מה הבעיה בחצאית מעל הברך??
מה הבעיהבלי עין הרע
זה לא צנוע. מה השאלה מה הבעיה עם חצאית מעל הברך או למה צריך*שירה*
ללכת בצניעות?
היא לא סתם שואלתיני08
אם היא שואלת סימן שיש משו יותר בעומק של השאלה וזה צריך לדעת מה מפריע לה
באמת שאלה...צ'יקטנה...
אסור!!!אני העבד של ה'
"שוק באישה ערווה"
אתם עונים לה בצורה ממש שטחיתנועה גבריאל
אז יש לי כמה דברים להגיד לך בהקשר של לבוש צנוע. דבר ראשון, כל עניין הצניעות של האישה הוא *ממש לא רק* בגלל הבנים. החובה שלנו להתלבש צנועה ממש לא נובעת רק מהקטע שאנחנו צריכות יעני לעזור לגברים לא ליפזול ולא לגרום להם להיכשל, כי יש בצניעות של האישה דבר הרבה יותר עמוק מזה. והטעות הזו שאנחנו צריכות לשמור על הצניעות רק כדי שהבנים לא יסתכלו עלינו זה טעות מיסודה וזה גורם למלא בנות להגיד "מה אכפת לי,שישמרו על עצמם,למה אני צריכה להידפק מזה". אני אישית מאמינה שאישה שמתלבשת צנועה היא קודם כל מכבדת את עצמה, ולא ישר ממראה את הגוף שלה, וזה גורם למי שעומד מולה להסתכל יותר על הפנימיות שלה,על המידות הטובות שלה ולא רק על החיצוניות שלה. סתם נקודה למחשבה:דייג אוהב דגים?התשובה היא לא!הוא אוהב את *הטעם* של הדגים,אחרת הוא היה משאיר אותם חיים בים ולא היה דג אותם. כנל לגבי העניין שלנו,נגיד סתם מישהו שלא מכיר אותך מתחיל איתך ברחוב,זה כי הוא אוהב אותך? כי הוא אוהבת את האישיות שלך ואת מי שאת באמת?ממש לא!כי הוא נהנה מהמראה שלך ומהחיצוניות שאת משדרת,וככל שתלבשי יותר צנוע,כלומר שהחצאית כן תהיה מתחת לברך אז החיצוניות שלך פחות תוחצן החוצה ושמישהו באמת יאהב אותך הוא יאהב את האישיות שלך,וזה הכי חשוב,כי בעז"ה כשתיגדלי את תתחתני עם האישיות של האדם שיהיה איתך ולא עם החיצוניות שלו.
דבר שני, עניין הצניעות והחובה ללכת עם חצאית מתחת לברך הוא בסופו של דבר הלכה גמורה,וכחלק מהעובדה שאנחנו יהודיות מאמינות,אנחנו לא יכולות רק לקיים את מה שמסתדר לנו בהגיון ושנוח לנו לקיים,אלא אנחנו צריכות גם לקיים את מה שיותר קשה לנו,את כל הלכות הצניעות. עיקר השכר שהאישה מקבלת בעולם הבא(וגם בעולם הזה) הוא על הצניעות שלה(כמו שבנים מקבלים את השכר על לימוד תורה אז נשים על צניעות),כי זה חלק עיקרי מהיעוד של האישה(בנוסף ליעוד של כל אישה באופן פרטי)לכן חשוב שנשמור על הצניעות.
בנוסף, דבר שלי מאוד עוזר בקטע של הצניעות הוא העניין שכמו שאני רוצה שיהיה לי בעז"ה בעל צדיק,עם מידות טובות וכו,אני צריכה להיות ראויה לו כדי שאקבל אותו.אני לא יכולה להתנהג איך שאני רוצה ולא לעבוד על המידות שלי,ולא להיות צנועה מספיק ולצפות לקבל בעל עם כל המעלות. וחלק מהמעלות של האישה הוא עניין הצניעות,גבר באמת צדיק ירצה שאשתו תהיה צנועה,ושיהיה לה חצאית מתחת לברך,אמנם לא רק זה קובע את הצניעות של האישה(יש גם צניעות פנימית,שזה באופי ולא באופן חיצוני) אבל זה נחלק נכבד מכל העניין.
משהו אחרון- חכמים היו צריכים לקבוע גבול מסויים שיחשב בגדר צנוע וכל מה שפחות מאותו גבול כבר לא נחשב צנוע. ולכן, הם קבעו שחצאית צריכה להיות מתחת לברך,והם לא נתנו לכל בת לקבוע מה צנוע בשבילה ומה לא,אחרת התורה הייתה הופכת לכמה תורות וגם לא היה גבול מוגדר למה נחשב לבוש תנוע. לכן,אין כאן את העניין של להתקטנן- מזה משנה אם זה מתחת לברך או 2 סנטימטרים מעל, בסופו של דבר הם היו צריכים לקבוע גבול אחיד.
מקווה שהצלחתי להבהיר את הנקודה.
כל הכבוד!!!הָיוֹ הָיָה
באמת, הסברה מעולה ו אמיתית,
אז למרות שאני לא השואל - וכמובן - כבן - אין לשאלה השלכות לגבי, הייתי מוכרח לכתוב את הפידבק הזה!!
איזה כיף,תודה!!נועה גבריאלאחרונה
אאחושבת בקופסא
כי ההלכה אומרת שצריך לכסות את הברך! לא הבנתי למה השאלה?דסדוסה
אה! יש לי את התשובה הניצחת!שמינייייייסט
כי חצאית קצרה גימטריה מוות... נכון שהאמנת לי? נכון שיכנעתי אותך? (סתם)
זו שאלה כל כך קטנה למה שהיא תטריד מישהי... סנטימטר לפה סנטימטר לשם...
אבל כנראה את רוצה יותר מזה. אני מאמין שהשאלה הזאת היא איתות מהנשמה, מהרצון שלה לחיים משמעותיים יותר.
(אפשר בהרבה דרכים... לגבי הנושא הספציפי הזה אני מכיר כמה שות"ים טובים בנושא... אשמח להפנות אותך כשאזכר בהם)
הדרך הבטוחה היא לשאול באופן ישיר את מי שצווה אותך על זה...יכול להיות אגב שהוא יתברך שלח לך את השאלה הזאת כדי שסוף סוף ביתו המתוקה תיצור איתו קשר סוף סוף. הוא מתגעגע נשמה!
בהצלחה רבה! את נשמה גדולה כפרה.
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים