מצטרפת למועדוןקו קו
לפני פחות משעה גיליתי שבעלי רואה סרטונים שלא נדע.. לא ממש פורנו אבל דוחה
אנחנו נשואים 3 שנים אז זה לא מוטט אותי האמת למרות שהוא דוס ואוהב את התורה בכל לבבו
אני פשוט מ ר ו ק נ ת.. אוף חשבתי שזה יפסח עלי כל הקטע המסריח הזה
אמרתי לו שאני אסלח לו אבל בפועל כל הגוף שלי רועד ואני מסוחררת
אין לי דמעות אפילו
אגב יש לנו סמרטפון מוגן והכל אבל יש כרטיס זיכרון כנראה
איזה תמימה אני הצילו
אפשר לצמוח מזה?
מזתומרת דוחה??יהודה224
לפרט?קו קו
חייבתי אותו לראות. הייתי חייבת לדעת בדיוק
הוא ממש בכה ליקו קו
אמר שיש לו שריטה לראות פעם במלא זמן.
הוא אמר שהוריד את זה היום ודווקא היינו חמודים ואוהבים השבוע
אוי לבי איתך! איזה כואב!!וואוו
כלומרקו קו
חייבתי אותו לתת לי לראות
😥קו קו
זה גרם לו לשקר לי איזה 10 שקרים בכמה דקות
רק בגלל שאני כזו חכמה עליתי עליו ואני שמחה שגיליתי כך אולי זה לא יקרה שוב
הוא מעולם לא שיקר לייי עד עכשיווווווו (לדבריו)
שחררי.משוטט
כמו לכל אחת שכותבת את זה.
פשוט לשחרר.

כל עוד הוא לא אבא פחות טוב.
בעל פחות טוב.
מאהב פחות טוב.
כל עוד זה לא התמכרות שפוגעת בתפקטד
מה אכפת לך? שחררי.

נכון. חיית בסרט שבעלך מושלם.
איזה קטע. הוא לא.
אף אחד לא

במקום להרוס את הזוגיות.
במקום להפוך אותו לילד שננזף.
בנקום להקטין אותו על טעות. גם אם הטעות חוזרת ותחזור.
פשוט שחררי.

עושה לך רע, למה ראית את זה.נשוי ושחוק
קחי אויר, תתרחקי קצת, תרפי יהיה בסדר
אני לא יודע מה ראה...יהודה224
אבל גם אם היה רואה יותר גרוע ממה שכתבת אני בעד לשחרר מצד אחד, ויותר מזה לתמוך לעודד ולחזק ולקבל אותו ולא לחנך אותו...
ומצד שני לעודד ולבקש אם אפשר שיתחזק...
מה זה אומר לשחרר?קו קו
הוא אמר שיותר לא יסתיר ממני אם יהיה משהו. ושטוב שיש מישהו עכשיו שיודע.
הוא אמר שהוא אוהב רק אותי וזה דוחה גם אותו
מצד אחד אני מבינה אותו ומרחמת על ההתמודדות ומעריכה את הפעמים שהפסיק
מצד שני יוו איך הוא מעיז?? תמיד הזדעזתי מדברים כאלו😪
לא יודעת איך לנחם אותך. קשהכלה נאה
הגברים פה עונים לך בלי רגש. אולי כי הם יודעים שזו מלחמה אבודה. כניראה מנוסים בזה. ה'ישמור.
אז לא. גבר אמיתי צריך לדעת להתגבר!

תסבירי לו מה זה עודה לך. ושיקח את עצמו בידים. יש לך זכות לדרוש להיות נאמן לך גם בעינים ובמחשבה.

לפי הגברים פה זה תרפי תשחררי ואולי תיראי גם את גברים ערומים. אף אחד לא צריך לחנך אף אחד. והכל בסדר. שלום בית ואהבה בלב ונפש.
אל תקראי. רק יכאב לך.
תלכי עם הלב שלך. מותר לך לכאוב. להתאכזב. לבכות. יש לו בעיה. שיבין מה זה עושה לך.
בהצלחה.
תודה♥️קו קו
למשל הוא לא אוהב שאני רואה סדרות (נקיות מאוד לבוש צנוע יחסית) ולמרות שהיה לי משעמם בהנקה בלי לראות משהו הפסקתי. כי זה הפריע לו
והוא רואה גבר ואישה בלי בגדים כי עושה לו משהו שאישה עליונה על הגבר
ולא מרגיע אותי שהוא לא רואה יחסים ולא מוציא זרע באותו זמן ( זה יוצא אחכ לבד מן הסתם)
עצוב לי
הוא שם את הראש שלו עלי עכשיו ואני אוהבת אותו
אבל עצוב לי
למה הוא לא סיפר לי היה לו הזדמנויות
הוא אומר שהוא יכול להתמודד לבד ותמיד אחרי נפילה חודשים הוא לא רואה אבל אוף
אני אגיד את זה אני מרגישה נבגדת כן
מאוכזבת ברמות
כל רגע אני מרגישה אחרתקו קו
סולחת ואחרי שניה מבועתת מאוחזבת פגועה ומה לא
מאוכזבת* אוףקו קו
וואי..... איזה כואב...חדשה ישנה
זה באמת הלם וסטירה לפנים.
שאת בטוחה שהוא תמיד היה איקס ופתאום את מגלה אחרת...
זה ממש מבהיל ומטלטל.
תני לעצמך לתת לכל הרגשות לעלות ולצוף... זה לא קל בכלל בשבילו ובטח שבשבילך.
ואת נשמעת אישה מהממת. כל הכבוד לך!
אני יושבת בשירותים ובוכההההקו קו
בקולי קולות.... לא יודעת כמה זמן
לא מצליחה להפסיק
הוא בסלון.. שומע
אני מרגישה תמימה ומטומטמת
אוף. איך כואב לי איתך....חדשה ישנה
ממש נגעת לי בלב.
ואת לא תמימה ומטומטמת, את אישה שהיה לה אמון מלא בבעלה ומשהו שם נסדק, אז זה שובר ומרסק.
בא לי לבכות איתך. אל תשברי. זה ניסיון קשה ותעברו אותוכלה נאה
יקח זמן אבל תעברו.
חיבוק, את מהממתאין עתיד
הלב בוכה איתך⁦♥️⁩
יואוווו כמה שטויות בטונות....יהודה224
אף אחד לא אומר את מה שאמרת....
אני מכיר סיפור מקרוב מאד של גבר שנפל בסרטים שכאלה ושיתף את אישתו מתוך בחירה והיא בחוכמתה הרבה עודדה אותו ותמכה בו ונתנה בו אמון ובהחלט הבינה שאין שום קשר בין זה לזוגיות שלה איתו וזה העיף אותו מהמקומות האלה וזה לא קרה פעם אחת, זה קרה יותר..
אם היא תשמע לעצות המטופשות שלך היא עלולה לחרב את השלום בית שלהם, העצות שלך "אולי" מתאימות ללפני 20 שנה, תעשי עדכון גרסא...
והייתי בקשר עם ת"ח גדול שבנו בכורו גם נפל בזה (בתור אדם ירא שמיים) ובא לפניו וסיפר לו על זה ובמקום לנזוף בו ולחנך אותו תמך בו ופתח לו ליקוטי מוהרן ועודד אותו!
עצותייך הן עצות מהבטן לא מהראש, צריך לדעת לעשות דברים נכונים ולא לפגוע בבן הזוג לחינם במקומות שלא צריך
תחשוב מה שבא לך!כלה נאה
מזה תעברי הלאה??
מזה אל תתיחסי??
מהי כלב שלו?
נהנה מאחרת ובא במקרה הטוב לאישתו.

היא אישתו שכואב לה ופגועה!
והוא חייב לדעת את זה.
ולמה לו יש זכות לבקש ממנה לא לראות סרטים?
גם לה יש זכות.
ושיכניס טוב טוב לראש שכל פעם שהוא נופל זה מזיק לזוגיות. וכן. גבר שלא שומר על העינים פוגע בזוגיות.
ותגיד כמה שאתה רוצה שלא.
ושמעתי את זה מגברים דווקא.

מצטערת אבל אתם בלי טיפת רגש. בשביל אישה זו בגידה! בגידה באמון. נהנה מאישה אחרת..

וזה לא בותר שהיא יכולה לתמוך בו בהמשך.
עכשיו הוא צריך להבין מה עשה לאישתו!
יאללה תמשיכייהודה224
תגרמי לה להרוס את הבית!!!!
כנראה לא למדת הבנת הנקרא.
אמרתי לפעול ברגישות במקום למעוך את הזוגיות עם העצות שלך לרומם אותה! לתת צ'אנס לשב לתת לו את המקום שלו להבין לבד ולעשות שינוי עם עצמו
לא את תשני אותו, תגרמי לו לרצות להשתנות!
מותר לה להפגע ולהצטער זה הכי לגיטימי בעולם השאלה היא אם היא צריכה ל"הראות לו מהזה"... או לדעת לנווט את זה למקום שבונה.
בסך הכל נשמע ממנה שהוא בן אדם טוב וזה בהחלט עניין שלו עם ה' היא לא מחנכת שלו.
מתייג את @JASMINאולי היא תוכל להסביר את זה ברור ממני...
שום להרוס בית.כלה נאה
תאשים בבקשה את אותם גברים בהרס של הבית שלהם.

אתה אומר הבנת הנקרא?
תקרא שוב. מותר לה לבכות ולכעוס. כן מותר!
ושידע שזה מכאיב לה.
זה שלב ראשון. לעבד את מה שקרה.
אתה לא אישה. ולא תבין. כמו שאתה אומר שאישה לא תבין את היצר הזה. עברתי את זה ויודעת מה היא מרגישה.
ומה רצית. שבמצב הלם ברגעים קשים היא תעבור הלאה?
גם אם תגידו לה את זה כולם זה לא יעזור.
מפה מהמשבר הזה הם יגיעו להבנות והידברות. אבל רק אחרי שהיא תתאושש. והוא יבין מה עשה לה.
אני לא מאמינה איזה קטעJASMIN

בדיוק באתי לכתוב הודעה שתומכת בתגובה שלך )) הזוייי

כן , זה כואב רצח, שאני גיליתי בזמנו דבר כזה רציתי לרצוח אותו פשוט כך!!!!

בוא לא ניתמם, אבל חשוב עם כל הכאב לקחת מזה מנוף ולא להשבר... זה עבודה שלו תכלס. 

האישה היא לא שוטרת ולא בלש...יש עוד בית וילדים לנהל...

ולפותחת השרשור תאמיני לי שהוא מרגיש חראאא בכל פעם, זה חוסר רגשי שלו. נכון לא בסדר אבל זה שלו, אנסה לכתוב שוב מוצש, כי אוטוטו שבת אצלנו נכנסת...

חחחח תמשיכי בבקשה!נשוי ושחוק
במה הצחקתי אותך?כלה נאה
הנה מישהי שבאמת לא מבינה כלום בעולם שלנוחדר בריחה

או שאת מרושעת

או שעברת בחיים שלך דברים כלכך לא נעימים, שבגלל זה את כותבת ככה.

אעדיף לחשוב את האפשרות השניה.

שהשם יתן לך לב ורוח.

נכון. אני מרשעת!כלה נאה
תמשיך לברוח לחדר בריחה שלך ותשתוק.
מבינה כבר לאן אתה בורח.
ואני מבינה דבר אחד..שיש יצר הרע נורמלי או חולי!כלה נאה
יצר הרע תתגברו!
בחולי.. תטפלו!
ואל תאשימו את אף בבקשה.
גם גנב ורוצח או שיכור לא עושה את זה סתם. יש טיפול. ממליצה לך.
ובטוחה גם שאתה הוא "רק להיום" או בהמשך " רק למחר" לך לטיפול.
את צודקת.משוטט
יש יצר הרע שצריך להתגבר עליו.
ואף אחד לא אשם. רק הגבר שנופל לשם.

אז למה את משליכה את זה על עצמך- "הוא רואה מישהי אחרת במקומי". ?
זה פשוט לא נכון ונובע מחוסר הבנה של איך שזה משפיע על הגוף.
פורנו במהותו לא נועד להראות גוף יפה כזה או אחר.
הוא נועד להבעיר אש כדי להגיע לסיפוק מהיר וזהו

זה לא מהווה תחליף לאישה אמיתית. זה פשוט דלק חולני לתאוות הגוף המיידית.

לכן גם לא צריך לקחת את זה למקום הזוגי.
זה פשוט לא נובע מהמקום הזה

למה כי זה משליך גם על בן אדם לחברו!כלה נאה
ותספרו למישהו אחר שלא.
הרי אמרת עכשיו שזה בשביל להדליק אש ולפרוק. תדליק אש מאישתך ולא מאחרת!
תגידו גם לגוון.

ושמעתי כבר מנשים שעברו את זה. זה פוגע בנשואים. בקדושה ודופק את השכל. מותר לה לדרוש שבעלה לא יהיה שם. וכן יש גברים משווים. אחת לא הבינה למהה בעלה התעורר שהוא רוצה שתרזה ועוד שטויות עד שגילת איפה הוא.

קשה לכם להבין? לא נורא. רק גבר עם רגש יבין מה אני מדברת.
חוץ מזה שאין אין ואין קשר של בעל שרואה ונהנה רק מאישתו לבעל שמבלה מכל אישה. ולי לא משנה אם היא במסך או במציאות ושניהם גם לא אותה שפה. או היא אילמת והוא חירש. לא מעניין. זה פוגע בי וזהו!

ושוב אומרת. לגבר היצר שלו לראות. יופי.
אם אישתו של אחד כזה היצר שלה לשפוך את הלב או לצחוק מידי פעם לגבר אחר?
תסכים??
היא לא עושה כלום. אפילו לא נפגשת איתו. רק מהמסך. זה מין פורקן כזה כי היא נמצאת בלא יודעת מה.
אומרת לך שאת בעלי ועוד הרבה זה יפוצץ.
וזכותו ומותר לו לדרוש את זה. נאמנות.

לדרוש תמיד אפשרמשוטט
השאלה מה נכון להם כזוג.
להתפוצץ? יוביל לפיצוץ. להכיל ולהתמודד יחד? יוביל אותם למקום טוב יותר.

זה לא שאני לא מבין את הפגיעה.
אבל כשיורדים לשורש העניין ומבינים שבאמת אין פה תחליף. וזה יושב על מקום אחר לגמרי בנפש אז אפשר להתייחס לזה אחרת.
אפשר להבין את המצב אחרת ולפעול אחרת.

(אף אחד לא אומר שזה דבר חיובי. השאלה היא רק איך מתייחסים לזה)

ואין ספק שאת פשוט לא מצליחה להבין איך זה עובד לכן את משווה את זה לצחוק עם גבר אחר.

לא אמרתי לה להתפוצץ. להכות אותו או להעיף אותו.כלה נאה
אני כן בעד שידע שאני ממש לא מוכנה לזה.
ואני עזרתי לבעלי לצאת גם מדבר כזה וגם מתקופת דיכאון. אז ממש אני לא בעד לעשות טרור.
אבל נורמלי לתת לאישה לבכות ולכעוס על זה. ולא לומר לה אל תתיחסי ועברי הלאה.
במיוחד בהתחלה.
ואם אתה יכול לדרוש ממנה להיות מלאך בשיא הפגיעה. תדרוש גם מהגבר להיות מלאך ולא לפול.
אותו הדבר.
על כל מעשה משלמים.
הוא לא פה.משוטט
היא כן.
רגשות צריך להביע.
אבל צריך גם להתגבר עליהם בשלב כזה או אחר ולהתמודד בהגיון.
להציף את הרגש, לתת לו להשתלט, זה מתכון לפיצוצים.
חוק מספר אחד בזוגיות- לנשום עמוק, להרגע ואז לדבר בנחת על הדברים.
תיקרא את התגובה הראשונה שעניתי להכלה נאה
אמרתי לה שמותר לה להביע את הרגש והאכזבה וגם להתאבל על התמימות.
מה הבעיה במה שאמרתי?
זה שלב ראשון.
להדחיק רגשות זה לא הפיתרון.
חיוך וחיבוק לא יעודדו אותו להפסיק. צריך גם זעזוע. דיבור לעכל ואחר כך להתאחד!
כן. אני משווה את זה למה שאמרתי.כלה נאה
כי זה לא צריך לפגוע בבעל שאני רק שופכת את הלב למישהו. אני לא משווה וגם לא מכירה אותו זה ישאר בהתכתבות.
רואה את זה אותו הדבר.
כל אחד והחוסר והבעיות והיצר שלו.
לכלה נאה יש לב זהב!מופאסה
פה אני מכשפה 🙄 מזל שבעלי חושב כמוך.כלה נאה
ממש כואב לי בכאב שלךאון17
כי קשה לנחם מישהי שהתנפצה לה הבועה בפנים..בטוחה ששמת אותו גבוה בסולם הכבוד שלך
אבל תדעי לך שמעטים הגברים שלא נופלים בזה , והתקשורת דואגת שיהיו פיתויים בכל מקום .
תנסי לראות אותו כאדם בכל זאת ותעריכי את הדברים שכן צלח בהם ..
אל תתמקדי על הרגשת הבגידה כי לגברים היצר הזה לא כמו של אישה - חמור בכל מקרה אבל יש היבטים שונים בהתייחסות של גבר על מראות כאלו לבין אישה..

שולחת חיבוקים💓
מה שהייתי עושהLia

הייתי אומרת לו שפעם הבאה יקרא לי ונראה ביחד....

ושמעכשיו גם אני אראה כמה סדרות שבא לי עד הודעה חדשה. אם הוא רוצה, שיצטרף.

אהבתי חח כי רק ככה אולי יבינו.כלה נאה
לצערי אני לא חושבת שהדבריםגם זה יעבור!
האלה כואבים לגברים כמו שהם כואבים לנשים.
נשים מרגישות נבגדות וגברים רואים את זה פורקן.. אומרת כדי שלא תצטערי אם בעלך יזרום איתך עם ההצעה..
הנה, תקראי את התגובות של הגברים ותקלטי את הראש.
הלוואי שאני טועה.
צוחקת. ממש בעלי יתן לי ליראות גבר אחר חחכלה נאה
כמה מסרים אישיים קבלת על ההודעה הזאת?מופאסה
שואלת שאלה כנה:אוהבת טבע
אני לראשונה פה בפורומים התוודעתי שזה כזה ענין קשה ומטלטל לנשים. ואני באמת שואלת למה?
נשואה באושר רב לבעלי, כן, גם הוא נופל לפעמים (פעם יותר, היום כמעט ולא) ואף פעם לא עשיתי מזה עסק . אולי אני הדפוקה?
מה הקשר בין הנפילות הרוחניות שלו אלי?
באמת באמת שואלת. מנסה להבין את הראש הנשי הזה...
מצטרפת לשאלה.Lia

יותר מזה, אולי תציעי לו שבמקום שיסתכל על אחרות יסתכל עלייך?

למה שלא תדברו על הפנטזיות אחד של השני? גם אם זה לא בר ביצוע, עצם הפתיחות, ההבנה והדיבור על זה, ואפילו לצחוק על זה- זה מרפא ברמות.

ואם יש פנטזיה שאפשר לממש, למה לא?!?

קחי את זה בקלות... גבר זה גבר, אין גבר בעולם שלא חושב על אחרות, הוא פשוט לא מספר. אלא אם כן הוא הבבא סאלי..

לא אכפת לך שבעלך יסתכל על נשיםחדשה ישנה
חשופות? (ובטח שהן יהיו גם יותר יפות, מושכות וחתיכות ממני או מאישה ממוצעת אחרת)

קודם כל לי מאוווווד חשוב יראת שמים. גם אם זה קרה לפני החתונה זה יכאיב לי מאוד, כי זה מוריד מהקדושה.. לא יודעת איך להסביר את זה, זה משפשף את הנפש ושורט אותה לראות מראות לא צנועים שלא בטהרה .
ודבר שני, מצד האישה , אישה רוצה להרגיש הכי מיוחדת, הכי מקודשת ומובדלת לבעלה, ולא שיהנה מאחרות, אם גבר נהנה מיופי של אישה אחרת זה כאילו הוא משתמש בה, כי התבוננות זה סוג של שימוש בדברים מסויימים (גם לצפות בקולנוע צריך לשלם, כי עצם הצפייה היא השימוש). מה גם שזה פוגע כאילו 'אני לא מספיק מעניינת אותך שאתה הולך לראות אחרות?'
קיצור, מקווה שהובנתי .
מצחיק שצריך להסביר את זה בכלל. ועוד לאישה.כלה נאה
לכי תדעי. אולי זה גבר ששואל בתור אישה.
חחח.. אני חושבת שזה תלוי סגנון,חדשה ישנה
למשל אישה דתית, הגבולות יהיו יותר מצומצמים , אישה חילונית תהיה קנאית בדברים יותר קיצוניים. ובאמצע יש כמובן את כל הסגנונות. נניח, לי , שאני דוסית ממש, יפריע לי שבעלי ידסקס עם משהי, לגעת באישה אחרת אין בכלל מה לדבררר.
אצל אישה חילונית חופשי חיבוקים ונשיקות עם חברים וגיסות , מה שיפריע לאישה שיהיה מגע יותר אינטימי.
אז לא! אני אולטרא דוסית!אוהבת טבע
מבטיחה לך שלא! אני אישה אמיתית!אוהבת טבע
ובאמת אף םעם לא שאלתי על זה. רק קראתי ולא הבנתי. עד שאזרתי אומץ...
אז אני עונה לך כי אני באמת מנסה להבין.אוהבת טבע
חשוב לי יראת שמיים. ודאי! אבל לא אני האחראית על הרא"ש שלו. די לי לדאוג לשלי....
אז מה? במסגרת היראת שמיים אולי גם אעקוב אם עושה שלוש תפילות במנין? מניח תפילין? שומר שבת על דקדוקיה?
תארי לך שבעלי ייגיב בצורה כזאת אם נניח נפלתי קצת בצניעות? (בכוונה אומרת צניעות, כי איכשהוא זה המקביל לשמירת הברית אצל הגברים)
לי הנסיונות שלי, לו הנסיונות שלו. ברור שאם הוא רוצה להתחזק- אני איתו! בדיוק כמו שאני איתו בכל התחזקות או נפילה בכל נושא שבעולם!
ולענין החשיפה לבנות אחרות, אולי פה ההבדל?
לא מרגישה, וגם הוא לא חושב, שהם הרבה יוצר יפות ממני...ההיפך, כספים היה מסתכל לפעמים על תמונות היה אומר לי:בקלות אני מדמיין אותך כאן - קצת איפור, שיער, וצלם טוב...(ואני בארור מסכימה איתו )
אז ברור שזה לא המצב האידאלי. ואכן מיד כשאמר שהוא רוצה לעבוד על זה - יצאנו לדרך משותפת. אבל אף פעם לא הרגשתי שזה מוריד ממני. או מתחרה איתי. ובטח ובטח שזה לא תפקיד שלי לעמוד עליו עם גרזן נכונה לכל מעידה...
הבנת קצת את הראש שלי? הוא לא הגיוני?
מנסה להבין את הלך החשיבה של רוב הנשים... מרגישות שזה מוריד מכן?
אז ככהקו קו
כמו שאמרתי ראיתי את הסרטון והבחורה ממש לא יפה ממני גם בפנים בגוף הכל. מצד אחד מנחם מצד שני מזעזע.
כי
1. אם יש לך פנזיה אז למה לעשות איסור? הייתי שמחה לנסות איתך
( הוא אומר שזה סטיה שקורת לו פעם ב והוא שונא את זה ולא רוצה להפוך אותי שלדבריו אני הדבר הכי טהור ולערבב עם הסטייה שלו לדבריו
הסברתי לו שזה טעות כי אם הייה הבבא סאלי אולי באמת לו היית צריך את זה אבל אם יש לך פנטזיות מה שנקרה. בשביל מה אני פה? 😞
2. בעלי שומר עיניים ובאמת משתדל לא להסתכל על נשים אבל כאילו בדברים פחות חמורים אתה שומר ובגועל נפש לא? זה שובר לי את האמון והערכה כלפיו
לדבריו הנפילות זה שקר והאמת היא הרצון שלו לחיות בטהרה וכו אבל עדיין?
3. אני מריצה בראש את מה שראה ואני מתה. לא נרדמת
למרות שבשכל אני יודעת שזה לא קשור ישירות אלי או על חשבוני.

גם לי שאלה אוהבת טבע
לא מזיז לך שבעלך יראה דברים כאלה בכלל
ועוד מסתיר את זה? מבחינתו שלא הייתי יודעת בחיים
הוא שונא את זה נלחם כל פעם ואחרי כמה חודשים נופל.
השקר לו היה מפריע לך (וברור שישקר כי לא ירצה שאדע על זה)?
אולי בעלך לא רוצה להיות גדול הדור אולי הוא לא מתיימר להיות צדיק( הוא אף פעם לא קרא לעצמו צדיק אבל)
אבל אפילו אם היה מחלל שבת ומסתיר ממני הייתי נשברת
אפילו כביכול שזה בינו לה'
מה אומרת?
קודם כל, כאישה לאישה, שכאובה מכל סיבה אשר תיהיהאוהבת טבע
ליבי איתך! באמת! מרגישה את הכאב שלך!
אנסה לענות לך, אולי יעזור לך אפילו...
אז ככה:
בעלי חרדי ממש! ממש! השאיפות שלו, וברור לי בעז"ה שהוא יגשים אותם, הם גבוהות מאוד! מאוד מאוד!
אמממה אנחנו בני אדם, וככאלה, אנחנו נופלים. וכידוע לך ולי - הנסיון הכי קשה לגברים- זה שמירת עיניים והברית. ושלא תטעי! כשהתחתנו בעלי היה מוריד את המשקפיים ברחוב! כן! ברמה זאת! אז אנסה לענות לך לפי הסדר:
1 - זה בדיוק הענין! שכשהנושא הזה הוא בטאבו, וכ"כ רגיש, וכל נפילה שלו זה ממש בגידה בך(כמו שאני מבינה מקריאה פה בפורום). אז בטח שיסתיר ממך! ובטח שלא "ישתמש" בך למילוי התאוות שלו, אני ממש לא יודעת על מה מדובר, אבל אין כמעט שום איסור בהלכה בענינים האלה... באמת למה שלא יעשה את זה איתך?
אדרבה, זה המקום והזמן... יכול להיות שאין ביניכם מספיק פתיחות בנושא?
2 - גם בעלי שומר עיניים מאוד! ואם נופל, אז זה ככה ברשת, אבל אני לא גבר ואני לא מבינה את היצר הזה ולא יודעת להגיד לך מה יותר קשה לשמור ממה. ואם אני נופלת נניח בחצאית קצרה אבל שומרת ממש על פתח צוואר. אז אולי הוא גם יגיד לי : מה , כ"כ קשה לשמור גם על זה?
אנחנו לא באמת מבינות את הראש שלהם, את הקשיים שלהם. ומבחינתי, זה קושי רוחני כמו כל קושי אחר שיש לי או לו - משתדלים לעזור אחד לשני ל*בקשתו*
3 - ממש באסה ולא מגיע לך להרגיש ככה! באמת!❤

אז תקשיבי, בעלי מעולם!!!! לא שיקר לי לא בנושא הזה ולא בשום נושא אחר!!! ולמה לא שיקר לי? כי הנושא הזה ביננו בפתיחות מלאה ובזרימה. (נדירה, אני מבינה לפי הפורום פה)
אני חושבת שאם באמת בפנים בפנים את לא מרגישה שזה בא על חשבונך - אז זוהי נפילה רוחנית, נכון גדולה, נכון במצווה שהיא בסיס היהדות, אבל למה זה הופך מלחמה שלך נגדו?
למה לא לצאת לדרך משותפת כדי לתקן את זה? וזה קשההההההההההההה להם כ"כ! ויש עוד נפילות בדרך! אבל גם בנפילות שלו - אני איתו ( רוב הפעמים ממש לא היה לי בא לראות, אז פשוט לא הסתכלתי איתו)
דווקא אם את אומרת שהוא צדיק וכואב לו הנפילה, אז עוד יותר -( גם בעלי נכנס אח"כ לדכאון מזה)איפה המקום שלך כאן כאישה לחזק ולתמוך? מה? בהתמודדות הזו, שהיא הקשה מכולם, הוא צריך להיות לבד?
אני לא באה להמעיט בשום קושי של כל אישה ואישה פה בפורום וודאי לא בשלך! כמו שזה נשמע, זוהי באמת חוויה מטלטלת מאוד! רק מביאה את נקודת המבט שלי...
ושולחת לך כוחות!
וואו, לא יכולה להפסיק לכתוב😆אוהבת טבע
רק רוצה להגיד שעברנו ביחד דרך מטורפתתתת בנושא! הוא הלך לSA אם את מכירה. ולמאמן אישי. ומתפלל על זה כל יום ויום. ולומדים ומתחזקים ביחד. אבל אף םעם זה לא היה הוא נגדי. אלא שתינו במלחמה נכד הנפילות. וגם - רק כשהוא רצה להפסיק עם זה.
איזה כיף לשמוע שהוא רוצה לשנותאון17
את זה ולא להיתקע במצב הזה..
נכון! ב"ה!!😁אוהבת טבע
אבל גם אצל הפותחת זה נשמע כך, לכן חבל לי...
..קו קו
זה מעניין מה שאת אומרת באיזה שהוא מקום אני הייתי רוצה להיות כמוך אולי זה תלוי גם באופי.
אבל אם יהיה לו יצר לראות פרונוגרפיה את פשוט תאפשרי לו? בלי למנוע ממנו. או למשל יספר לך שראה לא תתעצהץבני למוות ממנו
הוא רוצה להיות צדיק אז למה הוא נופל בזה למה?
איך אני צריכה להמשיך
אגב זה לא שאנחנו לא פתוחים אבל הוא רוצה לעשות הכל בקדושה וטהרה ולא לערבב את הסטייה שלו כדבריו ביננו ותמיד חשבתי שהוא כל כך פשוט כזה שאין לו פנטזיות בכלל וואי וואי
קודם כל אני מעריכה מאוד את הפתיחות שלך לשמוע דיעות אחרות!אוהבת טבע
אז ככה:
היה לו גם יצר לראות פורנו, קרה! התלהבתי - לא! אבל זה המקום בו הוא היה נמצא... כאב לי עליו? - כן!
זה קשור אלי? - לא! זה ענין שלו מול אלוקים!!!! ותמיד ידעתי מה הוא רואה והכל... אף פעם זה לא היה בהסתרה.
את בעצם אומרת : אני איתך, אישה אוהבת, רק עד גבול מסוים. כלומר, אם היצר והמצב הרגשי שלך יפיל אותך לפורנו, אז זהו - שם תתמודד לבד! אני כבר לא אשתך(כביכול) ...
"הוא רוצה להיות צדיק אז למה הוא נופל בזה" - את ב א מ ת שואלת??? כי זה היצר החזק הזה!!! חזק יותר מכל דבר בעולם!!! את יודעת כמה פעמים אני החלטתי שממחר אני כך וכך ולא עמדתי בזה?(שלא לדבר על שמירת הברית שזה קשה פי אלך מכל מצווה אחרת)
כתבת פה באחד התשובות לגבי הסליחה שלך אליו. איך את קשורה בדיוק? גם כשהוא נופל בלשוה"ר הוא בא לבקש ממך סליחה? (סליחה על הבוטות והקיצוניות. ברור שזה לא כמו שמירת הברית, רק לצורך ההמחשה)
אחרי נפילות כאלה מה שהיה אצלנו - זה הרבה תפילה, התבודדות, מקווה אולי, מה הקשר אלי? זה עבירות שלו מול אלוקים, הוא זה שנתן לו יצר חזק כזה והוא ישפוט אותו.
מוסיפה פה נקודה נוספת לגבי הקטע האחרון, מקווה שזה בסדר לפורום פתוח:
תקשיבי, אם לא מממשים את ה"סטיות" עם בן הזוג, אז ודאי שיותר קל לחפש במקומות אחרים. קצת צרם לי שהכל נעשה בקדושה ןטהרה. מימוש פנטזיות ממש לא סותרות קדושה!!!!!! ההיפך, יש לו חלום? פנטזיה? תבצעו יחד! - זה !!!!!!!! רצון ה'.
תקשיבי, דווקא בגלל שנשמע שבעלך באמת בחור צדיק עם רצונות קדושים. עוד יותר כואב לי! אני מדמיינת שכל נפילה של בעלי היתה גוררת גם דרמה כזאת מולי, והתנצלויות ובכי וסולחת לא סולחת... וואו! זה נשמע לי ממש לא הוגן!
כמו שהבנתי בין השורות, זה ממש קשה לו הנפילה, הוא מאוכזב, מתבאס מעצמו, מרגיש מגושם וטמא... ואז את פותחת גם מערכה נגדו....לא יודעת- בראש שלי כ"כ אין קשר אליך!
אוף, נראה לי יצא מבולבל ואני כ"כ רוצה להסביר את עצמי טוב. ..

תודה שאת כותבתקו קו
זה באמת מרפא לשמוע את הצד הזה
אבל לפחות הוא לא שיקר לך והסצער ממך זה אוכל אותי
וכן כעסתי אבל גם חיבקתי ועודדתי אל תדאגי ולא ברוגז ולא כלום אבל לא יודעת להסביר לך זה אוכל אותי
כי כמו שאמרתי זה אבסורד שהוא לא רוצה לעשות עם אישתו דברים כאלה אבל לראות כן?
כנראה הוא מרגיש שזה הצד החוטא שלו ולא מתחבר לו עם קדושה ושכינה וכו. מהזכרונות שלו בתור נער.
לדבריו מהחתונה למשך שנה וחצי הוא היה נקי לגמרי ומאז נפל כבר כמה פעמים.

אגב גם בגידה עם אישה אחרת זה יצר וכו ולמה זה כן ישבור אותך?

תודה אני כל כך מנסה לשאוב ממך נחמה שהמצב לא מזעזע כל כך. תודה
וואו!! לא יודעת אם במצב הרגשי שלך הייתי ככה קשובה כמוך!אוהבת טבע
שאפו לך!
עם יד על הלב - אתגרת אותי עם השאלה על בגידה פיזית עם אישה אחרת. ב"ה אנחנו ממש ממש לא שם! אבל בטוח אני אשב לברר עם עצמי - גם אותי מענין מה ההבדל בתוככי..(אולי שם אני ניהיית כמו כל בנות הפורום?)
שוב אדגיש שהוא לא שיקר לי בדיוק בגלל כל מה שכתבתי לעיל. כשאני באה בגישה כזו - למה לו לשקר?
ומודה שאם היה משקר לי על כל נושא שבעולם הייתי נפגעת מאוד! מעצם השקר! אז מבינה אותך...
אז תצאו עכשיו למסע משותף! ביחד! עכשיו, משהוסרו המסיכות ונתגלו השקרים אתם ביחד במאבק הזה לשמירת הברית!
זה יהיה מסע ארוך! ממש לא סטטי- רצוף עליות וירידות. אבל זה יהיה של שתיכם ביחד!! ואין מה להסתיר!!
מבטיחה לך שתצאי מחוזקים מזה מאוד זוגית, והסיכויים שלו להשאר נקי באמת קפצו זה עתה עשרות מונים!!!
ותעשי לי טובה ! שבו לברר טוב טוב את ענין יחסי האישות ביניכם! דחוף!
לא יכולה לפרט פה כ"כ....
מעריכה אותך מאוד!❤
תודה לך!קו קו
מסכימה ומסכימה
מאמינה שהזמן יעזור לנו
מקווה לטוב
לגבי השורה האחרונהאוהבת טבע
תשמחי שיש לו פנטזיות והוא לא פשוט כזה....
זה הכיף והענין! זה ממש מעלה ולא חסרון!!!!!
נראה לי הגישה לנושא הזה קצת פחות מדויקת אצלכם. לא?
כנראה צודקתקו קו
אולי באמת נקח את זה למקום טוב של צמיחה כל כך מקווה
אוהבים אותוחדר בריחה

זה לא על מוריד ממני או לאכלה נאה
רואה בזה נאמנות. בעל נאמן שמסתכל במקומות אנטימים רק של אישתו. ולא נהנה מאחרת ובא אלי. הרגשה של ניצול.
ואז מה אם הוא אוהב אותי. אין קשר.
ואז מה אם אני יפה. להיפך זה פוגע יותר. כי מה אני לא מספיקה לך??
מה חסר לך?
אני שומרת את העינים והראש רק אליך. רוצה שיהיה הדדי.
חוץ מזה שזה מוריד ממנו מאוד. לא יכולה להעריך בעל כזה. זה לא כמו שלא התפלל היום. זה ליכלוך וטומאה בראש. זה מחשבות לא נקיות.

את אומרת שיש לך קושי בצניעות. ולא רוצה שיעיר לך. אז באמת למה שתעירי לו.
וכן. בעלי קנאי גדול. בתחילת הנשואים על בגדים צמודים לא ויתר לי. כיבדתי והשתדלתי. ועוד שטויות. פאה התחנן שאוריד. עשיתי את זה. בתחילה היה קשה אחר כך רציתי בזה. והכי עצבן אותי בהתחלה שהוריד לי את הפאה והיה מסתכל על מישהי שעברה פאה צועקת. היום מאוד משתדל.
אז למה אני צריכה לכבד ולשמח אותו והוא לא יכול להתגבר?
מסכימה וגם לאלורייל

כתבת מצוין, אגב אני שיניתי ניק שלא יעלו כי היה לי שם אמיתי בפורום. והגבתי לפוסט הזה כבר

אבל כן מה שכתבת זה בדיוק הבעיה והכאב של הנשים שבעל שלהן נופל בדבר הזה, זה לא נפילה שלו מול

הקב"ה אלא מולנו בלבד. וכן אנחנו נשים נאמנות שלא מפלרטטות ובטח לא רואות שום צורך להביט בגבר חשוף, זה לא עושה לנו את זה. בגלל זה יכולה להבין את כאבך..

אבל דווקא מאחת שעברה את זה אני אומרת לך בכל לשון של בקשה שבכי, להיכנס לדיכאון ועוד... זה רק יפיל 

את הנישואין שלכם. תגידי לו מה את מרגישה כמה זה הכאיב, אבל שזה יסתיים שם.. 

אל תחקרי יותר זה סתם יסב לך כאב לב. תסמכי עליו שאם זה הגבר שהתחתנת איתו, גבר טוב ונאמן

הוא יידע איך לטפל בזה, ותאמיני לי שהוא גם סובל ונגעל מעצמו שניה לאחר הנפילה, כי איזה גבר

הוא אם קשה לו לשלוט בעצמו מול נשים במחשב? אבל תתני לו כוח שהוא כן מסוגל והוא כן יירא שמיים,

זה ירים גם אותך וגם אותו לגבהים חדשים בנישואין.

צודקת. סומכת עליו. זה היה לפני כמה שניםכלה נאה
עברנו את זה ב"ה.
אז, לא היה לי את מי לשאול ועם מי להתייעץ.
וגם לא כמו שנשים עושות כאן.

זה היה להתמודד לבד ואפילו חברות לא שיתפתי. כי לא רציתי להוריד לו את הערך בעיני אנשים.
לכן חושבת כמה חשוב היום להדריך את הכלות מה יכול לצפות להן ואיך להתמודד.

הקשר שלנו חזק. מאחלת לכל זוג.
אולי דווקא בגלל הקשיים שעוברים ומצליחים לקום ביחד.
אני גם מרגישה כמוך... גם אני תוהה ליבעוז וענווה!
אז תקראי את כל השרשור😅אוהבת טבע
הסוף הבנתי איך עובד הראש הזה...
ושאפו לך! לדעתי זה מראה הרבה עליכם כזוג...
אני באותו סיפור שלך😪בסוף יהיה שמח
לפני כמה חודשים כשהייתי בחודש תשיעי (ילד ראשון) בעלי סיפר לי שגם הוא ראה כאלה דברים. הוא סיפר אחרי שאמרתי לו שיש לי הרגשה חזקה שהוא מתרחק ממני ועושה משהו מאחורי הגב שלי... התגובה שלי הייתה נוראית! אני לא זוכרת מה צעקתי ובכיתי שם אבל מאז השתנו לי החיים זה פשוט מוטט לי את כל העולם פשוטו כמשמעו. אני ישמע לכולכם נורא מגזימה וסתומה אבל מאז אני בטראומה. התינוקת שלי עכשיו בת 4 חודשים כבר ועוד לא יצאתי מזה בכלל. בהתחלה ניסיתי להעביר את זה ולהתרומם אבל פשוט לא הצלחתי. הגעתי למצב שהיו רגעים שלא רציתי לחיות יותר. וזה בגלל שניסיתי להגיד לעצמי שאני סתם קנאית ולהתעלם מהתחושות שלי ועוד יותר מזה להמשיך לחיות איתו ולנגוע בו שזה דבר שהרס אותי עוד יותר. אני מציעה לך לא להקשיב בשום אופן למה שאומרים לך פה 'תעבירי שחררי בלה בלה' וללכת לטפל בעצמך. כמובן יכול להיות שאת לא צריכה טיפול ויכולה לצאת מזה לבד אבל תלכי עם הלב שלך תמידד ואל תתבישי במה שאת מרגישה. בכל מקרה לכל מי שכותב שתגובה נוראית למעשים כאלה זה לא נורמאלי תדעו ששלושה יועצים זוגיים ומטפלת רגשית שהיינו ועדיין בקשר איתם אמרו שהתגובה שלי בריאה ואני יכולה להסביר למי שרוצה מה אשה יכולה להרגיש כשבעלה עושה דברים כאלה
את אלופה, ואני מעריצה אותך על האומץ לקום ולטפל ברגשות שלךה' אלוקינו
ולטפל בעצמך , ולהיות גאה בזה , ובתגובה שלך. מעריכה אותך ותומכת בך מאוד.
תודה על השיתוף!קו קו
גם בעלי אמר שהוא לא בעד להדחיק את הרגשות..
אני מבינה אותך ברמות אם בהריון ראשון חודש תשיעי הייתי מגלה זה היה גומר עלי
אבל עכשיו אני מקבלת את זה אחרת אחרי שקראתי דברים השתניתי( ואחרי 3 שנות נישואין ושני ילדים)
אבל
זה עדיין מזעזע אותי
אני פשוט מנסה להבין את הצד שלו מסכן

אחרי שיצאתי מהשירותים(כשבכיתי) דיברנו קצת וקצת הכאבתי לו מרוב תסכול והוא שאל אם היית מתחתנת איתו אם הייתי יודעת שיפול אמרתי לא. ושאל פעם שניה ועניתי לא ( שקר)
הוא כל כך בכה את לא מבינה ושאל פעם שלישית מתוך בכי וואי לא עמדתי בזה אמרתי לו שכן .
שאחרי שאני מכירה אותו ואת כל כללותו ברור שהייתי מתחתנת איתו
ואז סלחתי לו
ואחרי שניה שוב הלב שלי כמעט מתפוצץ איך הוא עשה את זה
איך הוא מעיז לחבק אותי אחרי זה
ועדיין אני מנסה לראות את הצד שלו
זה נטו תאווה וקשה להתגבר על זה
ושוב אוף זה מזעזע חח שיגעתי את עצמי
וגםקו קו
יש לך תובנות מהטיפול והכל איך בסוף יהיה שמח?
אשמח ממש ותיהיה חזקה בעלך אוהב אותך זה רק תאווה מפגרת ומקוללת
ימח שמה אמן
אני הולכת לתקתק את הביתקו קו
כי הלילה כנראה לא אצליח לישון. ולא לאכול. ואני מניקה..
אני עדיין באמצע הטיפול. חיה את זה יומיום...בסוף יהיה שמח
אולי זה ישמע מוגזם אבל אני אצל ההורים שלי עכשיו. כשאני בבית הכל נהיה גרוע יותר וכל הזכרונות... מה שקרה לנו זה סוג של הקש ששבר את גב הגמל כי גם ככה התחתנתי ילדה בת 18 ועברתי הדרכת כלות מזעזעת והאמנתי לכל מילה של המדריכה ולקחתי את העבירות שלו על עצמי... ואחרי שילדתי הייתי בפאניקה מטורפת על התינוקת שלי וכששאלו אותי למה עניתי שבלהיות אשה טובה לבעלי נכשלתי אז לפחות שאהיה אמא טובה. עכשיו אני גם משתקמת או מנסה להשתכם מהדעות העקומות של ההדרכה וגם מהייאוש והרתיעה הנוראה מזוגיות. והכל יהיה שמח כי אני מאמינה שה מוביל אותי בדרך הזאת כדי לגדול. אני יודעת שאני אגדל מזה גם אם זה לא נראה
וואוו. נכנסת למשבר רציני. בע"ה שתעברו אותו מהר.כלה נאה
וואי וואיקו קו
כל כך צעירה. הגיוני לגמרי לגמרי
אולי תשתפי מה אמרו בהדרכת כלות שילמדו מזה אחרות.
מה שבטוח זה לא אשמתך בכלל. ברור.
אני כבר התבגרתי כדי לדעת שזה לא אשמתי דבר כזה
וליבי איתך. יהיה בסדר
צריך להבין את הראש הגברי כדי לסלוח
איפה בעלך הסיפור? מדברים?
עכשיו אני מבינה ויודעת שזה לא אשמתי. לגמרי לא!בסוף יהיה שמח
ובהדרכת כלות אמרו לי שהתפקיד העיקרי של האשה בנישואין זה להציל את בעלה מהחטא, שאלתי אותה מה הכוונה איך? אז היא ענתה יש לך גוף? אמרתי כן.. "מצויין". והיא תיארה לי מה גודל העבירה של זרע לבטלה ואמרה לי שאני צריכה להענות לכל הפנטזיות שלו ולהיות זמינה לו תמיד בלי להגיד לו לא. לא אמרה לי מילה על זה שגמאני אמורה להנות איכשהו בסיטואציה אלא זאת המצווה והשליחות הקדושה שלי.. בקיצור לא אפרט יותר אבל יצאתי עם הכנה להיות סוג של שפחת מין. בעלי נוראא נורא מצטער הוא ממש שבור ונלחם עליי בכל הכח. הוא מוכן לעשות הכל כדי שנחזור להיות יחד. אני מבינה את הראש הגברי אבל הוא גורם לי לגועל אז לא יודעת אם זה עוזר...
המדריכת כלות הזאת מפגרתקו קו
אסור שתמשיך להדריך תתלונני עליה זה דיני נפשות בעיני
בעלך דווקא פחות בעייתי. מסכן . זה גם בגלל ההדרכה המעוותת הזאת.
לא מאמעץינה שיש מדריכות כאלה היא מבוגרת? חרדית?
כלומר בגלל ההדרכה הזאתקו קו
יצאת כל כך פגועה ופצועה
זה עיוות לך את המצעאות.
זה לא אשמתך
בעלך אוהב אותך ואהב אותך ושנא את עצמו כשנפל. זה לא אשמתך
את מלכה
את עוד תביני את זה
ואת צודקתבסוף יהיה שמח
הדרכת כלות זה אחד הדברים החשובים לנישואים תקינים. במיוחד כשמתחתנים צעירים ותמימים, באים כמו כלי ריק ומה שהמדריכה אומרת לך את מאמינה לה ולא חושבת אפילו על לחלוק על מה שהיא אומרת.
אוייי ה ירחם.יהודה224
איזה עיוות ה' ירחם וישמור איזו מדריכת כלות זו?????
ה' נותן לנו עשרת מונים מידה טובה ממה שאת בתור אישה נותנת לבעלך נותן חיים בריאות כסף וכ"ו
וגם שאדם חוטא ויורד לשאול תחתיות יש דרך חזרה על ידי התשובה אז למה לא להדבק במידותיו של ה ולסלוח ולהעביר, למה החוסר יכולת הזה לסלוח???
לא מדובר פה על בגידה עם מישהיא אחרת מדובר שיש אדם שכל הגיהנם הזה זמין לו בכיס בקלות וכן זה קשה עד בלתי אפשרי להיות חזק ברמה של לא להכשל כלל
ורק תחשבי מה היה קורה איתך אם ה'היה מתנהג איתך כמו שאת מתנהגת אליו...
זה לא בשליטתיבסוף יהיה שמח
אני ניסיתי לסלוח ואני סולחת לו. זה כבר מצב של טראומה. המטפלת שעוזרת לי אמרה שזה יכול לקרות במצבים כרלה במיוחד כשיש לי מטען מודחק שאני מנסה להתעלם ממנו אבל בתכלס אין לנפש שלי את הכלים והיכולת הכלה בשבילו. אני חברה ממש ממש טובה של בעלי ואנחנו מדברים בנעימות ובהערכה אבל כשזה מגיע לענינים שהם זוגיים או רומנטיים אני מתקפלת ורועדת. אני מנותקת ממנו מבפנים. בשכל אני מבינה שצריך לסלוח ושהבנאדם ממרר בבכי ומבקש סליחה אבל זה כמו שמישהו לקח סכין ודקר את חבר שלו והוא נפל וגוסס על הרצפה ואז ההוא עם הסכין קולט את הטעות ואומר סליחה לא ידעתי שסכין פוצע אני מתנצל, בבקשה קום ובא איתי הביתה.. גם עם החבר מת לקום הוא לא יכול הוא פצוע. הנפש שלי נפצעה (לא רק מהגילוי שהוא צפה בתוכן כזה. גם מעוד דברים שהדחקתי מלפני, כמו ההדרכת כלות שדרך אגב המדריכה תיארה לי גברים כמו חיות מין. או דברים שקרו לנו לפני, האמון שלנו היה מאוד דפוק כבר לפני זה. הקטע עם האינטרנט היה הקש ששבר את גב הגמל) זה לא שאני בוחרת להעניש אותו לאף אחת לו כיף להיות במצב של פירוד.
כואבקו קו
זה מיקל מידי לדעתייהודה224
מכיר כמה פוסט טראומתיים קשים שלפעמים מטופלים בקנאביס ובכדורים פיסיכאטריים...
ונראה לי שאת קצת עושה הנחות לעצמך, כאילו אפסו סיכוייך לחיות עם גבר טוב חיים טובים וכל הגברים הם חיות מין כמו שתיארה לך המדריכת כלות וכ"ו... את צריכה לקום לנער את האפר ולהמשיך הלאה, בסוף יבואו ימים שתגידי לעצמך למה לא עשיתי את זה מוקדם יותר.... וחבל.
ואם בעלך אדם טוב והוא אוהב אותך ואת אותו פשוט תחליטי שמתחילים מחדש ותעשי מעשה,במקום לשבת ולתרץ לעצמך תירוצים...
(אני לא כותב את הדברים לא ממקום של שפיטה ח"ו אלא ממקום שרוצה לעזור, מבקש לקחת את הדברים למקום הנכון)
אוף הדרכה מזעזעת!!!זית1
מה זה השטויות האלה, מתי חזרנו לימי הביניים???????
בבקשה כשתמצאי את הכוחות, תתלונני על המדריכה הזו, היא הורסת המון בתים בישראל.
(אם העולם הבא שלה חשוב לה היא חייבת להפסיק להדריך.
אני רק חושבת על כל הבתים שהוקמו עם ההדרכה שלה עוברת בי צמרמורת בכל הגוף.)
כמה עיוות!!
במקומך הייתי עוברת הדרכה נוספת כחלק מתיקון הטראומה. (למרות שנראה שאת יודעת הכל.)
גם אני קיבלתי הדרכה כזאתכלה נאה
וזה מה ששבר אותי. כי מה חסר לך??
עשיתי הכל ..ואני גם יפה אז למה?
לא יודעת איך מדריכות היום. אבל ליפני 22 שנה זה מה שהיה. וגם אני התחתנתי בגיל 18.
זה מה שמעצבן אותי בעולם החרדיLia

שבנות מגיעות לגיל נישואין כל כך תמימות. אין להן מושג מה זה גבר וחושבות שכמה פגישות עם מדריכת כלות ילמד אותה הכל.

אני חושבת שדווקא אנשים שחיים בתוך העולם, רואים, שומעים דברים.. בלי בושה ובלי התחסדות - מגיעים עם הרבה יותר כלים לחיים. פשוט בעולם החרדי משתיקים את הבעיות ולכן זה נראה כאילו שהדרך הזו הכי נכונה וטובה לנישואים.

אני ממש נגד זה. ממש נגד כמה פגישות ויאללה מתחתנים. הפתיחות בין בני זוג צריכה להיות הרבה לפני הנישואין.

ואם כבר חרדים, למה שאמא של הכלה לא תשב ותדבר איתה בפתיחות? בלי בושה! הכל! הרי יש לה ניסיון ואין מי שרוצה בטובת הבת שלה יותר ממנה. דיי לסמוך על כל מיני מדריכות "חסודות"... 

צריך לשים לזה סוף. לעורר את כל התמימות הזו (לפחות לפני שמתחילים לצאת לדייטים) ולקבל שיעור מיני נרחב! א' ב' של זוגיות. אין לי מילים לתאר כמה אני שומעת על בנות צנועות וחסודות שנפגשות אחרי החתונה עם מושגים של פורנוגרפיה ומאבדות את השפיות. 

בזמנים כאלה אני כל כך מודה לאלוקים שלא הביא אותי למשפחה חרדית. עדיף לעשות את הדרך להתחזקות לבד מתוך הג'יפה של העולם ולא לחיות בתוך בועה.

יש לך סטיגמה מאד לא נכונה על חרדים...יהודה224
את טועה בגדול...
החיות האלה מתנהגות קצת יותר תבוני ממה שאת חושבת... את צריכה ללמוד זואולגיה...זה חיות מהנקרות ביותר בטבע
אני אמנם לא חרדיתLia

אבל באתי מבית דתי ויש לי משפחה קרובה חרדית. אני מכירה קצת. קצת הרבה.

אז לא את החרדים הנכונים...יהודה224
זה שקר וטעות גסה
את מכירה קצתשירוש16
ממש טיפה.

איך את לוקחת על עצמך בפורום פתוח להכיל את הידע המועט שיש לך על כל המגזר החרדי?
איך?

1. בנות בעולם החרדי לא מגיעות לחתונה כל כך תמימות כמו פעם. ופעם אני מדברת גם על לפני 5 שנים. היום זה אחרת...

2. פגישות ויאללה מתחתנים זה דרך חיים שמתחילה מגיל אפס. זה חינוך מסוים. וכמו שאת לא רוצה שמיהו יגיד לך שדרכך אינה נכונה בגלל שזה נראה בעיניו זר ומנוכר כך את לא יכולה להגיד זאת עליהם ועל דרכם.

3. זוגות נשואים מתמודדים שנים עם בעיות שונות של פתיחות ורמות שונות של תקשורת נכונה. גם כאלה שיצאו שנים לפני החתונה. אז לא הכל אפשר לפתור לפני הנישואים.

4. לא כל אמא מרגישה בנוח לפתוח את הנושא מול הבת שלה. יעידו על כך מלא שירשורים פה בפורום על הנושא. ולא, לא כולן חרדיות שפוחדות לפתוח את הנושא מול הבת או הבן. זה נושא רגיש שמצריך ידע ורגישות כדי לדעת איך להעביר אותו לדור הבא בצורה נכונה.
לא בדיוק. גם בחרדים יש פתוחים יותר ויש שסגורים יותרכלה נאה
ההדרכה באמת הייתה גרועה ביותר.
יש תמימות. היום ניראה לי פחות.
אני לא באתי מבית חסידי חנוק. ובכל זאת הייתי תמימה.

אני חושבת שיש נשים לא חרדיות שיכולות לקחת את זה קשה והן יצאו עם לפני החתונה שנה ויותר.
שמעתי גם על חילוניות שהשתוללו. אחת שברה לבעלה את הפלאפון כשגילתה מה הוא רואה.

ליה. אני לא באה מבית ממש חרדיבסוף יהיה שמח
ההורים שלי בעלי תשובה, וזה לא שהייתי תמימה נורא בקשר למיניות, אני גדלתי בסביבה של נערות בסיכון. היתה לי תקופה בנערות שקצת נחלשתי רוחנית בעיקר מבפנים, אמנם בחיים שלי לא דיברתי עם גברים ובעלי הוא הראשון שפגשתי אפילו בשידוכים, ותתפלאי שאצל חילונים ראיתי זוגות מאווודדד גרועים (מבחינת נאמנות) וזה מה שחיזק אותי להיות דתית יותר. המדריכת כלות שאמרה לי את זה היא לא מהאלה החרדיות הדוסיות היא נחשבת ליותר פתוחה ודרך אגב שתי מדריכות אמרו לי את אותן דעות זוועה. ודווקא מדריכה דוסית דוסית אידיש שהלכתי אליה אמרה לי דברים מדהימים בלי שום הפחדות ואיומים אני יכולה להגיד לך את שמה אם את רוצה (הייתי אצל 3 מדריכות)
בדיוק. את תעברי את זה.כלה נאה
לי לקח חצי שנה. אבל לבד.
דיברנו המון.
אבל הייתי אטומה. לא הצלחתי לחייך. הוא קיבל אישה קפואה בהלם. לא השתלם לו. בטוחה. וכל זה לא קרה הרבה. היה במשבר וראה כמה סרטים. וגם שקניתי פלאפון והתלבטתי איזו חסימה לעשות. ומה גילתי. מה אי אפשר לסמוך עליך אפילו כמה ימים?
ותביני יש לו פלאפון כשר פשוט רק לשיחות. הוא לא רוצה שיהיה לו סמרטפון אפילו חסום.
בקיצור דיברנו הוצאתי כל מה שבלב. עד שנימאס לי לדבר על זה ונגמר. הוציא אותי לבית מלון. ניסה התחנן שאני יצא מהבועה. היה קשה.
היום אני מאמינה לו. סיכמתי איתו שאם הוא רוצה ליראות שיעדכן ואני יראה גם.. האמת שלא מסוגלת גם אם יסכים. זה מגעיל.
אין מצב שיסכים לי לראות איתוקו קו
הוא כל כך מתבייש בזה ונגעל מעצמו.
בסיוטים שלי לא הייתי מאמינה ( טוב אולי בסיוטים כן..)
הוא נשבע שלא יראה יותר בחיים עד יום מותו
למה אין אפוטרופוס למה? ( מה זה בכלל)
מענין אותי לדעתבסוף יהיה שמח
היום את מרגישה אליו את אותה קרבה כמו פעם? את מאמינה בו? פתוחה אליו רגשית? יש לך פלאשבקים ורגעים שבהם את נופלת לתחושת הפגיעה? כמובן אם מתאים לך לשתף. כי לי יש רגעים שאני לא מבינה איך אצא מזה ובא לי לדעת שאפשר
גיליתי רק היוםקו קו
אז עדיין לא מעכלת
מרגישה קרבה באופן מוזר יותר אבל פתאום גם פחות
מאמינה בו ופתוחה אבל יש פלשבקים ופתאום אני שוב נופלת לתחושת בגידה אבל מאמינה שנעבור את זה
אני יכולה לעדכן אותך בהמשך
אני יודעת שהוא יותר מסכן ממני גם חוטא ושונא את זה וגם פגע בהכי יקר לו
פגועה? כן
יש מחילה? כן
ומקווה שבזכות זה נתחבר יותר מתמיד
מקווה לחזור לבטוח בו להאמין לו לסמוך עליו מקווה ומתפללת
עדיין מבולבלת
מקווה שהוא ישתף אותי אם יבוא לו תאווה ולא יסתיר ממני כמו שהבטיח
אנחנו צריכות לשמוח שהתחתנו עם בעל שיש לו יצר לפחות. גם טוב
מקווה שתחזרו להיות ביחד באהבת אמת
וואו איזה צדיקהבסוף יהיה שמח
כמה תקווה יש במילים שלך! הלוואי עלי... מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ובאמת שתזכו לצמוח מהמשבר!
מרגישה קירבה ואפילו יותרכלה נאה
אז היה קשה לי להפתח רגשית. כי פתאום היה צף מה שראיתי. הייתי קפואה בלי לרצות.

היום רק כשאנחנו מדברים על נושא כזה אני חוטפת עצבים עובר תוך חצי שעה 🙄
וזה לא קורה הרבה.

אני מאינה בו בכללי. אם יהיה לו סמרטפון אפילו מוגן. לא יודעת? אולי יחשוש יותר. מרגישה כאילו כבדהו וחשדהו.
למרות שיש לנו מחשב בבית עם חסימה של אתרוג. נייד אני לא מסכימה. סריטה שלי כי אפשר לפרוץ בקלות אן להתחבר לאחרים.
גם לילדים אני חוששת. לא רק לו.

בקיצור דיברנו הרבה. הוא הסביר שממש לא התכוון ולא יודע איך הגיע לשם. רצה לראות חדשות והיה כתוב שם משהו ולחץ והיה שם את כל מה שראיתי. וממש לא התכוון לחפש את זה.

אצלך זה ממש משבר. מקווה שתעברי אותו מהר. זה יכול להיות גם עם דכאון אחרי לידה. או שזה הוביל אותך לדיכאון. ניראה לי שאת צריכה יותר פסיכולוגית מיועצת זוגית.
ואם לא תצליחי להתגבר ממליצה על טיפול תרופתי שיעזור לך לקום מהר. ❤

קראתי הכל בעיון ואומר את דעתי מנסיוני..דנוור

אני חושב שכל אחת מגיבה בהתאם למה שמקובע לה בראש, וכל אחת שונה ולכן אין פה מה להתווכח, אם כי אני הכי הזדהיתי עם מה שאוהבת טבע אמרה.

ולגבי, אני נשוי כבר כמה שנים טובות ואני ואשתי אוהבים אהבה עזההה, וגם אני נופל לפעמים.. ואשתי בהתחלה כשסיפרתי לה גם הייתה כזה בשוק אבל עם הזמן היא הבינה שאין קשר אפי' לא טיפה בין זה לבין האהבה שלי אליה או היחסים ביננו ושזה נטו צורך גברי או יצר איך שתקראי לזה, ומאז שהיא שינתה גישה במח וראתה שזה לא מפריע לכלום, אין לה שום בעיה עם זה, ולהיפך כשאנחנו אסורים והיא רואה שקשה לי היא אומרת לי אולי .... מבחינתה כל מה שקשור ביני לבין אלוקים זה לא עסק שלה, ובגלל שזה לא קשור ליחסים ביננו אז זה לא מפריעה לה בכלל!! ולכן אני לא צריך לשקר ולא להסתיר שזה הכי גרוע.

אז אני לא יודע לומר לך איך משנים פאזה בראש, ואם בכלל את יכולה או שזה תלוי באופי.. אני רק יכול לומר לך שאשתי שינתה גישה בענין, והיום במקום שנהיה גרושים או מרוחקים או בטיפולים , אנחנו אוהבים ונהנים מהחייםם וכל אחד רגוע ולא צריך לשקר ולהסתיר.

אז אולי תישבי ותחשבי טוב, מה בדיוק מפריע לך בזה..? ואם זה דת.. תשאירי את זה לו ולאלוקים, ואם זה הפחד שהן יותר יפות והוא פחות ירצה אותך וכדו' האמיני לי כגבר, אין כזה דבר...!!! אני רוצה את אשתי יותר מכל אחת שאני אראה, ויש הפרש עצום בין העולם האמיתי לפנטזי ולכן אין כל חשש שזה ישפיע על הקשר שלכם ולכן מקסימום תרחמי עליו ותנסי לעזור לו אבל חלילה לא להרוס את הקשר ביניכם.. (אגב גם לגבי אמון זה לא ממש פגיעה כי הוא הסתיר כדי שלא  תיבהלי ולא תגיבי טוב.. הוא פחד מזה ולא רצה להרוס)

מסכימה עם הכלקו קו
ושאלה:
האם יש לך איך להסביר לי למה הוא ראה את זה?
מה חסר לי ?אני לא פחות יפה
אז למה? אם אפשר להסביר דבר כזה בכלל
למה לעשות משהו אסור במקום בהיתר? זה יותר מושך? מילא זה היה פורנו אולי שם הכל נוצץ יותר אבל לא
מה זה מספק לו?
ומי אמר שלא יפול ביותר גרוע
אני באמת שואלת כדי להבין כדי להרגע
האם יש סיכוי שלא יפול יותר או שהוא חי באשליות? האם יש סיכוי שהוא ישתף אותי ולא ישקר יותר אם יקרה
סליחה שאני שוב מתערבת 🙈אוהבת טבע
פשוט לא נרדמת, אז משוטטת כאן..
את ההסבר ללמה הוא עושה את זה- אשאיר לגברים. לא נרא ה לי נצליח אי פעם להבין את הדחף החזק והחולה הזה שלהם...
האם יש סיכוי שהוא לא יפול יותר?- הלואי! אם הוא מלאך אז כן, אם הוא בנא אז לא כ"כ... ולא אומרת לך כדי להחליש, ההיפך! שתדעי מה הולך להיות ותבואי מוכנה וחזקה!
האם יש סיכוי שהוא ישתף אותי ולא ישקר ? - תלוי אך ורק ורק ורק בך!!!!!!!!!
אז מה לעשותקו קו
לשכח מהכל ומחר כאילו לא קרה כלום?
אני לא מכיר את הרקע שלכם בחיי זוגיות..דנוור

אבל בגדול יעזור אם תפני אליו ותשאלי אותו אם משהו חסר לו ביחסים, אם יש משהו שהיה רוצה לנסות לגוון וכדו', הגיוון חשוב מאוד אחרי כמה שנים צריך ליצור ענין ביחסים ולא סתם לעשות על יבש, תגרמי לו לרצות להנות, והכי חשוב תלמדי להנות בעצמך וזה כבר יגרום לו להנות, בגדול זה דבר שיכול לעזור וגם לשחרר ולהבין שזה לא בהכרח קשור לקשר ביניכם.

אין כזה דבר, הלואי היינו מוחקים מהנפש דברים כ"כאוהבת טבע
בקלות....
להגיד לך מה לעשות ממש אני לא יכולה, פשוט זה לא מוגדר לי בראש, זה דרך החיים הטבעית שלי וכפועל יוצא - המעשים.
גם לא נכון להגיד למישו מה לעשות. כל אחד והאופי שלו, הכלים שניתנו לו, הכוחות...
אני רק שיתפתי אותך בקו המחשבה שלי, אם התחברת אליו - תפנימי אותו טוב טוב בפנים - בטוחה שהמעשים שייעשו לאחר מכן יהיו מושפעים מזה..את תרגישי לבד.
וכמו שהתרשמתי ממך בין השורות יש לך את זה!
עוד נקודה חשובה שאנחנו הגענו אליה אחרי הרבה שנים וכשלונות:
תמיד חיפשנו את הדרך/השיטה המנצחת שסוף סוף תשמור עליו נקי לגמרי! לעולם ועד! ונחשי מה? - לא מצאנו!!! אז אחרי תיסכולים רבים פשוט הבנו שזוהי לא המטרה! כלומר, ברור שהוא וגם אני הייתי רוצה בשבילו שזה כן יהיה מוחלט, אבל זה חזק ממנו ויש כשלונות ונפילות.
וגם את זה אלוקים יודע! הוא זה שנתן לו כזה יצר חזק שאפילו השיטות הכי מוצלחות לא עובדות עליו.. אז מה שנשאר לנו זה להתמקד בדרך - הצלחת לשמור כמה חודשים - ואו!!! בטוח יש לזה רושם בשמיים!!! וכן על זה הדרך...
(עכשיו כשכותבת, אז אני חושבת שאולי זה רעיון לדרך מעשית אחת שהייתי עושה, כי את ההרצאה הנ"ל הייתי אומרת לו כ"כ הרבה פעמים.. פשוט לעודד ולחזק ולתמוך..)
אציין משו חשוב:
יש כן שיטה אחת שגרמה וגורמת להרבה אנשים כן להיות נקיים לחלוטין !!! בהרבה הרבה עבודה קשה , דם ויזע. אבל עובדת! - S.A.- תבררי על זה.
אבל - היא ממש ממש לא מתאימה לכל אחד. אצלנו לא עבד בכלל. צריך אופי מסוים שמתחבר לזה. אולי אצלכם יעבוד?הלואי בשבילכם!❤
אוהבת טבעקו קו
שאבין אם אין אינטרנט בבית אז איך רואים?
לא יודעת באמתאוהבת טבע
אצלנו יש. בעקרון הוא חסום מאוד. אבל יש תקופות שקשה לו - אז פותח יותר את החסימות...
ולהזכירך, אני לא בתפקיד הגננת/שוטרת/מפקחת רוחנית בבית
אם יחליט אי פעם שהוא רוצה לזרוק כלאוהבת טבע
מכשיר בעל יכולת קליטה של אינטרנט מהבית - כנראה נעשה את זה.
(זה יהיה לי קשה מאוד!🙄)
יאלה, הולכת לישון. תיהיי חזקה!אוהבת טבע
בעז"ה עוד כמה שנים תסתכלי אחורה ותראי כמה היום הזה היווה אבן דרך וציון מפנה בזוגיות שלכם!!! לטוב יותר!
תודה♥️♥️קו קו
זה כמו שתגידי לי כשקשה לי אני יושבת עם ידיד על כוס קפהכלה נאה
והוא ישתוק. כי הוא לא השוטר או מפקח רוחני שלי.
פותח חסימה ואת שותקת?
בא. יש לך אישה. תצלם אותה איך שבא לך ותיראה במחשב כל היום. למה לא??
מא אגיד לך. אולי הוא באמת חולה וצריך לרחם עליו.
לא היה לי נעים לקרוא את הנימה מבין השורות 😕אוהבת טבע
אני יודעת שהגישה שלי קצת מהפכנית בנושא! הבנתי את זה לעצמי עוד כשהתחלתי לקרוא פה בפורומים על דברים כאלה, וממש ממש לא התחברתי לתגובות של רוב מהנשים פה. אז שתקתי וזהו, אבל אתמול עזר לי אומץ ואמרתי : אני חייבת לדבר את הנושא עד הסוף...
אז הגיוני שזה לא מתאים לכל אחת.
מה שכן, זוהי דרך שעובדת ומביאה תוצאות - הן רוחניות והן זוגיות. גם הדרך בה את נוקטת מביאה לשם? - מצוין!
אז ההני להכריז פה לכל נשות ישראל על שתי צורות התמודדות עם הנושא, ושכל אחת תבחר למה היא הכי מתחברת.
ולענינו,כן, אני באמת חושבת שאני לא אחראית על הרוחניות של בעלי היקר! בשום שלב בחיים לא חתמתי אל אפוטרופוס עליו. ואם הוא פותח את החסימה, לא אני זו ש"נותנת" לו לפתוח או לא. כי , קטע, אבל הוא אדם בוגר מעל גיל 18 עם שיקול דעת ומערכת יחסים מול אלוקים שיכול לבחור לבד.
ואני ממש לא רוצה ואין לי ענין כזה שהוא לא יסתכל או יפתח חסימה ב*שבילי*, כי אני לא מרשה. יסגור חסימה, לא יסגור חסימה, יסתכל, לא יסתכל - כל זה שלו מול אלוקים ואני תמיד נכונה לעזרה ועידוד!
אני מאוד מעריך את הגישה שלךמופאסה
אנחנו גם נוהגים כך.
גם לא פעם ספרנו אחד לשני על הנפילות וההתמודדויות.
זאת גישה שיכולה לעבוד רק אם אתם חברים טובים מכילים וכנים אחד עם השני.
(אחרת עדיף להסתיר )
תודה!אוהבת טבע
נכון. יש לנו חברות חזקה ומיוחדת מאוד הרבה מעל ומעבר לזוגיות רגילה.
לכן, היה חשוב לי להביע את דעתי ולהראות שאפשר גם אחרת, אולי גם עוד זוגות יזכו לחוות את הזוגיות בצורה קרובה ואוהבת כזו.
ואם שיניתי ולו לאישה אחת במעט את צורת החשיבה על הנושא - דייני!
פה את טועה. אני לא אחראית על הרוחניות שלוכלה נאה
אבל מותר לי להיות אחראית על נאמנות.
ואם לאישה מרגיש שזה חוסר בנאמנות כלפיה. תגידי לה בכח שלא?

למה קשה להבין שאני לא מעוניינת לחיות עם בעל שפוזל ונהנה מנשים אחרות??
מה כבר ביקשתי שיקטוף לי את הירח?. באמת לא מבינה.
הו סוף סוף הבנתי את ההבדלאוהבת טבע
הבנתי אותך. את רואה בזה חוסר נאמנות, ואני רואה בזה נפילה רוחנית- כמו כל נפילה בכל מצווה אחרת.
אז כנראה לא נסכים אחת עם השניה לעולם. אבל עזר לי להבין למה אני חריגה כ"כ...
תודה!
תודה כלה נאה
לא מדובר פה על אדם מכור.יהודה224
מדובר על נפילה חד פעמית... צריך פרופורציות...
ממש לא חד פעמיאוהבת טבע
אני לא יודעת אם מכור ממש . אבל גם לא חד פעמי - תקרא שוב...
ובכל אופן, לא יזיק לפותחת לקבל פרופורציות ומימד על היקף הבעיה.
וגם אם לא מכור, אף אחד לא יכול להבטיח לה שלא ייפול שוב!
אם זו נפילה אחת לכמה חודשים בעיני זה נפילה חד פעמית..יהודה224
נניח.אוהבת טבע
ואתה יכול להבטיח לפותחת שזה לא יקרה שוב?
לא. אבל זה לא נכון שחד פעמי זה דבר שקרה פעם אחת ולא יקרה שוביהודה224
...
לא. תזרמי עם הלב שלך עד שתרגישי שאת יכולה להתגבר.כלה נאה
כי אם לא יהיה לך את שלב "האבל" זה יתפוצץ מאוחר יותר.
רק אל תמשכי את זה הרבה זמן. אם זה מוגזם לכי לטיפול. למרות שממה שנשמע ממך את תצליחי להתגבר
יש ויש סיכוי שלא יפול! אלא אם הוא מכור שזה בגדר חולהכלה נאה
אנסה כמה שאוכל..דנוור

למה הוא רואה את שואלת..

אממממ כי הוא גבר, ויש לו משהו שבוער בו כל הזמן, וככה זה רוב הגברים, וזה לא שכל הגברים רואים כי לא לכולם יש אמצעים ולא מכירים וכו' אבל תני לי להמר שלפחות 70% מהגברים שיש להם איזה שהוא אפשרות לראות פורנו הם רואים (כולל חרדים ממש שיש להם אפשרות!)

מה חסר לך? כלוםםםםםםםםםםםםם!!!! את לא פחות יפה ואולי פי מאה יותר.. אבל אחרי כמה שנים תמיד מגיע הרגש הזה של הלהרגיש עוד.. ואם מספיק לו לראות אז זה מצויין יש כאלו שהולכים למקומות גרועים יותר.

ממש להסביר אי אפשר אבל תאמיני לגברים שאומרים לך שזה לא בגלל שאת לא טובה ושזה באמת יצר כזה גברי שלא תמיד אנחנו חזקים ושולטים בו לצערינו (כמובן שהחובה שלנו היא לעבוד על זה וכו'..)

(לא הבנתי, זה לא פורנו? מזתומרת מילא היה פורנו?)

אפחד לא אמר שהוא לא יפול ביותר גרוע אבל דווקא אם את לא מראה לו שאת אנטי ואת משחררת שיעשה מה שהוא חושב אז הוא יתכן יסתפק בזה, אם תגרמי לו להסתיר אז יש יותר סיכוי שהוא יפול למקומות יותר קשים

אממממ אני מאמין שבתקופה הקרובה הוא לא יראה שוב אבל במשבר הראשון ביניכם או ברגע של קושי אישי שלו או סתם דיכדוך הוא ירצה לפרוק ככה אני מעריך אבל אי אפשר לדעת. מה שבטוח זה שלדעתי זה לא הדרך להניע אותו..

אה. הבנתי בדיוק כמו שחשבתיכלה נאה
אתה אומר שאחרי כמה שנים מרגיש שצריך להרגיש עוד. ויש הולכים למקומות אסורים.
אז זה כן בגלל שהאישה שלכם כבר לא מספיקה!
ומזה בדיוק הפגיעה שלנו.
מי שטוב לו ומסופק באישתו יפנה את כל כולו רק אליה. תפסיקו לספר לעצמכם סיפורים!
יש מצב שאת רק חושבת שאת יודעת ומבינה בהכל..דנוור

ובעצם את לא..?! 

אז זהו שאת לא יכולה להבין מה זה גברים כמו שאנחנו לא מבינים מה זה נשים, ואל תגידי לי מה אני מרגיש ומאיפה זה נובע.. 

ואגב המשפט האחרון שלך מממש מעיד על תמימות ובורות. סורי.

לעניות דעתי,הנחש המקסים
אציע עקרון של הנחה שהיא מתאימה לכל סיטואציה בחיים שגורמת לנו להסתכל על האדם האחר בחוסר שפיטה וההבנה של האחר.
כמובן שיש רגשות לפעמים של כעס/אכזבה וכו' עם זאת זה לא עם האדם עצמו אלא עם *ההתנהגות* שלו!.
*וחשוב מאוד להפריד בין האדם לבין ההתנהגות שלו.*
*ולכל התנהגות יש כוונה חיובית*

לדוגמא במצב שלך:.
שאלת למה בעלך עושה את זה ?

הרצון הפנימי והעמוק הוא שהוא רוצה להרגיש זה עונג/אהבה/פריקה וכו' שכל התחושות האלה גורמות לו בסופו של דבר להרגיש את טוב.(זה כוונה החיובית שלו)
וע"י הצפיה וההסתכלות בדברים האלה נוצרת עוררות מינית וזה גורם לו לתחושה טובה.ולפעמים גם לפריקה של שז"ל...(שזה בעצם כוונה חיובית שלו אבל *המעשה* ממש אינו רצוי לכן צריך למצוא דברים אחרים שיגרמו לו להרגיש את התחושות האלה בצורה קדושה וטהורה ואין ספק)
לכן חשוב להקדים לך את ההקדמות האלה שאולי תנסי להבין מה עומק מאחרוי הדברים הללו (שאין ספק שהדברים האלה לא טובים וראויים עם זאת שמבינים אותם בנפש השברים קצת מקבלים הסתכלות שונה ומבינים קצת את האחר ולא דנים אותו עד שמגיעים באמת למקומו)
*כמובן שזה לא כל הדברים אבל כמה נקודות שיכולות קצת לשפוך אור...*

יש דבר כזה שנקרא 'מים גנובים ימתקו' מכירה את האימרה??

לפעמים עצם האתגר שאסור ועוברים את הגבול זה גם גורם לרגש מסויים שדוחף אותך לסקרנות לא בריאה לפעמים.

לכן,את יכולה להיות הכי טובה! והכי יפה! והכי נחשקת! שיכולה להיות !!! עם זאת יש את המקום הזה של הסקרנות שלראות משהו אחר,יש את יופי בסגנון שונה,הנחשקות בצורה שונה..

לכן,באמת זאת התמודדות חיים ותמיד צריך לחזק את הקשר
בין בני-הזוג , וכמובן עם עבודה פנימית.
שבאמת להיות ירא שמיים..זה לא עבודה קלה.
צריך לעבוד על זה.
הרבה פעמים קורה שהבן אדם הוא טוב באמת וקשה לו דווקא העיניין הזה
(אפשר להגיד שזה הניסיון הכי גדול שהיה בכל הדורות ובמיוחד בדור הזה שהכל נגיש!)
את יודעת איזה תסכול זה לבן אדם שכזה ?.
כי הוא באמת טוב ורוצה לשמח את אשתו אבל פתאום בום יש לו יצר חזק וכו' ..
צריך לדעת ולהכיר את עצמך לראות איך מתמודדים עם זה.
במיוחד שאת יודעת אם הבן אדם הזה עובד על עצמו וזה באמת אכפת לו
(יכול להיות שעכשיו הוא לא עובד מספיק או בכלל על עינייו מסויים אבל את יודעת שזה יקרה מתישהו בחיים) וכשמסתכלים בפרספקטיבה רחבה יותר מבינים פחות או יותר את הצדדים של היצר הזה.
(ושכל יצר אחר!
כמו לשון הרע,כעס.
שזה לא פחות חשוב ומרחיק מהקדושה והטהרה
תוסיפי לזה את הבחירה החופשית וההתמודדות שהקב"ה הביא לנו כדי להתקדש ולהיטהר..)

ואין ספק שזה התמודדות יום יומית וכמובן שבתור גברים תמיד יש התמודדויות בסגנון הזה(מחשבה ,ראיה)
ולכן צריך כמה שיותר להכין קרקע בריאה (סינון,שיוצאים לנופש לדאוג שזה לא יהיה בבית מלון שהולכים שם עם בגד-ים חופשי, ממש לסנן כמה שיותר דברים שמסיחים את הדעת,כמובן שצריך ללמוד תורה ולהיות מחוברים לזה כמה שיותר.)
זה התמודדות מאוד קשה לפעמים יותר ולפעמים פחות.
לכן צריך,הרבה תפילות ולנסות לצלוח את זה.

וחשוב להבין:
שכל מעשה שאדם עושה זה או שהמעשה עטשה לו טוב או שעושה לו רע.
*וכמובן יש דברים שעכשיו מרגישים את הרע אבל בראיה הרחבה יותר הוא טוב..וכן להיפך..

לדוגמא:
עכשיו לא כיף ורע לי שאני לומד 4 שנים לתואר.
עם זאת, זה רק ב 4 שנים האלה (!) ולאחר מכן זה יביא לי תחושה טובה שתביאי לי עבודה,תפקיד,כסף וכו' )

מקווה שהועלתי..

אתה רק מחזק לי את מה שאני חושבת.כלה נאה
שיש ועוד איך על מה להפגע.
מים גנובים. להתרגש מגיוון..
ממש פילגש מהצד. רק שהוא לא יודע את שמה ולא מתקשר איתה ריגשית.
מציאות עצובה.
ועוד יגידו לאישה שזה לא קשור אליה.
סליחה! למה שבעלי יהנה מאישה אחרת??
למה אני אמורה לשתוק ועוד לעודד אותו בשטויות שלו?

אתה יכול לענות לי על זה?
אוקי,זכותךהנחש המקסים
שאת תופסת את המקרה הזה בצורה כזאתי שאת לוקחת את זה לכיוון שיש יותר ממה להיפגע מאשר למקום שאפשר יותר להבין את האחר,לתקן ולבנות...

ולא אמרתי שום דבר על לעודד את בעלך לראות פורנו או כל דבר בסגנון...(לא יודע מאיפה הבאת את זה)
אמרתי בדיוק את ההיפך שיש קושי לשני הצדדים!
גם לאישה שהיא צריכה להתמודד עם המקום שהיא לא נחשבת יותר בעיני בעלה וכו'..
וגם הקושי של הגבר בדבר ,שהוא לא באמת רוצה בזה והוא אוהב את אשתו ויש לו את היצר לזה.
ויש לו המון רגשות אשמה וכו'...

ובגלל הקושי שיש לגבר בעיניין(שאם הוא יתגבר על הקושי הזה הקושי של האישה לא יהיה בכלל)
הור צקיך להכין לעצמו קרקע של כמה שיותר יציבה ולעבוד על העיניין..
את צודקת ברגש שלך..אבל גם צריך לנשום קודם ולראות האם זה עושה יותר נזק מתועלת..
את יכולה להיות צודקת בכל מה שאמרת,האם את חושבת שבעלך יקבל את כל מה שתגידי לו באמת?...לא יודע..

ושוב את אומרת "למה שבעלך יהנה מאישה אחרת ??"
כאילו אני אמור לענות לך על זה...
תשאלי את בעלך..
כל אחד והסיבות שלו!.
יכול לענות לך בגדול שהוא מוצא שם פריקה רגשית.

והצעה שלי, שכדאי לך יותר לשאול 'מה גורם לבעלי להינות מאישה אחרת יותר ממני ?' זה הרבה יותר טוב מהשאלה 'למה'.
התשובה שתקבלי תיהיה הרבה יותר יעילה וטובה...
'למה' זה שיפוטי מאוד- ובדרך כלל ששופטים משהו הוא מתגונן ישר..
בעלי ענה לי על זה. וכמו שעניתכלה נאה
שלא חסר לי כלום. ואפילו יותר.
רק הסקרנות והמים גנובים כמו שאמרת.
וזה מה שגם אתה כתבת.
ןאומר שזה באמת לא יפה ולא מגיע לאף אישה שבעלה לא יהיה נאמן לה גם במחשבה.

ובקשר רגשי ממש לא חסר לבעלי. והוא מודה בזה.
וזה לא שהוא נופל מידי פעם. זה היה פעמים בודדות בכל 20 שנות הנשואים שלנו.

ולא יודעת. לא מצליחה לקבל את זה שזה לא קשור לאישה
שמעתי מנשים כמה שזה פגע בחיי נישואים. שהיה מעדיף לברוח לעולם משלו מאשר להיות עם אישתו.

כמו שגבר ששומר יפה טהרת משפחה. לא נוגע באישתו במשך שבועיים. אותו דבר מצפה ממנו לשמור על עצמו גם מלהנות מאחרות. ואם כבר עובר עבירה. אלא מה. משחקים אותה בפני האישה צדיקים ששומרים..ואחרי הגב ה' יעזור.
אין אני מצטערת שאני תקיפה בנושא הזה.
אבל כמו שאתם רוצים שיבינו את היצר שלכם. אני מצפה שתבינו את הרגש והפגיעה הקשה של הנשים. למה רק היא צריכה להבין ולתמוך בו??
באמת לא מבינה.
אמרתיהנחש המקסים
את המים גנובים ימתקו בתור משהו שיכול אולי להצביע עם מקום מסויים בנפש..אל תתפסי לזה .(כמובן שיש לזה מקום..)

עוד דבר,האמת לא קראתי בדיוק מה היה עם בעלך
(כנראה שהעלת את זה כאן בשרשור ,לא קראתי את הכל..)
בכל אופן,אין ספק שהבעל מחוייב לאשתו ולדעתי קודם כל לעצמו(כי גם לפני הנישואים יש את העיניים האלה) בכל הקשור למחשבה ולראיה וכו'...
אף אחד לא נותן יד למקום הזה וכולם מסכימים עם זה.
פשוט צריך להבין שזה נובע ממקום שהוא בבריאה שלנו כ"כ עמוק..
זה לא הופך את זה למותר!אבל זה הופך את זה להתמודדות.(ובהתמודדות יש גם עליות וגם ירידות) ואני משוכנע שרוב רובם של הגבים מאוד לא אוהבים את הירידות שלהם..
וכמו שכל אדם הוא לא מושלם ויש לו מה לתקן.
אותו דבר גם בנושא הזה..
וחבל שאת חושבת שהגברים לא מבינים את הצד של האישה-הם מבינים טוב מאוד !
פשוט יש דרכים מסויימות לנווט לדרך שנוכנה לכם ביחד !עם בקושי של שניכם..
עכשיו זה נשמע אחרת.כלה נאה
ולא רק תדלגי..לא קשור אליך..את לא המשגיח ועוד.
התמודדות זה נכוו. ומוכנה לעזור בכל מה שיצטרך. אבל שירצה!
שלא יאשים רק את היצר הרע.
מסכים האמתהנחש המקסים
עם האימרה שאת לא משגיחה שלו.
וזה עיניין שלו עם אלוקים.
וכמובן בנוסף לכל מה שאמרתי..
חחחחח עזוב. חבל על הזמןכלה נאה
חחחהנחש המקסים
עזבתי..
שאלות יפותמופאסה
יש לי תמונה אחת בראש
תמונה של ילד נניח בן 5-6
הוא עצוב, מחפש אהבה, הערכה.
יש לו פרצוף מודאג, והיד שלו משחק בבולבול...
אני חושב שכל הורה מכיר את התמונה הזאת
אז בעלך הוא הילד הזה.
אני לא יודע מה חסר לו, אבל משהו כן חסר לו
לאו דווקא בך.
משהו בפנים כן מדוכדך ועצוב אולי.
צריך לברר, לחפש.
פעם ראיתי שאותו קליפה שמחטיא את האדם בענייני צניעות/ברית קוראים לה ילל''ה. בואי נגיד בעדינות שהתגובה שלך לא מוסיף הרבה אור למצב שלו.
קומי משם
תלמדי את הנושא, תדברי עם אנשי מקצוע, תשחררי
הפורום הזה זה המקום הכי גרוע כדי לדון בנושא הזה.
אם אתה אוהב את אישתך יותר מהפנטזיה בסרטקו קו
אז מה גורם לך לראות נשים שלא יפות בעניך ושאתה לא אוהב? יש היגיון?
מכמה סיבות..דנוור

קודם כל בד''כ אני רואה את זה כשאני לא יכול להיות עם אשתי,

וגם כשאנחנו מותרים אז לא תמיד בא לה כמוני, יש איזה פער, במיוחד כשהיא עם כדורים וזה ממש הורס את החשק המיני, אז אם אחרי כמה ימים שאני רוצה אני רואה שהיא לא ממש בקטע אני פשוט פורש ופורק לעצמי.. 

ולפעמים זה סתם כיף לראות כי זה גורם הנאה אבל זה בכלל לא קשור אליה..

תיארתי מה ראהקו קו
אולי זה כן פורנו. לא מבינה בזה
זה לא שהבנתי מה המניע אבל כנראה שלא אבין גם😞
ותודה רבה רבה על הכנות וההשקעהקו קו
אף פעם לא ראית פורנו?Lia

באמת לא הבנתי מה הוא ראה

ה' ירחם. זה מה שאישתך מציעה לך שהיא לא טהורה?כלה נאה
אולי אם כבר תבוא אליה בימים אסורים?
לא מבינה מה טוב בגישה הזאת.

ו מזה לא מסתיר. הייתי מעדיפה שגם אם נפל עדיף שיסתיר. זה מראה לפחות על בושה.
אתה אומר לה היום ראיתי... והיא בסדר עם זה ומחייכת לך?

בושה??? אני לא אמור להתבייש מאשתי..דנוור

אני לא אמור לשקר לה, ולא להסתיר ממנה, ובושה אמורה להיות רק מבורא עולם ואשתי עדיין לא בורא עולם...

את לא מבינה את הגישה אבל אני חושב שזה בדרך הנכונה והחכמה, ואני שמח שכ''כ טוב לנו ביחד וזה בזכות שהיא חכמה.

ברור שצריך בושה. זה דבר מלוכלך וטמאכלה נאה
הייתי מתביישת במקומו. לדעת שעכשיו הוא לא יכול להתאפק והולך למחשב להנות מאחרת. איכס.
ומה היא עושה בזמן הזה??
מעניין אותי באמת. הולכת לישון או מנקה את הבית או מה?
בעיני את מרגישה כל כך רעחושבת4321
לעומת אחרות שמקבלות את זה בהבנה, בגלל ה"חוזה הזוגי" שלכם.
את מזכירה בהמשך שהוא לא רצה שתראי סדרות נקיות ואת התבאסת אבל התעלית על עצמך ובאמת הפסקת לראות.
לדעתי זה ה-ענין המרכזי פה.
מצד אחד הוא "חינך" אותך שאפילו סדרות נקיות זה תועבה, מצד שני מאחורי הגב הוא רואה דברים גרועים באמת.
זאת באמת בגידה.
כמו אחד שיהיה גורו של טבעונות ויגלו שבסתר הוא אוכל בשר. ברור שלאכול בשר זאת לא הבעיה אלא הדו פרצופיות הזאת.
אני מציעה לך להבין עם עצמך מה באמת מפריע לך בסיפור הזה, מה כאן שבר אותך. בעיני החלק המכעיס בסיפור הוא ההתערבות שלו ברוחניות שלך. הוא לא אמור לגרום לך להפסיק לראות דברים שאת אוהבת, אם את לא רואה בהם בעיה אמיתית.
אישית, אני מסכימה עם אוהבת טבע. לא הייתי מגיבה כ"כ קשה לסיטואציה שאת מתארת. מצד שני, גם בעלי לא היה עושה עניין אם הייתי רואה סדרה שיש בה קצת חוסר צניעות (גם ההורים שלי ד"א, ככה גדלתי).
אל תנפחי לך בראש יותר ממה שזהאיש השקים
תודה לכולםקו קו
אז אחרי לילה לבן יש רגעים של תחושה קשה ופלשבקים
ויש זמנים של שיתוף אמיתי ובכי משותף עד כלות
תודה שיש אותכם עזרתם לי מאוד
ובתור קוראת סמויה מס שבועות בפורום עזר לי להיות מוכנה לזה חח
אני מאמינה שזה ייתרום לנו לצמוח ואני משתדלת לאאחז בזה♥️
איזו מתוקה שאת :חיבוק:נגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך י"ג בסיון תש"פ 18:17

יקרה,

אני רוצה להתייחס לשתי נקודות עיקריות בהודעתך -

הראשונה היא באמת הנגיעה בכאב הגדול גדול,

והשנייה היא לראות איך דווקא מתוך הכאב והשבר הזה אפשר אולי לצמוח.

1. בכאב:

עכשיו קשה לך מאוד, את ממש בעיצומו של הקושי,

בתוך המקום הכואב והשחור הזה - קשה מאוד לראות מעבר.

אבל זה ב"ה מצב זמני.

את לא תמיד תהיי בחושך הגדול הזה.

גם אם כרגע זה נראה שכן - זה באמת באמת לא.

כתבת הרבה דברים, בסוג של מוצפות רגשית מאוד גבוהה

וענו לך כאן בחוכמה רבה 

גם אני הקטנה מצטרפת לדברים שנאמרו -

גם להבין עם *עצמך* איפה הייתה כאן הפרת האמון מבחינתך,

מה זה אומר מבחינתך,

ואח"כ מבחינת בעלך

ואח"כ מבחינה זוגית.

בנוסף, צריך באמת להבדיל בין ההרגשה שלך והתפיסה שלך, שבצדק היא קשה מאוד, פגועה מאוד, נגעלת מאוד

לבין המציאות עצמה שלצערנו כוללת בתוכה כמעט 99% של צפייה לפחות פעם אחת בפורנו בעבר/הווה/עתיד של כל גבר באשר הוא גבר...

זו מציאות עגומה, אני יודעת - אבל היא כבר בגדר נורמה...

כן, גם גבר חרדי, דתי, חילוני, רווק, נשוי - כולם כולם.

האחוזים ממש זהים ודומים אצל כולם לצערנו.

הקב"ה אכן ברא את האנשים בעולמו עם יצר מין חזק מאוד, כדי בעיקר לפרות ולרבותף יצר ההישרדות, ואכן אצל גברים (בהכללה, יש גם אחוזים מטורפים של נשים שצפו/צופות) - היצר יותר חזק.

ולתכונה הטבועה והבלתי נפרדת הזו באנושות - נוספה הקידמה, והזמינות הבלתי נתפסית.

העולם השתנה, הזמינות השתנתה - זה כמעט בלתי אפשרי שאדם יעבור חיים שלמים בלי ליפול לדבר הזה אפילו פעם אחת...

ויצרני התעשייה הזו משקיעים מיליונים ומילארדים כדי לגרום לאנשים להתמכר, להקליק שוב ושוב ושוב,

זה כמעט חזק מהם!

זה לא אומר בשום צורה שזה בגללך או שזה קשור אלייך - זה לא!

אולי חלק מתחושת הנבגדות, משבר האמון, הגועל והסלידה שאת חשה כרגע נעוץ בעובדה שאת מרגישה שזה קשור גם אלייך, שהוא בגד בך אישית כשהוא צפה בפורנו,

שאת לא מספיקה עבורו או מספקת אותו, שאת לא מספיק יפה בעיניו, ובגדול שאת לא *מספיק*.

זו הרגשה מאוד קשה להיות בה.

ומאוד חשוב להבהיר - צפייה בפורנו *לא* אמורה להתקיים בגללך.

זה שני דברים שונים לגמרי - כמו שני קווים מקבילים שלעולם לא יפגשו - זה שלו. בלי בדל קשר אלייך.

את טובה. כן, גם בעיניו.

את יפה ומושכת, כן גם בעיניו

הוא לא מחפש להחליף אותך

הוא אוהב אותך והוא רוצה בך וחושק בך.

הוא ממש לא משווה חלילה *אותך*, לאותן זוועות שהולכות שם, 

זה בכלל לא בר השוואה,

זה לא שהוא "רואה בנות ומלא עירום" ובא אלייך ומשווה וזה כאילו "עוד בת, עוד עירום" - זה פשוט לבל אחר לגמרי!

כמו שכתבתי - כמו שני קווים מקבילים שלא יםגשו לעולם. 

שם זה לא אמת, זה רק רק פנטזיה מכוערת ומלאכותית ודוחה ובריחה מהמציאות לשנייה,

בלי שום קשר לאהבה עמוקה שלו אלייך

לתשוקה האמיתית והגדולה שלו אלייך,

ליופי האמיתי והענק שהוא רואה בך, פנימי וחיצוני!!!

אז מה הוא כן?

אולי הוא מכור - וכאן כמו בכל התמכרות - צריך לטפל

ואם הוא לא

אולי הוא סקרן, והכל זמין וחינמי ואנונימי עד להכעיס

בפורנוגרפיה יש עולם שלם של פנטזיה - ולפעמים יש רצון לברוח לעולם מושלם ובלי התמודדויות כפי שיש בחיים האמיתיים,

בפורנוגרפיה גם המין ללא משמעות, ללא מאמץ - הוא לא צריך להתחשב בעוד אדם, לא צריך זמן ועבודה מנטלית/פיזית ובנוסף אין שום משמעות - לעיתים דווקא במין נטול משמעות יש משהו יצרי שיכול למשוך גברים (ונשים),

בפורנוגרפיה יש גם הרבה מאוד גיוון, והיצר והסקרנות, בשילוב עם הזמינות הבלתי נסבלת שזה פשוט בכל מקום - יוצר לך את התוצאה העצובה מאוד ואת האחוזים העצובים מאוד...

זה גם לא נכון שגברים לאחר הנישואין מפסיקים לצפות בכך - יש אנשים שאחרי החתונה המשיכה שלהם לפורנו רק הולכת וגדלה.

אם מבינים את השורש למה אנשים צופים בזה - מבינים שזה כלל לא קשור לנשוי או לא.

עוד דבר חשוב -

זה לא אומר בשום צורה שזה טוב ושצריך "להחליק" את זה בגרון ואין ברירה - כמובן שצריך להילחם כל יום מחדש! להתקין סינון ראוי וחזק, לעבוד על עצמנו, על המידות, על היצר, על הנפילות.

וכמובן לשים לב לנשק הכי חזק של הנפילות - היאוש.

ישנו מעגל מאוד מתסכל של אדם שצופה בפורנו ומלקה את עצמו על כך-

הוא צופה-

הוא מתוסכל מעצמו ומתבייש בעצמו ובמעשיו -

היאוש הזה מחליש אצלו את האנרגיות הטובות לבחור בשינוי ולעלות מעלה-

ואז שוב הוא צופה - וחוזר חלילה.

צריך לשבור את המעגל הזה,

ודבר ראשון צריך לטלפל ביאוש!

זה שבעלך לא מיואש ומוכן לעבוד קשה - זה מבורך.

אסור לוותר וצריך להילחם - ולי זה נשמע שבעלך זועק לעזרה ורוצה להילחם 

ואולי עםפ עצמו הוא כבר נלחם אלף פעמים

אבל זו ממש בגדר מלחמת התשה

והוא פשוט מותש.

ואולי אין לו כלים,

ואולי הוא פשוט זועק לקבל את הכלים הללו.

אם הוא אכן מכור - יש בעלי מקצוע שזו בדיוק ההתמחות שלהם - התמכרויות.

אפשר לפנות אליהם.

התקווה המאוד גדולה כאן - שבעלך מוכן להשתנות!

מוכן להילחם!

מוכן לעבוד קשה!

כי זו באמת עבודה מאוד קשה.

וזה הרבה. הרבה מאוד.

יש גם הרבה כאלה שלא היו מוכנים לעשות עבודה עצמית, והיו אומרים "הכל בסדר אצלי. תשתני את".

אז זה כבר אומר שיש בו ענווה, ולב נכון, ורצון מאוד טוב.

אל תראי אותו, את כל המהות שלו כשחורה וכרשעה וכחוטאת, הוא אדם שלם, עם טוב שלם שאת מכירה ויודעת והכרת כל השנים והכרת לפני שהתחתנת - הוא נשאר שם. הוא האמיתי. הוא לא השתנה.

אותו אדם טוב, בתור היותו אנושי ומועד לטעויות ולנפילות ("אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"), אכן חטא. אכן נפל.

עכשיו הוא רוצה לקום. הוא רוצה לחזור בתשובה.

הקב"ה רוצה ומוכן לחכות עד יום המיתה לתשובה. את מוכנה? יש בך את הכוח?

אם יש - גייסי את כולו.

נסי להפריד בין האדם עצמו לבין החטא והנפילה.

ההפרדה הזו קיימת.

נסי לראות את בעלך ללא הנפילות. איזה אדם הוא?

מה טוב בו?

איפה הוא עזר ונתן לך בחיים?

על מה את כן יכולה להוקיר לו תודה?

איפה הוא תמך בך בחייכם המשותפים שאת היית למטה והיה לך קשה?

מה זה עשה לך?

איפה כן כיף וטוב לכם ביחד (גם אם לא עכשיו - בעבר?)

2. לראות איך אפשר לצמוח דווקא מזה:

כתבת בין היתר שבעלך ציפה ממך בעבר לא לראות סדרות,

וגם שהוא רואה אותך בתור האישה הצדיקה והקדושה שמה לה ולתאוות האסורות הללו.

אלו שתי נקודות חשובות מאוד שדרכן אפשר להביט מעבר לכלל הזוגיות ולראות איפה אפשר לשפר.

השורה הראשונה - הציפייה שלו ממך - אל מול הנפילה שלו עצמו - כמובן ישנו פער גדול כאן והפער הזה מעצים עוד יותר את הכאב ואת תחושת הפגיעה.

והשורה השנייה - כאן כבר יש כשל בסיסי שלךצערי הרב יש להרבה הרבה גברים ונשים כאחד בכל מה שקשור לחיי האישות:

בטעות, או לא בטעות אלא בגלל הבנייה תרבותית,

אנחנו חושבים שחיי אישות וכל הכרוך בתוכם גם אם זה גיוון רב = אסור או מלוכלך וכו'

ואז יש סתירה פנימית ש"אם אשתי צדיקה

או

אם בעלי צדיק

אז איך הוא עושה...

או איך היא תעשה...

ממש סתירה מובנית של צדיקות אל מול הנהנתנות.

וצריך להבין את זה!

זו אולי נראית סתירה - אבל היא בעצם ממש ממש לא!

יש הפרדה ברורה בין החיים האמיתיים לבין חיי האישות.

בחיי האישות ישנו מימד שלם של משחקיות,

של שיחרור, חופש, יצירתיות,

אקטיביות, גיוון, והכל.

גם האישה הכי צדיקה באמת יכולה להנות ממגוון רחב של דברים בתוך חיי האישות וגם הגבר הכי צדיק,

ולהיפך - ככל שהם יותר בקירבה ובאהבה והנאה אחד של השנייה - זה ממש קודש הקודשים ושפע עצום כאשר זה בין איש לאישתו, בטהרתה, וכמובן ברצון שניהם ובשמחתם!

וזה כולל כל דבר! כל דבר ששני בני הזוג רוצים שניהם!

אין משהו שהוא מלולכך או נוראי או אוי ואבוי אם שניהם שמחים ורוצים בכך!

וזה לא אומר לרגע שהם פחות צדיקים!

זה פשוט לא קשור אחד לשני.

צריך רק להבין את זה בראש.

יש הרבה סתירות כאלה.

יש גברים שאחרי הלידה הראשונה לא מסוגלים לחשוב על האישה שלהם שעכשיו נהייתה אמא כאישה שהיא גם מאהבת.

וגם שם - שוב - צריך להבין שזה כלל לא סותר, שיש לאישה כמה וכמה "כובעים" והיא יכולה להיות גם אמא וגם מאהבת וגם חברה וגם וכם ממש כמו: יונתי רעייתי וכו' וכו' כל התפקידים.

בחיי האישות יש את כל הצד הזה - וזה מבורך!

לא מגעיל, לא טמא, לא פחות צדיק - אלא מ-ב-ו-ר-ך והכי צדיק שיש דווקא דווקא בכך!

וכך לגבי כל הסתירות שיש לנו במוח בגלל הבניות תרבותיות או חינוכיות

כמו זה שאומר שרק גבר אמור להינות ואישה לא - ממש לא נכון.

כמו תפיסה לא נכונה שאומרת שהאישה כאן רק כדי לרצות את הגבר או לספק לו שירותים - ממש ממש לא נכון, ועלול לפגוע קשות באישה ובכל החיים הזוגיים!

כמו התפיסה שיש סתירה בין אם אישה רוצה להרגיש שהגבר יותר חזק ושולט וכד' בחיי האישות לבין אישה נאמר פמינסטית או שהשווין והכבוד והרוך בבעלה חשובים לה - שוב - זו לא סתירה - בחיי האישות זה בחיי האישות. ובחיים האמיתיים זה שם. הפרדה. לא סותר.

לכן בעלך ואת צריכים להבין את זה קודם כל.

להבין גם שזה הכי טבעי בעולם וקורה לרוב הזוגות שבטעות חושבים כך.

לכן צריך ידע, ומודעות, וכלים, והבנה, וניסיון. לכולנו.

אף אחד לא נולד עם הידע הזה... זה משהו שרוכשים.

אז דווקא דווקא משבר כזה יכול לספר לך שבעלך כן כמה לעוד קצת בחיי האישות שלכם -

לעוד גיוון, עוד חידוש, עוד העמקה, שהוא חושק בך בעוד דברים מלבד הטוב שיש ביניכם כרגע,

ואולי בגלל התפיסה המוטעית שלו שאם את צדיקה אז את לא יכולה להיות.... במיטה ההוא מונע זאת משניכם. וחבל.

הוא צריך להבין את זה. שזה לא סותר. לדבר איתך. שתבחנו יחד מה טוב לכם, נעים לכם, מדליק אתכם,

ומתוק קירבה והנאה של שניכם להגיע לגילויים חדשים כל פעם עוד ועוד - זה מרתק ומפליא ומחבר ומעצים ומבורך ו-קדוש!!!

כן כן קדוש!

יש עוד הרבה להאריך אבל גם המקום וגם הזמן...

אם תרצי את מוזמנת לשאול עוד בפרטי או כאן ואנסה לענות כשאוכל

שבת שלום ומבורך

והרבה קירבה ואהבה

וואו!!!אוהבת טבע
סופית אני מציעה לסגור פה את כל הניקים😅
פשוט מי שיש לו שאלה - יכתוב פה ואז תעני וחסל!
כתבת כ"כ יפה!!
את בעצמך ואוונגמרו לי השמות
לצערי לא מספיקה כל הזמן להיכנס ולקרוא ולהגיב, ואני עדיין ממשיכה עכשיו לקרוא תגובות של השרשור הזה. קראתי אותך בעוד תגובה ועוד תגובה ואת פשוט מדהימה!!!
כמה רגישות, והבנה של נפש האדם, וגמישות מחשבתית, וזוגיות עמוקה עמוקה
קראתי את כל מה שכתבת והלב שלי התרחב, בכנות

אשרייך ואשרי בעלך. זכיתם לגמרי ⁦♥️⁩
נגמרו לי השמותקו קו
וואי כל כך רציתי שתגיבי לי
אני לא אספיק לקרוא לפני שבת אבל תודה
אקרא בעיון!
מעתיקה חלק מהמסר גם לכאןנגמרו לי השמות

כי אני חושבת שזה ממש ממש חשוב לכל אישה באשר היא (וגם לכל גבר)

וואו יקרה, אני ממש מבינה אותך.

לגבי השיתוף - לפי כל מה שכתבת יכול להיות שבעלך מאוד פחד לשתף אותך כי הוא פחד לאבד אותך.

הוא כנראה ידע בתת מודע שלו איך תגיבי ופחד ממש ממש לאבד אותך ולכן לא שיתף.

אם הוא ירגיש גם בעתיד שאם ישתף אותך זה יגרום לך לכזו עוגמת נפש ברמות מאוד גבוהות ואולי גם לאבד אותך - הוא לא ישתף שוב.

וזה שהוא כה מצטער, בוכה, אוהב אותך ומבטיח לא לעשות זאת שוב - הלב ממש יוצא אליו. עד לכאן שומעים ורואים את הכנות שלו, את האהבה שלו אלייך, את הצער והבושה שלו מהמעשה, את החרטה הגדולה

נשמע שהוא ממש משמ עשה את כל השלבים של החזרה בתשובה

של וידוי

חרטה גדולה

קבלה לעתיד

ואם הקב"ה סולח לנו ביום הכיפורים ובכל יום על דברים יותר חמורים שעשינו מי אנחנו שלא ניתן לאדם פתח של תשובה?

"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"!

גם גדולי וענקי עולם חטאו!

אין אדם שלא חטא. אין. רק הקב"ה לבדו מושלם.

יהודה הצדיק שהודה - עם תמר.

דוד המלך

משה רבינו!

הסיפור בגמרא על האמורא שצעק "אש בבית אש בבית!" כי רצה לטפס בסולם ולעשות עבירה עם אישה,

ועוד שלל סיפורים על צדיקי עולם, שאחד מהם אפילו הלך לכל זונה בעולם כדי לחטוא ובסוף בכה וחזר בתשובה ונקרא רבי ומוזמן לחיי העולם הבא!

חז"ל רצו לבטל בעבר את יצר הרע מרוב כל מה שהוא גרם לחטוא

ואז באמת ביטלו

וראו שהעולם לא מתקיים. אין התרבות אפילו של תרנגול ותרנגולת. ממש פחדו שהעולם יחרב! אז החזירו את היצר.

זה יצר כ"כ כ"כ בסיסי! צר החיים, יצר ההמשכיות.

נכון. הוא חזק מאוד מאוד

אבל כמו כל דבר חזק ועצום - יש לו גם את הכוח הניגודי שלו.

כדי שתהיה לנו יכולת בחירה.

"ראה נתתי לפניך את הטוב ואת הרע 

ובחרת בחיים!"

אם הטוב היה יותר מהרע בעוצמה - איפה כאן הייתה הבחירה? לא הייתה.

אז זה באותה עוצמה.

אותו כוח חיים בדיוק טומן בחובו גם את פוטנציאל ההרס והחטא הכי גדול - כדי שתהיה לאדם בחירה.

אז בעלך הצדיק נפל. נכון.

אבל הוא קם!

הוא עשה תשובה!

ומאהבה ולא מיראה!

אז הוא אפילו במדרגה שהעוונות נהפכו לו לזכויות!!!

ואם הוא יפול שוב? יכול להיות. הוא בנאדם יקרה.

הוא יכול הכי לרצות בעולם לא ליפול -אבל פעם, מתישהו, שהיצר יתחזק, והוא יהיה מדוכדך וחלש ועצוב - הוא יכול ליפול. כי הוא אדם.

כמו כל גברי העולם. באמת האחוזים הם מטורפים - 99%!!!

וכמו כל נשי העולם - שאולי לא בזה, אבל בדברים אחרים. כל אדם וההתמודדות שלו.

אפשר להבין שזו המציאות, להבין שזה טבע האדם,

שהקב"ה ברא אותו כך. 

שהוא לא מצפה ממנו להיות מושלם כי אין מושלם - אלא להיות *בהשתלמות*, ואם נפל -לקום

שבע יפול צדיק וקם!

על ההתרוממות הזו

על הקימה מתוך הנפילה

על התשובה

על זה העולם עומד!

כי אנחנו בני אדם לא מלאכים ובטח ובטח שלא הקב"ה!!!

כל העולם הזה הוא התמודדות אחת גדולה. זה טבע האדם.

אם מבינים את זה יותר קל להבין גם כאן את התהליך בנפילה הזו ספציפית.

דבר נוסף-

באמת באמת יקרה שזה לא קשור בטיפה אלייך ולגוף המדהים שלך בעיניו!

זה באמת שני דברים אחרים לגמרי, שני דברים מקבילים שלעולם לא יפגשו.

לפעמים צריך גם לתת גם לזמן לעשות את שלו.

כרגע את בתוך ההלם והשוק והכאב הכי גדול.

כרגע חווית אובדן של החלום כפי שראית אותו.

באמת ובתמים חשבת וחלמת שלך זה לא יקרה.

היה לך חלום כזה.

וכאשר זה התנפץ זה ממש כמו אובדן - אובדן החלום שהיה,

ובסליחה שלך את בעצם "מוותרת" על עבר טוב יותר בעצם הסליחה. ואת הרי לא מוכנה שהעבר הזה יקרה כי את לא רוצה בו - אז זה ממש מעגל שמזין את עצמו וגורם לכל הרגשות הקשים והכואבים הללו לצוץ.

כמו בכל אובדן, יש אבל.

ושלבי האבל כוללים

הכחשה

מיקוח

כעס

צער ועצב גדול

ורק אח"כ השלמה וחזרה לחיים.

נשמע שאת עדיין בתוך תהליך האבל - וזה ממש טבעי ולוקח זמן לדברים להתעכל ולעבד את הדברים.

שולחת לך המון כוחות ותמיכה,

אתם תצאו מזה מחוזקים ב"ה!

מדהים כתמידאושפיזין מהירח
ברגע שהתחתנתפרפר 18

נכנסת למועדון

בעיקרון כל גבר שיש לו אפשרות לראות = רואה...

מה שכן בסיפור שלך נראה לי מוזר  שהוא אומר לך מה לא לראות

כאילו הוא צדיק על חשבונך

פחחחחדשה ישנהאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

אני מאמינה גדולה בילדיםעוד מעט פסח

ובראדרים של הילדים, וביכולת שלהם לקלוט מה הלך הרוח.

כשאני חושבת על עצמי כילדה, יכולתי לדעת טוב מאוד מה אמא שלי חושבת על אבא בלי קשר למה שהיא אמרה או לא אמרה. אפילו היום, שאני גרה מחוץ לבית כבר שני עשורים, כשאני אצלם בשבת אני מרגישה דברים כאלה.

אצלך זה לא ככה?

לדעתי כל עוד את חושבת שהוא לא אבא טוב, הם קולטים את זה. וזה מפריע לו להיות אבא טוב.

וזה חשוב במיוחד אם אתם מתגרשים- שלא תכניסי אותם למצב שהם צריכים לבחור צד ולהחליט מי טוב ומי רע.

שניכם טובים, כל אחד בדרכו.

רק אם תאמיני בזה, הם יאמינו בזה גם.

(לא הייתי כותבת את זה אם היית מתארת אלימות או הזנחה קשה. אבל השארת באלגן ולהשכיב לישון מאוחר- צר לי, זה בסך הכל סגנון הורות שונה. לגמרי בטווח הנורמה).

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+אחרונה

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוגאחרונה

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעשאחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך