..13544

@רגע שלם פתאום קלטתי את השם של הניק שלך, הוא מהמם

חח נשמהרגע שלם

תודה רבה. אשמח שתשתפיני(אני לא בטוחה אם המילה הזו תקינה) מה הבנת

הקטע של באמת לחיות את הרגע13544

כמו שהוא לחוות ממש את החוויה השלמה, הייתי רוצה להגיע לזה

וואו.רגע שלם

זה ממש מרגש ומקסים שהבנת את זה ככה. כי יש בביטוי הזה כ"כ הרבה כיוונים וצדדים

ואהבתי את המקום שאליו לקחת אותו. אמן שנזכה לכך בע"ה.

בעזרת ה13544

רוצה לכתוב עוד צדדים? אני ממש אשמח

כתבתי על זה פעם באריכותרגע שלם

צריכה למצוא את זה.

וזה ממש מתחדד עם הזמן, בע"ה כשאמצא זמן בנפש לכתוב את זה(זה קורה בערב-לילה)- אניח זאת כאן.

ובכןרגע שלם

התיישבתי לכתוב.

את זה כתבתי כמעט לפני שנתיים כשהחלפתי שם לניק.

קצת על השם החדש - נסיונות פעילים

זה די מצחיק לקרוא את זה. כי הייתי במקום כ"כ אחר בחיים... מקום פחות בשל.  אז קחי את זה בערבון מוגבל.

קצת קשה לי להכניס מושגים מופשטים לתוך אותיות. אבל בשבילך אנסה.

בכל אופן לא רוצה להלאות אותך בפילסופים המייגעים שלי, יש לי נטייה לכך.

אז אכתוב בכמה נקודות..

רגע שלם. זה איך שאני רואה את זה היום, סליחה אם זה יצא ארוך.

-רגע- זמן קצוב, מועט. לא יודעת איך אפשר להכניס אותו למילים, זמן זה מושג כ"כ חמקמק.

-שלם. לכאורה נראה לנו כשלמות, אבל בעצם שלם זה מלשון שלום, השלמה,(במקרה הזה).

-איך שאני רואה את הדברים, רגע שלם מגיע ממקור שלם (פה אני מתבססת על פסקה של הרב זצ"ל, זאת שכתובה בשרשור למעלה, היא מובאת ב- 'חדריו')

ובכן- האדם מלא קרעים באופן טבעי- גוף ונשמה, נפש אלוקית ובהמית(היא אחת אבל יש לה נטיות שונות) שכל ורגש וכן הלאה.

מטבע הדברים לא הכל הולך לנו חלק- בעבודה עם עצמנו, בעבודת ד', עם אנשים. וזה בעיקר נובע מהמרכיבים האישיותיים שלנו שמתנגשים לפעמים.

מאחדים את הקרעים האלו ע"י רעיון כללי. מהו אותו רעיון כללי?

מעניין למה הרב התכוון בדיוק

אבל ממה שאני חשבתי עליו(אני ממש מקווה שמחשבתי ישרה ולא מוטעית),

הרעיון הכללי הזה זו הקריאת כיוון של החיים שלנו- השאיפות, התכלית, השאלה- למה אנחנו כאן.

הרעיון הכללי מבחינתי בכלל לא מתחיל אצלנו באופן פרטי (יש את זה כמובן, אבל זה לא העיקר) הרעיון הכללי מתחיל מהתורה, ולא רק מתורה פרטית, אלא מתורה של עמ"י, 'אשר בחר בנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו', העובדה שאנחנו עובדים את ד' לא כיחידים, אלא כעם ישראל.

הרעיון הכללי הוא לראות בגאולת ישראל מתוך סגולת ישראל, ולראות עצמנו כחלק מהשיירה ההולכת לכיון אחד. שעובדת את ד' יחד ומשלימה אחד את השני.

השלמות מגיעה ממקור התורה, אין דבר יותר שלם וודאי מהתורה. טעות לחפש את הנשמה שלנו ברחוב או בטלוויזיה, צריך לחפש את הנשמה שלנו בתורה- כי הכל נמצא שם. אין ללכת רחוק. והבירור הזה כואב כל כך, חד כל כך. לא קל לחיות את זה, ועד שמבינים את זה- יש כמה שנים לעבור. ובירורים כואבים כמו ניתוח. אבל הם משתלמים- כי זה החיים שלנו.

-רגע שלם זה כשהנשמה מאירה באמת. כי הנשמה גם כן היא-מקור השלמות- היא תמיד משתוקקת ומתגעגעת לד'.

-רגע שלם זה החיבור הטבעי לעצמנו וממילא החיבור לד' ית' וממילא החיבור לכלל-ישראל.

-רגע שלם לעיתים מגיע מתוך משברים- אם יודעים להפיק את המיטב מהמשבר ובעזרתו להצמיח בנו כוחות חדשים, מדרגות חדשות שלא היו קיימות לפניכן.

-רגע שלם זה אהבה אמיתית, ופנימית. כי אהבה (לא התאהבות) זה מרגיע, מלטף. יש בה רכות שגורמת לנו להיות שלמים.

-ברגע שלם- אין הכוונה בשלמות, שהרי אנחנו בני אדם ורק הדומם שלם, תמיד נהיה שואפים וחסרים. שלמות-זה בעולם הבא. 

בעולם הזה- השלמה, בנייה התקדמות, ולהיות שלמים עם מקומנו.

-לזכור שרגע שלם הוא רק רגע. רוב החיים שלנו הם מלאים בטלטולים ותהליכים, הרגעים האלו נמצאים בקול דממה דקה, בזמנים שאף אחד לא מצפה להם. ברגעים שלא מוכנים ומצפים בכלל לקבל

ואז זה פשוט מאיר בך, ככה בלי התראה.

ברגעים האלו שמגיעים לירושלים, נושמים את הקודש שבה ואת כל הנשמות שהולכות שם, וסתם מתיישבים על ספסל לבד ושומעים את הקולות, רואים את נגני הרחוב והקבצנים- ואז זה רגע שלם.

או החיבוק הזה אחרי געגוע, או שאת חושבת שיום יבוא ויהיה לך בית משלך עם האיש שלך ויהיה שם אהבה- וזה שלם.

ועוד ועוד.(כמו שחשבתי- זה יצא ארוך. אז סליחה, זה חזק ממני)

אמאלה13544

את לא יודעת איפה זה תפס אותי

וואו אמאלה לקחת את זה לכיוון ככ מהמם אני ממש בתקופה של מלא מלא בירורים וזה ככ מרגיע 

וואו אני פשוט בלי מילים 

תודה על זה ממש ממש 

(ותדעי שאני לומדת ממך מלא מלא ותודה)

ב"ה.רגע שלם

אני שמחה לשמוע.

תדעי שבירורים זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך. והם הולכים להיות קשים ומגדלים בע"ה.

אז תתכונני ותשמחי עליהם כי הם יהפכו אותך למי שאת. בהצלחה יקרה

בעזרת ה13544אחרונה

תודה לך

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך