פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
תשאליאחת שאוהבת
למה אנחנו יותר טובים מהגוים , בדיוק בגלל שאנחנו מתנשאים פתחובלונדינית עם גוונים
עליהם הם שונאים אותנו,
ואני מבינה אותם , כאילו מישהו שכל הזמן מתנשא עליך ואומר כמה הוא יותר טוב
הייתי שונאת אותו
יכולה להבין....אחת שאוהבת
אבל בואי נגיד שגם הם ממש מתנשאים עלינו..
מתי ? מה הם עושיםבלונדינית עם גוונים
מה אנחנו עושים?אחת שאוהבת
כל הזמן עד כדי כך שהיה תקופות שהמילה יהודי זה היה בושה
אני מערבבת עוד נושא אוקיי ?בלונדינית עם גוונים
טוב לא יודעת סוריאחת שאוהבת
🙄🙈🤷♀️🤦♀️
רוצה לעוף.. את בטוחה במה שאת אומרת?קולמוס הנפש.
בקשר לשנאת הגויים ליהודים?
את יודעת שכל דת בעולם אומרת שהיא הכי טובה?
המוסלמים טוענים שמי שלא מתאסלם, כמו הנוצרים והיהודים.. ואמריקה, וכל העולם בעצם, הוא כופר בדת ו''דין מוחמד בסיף..'' אז בא נשנא אותם יותר.
הנוצרים, ניהלו את מסעות הצלב, שבהם כל מי שרק עבר להם מול העיניים הם רצחו אותו ביסורים קשים.
הנוצרים ולא המוסלמים כפי שטועים לחשוב, הם אלה שהמציאו את ההמצאה המעוותת של לשרוף אנשים חיים על מדורה.
אז נתתי פה כמה דוגמאות משני הדתות העיקריות בעולם. ויש הרי ''מעגל'' כזה של נוצרים-מוסלמים-ויהודים.
ושימי לב מה קורה, שני הדתות האלה בכל ההיסטוריה, מענים, רוצחים, בדם קר, את כל מי שלא חושב כמותם, ואת כל מי שלא מצטרף לדת שלהם.. פורטוגל-אינקיוויציה-מסעות הצלב-ועל המוסלמים לא צריך לדבר..
ולעומת זאת היהודים בסך הכל יודעים שהדת שלהם היא הנבחרת, הם לא המציאו את זה.. הם בסך הכל יודעים ואומרים את מה שכולם יודעים, [אף אחת מהדתות בעולם לא חולקת על כך שהיהודים קיבלו את התורה מאלוקים, הם גם לא יכולים לחלוק, כי היהדות קדומה לכולם] ואת אומרת שזו הסיבה לשנאת יהודים?
כלל וכלל לא, ''עשו שונא ליעקב'', הגויים שונאים את היהודים, למה? יש הרבה הסברים לעניין, אבל יש גם שנאה קדומה שירדה לעולם, גזרה מהקב''ה.. והיא קודמת לכל ההסברים. ובמיוחד להסבר מעוות כזה, סלחי לי, לא התכוונת מסתמא למשהו רע, כי באמת זה נראה לפעמים ''לא יפה'', אבל בהסבר הזה משתמשים טובי האנטישמים בכל הדורות.. אז מקווה שהארתי עיניו של משהו..
סליחה על הניסוח הארוך מעט.. כתבתי במהירות בלי להתעכב על הניסוח.
חח תודה הארת\בלונדינית עם גוונים
וואו איזה כיף.. נדירר.. בלי ויכוחים, בלי הערות.. ממש תענוג..קולמוס הנפש.

חחחחחאחת שאוהבת
אל תדאג עוד יהיוhartkebhdxcrd
לבירור תפקיד עם ישראל במציאותינוhartkebhdxcrd
עם ישראל לא מתנשא מעל הגויים. זה לא כתוב בשום מקום.
- איך יכול להיות? הרי יש הרבה מקומות שכתוב כמה הגויים רעים ומזיקים ועוד ועוד (אפשר להביא הרבה, אבל לא זאת המטרה), זו ממש גזענות טהורה!
אלא: בשונה, לדוגמא, מהנאצים, שטענו לעליונות על העולם בגלל גנים טבעיים, שסברו שהם יותר נעלים, ולכן יש להם את הזכות להשמיד את כל מי שלא בגזע הנכון, עם ישראל לא סובר כך. להפך! עם ישראל הוא אור לגויים. מה זאת אומרת? -מה התפקיד של האור והנר? להאיר, ועי"כ להראות לאנשים אחרים את הדרך. כך גם עמ"י: יש לעמ"י תכונות מיוחדות, שעל ידן הוא יכול להראות לעמים אחרים את הדרך להשגת האלוה, שזה בעצם מטרת כל הדתות. כלומר, עמ"י מביא, או רוצה להביא (אם הגויים מפריעים לו בכך), רק טוב לעולם.
נו, אז לפי מה שאמרנו יש לעמ"י תכונות נעלות יותר משאר העמים, וזה מספיק כדי להאשים בגזענות. -לפי תורת הגזע הנאצית, אדם שלא נולד בגזע הארי לא יוכל לשנות לעולם את מעמדו הגזעי השפל. זהו. זה חקוק בגנים שלך לעולם ולעולמי עולמים. למה? כי כמו שקוף לא יכול לההיפך להיות אדם, כך יהודי לא יכול להיות ארי וכדו'.
ומה עם עמ"י? יש אפשרות לגרים! זה דוחה כל טענה נגד גזענות. אם מישהו אחר יכול להצטרף לעם, בהכרח אין אצלו גזענות. הוא מכיר בעובדה שהוא לא מיוחד באופן אבסולוטי מאדם אחר.
- אז למה באמת יש הבדל בין ישראל לעמים, ובמה הוא מתבטא?
היתרון והמעלה שיש לעמ"י על פני העמים, מתבטאת בכלל. לכלל עם ישראל, בתור אומה, יש ייחודיות בלתי רגילה. עם ישראל שרד את כל תלאות הגלות בגלל השראת השכינה שיש בתוכו. כמובן שגם שורה השכינה בכל פרט ופרט, אבל, ובעיקר, על האומה בכללותה. הכלל שהיהודי הפרטי שייך אליו הוא מיוחד, יצירה אלוהית עליונה. ולכן, כל גוי פרטי יכול להצטרף בלי בעיה לעמ"י.
אז לסיכומו של עניין: עמ"י לא מתנשא על הגויים ומנצל זאת למטרות פרובלמטיות, לא סובר שהוא יותר טוב מהם באופן בלתי ניתן לשינוי, לא טוען שזה משהו פרטי שטבוע בגן של האדם.
אלא, מכח הסגולה האלוהית הטבועה בכלליותו, הוא בעל סגולות מיוחדות יותר משאר העולם, שאותן הוא שמח לחלוק עם שאר העולם ולהשפיע מהן, כמובן במידה, במשקל, ובמשורה.
(יש מצב שקצת הגזמתי בלשון).
יקרא אחכ אין לי סבלנות לאורכים כאלה חח\בלונדינית עם גוונים
אז למה כתבתי😡hartkebhdxcrd
אני יקרא אמרתי שלא עכשיו הכל טבובלונדינית עם גוונים
סתם צחקתיhartkebhdxcrd
הפרצוף הזועף זה רק מסכה
מאחורה יש פרצוף מחייך
אם תורידי אז תגלי
הורדתי וואוווו איזה חיוךךךבלונדינית עם גווניםאחרונה
אבקולמוס הנפש.
א: כתבת ממש יפה.. אהבתי
ב: רק הערה קטנה, אין לנו מטרה שהם יתגיירו [יש לנו מספיק צרות משלנו ;)], הם יכולים למלא את תפקידם בבריאה בקיום 7 מצוות בני נח..
ג: יש בכל זאת את העניין שעם ישראל הוא העם הנבחר, ויש לו תפקיד מיוחד שמי שלא יהודי לא יכול לקיים, אבל זה לא מתוך שלילה של כל העמים האחרים, ומתוך חשיבה של ''מי שלא שייך לדת שלי, צריך למות, או לעבור לדת שלי'', אלא מתוך חשיבה, של ''העם שלי הוא העם הנבחר, יש לו מטרה קדושה שרק הוא יכול לבצע, אבל גם לשאר האומות יש תפקיד בבריאה, ואם הם יעשו את התפקיד שלהם אז הכל יהיה מושלם''..
[קצת עלג אבל בסדר..]
אני קראתי
קולמוס הנפש.
כן אבל לא אתה שאלתhartkebhdxcrd
כן, אבל התגובה שלך יכולה לעזור גם לאחרים..קולמוס הנפש.
אז מסכים גם עם זהhartkebhdxcrd
חוץ מ - ב'
עי' לעיל
מסכים עם בhartkebhdxcrd
נכון
אני גם חושב שאין צורך בגיור של כולם, לכן כתבתי בסוף במידה, במשקל ובמשורה (חשבתי כבר על זה)
מה עם ג'?קולמוס הנפש.
אהה זה ברורhartkebhdxcrd
כאילו זה המהות של העניין
דרך אגב, מה זה השם הזה?קולמוס הנפש.
אווhartkebhdxcrd
זה שייך לפורום של לוגיקה (אם יש כזה... אולי של הסטודנטים)
משאיר לחשיבת אנשי הפורום
מי שמגלה נא יעלה
אין לי כח לקרוא את השם.. ק''ו לפענח..קולמוס הנפש.
האמת יש מישהו שיודעhartkebhdxcrd
או יודעת...
אז שלא יגלה ולא יעלה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.