הפלה שניהoshrati101

חיפשתי הרבה באינטרנט עד שהגעתי לכאן כדי לשתף 

יש לי ב"ה 3 ילדים, בקיץ שנה שעברה בשבוע 10 עובר תואם 6 לא היה דופק והיייתי צריכה לבצע גרידה, אמרו שיש חשש להריון מולארי

הסתבכתי מהגרידה הזאת כמעט 5 חודשים שבהן ביצעתי בנוסף לגרידה עוד שני היסטרוסקופיות ניתוחיות ואחת הבחנתית. עד שסיימתי את התהליך בבית חולים אחר ב"ה .. חודשיים אחר כך נקלטתי להריון , גם בדרך הזויה אבל ב"ה.. ולפני שלושה שבועות הייתי במטבח סוף שבוע 17 הרגשתי כבר יותר טוב בשונה מהריונות קודמים. הכנתי מלא אוכל ופתאום בשירותים אני רואה דימום, נבהלתי ממש , ערב שבת לא ידענו מה לעשות ובסוף החלטנו לסוע לבית חולים ושם לאחר המתנה מורתת עצבים גילו שאין דופק לעובר, הרגשתי שהשמים נופלים עלי רק רציתי לברוח משם, איכשהו עברתי תשבת וביום ראשון , לא היתה בי טיפת כח לקבוע גרידה, אבל קבעתי , ואחר כך הבנתי שאני לא מסוגלת נפשית אחרי מה שקרה בקיץ וגם אחרי 17 שבועות שזה כבר שלב יותר מאוחר, החלטתי להתעניין בהפלה ביתית , הפכתי עולמות כדי להשיג מידע לשמוע סיפורים להכין את עצמי פיזית, עשיתי כל מה שאפשר הכל הכל נפרדתי , עשיתי הרפיות רפלקסולוגיה, עיסוי בטן להפלה . אין רציתי להפגש עם העובר הזה למרות שידעתי שיכול לצאת ממני רק חתיכות ואולי לא אראה כלום . והייתי מודעת לסכנה בגלל שזה שבוע מאוחר אבל סמכתי על זה שהוא תואם ל13.

עברו שבועים ולפני שבוע אחר הצהרים לא תאמינו, אבל פתאום הרגשתי משהו שנופל ממני , רצתי לאמבטיה ונפל עובר עם קצת מים נקי ללא דימום ללא כאבים, קטן כמו גוזל עם ידיים רגליים הכל, עיניים שלא יכולות להפתח פשוט לא להאמין על הפלא הזה, בכיתי נפרתי קראתי תהילים הדלקתי נרות לכל הצדיקים שילוו אותו  ובעלי נסע לקבור אותו בירושלים בחלקה של נפלים. היו כמה שעות של חיבור ונעימות , ובלילה פתאום התחיל דימום ושכחתי כמה מהדברים שהייתי צריכה לעשות כמו לשכב וכו' לקחת משהו לעצירת דימום , תוך שניות איבדתי תהכרה, אמבולנסים מציאת וריד בחצי גוף. והגעתי לבית חולים במצב לא משהו אבל ב"ה נתנו משהו לעצירת דימום ונוזלים וחזרתי לעצמי. רצו שאעשה גרידה אבל פחדתיייייייייייייייי ביקשתי להשאר להשגחה ושאני רוצה שהתוכן ירד לבד.

אושפזתי ללילה

ולמחרת הכל היה בסדר קמתי בהרגשה טובה המשכתי עם מה שידעתי. ולקראת הערב בעלי נסע להיות עם הילדים ונשארתי לבד 

בשש התחילו צירונים דימום לא פשוט ולאט לאט זה התגבר 

עד שלא כולתי לקום מהמיטה , התחילו לי צירים ארוכים חזקים כמו של סוף לידה , הרגשתי בקצה , ולא ידעתי מה להחליט (אולי אני בסוף)  כל המיטה היתה משהו זוועה כל כוחותי אזו לא יכולתי אפילו לקום לשתות, האחיות היו מקסימות אבל לא יכלו להיות בזמינות יר , בסוף שהבנתי שאני בסכנה ביקשתי שמישהו מהמשפחה לי יגיע דחוף וגם לזה עשו סרט כי זה מחלקת נשים ולא מכניסים גברים

וזה כאב לי לידי  היתה אישה בדרך ללידה שבעלה היה איתה (לא הבנתי איזה עולם זה אישה בהפלה לא יכולה שבעלה יהיה איתה) אמנם זה לא היה בעלי זה היה אחי אבל מישהו, ועוד במצב שהיייתי, 

אחי הגיע מהר עזר לי לשתות לחבר מטען , דברים פשוטים

עד שקלטתי שזהו נגמרים לי כל הכוחות לצירים למצב הפיזי שלי, אמרתי לאחי תאמר לאחות שהלחץ דם שלי יורד, הוא הולך אליה והיא אומרת לו בסדר זה בהשגחה (היא היתה 10 דק' לפני) הוא חוזר ואומר לי מה שאמרה, אמרתי לו תאמר לה שאני מתעלפת הרגע , הוא אומר לה ושוב אומרת לו זה בהשגחה, הוא חוזר רואה שכבר התעלפתי , ושוב הולך אליה והיא לא באה עד שהוא כמעט הרג אותה. היא באה קוראת לי כמה פעמים רואה שאין תגובה , ותוך שניות הריצו אותי לגרידה , כנראה שבדרך חזרתי איכשהו להכרה החתימו אותי עם איזה עט הצמידו תדפים לפנים. וזהו. עברתי תגרידה , מוגלובין צנח ל6 ( מזל שלא פחות) קיבלתי 2 מנות דם שגם מזה מאוד פחדתי. וזהו כרגע אני שבוע אחרי מתאששת מהכל מכל התקופה . מפעמיים שנגמרו בדרך לא דרך, מקווה שהפעם הכל מאחורי, מודה לה' על איך שזה התחיל(אני יודעת שלא לכל אחת זה מתאים האופן שבו בחרתי להיפרד).  כרגע אני חלשה פיזית ונפשית פגיעה מכל דבר , קשה לי לתקשר עם הסביבה גם מהביקורת. העולם ובכלל לא חושבת שכולם יודעים להכיל אובדן הריון , ועוד בפעם השניה לא פשוט.

צריכה הרבה התחזקות , אני יודעת שאצטרך לעשות בירור ולקחת הפסקה ולמנוע (רק זה תיק בשבילי , לא מבינה בזה חצי דבר גם אין בי טיפת כח לבירור באיזה אופן ארצה למנוע) רוצה רק עיסוי שמישהו יגע בי ברכות . מחפשת טיפול בתחום וכאשר אוכל אגיע גם לזה

וואו כמה עברתshiran30005
את אשה חזקה מאוד מאוד עם כוחות מיוחדים!
כל הכבוד על הדרך שבחרת להיפרד מהעובר (אני עברתי לידה שקטה ולא הייתי מוכנה להסתכל על התינוקת)
שולחת לך חיבוקיםםם וכוחות!
תודהoshrati101

תודה נשמה השיקוף הזה מחזק מאוד 

שתזכי לבשורות טובות

הייתי חייבת להגיבפעם אחרת
בדר"כ אני מגיבה פעם ב... אבל כ"כ הרגשתי את הכאב שלך.. אני גם עברתי גרידה לפני שבועיים ולא הייתי מוכנה שזה יפול לבד פשוט לא הייתי מסוגלת לראות.. העיניים לא שוכחות ולא רציתי שזה יעשה לי צלקת יותר גדולה ממה שנהיה לי.. זו הפלה שלישית שלי.. השם זיכה אותי לשלושה ילדים בריאים ב"ה..
אני חושבת שבאמת צריך להעביר פה מסר לנשים לשמור ולהישמר מה שאת מספרת מובן מאוד אבל כמו שזה נשמע ממך יכול ממש לסכן חיים.
אני באמת מאחלת לך מכול הלב שתצליחי להתרומם מהמקום הלא פשוט הזה נפשית ופיזית ושהשמחה והבריאות יהיו מנת חלקך ושבע"ה תזכי לעוד ילדים בריאים והריונות תקינים ❤
הי יקרה בתגובה לפעם אחרת(אני פותחת השרשור)אנונימי (2)

תודה רבה על ההשתתפות בכאב באמת מנחם להכנס לפורום הזה 

חשוב לי לומר שבעניין הסיכון שלקחתי על עצמי במצב הזה, זה דווקא בגלל שבפעם הקודמת הסתבכתי מגרידה 

שהיא לא פחות מסוכנת מהסיכון שלקחתי לבצע הפלה ביתית.

ודווקא הפעם  הגעתי לבית חולים  וגם שם הם יכלו לשים לי חומר לעצור דימום וזה היה מבחירה שלהם לא לעשות זאת.

פעם קודמת (בהפלה הקודמת בגרידה) גירו לי אזור ברחם שגרם לי להתפרצויות של דימומים משוגעים, ועד שעלו על זה כל פעם הגעתי למיון שמו חומר לעצור. כמעט הגעתי מזה לצינתור. וזה נגמר רק אחרי 4 וחצי חודשים(סיכון רציני)

קוראים לבעיה שהיתה אצלי avm שבגדול יש נשים שזה  מולד אצלם אבל במקרה שלי ובטח של עוד נשים שחוו את מה שעברתי, זה לא מולד זה בגלל הגרידה!!!!! ולכן  זה באמת נכון שכדאי לא להגיע למצב של סכנה ועם זאת כל אחת ואיפה שהבחירה פוגשת אותה 

זה לא נכון לייעץ לכאן או לכאן

תודה רבה ובשורות טובות לכולם

לא ייעצתי לאף אחתפעם אחרת
זה לא מתפקידי.
סך הכל אמרתי שכל אחת תשמור על עצמה..
צר לי על הגרידה הכושלת שעברת אין ספק שזה באמת לא פשוט והצלקת שזה יכול להשאיר..
אני חושבת שהסיכון בלעבור גרידה נמוך, מהסיכון לעבור הפלה טבעית בשבוע שהוא אמנם מוקדם יחסית ובלי השגחה זו דעתי כמובן.. נשמע שמה שקרה לך בבי"ח הוא ממש חוסר אחריות וב"ה שאחיך היה איתך ושב"ה הכל בסדר..
אני לא באה אלייך בטענות חס ושלום פשוט אפשר להגיע לתובנות מהסיפור שלך.. התובנה שאני הגעתי אלייה היא שכל אחת צריכה לשמור על עצמה במיוחד שמדובר במצב רפואי שאין לנו את הידע או את היכולת לטפל בעצמנו במידה ונגיע ח"ו למצב כזה..
הרבה בריאות!
אוי יקרה, עברת דרך ארוכה ומפותלת.. וואוציפי כהן
סיפורך עצוב וכואב. נאאה שבדרך היו לך הכוחות להחליט החלטות לא פשוטות, על סמך אירועי העבר שחווית (הגרידה שהסתבכה בפעם הקודמת)
ונראה שעשית הכנה לקראת מה שרצית.
חלק מהדברים מצליחים לנו בדרך, וחלק לא מתוכננים, והשליטה מתערערת, ולא תמיד אנחנו יכולות לשלוט בתוצאות.
זה קשה.
טוב שהיה איתך מי ששמר עלייך, כמה משמעותי שיש אדם קרוב שעובר איתך את המסע ונותן לך יד (מטאפורית ופיזית).

חיבוק על כל הדרך שעברת, נשמע שאת זקוקה לטיפול תומך רך, מיטיב ולא שיפוטי.
אם תרצי רשמי מאיזה אזור את ואנסה לעזור לך למצוא את הטיפול המתאים עבורך.

חיבוקים חמים!
הי מתחדשת תודה רבהאנונימי (2)

תודה על התגובה והשיתוף בכאב

אני מאזור בינימין אזור נריה 

אשמח לעצתך.

אני מרגישה שאני צריכה הפעם התאוששות רצינית ממה שעבר 

גם פיזית וגם נפשית 

לפני כמה ימים ראיתי פעם ראשונה את התמונות של העובר(מאז שזה קרה )

הרגשתי שזה מטלטל אותי (אין לי מילים)

למרות זאת לא הייתי מוותרת על המפגש שזכיתי

אוקיי,יקירה,שומעת את הצורך שלך בטיפול. זה אכן משמעותי.ציפי כהן
יש באפשרותך להגיע לאזור המרכז? מה יותר קרוב לך, אזור פ"ת ות"א או אזור שילה ואריאל?
מנסה למקד כדי למצוא לך אפשרויות סבירות
שולחת חיבוק גדול!!ישועת ה' כהרף

קשה לקרוא את הטלטלה שעברת..

השילוב של האי ודאות והטלטלה הגופנית-פיזית מקשה על ההתאוששות.. כ"כ מבינה אותך..

חושבת שהבחירות שעשית היו נכונות..

לא יכולת לדעת ולנבא שיסתבך לך גם בטבעי..

גרידה בד"כ נגמרת בשלום..

וטבעי הרבה פעמים (באחוז קטן בקצת מגרידה) נגמר ללא להתערבות רפואית..

לא יכולת לדעת מה יהיה..

בחרת בכלים שהיו לך באותו זמן וללא יכולת נבואה..

גם אני בחרתי בטבעי למרות ההפחדות ושמחה בבחירתי..

אין לך מה להתרגש מהביקורת.. אנשים חכמים לאחר מעשה.. ואני יכולה לרדת עליך שעשית גרידה ולא חיכית לטבעי ותראי כמה הסתבכת אתה (לשם הדוגמא בלבד..).. ואם הביקורת מהאנשים הקרובים לך, זה מאהבה ודאגה..

שמחה לשמוע שנגמר בשלום!!

שמחה שנפרדת כמו שרצית!!

חיבוק גדול על ההתמודדות..

בעז"ה, הפעם תתנקי בקלות..

פנקי את עצמך כמה שתוכלי..

איזה מותק אתאנונימי (2)

אני חושבת שזה ממש חשוב לחזק אחרי אירוע כזה 

זאת תקופה כ"כ שברירית, שמכל מילה קטנה לא במקום זה שובר.

ובאמת אני מחזקת את עצמי למקד את הזווית ראיה (מכל הסיטואציה הזאת) כי אירוע ארוך שהתחיל ונגמר רק שבועיים וחצי אחרי.

ב"ה אני לא מרגישה שהסתבכתי הפעם(בעז"ה אדע בעוד חודש בביקורת בבית חולים שאני נקייה מכל תוכן), פשוט זה לא נגמר באופן טבעי 

וידעתי שאני יכולה להגיע לזה בגלל השבוע המתקדם ולכן דאגתי תמיד לצעדים זריזים ב"ה.

אני כן מרגישה את החסד הגדול שאליו חיכיתי מאווווווד! שהוא לא ברור מאליו בכלל כל ההתחלה של ההפלה:

שאחרי שבועים של המתנה והכנה נפשית)מאז שגיליתי שאין דופק והוא הפסיק להתפתח) העובר נפל בכזאת נקיות בלי כאבים ובלי דם, רק עם קצת מים, רק הוא במין שלמות כזאת עם מראה של תינוק קטן

והשאיר לי זמן ברוגע של הגוף להיפרד בנחת להתפלל ולומר מה שאני רוצה.

ורק אחרי כמה שעות התחיל הדימום שהילדים ישנו. זה הפעים אותי, לא דומה לשום סיפור ששמעתי.

אני עכשיו בעליות ומורדות, מרגישה שהזמן מיטיב איתי 

ועם זאת בבקרים אני כמה במין רייקנות לא מוסברת, בלילות חלומות כל פעם על הפלות, מרגישה בהזיות לפעמים.

מזה אני צכה להתאושש ומהתמונות האלו שאני נשארת בלי מילים.

תודה רבה אהובה

ובהצלחה לכולנו במסע הזה

מנסה להאיר..ישועת ה' כהרף

אני חושבת שהימים הראשונים מטלטלים וממש על גבול ההזיות..

ההורמון של ההריון נוחת באופן דרסטי וזה משגע את כל המערכות..

זה לוקח כמה ימים (אצלי שבוע בערך..) שהנחיתה המשמעותית של ההורמון נגמרה ויכולתי להתחיל להתאושש מבחינת מצב רוח ומיקוד חשיבה..

כשהוצפתי במחשבות/זכרונות מההפלה נקטתי בשתי שיטות..1. נזכרתי והזכרתי לעצמי את הלידות.. את ההריונות התקינים.. את ההרגשה הטובה.. את המלאות.. את התחושה שבאיחוד על התינוק.. ניסיתי בעצם לתת קונטרה למחשבות הריקנות.. תחושת הצלחה.. סיפוק.. טוב..

2. הסתכלתי למחשבות/זכרונות בעיניים, ללא חשש, ללא ניסיונות להכחיש, ללא ניסיונות להתחמק ונתתי להם להיות שם.. ככל שנתתי להם מקום, הם פחות הכאיבו בפעם הבאה.. עד שלא לאט הם לצידי בלי לטלטל את נשמתי..

לדוגמא: המראה של הדם שזורם באמבטיה.. בכמויות.. חודשים-שנתיים חששתי להסתכל על רצפת האמבטיה כשאני מתקלחת כי זה הזכיר לי את הדם שנזל ונזל ואת האובדן.. החלטתי להפסיק עם החשש הזה.. התחלתי להסתכל על רצפת האמבט בזמן המקלחת והדמיונות הציפו.. ממש ראיתי את הדם שלא היה שם.. "הסתכלתי" עליו.. התעמתתי איתו.. הרגעתי את הנשימה.. את הזכרונות.. את המחשבות.. הכל בסדר.. הייתה הפלה.. היה דם.. אני כבר לא שם.. התגברתי.. עברתי עוד הרבה דברים טובים מאז.. מי שלא היה צריך להיוולד, לא נולד.. וכדומה.. כך עם הכותל (ששם התחילה ההפלה..), ליל הסדר (שלמחרת התחילה) ועוד הרבה נקודות ציון שהטריפו אותי..

וכל זה בלי להתמודד אפילו עם חלקיק ממה שעברת..

מקווה שעוזרת מעט..

אפילו בדמעות שאני מזילה עליך..

וואהוואנונימי (2)

אני קוראת את המילים ומרגישה בתוך תהליך 

ממש ראיתי את עצמי בתוך המילים את מדהימה, כ"כ חזק מה שאת כותבת גם על החלק שעוזר להתחזק

וגם על החלק שלא לפחד להסתכל לפחד בעיניים, ממש ראיתי(בדמיוני) את האמבטיה 

הריצפה, הספה ששם העובר היה בקופסא לפני שנפרדתי, הסלון, הדם שעוד לא מפסיק לרדת

הסכמתי להתהלך בבית. חזק ואני מרגישה שזה כ"כ חשוב לי לא לדלג 

חזרתי לעבודה היום וכלפי חוץ אני נראה בסדר כאילו היה ונגמר 

ואני יודעת שיש שם פצע שלא התרפא 

אני לא אצליח להרחיב במילים אחרי מה שכתבת לי כאילו נלקחו מממני כל המילים 

אני לא מכירה אותך אבל מרגישה את החיבור בכאבב

תודה רבה נשמה

זה מאוד מנחם מכוון ומחזק

כל הכבוד לך שאת מגיבה כאן מנסיונך לא ברור בכלל...

יקרה,ישועת ה' כהרף

אני חושבת שאת חוזרת מהר מדי לשגרה.. לעבודה..

חושבת שחשוב להשתהות.. לסיים את הדימום המאסיבי בבית.. את הכאב המשמעותי..

סוג של שבעה...

הגוף עבר טראומה רצינית..

תני לו להתאושש בנחת..

כמו שאמרת, את נראית רגיל.. וצריכה לעשות הצגה שהכל בסדר.. והכל מדמם עדין..

גם אני הרגשתי בזמנו שאני לא צריכה חופשת מחלה.. אך כשהגעתי לעבודה ירדו עלי קשות.. וגם אחותי ובעלי ממש התנגדו וכעסו.. לקחתי חופש לשבוע.. וזה ממש אושש אותי.. ישנתי המון.. יצאתי למסעדות.. נחתי.. גם מבחינה נפשית.. בשקט.. בלי לדבר עם אף אחד ולהסביר שוב ושוב מה היה ואיך אני..

תודה על המשוב..

חיבוק גדול!!

ישועת ה'אנונימי (2)אחרונה

אני רק נהנת לכתוב את השם שבחרת עבורך....חחח

היייתי שבוע בבית, ובחרתי לחזור  באמת מוקדם

.. כי בעוד כמה ימים אני נוסעת לחופשה של כמה ימים. (וגם מבחינה כלכלית)

אני בעדינות שם בעבודה 

אני מורה ונמצאת שם עם כיתה מורכבת שקצת עוזרת לי לצאת מעצמי ולהיות בנחת עם מורכבות  אחרת.

אני מבינה שאת בסביבה טובה ב"ה

הלואי שבעלי יכעס עלי שאחזור לעבודה, הוא לא יתנגד גם אם אשאר בבית 

רק שאני צריכה לתווך לו את המהלך שלי (זה לא ברור מאליו).

הרגשתי טוב כשחזרתי לפני יומיים 

היום הרגשתי צניחה פיזית, בעז"ה מקווה להתחזק בימים הקרובים.

את התזכורת שהגוף עבר טראומה אני צריכה לזכור בבית ששם אני ממהרת לעיתים לזוז יתר על המידה.

קשה לי לראות את הדימום שלא נגמר כבר שבועים, זה כל הזמן נותן לי תזכורת לדם שנשאר מההפלה

זה ישר מחזיר אותי לסיפור הקודם שהדימום לא נגמר  

רוצה להאמין שהפעם אני נקייה וזה מאחורי.

ב"ה רואה שהזמן באמת מרפא.

תודה רבה על התמיכה והדאגה

שנזכה לבשר בשורות טובותקורץ

כתבת מאוד מיוחד וכל הכבוד לך על התהליך הפנימי!ציפי כהן
אאיר נקודה-
בתהליך של אירוע טראומטי, יש בהו נטיה להתעלם או לבטל, לנסות לשטח או להימנע מלחשוב על היבטים שונים בתוכו. זה קןרה כי קשה לנו לפגוש את הכאב, ולפעמים אנחנו פשוט לא מסוגלות. זה פשוט דורש הרבה כוחות.
אבל ההימנעות גם דורשת המון כוחות, והיא קשה לא פחות כי היא מייצרת חזרה של מחשבות ורגשות קשים, ויוצרת עוד ועוד חוויה טראומטית מבפניםלכן כל כך חשוב מה שכתבת: לנסות לא להימנע,
לנסות לתת מקום לכאב,
להיות עם מה שכואב
ולחוות את הכח שלך בתוך זה.

את מצאת דרך נהדרת לעזור לעצמך להיםגש עם כאבייך בלי להתפרק, וזה מאוג מרשים ומיוחד. לא לכולן יש את אותם כוחות.
אם המפגש עם הכאב גורם לתחושת התפרקות, אולי יש צורך במישהו שילווה אותך במפגש הכואב עם זה, וילך איתך לאט לאט בדרך הזאת. כדי שתמצאי כוחות איך כן להתמודד עם זה.

לאנונימית הפותחת, אם את רוצה טיפול און ליין (דרך זום, תוכנת מחשב בה ניתן להתחבר בוידאו ולעשות טיפול מרחוק)- את יכולה לפנות אלי באישי.
ושאלתי אותך לגבי הרצון שלך בטיפול, את מוסמנת לחזור אלי באישי אם את חושבתשאת זקוקה ואנסה לסייע לך למצוא מענה.
מחשבה על מענה רגשי- כמה שיוצר מוקדם וקרוב לאירוע- כך יותר טוב.
אני זוקפת את העבודה שלי הרבה לזכותך..ישועת ה' כהרף

המשוב שאת נותנת לבנות..

ההדרכה לא להתעלם מהכאב.. לא להדחיק.. לתת לו להיות..

פיתחתי את הדרך שלי להתמודד בעזרת המשובים שלך..

תודה רבה לך שאת פה בשבילנו..

בהתנדבות..

זה ממש ברמת פיקוח נפש מבחינתי..

ה' ישלם לך שכרך..

בנוסף, הידע שלי לגבי PTSD, תסמונת פוסט טראומה והטיפול בה עזר לי להתמודד..

מהידע שלי אני יודעת על הסבל הגדול שנגרם לחולים ב- PTSD בעקבות פלשבקים של מראות הטראומה שעברו.. ושחלק מהטיפול בהם זה לתת למראות לחזור בסביבה מוגנת ותומכת.. הרגשתי ממש קצת סובלת מכך.. נמנעתי ללכת למקומות שהיוו נקודות ציון בהפלה.. נמנעתי מלהסתכל באמבטיה.. היה לי ממש דכדוך באותו חג בשנים לאחר מכן.. כל הזמן חששתי שמהמראות/התחושות שהיו לי בזמן התחלה/תהליך ההפלה.. לבסוף, החלטתי להפסיק את הסבל הזה.. היו יותר מדי נקודות שהפריעו במהלך החיים ואפילו ברמת היומיום (שאסור להסתכל על רצפת האמבטיה בזמן המקלחת..)..

והתחלתי להתמודד..

כשמחשבות מגיעות.. אני נותנת להם מקום.. משאירה אותם.. מרגיעה את הנשימה.. משתהה.. מרגיעה..

ואז לאט לאט הן פחות מכאיבות.. אני כבר לא נבהלת שהן מגיעות.. הן יכולות להגיע מתי שהן רוצות.. 

איזה ריפוי פנימי מיוחד ומרגש תיארת פה!! ממש תודה לךציפי כהן
גם תודה על המילים וההערכה, נעים לשמוע שזה תורם, בדיוק בשביל זה אני פה... תודה לך.
ומדהים לקרוא על הלמידה שלך, לא מובן מאליו לקחת את הדברים וללמוד מהם, לבד, ולעשות עבודה פנימית עמוקה ומשמעותית לבד.
זה מיוחד ומרגש!
עשית תהליך מיוחד. האמת, זה נכון, הימנעות היא תסמין שעחול לחזק פוסט טראומה. אך לפעמים היא הגנה שעוזרת לנו לשרוד, ולא כולן יכולות לאזור כח ולהתמודד לבד, ללא עזרה וללא מקום שומר ומוגן (שתיארת במדויק בדברייך).
מתרגשת לקרוא על הכוחות שמצאת בתוכך לא להימנע מלפגוש את הדברים הללו, ומתרגשת מההתנסות שלך ומהחוויה שאת מביאה בכתיבתך:
המפגש עם הדברים לא כל כך נורא, והוא דווקא מייצר שקט ולא מגביר את עוצמת הכאב בטווח הארוך. הוא מרגיע יותר.
אני שמחה שכתבת, שוב תודה.
גרידה וגושים (תיאור לא משו...)אנונימי (פותח)

קצת פחות משבוע אחרי גרידה, עד עכשיו היה דימום נראלי רגיל, כמו ווסת, לא בהתחלה שלה.

היום קצת טיילתי ואספתי את הילדים ועכשיו גושים ממש יוצאים, וכאבים של התכווצויות.

קראתי שכל עוד הגושים קטנים מכדור פינג פונג זה בסדר. באמת?

לא יודעתאנונימי (3)
רק שולחת חיבוק!
תשאלי בהו"לרקאני

נשמע הגיוני שזה פשוט קרישי דם

בהפלה טבעי היה לי מלא גושים

ואמרו לי שזה בעיקר קרישי דם

אבל אני לא באמת יודעת

חיבוק!!יגל ליבי

אם הגושים הם באמת קטנים והכאב הוא נסבל אז לדעתי זה כן הגיוני.

הרחם צריכה להתנקות מכל השאריות, ופחות משבוע אחרי זה הגיוני שעוד יש קרישי דם.

אבל בכל מקרה, בשביל הנחת והרוגע שלך, ממליצה להתקשר למוקד אחיות של הקופה שלך. הן ידעו להנחות אותך בצורה הכי מקצועית.

מתפללת איתך לרפואה שלימה ונחמה בקרוב!!

הפותחת. עוד שאלה על טהרהאנונימי (פותח)

עבר, ב"ה הכל בסדר.

תודה על המענה והחיבוקים!

יש התאמות בתהליך טהרה אחרי גרידה?

ראיתי שלא אמורים להשתמש בטמפונים וזה, עדים זה בסדר? מוך דחוק?

תשאלי רב!אנונימי (3)

לדעתי פוטרים ממוך דחוק. (כלומר אותי פטרו אחרי לידה, לא יודעת אם זה גורף)

עדים זה נראה לי פחות בעייתי רפואית

לי נתנו פטור ממוך אחרי ציטוטקיגל ליבי

אבל זה על אותו עיקרון

שלא כדאי שיהיה משהו שישב שם זמן ארוך

את שאר הבדיקות עשיתי בעדינות כרגיל.

אבל הכי טוב להיות בליווי של רב או יועצת הלכה 

הפותחת. תודה רבה!אנונימי (פותח)אחרונה
כשמישהיאנונימי (פותח)

משתפת בשיא התמימות, על הריון

ביום שנתקלתי במלא בירוקרטיה שקשורה ללידה השקטה

בירוקרטיה שגזלה ממני את כל הכוחות, עד כדי כך שהייתי חייבת ללכת לישון

ואני מצד אחד רוצה לשמוח איתה

מצד שלי הלב צורח, שורף

😟אנונימי (3)אחרונה
אני בשבוע 8 עם דימומים של זירת רצחאנונימי (פותח)

עשינו אןחטרסאונד לפני יומיים והעה דופק ועובר מתאים לשבוע 6. אבל הדימום לא מפסיק ולא מתחלק כבר כמעט שבוע..

היו לי ק הפלות בעבר בשבוע 6 ושבוע 10

מה אומרות. זה דימום שלא מפסיק...

מחזור לפחות מסתיים

זה לא. 

תדברי עם המוקד, מניחה שיפנו אותך למיוןאנונימי (3)
שם יבדקו מה מקור הדימום ומה הוא אומר אם יודעים
לא אומר כלוםאנונימי (4)אחרונה

היו לי הריונות שב"ה הסתיימו בידיים מלאות עם דימומים שלא הפסיקו הרבה מאוד זמן...

וההריון שהפסיק היה בלי דימומים....

כדאי ללכת שוב להבדק

הי, כעשרה חודשים אחרי גרידה. היסטורקפיההשם איתי

ב"ה עד להפלה הריונות ספונטנים.

עברתי הפלה לפני כ10 חודשים בשבוע 7+6. עשו לי גרידה ומאז מתפללים ומנסים להיכנס להריון נוסף.

המחזורים שלי עם דימום חלש של יומיים שלושה, מה שהביא את ברופאה להביא לי הפניה להיסטוקופיה.

הבנתי שעושים את זה במרפאה ואפשר ללא הרדמה.  ממי שעברה דבר כזה. נסבל?

והאם זה יכול להיות סיבה לחוזר קליטה של הריון?? אשמח לשמוע מניסיון מה יש לכן להגיד על הבדיקה.

עברתיואילו פינו

בגדול מכניסים צינורית לרחם שממלאת את הרחם במים (להביא פדים לאחרי כי המים ממשיכים לצאת)

ויחד איתו מצלמה קטנה שבודקת מה יש הרחם.

לפעמים אחרי גרידה התערבות יש הידבקויות או כל מיני שאריות. ואז זה בודק את מצב הרחם. זה אבחנתי, לא טיפולי.

ואז אם יש תורך טיפולי אז בהיסטרוסקופיה ניתוחית מוציאים את מה שיש.

הבדיקה עצמה לא נעימה בכלל אבל לי היא הייתה סבירה.

מה שכאב לי זה שהוציאו את השארית שהייתה בלי הרדמה. אבל כאב מקומי שעבר..

בדרכ ניתוחית עושים בהרדמה. 

תודה, וזה עזר לך להיכנס להריון?השם איתי
עשיתי בגלל שארית שיליה אחרי לידהואילו פינו
אז זה לא קשור להריון.. סליחה.. 
הרדמה או לאהשם איתי

נתנו לי אופציה לעשות את התהליך בבית חולים, בהרדמה. זה בהרדמה מלאה?

או בקופת חולים, בלי הרדמה.

יש עוד נשים שעברו את זה ויכול להוריד לי לחץ מהכאב?

השאלה מה המטרה. לבדוק מה יש או לטפלואילו פינו

אם זה לבדוק אז לא צריך הרדמה. זה לא כואב, רק לא נעים.

אם צריך טיפול בגלל הידבקויות או שאריות אז זה בדרכ עושים בהרדמה.

יש בתי חולים שמתחילים בלי הרדמה אבחנתית ואז אם צריך לטפל מרדימים. 

זה לבדוק שהכל בסדרהשם איתי

ובמידה וחלילה יש הדבקות, יקבעו לי בבית חולים.

בגדול זה לבדוק אם זה הסיבה למחזורים קצרים ולחוסר כניסה להריון

לי עשו לצורך אחרמרגול

בשיטת see&treat

במרפאה. ללא משככי כאבים מאף סוג.

זה קצת כואב כשעוברים דרך צוואר הרחם, אבל אח"כ סביר ולא הרגשתי כאב. אולי אי נוחות

כלומר אצלי לא רק הסתכלו עם מצלמה אלא גם ממש עשו פרוצדורה קטנה.

וצוואר הרחם שלי רגיש ברמות (רפואית אני אומרת לך, כל מגע הכי מינורי שיש פוצע אותו)

בדיוק זה מה שבאתי לכתובנירה22

אם מדובר בשארית קטנה אז עושים בשיטה הזו, ואז ניתן להוציא את השארית ללא הרדמה.

לא זכור לי כאב בכלל. רק קצת אי נוחות.

עברתי בבי"ח ללא הרדמה, אחרי גרידה.אנונימית בהו"ל

מקווה שזה בסדר להשתמש פה באנונימי של הו"ל לא יודעת איך נכנסים דרך האנונימי שכאן והרבה שמעו את הסיפור אז אולי ייזהו.

חיבוק גדול גדול❤️ כ"כ כואב.

גם לי היה אחרי גרידה, ראו לי בוודאות שאריות. היו ממש גדולות אז אמרו שחייב לעשות בפרוצדורה ניתוחית עם הרדמה מלאה בבית חולים.

נאמר לי שגם אחרי הרדמה מלאה , משתחררים באותו יום. כמו אחרי גרידה.

בפועל,

בעלי היה באותה תקופה בעזה💔 וברגע האחרון הצליח להיות לצאת להיות איתי 24. היה לנו ליווי צמוד של מכון פועה לאורך התקופה (בכ"ז דימום לא מוסברים אחרי גרידה+מילואים זה שילוב זועה) והבנתי שיש הקלות ואפשר לא להאסר אחרי הפרוצדורה הזו, תלוי בגודל הצינורית ועוד גורם זה אם זה בהרדמה או לא, אז החלטתי לנסות בלי הרדמה. לקחתי רופאה פרטית, היא עשתה לי בבית חולים, בחדר ניתוח, אמרנו מראש שנתחיל בלי הרדמה ואם יהיה ממש בלתי נסבל נעבור להרדמה.

לקחתי את הסיכון עשו לי גם צילום וגם ניקיון של הרחם ללא הרדמה. היה כואב, היה לא נעים בכלל, אבל לפחות יכולתי לקבל ממנו עוד חיבוק לפני שהוא חזר לעזה. וגם ההתאוששות הייתה ממש מהירה, כי לא הייתה הרדמה. נגמר, קמתי והלכתי הביתה🤷🏽‍♀️

אז מוסיפה לך עוד משהו לשיקול (למרות שאין לי מושג אם ההיתר של הגודל/הרדמה שלא אוסר רלוונטי לכל מצב, או שיש הקלות בגלל המלחמה)

ואם באמת יש שאריות, בוודאי שזו סיבה לא להיכנס להריון.

ב"ה יחסית מהר (בהתחשב בבעל עם בקושי יציאת) אחרי ההיסטרוסקופיה נכנסתי להריון תקין ❤️

שיהיה בקלות, בבריאות ובעז"ה שתתבשרי בשורות טובות בהמשך.

מהממת אתהשם איתי

אז ב"ה אני אחרי, כאב מאוד אבל סביל

מסתבר שכל הרחם היתה דבוקה ממש, פתחו הכל ב"ה. ועכשיו חודש נתנו לי כדור לשקם את הרחם

בעז"ה בעוד חודש שוב בדיקת היסטרוסקופיה לראות שהחלל פתוח, ואז בעז"ה נתפלל לנס והריון תקין במהירות ,קלות וידיים מלאות

גיליתי איך כותבים פה באנונימי🫣אנונימי (2)

שמחה לשמוע שאת אחרי.

בעז"ה שיגיע גם הריון בזמן הכי טוב לך❤️

זוכרת את הקושי העצום אחרי הגרידה, לא הפסקתי לבכות. הכל היה ביחד, קושי נפשי עצום, בלאגן בגלל הדימום והבירוקרטיה המעצבנת להיסטרוסקופיה, והכל תוך כדי מילואים😵‍💫 היה באמת זוועה.

אבל היום, אני מחבקת את הקטנה שנולדה אחרי הגרידה ומרגישה שהכל היה שווה. היא מילאה לי את הלב מחדש.

מאחלת לך את התחושה הזו בקרוב מאוד❤️

אמן,חיזקתהשם איתיאחרונה
שאלה נוספת- שיתפתן במקום העבודה?אמאלה5
מצד אחד רוצה שיתחשבו בהיעדרויות מצד שני ממש לא רוצה לשתף.. מרגישה שזה מאוד אישי ולא רוצה שידעו..
לא יודעת אם עוזרתאנונימי (2)

הייתי חייבת. נעדרתי כמה ימים כדי לברר מה הכי נכון לעשות.

ואז היתה לידה לכל דבר ועניין

אני שיתפתימתיכון ועד מעוןאחרונה

אבל זה היה בשבוע 22 כבר הרבה אנשים ראו שאני בהריון ונעדרתי לתקופה של 9 שבועות.

אבל באופן כללי הגישה שלי היא שאני לא עשיתי שום דבר רע אז אין לי מה להסתיר 

ציטוטק וחוםאמאלה5
היי לקחתי ציטוטק בשבוע שעבר ביום רביעי.. שבוע סביב 8... הגעתי למיון אחרי שהעובר והשק יצאו ונשארה רק שארית קטנה שבשבילה הציטוטק. בשבת עלה לי החום ל39 עם רעידות. נסעתי למיון ושם לא היה נראה שיש חשד לזיהום ברחם או משהו שקשור להפלה או לציטוטק. קרה אולי למישהי משהו דומה? אני קצת תלויה באוויר... מאז לא עלה לי החום.. 
אחרי 3 הפלות בשבועות 17+ במשך כמעט שנתיים..מתלבטת123

יש לי ב"ה 4 ילדים חמודים ואני נמצאת בבירור מקיף. עשיתי עבודה עם עצמי. הפלה אחרונה הייתה בחודש יולי. לוקחת ציפרלקס שמאוד עוזר להתמודד. וממשיכה את הבירור. כרגע מונעת עד השלמת הבירור המקיף. (גם בקודמים עשיתי אבל כאן זה בירור של הפלות חוזרות... ) 

ו... עליתי 13 קילו בכל התקופה הזו. הזנתחתי את הגוף שלי. לפני כל הסרט הזה הייתי 3 שנים רזה אחרי תוכנית של סיוון אופירי. היום קיבלתי מזל טוב על ההריון... (השומני) אז החלטתי שלכבוד השנה החדשה אני נגמלת חזרה מסוכר ופחמימות ממכרות.  כרגע אין צפי להריון... צריכה להנות מימה שיש ולחזור לדאוג לעצמי. 

אגב, זה בכלל חלק מתהליך שהתחלתי אחרי ההפלה השלישית... לדאוג לעצמי... 

התחלתי סדרה של טיפולי שיניים. מסתבר שאני צריך לחדש 3 טיפול שורש, עוד טיפול שורש שהתגלה על הדרך... אז נו.. מקווה שעד ההריון הבא אהיה רזה, חזקה ובריאה. 

בהצלחה לי! 

מי מצטרפת? 

אין לנו שליטה על מה שקורה לנואפונה

אבל יש לנו שליטה מה אנחנו בוחרים לעשות בדרך.

בהצלחה!!!

חיבוקאנונימי (2)אחרונה

האמת היא שאני גם מנסה לטפל בעצמי אבל ממש לא מצליחה

לא עוזר שלפני ובמהלך ההריון האחרון עשיתי דיאטה שלא הורידה כלום, ושעכשיו אני אמנם מנסה לשמור אבל מדי פעם נופלת ואוכלת מלא מתוק (ועולה במשקל בלי שום פרופורציות)

ולא עוזר שנפלתי לדיכאון נוראי ממש אחרי ההפלה האחרונה

אני מטפלת רק כי אין לי ברירה, ההריון האחרון היה מלא החרדות שפחדתי שרק זה עצמו מזיק ועלול לגרום להפלה (כנראה שלא כי העוברית היתה פגועה מאד ואמרו לנו שאין הרבה סיכוי שתשרוד, אבל החשש תמיד עומד), ולכן כדאי אם רוצים עוד (רוצים מאד)

נראה לי שעשינו את כל הבירורים האפשריים להפלות חוזרות, לא רואה מה עוד אפשר לבדוק.

אחרי לידה שקטהאנונימי (פותח)

מוצפת הורמונים

בוכה מלא

מתעצבנת מכל דבר

משתגעת מהמרחק הפיזי

והשקט הזה... השקט של להיות לבד

ותוהה- מה עכשיו?

חיבוק יקירה, כואב כל כך😭Doughnut

שה’ ימלא חסרונך, לצערי מכירה מקרוב את הכאב ממישהי קרובה מאד.

ממליצה מאד לפנות לטיפול אחרי שתחלימי קצת, לא לוותר על זה. חווית אובדן וזה חשוב לעבד אותו.

בינתיים תעשי לך טוב בכל דרך אפשרית, תפנקי את עצמך, ותקיפי את עצמך רק במי שעושה לך טוב.

עוד חיבוק מרחוק💔

תודהאנונימי (3)

אמן!!!

כבר לא יודעת מה יעשה לי טוב עכשיו, אני מרגישה שבר כלי ובלי כוחות לעשות דברים

מתחילה ונתקפת סחרחורת

שרירים נתפסים

קשוח לי

משתתפת בצערך..מתלבטת123

מה עכשיו, לתת לעצמך זמן לעבד , להתאבל ולנוח. 

אני פניתי לחני גולד שעשתה איתי תהליך מדהים של עיבוד שעזר לי לקום. ממליצה. 

תודה!אנונימי (3)
מה היא עושה בעצם?
טיפולמתלבטת123אחרונה

אולי יעניין אותך