פריקת ביניים. ולמרבה הפלא - מסקנותריעות.
1.
יש שיר של איזו להקה שאני לא יודעת איך קוראים לה אבל אני חושבת שג'ו ג'ונאס הוא הסולן שלה, קיצור לשיר קוראים cake by the ocean, תבדקו, אתם בטוח מכירים. אני לא באמת מכירה את השיר הזה, אפילו לא שמעתי אותו עד הסוף, אבל הפזמון ממש ממש מוכר לי ואני לא יודעת מאיפה. אולי יוטיובר כלשהו השתמש בו לקטע שצפיתי בו כמה פעמים (אבל בעצם הסרטונים היחידים שצפיתי בהם יותר מפעם אחת הם של ליזה קושי ואני לא זוכרת שהיא השתמשה בשיר הזה). קיצור, הצילו. מאיפה אני מכירה אותו? טריילר? אני לא צופה בטריילרים.
2.
צפיתי בכל ברוקלין 99 בשלושה וחצי שבועות, ואף על פי שהסדרה עצמה לא מדהימה (גם לא גרועה, אבל אתם יודעים - דמויות לא מספיק מפותחות, קוי עלילה רדודים), אנדי סמברג פשוט כל כך מצחיק שהיה שווה לצפות בכולה וכשתהיה עונה 8 אני כנראה אצפה גם בה. ובכל אופן, היום התחיל גרוע כי התעוררתי אל מיגרנה, אז ביליתי משהו כמו ארבע שעות בצפייה בסרטונים של אנדי סמברג. בכל המערכונים של SNL שקיימים ביוטיוב צפיתי כבר פעם, אז היום צפיתי בראיונות, נאום בהרווארד וכל דבר שקשור לסרט פופסטאר. ומצאתי פנינה - החיקוי שלו לג'ון מולייני. עדיין לא התגברתי על זה, זה כל-כך מצחיק.
3.
איך זה שכל חיי, ממש כל יום, רק רציתי כבר להתחתן, ועכשיו, כשאני סוף סוף בשלב שהגיוני לפחות לנסות, אני מתמלאת פחד ולא חושבת על זה?
(גיל 21 מפחיד אותי מאוד מסיבה מסוימת ובאופן כללי אני מרגישה שאני נלחצת)
4.
למה יש בדרום רק מכללות לחינוך??? עד שפיתחתי תיאבון לתואר - אי אפשר ללמוד אותו קרוב לבית כי אני לא רוצה לעשות תעודת הוראה, ואני כן רוצה להתמקד בספרות ובלשנות ותרבות. לא נורא, גם ככה הייתי פשוט נכנסת ללופ מטורף ומפסיקה אחרי שבוע או חודשיים.
5.
כמעט הגבתי שם ואז נזכרתי שאין מה להיכנס למעגל האינסופי של תיעוב ודאגה ומניפולציות רגשיות. אבל אני עדיין כועסת נורא.
6.
תודה להשם מצאתי חצאיות! תדעו לכם שזה הדבר הכי מתסכל ביקום. בקושי קיימות חצאיות שהן גם יפות, גם באורך הנכון, גם בגזרה הנכונה וגם במחיר הגיוני. מצאתי שתיים תוך שבוע, זה הישג נדיר.
7.
השעה כמעט שתיים ואני ערה כי צפיתי יחד עם אחותי בפרק הראשון של שנה בחיים (החידוש של בנות גילמור שעלה בנטפליקס לפני ארבע שנים). דרך אגב, יש הרבה שמועות על עונה שנייה. וזה טוב כי we need answers!
8.
אני לא מתחרטת על ההחלטה שלי. אדם צריך לדעת מתי להתעקש על מה שחשוב לו. כמה כבר אפשר לקבל בהבנה את ההתעלמות המעליבה הזו? אז לא, אני לא אתרוצץ ואוציא כסף וכוחות על מי שלא נמצא שם בשבילי, לכל הפחות ביום ההולדת שלי.
9.
אני חושבת שהסיפור שיעלה בבלוג מחר הוא סיפור טוב. ואני תוהה איך לקדם את הבלוג שלי כי מספר הצפיות יורד.
10.
אל תספרו לאף אחד שאמרתי את זה, אבל לפעמים אן יכולה להיות מתישה.
11.
התחלתי את הספר 'חגיגה נודדת' של ארנסט המינגווי. זה מגניב כי כמה ימים לפני-כן סיימתי את הספר 'ענוג הוא הלילה' של פרנסיס סקוט פיצג'רלד, ושניהם מתרחשים באותן שנים פחות או יותר באותו מקום, והמינגווי כתב על פיצג'רלד בספר הזה. דרך אגב, הסוף של 'ענוג הוא הלילה'? וואו. הייתי פעורת פה. והוא החזיר לי את החשק ללמוד צרפתית. אם כבר ספרים, אני חושבת שהספר 'של עכברים ואנשים' שכתב ג'ון סטיינבק הוא ספר מעולה ביותר, אבל אולי זו רק אני ואהבתי לספרות אמריקאית של שנות השלושים (כבר הזכרתי את 'ענוג הוא הלילה'?)
12.
בילי בילי בילי. את גורמת לי לחשוב שאולי דיכאון זה כן מגניב אחרי הכול.
(זה לא. זה כואב לאללה. אבל מוזיקה תמיד מושכת אותי אליה, וכשאני מאזינה לאלבום שלפחות חצי מהשירים בו עוסקים בדיכאון... וול, אני רק אגיד שטוב שאני עם יד על הדופק ושיש לי גם שירים של טיילור ודולי ושולי רנד.)
אבל תדעו שבילי אייליש לקחה דיכאון מוכר ועשתה ממנו דברים יפים כל כך. כמו כן אני חושבת שIlomilo לא מקבל מספיק הערכה.
13.
יש לי אינסוף שירים שאני צריכה להכיר. לאט לאט אני אגיע לכולם אבל כבר אין לי מקום בפלאפון.

לסיכום (הסיכום לא מקבל נקודה משל עצמו כי רציתי 13 נקודות. 13 הוא מספר המזל של טיילור אז אולי הוא יביא לנו מזל ואכן ביום שישי הקרוב ייצא קליפ לשיר cruel summer, שהוא אומנם לא השיר הכי טוב באלבום אבל הוא בחמישייה הפותחת בהחלט, יחד עם false god, lover, cornelia street וגם death by a thousand cuts. דרך אגב, הביצוע של cornelia street מההופעה בפריז? וואו. וואו וואו וואו.)
אז לסיכום, תרבות הפופ והטראש עדיין שוטפת את חיי בסערה, עוד ועוד גלים נכנסים ושוצפים סביבי, חוץ מזה עשיתי כמה החלטות טובות לאחרונה והצד היצירתי שלי סוף-סוף מראה את פניו, ואומנם השקט והשלווה לא נחים איתי בקלות (רפרנס למאיה אנג'לו רבותיי, כזו אני, משכילה), אבל הם בהחלט מגיעים לבקר לעיתים קרובות ומפתיע אותי כמה אדם יכול לאהוב את עצמו ובכל-זאת להישאר מפוכח.
אם קראתם עד לכאן, אני באמת מעריכה את זה. אני יודעת שמעטים מאוד האנשים שקל להם לעקוב אחרי פטפוטי פופ בלי לפרוש תוך מחשבות מתנשאות או מבולבלות.
לגבי 6בוז
לכי לכתר הקודש, זה מול קופיקס שנסגר
תודי לי אחר כך...
הלכתי, מצאתי שם חצאית אחתריעות.
רוב החצאית שם או ארוכות מדי, או ג'ינס, או צרות נורא (אני בעד להתלבש נוח, לא באנו לכאן כדי לסבול), או עולות יותר מדי כסף. בסוף מצאתי חצאית אחת שאהבתי. אבל שלא ישתמע מכאן שזו אחריותם הבלעדית, ידוע ומפורסם שאני מאוד בררנית בבגדים.
לא סיפרתי לך שפתחו את קופיקס שוב? אומנם הוא נסגר ממש מוקדם כל יום אבל הוא בכל זאת פתוח
הייתי שם ליטרלי לפני יומיים!!! לא ידעתיבוז
וגם הלכתי לקנות חצאיות! יצאתי בשלל רב מאד

קניתי שם שמלה מאד נוחה ורחבה של זויה...
אני חושבת שהייתי שם לפני יומיים גם ריעות.
או ביום ראשון, אני לא לגמרי בטוחה
אז אם ראית שם זוג והבעל עם קביים... זה הייתי אניבוז
לא ראיתי...ריעות.
הייתי עם אימא שלי ושלוש אחיות שלי אז לא נתנו לאנשים אחרים להיכנס עד שנצא כי קורונה וזה
חחחחחבוז
מופרעות
אוווו למה פתאום אני ממש רואה את ליזה שרה את השיר הזה?ריעות.
זו הייתה הלגה? זה היה טיק טוק? Youtube research
מי גאון?ריעות.
באיזה ולוג של דיוויד ליזה נכנסת ושרה שיר שהיא כתבה לו במנגינה של השיר הזה... זו לא בדיוק הלגה אבל זו ליזה כמעט-בדמות של הלגה.
ריעותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתעלה שלכת
1. קוראים ללהקה DNCE
5. למה אז לא ללמוד לא בדרום? לסוע שעה שעתיים ללימודים מרוכזים שהם כמה ימים בשבוע זה בסדר..
12. לפעמים המוזיקה של בילי אייליש לא נשמעת לי מספיק מוזיקלית, את מבינה למה אני מתכוונת?
13. לדעתי cruel summer זה אחד השירים הטובים באלבום ואני אוהבת אותו בטירוף והלייב בפריז באמת היה וואו וואו וואו וגרם לי לרצות להיות בפריז ובהופעה של טיילור דחוף.
עלההההה!! נחמד לראות אותך באינסטה מדי פעםריעות.
יתיש אותי מדי להתמודד גם עם לימודים וגם עם נסיעות...

ממ מבינה מה את אומרת לגבי בילי אייליש. לדעתי החלק הכי טוב בשירים שלה זה המילים (ועל זה צריך להגיד תודה גם לאח שלה, פיניאס). אבל השיר Ilomilo למשל, מכירה? שונה מהאחרים.
תדעי לך שאני בד"כ לא קוראת פה הרבה אבל החלטתי עכשיו כןענבל
בס"ד

קיצור-
2. ג'ייק פרלטה נסיךךך!!
זה מדהים איך סדרה יכולה להיות לא משהו ועדיין שלא תוכלי להפסיק לצפות. אני חושבת שבמובן אירוני כלשהו זה דווקא מה שהופך סדרה לטובה. כמה הצטערתי שנגמרה הסדרה

3. כי כשזה כבר ממש בפתח זה הרבה יותר מלחיץ בד"כ. תנשמי, בע"ה זה יגיע ויהיה הכי טוב בעולם.

4. יש את בן גוריון לא? ומה עם הפתוחה?

6. איפה? גלי לי! אבל לא ארוכות ממש, נורמליות.

7. דיי באמת?? תגידי לי כשיוצא, אני באמת לא הבנתי מה נסגר איתם.

לסיכום, קראתי הכל (טוב על בילי מה שמה רפרפתי, מחילה מראש) ותדעי לך שיש סדרה חדשה בנטפליקס שהיא ממש חמודה וקצת בסטייל של בנות גילמור (עדיין לא שם אבל היא כיפית לצפייה). קוראים לה "מגנוליות מופלאות", תנסי.
ריעות.
2. נכון??? אני רק מסתכלת עליו ומתחילה לצחוק. אבל היי, הסדרה לא נגמרה! תהיה עונה 8

3. תודה. הלוואי

4. בן גוריון ממש רחוקה, זה כמעט שעה וחצי באוטובוס, אפילו ירושלים קרובה יותר... ולא מצאתי באתר של הפתוחה שום תואר שקשור לאנגלית

6. בגולדה ובכתר הקודש, בעיר בה אני גרה. נראה לי שתיהן חלק מרשתות, לא בטוחה איפה יש עוד סניפים

7. לפי מה שהבנתי זה 95% תיאוריות של מעריצים ו5% משהו שהיוצרת של הסדרה אמרה... בכל אופן גם אם יהיה משהו זה לא יהיה בשנה הקרובה לדעתי

קטע לפני יומיים קראתי כתבת ביקורת על הסדרה הזו ואמרו שם שהיא ניסתה להיות בנות גילמור ולא הצליחה 😅 בגדול אני מחכה לעונה חדשה של 9 סדרות וצריכה להתחיל 18 אחרות, כשאסיים עם כולן יכול להיות שאתחיל אותה
Wellרוח סערה
בילי אייליש גאון
השירים שלה אחד אחד, העיבוד(שזה אח שלה בעיקר)
והמילים(שהבנתי שהיא כותבת יחד עם פיניאס)

והשיר bored הוא אחד היפים.
אני מאוד אוהבת אותה, אבל לא מכירה את boredריעות.
אני מכירה את כל השירים שב when we all fall asleep, where do we go ואת רוב השירים ב dont smile at me. חוץ מאלו אני מכירה רק עוד שני שירים.
אממ יהיה מעניין לראות מה היא תעשה בהמשך. אני באמת אוהבת אותה אבל יש לה כמה שירים שנשמעים אותו הדבר. מעניין לדעת אם כשתירגע ההתלהבות של כולם והם לא יוכלו יותר לשאת שירים כבדים, אם היא תצליח ליצור משהו שיהיה היא ועדיין יתפוס אחרים. לא אומרת את זה כדבר רע, היא באמת די מיוחדת, אבל סתם אני מקווה בשבילה שיהיה בסדר אח"כ
ממליצה לך לשמוע, אני אהבתירוח סערהאחרונה
אני מכירה את רובם האמת
אבל לא את כולם

את צודקת, מקווה בשבילה שהיא באמת תצליח להמשיך להוציא מוזיקה טובה,.

מסכימה איתך לגבי השירים שנשמעים דומה
כי זה די הגיוני שלאמן מסוים עם סגנון מסוים יהיו שירים דומים, קשה בד"כ לגוון
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך