מי הגבר [שיכתוב פה] שלא יקפיץ את זה? הא?? ;)אח..
אהלן לכווולם
מה נשמע?

פרשה מדליקה.
אין מה לומר - מדליקה לי ת'חום בגוף. 
תשאלו - למה? כי איך אני אמור להבין עם חומש בלי רש"י מה זה -
 "מִסִּינַי בָּא וְזָרַח מִשֵּׂעִיר לָמוֹ הוֹפִיעַ מֵהַר פָּארָן וְאָתָה מֵרִבְבת קדֶשׁ"
אתה? אני? סיני? למו? רבבות? קודש? זריחה? שקיעה?
בשבילי זה כמו "אמהרית" - יו , אטנג , דו = הבנתם? לא. גם אני לא. לא מבין.

קיצור , חופש עכשיו. תודו שאם היינו עכשיו בלימודים ויש ת'שיחה של הראש ישיבה/אולפנא שבה
כולם מחוייכים. ו - למה? כי הוא מביא ת'פסוק "תורה ציוה לנו משה מורשה קהילת יעקב". ואז הוא אומר:
"התורה היא כמו ארוסה שלנו. מה ההבדל בין שיודע גמרא לבין אחד שיודע מתמתיקה?" - הוא שואל שאלה רטורית.
ו - אז הוא עונה ת'תשובה הכי מגניבה בעולם - "אחד שלומד תורה , הוא - כל אישיותו , נהיית תורה
אבל אדם שלומד מתמתיקה - הרי לא נהיה ריבוע" - באמת?! לא נהיה ריבוע?! מ'אתה אומר -
כולם מסתכלים אחד על השני עם חיוכים סמויים באמירה - "הוא לא מכיר אפילו שיש לו מורים משולשים"...
אי. רחמנות. 

אבל משו מוזר יש בפרשה שלנו. פרשת 'וזאת הברכה':
"וַיָּמָת שָׁם מֹשֶׁה עֶבֶד י-הוָה בְּאֶרֶץ מוֹאָב עַל פִּי יְ-הוָה" - רגע. טוב , הבנו כבר פעם ש -
"לא כֵן עַבְדִּי מֹשֶׁה:  בְּכָל בֵּיתִי, נֶאֱמָן הוּא" , אז למה לחזור על זה שוב?! ו...חוץ מזה , משה מת.
כשאדם מת הוא כבר פטור מהמצוות - אז הוא כבר לא עובד את ה'. מה ההדגשה הזו "משה עבד ה'"?!

זוכרים? כבר הגננת (חנה/פרומה/גילה וכדו' ) בגן לימדה אותנו ש - משה היה מלמד תורה את כל עם ישראל. הוא היה יומם ולילה ומנצל את כל כוחותיו בכדי ללמד את עם ישראל תורה. היו באים אליו למשפט. לדעת את החוקים. ללמוד מוסר. הוא היה הרב של עם ישראל. היה "מזכה הרבים" באמת.
ו - כאן ישנו יסוד אדיר שה' בא ללמד אנחנו -
אדם מזכה הרבים > פירושו , שכל מה שיעשה אדם בגלל שהוא למד אותו , כל הלימוד תורה וכל עבודת ה' שיעשו האנשים שלמדו ממזכה הרבים , הוא , מקבל שכר על המעשים האלה. הוא - לא עשה "כלום". אבל הוא עשה הכל.
"אם אין אני לא" - אם אני לא רק בשבילי אלא לכולם - "מי לי" - כל מי שעושה מעשים טובים , זה גם "לי" , לזכותי.
"וכשאני לעצמי" - אם אני לא מזכה את הרבים. עושה רק בשבילי - "מה אני" - ?!. אין בי הרבה.
הרי כמה אדם חי?? לא הרבה. ומה הוא כבר מספיק להעביר לכבוד ה' , להגדיל את שמו בעולם? לכן , איך נעשה את זה בצורה המושלמת ביותר? ע"י זיכוי הרבים. רק כל אנחנו נוכל להנחיל את הכוחות שלנו בכל העולם.
ו...לא רק זה , זה נראה כאילו אנחנו רק נותנים - אבל בעצם השכר שאנחנו מקבלים מהנתינה - זה אדיר. 
תחשבו רגע , לימדתם מישי/משהו בכיתה , היא/הוא למד/ה עוד כמה שספרו לעוד כמה שבעבירו לילדים שלהם שספרו לחברים שספרו להורים...(להמשיך? )

ממילא , עכשיו מובן יופי מדוע מוגדש לנו - "וימת שם משה עבד ה'" - עכשיו עבד? כן , גם לאחר שמת.
כי התורה שלמד - ממשיכה לזרום בעולם. המעשים שאנשים עושים בגלל מה שהוא עשה - זה עומד לזכותו.
לכן - גם משה רבנו , עכשיו ממש , בזמן הזה - עבד ה'. התורה שלו , שלמד - ממשיכה בעולם. המעשים הטובים שאנשים עושים , ממשיכים להשפיע על העולם. ו , זה מה שה' בא ללמד אותו - "וימת" , אדם שמת , אם הכין את עצמו מספיק טוב - "עבד ה'" - הוא יכול להיות בהחלט. כן , גם אחרי שכאילו הוא כלום. התורה שלו חיה.

ו , רק תראו חיבור מדהים - "יעקב אבינו לא מת" - אם האדם הופך ל - "תורה" (כמו שאמר הראש ישיבה/אולפנא) אז , ממילא מובן שהוא לא מת , כלומר: הוא = התורה שלו חיה. ממשיכה לנו בעם ישראל. זו - חיות שלאחר המוות.
"צדיקים (כולל מזכי הרבים) במיתתם , קרוים חיים".

לסיכום: הדגשנו את הענין של "וימת שם משה עבד ה'" - ללמדנו , שאף על פי שאדם מת - הוא יכול להקרא עדיין עבד ה'. כאילו הוא ממש כעת עובד את ה'. איך? על ידי זיכוי הרבים שהוא עשה בחייו. ממילא , התורה שלמד - האנשים שפועלים מהידע שנתן להם , מהכח שהעביר להם - זה עומד גם לזכותו.
זה נקרא שגם הוא כעת "עבד ה'". חי , במיתתו.

עכשיו - יעיז מי שיעיז לא להקפיץ! ;)
חח סתם. לבחירתכם - לזכותכם.

תודה לה' על הרמזים האלו שנתן לנו בכדי שנוכל לתת את כל הכוח שיש בנו.
לתת לאחרים , ובעצם - לקבל המון כוחות. המון חיות.

בעז"ה שנזכה כל אחד מאתנו - להיות עובדי ה' ביחד - לזכות אחד את השני , לזכות ת'רבים.
ו...כך , מהרה בימינו , תבוא הגאולה השלימה! שבת שלום וחג שמח לכל עם ישראל -
א--מ--ן

אני!!הרועה
|מקפיץ בהכחשה|
הדפסתי.. והקפצתי;)נצח לנצח!!!
ואני לא גבר
רק בגלל שאני גבר הקפצתי.אוהבת את אבא
בס"ד להש"ית
כותרת פיקנטית.
אני לא גבר..ב"השתדלותנו
אני גברת..והקפצתי...
שכוייח :-]זכוכית מגדלת
קפיץ קפוץ!
|מקפיצה| (זה היה ממש למטה תוך שעתיים..)נעמונת!!!
האא ו - יש סיכום קצרצר למטה. אח..
מקסים! אי אפשר לא להקפיץ!!!!!בת אל123
נראלי כתבת את הד"ת על עצמך,מזכה רבים..שכוייח עצום!שיראל.
אני אני אני אני אני אני אני הגבר!!ואחת עם חצאית
(אופס,שכחתי לספר לכם את הפרט הקטן הזה..)
מ-ק-פ-י-ץ-!!
ואח,באמת מקסים!
עכשיו הבנתי למה הנשים לא מברכות "שלא עשאני גבר&quoאח..
אוו'ץ. זה כ-א-ב ברמות מטורפות.

סתם סתם...
לא רוצה להתעסק כאן עם אף אחד(/ת).

יאלה , שיהיה בעז"ה שבת שלום וחג שמח לכל עם ישראל.
תענו > א-מ-ן.

א-מ-ן.ב"השתדלותנו
מה הבנת??
שהאשה "מתה" להיות גבר... אח..
"שלא עשאני גבר" -
עאלק , הייתי מתה להיות גבר.
טוב , נו - אז נברך - "שעשאני כרצונו" -
אבל...ששש...תדעו לכם - "הייתי מתה להיות גבר"...

להסתכל בתגובה הקודמת למטה.

שבת שלום לכווווולם!
חג שמח לכל עם ישראל!
חחח=]] עללאאק!!אפרת...!
הגברים היו מתים להיות אישה!!!
ווואי הכעסת אותי!אורושקוש
אני רגישה בדברים האלה
אני מספיק עצבנית על הברכה הזאת.. רואים שגברים חיברו אותה! נגיד שאני מבינה שלא עשו לגברים "שעשני כרצונו" אבל למה "שלא עשני אישה"?!?!?! אנחנו כ"כ רעות?????
אני רוצה שהגברים יברכו "שעשני גבר"!!! שפשוט יגידו את מה שהם בלי להתחיל להתפלסף לי שהם לא נשים!
ושהנשים יברכו שעשני אישה! מה הבעיה להתגאות במה שאני למה צריך להגיד שאני לא השני?!

(אל תתיחסו אלי אני סתם עצבנית)
נתייחס.אח..
בכבוד. [גם] בגלל שאת אישה. 

שבת שלום ומבורכת!
חג שמח לכל עם ישראל.

אורושקוש
חפרו לי על הנושא הרבה ולא הצליחו לשכנע נראה מי יהיה הגבר הראשון שיצליח.
שיצליח מה?קוגל ירושלמי
להסביר לי את האי צדק שבברכה הזאת.אורושקוש
אני חושבת...קוגל ירושלמי
את יודעת שהאישה מצווה בהרבה פחות מצוות מגבר.
למה? כי לה יותר קל להתחבר אליו גם בלי שיצטרכו להזכיר לה.
קחי את זה כזכות. .
לכן הגברים המעצבנים האלה, חושבים שבגלל שהיש להם יותר מצוות, שווה יותר להיות בן.
הם מודים לה' על המצוות.

זו סתם היתה השערה. לא להתנפל עלי.
קלעת לדעת גדוליםאורושקוש
הרבה אמרו לי את זה כבר.
וחוץ מזה לא ידעתי שאת גבר

לא היית אומרה לדעת...קוגל ירושלמי
זה סוד. 
כבר לאאורושקוש
מקפיצה!!חיוכים

קראתי ולא הכי הייתי מרוכזת... זא אני עוד יחזור לכאן...

גברברה אני.......רעותיי
איזה קישקושים!!!ב"השתדלותנו
אני לא הייתי רוצה להיות בן!!(אני רואה את אחים שלי קמים ב6 לתפילה וזה כבר מרתיעה אותי..)
אני שמחה שאני בת..וככה ה' רצה..אגב..הברכה הזאת..היא כדי לנחם ת'בנים...כדי שלא יקנאו..
מקפיצה!!!רננוש!
בס"ד 
מהמם!!
אשרינו!!!!!
מסכימה עם שיראל!!!!!
שימו לב:אנונימי (פותח)
חזי
חתיך!!ב"השתדלותנו
אפשר להיות חברה שלו??
שבת שלום וחג שמח!אוסנת
זה מתקרב במהירות... אח..
שב"ש וחג שמייח yal
מקפיצה!!!
ו-אני *הגברת* שמקפיצה!הסנה-בוער

אשריך אח..,צופיה[=אחרונה
שאתה מזכה אותנו (=
שבת שלום וחג שמייח!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך