ישיבה או לימודיםעדיין מתלבט

משתף כדי לשמוע עצות תובנות הארות והערות (עם שינוי של קצת פרטים למניעת זיהוי מקרי או מכוון):

אני מסיים עוד שנייה בית ספר שלא ממש הייתי בו. למדתי תורה כל החיים שלי, בעיקר גמרא (מגיל 6). תוך כדי הבית ספר התחלתי ללמוד בישיבה גבוהה ברצינות מטורפת כמה שנים.

אני מרגיש כבר כמה זמן שזה לא המקום שלי. אבל תכל'ס אין לי מקום אחר ללכת: יש לי דווקא תעודת בגרות ממש טובה (לא הייתי משקיע מי יודע מה, אבל יש לי תפיסה די טובה), אבל לצאת פתאום לחיים של לימודים וכאלה זה לא מעסיק אותי או מעניין אותי יותר מידי. לחזור בשאלה או משהו זה גם לא דבר שעולה לי, כי הרמה המוסרית שאני חושב (מדגיש - חושב) שישנה שם היא די מרתיעה אותי. גם חיים חברתיים לא היו לי אף פעם כי תמיד הייתי עסוק בתורה, כך שבחיים לא הייתי בפעילות חברתית או משהו דומה. יש לי גם איזה פחד מלהכיר חברים או חברות חדשים, כך שאני מרגיש די תקוע.

עכשיו במצב הביניים שאני נמצא בו אני לא ממש לומד תורה, אלא בדברים פחות טובים (לא חמורים ממש, אבל לא טובים), ואין לי כוח להמשיך הלאה.

יש למישהו איזו עצה כנה?

אם למישהו יש איזה רעיון טוב ואמיתי ממש אז אשמח אם ישלח אותו למייל שלי (אני מצרף): hartktchch@gmail.com

תובנהשמינייייייסט

דבר ראשון אשריך ממש! אני ממש מקנא בך! אתה במצב ממש נפלא באמת. 

זו בסך הכל תקופה של ברור. לפי מה שאני קורא.. לא מכיר אותך אז לא יודע.

כלומר עד עכשיו הקשר עם ה' היה משהו אחד- מן הסתם הרבה לימוד שכלי, הרבה תפילות פורמליות (שחרית מנחה ערבית) בכוונה וזה.

יש מישהו שמשחק מאחורי הקלעים. עד עכשיו המגע בינכם היה משהו אחד.. די קריר הייתי אומר. שוב אין לי מושג אני רק אומר מתוך מה שאני קורא.

אז עבר כמה זמן, וההוא מאחורי הקלעים... פשוט התגעגע לפגוש אותך. אותך אותך. את השפה שלך, את הייחודיות שלך את הקשר שלו איתך. אז הוא שובר. פתאם אין כח. מה היה עד עכשיו? 

כדי שתשכח את מה שהיה עד עכשיו. ה' יותר אין סופי מזה. הוא רוצה שתכיר אותו. עכשיו הוא פשוט מכיר לך פן אחר, פנימי יותר ברצון שלו. (לא בו עצמו הוא אין סוף אין אפשרות להבין אבל את רצונו אפשר)

אבל איך עושים את זה? איך מכירים את רצונו בכל שלב, בכל מצב, כל פן של הרצון?

על ידי דיבור. קביעת זמן לדיבור לדיבור הכי פשוט כמו עם חבר טוב. הוא מקשיב גם לי וגם לך. ועונה. לא מיד... אבל תמיד. 

אשלח לך גם למייל אבל אולי עוד מישהו ירצה את זה.

גם אני חושבתנועה גבריאל
אבל כדי שאדע יותר מה לענות,רציתי לשאול מה הניע אותך ללמוד ככ הרבה תורה,כי זה חובה (או שההורים שלך הכריחו אותך)או באמת מתוך רצון פנימה ותשוקה לזה? ולגבי עכשיו,אתה מרגיש כבר מרוחק מה' ושכל בדת והתורה כבר לא מעניינים אותך ואתה לא רואה בכך אמת?
אני לא יכול לשלוח באימייל, אז אם תוכל, להסתכל פה..קולמוס הנפש.
עבר עריכה על ידי מהללאל בתאריך כ"ח באייר תש"פ 13:32

אכתוב ממש בקצרה. כי אין לי כ''כ זמן. (יש פעילות בבית חב''ד ביום שישי..)

אבל חשוב מאד..

עד עכשיו עסקת בעיקר בחלק הנגלה של התורה. אבל איך שזה נשמע, הגיע הזמן שתבין למה עשית את זה..

איך שזה נשמע גם מכך שהסיבה שאמרת למה לא לחזור בשאלה, היא רק בגלל שלדעתך המצב ה''מוסרי'' שם הוא לא ממש ברמה.. אבל לא מצד הקשר שלך כיהודי עם ה' וכו', (לא בתור האשמה), ואת כל זה מסבירה תורת החסידות. וכשלומדים אותה, אז מבינים כל כך הרבה דברים בחיים, כל כך הרבה תשובות לכל כך הרבה שאלות..

למה צריך בכלל ללמוד תורה.. מה קורה כשאתה לומד תורה?

איך מתבטא הקשר האמיתי שלך עם ה'?

מה קורה בעצם בתוך הנפש שלך? איך היא עובדת?

התחושות האלה מוכרות, ולכולם יש הסבר בתניא. בצורה מאד ברורה ובהירה. לי אישית התניא הוא מורה דרך, בצורה מסודרת ובהירה, אדמוה''ז מתווה לך דרך בחיים..

לי אישית ולעוד המון אנשים, התניא עזר להבין, מה בכלל אתה עושה פה.. וכו'.

עכשיו, אם אתה חסיד, ולמדת חסידות בעבר, אז יש לך כבר חלק מהעניין, אבל בתניא תבין את זה ביתר ביאור והסברה ובאמת תבין מה אתה עושה פה בעולם..

ואם לא למדת חסידות.. ק''ו כפול שהתניא מאד יעזור לך...

אז מאד ממליץ, לפי דעתי אחרי שתלמד את התניא, רוב או כל הבעיות שלך ייפתרו.. כמובן מתוך מאמץ ועבודה.

כי זה העניין של כל תורת החסידות. ובמיוחד התניא.. אין לחם חינם, הכל בא רק מתוך עבודה קשה ויגיעה. והעבודה לעולם לא מסתיימת.. בהצלחה!

ולכל דבר שקשור לעניין, אני זמין בד''כ בשיחה אישית. אתה מוזמן..

נ.ב. הספר שאני הכי ממליץ ללמוד איתו את התניא הוא ''פניני התניא'', של הרב חיים לוי יצחק גינזבורג.

למה לימודים לא מעניין?efraim37
תכנס לאתרים של אוניברסיטאות ומכללות, תמצא משהו שכן מעניין אותך, לא חייבים דווקא הייטק. (מנהל עסקים, הנדסת מכונות, תעשיה וניהול, פיסיקה, כימיה, ריפוי בעיסוק, רפואה אלטרנטיבית, כלכלה. זה רק מקצת המקצועות שקיימים.) תלמד תעבוד ותקבע עיתים לתורה, תתחתן איפה שהוא בדרך. הופה, יש לך מסלול זהב. הכל כמובן רק בע"ה.
תתיעץ עם הרבנים בישיבה שלמדת בה, מה יש להם לומר?
עוד משהוefraim37אחרונה
יש מסלולים מקצועיים בצבא, תנסה להכנס לעתודה.
אולי דווקא לנקות קצת את הראש בשירות לוחם גם יעזור.
הכי חשוב לא להתקע. מו"ר הרב טל אומר שאיפה שיש מים עומדיבמקהמים נסרחים. אל תעמוד במקום, בטלה מביאה לידי חטא. מתוך דבריך ניכר שאתה קרוב לשם.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך