"אם אתם דוסים, יאה יאה... אבל באמא של הדוסים" (שם, שם)advfb

ברשותכם, אשאל אתכם שאלה פשוטה..

דוגרי - עד כמה אתם דוסים?

אני לא מתכוון להגדרות שאדם בוחר להגדיר את עצמו - דתי לאומי, תורני לאומי, חרדי לאומי וכולי.

אני מתכוון לתכל'ס - מושגים כמו "עבודת ה'" "קיום מצוות" "יהדות" "א-להים" כולי - שמבחינתכם מהווים את משמעות חייכם? או שאלו דברים חשובים ונחמדים אבל יש עוד דברים בחיים וכולי?

בטענה שאדם עונה כן והוא לא שומר מצוות באופן מלא ("אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא") אז הוא יחשוב את זה בתור חסרון שהוא לא משלים איתו אז הוא עדיין יחשב דוס..

מה אומרים? איך אתם מסתכלים על זה?

(כמובן שאני מציג את זה באופן ממש פשטני, אך כרגע נתעסק בזה)

זה מאוד פשטניהודעה

הרבה פעמים יש פער מסויים בין רצוי למצוי. יש כאלה שמאוד רוצים להיות משהו מסויים ולא שם לגמריי מסיבות כאלה או אחרות. בסוף כולם רוצים את השם ולעשות רצון השם, בפועל יש מציאות שלפעמים מקשה על זה וכל אחד מגיע עם זה למקומות אחרים.

קשה לי להגדיר את עצמי כממש דוסית ביחס לעצמי כי תמיד יש מה לשפר ואני בהכרח אראה כמה דברים אני עוד צריכה או רוצה לעשות ובפועל.. פחות.
יש תקופות שאני יותר מחוברת ורוצה יותר לקחת על עצמי דברים ויש תקופות שזה נשאר ברצון.

אני חושבת שבשאיפה הכללית הרצון הוא שגם "הדברים האחרים בחיים וכולי" יהיו מחוברים להשם, בלי הפרדה. אז לא יודעת מה נקרא ממש דוס ואם זה נכנס להגדרה או שבכלל אפשר למדוד דבר כזה, במיוחד כשזה דבר די פנימי ופרטי לאדם ומה שהחברה תגיד לא בהכרח תעיד על מה שהוא באמת.

אולי ביחס למגזרים יהיה אפשר להגדיר את זה יותר. וואלה לא יודעת איך ככה אפשר להגדיר את זה.

מסכים שזה פשטניadvfb

פשוט מעניין אותי איך אנשים מתייחסים לזהות הדתית שלהם.

מבין פחות או יותר את מה שכתבת ואני מבין שהעניין אולי הוא עד כמה אתה מסתייג ואומר שיש דברים שנשארים בגדר הרצון - ואשאל בכנות - אם אנחנו רוצים דברים באמת, למה שישארו בגדר הרצון? בגלל חולשה.

בעצם - ההכרזה הראשית היא מה שאני דן פה. לא החולשה שאדם מצוא בעצמו, כמו שכתבתי. השאלה איך הוא מתייחס לחולשות הללו.

לא לגמרי הבנתיהודעה

אוקיי, אנחנו רוצים דברים ויש לנו חולשה כמו שכתבת. מז"א איך הוא מתייחס לזה?

נראה לי שלפעמים זה מבאס פיצוצים. ולפעמים פשוט מקבלים את זה, תלוי במה.

.איך כבר אמורים להתייחס לזה?

ישנה אפשרותadvfb

להיות שלם עם הדרך שאתה עושה ואם זה שאתה לא מושלם ובכל זאת לא להשלים עם החולשות שלך. זה עדין.

אכן, זה עדיןהודעה

זה גם תלוי עד כמה זה נוגע ברצון עמוק ואמיתי שלך שאתה עובד על זה ונופל שוב ושוב.
יש דברים שיותר קל להחליק אותם וזה נהיה חלק מהשגרה ומקבלים את המצב, ויש כאלה שאתה לא רוצה לקבל את המצב כי אתה כן רוצה להתקדם ולא ליפול. 

אנחנו מלאי קונפליקטים פנימיים, זה חלק מאיתנו, נראה לי שרמת הקבלה או החוסר קבלה תלויה ברמת הרגישות לדבר או ברצון. לענ"ד. וזה משתנה מאדם לאדם

פעם חשבתי על זהלב אוהב

שאנשים שמכנים את הקב"ה אלו-הים אז הם פחות קשורים אליו ריגשית או שיש להם איזה תסביך דתי עם עצמם.

אצלי זה החיים שלי, זה המהות שלי, זה החיות שלי, זה העניין שלי בחיים, בלי זה אני  מעדיפה לא לחיות.

כאילו לפעמים אני מסתכלת על עצמי מהצד ובאמת מוזר לי שנהייתי ככה, ואני תוהה לעצמי אם זה באמת אמיתי.

אבל כנראה שכן...לפעמים זה אפילו קצת מפחיד, לפעמים זה מרגיש כאילו כל העולם זה כלום סתם תפאורה ויש רק אותי ואת ה'... אבל ממש רק לפעמים... 

מבחינתי זה זה העבודה שלי.. זה גם לוקח לי אנרגיות בהתאם... מאז שהתחלתי "לעבוד את ה' " הזנחתי הרבה דברים אחרים.

כי באמת שאר הדברים פתאום נראים לי חסרי משמעות עכשיו להשקיע בהם....

תודה על השאלה אגב...

(מרגישה שכתבתי בעיקר לעצמי כי אני ממש חושבת על זה לאחרונה...)

מה שחשבת... פעם שמעתי את הרב מוצפי הי"ו אומר את זה.מבקש אמונה

ואי מגניב.. מעניין היה לשמוע את זה...לב אוהב

לגבי המשפט הראשוןadvfb

תמוה מאוד בעיני. מה הבעיה לכנות את הקב"ה א-להים?, זה אחד משמותיו לא? נראת לי תשובה שלאו דווקא תואמת את המציאות אלא מה שנפגשת במקרה.

לגבי הדברים שכתבת על ההרגשה - השאלה מה היחס בין הקב"ה לעולם. אם היחס בינהם הא מנותק אז העולם מאבד את משמעותו. אם יש בניהם יחס של קרבה אז העולם מקבל את משמעותו. זה לא פשוט לראות את זה מחובר. אבל ככה זאת ההסתכלות. 

סימן ולא סיבהצהרים
בדרך כלל מי שאומר א-לוהים קשור יותר לשכלתנים שבציבור הדתל ומי שאומר אלוקים קשור יותר למרכז הרב וכו'. ולכן נוצרת תחושה ש'פחות קשורים רגשית', וזה כבר קשור להסתכלות סובייקטיבית של הצדדים.
(אישית משתדל לומר א-לוהים)
זה תלוי בפסיקהadvfb

לפי האשכנזים אלוקים לפי ספרדים א-להים (במידה ומשתמשים באמירה מכובדת)

שמעתי רבנים שיותר מזוהים עם מרכז הרב והקו שמשתמשים בשם א-להים כך שאין באמת..

ידוע כביכול שדוסים יותר אומרים אלוקים.. חחח זה דבר שאפשר להגיד.

אני חושב שהשימוש בשם שהוא כינויבן חורין

ולא ה' / הקב"ה , זה כן אומר משהו.

כשמדברים על א-להים זה בדרך כלל סביב אמירות יותר שכלתניות.

ובאמת גם הרבה רבנים שמזוהים עם מרכז הרב והקו (במיוחד הקו) מדברים על ה' בצורה שכלתנית.

(מתוך ניסיון להפשיט אותו מהגדרות ומ'התפיסה הילדותית', וכמה מגמות מעין זה.)

מאיפה הבאת את השורה הראשונה??...חידוש

מהרב שרקי ומעוד רב ממכון מאירadvfb

[דרוש מקור]חידוש

חס ושלום לא בעיה....לב אוהב

סתם פשוט משיח עם הרבה אנשים שמתי לב לזה שאותם שהשתמשו בכינוי הזה (והאמת התכוונתי גם לאלוקים או אלו-הים זה לא משנה...) הרגיש לי שהם תופסים את הקב"ה בצורה מסוימת פחות ריגשית ואבהית 

וכאלה שמרגישים קשורים אליו באופן הנל קראו לו יותר "ה' יתברך" "ה'" "הקב"ה" 

אני לא מסתכלת על זה בתור הקב"ה והעולם... יותר על מציאות שהייתי רוצה להגיע אליה בתוך עבודת ה' ואיזה דברים בעולם מונעים או מרחיקים את זה ממני ואיזה דברים מקרבים אותי.

(ולאחר מחשבה נוספת, הגעתי למסקנה שאם לא הייתי מתחזקת את זה ומנגד מרשה לעצמי להכניס לי השפעות "חיצוניות", לא חושבת שהיה בוער בי הרצון לעבוד את ה' בצורה כל כך אנטנסיבית... כאילו די הייתי חייה את חיי כרגיל כזה בלי יותר מדיי... אבל כנראה יש איזה בעירות קטנות מדי פעם שמחזירות למסלול ואומרות כזה "לב אוהב זה זה מה שאת רוצה באמת...")

תודה על השיתוףadvfb

נשמע מעניין.

תלוי מה השאיפה שלך.עמית בונן

בשאיפה אתה או צדיק או רשע. במעשה אינו תמיד כך.

בתהלים פרק ראשון לא מוזכר  בינוני כלל. מדובר שם רק על צדיקים ורשעים.

אדם שבמעשיו בינוני אך שואף לקיים את דבר ה' בשלמות לקיים את כל ההלכה גם אם לא תמיד מצליח הוא עבד ה' הוא דוס מבחינתי. הנפילות לא מראות מה הרצון האמתי שלו.

אך אדם שלא אכפת לו שהוא נופל שלא רואה בכך שום בעיה. שכבר 'הותרה לו' כמו הרבה דתיים לייט שלא מקיימים מאה אחוז את ההלכה לא כי קשה להם ועובדים על זה אלא כבר התירו לעצמם. זו בעיה חמורה. הם בגדר מומר לתיאבון ואכמ''ל.

בכלל לא דוסGeorge Maison

אם אפשר לשאולadvfb

באיזה מקום הדת תופסת מקום בחיים שלך?

אלוהים כאן. איתי.אנונימי (2)
כי צריך מישהו להאמין שיעזור. ולקלל כשלא.

יש מצבים בחיים שפשוט אין משהו אחר שיכול לעזור או להרוס כל כך. רק הוא.

או כמו שאמרה המשוררת הדגולה בילי איילישהאטורי האנזו

"מה אתה רוצה ממני? למה אתה לא בורח ממני? על מה אתה תוהה?  

מה אתה יודע"?!

אלוהים לשימושך הפרטי פסידונית
אני גם רוצה כזה.. בכמה את מוכרת?חידוש

קחי בחינם 😆אנונימי (2)
כי בכל מקרה זה לא תמיד עובד..
זו היתה עקיצה..חידוש

לא ראויה בעיניי הגישה שלך, בלשון המעטה. אולי זו 'דתיות-חסר'..

יש לי רתיעה מהמילה דוסיםחיות צבעונית
מבחינתי יש לי את מערכת היחסים שלי עם ה' וכל מה שקורה לי בחיים נגזר משם.
פעם חיפשתי הגדרה היום לא מזהה את עצמי עם משהו מסוים, נחמד לי יותר ככה.
גם אני חושב.האטורי האנזו

אין הגדרות, יש יהודי.

יש יהודי שמקיים מצוות 5% ויש 30% ויש 75%.. וכל אחד מוזמן למצוא את עצמו על הסקאלה.

השאלה היא לא על כמה הוא מצליח לקיים, אלא על השאיפה שלו.הָיוֹ הָיָה

למה הוא רואה עצמו מחוייב?

ודאי. מה הוא רשם בווייז. אם הגיע או לא, פחות מעניין.האטורי האנזו

מי נחשב מנצח? מי שאוחז את החרב בידו.האטורי האנזו
עבר עריכה על ידי האטורי האנזו בתאריך כ"ד באייר תש"פ 09:12
עבר עריכה על ידי האטורי האנזו בתאריך כ"ד באייר תש"פ 02:11

רש"י- בחרבי ובקשתי.. 

הרצון, התפילה.

כך לפי הזוהר. 

נראה לי.

מסכימה עם המשפט הראשוןחיות צבעונית
בלי כמויות.
לדעתי אם השאלה היא איפה הרצון מונח. כל השאר כל הזמן זז
אני חושבת שהשאלה היא לא על המצוות אלא על אופן העבודהלב אוהב

כלומר, באמת נראה לי שפחות או יותר רוב המצוות די טכניות ולכן זה לא כזה בעיה.

הקושי הוא עבודת הלב והדבקות בה'. 

זה רק אני שעומד בתפיסהadvfb

של 0% או 100%?

כל האמצע זה שקר.. לא?

יש בזה בחינה של אמתחיות צבעונית
אבל היא קיצונית. היא לא מאפשרת חיים
הקב''ה שיתף את מידת הרחמים כי לא היינו יכולים לעמוד בעולם שכולו דין.
רחמים זה ההכלה של הדרך. יש פה משהו הרבה יותר גדול בעיניי, כי אם זה היה כן או לא, אז פשוט היו נוצרים שני מחנות אבל באמת זה לא כך, כי לא יידח ממנו נידח. העניים הכמותי היא אולי כמה כלים יהיו לנו לאור כשתהיה גאולה
אחדד את הדברים שלך שירדו יותר לקרקעadvfb

מבחינה מחשבתית - לחשוב שאין מחוייבות של 100% לצו הא-להי זה בכלל לא הגיוני.

מבחינה פרקטית - להרגיש ולהאמין במשמעות הצו הא-להי זה ממש לא פשוט ולכן יש מקום למידת הרחמים שמתחשבת בזה שאדם הוא לא מלאך ויש לו חולשות.

אני חושבת שהחידודחיות צבעונית
הוא שההסתכלות שדיברתי עליה היא בדיעבד. למרות שהיא מורידה מהלחץ של העשייה (כמובן שכדאי להיזהר שהיא לא תביא לשאננות ואדישות)
אני חייתי בפעם בהכל כי אם לא זה כלום. זה לא רצון ה'.. לדעתי לפחות
מבין את מה שאת אומרתadvfbאחרונה

את מדברת יותר במישור הפרקטי שאותו חיווית שבאמת אין הגיון שם להגיד הכל או כלום כי בחיים המעשיים תמיד לא יהיה 'הכל', אז הדרך הזאת מובילה לאופציה של ה'כלום' ישר.

לעומת זאת מבחינת יושר אינטלקטואלי צריך להיות כנים ולומר בפה מלא מה הגיוני ומה לא. זה מה שהיה חשוב לי להעביר.

מסכים לגמריadvfb

'דוס' -זה נטו חיצוניות. לרוב זה משתמש כפוזה. 

אני דוסית המון המוןבוגרת קטנה

הולכת לפי האמת שלי

בלי הגדרות וזה

עזרה מחוכמת הדוסיםפצל"פ

אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11

איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?

כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?

ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

אולי יעניין אותך