בית ילדבת-של-מלך
יאללה! בנות שבבתי ילד לכאן!!טכני

אה-אה..בת-של-מלך
לא הבנתטכני
זה בסדר..בת-של-מלך
אני גם ממש רציתי ו...י. י.
מכל 'היתקעות' לומדים.
טכני
תודה.בת-של-מלך
תגבות ל"י.י."-ניל"ס
ב. נכון שיש הרבה מקומות שבעייתיים מבחינה דתית, אבל בעיקר מבחינת הילדים והנוער ששם (ואת זה צריך לקחת לתשומת הלב מראש!!). בהרבה מקומות הצוות וההנהלה דתיים, או לפחות מקשיבים ומשתדלים.
ג. נכון.
ד. (ז"א הפסקה האחרונה) אל תינעלי על משהו אחד! לא משנה מה זה! הקב"ה יסובב אותך למקום הנכון אז אין שום ייאוש!!!
בת-של-מלך: אם יש לך שאלות, אני השנה במשפחתון (שזה דומה לבית ילד, רק בצורה של בית ומשפחה...). אשמח לעזור!
ב"הצלחה!
לניל"סיחי אדונינו..
אני אשמח מאוד מאוד!!בת-של-מלך
פירוט על המשפחתון-ניל"ס
אז, מה זה בעצם משפחתון?
משפחתון הוא כמו משפחת אומנה, שיש בה הרבה ילדים. זה פחות כמו פנימיה ויותר כמו בית.
מה התפקיד של בנות השירות?
התפקיד שלנו זה לעזור להם בשגרה של החיים. יש כאלה שיחשבו ש"זה לא מספיק", אבל זה מאוד משמעותי שלילדים כאלה תהיה שגרה יומיומית טובה. זה כולל ארוחות איתם, שיעורי בית, משחקים, לדבר איתם וכיוצ"ב. אנחנו "יד ימינה" (או שמאלה...
של אם הבית. התפקיד גם כולל ישב"צים פעם בשבוע, ובעמותה שלי גם שבוע של קייטנה באחת מהחופשות הארוכות (סוכות, חנוכה, פסח וקיץ). נמצאים שם 5 ימים בשבוע.מי הצוות?
יש זוג הורים ("הורי בית"), מדריכה בשכר, מורה פרטית, פסיכולוגית ועובדת סוציאלית. כולם שם כדי לעזור לילדים, ושמחים גם לעזור לבנות ש"ל.
קשיים ויתרונות:
זו לא עבודה קלה! (מוקדש למי שמתכננת "לשבת על המרפסת" בזמן שכולם יעשו בגרויות!) הילדים האלה עברו הרבה, וכן, הם ילדים קשים, ולא יעשו כל מה שתגידי להם ויהיו רגועים. אבל חשוב לדעת ולזכור- שהם כולם נשמות טהורות וילדים מתוקים!!! בכל שניה יומיומית או כשיושבים לדבר, את יכולה לראות וללמוד כ"כ הרבה!
מבחינה דתית:
יש מקומות שהורי הבית דתיים, וגם אם לא- הם מוכנים להקשיב וללמוד. הילדים ברובם לא דתיים ולכן כדאי לחשוב אם את מוכנה לשירים, דיבור, לבוש וכו' שלהם. *ממש מצחיק לראות אותם מתנצלים כשהם נוגעים בטעות, הם ממש מתחשבים בנושא הזה, אם את מסבירה להם יפה בהתחלה... *אפשר להעביר להם פעילויות, למשל בחגים, איזה חמודים!!!
לסיכום: למי שמוכנה לעבוד, אחרי שתחשוב טוב-טוב אם זה מתאים לה, אני ממליצה לנסות!
לתשומת ליבכן- כל מה שכתבתי נכון לגבי המשפחתון שלי, שהוא חלק מעמותה ארצית הנקראת "אור שלום". העבודה יכולה להשתנות קצת ממשפחתון למשפחתון, ומן הסתם גם שונה קצת מעמותה לעמותה, אבל הבסיס דומה.
אם יש עוד שאלות, אני כאן (עד יום ראשון, אם אני לא עונה אשתדל כשאחזור...)
ב"הצלחה ולא להלחץ (ע"ע חתימה...)
תודה רבה.אנונימי (פותח)
בטעות נכנסתי בשם משתמש שונה..בת-של-מלך
תשובה.ניל"ס
נכון, צריך לבוא בראש פתוח, אבל לא נכון, שצריך לזרום איתם בכל מצב!
אנחנו שם כדי לעזור ולחנך אותם בין השאר, כך שגם שם אסור לקלל ולדבר בגסות. את לא אמורה לזרום איתם וגם לא תעשי את זה, בצורה טבעית. דווקא להיפך. את צריכה להיות מוכנה שיהיו דברים כאלה (ולא תאמיני איזה שירים נוראים ילדים שומעים היום! שלא נדבר על הסדרות בטלוויזיה...), אבל לדעת להעיר להם כשצריך.
התכוונתי בדברים שכתבתי שאת צריכה להיות מוכנה שבסביבה שלך יהיו דברים ודיבורים שלא בהכרח תיתקלי בהם בסביבה דתית. להיות שם זה בטוח לצאת מהבועה.
אין הכרח שמי שבאה לשם יוצאת מחוזקת יותר או להיפך, זה תלוי ברצון שלך ובהשקעה. מה שנכון, לפחות לגבי, שצריך לדעת מתי להעיר להם, ומתי להבליג. עפ"י הרמב"ם; מי שנמצא במקום שיש שם מידות לא טובות, יסטה מעט מהאמצע לכיוון השני, וכך גם בשירות.
בקשר לגילאים- משפחתון כזה בד"כ כולל את כל גילאי ביה"ס, דהיינו א'-י"ב.
ז''א-בת-של-מלך
קשה להסביר ככה...ניל"ס
הרבה מהדברים לומדים תוך כדי העבודה שם, ולא תמיד באים עם גבול ברור מראש (כמו למשל, בגיל שמירת נגיעה), אלא כשנתקלים בזה- מחליטים מה עושים. לאט לאט את "מתכנתת" את עצמך לעבודה שם, וגם בנושאים האלה.
אני מעירה להם על מילים גסות, כי זה לא קשור לדת, אבל עוד לא יצא לי לגבש דעה לגבי דיבורים על בנים-בנות, ולכן לא אוכל להגיד.
לגבי השאלה הבאה- קראי שוב את הפסקה השלישית בתשובה הקודמת שלי. (תזכורת: זה תלוי בך!!!)
[אבל שימי לב מה אמרה בת הדודה: "המליצה לי בחום והעידה על עצמה..."]
בצד האישי- קבלי באישי...

תודה רבה!!בת-של-מלך
שכוייח לך על העזרה וההשקעה לאורך כל השרשור
טכני
בבקשה רבה!ניל"ס
ותזכרי: אל תילחצי! ואל תינעלי! הקב"ה יסובב אותך למקום שאליו את צריכה להגיע, גם אם לא תמיד רואים את זה תוך כדי הקשיים שבדרך, ובטוחים שאנחנו יודעים הכי טוב מה מתאים לנו...
(סליחה על הניצלו"ש, אבל...)
חסרה לנו בת שירות לשנה זו (ה'תש"ע)!!!
אם מישהי מחפשת או מכירה אז נשמח!!!
13:00 עד 21:00ניל"ס
פרסמי בשרשור של מקומות פנוייםטכני
יש לי חברה שכבר שנתייםהביצה שהתחפשה
אני אשמח מאוד מאוד!!!בת-של-מלך
אולי כתבו את זהיערית נ
יערית יקרה-בת-של-מלך
תקן מצוין לבנות שאוהבות לעבוד...mor_1116
אני במשהו דומה---~תמר~
תגובה לתמר-ניל"ס
בכל שאר הדברים ממש הסכמתי, כתבת את זה כ"כ נכון!!
חוץ מ-
העניין של הכרת הטוב של הילדים. נכון שהם לפעמים יעשו לך "רגשות אשם" כאלה (אני האשכנזיה היחידה שם, אבל הילדים יודעים להיות יופי של פולניות...
), אבל דווקא השבוע היו לי שני מקרים קיצוניים: הייתה ילדה שאמרה לי בשעת עצבים "את לא מתייחסת אליי בכלל, לא שמה לב אליי, יואו, איזה מעצבנת את" וכד', וכמובן שזה לא נכון ואני מתה עליה, ובמקרה אחר היו כמה ילדים (והיא ביניהם) שהכינו לי פתקים של תודה ו- I LOVE YOU וכד'. פשוט התמוגגתי מלראות אותם יושבים על דעת עצמם להכין פתקים כאלה לכל הצוות!!!הם באמת ילדים טובים, ורוצים להיות כאלה, ובאמת הם רוצים ומחכים שיהיו שם בנות שירות. נכון שלפעמים הם יגידו שאז מה, את בת שירות וזה העבודה שלך להיות שם ולעזור להם, אבל אם הם לא אומרים, ובמקרה של נערים ונערות זה יותר בולט, זה כנראה בגלל שזה "לא לכבודם" להודות על זה.
ולסיום, מזדהה עם הפסקה האחרונה: אני לא מתחרטת!!! למרות הקשיים והקריעה הרצינית זו שנת השירות הכי מלמדת, מבגרת ותורמת מהיכולות שלי שהקב"ה היה יכול לבחור לי!!!
ב"הצלחה!
את צודקת ולא...~תמר~
ט-או-ב..בת-של-מלך
אין על הפורום שלנו
טכני
אמרה הלא משוחדת בעליל..~תמר~
אני אומנם לא בשירות,אנונימי (פותח)אחרונה
זה תלוי במה בדיוק את מחפשת...ניל"ס
בית ילד, משפחתון או כפר נוער?
ילדים, תינוקות, נוער, או אולי הכל יחד?
מוסד גדול או מקום קטן?
דירה או ישנים שם?
שתי בנות שרות יחד, או שאפשר לבד?
שעות מוגדרות או 24 שעות?
יש בטח עוד קריטריונים שלא עולים לי עכשיו בראש. מוזמנות להוסיף...
את הקריטריונים את יכולה להביא לקשרית שלך, והיא תשמח לעזור לך.
אחרי שאת מוצאת רשימה של מקומות, את יכולה ואפילו רצוי לשאול בנות שרות ששם, שהרכזות מביאות את המס' שלהן. שומעים מהן על העבודה תכל'ס, בלי יפויוף של הרכזת, ולראות הגדרת תפקיד, יחס לבנות שרות וכד'...
ולא לשכוח- שהקב"ה יביא אותך למקום שבו את צריכה להיות בכל מקרה!!!
ב"הצלחה!!!
איזה קטע הולך פה!!בת-של-מלך
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..
סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו