"ימינה ושמאלא בנימיניהו כלה"הכתב והמכתב

אני לא יודע אם זה המקום לשתף את זה, אבל בכ"ז אני רוצה להעלות לאויר את מה שאני מרגיש וכל אחד יגיב (אם יגיב) איך שהוא רוצה..

בימים האחרונים יצא לנו לראות את אחד המהלכים המסריחים ביותר בפוליטיקה הישראלית מזה עשור. רה"מ בנימין נתניהו (שאני אוהד שרוף שלו, אבל אף אחד לא מושלם) - זרק את תומכיו הנאמנים ביותר לתוך הר הזבל המתגבש בצד האופוזיציוני של המפה הפוליטית.

מפלגת ימינה הוקמה על חורבות מפד"ל העתיקה והחלודה, היא כביכול מורכבת משלושה סיעות, אך לא כמו כחול לבן שחוט המקשר בין ארבעת הסיעות היה "רק לא ביבי", במפלגת ימינה היה חיבור אידיאולוגי חזק והשתייכות של חברי המפלגה לאותה דרך חיים. מי יותר ומי פחות. מפלגת ימינה הוכיחה את יעילותה במשך כל התקופה האחרונה, הן בעמידה איתנה ליד נבחר העם היהודי לראשות הממשלה, והן בפעילות אינטנסיבית בלחימה בקורונה.

נראה הדבר שיש מישהו שהצלחות אלו סנוורו את עיניו. זה אותו אחד שהזכרנו את שמו בראשית הדף. רה"מ מר בנימין נתניהו. הוא, הידוע כאחד שלא נס לחיו ולא נרפו ידיו מעשיה מבורכת למען עם ישראל, גילה לתדהמתו, שהנה קמה לה מפלגה קטנה ממנו בכמעט חמישית - ועושה ופועלת בקנה מידה השווה לכל 45 חברי הכנסת שלו. ביבי, לא יכול להישאר אדיש למצב שיש מי שיכול להיות יותר טוב ממנו, והוא מחפש כל הזדמנות להעלים את ההישגים של המפלגה הפעלתנית. אם זה באי הזכור שמו של שר הביטחון נפתלי בנט בעת הקראת רשימת האישית שאליהם יש להוקיר תודה. אם זה באי נתינת סמכויות נרחבות למשרד הביטחון בלחימה בקורונה - למרות שהוכיח את יעילותו פעם אחר פעם. ועוד ועוד דברים שרק הראו שביבי מבשל עוגה טובה למפלגה הקטנה והפעילה.

והנה ימים באים וכאשר מרגיש הביג בוס הבלתי מעורער של גוש הימין את יציבות הכיסא תחתיו, הלך וחתם עם כל חברי וחברות גוש הימין על הסכמים קואליציוניים, הוא הבטיח להוא את תיק איקס ולזאתי תפקיד אחר, אך נראה שאת המפלגה הקרובה ביותר אידאולוגית - שכח, הזניח. לבסוף, מכל שאריות השרים וסגני השרים.. אה וגם כמה ראשי וועדות - הרכיב ביבי חבילת פיצוי זעומה שתראה למפלגה שהוא לא שכח אותה בכלל! הוא זוכר טוב מאוד שהם מצליחנית בקנה מידה ארצי, ולכן, אין זה חכם מצדו לתת להם תיקים גדולים שבהם יראו את כוחם על כוחו.. עדיף שיקברו להם בתיקים שכוחים ובלתי אפקטיביים לרוב יושבי הארץ. וימינה, בהתעקשות מובנת, לא הסכימו ל"מחווה". הם דרשו את מה שמגיע להם על שנה של הליכה בעיניים עצומות אחר הראיס. על שכיבה בגדר כשמסביב כולם יורים. על כל אלה, לא מגיע להם לקבל את התפקידים השכוחים האלה. במה הם פחות טובים מדרך ארץ או מהעבודה גשר? במה הם פחות טובים מג' או מש"ס? הם הרבה יותר טובים מכל אלה ביחד - אז למה מגיע להם כריית הבור הפוליטית הזאת? התשובה היא - כי זה מה שביבי רוצה!

אבל חכו, פה רק מתחילה הפרשיה המסריחה. לפני שנמשיך אני רוצה להחזיר אתכם כמה חודשים אחורה, לליל הגשת הרשימות לבחירות 2020. באותו לילה נפל דבר בציונות הדתית: שבוע לפני זה, חתם יו"ר הבית היהודי חה"כ (הרב) רפי פרץ, על הליכה משותפת יחד עם מפלגת עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר. חתימה זאת העלתה את חמתם של כמה מחברי הכנסת של הציונות הדתית ממפלגות אחרות, כי (הרב) רפי חתם עם איתמר לפניהם. זה היה צעד מסריח אך ברגע שהוא נעשה, היה מסריח יותר לחזור אחורנית. אך (הרב) רפי אראה שכשהוא הולך על פוליטיקה מלוכלכת - זה עד הסוף! שעתיים לפני סיום מועד הגשת הרשימות, נעלו עצמם ראשי סיעות הבית היהודי, ימינה והאיחוד הלאומי - וחתמו על ריצה משותפת. סיעה אחת נעדרה מההסכם, סיעת עוצמה יהודית שנזרקה מכל המדרגות. אתם מבינים, (הרב) רפי פרץ, חותם הסכם עם מפלגה, וביום המיוחל שבו אמורים להגיש את בקשתם לריצה משותפת בבחירות לכנסת ה-23, הוא לא מעדכן לפני ופשוט שובר את כל הכלים ומותיר את בן גביר להתייבש מחוץ לדלת הנעולה.

נראה שסיפור זה נדחק מהתודעה, הזמן החולף הביא אתו סיפורים פוליטיים ומהלכים מבריקים מבוקר עד ערב, כך שמקרה דוחה זה לא נשאר על במת ההשפלה לאורך זמן.

היום בבוקר נוכחתי לראות שהנחש עודנו כאן. אותו אחד שעשה מעשה בגידה בחברו - לא היסס לעשות זאת שוב. כבר מאתמול כשהודיעו שחה"כ (הרב) רפי פרץ נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו - ללא ידיעה והסכמה מיו"ר מפלגתו, הכתה בי ההכרה שמשהו מסריח נוסף מתבשל פה תחת לחותמינו. ונראה שצדקתי. הבוקר הודיעו  ש(הרב) רפי פרץ חובר לממשלה עם בנימין נתניהו - וזאת בניגוד לעמדת מפלגתו, ובניגוד לעמדת רבו! חילול השם כזה לא אירע כאן דורות!! שאדם ימכור את עקרונותיו עבור כיסא?? מה אתה מוג לב וחלש שנכנע/נקנה ככה בקלות?? בוש והיכלם לך (הרב) רפי פרץ! איך אתה יכול להביט על ילדיך בעוד שנים ולומר להם שעשית טוב לעמ"י?? אין לי מילים לתאר את הזעזוע שלי למשמע חדשות אלו! הרב רפי, יש לך עוד כמה שעות לחזור בך מההחלטה, מקווה שתתאפס על עצמך ותחזור חזרה למפלגתך, כי שם תועיל יותר בנאמנות לעקרונותיך מבית

המממ,מגובלת-

לא חושבת כמוך, אכן לא יפה מצד הרב רפי פרץ ככה לעשות מתחת לאף של כל השאר.

אבל מפלגת ימינה , הגזימה עם דרישותיה...

כפי שציינתה היא כוללת 6 מנדטים.

ואז מה??הכתב והמכתב

"מפלגת" דרך ארץ היא רק שני ח"כים, והעבודה - שתים וגש"ר - אחד, ובכ"ז, כל ח"כ שם קיבל תפקיד משמעותי. ביבי היה אמור לגשת קודם כל לימינה ואחרי זה לראות אם נשאר תיקים לשאר...

תאמת שמזמן אבדתי ראש בפוליטיקה...מגובלת-

אבל מכייון שבני גנץ היה צריך "עילה" כי הוא גם סוג של בגד בחבריו וביבי היה צריך ךתת לו ולשותפיו הרבה כדי שיהיה להם תרוץ ללמה הם עשו את זה...

וגם ש"ס וג לא קבלו מי יודע מה (לא שהם רוצים יותר)

חחחח ש"ס וג'...הכתב והמכתב

קיבלו 10 תפקידים!! בזמן שבפועל הם ממש לא מייצגים ימין אידיאולוגי ערכי... אז נכון, הם 16 מנדטים, אבל עדיין, החרדים ארעו לא פעם ולא פעמיים שהם יודעים טוב מאוד ללכת עם השמאל - כאשר הוא נותן להם את מבוקשם. אם זה באוסלו, או בהתנתקות - שאז החרדים תמכו. יש התחברויות ושיתופי פעולה נרחבים בין החרדים והערבים... אז בהחלט יש מה להסתכל על החרדים כצד שלילי במחנה הלאומי - מה שלצערנו עשו עכשיו לימינה...

מה אז נכון הם 16 מנדטים??מגובלת-

מה לעשות שמגיע להם יותר!! (וכל הקטע של מה הם עשו או לא עשו באוסלו לא משנה פה)

הם היו נכנסים גם אם היו מביאים להם קצת פחות..הכתב והמכתב

כמעט ולא היה וויכוחים איתם - על הכל ביבי הסכים איתם... מראש הוא הרכין להם ראש לכל והם הכתיבו לו והוא אמר הן..

יופי אין מושלם יותר מזה...מגובלת-

אני משאר שאת חרדית.הכתב והמכתב

גם אני, אבל אני יודע לתת ביקורת לנבחרי הציבור שלנו.. 

אני בת.מגובלת-

נבחרי הציבור שלנו?

ג' וש"ס הם נבחרי הציבור החרדיהכתב והמכתב

על מה ולמה הביקורת??מגובלת-

על זה שהם לקחו מביבי תיקיםהכתב והמכתב

וכאשר יש פלונטר פוליטי שבו הם טוענים שהם מעורבים (הודעות מגפני ודרעי שהם מנסים לגשר בין ימינה וליכוד) - הם לא עושים את הדבר הנכון!! הם צריכים לוותר על תפקיד או שתים שלהם ולתת אותו לימינה...

הממ,מגובלת-

אני לא חושבת שיהדות התורה וש"ס זה על חשבון ימינה - נוער וגיל ההתבגרות

חוץ מזה שהם בעצם לא ממש חייבים לימינה משהו...

(במיוחד אחרי מה שהיה עם בגידתו של בנט שנכנס לממשלה עם לפיד. )

אז למה הם מנסים לגשר בין ביבי לבנט??הכתב והמכתב

כי הם רוצים שהם יכנסו לקואליציהמגובלת-

יאוו אתה מחזיר אותי לימים של פעם שהייתי מתענינית שרופה בפוליטקה

היום אני בקושי מעודכנת....

למה הם רוצים אם בנט הוא כ"כ גורע מבחינתם???הכתב והמכתב

אני שרוף על פוליטיקה, אבל יותר מהכל - שרוף על ביבי.. לא יודע, יש משהו בבנאדם הזה שמושך אותי אליו...

חחחח גם אני!!!! אין על ביבי!!!!!!!!!מגובלת-

וכנ"ל לגבי השריפות על פוליטקה אבל פשוט התעצבנתי עליה.... אז פרשתי לקצת...

בנט לא גרוע אבל כשאיילת שקד אמרה לשהיא מצפה מהמפלגות החרדיות לא יכנסו בלעדיהם אז אני אומרת אולי מסיבה זו

בכל אופן אם ימינה לא תכנס זה לא יהיה טוב גם למפלגות החרדיות.

בא נראה את חברי הסיעה ופעולותיהם:הכתב והמכתב

בנט - שר חינוך מוצלח מאוד. שר ביטחון הכי טוב שהיה לעם ישראל!

שקד - שרת משפטים לוחמנית ותקיפה. מאז שעזבה, הרמת הראש של בית המשפט רק הולך ומחריף - לא רק ברמה האישית מול אישים כאלה ואחרים, אלא גם ברמה הציבורים ובנושאים טעונים הנטועים עמוק בלב הקונצנזוס הציבורי.

סמוטריץ - בעל דעות ימיניות חזקות, לא מוותר על עקרונותיו. ובנוסף - שר תחבורה מעולה!! בתקופת כהונתו, החלו הרחבות כבישים רבות וכן הוספת קווי רכבת וקווי אוטובוסים בערים רבות.

ומזה הימים של פעם??הכתב והמכתב

את נשמעת זקינה בת 72... (כמניין שנות קיומה של מדינת ישראל.. לפני הקמתה לא היה פוליטיקה 😜😜😜)

פעם פעם....מגובלת-

בהחלט לעיתים מרגישה זקנה בת 200....

זה פעם כי זה בימי שגרה בלי קורונה וכו

הולכים לבית ספר....

הייתי המרצה לעניני פוליטקה כל שאלה בתחום הופנתה עליי

חחחהכתב והמכתב

אני כנ"ל, ההורים שלי מגיעים אלי עם שאלות.. חח לפעמים אני נותן פרשנות לפעמים אני נותן מידע אקטואלי.. כל פעם לפי השאלה.

מגובלת-

אצלי זה בכיתה...

אתה מצביע??מגובלת-

אם כן למי הצבעת??

מחלהכתב והמכתב

רק ביבי

אמיתי?מגובלת-

טוב,מגובלת-

בהחלט אין על ביבי!!! 💙💙אבל עד ללהצביע לו.

פשוט, כי הוא לא דתי...ואני לא חושבת שראוי להצביע למפלגה חילונית, שעלולה לקדם לא עלינו, תחבורה ציבורית בשבת, עבודות וכו וכו ויש הרבה!!!!!

למה? את מופתעת??הכתב והמכתב

התלבטתי על ימינההכתב והמכתב

אבל אחרי התרגיל המסריח שהיה עם בן גביר - חשבתי שכולם שם אותו דבר ולא הצבעתי. עכשיו אני מגלה שזה רק רפי.

ואיך החרדים קשורים למה שעשו לימינה??מגובלת-

הם אישית לא קשורים.הכתב והמכתב

אבל ביבי טעה בהסכמה העיוורת לכל מה שהם אמרו לפני שהוא בדק אם אין עוד אנשים שירצו לקבל תפקידים...

אני לא חושבת שיהדות התורה וש"ס זה על חשבון ימינהמגובלת-

הם בכלל לא נוטים לאותו כייון

ובקשר לשותפי גנץ:הכתב והמכתב

ביבי לא היה חייב להסכים לחבירתם. אם זכרוני אינו מטעה אותי - חבריתם לא הותנתה אם עקירתו של גנץ וחבירתו לביבי. עריקתם נעשתה בעקבות מהלך זה. ביבי היה יכול לומר להם (וגנץ לא היה מתנגד) שמקומם בממשלה נחוץ, אבל לא עד כדי כך! ולכן, עליהם להסכים להיכנס לממשלה ללא תיקים, או עם תיקים, אך ההכי פחות משמעותיים... וימינה הייתה מקבלת את מה שמגיע לה...

למי אתה מתכוון פה?מגובלת-

עבודה וכו?

עבודה, גשר, דרך ארץהכתב והמכתב

אוקיי, פה אתה באמת צודק!!!!!מגובלת-

חחח יש"כ.. חיכיתי רק להסכמה שלךהכתב והמכתב

בשביל לדעת שאני צודק

מגובלת-

אבל עדיין חושבת שימינה הגזימו!!! עם הדרישות..

אם בנוסף למה שביבי הציאהכתב והמכתב

שזה המעט שבמעט - בנט היה מקבל שר בריאות, הם היו נכנסים.

מאיפה אתה יודע?מי האיש? הח"ח!

יש לך מקור?
המנהיג שלך טילפן אליך וסיפר?

הוא אמר את זה בעצמוהכתב והמכתב

אה, זה המקור.מי האיש? הח"ח!

יש לך הבנה רבה בפוליטיקה הישראלית, כפי שרואים.
"אמר את זה בעצמו".

חח אוקי, העקיצה במקומה אבל:הכתב והמכתב

לבנט לא היה עניין לא להיכנס לממשלה, ואם הוא ביקש את משרד הבריאות - משמע שאת זה הוא רצה. משמע שאם היו נותנים לו (בנוסף למה שכבר הציעו) - לא היה מונע ממנו להיכנס לממשלה.
אז נכון, יש שיגידו שזה צעד פוליטי של לבנט, שלאחר שראה שאפסו הסיכויים שהוא יקבל את התיק - החליט לעשות לביבי תרגיל ולהוציא אותו מסריח על זה שהיה לו הזדמנות להכניס את ימינה תמורת תיק הבריאות ולא הכניס...
אנלא כ"כ מאמין בפרשנות הזאת, כי בנט באמת רצה ורוצה את התיק הזה. זה לא סתם ספין מבחינתו. הוא רואה סקרים, והסקרים מצביעים על עליה מתמדת באחוזי התמיכה בו כשר הבריאות.

זו דעתך האישית אולי ש"לא היה לו עניין לא להיכנס".מי האיש? הח"ח!

דעתי האישית שונה אף מנוגדת בתכלית, ושמעתי אותו באופן אישי (כשביקר בבית כנסת) מבהיר את ההיפך ממה שאתה מזכיר שבהזדמנות אחרת הוא אמר.
הוא פשוט התאהב באיזו פוזיציה (שקיבלה את הכינוי המביך והעילג - כמו תמיד במיזמים הפוליטיים האינפנטיליים של בנט - "ימינהמונים") שכביכול הוא יכול לסחוף מנדטים שלמים שיאמינו בו כמנהיג הימין, וייפרעו מנתניהו שמציג מזה עשור מצג כוזב כאילו הוא מנהיג הימין (או בכלל מתיימר להיות "מנהיג ימין"), ותוך כך ישכחו שלמרות אפס האמון שנתניהו ראוי לו, הם ישכחו שבנט בכל זאת זוחל אליו לאורך כל העשור ולא ניסה אי פעם להוות אופוזיציה של ממש.
בשורה התחתונה, היה גם היה לו - או לפחות צריך היה להיות לו - אינטרס אולטימטיבי להוות סוף כל סוף אופוזיציה מפורשת, לוחמנית וביקורתית מימין.
מובן שהוא לא יכול לדבוק בכיוון הזה, כי הוא פוליטיקאי חלש וגם חלש אופי, הרבה יותר ממה שהציבור חושב עליו - כפי שציינת - בסקרים.
התוצאה, כמו במשל היהודי המלבב, היא שהוא גם אכל את הדגים המקולקלים, גם חטף את המכות וגם גורש מהעיר.

אתה מביא פה מידע מהשטייטל..הכתב והמכתב

אתה שמעת את זה באוזניך??
וגם אם זה רק פרשנות - זה נשמע פרשנות מעניינת... אבל אני לא יודע עד כמה  בנט חסר אחריות..

בוודאי שבמו אוזניימי האיש? הח"ח!

אבל זה רק מתכתב עם מה שאני טוען באופן קונסיסטנטי לגביו מהיום ששמעתי את שמעו.
לגבי מידת האחריות (או חוסר האחריות), הנה לך.

בוא באמת נחשוב על הפרופורציות. - נוער וגיל ההתבגרות

גם אני יכול לתת דוגמאות על כל אחד מ120 חה"כ בכלל הממשלות:הכתב והמכתב

אבל אני מסתכל על פולטיקה בעיינים מצומצמות לגבי הזמן עכשווי, כי כמעט אף פעם אי אפשר לתת דוגמאות ולהשליך ממקרה עבר להווה וק"ו לא לעתיד.

הכל בסדר.מי האיש? הח"ח!

רק ציינתי נזקים.
מזכיר לך שמבחינתי כל הדיון הוא עד כמה נתניהו איננו בר השוואה בכלל לבנט, מבחינת אופורטוניזם טהור.
חבל רק שבנט לא הפנים את זה בזמן, וניסה אף הוא את כוחו באופורטוניזם, כאילו שזה יכול באיזשהוא אופן להשתלם.
זה לא משתלם, בנט הרי ידע זאת תמיד, אבל היה חייב לנסות שליחת יד לאש.

כמו תמיד כשדווקא ילד הכאפות פעם אחת מנסה להחטיף (כשהכוח האמיתי שלו זה לא באיגרוף אלא בחברות, ביושר, בדרך האמת ובמידות הטובות שמי שמחפש מוצא אותן אצלו) - זה נגמר הכי עלוב.

זה ברור!!הכתב והמכתב

אף אחד לא מתקרב לסוליית קרוקסיו של נתניהו!! אבל לאחר עידן נתניהו (עד 120), יצטרכו לבחור מישהו אחר.. אומנם רדוד ושטוח הרבה יותר מביבי, אבל מישהו. ולדעתי האישית, בנט לא פחות מראוי לתפקיד הזה..

אבל אם זה נכון:הכתב והמכתב

אז לדעתי הוא עשה צעד מבריק. כי לדעתי - הוא בהחלט מתאים לראשות הממשלה (אחר עידן נתניהו כמובן, עד 120). אין מישהו אחר מכל 120 חה"כ שיכול להידמות לבנט בפעילות האובססיבית שלו למען העם. גם אם כל הפעילות שלו היא עם בסיס פוליטי טהור - הרי שזו פוליטיקה מוצלחת. פוליטיקה ללא ספינים והודעות סרק. פוליטיקה עם מעשים בשטח!! אדרבה, הלוואי על כל הפוליטיקאים להתנהל ככה!!

הכל בסדרמי האיש? הח"ח!

אבל למה צעד קדימה, שניים אחורה, אחד ימינה, אחד לריצפה? סקובידו! איזה טעם לוואי זה משאיר?!

זוהי דרכה של הפוליטיקה.הכתב והמכתב

במיוחד בזמנים טרופים כאלה - כל המהלכים תוך כדי תנועה

אני בטוחמי האיש? הח"ח!

שזה לא מה שהיו חושבים הרב צבי יהודה, הרב שפירא, הרב נריה וחנן פורת
ואלה גם לא החינוך והשיטה שאני מכיר לאורך ולרוחב הציבור הדתי לאומי

חחחחחהכתב והמכתב

בנט כבר מזמן לא מייצג את הציבור הדת"ל/חרד"ל... המפד"ל מת מזמן!!! וביננו, מי שכן היה אמור איכשהו להחזיר עטרה ליושנה - הלוא הוא "מורנו הרב" רפי פרץ, הראה שאפסו הסיכויים..

כןמי האיש? הח"ח!

אבל הציבור חי ונושם
ואני מקווה שאתה לא מנסה לטעון שהבית שלו זה הליכוד או משהו בסגנון

אני לא מנסה לטעון.הכתב והמכתב

אני מציג נתונים ברורים:
הדת"ל לליכוד
החרד"ל למפלגות החרדיות (אשכנזים לג' ספרדים לש"ס)
בודדים נשארו לצד ימינה... יעידו על כך ששת המנדטים העלובים שקבלה (מתוכם רק שנים של הבית היהודי המקורי..)

אתה מוזמן לשיר עם עצמךמי האיש? הח"ח!

הליכוד מייצג את הדתיים לאומיים כמו שהרשימה המשותפת מייצגת את החיילים הקרביים

עזוב מי מייצג מה:הכתב והמכתב

אני מדבר על נתוני הצבעה. בציבור הדת"ל נתוני הצבעה גבוהים עד גורפים כמעט לליכוד.

ואם היו קופצים מהגג?מי האיש? הח"ח!

זה אומר שזה חכם?
או שזה אומר שאתה מנפנף בעניינים שלא מעידים על שום חוכמה בהכרח, אלא אולי נהייה אחרי שקרים וכזבים?

לא חילקתי ציונים!!הכתב והמכתבאחרונה

ציינתי עובדות יבשות... אם זה נכון או לא, זה בהחלט נתון לפרשנות..

אני קראתי היום כתבה של בן ארצי בערוץ 7הכתב והמכתב

מאוד נהניתי ממה שהוא כתב בנושא.. שווה קריאה.

בבקשה אחי:הכתב והמכתב
עבר עריכה על ידי הכתב והמכתב בתאריך כ"ב באייר תש"פ 21:19

ד"ר חגי בן ארצי: החלטה נכונה של ימינה, טעות מצד נתניהו - חדשות מדיניות ופוליטיקה

שלא מן העניין:הכתב והמכתב

אני שמתי עין על חה"כ איתן גנזבורג. תשמעו לי - הצעיר הזה הולך לכבוש לכם ת'תודעה בכנסת הקרובה..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך