הגיוני שתרגישי מבולבלת, וכדאי להמשיך ולנסות, כמו שכבר כתבו.
אבל אני חושב שראיתי נקודה שכדאי לשים אליה לב: כתבת שזה "מפחיד נורא" לוותר על מישהו כזה, שיש בו הרבה ממש שחיפשת.
אז תדעי ש"מפחיד" ו"נורא" אלו סתם מילים נרדפות.

ואני מקווה שלא הצחקתי רק את עצמי 
ולעצם העניין: צריך להבין שאמנם הפחד לא צריך לשחק שום תפקיד כשלעצמו, אבל בהחלט אפשר לפעמים להשתמש בו כדי להבין דברים עמוקים יותר.
הפחד הוא רגש חזק מאוד, שלפעמים מגלה על הרצון הפנימי: לא כתבת שאת מפחדת להתחתן איתו, אלא שאת "מרגישה שזה לא זה" וזה "תוקע" אותך, ולעומת זאת כן כתבת שאת מפחדת להפרד ממנו.
אז נכון שאת מרגישה שזה לא זה, אבל דמייני את שתי האופציות: חתונה איתו מפחידה אותך? הרי כתבת שהנקודות שהצלחת לגלות שמפריעות הם קטנות. את חושבת שתצליחי לבנות איתו חיים טובים? זאת שאלה כבדה שצריך לשקול. לפעמים הנקודות הקטנות ממשיכות לקטון אחרי החתונה, ולפעמים הם גדלות וגדלות. זה דבר שצריך הרבה מחשבה, ובד"כ ייעוץ מקצועי יכול לעזור.
פרידה ממנו- למה היא מפחידה אותך? אולי את כן מרגישה מחוברת אליו וזה לא רק החשש שלא תמצאי מישהו טוב כמוהו?
בכלל, את המחשבה "אולי יש מישהו יותר טוב שמחכה לי" צריך לבטל לגמרי. השאלה היא אם הוא יכול להתאים לך או שלא. רק הוא צריך לעמוד על המשקל.
אם את חושבת שכן, אבל יש דברים שמפריעים- את כנראה צריכה "להפטר מהחלום ולהתאהב במציאות" (לשון הרב שי"ו). להתאהב בו כמו שהוא, עם החסרונות שלו...
הרי אי אפשר באמת למצוא מישהו שיראה מושלם לפני ההחלטה. אם זה נראה כך- כנראה שחסר משהו בקשר, או בשיקול הדעת. כי לא יתכן להכיר באמת כך כך לעומק לפני חתונה...
את ההכרה שהוא באמת המושלם בשבילך בונים לאט לאט במשך שנים של נישואין, ותמיד מגלים עוד ועוד.
את צריכה לשאול את עצמך: האם אתם יכולים בעזרת עבודה נכונה לבנות בית יחד? צריך להסתכל במבט רחב על כלל המשמעויות והחלקים של "בניית בית", אבל זו השאלה הבסיסית לדעתי.
בהצלחה!