אהלןן כנסוברורה כשמש! :)

יש לי שאלה אליכם, מתוך סקרנות 

אני בדיוק בעיצומה של הסדרה ''הנערים'' (מומלץ בטירוף) וממש מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על הרצח של מוחמד אבו חדיר.

אני אישית בהתחלה, לפני שראיתי את הסדרה חשבתי כאילו שערבים אתם יודעים, מגיע להם. אבל אחרי שהתחלתי אותה חשבתי כזה ובאנה, תחשבו על זה!!! מה הוא כבר עשה? הוא בסך הכל ילד בערך בגיל שלנו. מה הוא אשם שמחבלים חטפו ורצחו יהודים? אני מבינה שזה בא מתוך נקמה, אבל לרצוח ולשרוף בכזו אכזריות? באיזשהו מקום ממש ריחמתי עליו. 

אם התירוץ זה ש''הקם להורגך השכם להורגו'' אז הילד הזה לא קם להרוג אף אחד. אם הוא היה מחבל אז סבבה לא אכפת לי.. אבל באמת שהוא לא עשה כלום.. 

זהו.. סיימתי להביע את דעתי בנושא

עכשיו בוא נראה מה אתם חושביםמתפלפל

את צודקתמשתדל לחפש
אבו חדיר הוא לא הנושא האמיתי כאן.___

הסדרה הזאת נוראית. באיצטלא של סדרה על חטיפת שלושת הנערים כביכול, הם מכניסים את כל האנטישמיות שיש בעולם.

למה יש בקושי כמה דקות בכל הסדרה על 3 הנערים, וכל השאר על הערבי הזה? שיקראו לסדרה "אבו חדיר", השקרנים האלה.

אין קשר אמיתי בין הסדרה לבין 3 הנערים. הם סה"כ רצו לעשות סדרה פופולארית על התוקפנות והרשעות של הישראלים, והשתמשו ב3 הנערים כפלטפורמה או סיפור רקע, כדי ליצור אשליה של הוגנות אובייקטיבית.

הסדרה הזאת לא שוה יותר מהתעמולה של אש"ף.

ועכשיו לדיון שפתחת:___

אני לא חושב שהיה נכון מצד היהודים לעשות את זה, הרי היה ברור שזה יזיק ויתפסו אותם.

אבל בעיקרון- ההבנה הראשונית שלך הייתה הרבה יותר אמיתית מהשטויות שניסו למכור לך בסדרה הזאת.

הרי כולנו יודעים שהערבים הם קבוצה אחידה למדי בנושא של שנאת ישראל. נכון, לא כולם מחבלים בפועל. נכון, אולי הרוב אוהבים את הכסף והחיים השקטים שלהם, יותר ממה שהם שונאים אותנו. אבל כציבור, כחברה- הם תומכים בטרור באופן גורף. רבים מאד מחברי הכנסת שלהם מעיזים אפילו לומר את זה בגלוי.

לכן, ההגדרה הפשוטה ביותר שלהם, היא "אויב". בין אם תגדירי אותם "עם" ובין אם לא, הם קבוצה עוינת שאנחנו צריכים להלחם בה.

גם אותו מוחמד ארור שמת, הצטלם אחרי החטיפה עם סימן של 3 אצבעות, והעלה את זה לפייסבוק שלו. כל חשבונות הפייסבוק של ערביי א"י באותה תקופה התמלאו בסימן הזה, שמשלב את סימן הV, ניצחון, יחד עם המספר 3, כלומר: "ניצחנו אתכם בכך שחטפנו 3 נערים".

אז תגידי לי את, את מרחמת על בן אדם כזה? את מרחמת על האויבים שלך?

נכון, גם אני הייתי מעדיף לגרש אותם מהארץ, ושלא נצטרך להרוג אותם. גם במלחמה צריך להשאיר אפשרות לאויב לברוח. אבל אם מישהו מהם מת- אחלה! "פחות אחד יותר נחמד", למה לא?

אויבים צריך לגרש או להרוג.

...רחל יהודייה בדם
אומרים שהצילום הזה עם האצבעות הוצא מהקשרו, רובם שונאים אותנו אבל לא כולם, אם אנחנו מדברים כמוהם במה אנחנו שונים מהם?!
מחבל זה בחירה, ערבי זה לא בחירה
לכל אדם יש את האפשרות לבחור בטוב!
אני לא אשנא אותו כי הוא ערבי, אני אחשוד בו,אזהר כן, אשנא ממש לא!
מה?!___

מתייחס לפי הסדר:

א. אז אומרים, נו. למה להאמין לזה? באותה תקופה האינטרנט הערבי "נשטף" בתמונות האלה. אין שום הגיון ב"לימוד זכות" דמיוני על ערבים. מישהו המציא את ה"לימוד זכות" הזה מתוך אינטרס, ואני לא רואה שום סיבה הגיונית להתייחס ברצינות לטענות כאלה.

ב. אם "רובם שונאים אותנו" זה בהחלט מספיק כדי להגדיר אותם כאויב. כמ"ש לעיל, כקבוצה הם תומכי-מחבלים באופן גורף. ולא רק ההגיון אומר כך, אלא גם התורה: "רוב" הוא מושג הלכתי לחלוטין, שתוקפו מדאורייתא. אמנם רוב איננו הוכחה מוחלטת, אך התורה קבעה שעל פיו מכריעים. מה גם שלדעתי יש כאן "חזקה" ממש.

ג. במה אנחנו שונים מהם?! לא ציפיתי ממך לטעות כזו. אנחנו "אדם", "עם סגולה", והם "פרא אדם", "עם החמור".

וגם במישור החיצוני- אינו דומה שוטר שיורה בפושע לפושע שיורה בשוטר. אינו דומה מטוס אנגלי שמפציץ את גרמניה בזמן השואה למטוס גרמני שמפציץ את אנגליה. ואינו דומה יהודי ששונא את אויביו לגוי ששונא יהודים.

בקצרה: אנחנו הצודקים, והם הפושעים. כרגע אני לא אפתח את זה יותר כי זה לא שייך לדיון.

ד. על אותו משקל- נאצי זה בחירה, וגרמני זה לא בחירה. זה לא משנה את העובדה שהמלחמה היא בין עמים, ואם יש "חפים מפשע" שנפגעים זה לא צריך לשנות בכהוא זה את דרכי הלחימה, חוץ ממתן אפשרות בריחה. הטוב שלו יציל אותו אם הוא יבחר בבריחה.

ה. אני לא שונא אותו כי הוא ערבי, אני שונא אותו כי הוא אויב, ובתורתנו הקדושה כתוב בפירוש לשנוא את אויבי ישראל. גם ההגיון הפשוט אומר לשנוא את אויביך.

ואסיים בפראפרזה על חתימתך: "... כאשר אנו שוכחים שהאנשים שבאמת שונאים אותנו, לעולם לא יפסיקו לשנוא" וכבר אמרו רז"ל: "ישמעאל שונא ליצחק".

שמות רבה ה א – ויקיטקסט

אתה צודק..הסדרה היא סדרה שמאלנית. ובקשר לתמונהברורה כשמש! :)

אני באמת לא ידעתי.. ועכשיו שאתה מחדש לי את זה אני חושבת פעמיים...

התמונה היא לא העיקר.___

זו רק אנקדוטה שולית, גם אם לא הייתה התמונה הזאת דעתי הייתה זהה.

כיון שרוב מובהק של הערבים תומכי טרור ברמה כזו או אחרת, אנו צריכים להתייחס לכל אחד מהם כאויב, כל עוד הוא לא הוכיח אחרת.

אבל תחשוב שזה מה שהוא ספג בבית, יכול להיות שהוא לכשעצמו לא כברורה כשמש! :)

כזה

לכן נראה לי שפשוט צריך להתייחס לכל אחד בבחינת כברורה כשמש! :)

''כבדהו וחשדהו''

לא משנה.___

כרגע הוא בחזקת אויב ועויין. אם הוא צדיק- שיוכיח. או שילך למידנה אחרת.

ובנוגע לסדרה, ראיתי אותה ואני חושבת שהם מנסיםרחל יהודייה בדם
לשטוף לצופים את הראש, הם שמים אותנו במקשה אחת עם המחבלים כאשר אצלינו אין כמעט כאלה ומי שכן כזה "זוכה" לגינוי נרחב מהעם בעוד שאצלם זה נפוץ הרבה יותר ונתמך על ידי הבכירים ורוב העם!
זה בדיוק מה שהם רצו שיחשבוחי תורה

כשהם כתבו את הסדרה הם רצו שכל מי שרואה אותה יחשוב ככה שהערבים הם מסכנים וסתם היהודים הורגים אותם וכל מתנחל לפני ארוחת בוקר הורג שלושה ערבים סתם בשביל הכיף ע"פ הסדרה הזאת רואים עד כמה השמאל הישראלי שקוע עמוק בתוך אי ידיעה של מה שקורה סביבם להפוך ערבי אחד שכמה מטומטמים סליחה על המילה הרגו לסמל הרשע הישראלי זה לא מוסרי ולא הגיוני.

תאמת שאני חושבת שאת קצת צודקתניקושלי
הנערים זאת סדרה שמאלנית אבל...
הרי הוא (אבו חדיר) ספציפית, ערבי סך הכל לא איזה מחבל או משהו, ובכלל נקמה זה לא פתרון, על רצח של יהודים צריך להוסיף חיים לא להרוג ערבים או משו...
וחוץ מזה אנשים לא יכולים לנקום את מותם של שלושת הנערים, כשהמשפחות ממש לא תומכת בזה זה בדיוק אותו שפל, שרוצים מישהו לא משנה מי הנרצח והרוצח, אלא אם כן זה מישהו שבאמת מגיע לו, זה ממש כמו שילדים אומרים ירידה לרמה שלהם.
וסתם שתדעו בגלל רצח אבו חדיר, החמאס כעסו, ובגלל זה לא רק אבל גם פרץ מבצע צוק איתן, אני אומרת שרק בגלל זה, הוא היה פורץ גם בלי זה, אבל זה בהחלט 'הוסיף'!
מה עם העובדה___

שרוב הערבים תומכי טרור, גם אם באופן פאסיבי?

מה עם התמונה ההיא של מוחמד ההוא עם 3 אצבעות?

לגבי עניין הנקמה עצמה- אני מסכים שבימינו זה לא מומלץ, אבל כן יש בה ערך עקרוני. כנראה שלא יהיה לי זמן להסביר יותר, אני חוזר ללימודים אחרי החג. לכן כרגע אסתפק בהבאת מעט מקורות-

-"אלא מעתה, גדולה נקמה שניתנה בין שתי אותיות שנאמר 'א-ל נקמות ה''? אמר ליה: אין, במילתה מיהא גדולה היא"(ברכות לג.). וברש"י שם: "במקום שצריכה נקמה דבר גדול הוא".

-"ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע, ויאמר אדם: אך פרי לצדיק, אך יש אלקים שופטים בארץ" (תהלים נח:יא).

-"משה מתאוה לראות בנקמת המדינים קודם שימות והיה מבקש מן הקב"ה על כך שיראם בעיניו, ועליו נאמר 'ישמח צדיק כי חזה נקם'"(תנחומא, מטות ד).

-מלחמותיו האכזריות של דוד המלך.

...רחל יהודייה בדם
ללכת לרצוח ילד ערבי חף מפשע(ואפילו אם נניח ולאחר מעשה מתברר שהוא לא היה תמים כל כך,זה לא משנה,שהרי הם לא ידעו את זה ולא הייתה להם כוונה להבחין בין "רשע" ל "צדיק"!)זה מעשה ברברי ולא יהודי בכלל, זה חילול שם ה' ושם אותנו בעולם (הבור!) בשורה אחת איתם כשזה כל כך לא נכון ומשקף אותנו, אחת מהמידות שעמ"י חונן בהם זה "רחמנים"!

אני לא אומרת להיות נאיבי ולחיות באשלייה לגביהם ,רובם אכן שונאים אותנו (ואגב, משתמשים הרבה בפסוק "עשיו שונא ליעקב" בשביל לתאר את שנאת הערבים אלינו אז אגב, למי שלא יודע בעיקרון הערבים הם לא עשיו אלא ישמעאל, ופסוק זה נחשב כמשהו כוללני של כל הגויים אלינו, למה האיחוד האירופי והאו"ם טובים יותר?! רק שהם מגיעים כמו שהם עם סכינים שלופות והם מחבלים בחליפות( ובדיפלומטיה!) ) אבל יש את אלה שלא ולמענם, כן למענם אני לא אגיד ולא אתן שיגידו לידי סיסמאות כמו "מוות לערבים" ,כן, יש את אלה שבחרו בטוב וכן, הם בחרו בטוב והם עדיין נחשבים לערבים ולכן אני בחיים לא אדבר כך.. זה לא יהודי ולא נכון... ראו ערך מוחמד זועבי, שרה זועבי, החייל מאום אל פאחם , הערבי שהציל בחורי ישיבה מארצות הברית מלינץ' בחברון וכו'...
ואת כל זה אני כותבת מתוך הרגשה עמוקה מאוד וכאב עמוק כל פעם שקורה פיגוע או משהו כזה, ולא כאחת אדישה,
אני יהודייה!
רצח נוראימשקפת
הרב צבי יהודה אמרמעוז...

שאין לנו בתור עם ישראל בעיה עם מוחמד או אחמד באופן פרטי אך בתור עם כן. הערבים כובשים לנו שטחים מהארץ. כן גם רמאלה שלנו! איפה שכם שלנו וכו'... תכלס אבל להרוג סתם ערבי זה לא יהודי ולא מוסרי. אבל מצד שני הייתה צריכה להיות נקמה מטעם מדינת ישראל! חוץ מזה הסדרה הזאת יש לה נטייה חזקה שמאלה... 

תסתכלי מהכיוון שהם תמיד הראשונים שמתחילים ואז מגיעה רגשחנה קפלןאחרונה

הנקמה. אני לא אומרת שמה שאנחנו עשינו היה נכון. יכול להיות שהרוצחים של אותו נער היו ממש מקורבים לשלושת הנערים

עשה להם צלקת שלא טיפלו בו?

תזכרי שמה שלא נעשה אנחנו נהיה אשמים בסיפור, כי כך ה' קבע שעשיו שונא ליעקב.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך