בעקבות שירשור אחר ראיתי שאנשים פה התבלבלו:אנא עבדא דקב"ה

שוביניזם זה החיובי (העדפת הגבריות, מיעוט בערך שאר בני הגזעים\מינים\עדות וכו')

פמיניזם זה השלילי (האדרת האישה על פני גברים ושאיפה לזכויות שווים לכולם [או רק לנשים])

זה בערך... כדאי לחפש גם בויקיפדיה וכו' בכדי שהתגובות יהיו קשורות...

(כמובן שאין לקחת ברצינות אי אלו הערות משעשעות ושוביניסטיות שכתבתי...)

אפשר מקור? איזה רב אומר שהתורה שוביניסטית?שם רגיל
(באמת מתעניין, שמעתי רק רבנים(/נימוקים) שאומרים ההפך..)
אז ככההמלך 1

אתה בים אם בתך ובנך שניהם טובעים אתה יודע שאתה יכול להציל רק מישהו אחד ההלכה היא בתיל את הבן ויש עוד המון המון דוגמאות

אין לי זמן עכשיו אולי אכתוב יותר מאוחר

הבהרהשם רגיל
עבר עריכה על ידי שם רגיל בתאריך כ"ג באייר תש"פ 12:21
לא ביקשתי פירוש אישי על מצוות, אלא רב שאומר ככה.
בכל מקרה כמו ש״אנא עבדא״ אמר, הוא התכוון שבהסתכלות חיצונית התורה יכולה להיראות שוביניסטית, זה לא אומר שזה הטעם של המצוות... לכן אין לזה משמעות.
במקרה שהבאת- על פי פירוש הרמב״ם האיש קודם להחיות משום שהוא חייב ביותר מצוות והוא מקודש יותר.
ובנוסף גם המוות שלו ימנע יותר מצוות.
לפי הרמב"םצ'יאל

מפני שהוא חייב ביותר מצוות הוא מקודש יותר. השאר זה פירוש אישי שלך.

*של הרב שרקישם רגילאחרונה
ובגלל זה שמתי את זה אחרי הנקודה ולא ביחד...
עכשיו תיקנתי שיהיה יותר ברור
פירוש לכך שהתורה שובינסטית (בנגלה)אנא עבדא דקב"ה

רוב המצוות ניתנו לגברים, אין ממנים מלכה - רק מלך, הגמ' אומרת שאישה לא נחשבת עד שהיא מתחתנת (שבעלה עשהה כלי [סנהדרין, אל תבדקו...]), מי שמקדש זה הבעל ולא האישה, גם ע"פ הקבלה יש דכר ונוקבא, הדכר (ספירות חכמה ותפארת) זה הנותן ונוקבא (ספירות בינה ומלכות) זה המקבל.

זה בעין חיצונית.

לכאו' בצורה חיצונית התורה יותר שוביניסטית...

הסיבה לכל זה (ע"פ הרבה ספרים) זה שאישה היא יותר קדושה, ולכן היא צריכה פחות מצוות להתקרב לה' וכל המצוות שלה קשורות לקדושה (ש"ק, מתנות לקדושי ה' [-הפשרת חלה], ענייני קדושה), וגם שוכחים שהן ממונות על חינוך מחנה ישראל ברוח ישראל סבא...

כמובן שההגדרה לשילילי וחיובי היתה בצחוק...

בדיוק להפךצ'יאל

האשה פחות קשורה לקדושה, היא יותר קשורה לחומר. רוב המצוות שהיא פטורה מהן קשורות לקדושה.

תגובהפו הדוב

שוביניזם  זה לא דבר שלילי כמו כל דבר כשזה בגבול וחדעת להכיר בתכונות שלך זילזול במישהי כי היא בת זה ל דבר חיובי אם משו אומר לי ללכת למטבח זה מעליב כי אם בזה מסתימות בעיניו כל התכונות שלי  זו בעיה

מי החליט שפמיניזם זה שלילי?חובה?
אם אתה מתכוון בגלל 'והוא ימשול בך', אז תדע שזה נאמר כקללה לאשה, וככול שנפחית את השוביניזם, כך יהיה יותר אוב והקללה תוסר.
ציטוט מפרקי דר' אליעזרצ'יאל

"ר' זכריה אומר מגלגלין זכות על ידי זכאי על יד דניאל נתגלגלה מלכות אסתר שאמר למלך אל יבכה עליה שכל מה שעשית כדת וכשורה עשית שכל המקיים את התורה הקב"ה מקיים את מלכותו שכך אמרה תורה האיש ימשול שנאמר והוא ימשול בך ושלח המלך בכל המדינות לעשות כדבריו שנאמר להיות כל איש שורר בביתו"

יש עוד מקורות לרעיון הזה?חושבת בקופסא

יש כל כך הרבהצ'יאל

ספרים ביהדות, שאפשר למצוא בהם מקור וציטוט לכל דעה או רעיון שהוא: שוביניזם, סוציאליזם, צמחונות וכו' (אם כי יש להודות שקשה יותר למצוא מקורות לפמיניזם או ליברליזם...).

ציטוטים הם בדר"כ לא מייצגים את "דעת היהדות". את דעת היהדות בנושא מסוים אפשר לגלות (או לנסות) מיחס עקבי שרואים במקורות, לא ממשפטים מחוץ להקשרם.

לכן, אני חושב, בנים (הכוונה ממגזר שלומד גמרא) לרוב פחות מתרגשים מציטוטים כאלה. בגלל שהידע התורני שלהם רחב יותר בדר"כ, הם יודעים מה "דעת היהדות" באפן כללי, וציטוט מסוים יכול אולי לגרום לאי נוחות כשלומדים אותו, אבל הוא לא מייצג תפישה שלמה.

את הציטוטים האלה לרוב שומרים לבדיחות או לויכוחים, לא באמת מבססים עליהם דעה.

שובינזם וגם פמיניזם הם לא דבר חיוביחושבת בקופסא

נשים וגברים נבראו שונים,

אין בזה שום דבר רע.

אין שום עניין להפוך נשים לגברים במדרגה שנייה. (פמיניזם)

ואין שום עניין להפוך אותן לשפחות נרצעות. (שוביניזם)

לגברים יש תחומים שהם טובים בהם וזה מעולה, 

ולנשים יש תחומים שהן טובות בהן וזה מעולה.

יש סרטון ממש טוב של פרגר יו על גבריות טובה, (באנגלית)

צריך שמשהוא יעשה סרטון כזה על נשיות טובה.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך