אני מצטרפת למיואשת. אני בטוחה שכל מי שכתבה לך לפנות לרופא פוריות לא רצתה לרפות את ידיך חלילה, אלא רצתה בטובתך.
אני גם מניחה שרוב מי שכתבה לפנות לרופא פוריות עברה בדרך הזו. וכשבתור מטופלת פוריות אני רואה כל חודש כמה זקיקים יש לי, ואיזה גודל הם, ומה מצב רירית הרחם, וכמה ביציות הצליחו לחלץ בשאיבה, וכמה עוברים נוצרו וכמה מהם ראויים להחזרה, יש הבנה מאוד מאוד עמוקה שפוריות זה נס גדול מאוד. והריון טבעי בגילאים מבוגרים הוא נס עוד יותר גדול.
אני לא אומרת שזה לא יקרה לך טבעי. בוודאי ובוודאי שזה אפשרי. יש בורא לעולם. ואני גם יכולה לספר על מישהי שאני מכירה שזה קרה לך (אחרי שרופאי פוריות אמרו לה שאין לה סיכוי. לא טבעי ולא בכלל).
אבל סטטיסטית, הסיכויים קטנים, והולכים וקטנים כל חודש. ממש כך. ויש פה בארץ רופאים נפלאים שיכולים לעזור לך להגשים את החלום להיות אמא. לא חבל על כל יום שעובר?? (אני שואלת ממש בכאב ובצער)
אני חושבת שחלק מחוויית ההריון, וחויית הלידה וחוויית ההורות זה לדעת לשחרר ולוותר על החלום.
לוותר על החלום להיכנס להריון טבעי.
לוותר על החלום ללדת בלידה רגילה "ולהסתפק" בקיסרי.
לוותר על החלום שהילד יהיה X ולקבל אותו כמו שהוא.
לוותר על החלום להניק ולתת לתינוק שלך תמ"ל.
יש פה בפורום ים של שרשורים שכל כולם ויתור על חלום.
אני יכולה להגיד לך אישית שכשהתחלנו את טיפולי הפוריות כפיתי על בעלי הר כגיגית והתחלנו גם למלא טפסים לאימוץ.
בכיתי נהרות.
אבל היה לי ברור שהמטרה היא להיות אמא. והדרך פחות משמעותית.
תמיד כיף ומשמח שדברים עובדים כמו שרצינו וחלמנו.
אבל צריך לזכור מה המטרה.
אני ממש ממש מקווה שהתגובות שלנו לא גרמו לך לצער גדול מידי (אני בטוחה שגרמו לצער, ומבקשת סליחה).
באמת שזה רק לטובתך, ולטובת החלום שלך.
אני יודעת על עצמי שכתבתי מלב מדמם ומניחה שזה כך אצל האחרות.
בהצלחה גדולה בכל דרך שתבחרי.
שולחת חיבוק