בית ילדבת-של-מלך
היי..
אני שמיניסטית.
לאחרונה שמעתי על האופציה של בית ילד (זאת אומרת אחרי שחלום חיי התברר כלא כ''כ מלהיב שמעתי על משהו שהלהיב אותי שוב..)..
ביררתי קצת פרטים אצל אנשים שהיו שם.. הייתי רוצה לשמוע עוד..
אני ממש רוצה לעבוד עם ילדים.. אם מה ששמעתי עד עכשיו- נכון, אז אני ממש רוצה לשרת שם..
אז בבקשה- אם יש מישהי שעושה שירות בבית ילד אני אשמח שתכתוב לי בפרטי
-מה התפקיד כולל
-איך לה באופן אישי שם- קשיים/דברים טובים
-וגם איך מסתדרים מבחינה דתית (זה נושא שממש חשוב לי..)
תודה רבה
בשורות טובות לכל עמ''י.
-אני-
יאללה! בנות שבבתי ילד לכאן!!טכני
בת של מלך יקרה,

רק אל תינעלי על התחום הזה. תבדקי עוד דברים. בכלל זה נורא מוקדם להתחיל, אבל אם את רוצה את יכולה
תבדקי עוד דברים, אולי הם ימצאו חן בעינייך יותר??
יש כל כך כל כך הרבה תחומים. כל שנה מתווספים עוד 1-2 פרוייקטים, זה ה-מ-ו-ן ונורא מבלבל.
אני ממליצה להיכנס לאתרי האגודות ולעבור תחום תחום, עכשיו, לפני שכל הבלאגן מתחיל.

את צריכה לחשוב על המטרות שאת רוצה להשיג שנה הבאה, ולראות אם אופי השירות לא מתנגש. לדוגמה - שירות שהוא 24/7 בוודאי מפריע ללימודי נהיגה/חוגים/מה שזה לא יהיה. ואת צריכה להחליט מה יותר חשוב לך. את גם צריכה לראות למה את הולכת לסוג השירות הזה. סטיגמות? כי 'ברור' שזה מה שתעשי? כי כולם 'מצפים' ממך? את גם צריכה ללמוד שלא כולן אותו דבר ושאין שירות מתאים לכולן. כל אחת שונה. כל אחת באה מרקע אחר, עם הסתכלות וחוויות אחרות. בקיצור, ההחלטה צריכה להיות שלך. זה עוד מוקדם לדבר ואת לא תסכימי איתי עכשיו, אבל עוד שנה מהיום תודי לי, לעניות דעתי...
אה-אה..בת-של-מלך
לא.. זה ממש לא מפוזות או בגלל שזה מה שמצפים ממני לעשות.
לעשה הסביבה הקרובה אליי דיי חושבת שאני לא שפויה שאני הולכת לעשות את זה כי זה ממש קשה..
אני לא מתכוונת לעשות שום דבר נוסף לשירות בזמן השירות.
התחברתי לעניין הזה כי- א) זה עבודה עם ילדים ואני ממש מתחברת לילדים
                               ב)לפי מה שהבנתי זה פחות או יותר מציל אותם מלהידרדר
                               ג) כי זה שירות שאני ארגיש שאני עושה בו משהו- אני נותנת את כל כולי כל יום כל היום. זה מוצא חן בעניי..

אממ.. סורי אבל לא נראה לי שמי שרוצה ללכת לבית ילד (כל אחת) עושה את זה מסטיגמות.. לפי מה שהבנתי זו עבודה קשה..
וחוץ מזה שכבר שמעתי פחות או יותר דיי הרבה אופציות לשירות וזה בנתיים מה שהכי הרבה משך אותי..
אז אני-שוב אשמח אם מישהי שמשרתת שם תוכל לענות לי..
תודה ובשורות טובות לכל עמ''י..
לא הבנתטכני
אין הכוונה ל'פוזות', אלא סטיגמות שיש על בנות שהולכות לשירות הזה ובת רוצה להיות חלק מהן, סטיגמות על הבת - ציפיות שיש ממנה ושהיא רוצה להפוך אותן למציאות.

ויש בנות שהולכות לבית ילד בגלל התדמית שעליהן. וכן, לא טוב להן שם מן הסתם כי זה לא מה שהן באמת רוצות. עזבי, את עוד ממש בהתחלה.

רק אל תינעלי על תחום אחד.
אל תרגישי שאת יודעת הכל, ולא לשמוע עצות מאף אחד... כי יש בנות כאלה ואח"כ הן סתם נתקעות. האמיני לי.
זה בסדר..בת-של-מלך
כמו שאמרתי- אין עליי שום צפייה שאלך למקום מסוים  ואף אחד לא אומר לי מה לעשות..
ואני בהחלט לא רוצה ללכת לבית ילד בגלל תדמית מסוימת שזה אולי ייצור לי..
הבנתי אותך טוב.

כמו שאמרתי- שמעתי כבר על כמה אופציות וזו האופציה שהכי משכה אותי. אני לא נעולה. לא בטוח שאני אלך לשם, לכן אני רוצה לשמוע עוד על המקום..וזה כולל עצות. בגלל זה פניתי לשמוע עוד..
וחוץ מזה- זה לא כזה מוקדם.. כבר בעוד כמה שבועות מתחילות לבוא רכזות לאולפנות ככה ש...
שבת שלום וחג שמח
בשורות טובות לכל עמ''י.
אני גם ממש רציתי ו...י. י.
גיליתי ש : א. צריך להיזכר מ~א~ד מוקדם כי המקומות הטובים נתפסים מהר וגם מאד קשה להתקבל.
ב. רוב המקומות מאד בעיתים מבחינה דתית.יש רק בודדים שאין בהם בכלל בעיות.
ג. זה שירות מאד מאד קשה ומחייב.
ובהתחלה הייתי ממש סגורה על זה שזה הדבר היחיד שאני רוצה ובדקתי אולי 20 מקומות כאלה ובסוף ויתרתי ואני עושה שירות במקום שבכלל לא קשור לזה.בגלל זה גם סגרתי שירות נורא מאוחר וזה סתם היה מתסכל.
מכל 'היתקעות' לומדים. טכני
תודה.בת-של-מלך
אני יודעת את כל זה..
אבל אני בכל זאת רוצה.. בכולופן אנ'לא נעולה על זה וחושבת על עוד אופציות ככה ש...
תגבות ל"י.י."-ניל"ס
א. לא בהכרח צריך להיזכר מוקדם. פשוט צריך להיות בסיירות בזמן, וגם זה לא קשור תמיד. סגרתי מאוחר במשפחתון, ולפני סגרו רק עוד 2. אח"כ גיליתי שבמקומות שבדקתי חסרות בנות, כי הם מסננים הרבה. (ז"א שלפעמים דווקא בסבב סיירות שני, אחרי כל הסיירות הרשמיות, יהיה יותר קל להתקבל...)

ב. נכון שיש הרבה מקומות שבעייתיים מבחינה דתית, אבל בעיקר מבחינת הילדים והנוער ששם (ואת זה צריך לקחת לתשומת הלב מראש!!). בהרבה מקומות הצוות וההנהלה דתיים, או לפחות מקשיבים ומשתדלים.

ג. נכון.

ד. (ז"א הפסקה האחרונה) אל תינעלי על משהו אחד! לא משנה מה זה! הקב"ה יסובב אותך למקום הנכון אז אין שום ייאוש!!!

בת-של-מלך: אם יש לך שאלות, אני השנה במשפחתון (שזה דומה לבית ילד, רק בצורה של בית ומשפחה...). אשמח לעזור!
ב"הצלחה!
לניל"סיחי אדונינו..
באיזה משפחתון את עושה? אם את רוצה לספר. זה מעניין אותי...
אני אשמח מאוד מאוד!!בת-של-מלך
ד''א- למה אי אפשר לשלוח לך מסרים??
בכולופן. תודה.
פירוט על המשפחתון-ניל"ס
(לקח לי שבוע להיות בבית, ולכן רק עכשיו עניתי...)

אז, מה זה בעצם משפחתון?
משפחתון הוא כמו משפחת אומנה, שיש בה הרבה ילדים. זה פחות כמו פנימיה ויותר כמו בית.
מה התפקיד של בנות השירות?
התפקיד שלנו זה לעזור להם בשגרה של החיים. יש כאלה שיחשבו ש"זה לא מספיק", אבל זה מאוד משמעותי שלילדים כאלה תהיה שגרה יומיומית טובה. זה כולל ארוחות איתם, שיעורי בית, משחקים, לדבר איתם וכיוצ"ב. אנחנו "יד ימינה" (או שמאלה... של אם הבית. התפקיד גם כולל ישב"צים פעם בשבוע, ובעמותה שלי גם שבוע של קייטנה באחת מהחופשות הארוכות (סוכות, חנוכה, פסח וקיץ). נמצאים שם 5 ימים בשבוע.
מי הצוות?
יש זוג הורים ("הורי בית"), מדריכה בשכר, מורה פרטית, פסיכולוגית ועובדת סוציאלית. כולם שם כדי לעזור לילדים, ושמחים גם לעזור לבנות ש"ל.
קשיים ויתרונות:
זו לא עבודה קלה! (מוקדש למי שמתכננת "לשבת על המרפסת" בזמן שכולם יעשו בגרויות!) הילדים האלה עברו הרבה, וכן, הם ילדים קשים, ולא יעשו כל מה שתגידי להם ויהיו רגועים. אבל חשוב לדעת ולזכור- שהם כולם נשמות טהורות וילדים מתוקים!!! בכל שניה יומיומית או כשיושבים לדבר, את יכולה לראות וללמוד כ"כ הרבה!
מבחינה דתית:
יש מקומות שהורי הבית דתיים, וגם אם לא- הם מוכנים להקשיב וללמוד. הילדים ברובם לא דתיים ולכן כדאי לחשוב אם את מוכנה לשירים, דיבור, לבוש וכו' שלהם. *ממש מצחיק לראות אותם מתנצלים כשהם נוגעים בטעות, הם ממש מתחשבים בנושא הזה, אם את מסבירה להם יפה בהתחלה... *אפשר להעביר להם פעילויות, למשל בחגים, איזה חמודים!!!

לסיכום: למי שמוכנה לעבוד, אחרי שתחשוב טוב-טוב אם זה מתאים לה, אני ממליצה לנסות!
לתשומת ליבכן- כל מה שכתבתי נכון לגבי המשפחתון שלי, שהוא חלק מעמותה ארצית הנקראת "אור שלום". העבודה יכולה להשתנות קצת ממשפחתון למשפחתון, ומן הסתם גם שונה קצת מעמותה לעמותה, אבל הבסיס דומה.

אם יש עוד שאלות, אני כאן (עד יום ראשון, אם אני לא עונה אשתדל כשאחזור...)

ב"הצלחה ולא להלחץ (ע"ע חתימה...)
תודה רבה.אנונימי (פותח)
עם איזה טווח גילאים את עובדת? הבנתי שזה שונה ממשפחתון למשפחתון..
ו--עוד שאלה- אמרת- שצריך להיות מוכנה לשירים, דיבור, לבוש וכדומה..
תגידי לי אם הבנתי אותך נכון- שצריך לבוא בראש פתוח.. לזרום איתם בכל מצב.. להיות מוכנה לשמוע דבור גס ושירים שבחיים לא היית שומעת וכו'?
אם כן- עד כמה את מרגישה שזה משפיע עליך אישית? ואיך שומרים על צורה דתית גם כשיוצאים משם אם פחות חזקים בקטע הזה?
תודה רבה ושבת שלום!

בטעות נכנסתי בשם משתמש שונה..בת-של-מלך
אבל ההודעה היא שלי..
תשובה.ניל"ס
מצטערת אם לא הובנתי נכון:
נכון, צריך לבוא בראש פתוח, אבל לא נכון, שצריך לזרום איתם בכל מצב!

אנחנו שם כדי לעזור ולחנך אותם בין השאר, כך שגם שם אסור לקלל ולדבר בגסות. את לא אמורה לזרום איתם וגם לא תעשי את זה, בצורה טבעית. דווקא להיפך. את צריכה להיות מוכנה שיהיו דברים כאלה (ולא תאמיני איזה שירים נוראים ילדים שומעים היום! שלא נדבר על הסדרות בטלוויזיה...), אבל לדעת להעיר להם כשצריך.
התכוונתי בדברים שכתבתי שאת צריכה להיות מוכנה שבסביבה שלך יהיו דברים ודיבורים שלא בהכרח תיתקלי בהם בסביבה דתית. להיות שם זה בטוח לצאת מהבועה.

אין הכרח שמי שבאה לשם יוצאת מחוזקת יותר או להיפך, זה תלוי ברצון שלך ובהשקעה. מה שנכון, לפחות לגבי, שצריך לדעת מתי להעיר להם, ומתי להבליג. עפ"י הרמב"ם; מי שנמצא במקום שיש שם מידות לא טובות, יסטה מעט מהאמצע לכיוון השני, וכך גם בשירות.

בקשר לגילאים- משפחתון כזה בד"כ כולל את כל גילאי ביה"ס, דהיינו א'-י"ב.

ז''א-בת-של-מלך
את מעירה להם כשהם משתמשים במילים גסות?
לא הבנתי מה הגבול.. אני מעירה להם על מילים גסות אבל אני אתקל בדיבורים?!
את מתכוונת עניני בנים-בנות ולא בהכרח מילים גסות?

לגבי המצב הדתי- איך היית מגדירה את עצמך עכשיו ביחס ללפני כן?
מדורדרת? יותר דוסית? אותו הדבר?
ובכללי- מה את יודעת מסיפורים ששמעת ואנשים שנתקלת לגבי זה?
זה ממש חשוב לי.. כי נגיד, דודה שלי שהיתה בבית ילד בשירות לא מזמן והמליצה לי בחום לעשות שם שירות העידה על עצמה שהיא יצאה מדורדרת מכל העסק... אני ממש לא בקטע שזה יקרה גם לי.. גם ככה היום אני לא משהו.. אז זה נורא חשוב לי לדעת...
קשה להסביר ככה...ניל"ס
מצטערת, אבל יש דברים שקשה להסביר ולהגדיר בלי להיות שם ממש... ננסה...

הרבה מהדברים לומדים תוך כדי העבודה שם, ולא תמיד באים עם גבול ברור מראש (כמו למשל, בגיל שמירת נגיעה), אלא כשנתקלים בזה- מחליטים מה עושים. לאט לאט את "מתכנתת" את עצמך לעבודה שם, וגם בנושאים האלה.
אני מעירה להם על מילים גסות, כי זה לא קשור לדת, אבל עוד לא יצא לי לגבש דעה לגבי דיבורים על בנים-בנות, ולכן לא אוכל להגיד.

לגבי השאלה הבאה- קראי שוב את הפסקה השלישית בתשובה הקודמת שלי. (תזכורת: זה תלוי בך!!!)
[אבל שימי לב מה אמרה בת הדודה: "המליצה לי בחום והעידה על עצמה..."]
בצד האישי- קבלי באישי...
תודה רבה!!בת-של-מלך
אני ממש מודה לך עזרת לי מאוד ופתרת לי כמה בעיות...
אז ממש תודה על העצות, ההקשבה והזמן שהשקעת בלענות לי על תשובות!
שיהיה לך שבוע מוצלח!!
בשורות טובות לנו ולכל עמ''י!!
שכוייח לך על העזרה וההשקעה לאורך כל השרשור טכני
בבקשה רבה!ניל"ס
מקווה שעזרתי להבין קצת יותר, ורק תזכרי שזה לא מחייב שאותו דבר תקף בדיוק למקומות אחרים ולבנות אחרות.

ותזכרי: אל תילחצי! ואל תינעלי! הקב"ה יסובב אותך למקום שאליו את צריכה להגיע, גם אם לא תמיד רואים את זה תוך כדי הקשיים שבדרך, ובטוחים שאנחנו יודעים הכי טוב מה מתאים לנו...

(סליחה על הניצלו"ש, אבל...)
חסרה לנו בת שירות לשנה זו (ה'תש"ע)!!!
            אם מישהי מחפשת או מכירה אז נשמח!!!
מה שעות של העבודה?אנונימי (פותח)
13:00 עד 21:00ניל"ס
פרסמי בשרשור של מקומות פנוייםטכני
יש לי חברה שכבר שנתייםהביצה שהתחפשה
בס"ד

בבית ילד.
אם את רוצה ומעוניינת, אשאל אותה אם תוכלי ליצור איתה קשר.
אני אשמח מאוד מאוד!!!בת-של-מלך
אם תוכלי- תכתבי לי בפרטי..
תודה!
אולי כתבו את זהיערית נ
אבל מה שחשוב לזכור זה שאת בת של מלך.
והשנה הזאת חייבת לקדם אותך בעניין.
לבנות את האישה שבע"ה תהיה לאם בישראל בהמשך החיים.
לעניות דעתי, מבנות שהכרתי , יש בעיה קשה מבחינה רוחנית וזה מה שצריך קודם כל לברר. בכל סוג של שירות.
זאת לא שנה של מחיקת עצמי.
כי השרות האמיתי הוא החיים שלנו. ושם חשוב שנהיה אנשים גדולים. בנים של מלך.
לצערי ראיתי הרבה מדי בנות שמסרו עצמן על השירות וירדו מבחינה רוחנית. ולמעשה השרות גרם לנזק גדול לעם ישראל.
יערית יקרה-בת-של-מלך
תודה רבה על העצה החשובה!!
הנושא הזה באמת חשוב לי ואני מ-מ-ש לא רוצה לרדת ברמה הרוחנית שלי!!
אני עדיין מבררת על זה וכמו שאמרתי- זו הבעיה העיקרית שלי עם הנושא הזה.. נראה מה יהיה...
בכולופן- תודה רבה!
תקן מצוין לבנות שאוהבות לעבוד...mor_1116
אני במשהו דומה---~תמר~
אני עושה שירות לאומי בכפר נוער לבנות.
זה קצת דומה לבית ילד- פשוט זה בנות גדולות בגילאי תיכון, לדעתי זה קצת יותר אתגרי...

נתחיל.

קודם כל, קחי בחשבון שבתי ילד זה השירות הכי מבוקש בארץ. כמעט כל ילדה שנייה הולכת לבדוק שם, לכן המיונים שם מאוד מאוד קפדניים. ואם אין לך פרוטקציות- כדאי שתתחילי לחפש כבר מעכשיו. יש הרבה בתי ילד, אבל חלק מהם לא דתיים, ככה שאם את לא רוצה להתפשר על רמה דתית- זה ממש לא שייך!! בבתי ילד הטובים (נתניה, חדרה, בני-ברק, אשקלון...) יש כזאת כמות של בנות-שירות שבאות לבדוק, ככה שרוב הסיכויים שאפילו לא תצליחי להירשם לסיירת באינטרנט.

זאת עבודה קשה, קריעת תחת לגמרי. גם מבחינה נפשית וגם מבחינה פיזית.
את חייבת להיות ילדה אסרטיבית, מנהיגה, סגורה על עצמה, קשוחה, יודעת לשמור על משמעת, ועם כל זה- יודעת לתת אהבה ולהתייחס יפה גם כשלא באלך והילד היה נאחס לגמרי. ואם את לא כזאת פשוט ירמסו אותך תוך שניות. הילדים האלה, כמה שהם קטנים, הם יודעים ת'נקודות הכי רגישות שלך תוך שניה, ולשם הם יחדירו ת'סכין ויסובבו...

הרבה בנות גם חושבות שזה כזה עבודה שיושבים ומשחנ"שים עם הילדים, והם מספרים לך את סיפור חייהם והכול כזה חלומי- אז זה ממש לא ככה!! זה הרבה הרבה הרבה הרבה טכני! מפתחות, פעילויות, סחיבת ציוד, הכנת ארוחות וכו'...

זאת עבודה מאוד מתסכלת- כמעט לא רואים שינויים. אולי אם את נשארת שנתיים באותה קבוצה- את רואה התקדמות. בדר"כ לא רואים כלום. הילדים האלה לא נותנים בך אימון מלא זמן (כמה חודשים טובים) בודקים אותך כל הזמן אם אתה עקבי בהחלטות ובאמירות שלך ותופסים אותך על קטנות. זה מעצבן ממש לפעמים. ועד שאתה כן רוכש את אימונם- נגמרת השנה.

זאת עבודה נון-סטופ, אין מנוחה לנפש. זה כמו חור שחור שנשאבים אליו. חושבים על החניכים כל היום, חולמים עליהם, וגם כשיוצאים הבייתה ממשיכים לחיות שם במחשבות. זה להתעסק עם כל הג'ורה של החברה הישראלית.
זה גם ממש קשה לנפש, כי שומעים סיפורים מאוד קשים (בהתחלה מהעובדת סוציאלית, אח"כ מהילדים לפעמים) שאת מרגישה כזאת קטנה וחסרת ישע ואין לך מושג איך להתמודד איתם.
אף אחד מבחוץ לא מבין אותך. גם ההורים שלך לא מבינים באמת איפה את חיה.
יש אוירת דיכאון תמידית שמרחפת מעל כולם. חוסר כוח כזה.
בוכים מלא!! מלא!!

ברוב בתי הילד את צמודה לזוג, וזה ממש נורא לפעמים שאת תקועה להם בתוך החיי נישואים. זה בערך כמו להיכנס למשפחה שלהם. את רואה אותם בזמנים טובים ולא טובים. את איתם גם במריבות, זה עוד משהו מעיק.
(אני לדוג' עובדת רק עם האמא של הזוג, הבעל עובד מחוץ למוסד וחוזר מאוחר ואני עדיין מרגישה ככה לפעמים...)

ומעבר לכל זה- הדבר שלדעתי הכי קשה זה שאין בכלל בכלל הכרת טובה!! החניכות תמיד יצעקו עלייך, יקללו אותך ובחיים לא יגידו לך מילה טובה גם אם את הכי מתאמצת בעולם. וזה קשה, כי כולנו בני אדם, וכל אחד רוצה עידוד כדי להמשיך ולהשקיע, ואת לא מקבלת את זה. אף אחד לא נותן לך אנרגיות כדי להמשיך. את צריכה לספק אותם לעצמך. ברור שהצוות תומך, מעודד, משבח- וזה אחלה, אבל מצד החניכים לא מקבלים את זה. ולפעמים זה הדבר שהכי צריכים...

אחרי שביאסתי אותך כ"כ ושיתפתי אותך בכל מה שקשה לי, אני חייבת להגיד כמה דברים:

אני מתה על העבודה שלי, ואני מתה על חניכות שלי!! אין לי חיים בלעדיהם!! אני לא מתחרטת לרגע שבחרתי לעשות שם שירות. אני מרגישה שזה מקום שאתה באמת באמת תורם המון (!!!) לעם-ישראל, המקום הכי נצרך.
ואני ממליצה לכל מי שמתאימה לזה לעשות את זה, זה באמת עבודת קודש!!

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה בבחירותייך, ונשמח לדעת מה את עושה בסוף...
כל טוב!!
תגובה לתמר-ניל"ס
בקשר לרישום והקבלה: לא הכל זה פרוטקציות, ולא, אני לא תמימה. וכמו שכבר אמרתי בשנה שעברה, בסיירות: "הסיכויים להתקבל בין כל הבנות  שהגיעו נמוכים, אבל עובדה שיש בנות שמתקבלות למרות שגם להן אמרו שהסיכויים נמוכים". הבנתן?

בכל שאר הדברים ממש הסכמתי, כתבת את זה כ"כ נכון!!

חוץ מ-
העניין של הכרת הטוב של הילדים. נכון שהם לפעמים יעשו לך "רגשות אשם" כאלה (אני האשכנזיה היחידה שם, אבל הילדים יודעים להיות יופי של פולניות... ), אבל דווקא השבוע היו לי שני מקרים קיצוניים: הייתה ילדה שאמרה לי בשעת עצבים "את לא מתייחסת אליי בכלל, לא שמה לב אליי, יואו, איזה מעצבנת את" וכד', וכמובן שזה לא נכון ואני מתה עליה, ובמקרה אחר היו כמה ילדים (והיא ביניהם) שהכינו לי פתקים של תודה ו- I LOVE YOU וכד'. פשוט התמוגגתי מלראות אותם יושבים על דעת עצמם להכין פתקים כאלה לכל הצוות!!!

הם באמת ילדים טובים, ורוצים להיות כאלה, ובאמת הם רוצים ומחכים שיהיו שם בנות שירות. נכון שלפעמים הם יגידו שאז מה, את בת שירות וזה העבודה שלך להיות שם ולעזור להם, אבל אם הם לא אומרים, ובמקרה של נערים ונערות זה יותר בולט, זה כנראה בגלל שזה "לא לכבודם" להודות על זה.

ולסיום, מזדהה עם הפסקה האחרונה: אני לא מתחרטת!!! למרות הקשיים והקריעה הרצינית זו שנת השירות הכי מלמדת, מבגרת ותורמת מהיכולות שלי שהקב"ה היה יכול לבחור לי!!!
ב"הצלחה!
את צודקת ולא...~תמר~
טוב,  בעקבות דברייך הגעתי למסקנה שעבודה עם נוער שונה בהרבה מעבודה עם ילדים.
אצלי המקרים הקיצוניים זה לא "אני שונאת אותך וכו'.." זה מכות, זה תקיפות... נוער מפעילים הרבה יותר כוח פיזי שילדים לא מסוגלים אליו ברוב המקרים.

ברור לי שאני לא מיותרת. אני יודעת שאני חשובה להם. וגם אם הם בחיים לא יודו בזה (יש שני סוגי חניכות: אלה שכל דקה יגידו לך שהם מתות עלייך ורוצות חיבוק, ואלה שבחיים, אבל בחיים, לא יגידו לך דבר כזה ותמיד יזכירו לך כמה את לא חשובה בעיניהם..) אני יודעת שאני כן.
לדוג', היה לי מקרה שהלכתי ליום חופשי (יש לנו אחד כזה כל שבוע..) ואז כזה נתתי לכולן נשיקות פרידה וכזה שיחקתי איתם ואמרתי להם: "אתם תתגעגעו אלי??" בשביל לדעת מה הם יגידו. אז חניכה שלי אחת אמרה: "למה נראלך שאכפת לנו ממך?? מצידי את יכולה ללכת ולא לחזור, אני בכלל לא צריכה אותך..." אבל זה ברור שכל זה בא לחפות על משהו שהיא כן מרגישה כלפי, אבל מתפדחת לומר...
אחרי שחזרתי שאלתי את הרכזת שלי אם הם דיברו עלי ביום חופשי והיא אמרה שהיו כמה בנות שאמרו שאני חסרה, ואותה ילדה חזרה בעקשנות שהיא בכלל לא צריכה אותי. והרכזת שלי אמרה לי: "היא אומרת את זה רק בגלל שהיא אוהבת אותך, אבל מתביישת בזה.."- וזה נכון ממש!! אבל לפעמים קשה לנו לעשות את הניפוי הזה ולקחת רק את הכוונות האמיתיות. אנחנו בני אדם ונוטים לקבל את הנאמר כפשוטו.

ובאמת טוב לי! ב"ה!!
ט-או-ב..בת-של-מלך
נתתם לי הרבה על מה לחשוב.. תודה רבה, באמת!!!
זה ממש ממש עוזר!!
כל הכבוד לכן שאתן ככה משתפות ועוזרות- כי זה באמת חשוב לבנות שבודקות ולי אישית זה ממש עזר להחליט על כיוון ממוקד יותר.. אז תודה!!
יום טוב
ובשורות טובות לכל עמ''י..
אין על הפורום שלנו טכני
אמרה הלא משוחדת בעליל..~תמר~
אני אומנם לא בשירות,אנונימי (פותח)אחרונה
אבל אני מדריכה בסניף פיתוח,וישלי חניכות במקומות כאלה...
ממש הסכמתי בהכל,רק משו אחד- אמרת:"את חייבת להיות ילדה אסרטיבית, מנהיגה, סגורה על עצמה, קשוחה, יודעת לשמור על משמעת, ועם כל זה- יודעת לתת אהבה ולהתייחס יפה גם כשלא באלך והילד היה נאחס לגמרי"
גמלי אמרו אתזה לפני שנכנסתי,אבל זה ממש ככה..כולם אמרו לי שאנלא יודעת להיות קשוחה,ובחיים לא ילך לי,ויהרגו אותי שם,אבל זה לא נכון-לומדים עם הזמן להיות קשוחים...אז בהתחלה יש לידך עוד אנשים והם יותר דואגים שלא יעברו גבולות,אבל זה בא עם הזמן...גם מי שלא כזה קשוח-אם הוא אכפתי ואוהב ומוכן להשפיע ולספוג-הוא יצליח..
אתן יכולות בבקשה לפרט שמות של מקומות טובים?אנונימי (פותח)
זה תלוי במה בדיוק את מחפשת...ניל"ס
תחליטי לעצמך מה את רוצה בקריטריונים:
בית ילד, משפחתון או כפר נוער?
ילדים, תינוקות, נוער, או אולי הכל יחד?
מוסד גדול או מקום קטן?
דירה או ישנים שם?
שתי בנות שרות יחד, או שאפשר לבד?
שעות מוגדרות או 24 שעות?

יש בטח עוד קריטריונים שלא עולים לי עכשיו בראש. מוזמנות להוסיף...
את הקריטריונים את יכולה להביא לקשרית שלך, והיא תשמח לעזור לך.
אחרי שאת מוצאת רשימה של מקומות, את יכולה ואפילו רצוי לשאול בנות שרות ששם, שהרכזות מביאות את המס' שלהן. שומעים מהן על העבודה תכל'ס, בלי יפויוף של הרכזת, ולראות הגדרת תפקיד, יחס לבנות שרות וכד'...

ולא לשכוח- שהקב"ה יביא אותך למקום שבו את צריכה להיות בכל מקרה!!!
ב"הצלחה!!!
איזה קטע הולך פה!!בת-של-מלך
כולם חושבים שאת זה אני...
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך