אני לא מסכימה לשלוח תמונה, וזה בעייתי...*לילית*
הבת של השכנים רוצה להכיר לי משהו. נשמע טוב, הסכמתי.
היא חייבת תמונה כדי לשלוח לו לפני, לא הסכמתי.
יש לציין שהיא שלחה לי מראש פרטים שלו עם תמונה, אבל לי זה לא משנה והייתי מסכימה גם בלי זה.
בואו נדבר על זה רגע. אני יודעת כמה זה חשוב לחלק מהאנשים לראות תמונה לפני, אבל אני לא מוכנה! אני לא מוכנה שאף אחד ינתח את זוית האף שלי או עד כמה העיניים שלי בהירות. זה לא שאני מרגישה מכוערת או לא אוהבת את המראה שלי. בכנות, אני נראית סבבה לגמרי, אפשר לומר אפילו יפה (אחרי ניתוח לייזר בעיניים בכלל
אבל אני לא מסכימה שאף אחד יגרום לי להרגיש לא יפה. אם יפסלו אותי על סמך תמונה, בלי פגישה, זה יפגע בי מאוד.
(אחותי הבכורה למשל, רווקה בת שלושים פלוס. יפה יותר ממני, בחיי. עם פנים וגוף של בת 20. פעם אחת, *אבא* של בחור שהייתה אמורה לצאת איתו לדייט ראה את התמונה שלה ואמר שזה לא מתאים! והוא עוד נחשב רב... ההורים שלי הזדעזעו מהסיפור הזה)
אני לא מבינה למה אי אפשר לתת צ'אנס לפגישה ראשונית. נכון, זה גוזל זמן ואנרגיה והתרגשות, ואני רק רוצה לשמור על הלב שלי, שיתלהב רק מגבר אחד בעולם הזה. אני מתפללת להשם שכל האנרגיה הזאת תישמר רק לאיש אחד שיהיה שלי.
אבל בואו, בואו נתקדם. אני מוכנה לסכן את הלב שלי, לנסוע רחוק, להקדיש שעתיים כדי לפגוש בנאדם חדש, על נקי. בלי תמונות ודעות קדומות ובירורים אצל חברים.
למה זה כזה קשה, ריבונו של עולם. למה הפכנו להיות כאלה צרי מחשבה, צאו מהקופסא כבר.
ולעניינו של הבחור הספיציפי, האישה שהציעה לי, לפי מה שהבנתי, לא מסכימה להציע לו אותי בלי תמונה. אני לא דואגת, אם הוא שלי הוא יבוא גם מהדלת האחורית. כמו פייסבוק למשל, מצאתי את הפרופיל שלו. אני שוקלת ברצינות לשלוח לו הודעה. זה אפילו לא מביך אותי, לא בגלל שאיבדתי את הבושה, אלא בגלל שככה צריך. לתפוס יוזמה, להעיז, וליפול אחורה בעיניים עצומות על הקב"ה.
נכון!והוא ישמיענו

אני חושב, שכבת, הטענות שלך מאוד הגיוניות וצודקות.

אלא שחשוב לזכור, שכל אחד מחפש דברים אחרים בסדר שונה. ומי שהסדרי עדיפויות שלו יתאמו לשלך-

יש לך אתו בסיס להתאמה

ועוד משהו שחשוב לזכור- גם מי שמבקש תמונה, לא תמיד מודע למה שמתחולל אצלך כשהוא עושה את זה,

ופעמים רבות גם לא עושה את זה בגלל הסיבות האלה. ועל חוסר מודעות בנושא הזה, לא צריך לפסול הצעה טובה- רוב הבנים בשלב הזה בחיים לא מכירים את העולם הנשי כשם שרוב הבנות בשלב זה לא מכירות את העולם הגברי כ"כ

איזה עוד סיבות יש לבקשת תמונה?ברוקולי

..והוא ישמיענו

כמו שיש בירורים,

שלעיתים נשמעים לנו דברים שלא נראים לנו- ברמה של לעבור הלאה,

אותו הדבר גם לגבי מראה. אולי היא נפלה על בחור כזה?

או חוסר מודעות פשוט לכל המשמעויות של הנושא הזה של תמונה, כפי שכתבתי.

בסה"כ העולם המערבי משפיע עלינו גם בלי שנשים לב

אבל זה הסיבות שהיא ציינה לא?ברוקולי

..והוא ישמיענו

לא בדיוק.

כי הסאב טקסט, והיא לגמרי צודקת, הוא- אתם מסתכלים עלי בצורה שטחית. זה לא בהכרח נכון מצד הבחורים.

הרוב פשוט לא חושבים כ"כ כשהם מבקשים, זה ההרגל. וחלק לא מתמקדים במראה, אבל לפעמים יש דברים שמאוד לא נראים.

אני אוסיף גם, יש כאלה שמבקשים תמונה, לא בשביל לראות את המראה. אלא כדי לראות את הסגנון.. זה שונה

א. את לא חייבת לשלוחברוקולי

ב. כל אחד בוחר על מה לתת את הדגש 

ג. מה אכפת לך לשלוח? שיאבחן- מקסימום תחסכי לך כמה שעות וכאב לב 

אםקל"ת
יש לך פייסבוק אז בחורים בכל מקרה יכולים למצוא תמונה שלך בפייסבוק..או שאין לך שם תמונות?
צודקת. אז אל תשלחי.מבקש אמונה

אם זה שלך הקב"ה ישלח לך בדרך טובה.

יש לי חבר שהיה שולח תמונות וקיבל הרבה דחיות... הביטחון שלו מאד ירד מזה. 

לא חושבתקל"ת
זה לירות לעצמך בגלגלים
לדעתי זה ממש לא.מבקש אמונה

אף אחד לא חייב להקריב את עצמו בגלל שאנשים הפכו לרדודים ופחדנים. 

שיבוא לפגישה ויראה ויחליט. מה יקרה?

עזבי שיש רבנים גדולים שבכלל נגד זה בעניין של צניעות.  אז בכלל...

ה' לא ימנע טוב להולכים בתמים.

זהקל"ת
מזכיר לי את המשל של אדם בלב ים שעומד לטבוע ומתפלל ל-ה' שיציל אותו ואז באים כל מיני אנשים לעזרתו ואותו אדם נשאר נחוש בדעתו לעזרתו של הקבה.
למעלה אותו אדם שאל את הקבה למה לא שמע לתפילתו והקב"ה ענה לו- שלחתי לך מצילים..לא נעזרת בהם..

והנמשל פה ברור..
הימנעות תמידית משליחת תמונה זה לא הליכה בתמים לדעתי, זה קיבעון וחוסר גמישות.
מחילה, זה לא אותו דבר.מבקש אמונה

לא כל דבר צריך לעשות בשביל שידוך... היא אומרת שזה עשוי לפגוע בה - וזה נכון.

לא צריך להוריד מחירים ולמכור את הצניעות ואת הכבוד כי הצד השני מפונק ולא יכול לסבול שמשהו לא וודאי לו.

אני כמה פעמים נפגשתי בלי תמונה, ולפעמים אפילו שלא התחברתי, בפגישה הבאה הסתדר לי ואהבתי את המראה..

ואם קרה שממש לא אהבתי.. אז מה? לא נחרב העולם. 

את יכולה לראות לדוגמא מה הרב מוצפי אומר לבחורות ששואלות אותו על בחור שרוצה תמונה.. נגד מוחלט! בגלל צניעות.. אז יש לה סיבה טובה לא לשלוח.

אני חושב שהתעקשות על תמונה זה פינוק... (ואולי בכלל לא מתאים לה אחד כזה.. החיים מלאים הפתעות ואני מאמין שהיא צריכה מישהו שלא מפחד מזה)

מצטער אם כתבתי מפוזר.. מקווה שזה מובן

תגובהקל"ת
עם כל הכבוד לרב מוצפי (שאין לי מושג מי זה), הוא לא הרב שלי וכן אני לא מתייעצת עם רבנים בעניינים שהם לא הלכתיים במיוחד אם זה רבנים שאני לא מכירה.

לא מבינה מה ככ פחיתות כבוד בשליחת תמונה?
מה זה משנה אם הוא בוחן את המראה בתמונה או אחכ במציאות?
...מבקש אמונה

לא אמרתי שזה הרב שלך.. דיברנו בכללי אם זה חלק מההשתדלות שה' רוצה,

אז הנה יש דעות שזה בכלל לא צנוע.  

והתכוונתי שאם היא תפגע מזה, אז זה הכבוד שלה.  וזה קורה..

יש הבדל גדול בין מציאות לתמונה.

במציאות יש קודם כל את החן של הבנאדם בדיבור וכו' ולא רק מראה חיצוני- וזה האדם באמת.

ודבר שני, כשנוסעים ומתאמצים יש יותר כבוד לדבר שהתאמצת בשבילו ואתה אומר לעצמך "כבר הגעתי לכאן, בוא ננסה למצוא את החן שלה"  כשיש לאדם מבחר בלי להתאמץ הוא הופך להיות בררן סתם. 

היא רשמהקל"ת
שהיא לא מוכנה לשלוח תמונה כי היא לא מוכנה בשום פנים ואופן שבחור ינתח את פניה, אבל כל גבר יעשה את זה בכל מקרה במציאות, כי מה לעשות כל גבר בריא מחפש מציאת חן.
זה נכון שבמציאות יש הרבה דברים מעבר למראה חיצוני, אבל זה בדיוק מה שאני באה להגיד, שהדברים מעבר לא ישנו את המראה החיצוני הזה.

וחוץ מזה שתמונה זה לא רק יופי, לא צבע עיניים ושיער אלא סגנון.
אני אדרבה נותנת תמונה, מעדיפה שיפסלו מראש אם משהוא במראה שלי לא נראה להם מאשר שיפסלו אותי ישר אחרי דייט ראשון , חוסך פגישות מיותרות ושחיקה של הנפש
נכון... ומה שאני אומרמבקש אמונה

שנכון שכל גבר גם ככה יסתכל בפגישה וינתח את המראה שלה, 

אבל בפגישה פנים מול פנים האלמנטים האחרים דווקא כן משנים.

והמאמץ לבוא לפגישות משנה את הגישה שלי אם לפסול בקלות או לתת יותר זמן לבדיקה.   

מניסיון אני אומר לך.

"תמונה זה לא רק יופי, לא צבע עיניים ושיער אלא סגנון."

כגבר, וכאחד ששומע מה הגברים מדברים, באחוז מאד מאד קטן... הרוב זה על היופי.  זאת האמת.

לדעתי זה פועל הפוך,

השחיקה של הנפש באה בדיוק בגלל כל החוסר התמודדות הזה שאנשים מסגלים לעצמם

טובקל"ת

אין בעיה שתלך עם הגישה שלה לא לשלוח תמונה מראש.
במקרים בהם הבחורים מתעקשים על תמונה אני אישית לא רואה עניין להתעקש בלסרב, הייתי נותנת גם אם זה נעשה בפרצוף חמוץ מה שנקרא. זו דעתי בכל אופן.
טוב, אוקיי. מבקש אמונה

ממש מסכיםאוורסט
ולא חושב שזה שאת שולחת תמונה אומר שבודקים לך את הזוית של העין ופוסלים אם את לא בלונדינית, ומי שכן אז יפסול בכל מקרה כבר בדייט.
התמונה עוזרת לראות סגנון ואינלי כח להתחיל להסביר איך, בלבוש בהבעה ובעוד דרכים. אני מסתכל שניה על התמונה לראות אם אין משהו חריג , בדכ של 90 אחוז לא אפסול בגלל תמונה.
לכן גם עדיף שפשוט תעבירו את התמונה ושקודם הגבר יגיד כן או לא בלי שתדעו בכלל ואף אחד לא יעלב אם לא מתאים.
איך אפשר להעביר תמונה ושהגבר יחליט כן או לא בלי שתדעמבקש אמונה

זה בא ביחדקל"ת
שליחת פרטים+ תמונה. שולחים הכל מראש, ואז את לא יודעת על סמך מה ההחלטה שלו
בדכ מבררים עם הצד של הגבר קודםאוורסט
בדיוק כדי למנוע את ההרגשה חוסר נעימות לשמוע לא ואז לאכול תסביכים למה הוא אמר לא...
במקרה הספציפי שאלו אותה קודם אז באמת היא תדע אם יסרב להצעה(למרות שאין לה מושג למה הסירוב) אבל בכללי-פשוט להעביר לחברה שמציעה בדכ איזה 2 תמונות ועוד כמה פרטים שחשובים לך וזהו
אה הבנתי.. כן זהו אז פה זה כנראה מאוחר מידימבקש אמונה

לכן שאלתי איך זה אפשרי.

אגב, למי שאומר שהוא מסתכל בשביל סגנון וכו'

אי אפשר פשוט לשאול את מה שהוא מחפש בתמונה? 

איזה סגנון הלבוש? וכו' 

לכאורה אם זה חשוב- אז תשאל, ואם זה חדירה לפרטיות -תמונה זה היינו הך.

שתדעי שהוא רב ממש ידועתפוחית 1
מה זה אומר? בגלל זה היא מחוייבת לו?הָיוֹ הָיָה

זה בכלל לא היה הכיוון של הטענה שלי.מבקש אמונה

ממש לא. אבל קצת יותר כבוד יכול להיות יותר נחמדתפוחית 1
חלילה לא זלזלתיקל"ת
מכבדת מה שרבנים אומרים אך לא הבנתי מה המטרה להביא לפה דברי רב מסויים בעניין הזה
הדיון היהמבקש אמונה

האם שליחת תמונה זו השתדלות, ואדם שלא יעשה את זה בעצם דוחה את העזרה שהשם שלח לו

אז הבאתי רב גדול שבכלל נגד זה.

מה שאומר שיתכן (ולדעתי סיכוי גדול) שזה לא

סבבהקל"ת
א. הרב מוצפי הביע את דעתו שהוא נגד זה. זה לא איזה הלכה דאורייתא ש "אסור לשלוח תמונה" מפאת הלכות צניעות.
ב. יכול להיות שהוא נגד שליחת תמונה לכתחילה, אך אם בחורה תפנה אליו ותגיד לו שעקב כך שהיא לא שולחת תמונה אז אין לה הצעות, האם גם אז הרב יגיד לה להישאר כך בהימנעות משליחה? לא בטוחה, אולי כן ואולי לא, זה לא שחור לבן.
אז לדייק, לדעתו זה איסור בגלל צניעות.מבקש אמונה

לא יודע אם דאורייתא או דרבנן אבל לא באמת משנה לעניין הזה. 

יש תשובות שלו באתר "דורש ציון".. אני אחפש

כמה שזכור לי הוא נגד בכל מקרה.

...פלונפון מירוסלב

א. מי אמר שלא? יתכן שזאת כן הלכה, צריך לעיין ולברר. אם פוסק טוען שזה איסור, אז זה איסור עד שלא יבוא פוסק אחר שיגיד שיש שיטה אחרת.

ב. אפשר לשלוח לרב שאלה ישירות.

אגב כל העניין של הרב מוצפי נגד תמונה הוא לא בשידוך ישיר, אלא נגד אתרי הכרויות כמו הידברות שגורמים לחרדים לראות תמונות בצורה זולה. הוא דיבר על זה באריכות באחד השיעורים שלו.

יש אמת בעניין הזה, כי אנשים באתרי הכרויות לפעמים עושים "שופינג", במקום באמת לבדוק אם שייך. ופה בוודאי שיש בעיה הלכתית.

אגב, אחד הדברים ששבע ברכות עשה היה לא לאפשר לאדם להגדיר את עצמו כחרדי אלא כבעל השקפה חרדית.

מכאן משמע שהוא לא סובר שזה ממש איסור. אבל כדאי לשאול אותו ישירות.

אוקיקל"ת
אז דברי הרב אינם רלוונטיים כלל למקרה של פותחת השרשור שדיברה על שליחת תמונה למיועד עצמו.

זה לא הלכה דאורייתא חד משמעית שאסור כי אם כך לא היה קיים כל העניין של אתרי הכרויות לדתיים. יכול להיות שזה פסק הלכתי ספציפי שלו.
מי אמר שזה לא דאורייתא? תשאלו את הרבפלונפון מירוסלב

יש איסור לא תתורו, ויש איסור ונשמרת. לא חכם לפסוק הלכות סתם

איזה רב לשאול?קל"ת
שכל אחד ישאל את רבו.
"לא תתורו" זה הלכה.
הקביעה ששליחת תמונה עובר על איסור זה, זה כבר פרשנות ופסיקה ספציפית
סתם להרחבה למי שלא מכירפלונפון מירוסלב

הרב בן ציון מוצפי הוא אחד מהפוסקים החשובים היום, הוא בנו של הרב סלמאן מוצפי שהיה מקובל ידוע וחשוב שהיה תלמיד של הרב יהודה פתיה זיע"א.

אחיו של הרב בן ציון, הוא הרב יהודה מוצפי שהיה משמשו של מרן הרב מרדכי אליהו זצוק"ל.

הרב דוד בצרי, מגדולי המקובלים היום (וממשפחתו של הרב צדקה והרב אליהו), הוא גיסו של הרב בן ציון.

מסכיםמבשר שלום
אתה הכנסת טיעון הלכתי-אבל זה לא הסיבה שהיא התנגדה..
העניין הוא האם הקב"ה מעוניין בהשתדלות כזאתמבקש אמונה

לא אמרתי שזה הטענה שלה. 

למה לא?מבשר שלום
אולי הקב"ה לא ישלח עזרה למי שיצא על חשבון סדר צהריים?
אני מבקש לא להגביל את הקב"ה,ודאי לא בדבר שנהוג בהרבה מקומות-ויש לא מעט רבנים שמתירים.
הבדל גדול בין צניעות לסדר צהריים.מבקש אמונה

נהוג... אחרי שאנשים הפכו לחיצוניים אז כמה רבנים התירו. 

אם זה היה מוכיח את עצמו, ניחא.  אבל לא...

דווקא יש טענה מאנשים נשואים שזו שיטה גרועה

למה?מבשר שלום
לא יודע אם זה הסיבה,בכל מקרה עכשיו זה מקובל. הרבנים שלך אומרים אחרת?אשריהם.

זה טיעון אחר שלא קשור למה שאמרת מקודם,ואני גם לא בטוח שזה נכון.
הקטע שלא כל דבר שמקובל הופך לבסדר, כל שכן לדבר טוב.מבקש אמונה

נכוןמבשר שלום
ולמה זה לא בסדר?
טוב, את זה כתבתי בדיון עם קל"ת. מבקש אמונה

כןמבשר שלום
פשוט הסכמתי איתה
סבבה. זכותך..מבקש אמונה

מסכימהקל"ת
שזה קצת ירידת הדורות שגברים דורשים תמונה. אך בתור הצד השני, הבחורה, לא הייתי שופטת והולכת ראש בקיר לא למסור בחזרה תמונה.

גם אם המעשה שלו לא בסדר, לא הייתי פוסלת בחור שלם בגלל המעשה הספציפי הזה.
לא רק גברים.והוא ישמיענו

יש ירידת הדורות כללית (לא רק אצל גברים), והיא מתבטאת גם בענין הזה

נכוןקל"ת
אבל נושא השרשור היה בקשת התמונה מצד הגברים אז נשארתי נאמנה לנושא השרשור
גם בפגישה הוא יכול לא לאהוב את המראה החיצוני שלךשירשירית
ולהפסיק להיות בקשר איתך. מה זה משנה אם הוא רואה בתמונה וישר מסנן? או אם הוא יראה במציאות וישר יסנן?????
באמת לא הבנתי, תסבירי לי.
הנה*לילית*
כי בפגישה יש לי עוד יתרונות. יש את השכל שלי והנפש. הטון של הקול, הצורה בה אני משתמשת בידיים כשאני מדברת, אופן ההליכה, ניואנסים של הפנים שפשוט לא עוברים בתמונה. נדמה לי שקוראים לזה חן, או פשוט קסם אישי. ראיתי מלא אנשים שהפנים שלהם לא סימטריות, וקשה לומר שהם נראים טוב, אבל הצורה שבה הם מתנהלים, האינטלגנציה, הקול, החיוך, פשוט וואו.
מב שאני אומרת הוא שמראה חיצוני זה לא רק תוי הפנים, זה המכלול. האופן בו אני מדברת והולכת ומתלבשת. אם מישהו פגש אותי לשעתיים, ובחן אותי על סמך כל הקריטריונים שציינתי ועדיין לא מצאתי חן בעיניו, אז סבבה, עניין שלו. את זה אני מקבלת.
מסכימה איתך במאת האחוזים.רחפת..
ב''ה ניסיון החיים שלי גם הוכיח לי שזה נכון לפעול כך..

והיו כאלה שזה לא היה מתאים להם, אז יום טוב להם;)
אנשים עוברים במסע הלא תמיד פשוט הזהadvfb

המון חוויות שונות ומשונות. מציע לא לשפוט אנשים על פי איך שבוחנים הצעה, אפילו אם זה אפשרי.

מה הבעיה?ה-מיוחד

רק לא הבנתי מה הקטע של הפייסבוק?!

את מדברת הרבה נגד תמונות פתאום זה בסדר להסתכל בפרופיל של מישהו אחר?

ההבדל הוא*לילית*
שבפייסבוק, לפחות אצלי, אין הרבה תמונות. מה שכן יש זה תמונות עם אנשים אחרים, מטושטשות, מרחוק. לא קלוז אפ על הפרצוף שלי.
יודע מה?
מי שרוצה לבדוק את הסגנון שלי, שילך לפייסבוק. ככה לפחות התמונות לא מתרוצצות בקבוצות ווטסאפ של שדכניות שזה ממש מחריד בעיני.
זה כבר משהוא אחרקל"ת
א. את תמיד יכולה לבחור איזה תמונה לשלוח
ב. אני גם נגד שהתמונות נשלחות כך ועוברות בין קבוצות כמו שוק בשר. אני דואגת שהתמונה תימסר רק לבחור.
רק רוצה לחזקא.ע.
היו לי המון וויכוחים ודיונים בנושא הזה עם המון אנשים וכבר התחלתי להרגיש בודד במערכה עם הדעה הזאת...
בכל אופן הרב שלי גם כן יוצא נגד העניין הזה של תמונה לפני דייט ואני הקטן מקשיב לדעתו...

מרגיש לי שתמונה לפני דייט חוטאת למטרה של עצמה, הרי אם אתה רוצה לדעת מה הסגנון וכד' או שתשאל ותברר מול המשדך, או שתגיע לדייט ותברר מול המשודך... מרגיש לי שתמונה יכולה רק להזיק לקשר (עוד לפני שבכלל הייתה פגישה!) ולא באמת להועיל לו...
ובמיוחד היום שאנחנו דור שהכל אצלו עובד מאוד מהר, ובמיוחד בנושא הזה, לא צריך החלטה מהירה- אלא ישוב הדעת וזה לדעתי קורה בזמן הדייט יותר מאשר בהתבוננות בתמונה לפני שבכלל פגשת את האדם שמולך...

יודע שהמון חולקים עלי בנושא, אבל זאת דעתי.
מסכים מאוד עם הכותבת.
צודקת.י.על

ממני אף אחד אף פעם לא ביקש. ב"ה.

מה שאומר שלא כולם מבקשים, אולי גם לא הרוב..אלא אם אולי עובדים עם שדכנים מקצועיים או אתרי היכרות.

בבירור האחרון שערכתי על איזה מישהו ממש הופתעתי לקבל את התמונות שלו לווצאפ..וגם לא ביקשתי..

זה לדעתי חודר לפרטיות ואני מקבלת לחלוטין את טענת חוסר הצניעות שבדבר למרות שאני מבינה את הצדדים להקל.

..והוא ישמיענו

אני אישית לא ביקשתי אף פעם (מאידיאלוגיה), אבל לא התנגדתי לשלוח תמונה.

אם הבנתי נכון גם מבקש- לא מבקש .

בטוח שיש עוד רבים רבים מאוד.. לא רק כאן, בכלל במציאות

משמח..י.על

מקריאה בפורום מתקבל רושם לפעמים שאנחנו מאוד חריגים..מסתבר שלא.

..והוא ישמיענו

לא יודע. אני מתנגד לזה מכל צד שאני מסתכל על זה

אני חושב שעצם העובדה שיש על זה כל כך הרבה שיעורים של רבנים ורבניות- מלמד שכנראה התופעה נפוצה.

מסכים לגמריsomeone
זה תמיד מרגיש לי רדוד לגמרי... כשמציעים לי תמונה אני מבקש אותה 10 דק לפני הפגישה, רק כדי למנוע מסתם נערה שעברה ברחוב במקרה וממני להתפדח כשאני שואל אותה אם זאת היא שאני אמור לצאת איתה... (לא שזה אי פעם קרה, אבל מעדיף שלא תהיה פעם ראשונה...) וגם אז מסתכל ממש בכלליות
אנקדוטה משעשעתפלונפון מירוסלב

פעם הציעו למישהי בחור ש"התעקש" על תמונה, ולא היה מוכן לשמוע אחרת.

הפרטים שהיא שמעה עליו מצאו חן בעיניה אז יצאה מגדרה ושלחה תמונה.

כשהם נפגשו היא הביעה בפניו תרעומת על זה שהוא התעקש כל-כך ושזה נראה לה שטחי.

בתגובה הוא אמר לה שהוא מעולם לא התעקש על תמונה, ושבכלל לא אכפת לו מדברים כאלה בד"כ.

מה קרה בפועל? השדכנית הכירה אותו כרווק מבוקש ונראה טוב ורצתה למנוע עוגמת נפש.

בפועל הם לא המשיכו, אבל לא מהסיבה הזאת

את כותבת יפה, אבל אני לא מסכימה איתךה' אלוקינו
פשוט בגלל שיש כאלה בני 30(וגם 22) שכמעט מיצו את חיי הדייטים ופשוט אין להם כח כבר עוד פעם להגיע לעוד פגישה שהיה אפשר לחסוך, ועוד פעם להתייאש,ולבכות,ולהתייאש,ולבכות ולהתאכזב וכו וכו..
בהצלחה...
זה הדורהיום הוא היום
את לא צריכה לנסות לתקן את כל העולם כרגע כי זה מאד קשה, רק למצוא את מי שמתאים לך.

כשהייתי בתקופת הדייטים השתדלתי לא לענות תשובה לפי תמונה בלבד אלא לשקלל את זה עם שאר הנתונים ורק אז להחליט.

דרך אגב, משהו קטן וחשוב: הרבה פעמים מועמדים שולחים תמונות לא טובות שלהם (זווית לא טובה, תמונה עם כמה חברות שלא יודעים במי מדובר, תמונה מרחוק וכדומה). ברגע שמשפרים את התמונה זה כבר מאד עוזר בלי לשפר מראה ובלי כלום. שווה 50 שקל לצלם מקצועי. חוסך הרבה עוגמת נפש
אתה מבין כמה הזוי מה שאתה אומר?א.ע.
אתה מציע לה ללכת לצלם מקצועי ולהוציא כסף כדי שאיזה בחור יסכים לצאת איתה?? לפי תמונה?!

אחשלי, אני לא מכיר אותה כמובן אבל חושב שאני באופן אישי ממש לא הייתי מעוניין לצאת עם מישהי שאישרה אותי רק לפי תמונה (אין באמת דרך לדעת לפי מה בן אדם מאשר או פוסל, אבל ברמה התיאורטית)...

צורם לי לקרוא את ההצעה שלך... זה שהדור/עולם/מציאות מעוותים בהמון דרכים לא אומר שאני צריך להתעוות ביחד איתם...

תמונה משפיעה, גם אם תגיד אלף פעמים שלא, גם אדם שלא מבקש תמונה, ברגע שהוא מקבל הצעה עם תמונה (בלי לבקש) זה משפיע. כי אנחנו בני אדם, אבל מזעזע בעיני הצורך הזה לבקש בתמונה לפני המפגש...
אני לא חושב שההצעה הזויההיום הוא היום
אני סומך על הבנים והבנות שזה לא יהיה הדבר היחיד שיחליטו לפיו אלא רק חלק. התמונה משפיעה אבל היא ממש לא הכל.

לגבי צלם מקצועי הכוונה לתמונה פשוטה מאד, לא תיחכומים וכדומה אלא תמונה נורמלית באיכות נורמלית. לא חייבים צלם מקצועי אבל ממה שראיתי לפעמים התמונות ממש באיכות לא טובה. לא קשור למראה אלא טכנית.

אתה יכול ללכת בגישה שלא רואים תמונה לפני. יש שדכנים שעובדים ככה וזה בסדר גמור ואולי אפילו יותר טוב. פשוט זה מוריד לך אפשרויות מסויימות

בנוסף, גם מי שרואה תמונה, אפשר לעשות את זה בשתי שלבים, קודם לשמוע מידע על המועמד ואז אם יש כיוון בסיסי לשלוח תמונה, לשקלל ולהחליט. ככה אתה לא מושפע מהתמונה בשלב מוקדם מדי.
איזה אפשרויות זה מוריד?א.ע.
שדכנים או מועמדים שמבקשים תמונה קודםהיום הוא היום
זה לא הזוי בדיוק כמו שלשלוח קורות חיים לכותב לא הזויפלונפון מירוסלב

אנחנו בעולם חיצוני, ואדם צריך למטב את עצמו, לצערנו הרב.

אני קצת נגד הגישה הזאת, בעיקר בשידוכים שלפעמים התמונה "טובה מדי" ואז ממש לא נעים...

אני עדיין לא מביןא.ע.
אתה יוצא לדייט כדי להכיר את בת הזוג שלך לעתיד, מישהי שתחיה איתך בעז"ה עד גיל זקנה, ומה שאתה מבקש לפני שבכלל החלפת איתה מילה זה תמונה?
חשוב לך מראה? מבין.
תגיע לדייט, תדבר איתה! תכיר אותה! אתה יכול לפסול נשמות כל כך טובות רק בגלל ש"לא עלינו" היא חושפת טיפה יותר מידי את השיניים כשהיא מחייכת, רק בגלל שיש לה איזה "פגם" חיצוני (פגם אולי בהתחלה, אותו הפגם יכול להיות תכשיט מאוד יפה שמתאים דווקא לה בגלל האופי המיוחד שלה)...

מרגיש לי שהתרבות הזאת שאנחנו חיים לצידה, התרבות הזאת שמקדשת את היופי והופכת אותו לעיקר, אוכלת בנו וגורמת לנו לאבד את הכיוון ואת החשיבות של הדברים.

אני אסיים את זה כאן, אני לא מנסה לשכנע אף אחד, ובדרך כלל לא מגיב בפורום אלא במקרים מסויימים (בעיקר נהנה להתבונן וללמוד מהצד), פשוט זה נושא שנורא כואב לי מסיבה לא ברורה וקשה לי לשתוק עליו...

פעם לא ביקשתי תמונה, חשבתי שזה רדוד וחיצונימזמור לאל ידי
עד שהגעתי לדייט והבחורה פשוט דחתה אותי
זה סתם גרם לאי נעימות גדולה לשנינו ונחתך די מהר.

לא מחפש מלכת יופי, ובכלל לא חושב שאני איזה חתיך על חלל
אבל כן מחפש מישהי שלא ארגיש דחייה בגלל המראה שלה.

אז כן, כיום אם אני תמונה- אין דייט.
קודם כל - את מקסימה ממש!אוהבת לשדך
אני מסכימה ומבינה אותך לגמרי!
גם אני (בתור שדכנית, ובחורה שבחיים לא שלחה תמונה שלה או קיבלה תמונה של הבחור) לא אהבתי שהתמונה זה דבר כל כך חשוב וקובע לפני דייט.

אבל, שמתי לב, שיש יותר הצעות לבנות שכן שולחות תמונה (בהנחה שהיא טובה ומשקפת את הבחורה).
ובאמת היום, כשהכל נגיש ומהיר, מאוד קשה לאנשים להתחיל קשר זוגי ומעדיפים להשקיע מאמץ רק אם יש סיכוי ממש גדול שההצעה תתאים.

אני לא מצדיקה את מי שרוצה תמונה, אבל אני כן מבינה.
גם בתור שדכנית, הרבה הרבה יותר קל לשדך למשהי ששולחת תמונה (אם אני לא מכירה אותה מראש כמובן).

עם הזמן פיתחתי שיטה איך להפוך את זה דווקא לטובתך.

בעצם, למה מבקשים תמונה?
כדי לבדוק 2 דברים: סגנון ומשיכה.
(שדכנים מבקשים רק כדי להבין סגנון..!)

ברגע שאת יודעת מה את רוצה להעביר לצד השני דרך התמונה,
מה הסגנון והאופי שלך, את יכולה לסנן הצעות בצורה מעולה!
מי שהסגנון והאופי שלו לא מתאים לך, לא ירצה להיפגש וחסכת זמן וכוח.
ומי שכן ירצה להיפגש יבוא עם יותר מוטיבציה כי את זה בדיוק מה שהוא חיפש, הוא יבוא מוכן יותר לקשר עם רצון גדול יותר להכיר אותך באמת.

יש גם את העניין של המשיכה, ולכן את צריכה להראות טוב בתמונה, תמונה שתשקף את מי שאת ביומיום.
אם התמונה טובה, רוב הסיכויים שההצעה זה לא תיפסל על זה (אלא אם שידכו לך בחור רדוד שמחפש מלכת יופי מינימום, ואז את לא רוצה להיפגש איתו- לפי מה שהבנתי)

רק תחשבי על זה..

את ממש לא חייבת להסכים לתת תמונה,
אבל אם יום אחד תחליטי לתת - תדעי איך לעשות את זה הכי טוב וזה יהיה הכי פחות כואב ופוגע אם מישהו פוסל בגלל זה.
(אגב, כדאי לשלוח פרטים ותמונה יחד ואז את לא יודעת למה הבחור החליט שלא מתאים.. )

בהצלחה!♡
אחשוב על זה, תודה!*לילית*

לא נכנס לדיון אבל אני (ונדמה לי רוב הבנים) לא מנתחים עדחסדי היםאחרונה
כדי פרטי פרטים כמו שתיארת את מראה הבחורה רק מסתכלים בכלליות.
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך