ישיבה או לימודיםעדיין מתלבט

משתף כדי לשמוע עצות תובנות הארות והערות (עם שינוי של קצת פרטים למניעת זיהוי מקרי או מכוון):

אני מסיים עוד שנייה בית ספר שלא ממש הייתי בו. למדתי תורה כל החיים שלי, בעיקר גמרא (מגיל 6). תוך כדי הבית ספר התחלתי ללמוד בישיבה גבוהה ברצינות מטורפת כמה שנים.

אני מרגיש כבר כמה זמן שזה לא המקום שלי. אבל תכל'ס אין לי מקום אחר ללכת: יש לי דווקא תעודת בגרות ממש טובה (לא הייתי משקיע מי יודע מה, אבל יש לי תפיסה די טובה), אבל לצאת פתאום לחיים של לימודים וכאלה זה לא מעסיק אותי או מעניין אותי יותר מידי. לחזור בשאלה או משהו זה גם לא דבר שעולה לי, כי הרמה המוסרית שאני חושב (מדגיש - חושב) שישנה שם היא די מרתיעה אותי. גם חיים חברתיים לא היו לי אף פעם כי תמיד הייתי עסוק בתורה, כך שבחיים לא הייתי בפעילות חברתית או משהו דומה. יש לי גם איזה פחד מלהכיר חברים או חברות חדשים, כך שאני מרגיש די תקוע.

עכשיו במצב הביניים שאני נמצא בו אני לא ממש לומד תורה, אלא בדברים פחות טובים (לא חמורים ממש, אבל לא טובים), ואין לי כוח להמשיך הלאה.

יש למישהו איזו עצה כנה?

אם למישהו יש איזה רעיון טוב ואמיתי ממש אז אשמח אם ישלח אותו למייל שלי (אני מצרף): hartktchch@gmail.com

תובנהשמינייייייסט

דבר ראשון אשריך ממש! אני ממש מקנא בך! אתה במצב ממש נפלא באמת. 

זו בסך הכל תקופה של ברור. לפי מה שאני קורא.. לא מכיר אותך אז לא יודע.

כלומר עד עכשיו הקשר עם ה' היה משהו אחד- מן הסתם הרבה לימוד שכלי, הרבה תפילות פורמליות (שחרית מנחה ערבית) בכוונה וזה.

יש מישהו שמשחק מאחורי הקלעים. עד עכשיו המגע בינכם היה משהו אחד.. די קריר הייתי אומר. שוב אין לי מושג אני רק אומר מתוך מה שאני קורא.

אז עבר כמה זמן, וההוא מאחורי הקלעים... פשוט התגעגע לפגוש אותך. אותך אותך. את השפה שלך, את הייחודיות שלך את הקשר שלו איתך. אז הוא שובר. פתאם אין כח. מה היה עד עכשיו? 

כדי שתשכח את מה שהיה עד עכשיו. ה' יותר אין סופי מזה. הוא רוצה שתכיר אותו. עכשיו הוא פשוט מכיר לך פן אחר, פנימי יותר ברצון שלו. (לא בו עצמו הוא אין סוף אין אפשרות להבין אבל את רצונו אפשר)

אבל איך עושים את זה? איך מכירים את רצונו בכל שלב, בכל מצב, כל פן של הרצון?

על ידי דיבור. קביעת זמן לדיבור לדיבור הכי פשוט כמו עם חבר טוב. הוא מקשיב גם לי וגם לך. ועונה. לא מיד... אבל תמיד. 

אשלח לך גם למייל אבל אולי עוד מישהו ירצה את זה.

גם אני חושבתנועה גבריאל
אבל כדי שאדע יותר מה לענות,רציתי לשאול מה הניע אותך ללמוד ככ הרבה תורה,כי זה חובה (או שההורים שלך הכריחו אותך)או באמת מתוך רצון פנימה ותשוקה לזה? ולגבי עכשיו,אתה מרגיש כבר מרוחק מה' ושכל בדת והתורה כבר לא מעניינים אותך ואתה לא רואה בכך אמת?
אני לא יכול לשלוח באימייל, אז אם תוכל, להסתכל פה..קולמוס הנפש.
עבר עריכה על ידי מהללאל בתאריך כ"ח באייר תש"פ 13:32

אכתוב ממש בקצרה. כי אין לי כ''כ זמן. (יש פעילות בבית חב''ד ביום שישי..)

אבל חשוב מאד..

עד עכשיו עסקת בעיקר בחלק הנגלה של התורה. אבל איך שזה נשמע, הגיע הזמן שתבין למה עשית את זה..

איך שזה נשמע גם מכך שהסיבה שאמרת למה לא לחזור בשאלה, היא רק בגלל שלדעתך המצב ה''מוסרי'' שם הוא לא ממש ברמה.. אבל לא מצד הקשר שלך כיהודי עם ה' וכו', (לא בתור האשמה), ואת כל זה מסבירה תורת החסידות. וכשלומדים אותה, אז מבינים כל כך הרבה דברים בחיים, כל כך הרבה תשובות לכל כך הרבה שאלות..

למה צריך בכלל ללמוד תורה.. מה קורה כשאתה לומד תורה?

איך מתבטא הקשר האמיתי שלך עם ה'?

מה קורה בעצם בתוך הנפש שלך? איך היא עובדת?

התחושות האלה מוכרות, ולכולם יש הסבר בתניא. בצורה מאד ברורה ובהירה. לי אישית התניא הוא מורה דרך, בצורה מסודרת ובהירה, אדמוה''ז מתווה לך דרך בחיים..

לי אישית ולעוד המון אנשים, התניא עזר להבין, מה בכלל אתה עושה פה.. וכו'.

עכשיו, אם אתה חסיד, ולמדת חסידות בעבר, אז יש לך כבר חלק מהעניין, אבל בתניא תבין את זה ביתר ביאור והסברה ובאמת תבין מה אתה עושה פה בעולם..

ואם לא למדת חסידות.. ק''ו כפול שהתניא מאד יעזור לך...

אז מאד ממליץ, לפי דעתי אחרי שתלמד את התניא, רוב או כל הבעיות שלך ייפתרו.. כמובן מתוך מאמץ ועבודה.

כי זה העניין של כל תורת החסידות. ובמיוחד התניא.. אין לחם חינם, הכל בא רק מתוך עבודה קשה ויגיעה. והעבודה לעולם לא מסתיימת.. בהצלחה!

ולכל דבר שקשור לעניין, אני זמין בד''כ בשיחה אישית. אתה מוזמן..

נ.ב. הספר שאני הכי ממליץ ללמוד איתו את התניא הוא ''פניני התניא'', של הרב חיים לוי יצחק גינזבורג.

למה לימודים לא מעניין?efraim37
תכנס לאתרים של אוניברסיטאות ומכללות, תמצא משהו שכן מעניין אותך, לא חייבים דווקא הייטק. (מנהל עסקים, הנדסת מכונות, תעשיה וניהול, פיסיקה, כימיה, ריפוי בעיסוק, רפואה אלטרנטיבית, כלכלה. זה רק מקצת המקצועות שקיימים.) תלמד תעבוד ותקבע עיתים לתורה, תתחתן איפה שהוא בדרך. הופה, יש לך מסלול זהב. הכל כמובן רק בע"ה.
תתיעץ עם הרבנים בישיבה שלמדת בה, מה יש להם לומר?
עוד משהוefraim37אחרונה
יש מסלולים מקצועיים בצבא, תנסה להכנס לעתודה.
אולי דווקא לנקות קצת את הראש בשירות לוחם גם יעזור.
הכי חשוב לא להתקע. מו"ר הרב טל אומר שאיפה שיש מים עומדיבמקהמים נסרחים. אל תעמוד במקום, בטלה מביאה לידי חטא. מתוך דבריך ניכר שאתה קרוב לשם.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך