אני שונא את אנדרדוס!!!המקדש השלישי בדרך

נמאס לי לומר את זה כל הזמן. אבל די. עברו גבולות שלא עוברים אלה!

זה נוראי, זה מעצבן אותי וזה מרתיח אותי.המקדש השלישי בדרך

לזה קוראים שטיפת מוח עם מסרים מנוולים לציבור שלנו. 

עכשיו, בגלל שזה אנדרדוס אז זה לכאורה מותר. איכס. טפו.

להקיא אותם. אוף. לעזאזלהמקדש השלישי בדרך

באמת? לא חשבתי שיהיה נגד המסר הספציפי הזהפסידונית
אשמח אם תסביר יותר
ראית את זה?המקדש השלישי בדרך

על מה הסרטון, על מה הוא מדבר, איזה מסרים סמויים יש בו? 

דווקא אהבתיאהבה.

תקראי את התגובה האחרונה שלי... הסברתי מה הבעיה בוהמקדש השלישי בדרך

התוכן דוקא מוצלחsimple man

הבעיה היחידה בסרטון שהוא לא ממש מצחיק

(אולי אם מקצרים אותו לחצי דקה אז כן)

מה מוצלח בתוכן? מסרים להט"בים. להקיא מהםהמקדש השלישי בדרך

נוראי. בעיקר פה הבעיה.המקדש השלישי בדרך

הרי לכאורה הסרטון הזה על קניבליזם. אבל חוץ מהכותרת ושרואים אותו שם על הכיריים זה כמעט ולא מדבר על קניבליזם. הוא מוצף במסרים להט"בים... 

ישר בהתחלה הם אומרים משהו בסגנון של "אנחנו משפחה רגילה לגמרי חוץ מהעניין". אח"כ די בסוף זה האלה שקוראים עליהם בעיתונים אבל הם במציאות אנושיים וכאלה. נורא ברור. מגעיל....

נו אתה גם נגד להט"ב בדרך כללsimple man

לא הבנתי מה הבעיה שלךחושב

אז אתה יודע מה יש לי לומר. אז אין לי מה להתווכח סתם.המקדש השלישי בדרך

לא הבנתיsimple man

אתה נגד זה שהם צוחקים על להט"ב?

הם לא צוחקים עליהם. זה לא כמו הסרטון הקודם שלהםהמקדש השלישי בדרך

על הפמיניזם שהיה ברור שהם צוחקים על הפמיניזם... פה יש מסרים של הכלה ונורמליזציה גם למשפחות קניבלים. או להטבים במילים אחרות

simple man

אבל משווים את זה לקניבליזם.. אחי אתה בנאדם הזוי

ברור. כי אם יגידו שזה על להטב מי יקשיב לזה...המקדש השלישי בדרך

זה בדיוק דרך של הטמעת מסרים. ככה בדיוק עושים את זה בדרך שלא מייצרת התנגדות כזאת גדולה... 

חד משמעית לא...המקדש השלישי בדרך

האמת שבהתחלה לא חשבתי על זה בכלל עד שהסבו את תשומת ליבי לעניין.

זאת. סאטירה. זה העניין. הם מגחיכים את הלהט''בפסידונית
לכן הופתעתי שהיית נגד
הם אומרים את מה שהלהטב אומריםהמקדש השלישי בדרך

רק במקום להגיד להטב כי אז אף אחד לא יקשיב להם הם אומרים קניבליזם, שזה מראה שזה כאילו סאטירה אז אפשר להקשיב לזה, רק שבעצם המסרים הם אותם מסרים. משפחה רגילה רק עם עניין מסויים, אנשים כמו כולם רק שבעיתון קוראים לא ככה. הטמעת מסרים בצורה מעולה. אבל גועל נפש של מסרים

בנאדם, לא חושבת שהבנת את הסרטוןפסידונית
הם משמיעים את הטענות של ההומואים מפה של קניבלים. כלומר מגחיכים אותם לגמרי. ייקח להם הרבה זמן לשקם את התדמית הציבורית שלהם בפני הקהל הדתי-ליברלי.
בדיוק. הם משמיעים את הטענות של ההומאים מפה של קניבליםהמקדש השלישי בדרך

כי אם הם היו משמעים מפה של הומואים אף אחד לא היה מקשיב לזה כי זה נושא שחסום מראש... אבל כשזה על קניבליזם זה לכאורה מצחיק ומאפשר למסרים האלה לחדור...

זה מצחיק כי זה מעמיד את הטענות הלהטביות באור מגוחךפסידונית
לא להיפך
זה מגחיך קניבליזם אולי. לא מגחיך את המסרים של ההכלה וכו'...המקדש השלישי בדרך

זה נשאר חי וקיים.

לא.(אהבת עולם)
הם ניסו להגיד שיש גבול להכלה.
הלוואי שאת צודקת...המקדש השלישי בדרך

הקהל הליברלי לא נראלי מתחבר במיוחד אליהםאריך וייס
גם ככה.

זה לא כוס התה שלהם, אנדרדוס מזמן לקחו לכיוון הביינשי ולא לגב"ש( בסטגמה כמובן) .
יש שם מלא בדיחות ביינשים למיניהם כמו בכל הדברים שלהם.

וגם הקהל הדוסי כועס עליהם, פעם דיברתי עם אחד מהם והוא אמר שהם קיבלו תגובה כועסת מאיזה אחד בגלל הקליפ שלהם על סנדלים. הבחור לא אהב שהם לקחו שיר( המקורי של סיה, צנילדר) עם קליפ לא צנוע והשתמשו בלחן שלו לשיר שלהם.

מסקנה: תמיד יהיה מי שיגידו שאתה לא בסדר. וראו מעשה שהיה בבן אבא וחמור .
אין ספק שהשירים שלהם זה הדבר הכי מסריח שעשו עד עכשיוהמקדש השלישי בדרך

לא רק הסנדלים. 

כל השירים שלהם הם על שירים לועזיים חילוניים למהדרין וחצי ובעצם נתנו לגיטימציה לציבור הדתי שרואה אותם לשיר את זה... נורא ואיום...

וואי אתה מגזים ממשאהבה.

אפס הגזמה.המקדש השלישי בדרך

שואה רוחנית הדבר הזה. 

למה אם אני רוצה לחנך את הילדים שלי על טהרת המוסיקה שכידוע משפיעה על הנפש בצורה מאד משמעותית ורוצה שישמעו רק דברים נקיים, קדושים וטהורים שמשפיעים לטובה, וחוץ מזה הם רואים קצת צחוקים וסאטירה, אז הם לא ישמעו את מקור השירים אף פעם ב"ה אלא אם כן בתוך התוכן הזה שהם מאמינים לו ורואים מכניסים את השירים האלה ונותנים להם לגיטימציה לזוהמה והתועבה הזו... 

זה הורס את החינוך, זה הורס את הקדושה והטהרה. לא ראוי... אני רואה את זה בשטח על אחים וחברים. למה למען ה' אחותי צריכה לשיר את השירים המתועבים האלה במקום לשיר "וטהר ליבנו".  הרסו הכל בגלל העאלק סאטירה. מסווה של סאטירה.

זה אפס הגזמה?פעם הייתי ניקית

אתה אומר דברים נכונים,

אבל כן קצת מגזים

לא רואה בזה שום הגזמההמקדש השלישי בדרך

ציטוט שלך : זה הורס את החינוך, זה הורס את הקדושה והטהרהאהבה.

הגזמה! חינוך וקדושה וטהרה הוא משהו הרבה יותר עמוק מלשמוע מנגינה שחיבר יהודי שלא שומר מצוות. ללכת ברחוב לפי זה, גם הורס את החינוך, הקדושה והטהרה, אם כך אולי לא נלך ברחוב. מה עם ללכת לכותל?! יש שם נשים שלא לבושות בשלים וכן יש שם גברים בלי כיפות שאולי מדברים דיברוים שיטמאו את האוזניים הקדושות שלך.

מה עם ללכת לבית חולים או ללכת לפארק או למעיין, שם בכלל אנשים מדברים דיבורים שמעסיקים אותם ומתלבשים כאוות נפשם, מה הילד שלך יעשה חו וחלילה?! תכלא אותו בבית??

ישר אחר כך כתבת, לא ראוי. זה כבר ביטוי יותר הגיוני. אולי לא ראוי שאנשים דתיים שרים שיר שהם כתבו במנגינה שכתב איש שאין לו כיפה. אולי.

אבל בוא, זה מוגזם

לא מוגזם בכללהמקדש השלישי בדרך

הדוגמאות שכתבת לא דומים למוסיקה בהרבה מאד דברים. 

א. ביהדות יש יחס מאד מיוחד למוסיקה אותו דבר גם בתורת הנפש. המוסיקה יכולה לרפא אנשים, להרגיע ולהכנס ולהשפיע על הנפש הרבה יותר מכל דבר אחר כמו לשמוע מילה ברחוב או לראות משהו לא רצוי. עם זה אפשר להתמודד עם חינוך נכון ושמירת העיניים. 

ב. הדברים האחרים שכתבת זה דברים שאי אפשר ממש להמנע מהם. ללכת ברחוב או לשמוע אנשים מדברים מסביב. אם נסתגר בחדר בבית המצב יכול להיות הרסני הרבה יותר גם לאדם וגם בכללי. זה לא בריא ולא נכון. חינוך טוב ונכון על פי תורה תורם לזה המון. שמירת עיניים ברחוב וויסות השמיעה לדברים טובים יותר. מוסיקה לעומת זאת נתונה לבחירה. מה לשמוע ומה לא. ממה להיות מושפע וממה להימנע כי זה משפיע לרעה. וזה בדיוק זה. 

ברגע שיש אנשים עם כיפות על הראש שלכאורה טובים לנו ומשרתים את עולם הערכים שלנו, ברגע שרואים אותם מה שהם אומרים ומוציאים החוצה הוא לכאורה כשר. אבל כשהם מועלים בזה ובמקום להוציא תכנים כשרים ומצחיקים הם מכניסים לנו דברים גועליים, מוסיקה לא כשרה ולא יפה חלק מהשירים עם קליפים לא כשרים בכלל - זה כבר נוראי. לשירים המקוריים לא היינו מגיעים כי היינו יודעים להמנע מדברים שלא קשורים אלינו. אבל כזה מגיע דרכם זה הופך את זה להרבה יותר נורא כי זה באצטלא של לגיטימיות. 

אתה יודע שחלק מהמנגינות ש הזמירות שבת המקובלותReminder
מבוססות על מקורות לא יהודיים?
וזה הזכיר לי את זהsimple man
בישיבה לא שרים מעוז צור במנגינה הזו...חסוי מאוד

(אגב הלחן של התקווה הוא לא יהודי...)
זכורני ששאלתי את מו"ר נשיא הישיבה והוא אמר לי שלשמוע מוזיקה של גוי זה כמו לשבת על כסא של גוי... דהיינו אין שום איסור בדבר. אבל הוא כן אמר שיש לפסול שירים על פי הלחן והעיבוד (הקצב, כלשונו).
ועוד, כששאלתי את רה"י לגבי איזה זמר גבעות שיצא עליו קול, והייתה שמועה שרה"י אמר שאסור לשמוע את שיריו, אז ביררתי והוא הסביר שרק בגלל תוכן המילים, ועל הלחן עצמו אין שום פסול (ואדרבה היו שרים לפעמים לחן שלו).

אבל זה רק חלק ממחשבותיי בנושא. ועוד חזון למועד.

מבטיח שידעתי שתביאו לי את זההמקדש השלישי בדרך

זה כל כך לא דומה. 

1. מי שלקח את המנגינות לזמירות שבת היו גדולי עולם.

2. העולם פעם הוא לא העולם של היום... פעם לא היו שירים דוחים ומגעילים כמו שיש היום בתרבות המערבית והפוסטמודרנה ולכן זה הרבה פחות נורא.

3. השירים המקוריים שמהם נלקחו המנגינות לזמירות שבת לא כולם מוכרים ומובנים ובכל מקרה אין חשש שאנשים וילדים ינסו לחפש את המקור או אפילו ידעו שיש מקור. בשירים של היום בהחלט כן.

לגבי 2 אתה פשוט טועהאריך וייס
זה ש*אתה* לא מכיר מה היה פעם לא מעיד כלום.

כנ"ל לגבי 3 אנשים היו טיפשים, אבל לא צריך להגזים.
לא הגזמה. עומד מאחורי כל מילההמקדש השלישי בדרך

ובחריפות יתר. יותר ממה שכתבתי כבר. 

מה שהיה פעם הוא חד משמעית לא מה שיש היום. התרבות השתנתה, הסגנון התשנה וגם המילים. אל תתמם

טוב,אני מה אכפת לי?אריך וייס
בעיה של הילדים שלך .. תחשוב ותעשה מה שתרצה.

תשנא אותם לא תשנא אותם. לא אכפת לי.
בעיה של הילדים של כולנו.המקדש השלישי בדרך

הילדים שלי בעז"ה יגדלו על שירים קדושים וטהורים בלי כל התועבה הזאת

אמן!! הרב אבינר.אריך וייס
מה הרב אבינר?המקדש השלישי בדרך

עזוב אבל, אתה צדיק לך זה לא יקרהאריך וייס
עדיין לא הבנתיהמקדש השלישי בדרך

ממsimple man

הוא התכוון לומר שאתה אף פעם לא יכול לדעת מה יצאו הילדים שלך גם אם אתה צדיק מאד

אה. זה נכון...המקדש השלישי בדרך

אבל את ההשתדלות צריך ואפשר ודאי לעשות

אז אל תצפה בהםםםםםםחופשיה לנפשי
אני מחרים אותם כבר הרבה זמן. את זה ספיציפית אמרו לי לראותהמקדש השלישי בדרך

בעיה שלך?חופשיה לנפשי
בגדול לטענתם זה לאו דווקא על הנושא הזה לפי מה שהבנתי.
ובלי קשר לזה קוראים סאטירה
בטח שזה על הנושא הזה...המקדש השלישי בדרך

להטביזם במסווה של קניבליזם. אבל זה נורא שקוף. 

ברור, מסרים כאלה מכניסים דרך תרבות לכאורה וסאטירה כי אם ליברמן יגיד לנו לקבל להטבים לא נקשיב לו. אז אם חבורה של אנשים עם כיפות על הראש מכניסים לנו מסרים כאלה דרך סאטירה זה הכי נוראי! ככה זה גם נכנס בציבור שלנו וגם הורס מבפנים

למה? הם צחקו על זהפעם הייתי ניקית

הם לא היו בעד הקניבלים

יש הרבה דרכים לצחוק על זה...המקדש השלישי בדרך

להטמיע מסרים של משפחה רגילה רק עם עניין קטן או להגיד שאנחנו רגילים לקרוא עליהם דברים בעיתון אבל הם בני אדם רגילים לכל דבר ונחמדים זה לא נקרא לצחוק... זה נקרא שטיפת מוח להטבית

זה לצחוק על שטיפות מוח להטביות, להראות את הגיחוךפעם הייתי ניקית

זה לא מראה את הגיחוך... וזה לא צוחק על השטיפת מוח.המקדש השלישי בדרך

זה שטיפת מוח בעצמה... היו כמה בדיחות ביינישים נחמדות אבל המסרים הושתלו ברצינות... 

אני לא חושבת ככה🤷‍♀️פעם הייתי ניקית

בלי קשר לאנדרדוספטל.
אם אתה היית הט"ב מעניין אותי איך היית מדבר,
הכל נראה אחרת כשמדובר בנו.
יכול להיות. אבל ב"ה אני לאהמקדש השלישי בדרך

ב"ה אני לא אז לכן זה הגיוני לדבר נגדsimple man

צוחקצוחקצוחק

בוכהבוכהבוכה

ברורחסוי מאוד

מי שהוא בעצמו סובל מזה לא יכול להסתכל על הדברים בצורה אמיתית. אלא בצורה מאוד רגשית ומוטה.

(לכן למשל, למרות שאפשר להזדהות עם ההורים של גלעד שליט למשל... למעשה לא אמורה להיות להם שום יכולת להשפיע. ההגה נמצא בידי מקבלי ההחלטות וטוב שכך...)

נכון. וקל וחומר שמי שלא מרגיש את זה לא יכול לדברsimple man

כי הוא בכלל לא מבין את ההתמודדות אז מה הבעיה להגיד שהם פשוט אנשים דוחים וזהו

(ואני בכלל לא מדבר על האם באמת מגיע להומואים זכויות של סטרייטים וכו' סתם זה מעצבן שמישהו פשוט קורא להם מגעילים וזהו ואפילו בלי טענה עניינית והוא מודה שהוא היה מדבר אחרת אם הוא היה נולד כך אבל העיקר שהוא ב"ה לא זה משפט מגוחך)

צודק לחלוטין שאסור לקרוא להם דוחים ומגעילים וכיו"בחסוי מאוד

(ולענ"ד דברי @המקדש השלישי בדרך "להקיא מהם" קאי על אנדרדוס... שלשיטתו מחדירה לראשנו מסרים שליליים...)

אבל לגופו של עניין, לגבי ה שאלות כבדות המשקל - אני לא מסכים עם הקל וחומר, כיון שדווקא בגלל שהאדם החיצוני לא יכול להבין את גודל ההתמודדות והקושי, דווקא בגלל זה הוא יכול לחשוב ולחקור את הדברים בצורה אמיתית כנ"ל,
- וזה כולל המון שאלות, לא רק את הדברים שהזכרת, אלא גם שאלות מחקריות - האם הם יכולים להתרפא, האם ראוי לעודד אותם להתרפא, האם זה טוב כל התעמולה הלהטב"ית וכו' ועד לסוגיות המוסריות של פונדקאות וגידול ילד ללא דמות אם/אב וכו')...

אני לא מדבר על התעמולה הלהטביתsimple man

ובדיוק. אני בעד לדון תמיד לגופו של עניין. לשני הצדדים, שתמיד הנידון יהיה לגופו של עניין.

כל מילה.רוח סערה
ולכבד את האנשים שנמצאים כאן?קפיץ
או שאם ההתמודדות שלהם בחיים שונה משלך הם לא בני אדם שצריך לכבד?!
אני יודעת על שניים כאן שהם כאלו, ומבטיחה לך שאתה לא מקנא בהם.
מותר לחשוב אחרת, אני בעד, אבל בבקשה תכבד את זה שכשאתה כותב כאן אתה לא כותב לעצמך, אלא לאנשים (כן. כאלו שיש להם את הדבר המעצבן הזה שנקרא רגשות) שקוראים את זה.

וכמו ש @חסוי מאוד כתב, לא הצלחתי להבין את הקשר בין הסרטון ללהטב, בעיני זה צוחק הרבה יותר על אנשים שהם דתיים בכאילו או רק לפעמים...
מכבד בהחלט. יש לי רגשות כמו כל אחד אחרהמקדש השלישי בדרך

וכידוע אני לא נכנס לבתים של אנשים כדי לראות מה הם עושים ח"ו במיטה או לא ולא מתערב. נגד תעמולה וצעקה של הדבר הזה אני נגד בצורה חריפה - וזה לדעתי מה שאנדרדוס עשו. ובצורה גרועה יותר כי דווקא להם יש הרבה יותר השפעה במגזר. ושום דבר לא יעצור אותי מלדבר נגד תעמולה להטבית. אם יש פה כאלה, לא דיברתי אליהם כי הם לא עושים פה תעמולה ב"ה. 

אתה לא הבנתReminder
הם ניסו להראות כמה זה מגוחך, הם לא היו בעד...

ניסו פה להסביר אני רואה, לא רוצה לחזור על מילים של אחרים
בגדול אבל, עצם זה שהם הציגו משפחה קניבלית, זה הראה שהם נגד כל הקטע של ההכלה לדברים לא שגרתיים, הם מאד הקצינו אתזה.. ניסו להראות כמה זה מגוחך לדעתם
כי כולם יודעים שקניבליזם זוהי חציית גבול

+ הם לא דברו דווקא על להטבים, יש עוד מלא תופעות אחרות

זה חלק מהסאטירה...המקדש השלישי בדרך

בגלל שאף אחד לא חושב שמדובר בקניבליזם באמת זה הופך את זה למגוחך... אבל המסרים הועברו ברצינות... הלוואי ולא הבנתי טוב וכל שאר העויילם לא הבין כמוני.

זאת הפואנטהReminder
הם הראו כמה התופעות האחרות מגוחכות גם..
טוב עזוב.. כל אחד ואיך שהוא רואה את זה.
לשם שינוי אני לא מסכיםחסוי מאוד

כלומר, אני אפילו לא בטוח שכוונתם דווקא ללהטב"ים. זה נראה לי צחוק בכללי על כל הדתל"פים, על כל השומרי מצוות "חוץ מ"...
חוץ מנגיעה, חוץ ממשכב זכור, חוץ ממאכל אדם.
סתם זה נראה לי מגחיך אותם ובגדר "ליצנותא דע"ז" דמותר.

^^^^חופשיה לנפשי
כזה
וכבר נתקלתי לפחות באדם אחד שלא חשב על זה ישר ואני לא מדברת על עצמי שזה בכלל לא עבר לי בראש בהתחלה
הלוואי ואתה צודק... אני לא ראיתי ככההמקדש השלישי בדרך

ליצנותא דע"ז מותר,הגיגים בע"מ

ולמרות זאת יש את הסיפור הידוע ר' אבהו ומנשה (סנהדרין ק"ב). שרבי אבהו ננזף על שקרה  לשלושת המלכים ששאין להם חלק לעולם הבא חבריו, מפני היצר העז לעבודה זרה באותה התקופה, שהיה גורם גם לא לחטוא אילו הוא היה במקומם.

ואני חושב זה המצב גם הלהט"ב, לא אני, ולא אתה התנסנו בנסיונות שלהם. ולכן לפי דעתי ליצנות בדבר הזה זה מאוד לא שייך. אני מאמין לאנדרדוס שהם לא התכוונו ללהט"ב, ולמרות זאת לפי דעתי הסרטון הזה הוא לא במקום. והנזק בו רב מהתועלת.

קיבלתיחסוי מאודאחרונה

חראטה בארטהמזמור לאל ידי

מצחיק הזוי ועצוב

שאני מנהל שוב את הדיון הזה

(הקודם היה עם אחד שבעד הקהילה ה"גאה".)

אתם בוחרים בכוח איזה מסרים לראות בסרטון

יתרה מכך- הם כתבו והבהירו בפירוש שאין שום קשר כזה או אחר

ללהט"בים.

אל תשנא להטבים נשמהדי שרוט
אל תשנא אף אחד ואל תתעצבן יתר על המידה ממעשיהם של אחרים.
לא שונא אותם. ח"ו. שונא את התעמולה שלהםהמקדש השלישי בדרך

מי שלא עושה תעמולה אני אוהב אותו כמו כל אחד אחר.

ממעשיהם של אחרים מותר לי בההחלט להתעצבן ובמיוחד אם זה הורס לי את הנשמה והחינוך

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך