חשבתי על זה - למה הציבור מצביע ימין ומקבל שמאל?חסוי מאוד

מדוע מצביעי הימין מקבלים שמאל? - דעות

למה הציבור מצביע ימין ומקבל שמאל? פשוט מאוד;

כי הוא אף פעם לא באמת מצביע לימין. הוא מצביע לליכוד.

עם טפש = מנהיג טפשאריך וייס
לצערי אתה צודקה-מיוחד

אנשים איבדו כל יכולת של מחשבה עצמאית

ואגב לא מדובר רק על אנשים טפשים חסרי השכלה 

אני זוכר שלבנט היו 12 מנדטים לב-2013. מה קרה אז?ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ח' בסיון תש"פ 14:43
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ח' בסיון תש"פ 14:43

זה היו 12 מתוך 120.אדם כל שהוא

כחלון עם עשרה השמיד את כלכלת ישראל. 12 זה הרבה.ספק

12 זה הרבה, במציאות פוליטית מסוימת...אדם כל שהוא

ובמציאויות מסוימות אחרות, זה כמעט חסר משמעות.

בדרך כלל, ל108 [וגם ל60 או 80] ח"כים, יש יותר כוח מאשר ל12, וכאשר רוב העם הצביע ליכוד ושמאלה, אין מה להתפלא על כך שלא מומשה מדיניות שיותר ימנית מהליכוד.

אם המדיניות שמומשה היא שמאלה יותר מהגוש המוביל, אז זה באמת דבר שצריך לתת עליו את הדעת למה הוא קרה.

12 מנדטים היו המון ב-2013. זה ההבדל בין ממשלה לבחירות.ספק

אם כחלון השמיד את כלכלת ישראל עם עשרה מנדטים, בנט היה יכול לעשות המון עם 12. 

עקשנות לשמה...הָיוֹ הָיָה

לא, זו עקשנות שנועדה להבהיר נקודהספק

כן, והנקודה היא לפי דעתך שעם 12 מנדטים אפשר להפוך את העולם.הָיוֹ הָיָה

אז לא. אי אפשר. ולומר שכן זו עקשנות לשמה ממש.

כחלון הוא לא ראיה, בחייאת. לא כל פעם שמישהו מצליח לעשות משהו זה מורה על המשקל הסגולי של כל כח ששווה לו מתמטית.

זהו, שאפשר גם אפשר. כחלון החריב את כלכלת ישראל עם עשרה.ספק

בנט ושקד פשוט הוכיחו מה מעניין אותם - קידום אישי. 

החריבו יישובים? אז מה. 

כלכלה קומוניסטית? נו, שוין. 

מערכת המשפט מבצעת הפיכה? הכל טוב. 

ליברמן מתפטר מתפקיד שר הביטחון? 

אולטימטום!

ואחרי זה מתפלאים למה בנט ושקד לא עשו שום דבר בעל משמעות בעשור האחרון. 

אז אתה טוען שרק עם 61 אפשר לעשות משהו?ה-מיוחד

אגב גם ליברמן עם 5-7 מנדטים עשה בחירות 3 פעמים בשנה ועוד עם סדר גודל דומה גרם להקדמת בחירות מספר פעמים. מרץ בבחירות 92 גם היו סדר גודל דומה שדחפו להסכם אוסלו

ובכן.הָיוֹ הָיָה

אם אתה מביא ראיה מחיה רעה כמו ליברמן אין לי מה לדבר איתך, ברור שגם עם 2 מנדטים (טרום...) אם אתה יכול להפיל את הממשלה, תוכל לדרוש גם שירכיבו אותך על סוס ברחוב העיר ויקראו לפניך ככה ייעשה.

מדובר על אנשים הגונים, ובמסגרת יכולתם באותה ממשלה עגומה, הם פעלו הרבה מאוד, ולא יעזרו כל ההכחשות שלכם.

אתה קצת מתבלבל - השאלה לא היתה לגבי "מוסריות"ספק

או לגבי דעתך על מה ראוי ומה לא - אלא לגבי יכולת. 

כחלון עשה נזק גדול בהרבה מליברמן. (שבעיני כלל לא עשה נזק אלא רק עשה לאזרחי ישראל טובה). 

עם 12 מנדטים אפשר להשיג המון. 

עמונה ומגרון היו יכולות לעמוד עדיין על תילן, למשל. 

זו הנקודה. 

לא ולא.הָיוֹ הָיָה

הבאתם הוכחות מאנשים שאיימו בהפלת ממשלה.

כחלון הוא מקרה יחיד, וכמ"ש - אין מביאין ממנו ראיה.

ותקלטו שהכל הוא בתן וקח. היכולת שלהם להלחם על מגרון היא מועטת, לעומת זאת הם דחפו מאוד את חוק ההסדרה, וכו' וכו'.

מדהים כמה שמזרוחניקים רואים רק את הדבשת של עצמם. תמיד יגידו שהמפלגה שלנו לא פועלת ןלא עושה ולא ולא ולא, אתם פשוט מחפשים את הרע בנירות.

כן וכן.ספק

ככה משיגים דברים - אפילו בנט הבין את זה כשרצה ת תיק הביטחון. 

כחלון הוא לא מקרה יחיד - קדמו לו לבני, החרדים ועוד ועוד - למעשה, כל המפלגות עושות זאת. 

היכולת שלהם להילחם בפינוי מגרון היתה מוחלטת. 

הם היו יכולים להגיד לביבי "פסקת התגברות השבוע או בחירות" - ומגרון עדיין היתה קיימת. 

מדהים כמה קל לספק חרד"לונים - מספרים להם ש"מנסים" בזמן שלא עושים כלום והם מצביעים באופן אוטומטי כי הדבר היחיד שחשוב להם הוא "כסף למוסדות" וגו'בים לחבר'ה. לא ערכים ולא אידיאולוגיה - רק כסף וגו'בים. 

התייאשתי.הָיוֹ הָיָה

ככה זה אצל חרד"לונים... רק מעמידים פני מאמינים...ספק

ייאוש זו תגובה של כופרים... 

אה, אני גם חייב להתווכח איתך עד אין קץ ותכלה?הָיוֹ הָיָה

אי אי אי, כמה גדלו דברי חכמים שאמרו גדולה שנאת עמי ארצות לתלמידי חכמים  יותר משנאה ששונאים עכו"ם לישראל....

מי יתן לך "חרדלון" ותנשכנו כחמור...

עלינו לשבח... שלא שם חלקנו....

חס וחלילה. אתה תמיד יכול להודות שכתבת שטויותספק

ושאתה לא מסוכל לענות לענין ולכן אתה יורד לפסים אישיים. 

גם אופציה... 

ואולי אתה, בתור עם הארץ גמור, יכול להסביר לי למה אתה שונא כ"כ תלמידי חכמים... סתם מתןך סקרנות...

הנה, לכבודך אספק את סקרנותך:הָיוֹ הָיָה

א. מה אעשה והתייאשתי מהויכוח עמך, אין זה אומר שאני חושב שדיברתי שטויות. כ"כ קשה להבין את זה?

ב. אני גם מגיב לעניין, וגם מגיב ל"פסים אישיים" של מי שנהנה לצחוק על בני תורה (עשית או לא עשית? אל תתחמק!!)

ג. אף אחד מאיתנו לא בחן את השני, אלא שאתה, בעקבות הבוטות שלך כלפי בני תורה - הבאת על עצמך את דברי חז"ל (אם אתה מאמין בהם) המלמדים שאתה עם הארץ.

משא"כ אני, שלא ביזיתי כלל ת"ח או בני תורה ולכן לא הבנתי כלל מה ההקשר של משפטך האחרון :

"ואולי אתה, בתור עם הארץ גמור, יכול להסביר לי למה אתה שונא כ"כ תלמידי חכמים... סתם מתןך             סקרנות..."

גם לך מותר לומר טעיתי, גם אם נעלבת... דלתי תשובה לא ננעלו...

הממ...ספק
א. אתה לא צריך לחשוב שכתבת שטויות - אתה צריך לדעת את זה.

ב. מי שירד לפסים אישיים הוא אתה.
אני עניתי לכסיל כאיולתו.

ג. כתבת שעמי הארצות שונאים תלמידי חכמים וכיוון שאתה עם הארץ והעדת על עצמך שאתה שונא תלמידי חכמים - מצאתי לנכון לשאול אותך למה.

אתה בהחלט מוזמן להתנצל מתי שתרצה.
דלתי תשובה אכן אינן ננעלות.
הממממממ....הָיוֹ הָיָה

א. טוב, שמענו עליך.

ב. הכינוי "חרדלונים"  והקביעה שהם מעמידי פנים. הם אלו שגרמו לי לרדת עליך, לא כן?

ג. ובכן - היכן הוכחת שאני עם הארץ? בחנת אותי? הפתטיות הזאת לא מועילה לך בגרוש, ולא הצלחת להסיט את הנושא, לכן אשוב ואשאל אותך:

ד. תכל'ס לא התנצלת על הזלזול בבני תורה מחמת שהם בני תורה, אז בנתיים הכדור במגרש שלך.

אתה מטופל בכדורים לבעיה שלך?ספק
א. אתה לא צריך לשמוע, אתה צריך להבין.
ב. זו סכיזופרניה שגורמת לך לניתוק מהמציאות?
האם לא כתבת על ה"מזרוחניקים" לפני שהתחלתי לכתוב לך על החרד"לונים המסכנים?
על מימאתה חושב בדיוק שאתה עובד?
ג. אני רואה עם הארץ כשאני נתקל בו גם בלי לבחון אותו.
אתה בלי ספק עם הארץ שופרא דשופרא.
ד. אתה כמובן מוזמן להתנצל על כך שירדת לפסים אישיים *ראשון* במקום להתבכיין כמו חרד"לון מצוי.
...הָיוֹ הָיָה

א. אוקיי, זכותי לחלוק עליך, ואינני חייב להתדיין איתך. האינך מבין זאת?

ב. לכתוב ביקורת על הציבור, מותר, לכנות כנויי גנאי ולהאשים בהעמדת פנים - אסור. בטח ובטח כשאתה משתמש לשם כך בתיאורם כבני תורה והופך את זה לכינוי הגנאי. האין בך בושה?

ג. וואי וואי כמה היבריס, כמה יוהרא, כמה גאוותנות. אני רק מבקש ממך שלא תערוך את זה, כי כשרואים את זה - זה רק משרת אותי...

(רק אציין שוב, שחז"ל, שספק אם אתה מאמין בהם, וודאי ידעו לזהות עם הארץ, והם זיהו אותו עם אנשים כמוך, שנהנים לבזות בני תורה. ככה שבינתיים חז"ל טוענים עליך, ועלי אתה טוען. איך נאמר, אני די רגוע עם זה...)

ד. ואתה חוזר על כינויי הגנאי שלך לבני תורה... ואילו כתבת "להתבכיין כמו טיפש מצוי" החרשתי, כי ממש לא מטרידה אותי דעתך האישית עלי, אבל אתה מתעקש להשתמש בכינוי של בני תורה לגנאי.

ה. ואיך לא- אתה מוזמן להתנצל בפני כלל בני התורה שביזית אותם, לחזור בך מההאשמה המרושעת בהעמדת פנים. ואח"כ לעשות תשובה כסדר, חרטה, ווידוי, קבלה לעתיד. ואולי יחוס...

....ספק
א. אני מבין שאתה לא מסוגל לכתוב לענין כמו חרדלון מצוי.

ב. אז לך מותר לקרוא לאחרים בכינויים שנתפסים כגנאי בעיניך ולייחס להם תכונות ולקרוא לזה ביקורת - אבל לאחרים אסור?
חרד"לוני, קפוץ לי.
מה שלך מותר, מותר גם לאחרים.
לא טוב לך?
באסה.

ג. אתה לא במצב לכתוב על היבריס ויוהרה, בור ועם הארץ שכמוך.
אני מבזה חרד"לונים כמוך - שאין בינם לבין התורה שום קשר.
חז"ל ידעו לזהות גולם - שואל לענין ומשיב כהלכה.
אז אתה גם גולם כי חוץ מלרדת לפסים אישיים ואז להתבכיין כמו חרד"לון מסכן כשמחזירים לך - לא כתבת עד עכשיו כלום.
ד. שמענו עליך, חרד"לון בכיין.
ה. לא ביזיתי אף בן תורה.
ביזיתי אותך, חרד"לון קטן.
אתה מוזמן להתנצל בפני כל המזרוחניקים שעל חשבון כספי המסים שלהם אתה חי ולומד במוסד שאותו הם מממנים עבורך.

אז אני ממתין לחרטה, וידוי וקבלה לעתיד שלך.

אין דבר פתטי יותר מחרד"לון שיורד לפסים אישיים ואז מתבכיין כשמחזירים לו.
תענוג.
בקשה אחת לי אליך:הָיוֹ הָיָה

תשאיר את תגובותיך כלשונן, ואל תעשה בהם עריכה.

השירות הכי טוב שאני יכול להשיג.

מעבר לזה אינני רואה צורך להגיב.

אל חששספק
עשית לי שירות נהדר עם הצביעות הנפלאה שלך, אז אני מוכן לעשות עבורך את המחווה הזאת...
"מזרוחיניקים חחח..., אמא, הוא קרא לי חרד"לון..."ספקאחרונה

פשוט נפלא.

קלאסימיכאלצ

הציבור לא מצביע מה שאני רוצה ולכן הוא אשם

לא אמרתי אשם; זוהי טבעה של הדמוקרטיה.חסוי מאוד

כשמצביעים למפלגת מרכז - מקבלים מרכז. זה לא מסובך.
אם זה רצון הצבור - סבבה.

זה גם לא רצון הבוחר, מסתבר...ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ח' בסיון תש"פ 14:41

פתאום העצמאיים מגלים שהביטוח הלאומי הוא תרמית אחרת גדולה. (חלקם הבינו את זה מזמן אבל לא חוו את זה על בשרם בצורה כזאת). 

פתאום ההורים קולטים את החוצפה של ארגוני המורים ואת ההתנהגות הנבזית של יפה בן דוד בפריים טיים. 

פתאום כל המדינה נסגרת הודות לחוסר יעילות של המערכות הציבוריות. 

כבר כמה שנים שכולם מתבכיינים פה על יוקר המחיה, על תחבורה ציבורית עלובה וכו'

גם מצביעי הימין שהצביעו ליכוד ידעו מצויין שיש יותר סיכוי שביבי יפנה את חאן אל אחמר ויעביר את פסקת ההתגברות מאשר יחיל ריבונות.  

כולם עכשיו מתבכיינים. 

אם זה היה הרצון שלהם, הם לא היו מתבכיינים עכשיו. 

הבעיה היא שאנשים לא עושים את הקישור בין הפתק שהם שמים בקלפי לבין החיים והמציאות שלהם. 

הם חושבים שהפתק שהם שמים בקלפי זו איזו הצהרה לא מחייבת שמביעה איזה רצון להיתפס כאדם טוב ומתחשב כשהם יכתבו מה הם הצביעו בפייסבוק.

למשל:

הצהרה: "חייבים להשאיר את הביטוח הלאומי כפי שהוא כדי לחלק קצבאות לשכבות החלשות. תראו איזה אדם טוב אני שאכפת לו מהשכבות החלשות"

מציאות: 50% מקצבאות הביטוח הלאומי הולכות למגזר הבדואי והערבי כשחלק מהקצבאות מופנות ל"אמהות חד הוריות" - שהן למעשה משפחות פוליגמיות - חלק אחר מהכסף נבלע במנגנון המנופח והלא יעיל של המערכת, אנשים שצריכים קצבאות מקבלים קצבאות עלובות שלא מספיקות לכלום ובזמן משבר, כל האנשים ששילמו ביטוח לאומי, מגלים פתאום שהם שילמו על פרש במשך כל חייהם ועכשיו לא מגיע להם כלום. 

עסקים קורסים - ואיתם העובדים שחלקם בדיוק מאותן שכבות חלשות להן המצביע שלנו התיימר לדאוג - ובגדול, אף אחד לא באמת מרוצה ממה שקורה. (למעט הייטקיסטים שרובם שכירים שיצאו לחל"ת והם מקבלים 70% מהשכר שלהם ושגם אתו אפשר להסתדר די בקלות. 

זה ההבדל בין להצביע כדי ליצור מציאות טובה יותר לבין להצביע כדי לקבל לייקים בפייסבוק. 

בסופו של דבר, כל אחד אוכל את הדייסה שהוא בישל. 

בבקשה תענה על הסקר ותפיץ ותיכתוב לי19781978

https://forms.gle/zJ1cB6iFvhD3eUU9A סקר תענו ותפיצו

תפרסם לחברים ותגיד גם להם לפרסם אוקי?19781978

https://forms.gle/zJ1cB6iFvhD3eUU9A סקר תענו ותפיצו19781978

סקר סקר תענו ותפיצו

תשובה נכונה בהחלט, כדאי שיוסי דגן היקר מאוד יפנים אתזההָיוֹ הָיָה

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

אולי יעניין אותך