משהו כבר בעבר כתב על זה פה.. אבל רק עכשיו פעם ראשונהקולמוס הנפש.

פעם ראשונה שהסתכלתי פה על עוד משהו באתר חוץ מהפורום.. ובאמת שהזדעזעתי..

הסתכלתי ב''קולנוע וסרטים''.. באנה...

אמאא...

זה אתר דתי?

זה הסרטים שממליצים עליהם?

כותבים שם שה''פקח'' שלהם עשה בדיקה על הסרטים, וממליצים על כל מיני ''סרטי אהבה'' ושאר ירקות (אני מתבייש לכתוב.. אז לא אמשיך). והסרט מאד מומלץ???

אני חושב שהמנהלים של האתר הזה כבר הגזימו לגמרי.. זה אמור להיות מוגדר כאתר דתי?

אתר ששומר על עצמו?

אתר לציבור שלא רוצה לראות דברים לא מתאימים ולכן הוא בא לפה?

אני ממש בשוק...

נראה לי שאצטרך להשאר בגבולות הפורום ולא לנסות עוד מדורים פה באתר.. מי יודע מה עוד יש פה..

יא אללה שלכםמשתדל לחפש
אל תכנסו לאנשים לחיים! אתה יכול לכתוב שלדעתך צריך להיות יותר פיקוח על הסרטים שנשלחים בפורום, וזה בסדר גמור, אבל אם הכוונה שלך היא להטיף מוסר לאנשים (שיכול להיות שאתה צודק בדבריך) אז אתה חורג מגבולות סמכותך, וגם אתה רוצה להעביר מסר של התעוררות, אתה חבדניק!אתה אמיר לדעת איך מחזקים באהבה! אז במקום להיות "משמר הצניעות" בפורום כדאי שתתיחס נקודתית למה שמפריע לך ותעשה את זה נכון
אני לא חושבת שהוא ניסה להטיף.דמעה שקופה

תגיד, אתה שמת לב בכלל על מה כתבתי את התגובה שלי?קולמוס הנפש.

צר לי.. תקרא שוב את התגובה שלי.. לא דיברתי על שרשור הסרטים.

ששם שלחו ניקים פה בפורום, וכל אחד יעשה את החשבון שלי.

אני את התגובה שלי שלחתי בקשר למנהלי האתר הזה ולמדור פה באתר שנקרא ''קולנוע וסרטים''..

וכן, מותר לי להביע את דעתי, שבאתר שקורא לעצמו דתי.. לא מתאים שיהיה סרטים כאלה, כשמנהלי האתר עוד ממליצים עליהם. במילים שממש לא הולמות את רוח היהדות..

אז בפעם הבאה, במקום לשבת ולכתוב תגובה מתלהמת נגדי.. תקדיש את הזמן הזה לשימת לב על מה באמת כתבתי את התגובה שלי..

גבול סמכותך? מה זה קשור לסמכות הוא יכול להגידתיתיל

מה שבא לו. כולל להטיף. 

100% נכון. עדיף לא להיכנס וזהו.דמעה שקופה

לי הרימון אומר שאפשר להיכנס לפורום הזהyes123

רק ברמת הגנה בסיסית!

ממש מזעזע

זה באמת לא מרגיש אתר דתידמעה שקופה

אתר דתי לא היה מפרסם סרטון הצעת נישואין שלדמעה שקופה

אנשים לא שומרי מצוות

כיפה זה אתר מזעזע בכללי. אין בו כלום עם תוכן.דמעה שקופה

פוליטיקה פוליטיקה פוליטיקה פוליטיקה וזהודמעה שקופה

נכון. אבל אי אפשר לקרוא למריבה בין 2 ראשי כרוב "תוכן"דמעה שקופה

אם את רוצה תוכןנופך גפן

אז תלמדי תורה. אבל כיפה לא נועד להעביר לך תוכן אלא להעביר את החדשות. והיום, אין בחדשות שום תוכן לצערנו.

וואונופך גפן

אתה בעצם אומר שאתה לא יכול לקרוא לערוץ 7 אתר דתי? או אתר לא דתי לפי הרמת דוסיות שלי, כלומר כל מי שהוא לא כמוני לא נחשב דתי?

אז צר לי להרוס לך את התמימות כי יש מגוון רחב מאוד של אנשים דתיים מחרדים ועד מסורתיים, ולכל אחד יש גבולות אחרים. אתה לא יכול להגיד שמי שלא נמצא בגבולות שלך הוא לא דתי!!

אתה יכול להגיד שערוץ 7 לא מייצג את רמת הדתיות שאתה חושב שאדם צריך להיות אבל אתה לא יכול להגיד שכל מי שלא נמצא במקום הזה שלך הוא לא דתי. אז כן, ערוץ 7 הוא אתר דתי ויש בו גם תוכן שלא מתאים להרבה דתיים אבל יש גם המון אנשים דתיים (שאתה ממש לא האיש שיכול לקבוע שהם לא דתיים!!!) שאין להם שום בעיה עם התוכן הזה!!!!

סליחה שככה התפרצתי אבל זה ממש מעצבן אותי!

צר לי, דתי זה לא מה שאתה חושב, זה מה שההלכה אומרת!קולמוס הנפש.

חד משמעי, ובכמה מהסרטים שיש שם, ישנה בעיה הלכתית לראות. אז אם אתה רוצה, לך תגיד לקב''ה שאתה דתי אחר.. דתי שלא אכפת לו ממה שהוא אמר.. 

אני כותב כך, כי זה מה שמשמע מהתגובה שלך..

כאילו אני המצאתי את ההלכה..

אני לא חושבתנופך גפן

שאתה המצאת את ההלכה. אני רק אומרת שלכל אחד יש את המנהגים שלו.

לך יש את המנהגים שלך בתור חבדניק ואני חושבת שחלק מההלכות שלך דווקא עוברות על ההלכה שלי.

אני אתן לך דוגמא - חברה שלי הולכת רק עם מקסי כי היא הולכת לפי רב מסויים. אבל היא לא חושבת שכל מי שלא הולכת עם מקסי היא לא דתייה. היא פשוט מבינה שלכל אחד יש את הרב שלו.

גם אני משתדלת לא לזלזל באף מנהג של אף אחד ופשוט לכבד ולהבין שלא כולם כמוני ואין צורך לכפות את האמונה שלי על אחרים. 

ההלכה שלי מתירה לי לראות סרטים. כמובן שאם תשאל אז יגידו שזה ממש לא מומלץ ופוגע בנשמה וכו וכו אבל בשורה התחתונה - אין איסור.

אני חושבת שלך בתור גבר באמת יש איסור אבל לי לא.

וכמו שכבר אמרו פה, אף אחד לא חייב אותך לראות את הסרטים פה. יש אנשים שכן רואים את הסרטים פה והמדור מיועד להם. לא לך.

כמו שתגיד שאסור לשים פה באתר תמונה של איילת שקד כי היא לא דתייה ולא הולכת בצניעות.

יש הבדל בין תמונה של איילת שקד לסרטים פרוצים.הָיוֹ הָיָה

ואדרבה - ספרי לנו אם יש רב שמתיר סרטים פרוצים.

ככל הידוע לי עד עתה, אין מי שמתיר את זה, מה שמשליך ממילא על היות האיסור - הלכה לכו"ע, שאין בה מקום למנהגים ופקפוקים. 

מצטערתנופך גפן

לא יכולה לתת לך רב ספיציפי. כל מה שכתבתי פה על ההלכה שלי היא מה שאני מקבלת מהבית שלי (שאגב אנחנו בית מאוד דוס)

אבל מדפדוף מהיר באינטרנט אני רואה שיש גם רבנים שאוסרים באיסור חמור אבל יש גם כאלה שאומרים שממש ממש ממש עדיף שלא.

כמובן שכל הסרטים שאני מתכוונת הם סרטים סבבה- לא פרוצים (לפי ההגדרה שלי לפרוצים,לא יודעת מה אתה מגדיר פרוצים.)

אם תסתכל בתגובה שלו הוא כתב על הסרטים המומלצים במדור פה באתר. אז הלכתי והסתכלתי איזה סרטים ואני לא ככ מכירה אותם אב אני חושבת שהסרטים פה ממש לא פרוצים ואין צורך להקצין.

באחת הכתבות יש גם המלצה של הכותב על סדרה שהוא כותב שהיא נקייה ויש בעיית צניעות מסויימת באחת הפרקים כך שכל מי שרוצה לראות את הסדרה יוכל לדלג עליהם.

דבר אחרון - אם הבנתי נכון, אז לפי ההגדרה של ההלכה (הדעות המחמירות שנראה לי הוא הולך לפיהם) אסור להסתכל על אישה לא צנועה.  אז מה זה משנה אם האישה נמצאת בסרט או מופיעה בתמונה?

זו בדיוק הנקודה:הָיוֹ הָיָה

אני לא מדבר על "דעות מחמירות", ולכן, בתמונה בלבד, יש יותר מקילים, וגם בסך בכל איילת שקד לבושה די מכבד, המקסימום זה שרוולים קצרים, שאני לא יכול להכחיש שיש מי שיקל בזה, אבל בסרט, שזה גם זז, וגם אם זה לא סרט "נקי" אז הלבוש לא בדיוק מסתכם בשרוול קצר... שלא לדבר על הסצנות... דבר כזה - אין מי שיתיר, כי פשוט ההלכה אוסרת.

אם אכן זה מה שקורה פה באתר - אינני יודע, לא נכנסתי, אני הגבתי רק לויכוח שהתפתח שבאם האמת כדבריו - האם שייך שהוא יתלונן על זה פה או שהוא לא צריך להתערב ברמת הדתיות של האחרים. וע"ז כתבתי, שסרט כפי שהיה נשמע ממנו הוא אסור. ואכן אתר דתי לא אמור להעלותו. אני מקווה שהאמת כדברייך...

נכון!המלך 1

תקשיבי.. יש מנהגים ויש הלכה..קולמוס הנפש.

והאמרה הזו, שלבנות מותר לראות. היא לגמרי לא נכונה, נכון, כללי הצניעות שלהם יותר קלים בעניין הזה. אבל לפי ההלכה (שוב, לא מנהג) יכול להיות גם לכן הרבה מאד בעיה לראות סרטים כאלה.

ויש הבדל בין החמרות ומנהגים, שגם עליהם יש את העניין של מנהג ישראל תורה הוא. לבין ההלכה הפשוטה, שכל אחד מחוייב בה.. ובסרטים האלה יכול להיות בעיה גם מצד העניין של ההלכה הפשוטה.

בכל מקרה, כשאתה מעלה סרטים כאלה (אני מתכוון לכל אחד) זה משהו אחד, כי אתה לא ''משהו רשמי'' ואתה צריך לעשות עם עצמך את החשבון נפש הזה. אבל כשאתר שמגדיר את עצמו דתי, מעלה דברים כאלה, משהו בהנהלה שם צריך לחשוב טוב טוב על ההגדרות שלו..

אני חושב שאין טעם שתתווכחוצ'יאלאחרונה

היא תופשת אחרת ממך מה זה הלכה.

^^^^^^^^^^המלך 1

אתה לא חייב לראות שום סרט!tamar2007

אכפת לך שאנחנו רואים? בעיה שלך תתמודד!

ערוץ 7 זה האתר הכי דתי שישtamar2007

שים לב על מה הוא מתתלונן:הָיוֹ הָיָה

לא עליך - למה אתה רואה, זה בודאי אחריותך הבלעדית.

אלא על כך שאתר שקורא לעצמו דתי לא אמור להעלות דברים כאלה!

אם היה פה פרסומת לשירותי... גם היית אומר שלא יתערב לך?

- לא! כי אתה מבין שיש גבול למה שאתר דתי אמור לספק לגולשיו.

אם היית קורא קצת תגובות לכתבות בערוץ היית שם לבשם רגיל
להבדלים ברמה הדתית בין הכותבים שם לבין פה...
הסיבה להבדלים כנראה משום שזו הרשת החברתית הכי(או בין הכי) דתית באינטרנט, אז ה״יותר דתיים״ מהערוץ נמצאים בפורום, ו״הפחות דתיים״ קוראים חדשות ותכנים בערוץ אבל נמצאים נגיד באינסטגרם וכד׳.
הגיוני שהתכנים הפחות דתיים נמצאים משום שערוץ 7 רוצה להפתח לעוד קהלים וכך להרחיב את קהל היעד שלו.
(אגב אם אתה רוצה יש שרשור על ההדרדרות הדתית של הערוץ בפורום ״צמ״ע״...הרחיבו שם על זה)
מקווה שזה עונה לך על השאלות.
שוב. תגובה שהגבתי בקשר לנושא אחר אבל קשורה גם פה..קולמוס הנפש.

א: לא משנה מה הוא רוצה.. יש הלכה, לפי ההלכה יכולה להיות בעיה לראות חלק מהסרטים האלה. אז גם אם יש לך מטרה ''מאד נעלית'' שהיא מטרה שיהיה עוד קהלים באתר (בשיא הציניות..)

אז אי אפשר לעשות את זה על חשבון ההלכה.

ואם האתר עושה את זה, אז הוא אומר בעצם, ''עם כל הכבוד לתורה, אבל לי יש דברים יותר חשובים'' (כמובן, אם הם שמו את הסרטים האלה מהסיבה שאתה  אמרת ולא פשוט מאי שימת לב נוראית..)

ואני לא חושב שאתר כזה לא יכול לקרוא לעצמו דתי..

אם זה בעצם האמירה שלו..

הפוך, בתגובה שלך בעצם הגברת עוד יותר את החרדה מהעניין..

מה זה אומר?קולמוס הנפש.

שהוא מסכים איתך.הָיוֹ הָיָה

כי ניסיתי להסביר לא להצדיק.שם רגיל
בכל מקרה, לא הסתכלתי על ה״קולנוע וסרטים״ שציינת, גם לא ידעתי שיש כזה דבר. לכן אני לא יכול לענות בנוגע לזה..
אני בכלל לא הסתכלתי שםyes123

זה לא מעניין אותי

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך