אוף. מרגישה מפוזרתחיוך מביא חיוך

מרגישה שעם השנים יותר ויותר קשה לי ליישב את הדעת.
עברתי כמה וכמה קשרים שלא צלחו, ברוב הפעמים אני חתכתי במיוחד כשזה הגיע להיות רציני לקראת חתונה נכנסתי לסרטים ולא הצלחתי לקדם את זה.

אני כבר שנים הולכת עם זה, בעבר ניסיתי ללכת לכל מיני אנשים שמתעסקים בטיפול\NLP\אימון, גם שם, חוץ מאימון שסיימתי יצא לי ללכת לאיזה 2 מטפלות שונות לפגישה-שתיים אולי שלוש, ולעוד איזה רב שמתעסק בנפש לאיזה פגישה.
אני מסיימת עכשיו עוד אימון לקראת חתונה. ומרגישה שאני פשוט תקועה.
אז חשבתי אולי ללכת לטיפול אבל כבר נמאס ליייייייייי כל כך כבר נמאס  לי ללכת לאנשים ושאני לא מצליחה לקבל החלטות וליישב את עצמי ולעשות את הדברים כמו שצריך ובשמחה.נמאס לי מהתנודות האלה בנפש והמחשבות הטורדניות.

ואיפה אני נמצאת בעבודת השם שלי?

מה עושים? הולכים לעוד מטפלת? זה יעזור?

אובדת עצות.מבולבלעצוב

לא הבנתיחיים של
את רוצה להתחתן בכלל?
לגיטימי אם לא.
אממוירושלים של זהב
א. צריך ללכת למטפלת עם כוחות.
ב. ללכת לטיפול/ייעוץ/אימון לא מספיק, צריך לתת לדברים לשקוע, לחיות אותם, להתבונן בהם תוך כדי תנועה..
אז לדעתי תחכי קצת, כל הכבוד לך ממש על ההשתדלות, לא ברור מאליו בכלל.
היא אומרת שהמחשבות והתנודות במצבי.על

הנפש מפריעות לה לקבל החלטה ללכת איתה עד הסוף 

זה אומר שהיא רוצה אבל מתקשה..

כן בערךחיוך מביא חיוך

לא זכור לי שהייתי ברמה כזאת פעם.

אני זוכרת תקופות, או לפחות אחת שהייתי יותר ממוקדת מטרה בחיי אבל זה אחרי עבודה פנימית חזקה של אמונה ושנים.

העניין שזה פשוט ניהיה יותר ויותר מתסכל, ואני מנסה להלחם במחשבות המייאשות אבל לפעמים אין לי כוח וכשאני מנסה לדמיין כדיי להיאחז במשהו, אולי מהעבר אפילו, זה מרגיש כאילו "נו אז למה בכלל לטרוח אם אני באותו דפוס ואותן מחשבות:"

נשמע מתסכל בטירוףי.על

ניסיתי ללכת למטפל ממש מקצועי שמאבחן דברים כאלה? 

אם זה משהו שאת סובלת ממנו שנים ואת ממילא שופכת כספים על מטפלים שווה להשקיע לפחות פעם אחת על מישהו ממש מומחה לדברים כאלה.

אימונים עם כל הכבוד נשמע לי יותר כמו תוספת נחמדה אבל לא מספיק 

כן, אולי באמת.. חשבתי על זה.. פה ההתלבטותחיוך מביא חיוך

תודה רבה..!

בשמחה.י.על

מאחלת לך לגלות שהפתרון הרבה יותר קל ופשוט ממה ששיערת.

היultracrepidam

קודם כל - לדעתי תמשיכי ללכת להעזר, כל עוד את מסוגלת לממן את זה ואת לא מרגישה שזה מיותר לך.

לדעתי את מתארת מצב ממש קשה - שאת לא מסוגלת להתחתן. לדעתי תלכי בכל הכוח על לפתור את המחסום הזה.

בטוח שבסוף תצליחי, ומאחל לך שיהיה בקלות

אני על דברים הרבה פחות חמורים הלכתי להעזר ועדיין מתייעץ, זאת הגישה שלי.

תודה רבהחיוך מביא חיוך

השאלה אם זה לא מפתח תלות בכל זה .אני מנסה לראות את היעילות שבזה. עושה לי טוב לדבר רק מעצם הדיבור כי אני אחת שלא ישתפת בדברים העמוקים והפנימיים שלי בד"כ.

כן זה כסף הדבר הזה...

לאן הלכת? לטיפול בשיטה מסויימת? או אימון?

יכול לפרט בפרטי למי שצריך/רוצה פרטיםultracrepidam

באופן כללי - כן, זה כסף, יש יותר זולים (מינימום 150 לפגישה בודדת) ויותר יקרים. אבל נראה לי שווה את ההשקעה

אם אין אני לי מי ליאבא תעזור
אשריך על זה שאת מנסה ולא מתייאשת, לדעתי כדאי להוריד את המינון של התייעצות עם אנשים בפרט עם אנשים שבטוחים שמצאו את הפתרון לרווקות המאוחרת למינימום ולהשקיע יותר בהתחברות לעצמנו, ולהשקיע יותר בתפילות והתבודדות ."ברוך הגבר אשר יבטיח בהשם" בהצלחה רבה(:
חשבתי על זהחיוך מביא חיוך

אני אחת בפעם מאוד הייתי מתבודדת וזה היה עוזר לי.

אני היום אני פחות עושה את זה, מודה. אבל גם כשאני עושה זה מרגיש לי גם כמו לופ

טוב השם לכל!אבא תעזור
"שמעתי מאיש אחד מאנשי שלומנו, שפעם אחת דבר רבנו ז"ל עמו מעניין בגדים. ואמר שעל כל דבר צריך להתפלל. הינו אם בגדו קרוע וצריך לבגד יתפלל להשם יתברך שיתן לו בגד ללבוש, וכן כל כיוצא בזה דבר גדול ודבר קטן.... והכלל שעל כל הדברים בעולם צריכים להתפלל..." רבנו למד אותנו דרך חדשה שהיא בעצם דרך ישנה מאוד שהלכו בה כל האבות והאמהות וכל שאר הצדיקים וגם הם עברו קשיים שלא נדע,דוד המלך ע"ה כתב "כל משברך וגליך עלי עברו" את יודעת מזה אומר? שכל התסביכים הנפשיים שאי פעם עברו ויעברו על בני אדם עברו עליו! ומה הוא עשה בנדון?? הלך למטפל? לפסיכיאטר?? כתב ספר תהילים ובכה ובקש והתפלל!! אז זה היהדות המקורית!! פסיכולוגיה זה לגויים שאין להם אלוקים , לנו יש קשר ישיר עם בורא עולם, מאחל לך להמשיך בדרך האבות והאמהות ודוד המלך וכל שאר הצדיקים האמיתיים, דרך התפילה והתבודדות,ורבנו כבר גילה לנו שגם אם אנחנו מתפללים שנים ולא נענים בסוף הסכר נפתח והשפע מגיע,רק לא להתייאש ,רק להחזיק מעמד, תפילה זה הכי חזק שיש, למה להסתפק בפתרון חלקי של בני אדם ברגע שיש חיבור לאין סוף?! שיהיה בהצלחה נשמה ושיתקבלו תפילותייך ברצון.
אתה רוצה להגד שהם אף פעם לא קנו בגדים?ultracrepidam

היה נקרע בגד, היו מתפללים, ומיד היה מופיע בגד פתאום?

החידוש הוא שגם אם אני יכול ללכת לקנות, אני צריך גם להתפלל על זה

וודאי שקנואבא תעזור
הבאתי רק חלק מהשיחה על התפילה אבל זו לא הנקודה כרגע, לקנות בגד או ללכת לעבוד לא דומה ללבקש עזרה נפשית מכל אחד שקורא לעצמו מומחה לבעייה שלך, לרוב זה לא עוזר, הרבה פעמים מזיק מאוד, מה שאף פעם לא מזיק זה לפנות להשם שרואה את התמונה השלמה של החיים שלך ורוצה רק לטובתך, ולכן יכול לתת לך את הפתרון המושלם לבעייה שלך,השם מערים אלינו קשיים כדי שנפנה קודם כל אליו,את מעדיפה לקבל פתרון אנושי וחלקי שישאיר אותך עם הבעיה? אולי עדיף מכלום, אבל יש אלטרנטיבה אחרת ,קשר ישיר עם הבורא,הבעייה לא נפתרת ביום אחד לפעמים נדרשים שבועות ושנים ובנתיים הנפש מתחזקת והבטחון עולה כי את מפסיקה להיות תלותית באנשים ואת שלמה עם מי שאת, כי התרגלת לתקשר עם מי שאוהב אותך אהבה אינסופיות כמו שאת ,בלי אינטרסים ובלי רצון למשוך אותך עוד עשר מפגשים כדי לעשות עלייך קופה
במה זה שונה?ultracrepidam

אתה החלטת שהם מדברים שטויות ושקרנים שמנסים לנצל אותך.

אני מאמין שהם פועלים בתום לב ומרצון לעזור, ומאמינים שהקב"ה שלח אותם לעזור לי

תשובה חלקית של הרב ארז משה דורוןאבא תעזור
העתקתי לך תשובה של הרב ארז שמתמצא מאוד בעולם הפסיכולוגיה והטיפול, תשובה על מטפל מסוים, נכון לא כולם ככה אבל שתהיה לך נקודה למחשבה

.."וכדרכם של קוסמים מן הסוג הזה, כל אחד מהם מיטב להצהיר ביהירותו שאצלו ורק אצלו נמצא הפיתרון המושלם לצאת מהבעיה, כפי שאתה עצמך מתאר וכמובן הוא יצטט מאותם ששיטתו חוללה אצלם ניסים ונפלאות. ולעולם לא תדע מה קרה להם אחר כך כשהקסם פג או מה קרה לאלה שנפגעו מתקוות השווא שלו.

זה לא עובד ככה. "זבנג וגמרנו" זה שיטות של גויים. גם אם הוא היה שומר מצוות ומפורסם כצדיק מחולל נפלאות, לא הייתי קונה את זה, קל וחומר כשאינו שומר מצוות.

רבינו רבי נחמן דיבר על חוסר ערך וחוסר ביטחון כבעיה המרכזית שלנו. והוא גם נתן תרופה ועצה. לא כזאת שעובדת תוך יום ועולה הון, אלא תרופה חינמית אבל צריך ללמוד וליישם אותה בהתמדה. "אזמרה".

אז הוא אמר שיש מישהו שהוא נוכלultracrepidam

ואתה אומר שכולם נוכלים. למה חוסר האמון הזה באנשים? יש אנשים טובים בעולם

תשובה כללית נוספת בנושאאבא תעזור
קיבלתי, אז הנה התייחסות של הרב על שאלה כללית בנוגע להשתתפות בססמאות ומפגשים עם מטפלים למינהם. אם תרצה את השאלה והתשובה המלאה אשלח לך במייל.
עם החפירות פנימה מתגלות לעיתים עוד ועוד בעיות, אמיתיות או
מדומות, פצעים סגורים מתחילים לדמם, אני עלול מאד להפוך להיות
תלותי באדם אחר, ולאבד לאט ובלי משים את יכולת הביקורת והאבחנה
העצמית. אני נהיה מבולבל יותר ויותר, והדבר היחיד שנותן לי תקווה זה
להשקיע כסף נוסף בטיפולי או סדנאות המשך.
דוד יקר,
בטיפול נפשי או בסדנאות שעוסקות בנפש, יש לעיתים התרגשות
והתחדשות. יש הרגשה של שייכות לחבורה שעובדת יחד, יש הארה של
בשורה חדשה וזמינה. יש השראה ממי שמוביל אותי, שהוא בדרך כלל
אדם נערץ וכריזמטי. יש תקווה לפתרון עמוק וסופי לכל המצוקות.
אבל לפעמים מתברר שזוהי הדרך "הקצרה והארוכה" להגיע אל היעד.
"קצרה", כי הנה הנה אגיע במהירות לפענוח ופתרון בעיותי, תוך כדי שאני
נפעם מחוויות רוחניות, מגלה בעצמי כוחות חדשים, מרגיש חלק מקבוצה
ולא עוד בודד.
"וארוכה", כי עם החפירות פנימה מתגלות לעיתים עוד ועוד בעיות...
הרב ארז משה דורון נפל בפח של שרלטןחתולה ג'ינג'ית

והסיפור ידוע ומוכר.

זה לא הופך את כל אנשי המקצוע לשרלטנים ונוכלים.

נכון אבל חוצמזהאבא תעזור
יש לו גישה כללית על כל עניין הטיפול והפסיכולוגיה ,הוא בעצמו היה פסיכולוג וקבל אנשים והגיע למסקנה שלא משם הישועה. מאיפה ההמצאה הזאת שאם יש לבנאדם קושי נפשי ישר הוא צריך ללכת לאיש מקצוע? מתי זה התחיל? מי החליט את זה? זה המצאה של הדור האחרון אין לזה מקור ואין לזה תקדים ביהדות,
הוא לא היה פסיכולוג. אין לו הכשרה בזה.חתולה ג'ינג'ית

קראתי את המכתבים שלו בנושא ואני מוכרחה לומר לך שמצאתי בהם המון סתירות פנימיות ולא כאן המקום להרחיב.

אני מסכימה איתך שזה נושא שמצריך בירור ומכיוון שהנפש היא אלקית לא נכון להתייחס לזה רק כאל עוד מקצוע.

מצד שני הפסילה הגורפת הזו היא גם לא נכונה בעיני.

זה נושא מרתק שאני באמצע לברר אותו. אשמח לשתף אותך אם וכאשר אגיע למסקנות ברורות יותר.  

לא פסיכולוג,יועץ נפשי. מה ההבדל?אבא תעזור
הרב ארז קיבל ומקבל אנשים לייעוץ כבר הרבה שנים וגם למד את התחום בכל מיני מקומות, גם הבעש"ט ורבנו לא למדו את זה באונברסיטה והם עדיין מבינים דבר או שניים בנפש האדם ויש "קצת" מה ללמוד מהם. מקווה שתגיעי למסקנות הנכונות עם הבירור שלך בקשר למקום של הפסיכולוגיה/טיפול/אימון ביהדות זה בהחלט נושא חשוב שנוגע לכל אחד מאיתנו ואשמח לשמוע מסקנות.
כתבת שהוא בעצמו היה פסיכולוג והבין שלא משם תצמח הישועהחתולה ג'ינג'ית

אחר כך כתבת שהוא קיבל ומקבל אנשים ליעוץ נפשי גם בלי ללמוד.

אתה מבין שיש כאן סתירה? הוא מתנגד לזה אבל ממשיך לעשות זאת בעצמו.

מתנגד לעצם שיתוף של בן אנוש בחולשותיך, בקשייך ובמאוייך,(ומשווה אותם לוידוי אצל כומר)

ומנגד קורא לוידוי דברים אצל הצדיק. אז צדיק הוא לא בן אנוש? הוא לא איש דת? בצדיק אי אפשר לפתח תלות לא בריאה?

בקיצור. זה נושא שלם, לשרשור נפרד.

אבל מה שבטוח, שיועץ נפשי  הוא לא פסיכולוג.

אולי איישב לך קצת את הסתירותאבא תעזור
לא הייתי אף פעם בייעוץ אצל הרב ארז ואני גם לא חסיד שלו אבל מהיכרות עם התשובות שהוא עונה לאנשים בתחום הנפש מדובר על יותר הפנייה לתורות ועצות של רבי נחמן לכן זה לא דומה בכלל לכל ה"גאונים" שפיתחו שיטה מעצמם או מכל מיני גויים כאלה ואחרים ומטפלים לך בנפש בעזרתה ולכן זה גם לא סותר שהוא יצא נגדם ועדיין יתן את הייעוץ שהוא נותן.

לגבי "ויידוי דברים לפני הצדיק" מדובר על מושג ברסלב שיש עליו תורה שלמה וכדי שתביני על מה מדובר את צריכה להתעמק בזה קצת, אין לזה שום קשר לבוא לאיזשהו רב בדור הזה ולספר לו על החטאים שלך. "הצדיק" הוא גם מושג בברסלב וגם עניין שיש עליו תורות שלמות ולא מדובר על צדיקים שיש בדור הזה .
רק הייתי חייבת להגיב על זהחתולה ג'ינג'ית

יש לי היסטוריה בברסלב.

אוקיי היסטוריה בברסלבאבא תעזור
אני לא יודע למה את קוראת היסטוריה בברסלב פשוט לפי התגובה שלך לא כלכך היה נראה
סוף דיון על הרב ארזאבא תעזור
כמו שהזכרתי לפני כן אני לא חסיד של הרב ארז ומעולם לא הייתי אצלו בייעוץ, אני כן חושב שיש הרבה מה לשמוע ממנו בעיקר בעניין הקשר בין תורת הנפש לייהדות ולכן הבאתי אותו בתור דוגמא,
רובם אנשים עם רצון טובאבא תעזור
תרד ממני לא אמרתי פעם אחת אפילו שכולם נוכלים, הם מפתחים שיטה ואתה נעזר בה ומפרנס אותם
כמו חנות מכולתultracrepidam

פותחים חנות מכולת, אני נעזר בה, והם מתפרנסים מזה. הכל טוב. איזה כיף

חבר יקראבא תעזור
אם טוב לך עם זה ואתה מרגיש שזו ההשקעה הנכונה בשבילך לך על זה, בהצלחה רבה
ממש ממש חיזקת אותי, תודה רבה..!חיוך מביא חיוך

אמתאבא תעזור
אמת אמת אמת כלכך נכון צריך להפיץ את זה לכמה שיותר אנשים,הרבה קלטו שלהיות מטפל זה אחלה פרנסה ומנצלים את המצוקה של בני אדם עם הבטחות שיש להם פתרון מושלם לבעיה,והאמת שהאוצר נמצא אצלנו צריך לחפש בפנים,
תגובה מסוכנת מאודפשוט אני..

אנשים רבים צריכים עזרה בתחום הנפש, ממש כפי שאנשים אחרים צריכים עזרה בתחום הגוף.

כמו שלא תגיד לאדם עם דלקת ריאות "רק אתה עם הבורא, יד ביד, שחרר!", כך אסור בשום פנים ואופן להגיד זאת למי שצריך עזרה בתחום בנפשי.

להגיד לאדם דיכאוני "נו מה יש לך, פשוט תהיה שמח!" - לא רק שזה לא עוזר, זה מוריד ומשפיל ומעמיק את הבעיה עוד יותר ("אם זה כל כך קל, למה אני לא מצליח לצאת מהמצב הזה? מה דפוק בי? מה, אני לא מספיק מאמין ב-ה'?" וכו'). 

כמובן שלא הסתפקת בזה, אלא קבעת שזו עצת הייצר הרע לרצות לטפל בזה. ואולי זה הפוך? אולי היצר הרע רוצה שהיא תישאר במקום הלא טוב שהיא נמצאת בו היום ("חבל על הכסף, הכל בסדר, לא צריך להתאמץ") ואילו היצר הטוב הוא זה שרוצה לקדם אותה לקראת מציאת פתרון?

היא כותבת על תנודות בנפש ומחשבות טורדניות, ואתה באווחת מקלדת קובע שהכל בסדר ואין שום צורך באיש מקצוע. 

על סמך מה?

מאיפה הביטחון?

מי ישא בתוצאות במקרה שבו אתה טועה?

אנשים, קחו אחריות על התגובות שלכם!

לא כתבת?פשוט אני..

"לא כתבתי בשום מקום את כל מה שכתבת, וזה ממש לא משתמע מדבריי.

ולהפך, גם כתבתי שאם היא מרגישה צורך - שתלך."

האם באמת לא כתבת לה שטיפול נפשי הוא מיותר, למרות שאת כלל לא מכירה אותה?

יאללה, נתחיל:

"להפסיק הכול. אין אף אדם חיצוני שירים אותך למקום אחר" - זו הכותרת!

וזה ממשיך בתגובה עצמה:

"רק את. יד ביד עם הבורא."

"מה את צריכה ללכת כל היום למאמנים וטיפולים"

"הסירי כל איש מעלייך! דברי עם הקב"ה יום יום."

את מעוותת את הדברים ש*את* עצמך כתבתפשוט אני..

לא, לא מבאס אותי שאת מכניסה את הקב"ה.

מבאס אותי שאת אומרת לאדם שאינך מכירה, שהיא צריכה לוותר על טיפול ולסמוך *רק* רק הקב"ה, בלי להסתייע במי שיכול לסייע כאן על האדמה.

עכשיו את אומרת לי שהמטפל יכול לסייע, אבל את בפירוש כתבת לה להפסיק את הטיפולים, כתבת שזה רק עצת היצר.

אם היית כותבת לה ש*בנוסף* לטיפול (שהרי הוא מסייע) צריך הרבה אמונה וביטחון - דברים שאני לגמרי מסכים איתם וחי על פיהם - הייתי מחריש. 

אני-רק הערהחתולה ג'ינג'ית
עבר עריכה על ידי חתולה ג'ינג'ית בתאריך ט"ו בסיון תש"פ 13:14

אני לא חושבת שכל מצב צריך טיפול.

אבל אני חושבת שיש הבדל מהותי בין אימון לטיפול. ואם הפותחת היתה אצל מאמנים וזה לא עזר לה, זה פשוט כי אימון אישי הוא מוגבל מאד בתוצאות שלו, ומוגבל עוד יותר בסוגיות עמם הוא מתמודד.

טיפול הוא לא אימון ופגישה שתיים שלוש הן לא טיפול.

אין לי מושג עם איזה קושי פותחת השרשור מתמודדת, אבל ברור לי שיש מצבים בהם טיפול (אמיתי ממטפל מוסמך ולא מכל מיני חאפרים שקוראים לעצמם מטפלים) הוא כן המענה.

אמירה נכונה וחשובה ^ברוקולי

^^^y101
צודקת בכל מילה
לא התחתנת, היו לך כמה קשרים שלא הצליחו.
תשמחי ותעודדי את עצמך את יכןלה להעזר במצב של בלבול קושי להחליט או כל מצב דומה. בחברה אחות אמא אבא סבתא כל מי שאת סומכת עליו.
אין צורך בשום אימון.
אימונים למיניהם נועדו אך ורק כדי לפרנס אנשים טיפשים שאין דרך אחרת להתפרנס.
וטיפול את לא צריכה אלא אם כן יש לך אבחנה או המלצה לטיפול מרופא משפחה פסיכיאטר או נוירולוג.

כל בן אדם מבולבל נסער מתקשה להחליט וכשהו נרגע או מסדר את המחשבות עם אדם קרוב הוא מצליח.
את לא צריכה שום אימון ושום טיפול לפי מה שכתבת.
תשתחררי
תשמחי ותעשי כל מה שעושה לך טוב
ובעז"ה תזכי לשמוח בקרוב !!

מה באמת מסוכן?אבא תעזור
על סמך מה החלטת שלא ללכת לטיפול נפשי זה מסוכן?? הרי מי מכניס לאנשים לראש שהם צריכים טיפול ומשהו לא בסדר אתם אם לא המטפלים בעצמם?? זה הלחם שלהם,הבעיות שלנו, העולם מלא באנשים שוברים ורצוצים בגלל פסיכולוגים ו"אנשים טובים" שהכניסו להם לראש שהמצב שלהם קשה , וזה בדוק ראה כל מיני סדנאות למינהם ששברו אנשים לגמרי,מזה החוסר אחריות הזאת שלך להסתיר מאנשים את הפנייה להשם?? קח אחריות על התגובות שלך אנחנו יהודים לנו אבא למעלה.
אכןפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ו בסיון תש"פ 14:49

ורופאים המציאו את המחלות כדי שתהיה להם פרנסה, מד"א המציאו את תאונות הדרכים, חשמלאים המציאו את הקצר, דיאטנים המציאו את הסופגניה, מפתחי "זום" המציאו את הקורונה, סוהרים המציאו את הפשעים וכן על זו הדרך.

מעולם לא הסתרתי את הפנייה להשם, נו באמת.

מסכימה מאוד^ברוקולי

ומחזקת את עמדתך

כי בעיני זה בדיוק רצון ה' 

מסכימה איתך ממש ממשחיות צבעונית
מדויק.
כשהתנודה בנפש היא כל הזמן לעשות ולעשות כי אולי משהו בי לא בסדר, העבודה היא לשחרר. לתת לה' מקום ולהאמין שאני טוב צרוף
...y101
יכולתי לעזור היא מוגבלת מאוד, וגם אינסופית.פשוט אני..

אני לגמרי מאמין שאם יש לך בעיות כפי שאת מתארת, ואת חווה משבר בעקבות הבעיות האלה, אז את צריכה ויכולה למצוא מזור לנפשך בעזרת איש מקצוע.

כמה נקודות בקשר לתחום הטיפול בנפש:

א. כמו בכל תחום של אנשי מקצוע, גם כאן יש אנשים מוכשרים יותר ומוכשרים פחות. גם אם ניסינו איש מקצוע לא מוצלח במיוחד, חייבים להמשיך לחפש ולא להתייאש. צריך 2 ידיים כדי לספור את מספר הפסיכולוגים שניסו לעזור לי, ורובם רק עשו נזקים. עם זאת לא התייאשתי, וב"ה אני קוצר היום את הפירות מכך.

ב. NLP, מתוך ויקיפדיה, היא שיטה שמבוססת על השערות שלא הוכחו מחקרית ובכך מהווה פסאודו מדע. לא היית לוקחת תרופה חדשה שלא עברה את כל האישורים, ולכן גם לא מומלץ לקחת טיפול נפשי שמעולם לא הוכח שהוא באמת עוזר (מה גם שיש אינסוף שרלטנים שעושים טיפול NLP, וכדי לעסוק בזה לא צריך תעודה של שום גוף מקצועי ומקובל).

ג. לפעמים למצוא מטפל זה קצת כמו למצוא שידוך. לא מספיק שהוא חכם וטוב לב ומבין, אלא צריך שהוא יתאים *לי*. שתהיה כימיה מסוימת בינינו.

ד. אשמח מאוד להמליץ לך על המטפלת שעזרה לי, אפשר להגיד שאני נשוי בזכותה (ובזכות אשתי ).

היא דתיה, פתוחה, אינטלגנטית בצורה יוצאת מגדר הרגיל, אומרת תמיד את המילים הנכונות, יודעת לכוון ולקדם את השיח למקומות הכי יעילים שאפשר להעלות על הדעת. 

ספציפית במקרה שלך, כבר הפניתי אליה חבר עם אותה הבעיה (עניין של בעיה לקבל החלטות לקראת נישואין), וברוך ה' הוא ראה ברכה בטיפול הזה.

אם את מעוניינת, בבקשה תפני בפרטי.

בהצלחה!

וואו, אני ממש מזדהה עם המקום שלךנושאת עיניים
אני יכולה רק לעודד אותך שכשאת תהיי שמחה ושלמה עם עצמך אז זה יבוא וזה יבוא כל כך בקלות שלא תביני איפה הוא הסתתר כל השנים האלה.
כרגע אני יכולה רק להמליץ על מטפלת שאני נעזרת בה ואולי זה יהיה לתועלת...
היי נשמההפי
לפעמים מרוב שאנחנו לא מצליחים לקחת שיחה עם עצמנו
אנחנו מחפשים עזרה במקומות אחרים.. שזה יפה ממש
אפשר גם לנסות לחפש עם עצמך מה תקוע?
מה מפחיד אותך ?
יכול להיות זה מגננה? יכול להיות שזאת גישה?
(אני לא יודעת אני רק מציעה )
אבל תשיבי עם עצמך ותנסי להרגיש מה קורה פה מה איתי?
לפני שאת הולכת לטיפול
תנסי עוד יותר להכיר את עצמך
יש בזה משהו..חיוך מביא חיוך

בעקבות השרשור יצאתי להתבודד אחרי הרבה זמן והרגשתי שאת האינטימיות שלי עם עצמי ועם ה' קצת איבדתי בדרך. אולי מכאן תבוא הישועה..

ליישב את הדעת..

תודה רבה

♥ מהממת אתהפי
נשמה!לב טהור:)
בס"ד

לכי לטיפול CBT, מאוד עוזר לשנות דפוסי התנהגות ולא להילחץ ממחשבות
רק לתשומת לבחתולה ג'ינג'ית

CBT דומה מאד לאימון אישי, לפחות בחלק הקוניטיבי שלו (את ההתנהגותי פחות מכירה)

ואם אימון אישי לא היה יעיל אני מסופקת אם CBT זו הכתובת.

אני התנסתי בשני סוגי הטיפול, והם מאוד שונים אחד מהשנילב טהור:)

טוב יש מצב שזה עניין של מטפל.חתולה ג'ינג'ית

התנסיתי באימון, ומכירה מקרוב גם CBT ותמיד היה נדמה לי שהן מבוססות על אותם עקרונות.

הבעיה איננה בסיפורי החיים. שוויון נפש צריך לרכוש ללמוד לתרגלסוג'וק

מבינה אותך מאוד, ולדעתי חשוב לראות על מה זה "יושב"שוביה!

זה יכול להיות רגישות גבוהה- שאלון אדם רגיש מאוד | האם אתם אנשים רגישים מאוד | מים שקטים

ואולי הפרעת קשב

או בעיית התארגנות, וריפוי בעיסוק יכול לעזור

לא הכל זה רגשי בדווקא

מקווה שעזרתי..

בהצלחה ממש!!

עשיתי את השאלון,חיוך מביא חיוך

ואם אני רגישה מה אני אמורה לעשות עם המידע הזה?מבולבל

קודם כל עצם המודעות חשובה,שוביה!

ולקבל את עצמך ככה, שזה לא כי את לא מספיק טובה, או סתם עצלנית,

ואח"כ אפשר לפנות למטפלת שמומחית בתחום הזה

לא כ"כ ברור,ד.

מה ה"נקודה"..

מה בדיוק התופעה שמפריעה לך.

וממילא, קשה גם לחשוב מה מתאים לעשות.

הפיזור דעת הזהחיוך מביא חיוך
בלבולים.
כשאני חושבת על להתחיל קשר או לצאת לפגישות אני כאילו שוכחת מה אני רוצה כבר. למרות שבתוכי אני יודעת.
הרבה מחשבות של יצר הרע וחוסר אמונה.. ומלחמות עם היצר לא להתייאש.
הפחד להגיע למצב של החלטה עם בחורים ושוב לא אצליח.
מה הכוונה,ד.

"שוכחת מה את רוצה"? מבחינת איך אמור להיראות האדם? התכונות שאת מחפשת?

זה דבר שנקודתית קל יחסית לסדר:

את יושבת עם עצמך, חושבת מה באמת חשוב לך, כמה נקודות בסיסיות (מתחשב, תורני, אופטימי, עדה.. וכו'.. כל אחד כפי טעמו).

השאר זה כבר ענין של התאמה אישית מתוך היכרות.

לגבי ההמשך. מה זה "מחשבות של יצר הרע"? הכוונה שאת חושבת שממילא לא יצליח, ש"אין לך סיכוי"?...

הרבה בנות "מריצות סרטים" בראש, בין לפני שמחליטים לצאת, בין לפני שמחליטים שאפשר אכן להמשיך, בין לפני החלטה ממש... חוששות. זה דבר טבעי.  קל וחומר כשיש כבר נסיון של נסיגה ברגע האחרון.. חוששים שמא זה יחזור שוב.

צריך אכן להרגיע את הפחד. ללכת באופן רציונאלי, צעד אחרי צעד. אחרי שמבררים באופן ראשוני לגבי הבחור, יודעים במי מדובר. לא נלחצים להחליט מיד, לא סוחבים בלי סוף בגלל פחדים, צעד אחרי צעד. ולהאמין ביכולת שלך, לשקול נכון, להחליט נכון ולתפקד נכון גם בהמשך. להתפלל ולבטוח בה', כשאת עושה כל מה שנצרך מצידך.

כדאי לבדוק, בנינוחות, האם זה רק בתחום הזה, של השידוכים, או שזה יושב על תכונה כללית בחיים (אל תחפשי "בכח" שזה אכן כך, כנטייתן של בנות... תעייני באמת, בלי לחץ).

זה משנה לאופן ההתייחסות. אם זה משהו נקודתי - אז זה יותר בכיוון שאמרתי.

אם זה חלק מתופעה כוללת של עוד תחומים בחיים (הססנות, מחשבות טורדניות וכד'), אז לפעמים צריך להיעזר במישור אחר.

הצלחה רבה.

תורה נפלאה שקשורה לעניין הזהרוצהלהיותבשמחה

מַה שֶּׁהָעוֹלָם רְחוֹקִים מֵהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ וְאֵינָם מִתְקָרְבִים אֵלָיו יִתְבָּרַךְ, הוּא רַק מֵחֲמַת שֶׁאֵין לָהֶם יִשּׁוּב־הַדַּעַת, וְאֵינָם מְיַשְּׁבִין עַצְמָן. וְהָעִקָּר – לְהִשְׁתַּדֵּל לְיַשֵּׁב עַצְמוֹ הֵיטֵב, מָה הַתַּכְלִית מִכָּל הַתַּאֲווֹת וּמִכָּל עִנְיְנֵי הָעוֹלָם הַזֶּה, הֵן תַּאֲווֹת הַנִּכְנָסוֹת לַגּוּף, הֵן תַּאֲווֹת שֶׁחוּץ לַגּוּף, כְּגוֹן כָּבוֹד, וְאַזַי בְּוַדַּאי יָשׁוּב אֶל ה':
אַךְ דַּע, שֶׁעַל־יְדֵי מָרָה־שְׁחוֹרָה אִי אֶפְשָׁר לְהַנְהִיג אֶת הַמֹּחַ כִּרְצוֹנוֹ, וְעַל־כֵּן קָשֶׁה לוֹ לְיַשֵּׁב דַּעְתּוֹ. רַק עַל־יְדֵי הַשִּׂמְחָה יוּכַל לְהַנְהִיג הַמֹּחַ כִּרְצוֹנוֹ, וְיוּכַל לְיַשֵּׁב דַּעְתּוֹ, כִּי שִׂמְחָה הוּא עוֹלָם הַחֵרוּת, בִּבְחִינַת (ישעיה נה): כִּי בְשִׂמְחָה תֵצֵאוּ, שֶׁעַל־יְדֵי שִׂמְחָה נַעֲשִׂין בֶּן־חוֹרִין וְיוֹצְאִין מִן הַגָּלוּת. וְעַל־כֵּן כְּשֶׁמְּקַשֵּׁר שִׂמְחָה אֶל הַמֹּחַ, אֲזַי מֹחוֹ וְדַעְתּוֹ בֶּן־חוֹרִין, וְאֵינוֹ בִּבְחִינַת גָּלוּת, וַאֲזַי יוּכַל לְהַנְהִיג אֶת מֹחוֹ כִּרְצוֹנוֹ וּלְיַשֵּׁב דַּעְתּוֹ, מֵאַחַר שֶׁמֹּחוֹ בְּחֵרוּת וְאֵינוֹ בְּגָלוּת. כִּי עַל־יְדֵי גָּלוּת אֵין הַדַּעַת מְיֻשָּׁב, כְּמוֹ שֶׁדָּרְשׁוּ רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה (מגילה יב עַל בְּנֵי עַמּוֹן וּמוֹאָב, דִּמְיָתְבָא דַּעְתַּיְהוּ מֵחֲמַת שֶׁלֹּא הָלְכוּ בְּגָלוּת, שֶׁנֶּאֱמַר (ירמיה מח): שַׁאֲנַן מוֹאָב מִנְּעוּרָיו וְכוּ', וּבַגּוֹלָה לֹא הָלָךְ, עַל כֵּן עָמַד טַעְמוֹ בּוֹ וְכוּ':
וְלָבוֹא לְשִׂמְחָה הוּא עַל־יְדֵי מַה שֶּׁמּוֹצֵא בְּעַצְמוֹ אֵיזֶה נְקֻדָּה טוֹבָה עַל־כָּל־פָּנִים, כַּמְבֹאָר עַל פָּסוּק: אֲזַמְּרָה לֵאלֹקַי בְּעוֹדִי (בְּלִקּוּטֵי הָרִאשׁוֹן, בְּסִימָן רפב), עַיֵּן שָׁם. וְעַל־כָּל־פָּנִים יֵשׁ לוֹ לִשְׂמֹחַ בַּמֶּה שֶׁזָּכָה לִהְיוֹת מִזֶּרַע יִשְׂרָאֵל, שֶׁלֹּא עָשַׂנִי גּוֹי, וּכְמוֹ שֶׁאָנוּ אוֹמְרִין: בָּרוּךְ אֱלֹקֵינוּ שֶׁבְּרָאָנוּ לִכְבוֹדוֹ, וְהִבְדִּילָנוּ וְכוּ' וְנָתַן לָנוּ תּוֹרַת אֱמֶת וְכוּ'. מִכָּל זֶה וְכַיּוֹצֵא בָּזֶה רָאוּי לוֹ לִקַּח לוֹ שִׂמְחָה לְשַׂמֵּחַ דַּעְתּוֹ כַּנַּ"ל. וְזֶה בְּחִינַת (שבת עז: בְּדִיחָא דַּעְתֵּהּ, שֶׁהוּא דָּבָר גָּדוֹל, דְּהַיְנוּ שֶׁמְּקַשֵּׁר הַשִּׂמְחָה לְמֹחוֹ וְדַעְתּוֹ, וַאֲזַי הַמֹּחַ מְשֻׁחְרָר, וְיֵשׁ לוֹ יִשּׁוּב־הַדַּעַת כַּנַּ"ל, וְגַם לְמַעְלָה נַעֲשֶׂה מִזֶּה יִחוּד גָּדוֹל עַל־יְדֵי בְּדִיחָא דַּעְתֵּהּ:

rabenubook.com

תודה רבהחיוך מביא חיוךאחרונה
תורה מחברת מאוד
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

אולי יעניין אותך