סמוטריץ' הוא פוליטיקאי מוערך,עוזר ישראל

ישר, ערכי ואידיאליסט.

https://www.israelhayom.co.il/article/763209

בריאיון הזה, ביחס לרב רפי פרץ, הוא אומר שהוא עשה כל טעות אפשרית בפוליטיקה (שזה כנראה נכון), שהציונות הדתית לא צריכה להיות רסיסי מפלגות, שהוא ובנט היו עוברים את אחוז החסימה לבד בבחירות האחרונות (!)

וזה מעניין, כי בבחירות הראשונות בין אם אתם מעריכים את הרב רפי ובין אם לא- בסופו של דבר הפופולריות הציבורית שלו היא זו שהצילה את איחוד מפלגות הימין במועד א' (פופולריות שבינתיים נמחקה לצערנו) ובנט ושקד לא עברו את אחוז החסימה בהרפתקה המטורללת שלהם, וגרמו לאי הקמת ממשלת ימין בבחירות הראשונות.

אז על הטעויות של הרב רפי יש לסמוטריץ' בטן מליאה, והטעויות של בנט ושקד נסלחות אפילו בלי טיפת התנצלות? סלחו לי, אבל נדמה שסמוטריץ' קצת "שפוט" של בנט ושקד. כמו שיש הרבה ציונות דתית שהם "שפוטים" של נתניהו.

וגם, מצחיק שסמוטריץ' חושב, שהוא יקים מפלגה עם בנט, שתביא גם קולות חילוניים וגם דתיים? נו באמת, לא היינו כבר בסרט הזה?

לימין החדש היו חסרים 1400 קולותברגוע

סמוטריץ' שווה הרבה יותר מזה.

בנט ושקד חזרו בהם מהטעויות שלהם ולכן הם לא רצו בנפרד עכשיו, הרב פרץ בנתיים רק מוסיף עוד טעויות.

אני גם לא מסכים שהרב פרץ הוא זה שהציל את איחוד מפלגות הימין.

בנט ושקד לא חזרו בהם מהטעויות שלהםעוזר ישראל

והראיה- עד הדקה ה90 בבחירות 3 הם אמרו שהם רצים לבד! ובאמת על מה הם מדברים כל הזמן? על אלטרנטיבה לנתניהו, מתן כהנא כל היום מברבר על כלכלה, לא באמת אכפת להם מהציונות הדתית. הם נשארו הימין החדש- בתחפושת של ימינה וסמוריץ'.

פעם אחת לא שמעתי מהם התנצלות על השטות שהם עשו בסיבוב א'.

אז בדקה ה 90 הם חזרו בהםברגוע

נכון שהם (בעיקר בנט) היו מעדיפים לרוץ לבד, אבל בפועל הם לא רצו לבד כי הם הבינו שזה סיכון גדול, אז בשביל מה סמוטריץ' צריך לתקוף אותם עכשיו? הוא עזר להם להכנס לכנסת בדיוק כמו שהם עזרו לו וכרגע הם עובדים בשיתוף פעולה.

גם את הרב פרץ הוא לא תקף עד שהוא התפצל מהם לפני שבוע.

אף אחד לא ביקש לתקוףעוזר ישראל

גם על הרב רפי רואים שסמוטריץ' משתדל לדבר בצורה מכובדת. אבל להטיח ברב רפי את האשמה בריסוק הבית היהודי, ולא להגיד מילה על בנט ושקד? מותר למוטריץ' להגיד שבנט ושקד טעו ומפלגה נוספת מימין לליכוד שהיא לא הציונות הדתית דינה להתרסק. 

גיחי גיחיאיתן גיל
לימין החדש חסרו 1400 קולות וסמוטריץ' שווה הרבה יותר מזה.
אחלה.
שיתמודד לכנסת ברשימת תקומה, ויכניס 4 ח''כים לפחות.
אז לא, תקומה מעולם לא העמידה למבחן הציבור את כוחה האלקטורלי .
אם יהיו לסמוטריץ' יותר מ- 15 אלף מצביעים בקלפי, אני צנצנת.
כי הרב פרץ היסטוריה:) הי
בנט ושקד תרצה או לא תרצה מייצגים ציבור גדול בציונות הדתית
המטרה עכשיו היא ללכד את השורות
מה יעזור עכשיו לירות בתוך הנגמ"ש?
מה שהיה-היה. נגמר. היסטוריה.
לא יודעת מה עושה לכם טוב לחפור כל היום על הטעויות והחסרונות של מי שמרכיבים את ימינה..
אם רק תעשו את זה למפלגות אחרות-יכלה הזמן והמה לא יכלו....
שקד מייצגת ציבור גדול בציונות הדתית?!עוזר ישראל

והרב רפי לא?

עד לאיפה יגיע הליקוק לשני אנשים שרצו לבדל עצמם מהעול של הציונות הדתית?

תרצה או לא תרצה:) הי
הרבה מאוד אנשים אוהבים את איילת שקד,
אני באופן אישי מאוד מחבבת אותה.

הרב רפי אחרי הדברים שהיו-כבר לא.ממש לא.

לא יודעת מה איתך, אני מסתכלת על התמונה הכוללת, מעדיפה ביצועיסטים מוכשרים שיודעים לעבוד מאשר אנשי פלקט שאפשר לשחק בהם איך שרוצים או אנשי ריב ומדון.

ברור שהאידיאל הוא, לפחות מבחינתי, שכולם יהיו סמוטריצ'ים
אבל זאת לא המציאות. הציבור מאוד מגוון וצריך להכיר במציאות ולהתנהל בהתאם.
אני יכול לענות לך באותה לשוןעוזר ישראל

תרצי או לא תרצי,

הרבה מאוד אנשים אוהבים את הרב רפי,

אני באופן אישי מאוד מחבב אותו.

את מעצבת דעת הקהל? אני לרשימה של שקד ובנט ללא סמן ציוני דתי אמיתי כרב רפי או כסמוטריץ' לא אצביע לעולם.

זה מצחיק, כי במבחן התוצאה בנט ושקד ללא הציונות הדתית- לא עוברים אחוז חסימה, והרב רפי וסמוטריץ' ללא "הרבה מאוד" כלשונך מצביעים שלהם, כן עברו את אחוז החסימה והשיגו 5 מנדטים.

תעשה סקר:) הי
וחותמת לך שהרב רפי בתחתית של התחתית ברשימה.
איילת שקד בוודאות תהיה איפשהו למעלה.

אז תצביע לג. מה אני אגיד לך?

אם כל אחד יתעקש על רשימה "טהורה" בדיוק כרצונו מספר המפלגות יהיה כמספר האנשים כנראה. יש להיות ריאלי ויש לחיות בסרט, תבחר מה שאתה רוצה.

ראיתי למעלה ש@ברגוע ענה לך על השאלה-תקרא מה שהוא כתב.
לא קראת מה שאמרתיעוזר ישראל

כתבתי שלא אצביע לרשימה של שקד ובנט אם לא יהיה שם סממן ציוני דתי אמיתי כסמוטריץ' וכרב רפי. הצבעתי לימינה בכל הבחירות האחרונות אך ורק בגלל שהרב רפי וסמוטריץ'.

חבל שאת ישר מתריסה ולא קוראת מה שכתוב.

שקד בכלל משתמשת בבית היהודי רק כדי להגיע מתישהוא להנהגת הליכוד. בזה היא לא שונה מציפי חוטובלי למשל. אז למה שקד שווה את קול שלי יותר מחוטובלי, כי היא בליכוד והיא ליכודניקית בתחפושת בית יהודי?

בצלאל לא הולך להיעלם לשום מקום:) הי
יש את סופר, אולי גם מוטי יוגב ואחרים
לא יודעת איך הם הולכים להרכיב את הרשימה אבל ברור שיהיה ייצוג ראוי לפחות איך שהיה עד עכשיו.
אני דווקא אשמח לראות את שקד מתמודדת להנהגת הליכוד יש בה הרבה איכויות
אז בינתיים היא בימינה זאת המציאות
אז אני מסכימה שזה לא היה כ"כ יפה..
(אני באופן אישי התלהבתי מהפיצול בזמנו של בנט ושקד וחשבתי שהמהלך יועיל וימצה את הכח של הציונות הדתית אז קצת קשה לי לבקר אותם, זאת האמת.. אז אני לא כועסת עליהם כמו הרבה אנשים אחרים..)
מה אתה רוצה שיגרשו אותה? זה כנראה לא הולך לקרות,
בכל מקרה לדעתי עדיף ביצועיסט מוכשר על פלקט גם אם הוא בא מהרקע הרצוי,
הרבה אוהבים ורוצים אותה בימינה למרות הכל.
כן עניתי על השאלה ע"י הפנייה למה שכתב ברגוע, בנט ושקד היו מאוד קרובים לעבור את אחוז החסימה המאוד גבוה, מה שאומר שיש מאחוריהם ציבור.
היו קרובים, אבל תכל'סעוזר ישראל

הרבה אשמה רובצת עליהם, ואף לא מילה של התנצלות נאמרה על ידם.

מוטי יוגב? בנט נשם לרווחה כמוטי יוגב נדחה למקום ה11 בימינה. אולי את לא כ"כ מכירה את ההיסטוריה של בנט ויוגב, אבל היחסים לא טובים בלשון המעטה.

אנשים אוהבים לעצום עיניים, אבל ברור כשמש שביום שאחרי נתניהו בנט ושקד או הולכים לליכוד, או חוזרים עוד פעם להקים מפלגה ליברלית (אולי עם ליברמן, אולי עם תל"ם)ושוב ישאירו את סמוטריץ' לבד. סמוטריץ' מבחינתם דוחה המון ימנים ליברלים שלא אוהבים את הקיצוניות של בצלאל.

לא עוצמים עינייםברגוע

סמוטריץ' לא מרגיש מאויים אם בנט ושקד יעברו לליכוד, ההיפך- הוא יוכל ככה להיות בראש מפלגה ציונית דתית.

אני דווקא בעד שהם יעזבו את ימינה..

אם תקרא את הריאיון שהבאתי בראש השרשורעוזר ישראל

תבין שבצלאל עוד מאמין שהוא ובנט ימשיכו ללכת יחד.

הוא אומר שהוא רוצה לבנות מפלגה גדולהברגוע

אבל אני מתאר לעצמי שהוא לוקח בחשבון את האפשרות שבנט ושקד יעזבו

אם בנט ושקד יעזבועוזר ישראל

אז לפי כל מה שאתם אומרים שיש מאחוריהם ציבור גדול, אז מפלגה שסמוטריץ' בראשה יגיעו אולי ל5 מנדטים, כמו בסבב א'. גדולה זה לא.

אוקי ואז?ברגוע

הוא רוצה לבנות מפלגה גדולה עם בנט אבל לוקח בחשבון שזה לא יצא אל הפועל.

לדעתי זה גם עדיף, אבל כנראה שסמוטריץ' חושב אחרת..

והם צודקים. לא?:) הי
מצד אחד תראה כמה שונאיםים אותם ורוצים להפטר מהם ומצד שני הרבה אוהבים. זאת המציאות!!!
אם הייתה דרך להבטיח ששתי המפלגות יעברו ברור שהיה עדיף להתפצל
הבעיה שהסיכון גדול מדי ולכן עדיף שכל אחד יסתום את האף כדי שכל הגוונים ייוצגו.
אני באמת לא מכירה, שיתכסחו מאחורי הקלעים, עדיף לא לדעת את כל הג'יפה הזה.
אז כמו כל דבר בפוליטיקה,עוזר ישראל

לכל צד יש הרבה תומכים והרבה מתנגדים. כפוליטיקאים ואנשי ביצוע, אני מעריך מאוד את בנט ושקד, אבל כנציגי הציונות הדתית, הם בחרו לנטוש את המפלגה שהביאה אותם לחיים הפוליטיים. הם לא רצו את העול הזה של הציונות הדתית. הם רצו רק את הימין. וזה בסדר, אבל נכשלתם, תודו בכישלון, ותחזרו להיות נציגים של הציונות הדתית.

אבל לא, בבחירות מספר 2 החיבור עם הבית היהודי והאיחוד הלאומי היה טכני בלבד ובנט מיהר לפרק אותו כבר אחרי המדגם, וגם עכשיו חוץ מאת סמוטריץ' וסופר, מה שמעניין ומעסיק את בנט, שקד וכהנא הוא כלכלה, בריאות וכדומה, ולא דת ומדינה, ההתיישבות וכו'.

ללמדך, שהם לא מתחרטים על בזבוז מאה אלף קולות בסבב א', אלא הם רק מנסים להתאושש באמצעות הציונות הדתית עד שבאמת יוכלו להציג אלטרנטיבה לנתניהו- בלי הציונות הדתית.

ונניח שכך, תכל'ס כעת אנחנו יכולים להשתמש בהם. זהו.הָיוֹ הָיָה

דווקא כעת אנחנו פחות יכולים להשתמש בהםעוזר ישראל

כי עם כל הכבוד לכוח של חברי אופוזיציה, הוא מוגבל מאוד. ושוב חוץ מסמוטריץ' אף אחד שם לא יאתגר את הממשלה הזו בערכי הציונות הדתית. זה לא חשוב מספיק לשלושת חברי הימין החדש.

טוב, אתה מעלה שיקולים נסיבתיים, עם הנצח וגו'הָיוֹ הָיָה

לא מבין את ההגיון שלך.הָיוֹ הָיָה

באיחוד עם עוצמה והבית היהודי, קיבלו 5.

באיחוד עם בנט והבית היהודי, קיבלו 7.

בנט לבד קיבל 4, מבחינת החשבון, ההפרש של ה1400 קול הוא זניח.

עוצמה לבד (בסיבוב הנורמלי...) קיבלה 2.

מה שאומר שב5 זה היה יותר בזכות עוצמה מאשר הרב רפי.

מה הבעיה בחשבון של סמוטריץ', אתה חושב שבנט מביא פחות חבר'ה מהרב רפי? ובוודאי אחרי כל מה שנהיה איתו...

ולמי שהתווכח פה על כמה שקד מייצגת, אז באותו לשון: תרצו או לא תרצו, יש (לצערינו...) הרבה בצה"ד שהם לא הכי דוסים בלשון המעטה... לך תראה את רעננה, גבעת שמואל, כפר סבא, מה לעשות, הצה"ד היא לא רק יצהר וקריית משה.

לפי כל הניתוחים, כל החילונים נשתו ע"י ביבי, והכמעט 4 מנדטים של בנט היו דתיים... תסיק את המסקנות, גם אם הן כואבות.

עוד נקודה, שקד בהחלט מקדמת המון את ערכי הצה"ד, החילוניות האישית שלה כמעט ולא באה לידי ביטוי במעשים, לכן אפי' אני- שאני חרדלניק רצח, טרור, איך שתקראו לזה, מאוד מאוד בעד קיומה בכנסת, אולי אעדיף שתהיה על חשבון הליכוד ולא על חשבוני... אבל כמובן עדיף כך מכלום, מה גם שאולי זה לא נכון, והקולות שהיא מביאה אלינו, ונותנים כח רב לסיעה כסיעה, כולל סמוטריץ' וכו', עדיפים, אינני בר הסמכא לשקול זאת, וגם לא אתם, אבל דבר אחד ברור, במצב הנתון כעת, טוב מאוד שהיא שם וזהו.   

למה הסיבוב הנורמלי הוא הסיבובעוזר ישראל

בו עוצמה קיבלה 80,000 הוא הנורמלי, ולא האחרון בו עוצמה קיבלה 20,000?

ונניח שכן, אז עכשיו הציונות הדתית קיבלה 6, לפי החלוקה שלך זה 3 לרב רפי ובצלאל, ו3 לימין החדש. איפה פה המוני בני הציונות הדתית שתומכים בבנט?

שוב, לא אכפת לי משקד הפוליטיקאית, אכפת לי משקד שלא רצתה על גבה את עול ערכי הציונות הדתית, נכשלה, וחזרה לציונות הדתית כמלכה, רק כדי להתנער ממנה שוב בבחירות הבאות.

פשוט ביותר.הָיוֹ הָיָה

אם היא קיבלה אז 80000 זה אומר שהם תומכיה.

זה שאח"כ הבינו שאין סיכוי שהיא תכנס לבד והם לא "משוגעים לדבר" לזרוק את הקול לפח - זה סיפור אחר.

וה3 מנדטים לפי החלוקה שלי זה מאוד קרוב ל4 שהוא קיבל אז (כנ"ל, כנ"ל) וזה בהחלט המון.

ולגבי איילת, אתה מתנהג בילדותיות שבגלל שנפגעת אתה שופך את התינוק עם המים, אוקיי, גם אני נפגעתי, אבל כעת היא טובה לנו, בא נתעלה מעל הרגשות.

באמת כלאיים, סמוטריץ' ובנט.אלון מצוי

בנט ושקד מודיעים ומכריזים בריש גלי בכל מקום ומקום שהם הם האלטרנטיבה לנתניהו, ניסו כבר פעם אחת למשוך את קולות הימין החילוני, והם לא ויתרו על זה. גם בהיותם בבית היהודי הם קרצו (או ניסו) לימין המסורתי.

בימיהם, מפלגת הציונות הדתית איבדה את דרכה והחלה לנסות למשוך קולות מהימין החילוני (בדרך לראשות הממשלה, שקוף), מה שבעל כורחם ייבש והפשיר את רוח המפלגה הציונית הדתית.

בואו נודה במציאות. הציונות הדתית היא לא השקפת עולמם של רוב תושבי המדינה, כרגע, להקים ממשלה או מפלגת שלטון ברוח (שלימה!) של הציונות הדתית - בלתי אפשרי.

הציונות הדתית לא יכולה להיות אלטרנטיבה לנתניהו אם היא ציונות דתית. הניסיון להפוך למפלגת שלטון מראה פשרות חמורות בענייני יסוד (דת ומדינה, רמז), וזה בודאי לא דרכה של הציונות הדתית.

לגבי 'ימינה', הרי הציבור מראה את רצונו, זו לא המפלגה הרצויה. הרי גם אנשים שבכל זאת הצביעו לה, הצביעו מתוך 'הרע במיעוטו', 'אין ברירה' ועוד (אני מכיר כמה, ומסתבר לי שזה אחוז ניכר). מפלגה שמתיימרת לייצג את הציונות הדתית, שבראשה עומדים שני נציגים שבאופן מובהק מנסים לייצג את הימין החילוני, והקימו מפלגה בנפרד, ושבו כגיבורים לראש המפלגה (שכל המהלך ביזיון כשלעצמו), ולא רק שאינה גדלה למרות חיבוריה הנרחבים, אלא קטנה ומצטמקת מסבב לסבב. 

אז אני מבין את היחס של ראש הממשלה, המפלגה קטנה, ורק נחלשת, את מי היא מייצגת?

נספח קטן של נתונים קשורים:

1. הציבור 'הדתי-לאומי' מונה כמיליון איש.

2. בבחירות של תשע"ב הצביעו לבית היהודי 345,000 איש.

3. בבחירות של תשע"ה הצביעו לבית היהודי 283,000 איש (ול'יחד' הצביעו 125,000, אבל לא כולם כנראה דתיים לאומיים).

4. בחירות אחרונות, סבב א: איחוד מפלגות הימין 159,000 | הימין החדש 138,000 (סה"כ 297,000)

5. סבב ב: ימינה 260,000 | עוצמה יהודית 83,000

6. סבב ג: ימינה 240,000

תגובתך מושקעת מאוד יחסית לפורום הנ"ל הניחן ברידידותברוניש

אבל, כמה הערות:

הציבור הדתי לאומי לא מונה מליון איש, אלא אם כן סופרים כל חובש כיפה שאינו חרדי.

אם סופרים את מי ששולח את ילדיו למוסדות הציבור הדתי לאומי, מדובר ב-370,000 איש, מהם אולי לכ-140,000 זכות הצבעה.

ומכאן לפיאסקו עם בנט:

אני בעד בריתות בתוך הימין.

זה נצרך, כי מנגד עומדים אנשים שרוצים לכלות הכל, ועל מנת לכלות את הכל הם עשו בריתות בלתי אפשריות גם כן - כמו הברית הערבית בין קומוניסטים לאיסלאמיסטים.

אבל - וזה אבל גדול - בנט לא באמת מעוניין בבלוק מאוחד ובשיתוף פעולה. הוא בא כי הוא רוצה לשלוט, ומבחינתו כל הבריתות הם היכא תימצי לשלטון בנט. בזה הוא זהה לחלוטין לפטרונו בדימוס ושונאו בהווה, ביבי נתניהו, ודומה למנהל לשכה אחר של נתניהו, איווט ליברמן.

ההשתלטות המבישה של בנט על הבית היהודי, שבאו עם צהלות ומחיאות כפיהם של רבנים ועסקנים מטופשים, והפרישה שלו שבאה עם זעקות השבר של אותם האנשים - היו לטובת בנט. בלי שום מחשבה על הגוש וצרכיו. גם את סמוטריץ' הוא יזרוק בסוף, כשזה יתאים לצרכיו. כפי שכבר עשה זאת בעבר, באומרו שאין ליברל וחרד"ל מתקיימים יחדיו.

הדרך הנכונה היא קואליציה נחושה ואידיאולוגית של מפלגות ימין: אפילו ימין דתי מאוד וימין חילוני מאוד, וימין כלכלי ליברלי וימין כלכלי פופוליסטי-סוציאליסטי בתור שותפים שווים אך שונים.

לשם כך, נדרש רק דבר אחד: לזרוק לאשפה, ומיד, את תאבי השלטון והשררה, את המצייצים הכפייתיים והצבועים, את כל מי שנכנס לקטטות קטנוניות ולא חשב לרגע על עתידה של היהדות במדינה ועל המדינה עצמה. זה צו השעה. בנט, שקד, סמוטריץ', פייגלין, בן גביר - הם אנשים שאסור שיהיו אפילו רגע אחד נציגינו או מועמדים לנציגינו. כי מול איום נוראי מבחוץ, הם בחרו בעצמם כשלמולם עמדה טובת העם כולו.

אם לא נעשה את זה, התסריטים של שלושת הבחירות האחרונות יחזרו שוב ושוב, בקונסטלציות הזויות יותר ויותר באופן אקספוננציונלי.

....הָיוֹ הָיָה

ואת מי תציע? את עצמך?

נ.ב. אני מקווה שהתכוונת לשים פסיק בין ה"רבנים" ל"עסקנים מטופשים".

השאלה אם זה מעשי וראליחיוביאחרונה

להביא את כל רשימת המועמדים שמנית לפרוש מהפוליטיקה ולהביא מבחוץ אנשים חדשים לגמרי שעונים על ההגדרה אנשי אמת יראי ה' שונאי בצע... וכו'..

אולי יותר מעשי - לשאוף שיתאחדו יחד, או לעשות פריימיז פתוחים באמת, ללא החרמה של אף אחד, בשקיפות ובפתיחות, ולתת לציבור להחליט, ובכך גם להחזיר את האמון

סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגועאחרונה
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטוריאחרונה
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך