מצעד התועבה- הבד"צ :נבעיר את ירושליםדב
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך א' תמוז תשס"ו 22:09
הגר"מ שטרנבוך: צריכים להגיע לעימות עם המשטרה ועם הצועדים, אם לא יצליחו לבטל את מצעד התועבה

רבני 'העדה החרדית' מתגייסים למלחמה במצעד התועבה המתוכנן להתקיים בירושלים במשך שבוע ימים. אתמול התקיים כינוס מיוחד של חברי בד"צ 'העדה החרדית' אודות המצעד המתכונן. חברי הבד"צ שמעו דעות והערכות מפי רבנים ועסקנים שונים, ולאחר מכן התקבלה החלטה נחרצת, הקוראת לצאת למאבק חסר תקדים נגד קיום המצעד, כולל עימות פיזי עם כוחות המשטרה והצועדים.

בישיבה הוחלט כי חברי הבד"צ לא יאפשרו למצעד להתקיים בירושלים או בכל עיר אחרת בארץ-ישראל. הם הודיעו כי יזמו הפגנה ומחאה שלא נראתה מעולם כמותה בירושלים.

הראב"ד הגאון רבי משה שטרונבוך היה החריף מכולם. הוא הבהיר כי המחאה תגרום שאף רכב לא יוכל לנוע בכל ירושלים, וכי במידה והמצעד יעבור לעיר אחרת , המחאה תעבור לשם.

היום (ו') כוסו רחובות ירושלים במחאה שנכתבה על-ידי הבד"צ. תחת הכותרת "תבערה", מכריזים חברי הבד"צ, ובראשם הגאב"ד הרי"ט וייס, מלחמה על קיום המצעד.

טרם הדפסת המודעה, ביקש הגר"מ שטרנבוך לראות את המודעה. הוא עבר על הנוסח והחריף את הסגנון. לאחר מכן חזר ואמר, כי צריכים להגיע לידי עימות עם המשטרה ובוודאי עם הצועדים, במידה ולא יצליחו להביא לביטול המצעד.

מפקד משטרת ירושלים, ניצב אילן פרנקו, שלח השבוע מסרים לעסקנים בירושלים, בניסיון ללמוד מה מידת המחאה המתוכננת על ידי הציבור החרדי.

ישראל מרגלית, כתב העיתון 'יום ליום', דיווח בעיתונו האחרון על מפגש משותף בין שייח'ים לרבנים, שהכנסבו יחדיו כדי לדון כיצד לסכל את מצעדי התועבה הפוגעים במרקמה המיוחד של העיר הקדושה לכל הדתות:

מחזה מוזר ראו באי מלון נובוטל בירושלים. היה זה מפגש נדיר ומיוחד בין גורמים רבניים לבין נכבדים ערביים חשובים.

מדובר בשיתוף פעולה יוצא דופן בין שני הדתות למען מטרה אחת חשובה: ביטול מצעדי התועבה הפוגעים במרקמה המיוחד של העיר הקדושה לכל הדתות.

אחר שבמגזר היהודי קשה היה לפעול פעולות כנות חסרות חששות פוליטיים, פנו העסקנים המסורים אל המגזר הערבי ששיתף פעולה באופן חסר תקדים, אכן, אם היינו צריכים הוכחה טובה כי בכח התורה ניתן להביא שלום ואחווה בין יושבי הארץ הזאת זה היה בכנס ומסיבת עיתונאים דרמטית שארגן הרב יהודה לווין נציג הקהילות האורתודוכסיות של ארה"ב בישראל המונה קרוב לאלף רבנים וציבור מייצג של מאות אלפים חרדיים לדבר ה" .

בשעות אחר הצהרים של יום שני התכנסו במלון נובהטל על גבול ירושלים המזרחית ח"כ השייח איברהים סרסור ח"כ השייח עבאס זכור הרב פורמן ורבנים מאיטליה ונצואלה ורוסיה בנוכחות כל רשתות התקשורת מהארץ ומהעולם .

ראשון הדוברים היה הרב יהודא לווין שהיה היוזם והכח המאחד ליוזמה ההיסטורית הזו להדברות והסכמה בין הדתות בנושא פגיעה קשה של גורמי תועבה בחסות הבג"צ ,בקדושתה ואופייה המיוחד של ירושלים בתקופת חופשת הקיץ הקרובה למשך שבוע ימים שלם ע"י אותה כת חולי הנפש .

הרב לווין פתח במזמור תהילים והסביר כי לא יתכן שלום בלי קדושה . פגיעה בקדושה היא גם פגיעה בשלום על כל הכרוך בכך .

הרב לווין סקר את הנעשה בעולם ואת חוסר ההסכמה במדינות רבות בעולם למצעדים כאלו בראש חוצות . כמו כן הציע הרב לווין "הודנא" ראשונה ומעשית בין בני יצחק לבין בני ישמעאל אשר תהווה צוהר גם למניעת שפיכות דמים חלילה בניהם .

הרב לווין הזהיר שהיום מטרתם ירושלים ומחר הם עלולים ולעשות את זאת במכה מקום המקודש למוסלמים .הוא מחה נגד כך שהתקיימה לאותה כת חולי הנפש קבלת פנים בכנסת, דבר המעניק לגיטימציה למעשיהם אשר פוגעים בכל מטרת וקיום הבריאה.

אחריו דיבר ח"כ השייח איברהם סרסור שאמר שהוא מקבל את כל דבריו של הרב לווין ללא כל הסתייגות, וכי הוא מזהיר שהם יעמדו כחומה בצורה למנוע את הפגיעה במקום המקודש לכל הדתות בעולם .

השייח סרסור גילה שבסקר של מכון דחף שנעשה והתפרסם כ98 % מהאוכלוסייה הערבית של ירושלים מתנגדת לכל מצעדי הראווה הללו. השייח סרסור מסר שהוא רואה במצעד כרסום מתמשך ופגיעה גם במקומות הקדושים לאיסלם וכי הוא וחבריו יעשו כל מאמץ לעצור את הדבר ולמנוע אותו בחוצות ירושלים.

במהלך מסיבת העיתונאים התקשרו שני אנשי דת מוסלמיים אשר לחלקם אין רשות ואפשרות לבקר בישראל הראשון הוא השייח תמימי מחברון והשני השייח בידוואי משכם, אשר ברכו על היוזמה המשותפת של הרב לווין, וטענו כי לא יתנו למעשים מאלו להתרחש ומבחינתם זהו קו אדום שאסור לחצות ועלול להוביל לפגיעה בכל האזור. הרב מנחם פורמן רבה של תקוע תרגם את הדברים לעברית לטובת הכתבים הישראלים.

בימים אלו פועלת חברת מועצת העיר ירושלים הגב" פנטון מינה להחתים כמאה אלף תושבים אשר יביעו את התנגדותם לביצוע המצעד הנ"ל והפגיעה הקשה בכל תושבי ירושלים .

במידה וחלילה לא ימצא פתרון לביטול המצעד, אמר הרב יהודא לווין שהוא קיבל הסכמה של רבנים חשובים לצאת ולהפגין באלפים ורבבות כל גבר מגיל 20 שנה ומעלה ולמחות על הפגיעה בקדושתה של ירושלים .

לרב לווין הסכמות ותמיכה מכל הזרמים ביהדות לפעול ולהשתדל בדבר ובערב ראש חודש תמוז הקרוב תערך הכותל עצרת תפילה וזעקה לביטול הדבר .

הרב שמואל תשרי שהוא מהעסקנים הבולטים והפעילים ביותר בארץ למען קדושתה וצביונה היהודי, מוסר, כי פעולה זו היא רק הסנונית הראשונה בין פעולות רבות אחרות המתוכננות בעתיד למען שמירת גדריה הרוחניים של העיר הקדושה, הוא הציב בפנינו את השאלה הבאה: בשנה שעברה בגלל ביצוע ההתנתקות וחוסר כוחות שיטור הוציאה המשטרה צו האוסר את המצעד על מנת לשמור על הסדר הציבורי. מעניין, הקשה, האם במשטרה ערוכים לביקור של מאות אלפי מפגינים בירושלים? את התשובה האמיתית נדע כנראה רק אחרי תוצאות הרות אסון, כרגיל במדינת ישראל, מדינת וועדות החקירה והחכמים לאחר מעשה.

קראתי 2 שורות ראשונות..מוריה
בס"ד

אני לא חושבת שצריך להגיע לעימות!! זה לא יעיל! וסתם גורם לחילול ה'!
אז מה כן?מכאל 2 3
הרי מחללים את עיר הקודשדב
איך נשתוק כשמשקציםאת עיר הקודש בדבר שהקב"ה הכי שונא "אלוקיהם של אלה שונא זימה" איך נשתוק צריך לבכות מורי ורבי אמר ש"האנשים האלה הלך להם השכל פשוט אין להם שכל" והוא אמר שצריך ממש לבכות על כך שמטמאים את עיר הקודש וארץ הקודש (והוא לא רב חרדי) 
למה אסור?סבבה שיהיו חד מינייםעתניאל בן קנז
אסור???
כן אסור שקצהמכאל 2 3
שקצה אסור 
עזוב ת'תורה..ברוריה מהגוש
זאת מחלת נפש.
זאת מחלת נפש..מוריה
בס"ד

אולי בתורה יש בעיה עם זה, אבל לא חושבת שאלימות תעזור.. אני חושבת.. הפגנה המונית+תפילות+פנייה לבג"צ+הפגנה ביום אם כלום לא יעזור.. יותר יעיל.. מאשר אלימות..
לפנות לבג"צ הצחקת אותידב
אם הבג"צ לא משתתף בזה אז לפחות הם לא סובלים את התורה הם פשוט רומסים אותה פשוט הצחקת אותי ממש בג"צ  
לפעמים הם מתייחסים אלינו..מוריה
מתייחסיםמכאל 2 3

אלנו אשאלה אזה יחס

עדיין.. עובדה שלפעמים הם עושים משו לטובתינו..מוריה

בס"ד

אולי פעם ב.. אבל עדיין..

עוד יותר חילול ה' שהם יעשו את זה בלי הפרעה בולטתברוריה מהגוש
מצידנו..
לא הבנתי, מה את מנסה לומר?דב
שצריך להתעמת!ברוריה מהגוש
תכלס- מתי זה?ברוריה מהגוש
זה באמת מגעיל יש שם מלא פריצותעתניאל בן קנז
בחורות מגעילות שמתנהגות כמו...לא יודע מה!יש שם סמים!בחורות\בחורים על סקייטים מחלקים משו שנראה כמו אלכוהו אבל מהול במשו ממסטל פחדדדד שתיתי פעם נתקלתי במעאפנים האלה בירושלים הייתי "באומן 17"(מועדון בירושלים)לא יודע הגעיל אותי במוחד הבנים שמה...בלעעעעע כמו נשים...
מוות לבוגדים. שכוייח לבד"צ. שיבואו גם לעמונה! ;(ל"צחקן
כוחות הרשע במתקפה על המשפחה היהודית.משה
כל הסטיות כשרות, מצעדי זימה בראש חוצות, הדתיים ה"חשוכים" לעומת הנאורות.

זוועה.
צודק!מאמינים בריאליות אבל לא כזאתי!עתניאל בן קנז
משה??מה נשמע כפרה עליך??
מתי זה?לידור
בעזרת ה' לא יהיהדב
אם נתפלל לא יהיה
בעה"י עד אז יבוא המשיחלידור
אבל מתי רוצים <וזה לא יצא לפועל> לעשות את זה?
את רוצה ללכת??...אני יכול לסדר לך טרמפעתניאל בן קנז
עתניאל נראה לי שהגזמתדב
או שאולי אתה רוצה ללכת להתקיף את הצועדים מה דעתך?
ברור.....לידור

אפילו הכנתי שלטים.....

"הכיפות הסרוגות הם הסרטן של הדינה" זה מספיק קיצוני לדעתכם?

אם 'הי'יתי הולכת אז הי'יתי הולכת כדי להפגין נגדם, אבל מאחר והמדינה ומשמרה לא מכבדת את איסור הנגיעה, ומביאה "שוטרים"....

סתאם, חבריא, בדיוק ביום שהמצעד הזה אמור להתקי'ים<והוא לא>, תי'הי'ה בירושלים חגגגה ע-נ-ק-י-ת לכבוד בא הגוא-ללל

מה הקשר לדתיים? אוף תסבירו!ברוריה מהגוש
אנחנו צריכים לצאת נ-ג-ד מצעד התואבה הנוראאאאאא הזה (ל"תלידור
היה לא תהיה?ברוריה מהגוש
ב"ה נלך לעימות ונגרש אותם ואת כל הציוניםאנונימי (פותח)

(החילוינים החופשים) מארצנו הקדושה

זאל מתפלל זיין צו הצלוחה בעז"ה יתברך ולא תקיא הארץ אתכם וגו'.

בשורה קצת משמחת. ביום עצוב שכזה:מוריה

בס"ד

נלקח מרוטר.

מסתמן- רוב בכנסת לביטול מצעד התועבה

הכנסת החליטה לקיים דיון בנושא ביטול מצעד התועבה בירושלים. סקר ´מאגר מוחות´ קובע באופן מוחלט כי 85% מתושבי ירושלים מתנגדים לקיומו של מצעד התועבה בעיר. 66% מחילוני העיר מתנגדים אף הם למצעד.

ביוזמת ח"כ הרב יצחק לוי מהמפדל תתכנס ועדת הפנים של לדיון במהלכו צפוייה להתקבל החלטה על ביטול מצעד התועבה המתוכנן להתקיים בירושלים

ההחלטה התקבלה ברוב של 20 חברי כנסת, ללא מתנגדים ונמנעים, בכדי להימנע מפגיעה עזה ברגשותיהם של תושבי ירושלים.
במהלך הדיון הוצג ´מאגר מוחות´, לפיו רוב מוחלט מתושבי ירושלים מתנגד לקיומו של מצעד התועבה העולמי בעיר הבירה. על-פי הסקר, 66% מהציבור, המגדיר עצמו חילוני, מתנגד לקיומו של המצעד בעיר. מקרב המגדירים עצמם דתיים, 99% מתנגדים ואילו החרדים מתנגדים בשיעור של 100%, כך עולה מהסקר.
הרב יצחק לוי טוען כי בסמכות המשטרה לבטל את האירוע בטענה כי מדובר בסכנה לשלום הציבור. "כמו שלא אישרו את עליית היהודים להר הבית, בניגוד לפסיקת בג"צ בטענה של שלום הציבור, כך גם אפשר לטעון כעת, זאת בשל ההפגנות המתוכננות על-ידי גורמים חרדיים ומוסלמיים, אם אכן יצא המצעד לפועל". לוי אף ציטט ממכתבים שקיבל מארגונים חרדיים ומוסלמיים, שם נכתב כי בכוונת הפעילים לעצור בגופם את הצועדים אפילו באלימות.

http://www.adkan.net/see_video_article.asp?article_id=1366

כן יאבדו כל אויבך ישראל אמןדב
"אמרתי לכם!" ח&ח&ח&חלידוראחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך