פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
יאללה שרשור פדיחותברורה כשמש! :)
יאללה תתחלימשקפת
פעם עליתי על האוטובוס ומאחר ואני שלומיאלית רצינית הפלתיברורה כשמש! :)
לאיזה חרדי את המזוודה.. ביקשתי סליחה והתיישבתי ושבאתי לרדת הפלתי לו את המזוודה שוב, על הרגל![]()
פעם החזקתי יד למישהומשקפת
כי חשבתי שזה אבא שלי וזה היה בכלל מישהו אחר
זה מוכר...חובה?
בכל מיני סגנונות...
נכוןמשקפת
..ברורה כשמש! :)
@משקפת איזה פדיחההה
פעם הנהג באוטובוס עשה איזה ברקס ונפלתי על מישהו בתנוחה של חיבוק![]()
וואוו שחושבים על זה אני מעבירה את חיי באוטובוס הרבה...
חחח גדולמשקפת
אממ כן גם אני נוסע דיי הרבה
אתה בן?וואלה.. חחברורה כשמש! :)
לא ידעתיברורה כשמש! :)
כן ..משקפת
אני נוסע כל יום...חובה?
אבל בהסעה מטעם הישיבה, אז אני מכיר את כולם.
בכל מקרה פדיחה:
יש נהג שאנחנו (החברים) אוהבים, ופעם אחת הייתי בטוח שהוא הנהג, אז התחלתי לדבר איתו, ואתם מנחשים את ההמשך...
בכל מקרה פדיחה:
יש נהג שאנחנו (החברים) אוהבים, ופעם אחת הייתי בטוח שהוא הנהג, אז התחלתי לדבר איתו, ואתם מנחשים את ההמשך...
אופס
דמעה שקופה
לי קרה משהו הפוך (תפתח)דמעה שקופה
עליתי על אוטובוס והנהג (דרוזי) היה בטוח שהוא מכיר אותי
זה היה מפדח ברמותדמעה שקופה
...מנסה להיות אני
מתישהו הייתי על אוטובוס מפוצץ ממש. ונעמדתי ליד איזה מישהו חרדי, ובגלל העומס- יצא לפעמים שנגעתי בו קצת בטעות, וכל פעם שנגעתי בו הוא כזה ניער וניגב את החליפה שלו- כאילו הייתי מטונפת או מסריחה או משו.. קיצר לא נעים..![]()
שירשור פאדיחות אוטובוסים?משבצת
חחח סתם![]()
יש לי כמה פאדיחות פאדחניות בהחלט, אבל זה פאדיחה אפילו לכתוב אותן...
ברוך.
חח,פשוט לרובנו עדיין אין אוטו..ברורה כשמש! :)
![]()
בהמשך.. תזכירו לי.. יש לי לצערי הרבה..קולמוס הנפש.
טוב.קולמוס הנפש.
הייתי מאחר קבוע בדקה וחצי לשיעור מסויים בישיבה, כי הייתי מחפש כל פעם את הספר לימוד שלי.... פעם אחת אני כזה נדחף בנחשול של הבחורים ואומר, ''זוזו זוזו, אני שוב יאחר, והרב שלי יכעס עליי'', ואז אני רואה את הרב בדיוק יוצא מהחדר רמי''ם מסתכל עלי בשוק כזה..
בקשר לאוטובוסים, לא פאדיחה. אבל מקרה קצת מבייש..קולמוס הנפש.
נסעתי באוטובוס, הגעתי נראה לי מהבית שלי בחו''ל, הגעתי לארץ, והייתי עם כמה מזוודות ולא היה לי ממש אפשרות להחזיק אותם, אז שמתי אחת ב''פרוזדור'' של האוטובוס, והחזקתי אותה בקושי, ביחד עם עוד כמה, ואז היא נשמטה ממני ועפה עד לנהג והנהג ממש צעק עליי.. וזה היה לא נעים..
עוד אחדקולמוס הנפש.
אני טוב בחיקויים של רבנים בישיבה.. אז חיקיתי פעם אחת את הרב שלי.. [שיש הרבה מה לחקות בו..
] והוא שמע אותי..
פטפטתי עם חבר שלי ב'סדר', ואז המשגיח התקרב אז מהרתי ''ללמוד'' והוא קלט אותי.. ואז אני והחברותא שלי התפוצצנו מצחוק מולו.. לא הצלחנו לעצור.. זה היה פאדיחה רצינית..
יש מקרה נוסף ממש פאדיחה.. מטורפת, אני התלבטתי אם לכתוב, כי אם יש פה משהו מהישיבה שלי הוא יכול לזהות אותי.. אבל לא נראה לי שיש סיכוי כ''כ, וחבל לא לכתוב..
אוקיי, היה סדר ניגונים בישיבה שלי, ושמעתי משהו מאחוריי מזייף קשותת .. אז חיכיתי וחיכיתי, וראיתי שזה לא הולך להגמר, [הייתי בטוח שזה חבר מסויים שלי.] אז הסתובבתי ובסוג של ''קריאת לחש'' שאלתי ''מי זה הזייפן הזה מאחורה..'' וזה היה המשגיח שלי.. והוא שמע אותי ועבר מקום.. זה היה פאדיחה... וכל החברים שלי ליד נשפכים מצחוקקק..
אם תרצו, אז אולי בהמשך עוד..
קולמוס הנפש.
תקשיב, אתה פדחן עם דיפלומה..אחד ששורד
תודה..[תמיד אמרו לי את זה ;)]קולמוס הנפש.
וואאאי, נורא...הָיוֹ הָיָה
...רחל יהודייה בדם
חחח @מהללאל הרגת אותי מצחוק
פדיחת אוטובוסחושבת בקופסא
פחות מה שקרה באוטובוס, יותר מה שההורים שלי עשו מזה.
אחרי הלימודים האוטובוס עצר ובערך 3-4 בנות אחרות מהשכבה שלי הספיקו לעלות,
כשהייתי ממש בדלת, הנהג סגר אותה עליי,בקושי הצלחתי להידחף לאוטובוס.
למרות שהיו בתחנה עוד כמה עשרות של בנות, רובן מהיסודי ששם, הנהג מיד נסע והשאיר את כולן שם.
מיד אחרי התחנה הזאת יש עיקול ממש רציני והנהג הזה נסע כ"כ מהר שכולנו נצמדנו מההדף לחלק הפנימי של העיקול, והוא צעק עלינו בערבית כשבקשנו שהוא יאט.
ברור שמיד ירדנו בתחנה הראשונה, וכמעט מיד, לפי איך שאני זוכרת את זה, עצרה משהי שהבנות האחרות מהשכבה שלי מכירות והציעה לכולנו טרמפ, אז די מהר הגעתי הביתה.
הפדיחה מתחילה כשספרתי על זה להורים שלי, הם ממש עשו מזה סיפור.
הם התלוננו לחברת אוטובוסים,
אמרו לי להתקשר לבנות שגם היו שם כדי שגם הן יתלוננו
(הן בשכבה שלי, אבל ממש לא חברות קרובות בשום צורה)
והכי גרוע, אמרו להתקשר למחנכת שלי, ולהתלונן אליה.
(כאילו, באמת, מה היא קשורה? זו חברת אוטובוס פרטית, אין לה שום קשר לאולפנא!)
למזלי, היא לא ענתה, אז ההורים שלי אמרו לי להשאיר לה הודעה עם כל "פרטי המקרה"
ולבקש ממנה "לטפל בזה" (באמת איך זה יעשה הבדל?!)
ועד עכשיו כנראה שמורה לה ההודעה הזאת, בערך שנתיים אחריי שזה קרה.
פעם אחת עליתי על אוטובוס מצפת לירושלים ובאמצעדמעה שקופה
עלתה איזה בחורה שהייתה בטוחה שאני מישהי אחרת והתחילה לספר שטויות על אח שלה.
חחחחובה?
אבל יש פאדיחות יותר נוראיותדמעה שקופה
פעם אחת אחותידמעה שקופה
נפלה על איזו אישה באוטובוס ואחרי שבועיים היא ראתה אותה בחנות והאישה זיהתה אותה.
זה מזכיר לי עוד משהוחושבת בקופסא
יש לי חברה, שיש לה אחות שגדולה ממנה בשנה והיא לומדת בשכבה מעלינו.
בתחילת החמישית קרה לי כמה פעמים שפגשתי את האחות ודיברתי איתה כאילו היא החברה.
ועכשיו, כשאני רואה אותן, הן בכלל לא דומות! אני לא מבינה איך אפשר להתבלבל בניהן.
חחחחח יואווו הורסיונתן המקורי
מה יש באוטובוס שגורם לכ"כ הרבה פדיחות לאנשים?
חושבת בקופסא
אפשר להוציא ספר פאדיחות באוטובוסים
דמעה שקופה
אהה איך שכחתי.. פאדיחה של חבדניקים..קולמוס הנפש.
קורה מלא.. כל אלה עם הכיפות דיסק\צבע שיער.. שנבלעות בתוך השיער, ולא רואים שיש להם כיפה, ואז מציעים להם תפילין... ואז הם אומרים לך שהם דתיים, ואתה קולט את הכיפה ומה זה מתפדח..
או לחילופין שאתה אומר להם ''סליחה'', ואז אתה קולט את הכיפה, אז אתה מאלתר מהר איזה משהו למה פנית אליהם..
..ואוו פדיחות רציניות!!ברורה כשמש! :)
חחאחת שאוהבת
שהיתי קצת יותר קטנה בא אלינו אח של סבא שלי (שאני פחות מכירה) והוא קופיי סבא שלי וראיתי אותו מהגב אז קפצתי כזה עליו כמו שק קמח ופתאום הוא מסתובב וגיליתי שזה לא סבא שלי חח
קרה לי לא מעט...אנא עבדא דקב"ה
...יהיה טוב!:)
ביום שחזרנו ללימודים הייתי מזה עצבנית על איזה מורה.. ואז בדיוק שהייתי באמצע להתעצבן היא הגיע ושאלה בהכי טיבעי שלה "מה נשמע התגעגת אלי?" ואז נפלט לי "לא" והיא לקחה את זה קשה..
וואי גם קרה לי פעם שנכנסה אלינו לכיתה איזה מורה מה זה קרציהברורה כשמש! :)
וקרה איזה משהו והיא כעסה ממש אז היא הורידה לנו 10 דקות מההפסקה ואז שנגמר השיעור חשבתי שהיא יצאה אז אמרתי כזה ''וואי איזה מעצבנת באיזה זכות''.. וכאלה לחברות שלי ואז אני מסתובבת ואני רואה אותה מאחורי והיא חייכה אלי..![]()
מזל שזה לא קרה לי..אפש"ר
חבר שלי התעצבן ממש אחרי השיעור על איזה מורה ואמר כל מיני דברים לא כ"כ יפים עליה ואז היא דפקה לו על הראש מאחורה ואמרה שלא יפה לדבר ככה...
אופסססססברורה כשמש! :)
חחחחסרת טאקט
![]()
![]()
![]()
אוקי זה לא שיא המצחיק אבל זה פאדייחה:חסרת טאקט
שבת בערב. חברים של אחי הגדול דפקו ושאלו אם הוא בבית אז עניתי שנראה לי שלא ואז לא הייתי בטוחה אז התחלתי להתלבט בקול והלכתי לבדוק . כשהייתי בטוחה שהוא לא בבית חזרתי לדלת ואז הם כבר הלכו ושמעתי אותם נשפכים מצחוק במדרגות...![]()
חחחחחחחחחחחחחחחיונתן המקוריאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.