חשוב לכם שהבעל שלכן יהיה בצבא או שזה לא מהותי לך?
אני שואל בשביל לדעת עד כמה בחירה אישית של בחור משפיעה לו על השידוך...
חשוב לכם שהבעל שלכן יהיה בצבא או שזה לא מהותי לך?
אני שואל בשביל לדעת עד כמה בחירה אישית של בחור משפיעה לו על השידוך...
אני חושבת, שכל בנאדם שיכול להתגייס ולתרום בצבא ילך ויתרום, בין אם הוא יהיה טבח, בין אם משגיח כשרות, ובין אם הוא יהיה לוחם בסיירת מטכ"ל, שיעשה בצה"ל מה שהוא יכול, ובצורה הכי טובה! זה לתרום למדינת ישראל. אתה יכול לבוא ולגרום לעולם טוב יותר! לא תעשה את זה?!
אני מדברת על המציאות עכשיו, שמה לעשות? אנחנו לא חיים במדינת הלכה...
אנשים שם יורדים...(וגם אם תביא כאלה שלא) לא נכנסים למקום שיהווה לך נסיון... זאת דעתי בענין!!!
אין אוכל חלבי קר בצה"ל כולו.
וחיילות והצבא מאוד מכבדים את העובדה שדתיים שומרים נגיעה וייחוד.
ובשבת אין פקודות ואין פלאפונים בחדר אוכל בפקודה
אִם אֵין תּוֹרָה, אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ. אִם אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ, אֵין תּוֹרָה."
ויש גם את ההמשך
אִם אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ, אֵין תּוֹרָה.
לא כתוב שיש מציאות של דרך ארץ ללא תורה, והיא לא שווה כלום.
וגם לא שיש תורה בלי ד"א והיא לא שווה.
אלא שאין זה בלי זה, דהיינו, מי שטועם שיש לו תורה ואין לו ד"א - זה מצג שווא, וכן להיפך.
ודו"ק היטב..
"רַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה אוֹמֵר: אִם אֵין תּוֹרָה, אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ. אִם אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ, אֵין תּוֹרָה."
"דאמר רבי ישמעאל בר רב נחמן: עשרים וששה דורות קדמה דרך ארץ את התורה, הדא הוא דכתיב (=זהו שכתוב) "לשמור את דרך עץ החיים" (בראשית ג). "דרך" - זו דרך ארץ ואחר כך "עץ החיים" - זו תורה." (מדרש רבה ויקרא פרשה ט פסקה ג, וכן פרשה לה פסקה ו)
אני לא מסכים עם המשפט הזה: "אתה יכול לבוא ולגרום לעולם טוב יותר! לא תעשה את זה?!"
אולי בעניך זה נשמע פשוט אבל זה לא כמו לעשות טובה למישהו להרים איזה דבר מהרצפה....
זה הרבה יותר קשה / הרבה יותר מסוכן, לא עלינו ולא על אף אחד מישראל יש חיילים שלא חוזרים הביתה אחרי הצבא...
אז לדעתי זה לא כמו לעשות איזה טובה למישהו זה הרבה הרבה יותר!!!
אני לא אומר לא ללכת לצבא אלה להפך! אבל לדעתי צריך להסתכל על זה "קצת" יותר מלעשות איזה טובה למישהו...
(מקווה שהבנת מה שרציתי)
כנראה לא ניסחתי את זה טוב... מקווה שאני אצליח לנסח טוב עכשיו.... יש לך אפשרות, לבוא, להתגייס, ולעשות טוב לעולם! וממש לא אמרתי שזה "קצת"! זה הרבה הרבה יותר ומעבר! וכל פעם שאני רואה חייל/ת בצה"ל ברחוב, או סתם רואה וקוראת איזה משהו עליהם... אני נפעמת מכוחות הנפש האדירים שיש לרובם ככולם!
מקווה שהצלחתי להעביר ולהסביר... אם משהו לא מובן, תשאלו בכיף
-אנונימי-תסתכל בשרשור יותר למעלה.... פשוט התבלבלתי בציטוט...
-אנונימי-..
מצד אחד- חשוב לי מאוד מאוד. צבא ד'. מדינת ישראל וכן הלאה
מצד שני- אם הוא בוחר ללמוד תורה בעמקות בשם כל ישראל ולדחות גיוס- זה כמובן ערך לא פחות חשוב.
לא יודעת להגיד חד משמעית אבל באופן כללי זה נתון למקרה לגופו. מדוע לא התגייס, מה מטרותיו והמניעים וכן הלאה.
צריכה לברר את זה יותר לעומק בע"ה.
התכוונתי שאם לא שירת בכלל בגלל שלמד תורה- יש מה לחשוב.
הבנתי נכון?
ואתה לא יכול להסיק מתגובה אחת שלי מה האידיאולוגיה שלי. ולא צריך להכניס לי מילים שלא התכוונתי אליהם.
צריך להבין שאין כאן פירוד, הכל אחדותי. זה לא או מדינת ישראל או תורה.
אנחנו רוצים לבנות את מדינת ישראל ע"ג התורה, הכל יונק משם, יש חזון מאוד ברור.
אבל אין לי כוח לדון עכשיו בעניין...
בסדר, זכותך לחשוב כך ויש בזה צדדים בעלי אמת מסוימת.
אבל אני לא מדברת על המציאות העכשווית- אני מדברת על חזון כללי של גאולת ישראל. זה פשוט שפות אחרות.
אני רק אומר שכדאי להיות ראלי ומחובר למציאות...
אני באופן כללי נגד ארגון מחנך חילוני שנלחם להכניס אליו נשים וגורם לחוסר צניעות... ועל הדרך מפנה ישובים ומפנה אותם מהבית שלהם...
מקסימום, יעצרו אותי... שבועיים כלא צבאי, מקבלים על כל יום 500 ש"ח מסאטמר וזהו...
דבר ראשון אותי גרשו מהבית! ואין ספק בכלל שאני מתגייס! במיוחד בשביל אנשים כמוך שמנסים לממש את התורה שלהם כמה שפחות ולא לעשות דברים שהתורה רוצה בהם יש בצבא גם גדודים נפרדים (ולא קצת..)
אני מנסה לממש את התורה שלי כמה שיותר ולכן אני לא מתגייס...
שמה שהצבא עושה זה לגרש אנשים מהבית שלהם אז אתה מוזמן להתגייס ולהתחיל לשנות מבפנים..
אני לא אשנה את הצבא, והצבא גם לא רוצה את זה...
אני לא צריך לכפות את דעתי כל הציבור (כרגע... ברגע שיהיה סנהדרין נתחיל מארבע מיתות ב"ד)
שאם יהיו בצבא המון חבר'ה עם אידיאלים שלך - הוא יתקדם לשם
ואם ח"ו הפוך - הוא יתקדם הפוך, אין מה להתווכח על זה, לא?
אדם כמוך לא יהיה רמטכ"ל...
אני בעד תקוות, אני בעד חלומות, אני בעד רעיונות גדולים, אני בעד אנשים גדולים, אני גדל טיפשות!!!
אתה כן תהפוך להיות רמטכ"ל...
נו נו.
(וכוונה)
אני ממש לא מתכוון להתגייס סתם, אמרתם שצריך להתגייס בשביל להשפיע, אם אני לא יכול להשפיע אני לא אתגייס - חאלס לסתור על עצמכם...
אתה גורס שאו הכל או כלום, דהיינו השפעה חלקית לא נחשבת בעיניך? באיזה בית מדרש בדיוק אתה יונק דברים כאלו?
ובמה סתרתי את עצמי?
אני לא רוצה לפגוע בעצמי... השפעה חלקית לא תעשה כלום חוץ מלפגוע בי... אני לא מתכוון להיכנס לצה"ל, כפי שאמרתי... אם רוצים שינוי אז צריך להפוך את צה"ל, לסגור אותו ולפתוח מחדש (כמו הפתרון לממשלה)....
בית המדרש ממנו אני יונק הוא שילוב של בית המדרש נחלת יעקב ירושלים (הרב צבי מאיר זילברברג), בית המדרש דישיבת בית אברהם - סלונים, בית המדרש דק"ק מעזי'בוז' (של הבעש"ט), בית המדרש דישיבת נחלת ישראל ובית המדרש שנפתח לי בחצר (בעקבות הקורונה) בראשות אבי מורי...
אתה אמרת בהתחלה כתגבוה על אי גיוס שכדאי להתגייס רק בשביל לחזק, ואחרי זה, כשאמרתי שאי אפשר לחזק אתה מוסיף סיבות אחרות ופתאום זה לא הסיבה העיקרית...
א. דברים מוזרים, לא מוצא איפה ביהדות עושים הכל בבת אחת ואם לא לא עושים כלום, מזל שכל אלו שקמו לעמ"י בכל הדורות, ובכל התחומים, לא חשבו כך.
ב. טוב, אז דבר ראשון הבנתי את שורש הויכוח, אין לך שום שייכות לשום דבסר שקיבלנו מרבותינו, החל מהרב זצ"ל וכו', דבר שני, השאלה שלי הייתה אם משם אתה יונק את שיטת האו הכל או כלום.
ג. בכל מקום כתבתי על מה שדיברו שם, כשדיברו על השפעה כתבתי בעניין השפעה, כשדיברו על מצוות מניתי מצוות, זה הכל.
אבל אני לא הולך בדרכו... אני הולך בדרך הבעש"ט. הרב זצ"ל אמר במפורש שדרכו היא לא דרך הבעש"ט
הוא בנוגע לדברים אלו... אלא לזה שהרב היה אדם שכלל דרכים רבות והעמידם בחדא מחתא, ובהם - דרך הרמח"ל והגר"א, ודרך הפילוסופים, שאכן זה שונה מדרך אר שבעת הימים זיע"א.
אבל אם אנחנו מדברים על ערכי הארץ והשלטון היהודי בה - לא נראה לי שיש הבדל.
ועוד נראה לי שהבעש"ט הוא הכתובת הכי מעולה לפרוך את תזת ה"או הכול או כלום"
אני לא הולך לגוב האריות בשביל להיכשל סתם...
הדרך לממש את התורה זה ללמוד אותה ולשמור אותה... אין מצווה (ע"פ רוב הפוסקים) להתגייס...
חוץ מזה, שאני ממש את התורה בכל גיל ולא רק בצבא...
יש גם מקומות בצבא שמתאימים גם לאנשים כמוך שלא רוצים "לסכן" את עצמם בלהכנס לגוב האריות.. אני ממש לא מסכים שהדרך לממש את התורה זה רק ללמוד אותה.. כמו שאמרת אתה מממש את התורה בכל גיל והצבא גם מגיע בגיל כלשהוא..
אתה לא מקיים, מה לעשות, אין קשר לשאר המצוות שאתה כן מקיים.
ומצוות אלו נפסקו להלכה, למרבית מרבית הפוסקים, למקרה שלא עדכנו אותך.
הפעילות החינוכית שלא איננה חובה ואסור להכריח אף אחד ללכת אליה. ומקפידים על צניעות (ראה בהודעה שלי בשרשור הזה) ועיקר פעילותו היא הגנה על עמ"י מפני אויבים מבחוץ ולא פינוי ישובים
מחילה, אבל זה נראה שאתה לא בקיא בכלל במה שקרה בחמש השנים האחרונות בצה"ל.
לכן יהיה יותר קשה להבין מה אנחנו מתכוונים, זה מאוד מחובר למציאות אגב
אבל שוב- אתה לא רוצה לדון בעניין ולכן אשאיר את הדברים ככה כמו שהם.
רק טוב
שמי שלא עוסק ביישוב א"י מפני שהוא לומד הינו כמי שאומר "לא אניח תפילין מפני שאני עוסק בתורה".
תסיק את המסקנות
נכון הכלל "אם אין מדינת ישראל אין תורה, אם אין תורה אין מדינת ישראל".
חרב וספר גם ללמוד תורה וגם לעשות צבא, תתרום למדינה קודם כל זה לדעתי ממש חשוב. ולגבי התורניות אני ממש לא חושבת שמי שנכנס יורד זה ממש תלוי בן אדם
לא מהותי לי,
אבל גם לא "שרק לא יהיה בצבא"
ובכללי נראלי שיש משו נוח בבעל שלא צריך ללכת למילואים..
שאמא שלי מספרת מהתקופה שאחים שלי ואני היינו בגילאי 0-7 בערך,
דבר ראשון כוללים שאבא שלי לא היה בבית אז כי הוא יצא למילואים.
משהו בזה שהוא יצא מילואים גרם לכל מיני דברים להתרחש בבית. 
בכללי זה חתיכת שאלה, אז שהוא יסתבך איתה..
מנסה להיות אניואם הוא ממש חייב לתרום לעם שלנו אז שילך לחזק את ההתיישבות בארץ בזמן שהחברים שלו בצבא...
זה מה שאני חושבת לעשות אם אני ירצה לעשות שירות לאומי (עדיין בגדר מחשבה מהסיבה שאני בת 15)
אני חושב שהקטע של להתגייס או לא זה מראה משהו על הבן אדם מעבר לזה שהוא "מגניב" כי הוא היה בצבא זה מראה על משהו מעבר.. מה שווה התורה שלך אם אתה לא מממש אותה?
כמובן גם שילמד בישיבה,
אבל זה תלוי למה הבחור לא עשה צבא.
או יש לו סיבה רפואית או נפשית,
ואז אני לא אפסול אותו על דברים שלא בשליטתו.
אבל אם הוא לא הלך לצבא מתוך אידאולוגיה שהמדינה זה הציונים הרשעים שמנסים להפוך את כולם לחילונים או משהו,
אז אין סיכוי, כי זה מבטא אידאולוגיה שאני ממש לא מסכימה איתה.
וסתם בעיקרון,
למה לא לפסול\ לשפוט\ עוד מילה שנשמעת רע\ את הבן אדם לפי הבחירות שלו בחיים?
אם כבר זה משהוא שאפשר לעריך אנשים לפיו.
אני לא מדברת על איזה צבע השרוכים שלו,
אלא על דברים גדולים שבאמת מושפעים מהאישיות וההשקפה,
למה לא לשפוט לפי זה?
למה אתה אומר שכחות????
(ואני לא רוצה לדבר על שוביניזם...)
מתמללת את הקטע שהתכוונתי אליו למקרה שלא תבינו
"אני לא מבינה מה הבעיה להנכיח אותי בישיבה הזאת!"
-"הבעיה היא שזו ישיבה למתפללים של המניין ואת.."
-"אני מה?"
-"את מה שנקרא לא מחויבת במצוות עשה שהזמן גרמא,"
-"מה?"
"היא מה שנקרא ריבונו של עולם עשאה כרצונו"
-"דבר לעניין הרב,"
-"את הפך הגבר!"
-"אישה"
-"היי, היי,היי, לא צריך להשתמש בשפה כזאת בחדר אחורי של מקום מקודש"
![]()
(אני יודע שהתגובה הזאת תעלה לי ביוקר...)
א את לא צריכה להעלב... אז נכון, לא זכית להיות מהחלק החשוב יותר והמוביל בעם, עם העדיפות לכל דבר שקשור ללקיחת אחריות... אבל תתעודדי, לפחות מתישהו תתחתני עם אחד כזה...
לא נראלי שאני יגיד את דעתי בעניין...( לומרות שנראלי שאתה יודע) כי זה לא יגמר טוב..![]()
כמה שטויות?? (רק לגבי זה)
הממ, אני תוהה
איך מסתדר ה@אנא עבדא דקב"ה... עם השובניזם בע"מ???
ט"ס - טעות סופר
וצ"ל - וצריך לומר.
תאמת אין לי מושג מה פירושו ...
והפירוש הוא אוי ואבוי לי (מיר - מעין "אלי" ל' בפתח)
ולא צריך להאמר גם כהומור!!!!!!!
שתשלים עם בעל כזה שובינסט.
אני לא אומרת שצריך כל היום להגיד "נשים חזקות יכולות, גברים הם השטן וכו וכו"
זאת הקיצוניות השנייה.
אבל גם מה שאמרת ממש לא מקובל.
הוא רק מתבדח.
זה הומור מקובל אצל בנים דתיים, דברים מהמקורות...
"שובינסטית" כי היא אומרת שנשים במדרגה גבוהה יותר מגברים.. ובגלל זה הדברים שהם מחויבות בהן הם שונים.. (אני רק אומר..)
אני מקווה שאת מבינה שבפגישה הראשונה שלי אני לא אשב ואגיד: "שלום, קוראים לי פולוני אני לומד בפולוני ואני חושב שנשים הם שפחות" או משהו בסגנון...
(זה משוג הדברים שאומרים בפגישה הרביעית-חמישית [אם לא אחרי החתונה...])
אני אחותו אז הוא קורא לי ככה כל היום.... למדתי להתעלם וזהו...
על אף שאני לא שכחה ולכן אני מנהול ע"פ מוח ולא ע"פ רגש...
שוביניזם בע"מ
שכח...
התנגדות אידיאולוגית לצבא הכיבוש? יפריע לי.
בעיה רפואית? אני ארצה לדעת מזה.
צניעות? אני אעריך את הבחירה, ואעריך עוד יותר אם הבחור יעשה ש"ל.
תורתנו אמנותו? כמו צניעות.
סיבה אחרת? תלוי...
בחייאת זה לא יגמר הוויכוחים האלה...
של מרן הרב קוק זיע"א, שזה בסדר גמור, ואף יתירה מכך, אדם שמרגיש בעצמו שהוא מתאים להיות תלמיד חכם ויש לו באמת כישרון לזה, מוטב שלא ילך לצא וילמד תורה.
זה לא בותר את הערך העצום של שירות בצבא שהוא מצווה מדאורייתא כמובן.

למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.