עזרה דחוף!אנא עבדא דקב"ה

אני מדריך וקומונר ואני ממש צריך דפי לימוד לשבועות לסניף שלי...

אין לי זמן להכין (כי אני צריך להתכונן רוחנית ליום הולדתי - מחר), אבל אני צריך דפים קלילים, עם תוכן דתי בלבד! (בלי סיפורים של נשים וכו), עדיף עם חסידות... צריך לזכור שהחניכים הם בין כיתה ג לח'

תודה עצומה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סניף אריאל XXXX

(אני יודע שיש באתר של התנועה, מה שיש שם לא עוזר לי...)

לא ממש מובן ממה שכתבת מה אתה צריך..קולמוס הנפש.

דפים של גמרא?

דפים ערוכים של חומר ללימוד?

איזה סוג חומר? מה בדיוק?

לכל גילאנא עבדא דקב"ה

זה בעיקרון לכיתות ג'-ח' בשעה שהרוב כבר עייפים אז צריך משהו קליל - לא נראה לי עיון וכו' אני צריך בעיקר מקורות...

אפילו על נושאים מסוימים...

מאתר בית חבדעובדת ה בשמחה????

למה לקשט בצמחים בשבועות? – הנה ההסבר

רבים נוהגים לקשט את בית הכנסת ואת הבית בירק (פרחים, ענפים, עצי נוי וצמחים בכלל) לכבוד חג השבועות. בקהילות מסוימות מקשטים אפילו את ספר התורה בפרחים ריחניים. למנהג הזה יש מספר הסברים, והנה הם לפניכם.

• ירוק באמצע המדבר – אלוקים נתן את התורה בשבועות על הר סיני שבמדבר סיני. לקראת המעמד קרה נס מופלא: אזור ההר התכסה במרבד של צמחייה ירוקה, וההר עצמו התקשט בדשא ופרחים. האזור המדברי הצחיח הפך פתאום ירוק ומלבלב.
  • כל העולם בשמים – התלמוד מתאר כיצד ב"כל דיבור ודיבור שיצא מפי הקדוש ברוך הוא [במתן תורה] נתמלא כל העולם כולו בְּשָׂמִים". כזיכרון למעמד הזה מתקשטים בפרחים וצמחים ריחניים.
  • משפט לעצים – לפי המשנה, בחג השבועות אלוקים חורץ את גורלם של העצים למשך השנה הקרובה וקובע את מידת השפע שהם יניבו. הענפים והצמחים בבית הכנסת מזכירים להתפלל בכוונה על פירות העצים.
  • עת הקציר הגיעה – חג שבועות נקרא גם "חג הקציר", והוא מסמן את תחילת העונה החקלאית של הבשלת התבואה והפירות. החל מחג שבועות היו עולים למקדש עם סלסלות הביכורים, הגידולים החקלאיים הראשונים שהבשילו, כדי להודות לאלוקים. הקישוטים הצמחיים מזכירים את מנחות הביכורים החגיגיות.
עוד משו משםעובדת ה בשמחה????

1. לָמָה חיכינו?

אמר רב יהודה בר שלום:

ראויים היו ישראל לקבל את התורה מיד כשיצאו ממצרים, אלא שעדיין לא התאוששו מן השעבוד הקשה במצרים בחומר ובלבנים. אמר הקדוש-ברוך-הוא: יתאוששו בניי, ולאחר-מכן אתן להם את תורתי.

משל למה הדבר דומה?

לבן מלך שחלה והבריא, אמר המחנך שלו: ילך הילד לבית הספר. השיב לו המלך: עדיין לא הבריא בני, ואתה אומר ילך אל בית הספר? אלא יתעדן במאכל ובמשתה שניים או שלושה חדשים, יבריא, ורק לאחר-מכן ילך אל בית הספר.

כך אמר הקב"ה: יתענגו בני ישראל באכילת המן, השליו, ושתיית מי הבאר, ורק לאחר-מכן אתן להם את התורה.1

2. בזכות מה קיים העולם?

שאל ריש לקיש: בבריאת העולם נאמר "ויהי ערב ויהי בוקר, יום השישי". אות ה' זו מיותרת היא, למה נכתבה?

אלא, השם עשה תנאי עם היקום שברא בששת ימי בראשית: אם בבוא העת עם ישראל יקבלו על עצמם את התורה – העולם אכן יתקיים; ואם לאו – "אני מחזיר אתכם לתוהו ובוהו!"

לכך נאמר "השישי", לרמז על חמש (גימטרייה ה') חומשי התורה, ועל יום השישי בסיון, היום שבו תינתן התורה.2

3. מלאכים וכתרים

רבי סימאי דרש ואמר: בשעה שהקדימו ישראל "נעשה לנשמע", באו ששים ריבוא (600,000) של מלאכי השרת לכל אחד מישראל וקשרו לו שני כתרים: אחד כנגד "נעשה" ואחד כנגד "נשמע".

אחר כך, כשחטאו בני ישראל בחטא העגל, ירדו מאה ועשרים ריבוא מלאכי חבלה והורידו את הכתרים מראשיהם.3

4. כל העולם - דממה

אמר רבי אבהו בשם רבי יוחנן:

כשנתן הקדוש ברוך הוא את התורה שרר שקט גמור בעולם. צפור לא צייץ, עוף לא פרח, שור לא געה, המלאכים המכונים בשם "אופנים" לא עפו, והמלאכים המכונים בשם "שרפים" לא אמרו "קדוש", גלי הים לא נעו, הבריות לא דיברו, אלא העולם כולו עמד בשקט גמור ושמע את קולו של ה' יוצא: "אנוכי ה' אלוקיך"...4

יש פה את המשל על הדגים והשועלברורה כשמש! :)

פעם אחת גזרה מלכות רומי הרשעה שלא יעסקו בני ישראל בתורה. ואז בא אדם בשם פפוס בן יהודה וראה את רבי עקיבא שהקהיל קהילות ברבים ולימד תורה.

שאל אותו פפוס: עקיבא! האם אינך חושש כי יתפסו אותך?

השיב לו רבי עקיבא במשל:

פעם אחת הלך השועל על שפת הנהר ואז הוא ראה דגים רצים ממקום למקום. כאשר שאל אותם השועל מדוע הם רצים, השיבו לו הדגים כי הם בורחים מן המכמורות שהציבו הדייגים בתוך הנהר.

השועל חשב כי הנה נקלעה לידיו הזדמנות פז להשביע את רעבונו. ואז, הוא פנה אליהם בתמימות מעושה: "מדוע שלא תעלו אל היבשה? אני ואתם נחיה בשלום זה לצד זה, כמו שאבותיי ואבותיכם חיו בשלום?"

צחקו עליו הדגים: "עליך נאמר כי אתה פיקח שבחיות? הלא אינך פיקח כי אם טיפש! אם בתוך המים מקור חיינו אנו חוששים כי משהו יארע לנו, הרי שחוצה להם עלינו לחשוש פי כמה!"

"כך גם אנו" – סיים רבי עקיבא את דבריו. "על התורה נאמר ' כי הוא חייך ואורך ימיך'. אם אנו חוששים לחיינו כשאנו יושבים ועוסקים בה, בטח שיהיו עלינו לחשוש פי כמה וכמה אם לא נעסוק בה!"

בשביל שיהיה להם מעניין אתה יכול להגיד להם שכל פעם שאתה אומר בסיפור 'ואז' הם צריכים לעשות ''אוווווווווו'' וככה הם יהיו איתך.. אנחנו תמיד עושים את זה בפעילויות..

תודה רבה!אנא עבדא דקב"ה

אני חיפשתי באינטרנט וראיתי את זה... אני לא יחלק על רמה עקרונית דף של צהר...

אתה יכול להכין חומר ממעם לועז על שבועות..קולמוס הנפש.אחרונה

מאד יפה, המלצתי גם לאחותך..

[לא יודע תכל'ס אם יש חומר מעניין על שבועות ספיציפית, אבל בכללי הספר מאד מעניין, וסיכוי טוב שיש גם על שבועות חומר טוב]

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך