נקודה רגישה ....קופפיו

אני מניח שהרבה כאן לומדים בישיבות תיכוניות ...

מה אתם חושבים על דברי הראשון לציון.. ובכלל על כל הרבנים שמתנגדים לעשיית בגריות ...

מתוך ספרי הילדים שלהם אני זוכר מעשה נפלאות על רב שניסה כלכך להעביר תלמיד מישיבה תיכונית לישיבה חרדית וכאילו שהוא הציל לו את החיים ...

לי אישית זה מציק שכל המחשבה היהודית היא " יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ " ואיך הרבנים דורשים מהאדם להיות בור בלי לעשות בגרות ובכך למנוע מהם כניסה לשוק העבודה .

בכל מקרה איך צריך להקשיב לרבנים שהפכו להיות פוליטיקאים יותר מרבנים לפעמיים ??

במיוחד אם הם נוגדים את האידאולגיה שלך ...

הראשון לציון הוא גאון עצום.נגרינסקי

עם זאת, אם אתה חושב שאין הוא מייצג נכונה את ערכי התורה, ישנם רבנים גאונים אחרים בעלי גישות אחרות...

שבעים פנים לתורה...חסיד המון

גאון לא הופך בנאדם לרבהכתב והמכתב

גם אינשטיין היה גאון..
משא"כ רב, מתמנה ע"י סמיכה שקיבל מרב אחר וזאת ע"פ פסקי ההלכה ולאו דווקא הגאונות.
לעניינו, שבעים פנים לתורה. ישנם רבנים מכל החוגים וקצוות הקשת. כל עוד הם לא כופרים בתורת משה ובהלכות התורה - יש להם הכוח לפסוק פסקים ולהביע דעות בעניינים הדורשים התערבות רב.
ישנם רבנים המצדדים בעד לימוד הבגרויות, וישנם שאינם רואים בלימוד הבגרויות כחלק ממארג החיים של יהודי בכלל ושל בחור ישיבה בפרט.
כל אחד באמונתו יחיה ואין לנו הקטנים ללכת ולבדוק אחר הרבנים, כי מה שיוצא מפיהם קדוש הוא. הקב"ה אומר למאלכי השרת - נרד אני ואתם לשמוע דין מבני. התורה לא בשמים היא - ויש בכוח הרבנים לפסוק. אז מי אנחנו שנהרהר אחריהם?

רוב גדולי ישראל בעבר עסקו בקודש ובחול.פלונפון מירוסלב

ויש שאמרו שזה חלק מהכרת האלוקות (כלומר תנאי להשגה רוחנית) ו/או ללהיות מוגדר כחכם בישראל.

למשל רס"ג, הרמב"ם והרמח"ל כתבו כדברים האלה ממש.

בתקופתם כל חכמי ישראל היו בקיאים בעוד תחומים מלבד הספר שלפניהם.

גם הראשון לציון לא חולק על זה, וגם שאר הרבנים לא.

אז מה הבעיה? שבדורנו אין כשרונות כמו פעם, ועדיף לדידם שאדם ישקיע את כל כולו בתחום אחד, כדי שיתמחה בו באמת.

וכמובן שהם יתנו עדיפות לתורה.

סתם כדי לשבר את האוזן, היה רב אחד שהרב עובדיה זצ"ל אמר עליו שזה פלא שהוא גם תלמיד חכם גדול מאוד וגם בקיא מאוד בהוויית העולם ושכמעט אי אפשר למצוא כאלה בדור.

פשוט שבנו לא יחלוק עליו. אם יש אדם שהכשרונות שלו מתאימים לקודש ולחול, או אולי רק לצד החול, אני מאמין שגם הראשל"צ יסכים לכך.

כל הרבנים בזמנם שלמדו עוד חכמותקולמוס הנפש.

זה היה מתוך התורה, ובשביל התורה. לא בשביל הידיעה עצמה

הרמב''ם וכל הגדולים האחרים, למדו את חכמות העולם בשביל ידיעת התורה

נטו בשביל זה.

ולכן הם יכלו לעשות את זה, ראה פרק ח' בתניא

אתה לא יכול לעבוד על עצמך שאתה לומד אנגלית בשביל ללמוד את התורה יותר טוב ונכון, נכון?

הם באמת עשו את זה בשביל לימוד התורה בצורה יותר איכותית ונכונה

אתה כותב דברים לא נכוניםפלונפון מירוסלב

הרמב"ם מצטט את חכמי העולם המון. גם רס"ג עושה את זה.

הרמח"ל (עיין בדרך חכמה) כתב במפורש לעיין בספרי חוכמות, אמנם בשירותים כדי שלא להתבטל מתורה.

הדברים כתובים, שחור על גבי לבן. הם אמרו מה שאמרו והתכוונו למה שהתכוונו.

לא צריך לעוות את המציאות כי קשה לנו להבין אותה, ככה הם כתבו וכך נהגו בפועל.

הקטע הזה של "ללמוד חוכמות דרך התורה" זה דבר נדיר אז וגם היום.

לא הבנתי מה שייכת הכוונה?

גם אדם שלומד מקצוע חול לא עובר עבירה, בהנחה שהוא לא אברך שתורתו אומנותו.

ואם הוא כן, ועושה את זה לצורך פרנסה כי אין לו איך, גם לא עובר עבירה.

הלכה כרבי ישמעאל, לא כרשב"י.

אני חושב שאדמוה''ז ידע הרבה יותר טוב משנינו את הדברים האלהקולמוס הנפש.

ובכ''ז הוא כתב מה שכתב בפרק ח' בתניא, ובעוד כמה מקומות, וכן הרבי מליובאוויטש, עיינת במקומות האלה? בדקת?

לא עיינתי,___

אבל זה לא רלוונטי, אנחנו מבינים אחרת מהם את דברי הראשונים. כך גם הבינו רבותינו, ואנחנו לא עומדים לבד מול רבותיך.

הרבי בעצמו היה בעל תארים ולמד בהוראת הריי"צפלונפון מירוסלב

היה שלוש תשובות שהרבי ענה לאנשים ששאלוהו על כך שלמד באוניברסקולמוס הנפש.

באוניברסיטה.

אם אני זוכר נכון, תשובה ל''בעל בית'', תשובה לבחור שרצה ללמוד אף הוא, וטען שגם הרבי למד. ותשובה לאישה פשוטה. אני רוצה להביא לך פה את התשובות בלשונו של הרבי, ולכן לא אכתוב אותם כעת מזכרוני, אלא אכתוב בהמשך,  אחרי שאמצא.

נכון, כי בשביל לדעת את הלכות קידוש החודש, ולהבין את כל החישוקולמוס הנפש.

חישובים המסובכים כראוי, נדרשת הבנה בחכמות אומות העולם.. וכן הלאה.

לאיזה עניינים ''חכמי אומות העולם'' מצוטטים?

חוץ מזה, לענייני ביטול תורה, ללמוד חכמת אומות העולם שלא לצורך הבנת התורה ביתר שאת, זה ביטול תורה, אחת העבירות החמורות, וכן ראה פרק א' בתניא..

אז זה נשמע קצת מוזר, שלא לאמר בעייתי לאמר על הצדיקים האלה שהם למדו את חכמות העולם האלה שלא לצורך התורה.. כי אתה בעצם אומר שהרמב''ם עבר עבירה של ביטול תורה ביודעין.. (ומי יודעין כמו הרמב''ם..) ועוד ביטול תורה של לימוד חכמות אומות העולם, שהוא הרבה יותר חמור בכמה וכמה מובנים מביטול תורה רגיל.

נ.ב., לא באתי לויכוח בקשר לנושא הבגרות,\לימודי חול.. זה נושא ארוך, שלא נכנסתי אליו.. רק הערתי בקשר למי שהביא ראיה כביכול מהרמב''ם ודומיו, שאין קשר בכלל.. וזה זלזול בכבודו של הרמב''ם וסיעתו להביא הוכחה ללימודי בגרות מכך שהם למדו חכמות אומות העולם..

קידוש החודש לא דורש חכמת הגויים, וזה סוד של עם ישראלפלונפון מירוסלב

ההיפכא מסתברא

אני חושב שזה פשוט לא עיניינורוצה_להיות_טוב

מדובר בתלמיד חכם עצום שאת רוב הדברים שלו אנחנו בכלל לא ברמה להבין.

יש לי/לך/לנו רבנים ואנחנו שומעים ולומדים מהם והם מורים את דרכנו.

זה לא מתפקידנו כתיכונסטים, להתחיל להתווכח עם הרב הראשי.

לא ענייננו?!___

אתה שומע כזה דבר וזה לא מעניין אותך?!

נכון, אנחנו צריכים לכבד את הרב יוסף. אבל הדברים שהוא אמר צריכים לזעזע אותך אם יש לך טיפת כבוד לרבנים. (בהנחה שאכן כוונתו הייתה כנגד הגאון הרב אריה שטרן כפי שפורסם בתשקורת)

מאוד מעניין אותירוצה_להיות_טוב

אבל אנחנו לא צריכים לדבר על זה כאילו אנחנו יודעים משו מהחיים שלנו

זה מעניין אותי באופן אישי-פרטי

לא יודע מה ההתלבטות בכללהָיוֹ הָיָה

מה השאלה? איך להתמודד עם דבריו? איך להתייחס אליו? מה קשה פה?

אנחנו לא רק "חונכנו" אחרת, אלא גם יודעים את צדקת דרכינו (ומי שלא יודע אלא רק ככה אמרו לו - שיילך לברר את העניין, וכן לגבי כל עניין), אם הוא חושב אחרת - זה אומר שהוא טועה, כמו שאפשר לטעות בהרבה הלכות. וכמובן זה לא סותר את גדלותו העצומה ואני ממש מוחה על מה שכתבת שהוא הפך לפוליטקאי.

אציין, כי כל דברי הם לגבי עצם העניין של הצורך בידיעת חכמה ומקצוע, ולזה התכוונתי שחונכנו ואנו יודעים. לא על לעשות את זה בשנים הצעירות בישיבה, ידוע שהתנגדו לזה בפירוש רבותינו, מרן הרב זצ"ל, מרן הגר"א שפירא זצ"ל, ואפי' הרב נריה זצ"ל, שהקים את כל ישיבות בנ"ע, שהתנגד ללימודי תיכון בישיבה עד שהרב צוקרמן הסביר לו שאחרת לא יבואו תלמידים.

ב"ה שהציבור התקדם והתעלה  ויש לנו כיום כמה וכמה ישיבות קטנות, כן ירבו. וכ"א צריך לדאוג לעצמו בזמנים יותר מתקדמים ל"דרך ארץ" שצריך עם התלמוד תורה.

בזמן הנערות צריך לגדול [ בעיקר בתורה]יהוקפץ

הרב יודע יפה  יפה מה הוא אומר ובגרויות לא כזה קשה להשלים העיקר שתהיה לאדם סקרנות בריאה לעולם אף מיחוץ לבית מדרש

זה מאוד קשה, בתור בת אני אומרתניקושליאחרונה
אני עוד מעט מתחילה בגרויות וזה לא פשוט בכלל, לא לזלזל! אני מכירה מישהו שכשהיה בתיכון עשה חיים וכיף ועכשיו הוא בן 24 ומשלים בגרויות..
תראה... נראה לי שבגרות זה פחות העניין, ופה הוא צודק.מבקש אמונה

נתחיל מזה שתכלס יש הרבה אפשרויות להתפרנס בכבוד בלי שום תעודת בגרות. 

יש מלא מקצועות שבכלל לא קשורים לזה, ואפשר ללמוד אותם בגיל מבוגר יותר בלי שום בעיה...

ודבר שני, חשוב שילד יתחיל את חייו בלימוד התורה בשקידה ויטמיע בעצמו את הערכים שלה. 

ואח"כ כשיגדל יצא עם כל הערכים לפרנס את עצמו. 

ככה שפחות מטריד הקטע כן בגרות או לא בגרות... ואני לא רואה סתירה ל"יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ"

השאלה (שלי לפחות) זה האם כשהנער יגדל מישהו יעזור לו ללמוד מקצוע, 

או שידחפו אותו אוטומטית להמשך מסלול להיות אברך ושלא ידע כלום חוץ מתורה.. ופה לדעתי מתחילה המחלוקת שלכם

סימן ולא סיבה___

יש קשר בין אי עשיית בגרות לבין הסללה חברתית מוחלטת לחיי אברכות, נכון? אותה תפיסה משובשת של הציבור החרדי גורמת לשתי התוצאות הנ"ל.

לימודי חול בגיל צעיר לא פוגמים בלימוד התורה והטמעת ערכיה, אם היחס החינוכי אליהם נבנה בצורה נכונה.

בנוסף, בגרות טובה בהחלט מועילה מאוד לרוב האנשים, ופותחת הרבה יותר אפשרויות ל"אומנות נקיה וקלה".

אני לא חושב שזה נכון..מבקש אמונה

זה נכון שלוקחים את זה לקיצוני -לצערי -ומזלזלים בהכל ובתוך זה נכלל גם בגרות. 

אבל זה לא בהכרח חייב ללכת ביחד. 

אפשר ללמד את מה שהכרחי לחיים ולוותר על מה שלא צריך-  ויש הרבה מיותר בבגרות.

רוב הדורות נלחמו בשיניים שבגיל צעיר ילמדו רק תורה כי זה כן פוגם ובקטנות צריך להתמקד בתורה..

אגב, הרב בבית כנסת שלי הוא חרדי לאומי ושמעתי אותו ועוד רבנים מהמגזר הזה שאמרו בשם הרב קוק שבקטנות צריך רק תורה! 

להגיד "אם היחס החינוכי אליהם נבנה בצורה נכונה" זה נחמד.. השאלה מה המציאות.

לרוב בסוף יוצא שלומדים "תושב"ע" כמו חשבון ואנגלית העיקר להספיק את החומר ויוצאים בורים ובקושי עם יראת שמים..

בתוך עמי אני חי.

שבגרות "מועילה" לרוב האנשים.. היא לא.

זה סך הכל כי כולם מתנהגים כמו עדר ובוחנים את כולם על זה כדי לקבל אותם לשרת את הבוס (שהוא עצמו לא בטוח שעשה בגרות) אז ככה יוצא מצג שווא שבגרות עוזרת למצוא עבודה.

יש לי הרגשה שזה עומד להיות שרשור ארוךחזיז ורעם

ללחוץ על 'הפסק לעקוב' עכשיו רוצה_להיות_טוב

מה? לא הבנתי מה כתבת.קולמוס הנפש.

נראה שטעית...חנה קפלן

בוכה/צוחק

מלחחילה גבר היה אמור לשבת וללמוד תורה ואישהחנה קפלן

לשבת בבית ולהתעסק במשק בית.

בגלל ירידת הדורות השתנו המושגים האלו ומעודדים שנשים יצאו מהבית 

שלא תרגיש שהיא תלותית בבעלה

אותו דבר גם בגברים ירידת הדורות אילצה את אב המשפחה לפרנס את משפחתו בכבוד.(מה שפעם לכל אחד היה שדה משלו 

והיה סחר חליפין) מאיפה שאני רואה, גברים שיכולים ללמוד תורה כל היום ולהצטמצם אז כל הכבוד לו אבל כיום זה לא מלכתחילה...

אפשר לעשות בגרות אקסטרני דרך מסלול חרדי

כיום ישנם כמה וכמה ישבות שמתמקדות בגמרה ומקדישות זמן מינימום לבגרויות.

ירידת הדורות? להיפך. זו תוצאת עליית רמת החיים ואיכות החיים.קרן-הפוך
פעם חיו באוהלים והיו רועי צאן ועובדי אדמה, ונודדים עם המרעה.
תקון חטא אדם הראשוןחזיז ורעם

"בגלל ירידת הדורות השתנו המושגים האלו ומעודדים שנשים יצאו מהבית 

שלא תרגיש שהיא תלותית בבעלה"

עניות דעתי בנושא היא שאין זוהי ירידת הדורות אלא תיקון חטא אדם הראשון.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך