות...
וזה לא התחיל שם - זה התחיל באותו ראיון אצל ניסים משעל שבו הוא אמר שלו היה מתבקש לפנות את גוש קטיף הוא היה אומר שהוא לא מסוגל לעשות את זה - ולמחרת התקפל וחזר בו במקום לעמוד על שלו.
כנציג המפלגה שמייצגת את רוב המתנחלים הוא יישר קו ותמך בשב"כ כשהם עינו אזרחים - חלקם קטינים - כדי לחלץ מהם הודאות בפשע שלא ברור מי עומד מאחוריו.
בכל פעם שהיתה לו אפשרות להציג עמדה עקרונית ולהוכיח עמוד שדרה - הוא הוכיח בדיוק את ההיפך הגמור.
הוא לא הציב אולטימטום לנתניהו כשפינו יישובים או בגלל פסקת ההתגברות - אלא רק כשליברמן התפטר מתפקיד שר הביטחון.
בנט חושב על אך ורק על בנט ועל מה שהוא חושב שיקדם אותו - לא מדיניות כלשהי - אלא אותו כאישיות.
הוא מבין שאת תפקיד שר החינוך הוא חייב לרפי פרץ והוא לא מוכן להיות שר "נחות" וחושב שהאופוזיציה תעזור לו יותר.
אולי הוא צודק ואולי הוא טועה, אבל כך או כך, כל מעשיו נובעים מפחדנות ולא מתחכום.
לא יודע אם בגלל נתניהו או כי הוא עבר לשמאל
זה היה קרוב מאוד להתגשם אחרי מועד א', אלא שמיד אחר כך החזיר סמוטריץ' את בנט ככלב השב אל קיאו. המשך הדברים הלא הם כתובים בספר דברי ימי מחדלי הציונות הדתית.
היכולות שלו לשתות מנדטים ממפלגות אחרות הן עורבא פרח שהתגבש במוחם הקודח של הבנטיסטים. במקום לכתוב רשימות אחרות, בנט יכול לתמצת את מחדליו בשתים וחצי שורות.
וגם סמוטריץ' לא טלית שכולה תכלת. אפשר לגלול בשרשורים ישנים סמוך אחר מועד א' ולהווכח שהזהרתי את סמוטריץ' מפני משיכת יתר של החבל הקואליציוני. בנט לא עבר את אחוז החסימה, אבל משך את החבל מבחוץ. אמרתי שהמילה האחרונה תהיה של ליברמן, ואת אשר יגורתי בא לנו. היינו אז במצב טוב יותר עם 60 ח"כים בלי ליברמן, ועכשו יש לנו 59 ח"כים בלבד.
בנט ושקד מתואמים עם לפיד, וסמוטריץ' הוא כלבלב הדשבורד שלהם. לפני מועד ג' הבטיחו לו בערך כך: בוא איתנו, ואנחנו לא נכנס לממשלה בלעדיך. הרב פרץ יצטרף אלינו, ואחר כך נעיף אותו.
ועכשו- אם בנט, שקד וסמוטריץ' יקבלו תיקים משמעותיים זו תהיה ממשלת ימין, ולא- זו תהיה ממשלת שמאל.
ובנוסף- ראשות ועדה חשובה לשקד. אובייקטיבית אין מאיפה לקושש שלושה שרים עבור ימינה מתוך המכסה של הליכוד בקואליציה הדו ראשית.
...היא שהביאה את ביבי והליכוד למצב הזה.
עוד בבחירות הראשונות הליכוד וכחול לבן יכלו להקים ממשלה בלי הבלוקים מימין או משמאל.
בכל הטרלול הזה שקיים עדין (36 שרים זה טרלול רציני) אשם ביבי והליכוד.
כל שר או תפקיד אחר = חוסר משילות וממשלת שמאל ומדינה פלסטינית.
הבנתי 
אתה מחשיב את זה כטענה נגד ימינה? מה עבר עליך?
גוש הימין דאז, לפני שבנט פירק אותו, קבע בהסכמה מתווה פנימי לחלוקת תיקים בממשלה עתידית. בתוך כך התברר סופית שבנט הוא סוס טרויאני. זה התחיל ב- 2013 עת חבר ללפיד (ביבי אשם, חחחה). ב- 2015 סחט את תיק המשפטים באשר הוא לשון מאזניים, לא בלי איומים לחבור ללפיד ולהשאיר את נתניהו באופוזיציה. ב- 2019 סגר עקרונית עם לפיד, והיה צריך לשחד אותו עם תיק הבטחון כדי להחזיר אותו לצד הימני.
גם עכשו הוא סגור (לכאורה) עם לפיד, אבל טקטית לא נעים לומר בפומבי מה שעלול להרגיז את הגרעין הקשה שקרוב יותר לרבנים אליהו ואריאל, ולא לרבני צוהר. אז מה עושים, מפקיעים שערים. אובייקטיבית אין לליכוד מאיפה לקושש לבנט 4 תיקים מרכזיים לו, לשקד, לסמוטריץ', ולפרץ. גם לא 3.
הכי טוב שהצליח הליכוד לשמור לעצמו מעמדת נחיתות במשא ומתן מול מחנה רק לא ביבי הוא מחצית קדנציה בראשות הממשלה, שר לבטחון פנים, ושר תחבורה. מלבדם- עוד ששה תיקים לענייני כלום. אם טעיתי אשמח לתקן. מתוך שני תיקים מהותיים שנשארו לליכוד דורש בנט שלושה... בנוסף לחינוך ששמור לרב פרץ. לא מסתבר שבנט לא יודע לספור עד 61. המנדטים שלו יכולים להשלים את החסר למחנה רק לא ביבי בהפחתת הנדל והאוזר.
אם בנט יביא לאישור הצעה לחבור רישמית לממשלת שמאל עם לפיד ויזבק, תמורת תיקי בטחון, משפטים, חינוך, ותחבורה, ולא יהיה לה רוב, אני תורם בלי נדר 30 אלף ש"ח לכל מטרת צדקה שתבחר.
מה ציפו לקבל את שר הביטחון או חוץ או משפטים? למה איזה משרדים אחרים הם בעלי השפעה ימנית?
הממשלה שהוקמה היא ממשלת שמאל עם או בלי ימינה אז למה כל המו"מ הזה מבחינת ימינה? ברגע שנחתם ההסכם בין ליכוד וכחול לבן ונחשף מה הם מקבלים בימינה היו צריכים להגיד: זאת ממשלת שמאל ולא נצטרף
דרך אגב לא פלא שנתניהו רוצה את ימינה בממשלה (במחיר מסויים) וגם שס וג' מנסים שתצטרף
אבל בנט הוא בנט, רוצה ללכת עם ימין ולהרגיש בלי. מכל התיקים שהוא דורש, ואין לליכוד מאיפה להביא אותם כמו שציינתי קודם, אין שום כלום של דאגה למגזר הדתי לאומי. בנט מפקיר את ישיבות ההסדר, ואת האולפנות, ולא דורש ייצוג במועצות הדתית וברבנות הראשית. הוא לא דורש העמקת תכנים יהודיים בבתי ספר. הוא לא דורש מלחמת חורמה בפרסומי תועבה. הוא לא יוצא נגד מסעדות טריפה שמציפות אותנו. הוא לא דורש תקציבים לבתי כנסת לתפילה ולשיעורי תורה. הוא מפקיר את המקוואות. בג"ץ ביטל איסור הכנסת חמץ לבתי חולים, האם שמענו מבנט או ממי מאנשיו התייחסות כלשהי, חוץ מלהצטלם לתקשורת ולמכור לוקשים לציבור.
בנט הוא החלילן מהמלין, שמוביל את המגזר לנהר בדרכו של עמיר פרץ ממפלגת העבודה. וכמו בעסקים, אם אין לך מוצר יחודי למכור- אתה נמחק. תם עידן המכולות השכונתיות. ימינה עם ששה מנדטים לא יכולה להתחרות מול הליכוד על אותו מאגר קולות. תסיק את המסקנות לבדך.
הוא סירב להצטרף להסכם בן גביר עם הרב פרץ חרף שיריון מקומות פנטסטי לתקומה, לפני שיקבע לוח זמנים לפריימריז.
ואני אומר שהוא הציף את סוגיית הפריימריז למטרות טקטיות ומניפולטיביות, ועילה להצטרף אל בנט, ולהשליט אותו מחדש על הציונות הדתית.
ולשלוח את הרב פרץ הביתה בשניים או בשלושה שלבים.
בינתיים אין פריימריז, ולא נראה כזה באופק.
במיוחד המשפט הזה
בכל פעם שהיתה לו אפשרות להציג עמדה עקרונית ולהוכיח עמוד שדרה - הוא הוכיח בדיוק את ההיפך הגמור.
נתניהו שבמשך שנים לוקח קולות ימין ובמקום לקדם סדר יום ציוני חובר לשמאל להקים ממשלה ומפקיר את עם ישראל לידי משפטנים פוסט ציונים מושחתים
נתניהו. שמאל, חלש
ושימשיכו הפראיירים להצביע לו...
תסמונת האשה המוכה.
שממשיך להצביע ימינה...
תסמונת האישה המוכה.
אדם שחשב ועשה את הבחירה שלו לתמוך במפלגה מסוימת כי הוא יותר מאמין בה ובעומדים בראשה, אי אפשר לקרוא לו פראייר או אישה מוכה. הדמגוגיה הזולה הזו משעממת. כשאין טיעונים טובים, הכי קל להמציא טענות איש קש ואז להילחם בהן מלחמת חורמה.
אז מישהו ישב ועשה את הבחירה שלו, שהוא יותר מאמין בליכוד וביבי, מאשר בימינה ובנט...
אבל הוא לא פראייר ב כ ל ל,
ומה הקשר אישה מוכה? מתי הליכוד הזיק לערכי הצה"ד? רק בנט הזיק להם! עובדה! כל מי שאומר שהליכוד גרוע אפילו מבנט הוא "דמגוגיה זולה ומשעממת" והוא אומר את זה רק כי "אין לו טיעונים טובים"...
ועכשיו ברצינות, שב ותחשבן מי הזיק יותר לצה"ד, לתורה, לא"י, ואז תגיד לי פראייר מי שמצביע למי...
אני רק מדמיין לעצמי את בנט בראשות הליכוד ונתנייהו בימינה, מה הייתם אומרים אז...
אתה אומר שאם היו אומרים שאם לא היו בדרך לפירוק, כולם היו אומרים שהם כן הולכים לפרוש?
ובנט ושקד ילכו לליכוד (נשמע הזיה, אבל כך אני מקווה..)
על פירוק חיזבאללה.
ומה עם חמאס לבנון?
ומה עם ארגוני טרור נוספים?
שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:
1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.
2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.
3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.
סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר
מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.
יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.
היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.
כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.
הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.
לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.
אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.
מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.
במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.
כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.
פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.
אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.
היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.
האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.
איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?
ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.
קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת
)
יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה
יש שם גברים ונשים בהפרדה
מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)
יש הרבה אנשים.
מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.
מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.
מדמיין -
מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.
את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.
לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -
*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם
*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.
לטווח יותר ארוך, האפשרויות -
*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)
*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.
*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.
נ.ב.
למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...
איראן פשוט נכנסה לסבבים
ותכלס
חיזבאללה חי ובועט
כנ"ל איראן
(כן פגעו בהם
מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)
מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים
ואנחנו נמשיך לחיות על החרב
כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה
הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.
כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.
אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.
צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.
בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.
כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל
מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות
חיים.
תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...
(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).
כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)
אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.
כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.
מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי
אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.
מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
מעליל עלילות דם.
בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:
… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.
אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.
באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?
רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")
מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים
.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .
חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.
אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.
חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות
כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.
תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!
עליך. זה לא נותן לי כרגע.
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.
מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים 
אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...
כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:
לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:
לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.
עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.
קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.
מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).
אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'