אשמח לעצתכם / אנשים שעברו את זה:שובחדש
אני מרגיש שיש פערים די גדולים ביני לבין אשתי.
הכי גדול: אני מרגיש שהיא מתנהגת כמו ילדה קטנה.

נניח היא מאד לא נותנת לי "להרגיש בנוח" עם המשפחה שלה.
אחרי שהיא בכתה לי באירוסין שאמא שלי לא מכילה ומחבקת ומלטפת (אמא שלה מאד כזו כלפיה) ושהיא מקנאת בי שאני זוכה לכזו חמות שרק דואגת לי שארגיש שייך, כשזה מגיע לתכל'ס, היא נעלבת שאני מדבר איתם ללא ידיעתה (אפילו לאיחולי חג שמח), שאני פונה אליהם ושואל שאלות שאולי נוגעות לנושאים אישיים (כמו "אז איפה היית בצבא?" אם נניח הצבא היה לגיסי טראומתי, או מנסה להתקרב אליהם יותר).

זה מרגיש לי כמו "זה המשפחה שלי, לא שלך. אני קרובה אליהם יותר ממך ויודעת יותר ממך". אני מרגיש מן חרדה כזו כמו אצל אנשים בעלי שיגעון (לא יודע איך בדיוק להסביר את זה). כלומר ההערות לא נאמרות בנחת, אלא באמת מתוך תוקפנות של "זה שלי, אל תיגע!".

ולצערי זה מעיב על הקשר. אני לפעמים צריך תמיכה ממנה, אבל לא מרגיש בנוח לפנות אליה. גם כשאני פונה, אני לא כל כך מחזיק מהתשובה שהיא נותנת, כי אני מרגיש כאילו שאלתי ילדה בת 12.
לא שאין לה תובנות, אבל הבעייה היא ביחס שזה גורם לי להרגיש כלפיה.

מישהו חווה את זה בשנה הראשונה לנישואיו? זה נורמלי להרגיש שאשתך מתנהגת כמו ילדה?

מה ראית בשלב הדייטים?העני ממעש
בקטע של ילדותיות?שובחדש
כן. בנקודה שאתה מתאר כאן.העני ממעש
מרגיש לי שזה משהו שלא הייתי יכול לדעתשובחדש
באירוסין צצו המקרים שתיארתי נניח עם המשפחה שלה.

כשסיפרתי על דברים אישיים שלי, היא הגיבה כמו שכל אדם מגיב.
אבל מכיוון שכל הדברים האישיים שצצו היו קשורים בבעיות שיש לי איתה, זה לא הכי עזר לי לראות תמונה מלאה של זה.
ויצאנו די הרבה.
האם דברת אתה על זה?העני ממעש
הגבתי למטה שכן.שובחדש
לא מבין את אשתך..מתנחלים
הרי זה מבורך שאתה מרגיש בנוח עם ההורים שלה.
כנראה היא צריכה לעבור עוד שלב בבגרות ולהסתכל אחרת על המציאות.
ממליץ לשבת על כוס קפה וכו'..הרי בעזרת ה שיהיו ילדים ...הכי חשוב שיהיה להם קשר בריא עם הסבים והסבתות.בהצלחה אחי.
בדיוק מה שאני חושב!שובחדש
וזה עוד יותר מה שמפריע לי... :/
חתן יקר,נגמרו לי השמות

כתבתי חתן כי ציינת שאתה בשנתך הראשונה לנישואין ו"נקי יהיה לביתו שנה... וכו' אז אתה עדיין חתן

מזל טוב!

נתון כללי שחשוב מאוד שכל חתן/כלה ידעו:

השנה הראשונה לנישואין היא מאוד מורכבת וטומנת בחובה אתגרים זוגיים ואישיים רבים מאוד.

רק לפני פחות משנה היית רווק.

היום אתה נשוי.

זה מעבר עצום.

אתם חיים בבית משלכם

עם אחריות כלכלית ואישית וזוגית שהיא רק שלכם

עם אישה שאתה חי איתה 24/7 פתאום!

ועם כל מה שכרוך במעבר העצום הזה.

זה חתיכת שינוי.

וכמו כל שינוי בחיים - צריך זמן כדי לעכל אותו וכדי להבין אותו בכלל.

לפני ההיכרות, יש שני בני זוג שכל אחד מהם נמצא ב"עיגול" (עיגול=מסמל כרגע את העולם האישי של האדם) שלם משלו.

העיגולים לא נפגשים כלל.

אחרי ההיכרות, לאט לאט כל עיגול מתחיל להיכנס לתוך השני,

כאשר אחרי החתונה ובעיקר בשנה הראשונה מגיע ה"שיא" של ההתכנסות הזו אחד בשני - כאשר שני העיגולים ממש מכסים אחד את השני, מעורבבים אחד בתוך השני ולא רואים כמעט עיגול נפרד.

לאט לאט, כאשר עוברים עוד זמן ביחד ואל תוך חיי הנישואין - העיגולים מתחילים להתרחק לאט לאט אחד מהשני,

כאשר המצב האידיאלי הוא שהעיגולים כן מחוברים, אבל מחולקים ל-3:

1. החלק של האישה בנפרד - העולם הפנימי של האישה

2. החלק של האיש בנפרד - העולם הפנימי של האיש

3. החלק הזוגי של הביחד שלהם - שם זה מקום שבו העיגולים מחוברים.

(בציור זה הרבה יותר קל להסביר, דמיין שני עיגולים שבאמצע מחוברים ובקצוות נפרדים, בערך ככה, רק להשלים בדמיום לעיגול מלא: (   ( )   )

מה שעומד מאחורי העיקרון הזה הוא פשוט:

באנו לעולם אנשים נפרדים.

לכל אחד הרצונות שלו, המאווים שלו, התחביבים שלו, תחומי העניין שלו, הרגשות שלו וכו'.

כדי ליצור אדם שלם המורכב משני חצאי נשמה - איש+אישה - אסור להיפרד מהאני האישי, אלא להביא אותו,

בשלמותו,

בשיא עוצמתו

אל תוך הביחד הזוגי

בצורה הזו - הביחד הזוגי יוכל לזהור הרבה יותר ולהתפתח הרבה יותר.

כאשר כל אחד בפני עצמו שלם *עם עצמו*,

*אוהב* את עצמו,

מפתח תחביבים, התנדבויות, עולם אישי, עבודה מקצועית, הורית, אישית וזוגית - הוא אדם הרבה יותר שמח - ואדם יותר שמח מביא את עצמו לתוך זוגיות יותר שמחה ובריאה וטובה.

אתה מתאר מצב בו אשתך מאוד "קנאית" למה שיש לה עם משפחת המוצא שלה.

דבר ראשון שצריך לשאול - האם זה *באמת* כך? גם מבחינתה?

או האם זו *הפרשנות שלך* למציאות שאתה רואה?

הייתי מציעה ממש לפתוח שיחה כנה ואוהבת עם אשתך על הנקודה הזו ולשאול אותה:

אשתי היפה!

אני מרגיש כך וכך

שאולי כאשר אני מדבר עם הורייך שלא בנוכחותך זה מפריע לך. האם אני צודק? זה באמת מפריע לך?

אם כן, למה?

אתה יודע, לפחות 90% מהתהיות שיש לנו בנישואים ועל בן/בת הזוג נפתרים בדרך הזו.

בדרך של תקשורת.

תקשורת ישירה.

תקשורת מקרבת.

תקשורת שבאה להבין, לברר

ולא להטיח או להאשים.

ברגע שאתה בא נקי, באהבה, אל אשתך ו*שואל* אותה האם זה כך בכלל?

ואם כן, *מדוע*?

ופשוט שומע מה שיש לה לומר - רק מקשיב.

כבר יש לך תמונה הרבה יותר רחבה.

ואז אפשר לדעת- מה היא חושבת על זה?

מדוע היא נוהגת כך?

אולי באמת זה יושב על  משהו עמוק עוד מילדות ועל איזה צורך כלשהו?

אולי לא?

אולי זו בכלל פרשנות שגויה שלך למציאות?

ואז צריך לבחון יחד מה עושים עם הרגשות הללו שלך ואיך לשפר אותם.

אם גם אשתך מסכימה שיש כאן משהו מעבר ולא מצליחה להשתחרר ממנו - וזה מפריע לשניכם בתפקוד - לא בושה להיעזר באנשי מקצוע על מנת לעבד את הדברים.

אבל זה ממש לא חייב להיות כך.

מאוד הגיוני שגם לאשתך היקרה כל המעבר הזה חדש.

גם היא הייתה עד לא מזמן רווקה, חיה עם הורייה האהובים,

עטופה, הילדה שלהם.

ופתאום היא אישה בפני עצמה!

עם בית משלה!

עם אחריות גדולה!

נשואה!

וצריכה כאילו "להתרחק" מהם כדי לבנות את הקן שלה.

והמעבר החד הזה יכול להיות לכל אישה (ואיש) מאוד לא פשוט.

אולי זו הדרך שלה (בתת מודע) לומר שקשה לה, שהיא צריכה רגע את הזמן לעכל דברים, להבין,

ללמוד איך פתאום להיות ישות נפרדת מההורים

להתחיל חיים עצמאיים לגמרי

והיא עדיין רוצה את הקירבה והאהבה להורים וכאילו מחזיקה בהם בכל כוחה עד כדי כך שזה נראה לפעמים שהיא ממש "קנאית" כלפי הקשר שיש להם...

אבל מאוד יכול להיות שזה יושב על משהו הרבה מעבר, כמו הדוגמא הנ"ל או כל דבר אחר שיכול להיות.

צריך *להבין* אותה

להבין את המקום שלה

להבין את השינוי העצום שהיא חווה

את הניפרדות הזו

את המעבר הזה

את הניסיון לצלוח אותו.

זה מאוד טבעי שהיא תרגיש רגשות כאלה בשנה הראשונה - הכל מאוד מאוד טרי עדיין...

איך אומרת התורה?

"על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו

ודבק באשתו

והיו לבשר אחד"

קודם כל שלב העזיבה של ההורים

רק אח"כ אפשר להידבק אחד בשנייה

עד כדי שמגיעים לבשר אחד ממש.

זה תהליך.

לא ביום ולא ביומיים. תהליך.

אז ממש מציעה לכם לדבר יחד בנחת על הדברים,

תבוא ממקום מכיל, מבין, אוהד ולא שיפוטי

מקום שרוצה לברר ולתמוך

בצורה הזו הסיכוי לשיתוף פעולה והבנה אמיתית שלה גדולים מאוד.

בנוסף לכל זה,

השינוי הזה מרווקות לנישואין טומן לנישואין הרבה מאוד קשיים בדמות המובן מאליו שמרים את ראשו פתאום -

אם עד עכשיו ארוסתך או בת זוגך, שעדיין לא הייתה אשתך, לא הייתה מובנית מאליה בעיניך - כי לא הייתה הטבעת, כי לא הייתה המחויבות - הרי שמרגע שנישאתם היא כאילו כבר "בכיס שלך" וזה יכול לגרום לרוב ככל האנשים לקבל את השני/ה כמובן מאליו.

וזה הנשק הכי גדול של הנישואין המובן מאליו הזה.

שום דבר לא מובן מאליו!

צריך להתייחס כל יום מחדש כאילו הוא מתנה ב א מ ת, כאילו בן הזוג הוא מתנה ואין נפלא כמוהו, לא לקחת לעולם כמובן מאליו, להעצים, להגדיל, להאדיר, להודות, לאהוב מכל הלב.

כך גם ניתן לראות זוגות שחיו לפני 10 שנים ביחד כולל הכל ופתאום מתחתנים וישר מתגרשים.

איך זה יכול להיות?!

לפני החתונה – לקחו אחד את השני *לא* כמובן מאליו! אלא כמשהו חשוב ויקר!

כשרבו – לא עשו זאת ברוע ובגועל לפחות לא עד הסוף – כי הרגישו שיש להם מה להפסיד. שהוא או היא יכולים ללכת ולא להתחתן בסוף. ניסו להיות יותר טובים, ניסו לשווק עצמם יותר טוב, ניסו להחליק למחול ולסלוח על טעויות יותר.

ואחרי החתונה<? הרגישו שזה כבר ב"כיס הקטן" שלהם. לקחו כמובן מאליו.

רבו עד הסוף. צעקו, קיללו, עברו קווים אדומים,

הפסיקו להשקיע כי "מה זה משנה זה כבר שלי", פזלו החוצה,ף עשו השוואות, התחילו להגדיל פגמים ולהקטין יתרונות במקום להיפך, לא השקיעו – והתוצאה – גירושים רגשיים או גירושים בפועל.

כל עוד הקשר לא ממוסד, ואין את המחויבות הזו, יותר נוח להכיל צדדים מסוימים באישיות או חוויות חיים.

ברגע שהקשר הופך לרשמי, עם הזמן זה עלול להיעשות יותר ויותר קשה.

משתי סיבות עיקריות:

1. המובן מאליו, כאמור. שהקשר נהיה ממוסד, כאילו הכל כבר "בכיס הקטן", מובן מאליו, לא משקיעים כבר, לא כמו קודם שזה *לא* היה בכיב הקטן, שזה *לא* היה מובן מאליו, שתמיד היה את החשש שישב שאולי הוא/היא ילכו ממני אם אני _______ או אם אני לא _____ או ימצא יותר ב___ ממני
  2. כאשר הקשר ממוסד, זה כאילו אומר למוח של כל אחד ואחת מאיתנו שזה "סופי", שזהו. זה ככה לנצח. (מה שלא היה כך לפני – שתמיד כל אחד חשב איפשהו במוח שמקסימום נפרדים, או מקסימום מישהו/י אחר/ת וכן הלאה) – כאשר מתחתנים והקשר רשמי וממוסד – כבר אין למוח את המחשבה שהכל פתוח, שיש המון אופציות בכל זמן נתון, שהוא חופשי ומשוחרר לבחור בכל שניה נתונה מה שהוא רוצה, את החופש והעמדה המחשבתית שכלום לא סגור לו וסופי. כאשר הקשר ממוסד, גם אם הוא ממש טוב וגם ממש אוהבים – אין את העמדה המחשבתית הזו, והמוח יכול להגיד, אפילו בתת מודע – רגע! לא רוצה שזה יהיה סופי! סופי זה מפחיד! סגור זה מפחיד! אני רוצה עוד אפשרויות! אני רוצה חופש! אני לא רוצה להתחייב ולהיות סגור וחתום כל הזמן! (זה גם הרבה בראש של האנשים יותר בדור הזה – כי רואים סביבם כל הזמן כל הזמן זוגות שמתגרשים, גם זוגות שהיו אוהבים, וכל המדיה והתרבות בעקיפין רומזת שנישואין זה כלא ושהכל אבוד מראש וכן הלאה, אז כבר זה מחלחל להם למוח והם כבר אוטומטית מפחדים מזה וזה לפעמים עושה נבואה שמגשימה את עצמה כי היחס לנישואין במוח הוא שלישי במקום חיובי!) ואז כאילו להילחם ב"סופי" הזה ולהגיד לעצמנו במוח (בתת מודע לפעמים) שהנה זה לא סופי, אפשר ללכת, זה לא סופי! אז מסתכלים על בן הזוג בצורה שונה, פחות אוהדת ומכילה ומקבלת. פתאום החסרונות והמגרעות בבן/בת הזוג מתעצמים, שמים עליהם יותר את הדגש ואת הזכוכית מגדלת עליהם, ואת כל הדברים הטובים לוקחים כמובן מאליו, (בדיוק הפוך ממה שהיה קודם). ואז יש יותר מריבות, ויותר פרצופים, ויותר עלבונות, והתרמיל של העלבונות והכעסים נהיה גדול יותר ויותר ככל שהזמן עובר, ואם לא מטפלים בזה מהר, ואם לא מקבלים כלים ומודעות לדעת שזה חלק אינטגרלי ממערכת הנישואים, וזו פשוט רק משוכה שצריך לעבור עם הרבה מודעות, השקעה, עבודה וכלים נכונים – אז היחסים מדרדרים לאט לאט, ואז ככל שהזמן עובר יש יותר מטענים שהצטברו ונהיה יותר קשה (אפשרי אבל יותר קשה...).

לדעת שזה קורה, וזה קורה לכולם. וזה בסדר גמור. וזה חלק מובנה במערכת.

אבל התשובה המעודדת והנחוצה כ"כ היא שזה פתיר! שעוברים את זה!

שאז הקשר ואהבה רק מתעמקים!

נהיים קרובים יותר, עמוקים יותר, אוהבים יותר!

מרוויחים את העומק הזה באהבה רק מהעבודה הקשה הזו וההתגברות על המשברים! לא לוותר על זה! לא לברוח באמצע! לא להישבר, לעבוד על זה! עם המון אהבה, הקשבה והכלה – לעבוד על זה! והכל יהיה מדהים! מובטח!

בהצלחה רבה רבה!

תגובה מדהימה! זה כל כך לא מובן מאליו ההשקעה שלך כל פעם מחדש!כבר לא ישיבישער

תקשיבי, כל הכבוד לך!! אין מילים, איך את משקיעה ונכונההשם בשימוש כבר
לסייע תמיד, כל פעם מחדש!! אילו תגובות מושקעות, והכל בחסד! צדיקה אמיתית.
פערים תמיד ישסוסה אדומה
והם מורגשים ומפרעים במיוחד בהתחלה. אל תתן לזה להבהיל אותך...

ביחס לנושא השרשור, לדעתי זיהית נכון שההתנהגות שלה במקום הזה* נובע מהצד הילדי שלה.
נראה שהיא מאויימת ממשהו וזה משתלט עליה.
נראה שהתפיסה שלך את המציאות די בהירה וזה כבר משהו שאתה צריך לשמוח בו.

לפי איך שאני מבינה את התמונה (שהיא חלקית כמובן ומתוך זווית מבטך),
יש סיכוי שהיא מרגישה שיש איזשהו מצב לא מאוזן ומשום מה היא חוששת שזה יבוא לרעתה.
אם אני מבינה נכון, בתפיסת העולם שלה (שכמובן אי אפשר לשפוט אותה אלא רק לנסות להסביר אותה), היא חיה במעין תחושה של מלחמה.
היא מזהה אותך במקום מסויים כאוייב, ואת המשפחה שלך כמחנה נגד מחנה - המשפחה שלה.
ובגלל שהיא מזהה שאמא שלך לא נותנת לה את מה שבתפיסת העולם שלה היא רוצה וצריכה לקבל, היא מנסה לשמור את הכח אצלה באופן שיהיה מאוזן בינכם.
שגם לך לא יהיה...
שתבואו מנקודת פתיחה זהה. ובתפיסת העולם שלה המשפחה שלה משמשת כגב בשבילה מול כל איום צפוי.

לכולנו יש צדדים שבהם הילד שבנו משתלט עלינו, ושם המקום לברר על מה זה יושב.
כשתדע על מה זה יושב, אולי תצליח לעזור לה לפורר את זה.

אם היא תופסת אותך כאוייב שהיא צריכה להגן על עצמה מפניו - תנסה בעדינות להבין איפה אתה יכול לשנות אצלה את התפיסה הזאת. בין אם במעשים ובין אם בדיבורים...
לומר לה שאומנם יש בינכם פערים, אבל שאתה לגמרי איתה.
ושאומנם היית שמח שאמא שלך היתה רואה כמה היא מדהימה ושהיא היתה תומכת ומכילה אותה כמו שמגיע לה,
אבל שאתה לא זקוק לאישורים של אמא שלך.
בחרת בה, ואתה יודע מה אתה עושה.
ושמעבר לזה אתה בטוח שעם הזמן אמא שלך תבין איזה אוצר זכית להכיר. וגם אם לא, את ממש לא צריכה אותה. כי מה שחשוב זה שאנחנו חזקים ושאני שמח בך באמת.
תיקח את החולשה שלה למקום שבו אתה יכול להיות זה שמעצים את הקשר ואולי אפילו את הגבריות שלך בעיניה.

לדעתי, ברגע שהיא תבין שהפערים בינכם לא מהווים איום, שאתם לא במלחמה, אלא ששניכם אנשים מיוחדים ושונים שמנסים להתאחד ולעבור דרך ביחד,
היא תפסיק לקחת קשה את חוסר הקבלה של אמא שלך.
כי כל מה שמאיים עליה בעיניי, זה עצם זה שזה עלול להשפיע עליך.
ברגע שתפורר את זה, נראה מה יהיה.

בכל אופן, חשוב שתבהיר לה בדרך כלשהי (שוב, או ע"י מעשים, או ע"י דיבורים) שהקשר שלך עם המשפחה שלה לא פועל נגדה, אלא לטובתה.
זה גורם לך לאהוב אותה ולהתחבר אליה יותר.

במילים אחרות, תנסה לגשת לזה באופן לא שיפוטי, להבין שיש לך הזדמנות מעולה להיות גבר תומך ולהעצים את הקשר במקום שיש לה חולשה בו.

תעלה על האיום שלה, ותאמין שאתה יכול לפורר אותו והדברים יתפסו צורה שונה ואולי אפילו טובה הרבה יותר ממה שהיו יכולים להיות במציאות שלמה מלכתחילה.

מקווה שהייתי ברורה מספיק.
בהצלחה
מגיב לשתיכן:שובחדש
קודם כל תודה על התגובה של שתיכן

הבעיה היא שפניתי אליה כבר כמה פעמים, השתדלתי מאד לא לבוא ממקום שיפוטי, אבל הגעתי למבוי סתום:

"אני מכירה אותם יותר טוב. פשוט תקבל את זה. לא צריך לשאול כל דבר, לא צריך להרגיש בנוח יותר מדי. אתה עלול לפגוע במישהו ולא הכל אתה צריך לדעת".

אני אישית מרגיש שזה מגביל אותי מאד.
אני חייב להציע שידוך לאח שלה דרכה, אסור לי לדבר עם הגיס על המשפחה שלו ואני רואה שלהם זה לא מפריע.

השאלה היא מה אוכל לעשות מהמבוי הסתום?
הסברת לה איזו הרגשה זה נותן לך?בת 30
יכול להיות שיש שם איזה סיפור שמנסים להסתיר?
גם אם יש, אין לי מה לעשות עם זה...שובחדש
כלומר איך היא תשתף אותי?
השתדלת והצלחת? סוסה אדומה
אני בכלל לא רואה מבוי סתום.

אני מבינה שקשה לך להתחבר לדברים שהיא אומרת, אבל באופן עקרוני תנסה פשוט לכבד כבן זוג.
היא לא רוצה שתדבר עם המשפחה שלה? לא צריך.
כמו שהיא אמרה, פשוט תקבל את זה. (או יותר נכון... קודם כל תקבל את זה, אח"כ תנסה לשנות את המצב בחכמתך)
לא צריך להסכים, לא צריך לאהוב כל מה שהיא אומרת, כן צריך לכבד.
ואם זה מגביל, לא נורא... קשר זה דבר מגביל במהותו.
נסה לחשוב מה אתה יכול לתת לקשר ולא מה אתה יכול לקחת.
בסופו של דבר זה שאתה צריך שהכל יעבור דרכה זה אומנם מגביל, אבל זה לא סוף העולם.

מצד שני, לדעתי מה שמפריע לך זה עצם מה שזה מעיד עליה *בעינך*... "היא ילדה קטנה"... נסה לשחרר את הפרשנות, לקחת ממנה מה שנכון ולזרוק את ההכללות.

ושם, שוב, במקום לבוא לדבר ולשאול או להתווכח, תנסה באופן חד פעמי לנסות להבין לבד על מה זה יושב לה.
גם אם לרוב מומלץ ליצור שיח, בעיניי לא תמיד זה מה שנכון.
לפעמים צריך פשוט לשחרר ולפעול כחכמתך.

לדעתי, בסיטואציה הזאת, פשוט תן לה סיבה מספיק טובה להאמין שהנושא המשפחתי לא אמור לאיים עליה.
כי אתה המשפחה שלה. אתה מעריך אותה, מגן עליה, תומך בה.
היא לא צריכה את אמא שלך ולא צריכה להיות רכושנית כלפי המשפחה שלה.

לכבד.
את הרצונות שלה גם כשזה לא מובן וזה נראה לך הזוי ומגביל.
את המקום שהיא נמצאת בו.
ולבחור בטוב.
יש לך הזדמנות להיות גבר שלה.
עוף על זה.
אני יכול...שובחדש
בעיקר מה שמפריע לי - זה שזה משדר חוסר פתיחות בעיניי...

לרוב כשאדם מתלהב ממישהו, הוא רוצה להראות אותו לכולם ולהשוויץ בו לכולם.

כאן אני מרגיש מן מבוכה והסתרה ממני. מילא אם היא לא הייתה סומכת עליי, אבל זה מרגיש כאילו היא לא מנסה לפתוח את עצמה אליי.
כמו ש@נגמרו לי השמות ציינה - כאילו היא מחזיקה עליהם כשלה ולא רואה בי גם משפחה. ייתכן מתוך פחד.
לא מבין מה מפחיד, להיפך! אמורים להתלהב .. אבל אכן אין ברירה אלא לכבד את בקשתה.
מה שזה משדר לךסוסה אדומה
זו כבר פרשנות שלך שאתה תצטרך לברר מולה.

שים לב שגם לך יש תפיסות עולם.
יש לך תפיסת עולם שאומרת שלרוב כשאדם מתלהב ממישהו, הוא רוצה להראות אותו לכולם ולהשוויץ בו. וברגע שהיא לא עומדת בתפיסת העולם הזאת שלך, אתה מפרש את זה כחוסר פתיחות. (לא הבנתי את ההקשר... אתה יכול לנסות להסביר?)
בכל אופן, יתכן מאוד שהיא שונה ממך בתכלית בנושא הזה.

וגם אם היא מתלהבת ממך, אין דרכה להשוויץ בך מול כולם.
וגם אם זו דרכה, יתכן שכרגע היא עוד לא מתלהבת בך. אתם זוג טרי שעובר כור היתוך ביחד, ומתוקף זה ההתלהבות שוכחת ומונחת בצד.
אחרי שתעברו תהליך, ותתחברו יותר, אני בטוחה שתראה שהיא שמחה בך והיא תראה את זה בדרכה שלה, ולאו דווקא בדרך שבה אתה רגיל בה...

מציעה לך לקרוא שוב את תגובתי למעלה...
שם ניסיתי להסביר לך מה מפחיד אותה בעצם והצעתי לך דרכי פעולה.
אולי לא הייתי מובנת מספיק, אבל אני חושבת שעניתי על השאלה שכתבת כאן.

ולגבי הפתיחות, בלי קשר לנושא הזה,
גם זה תהליך.
ככל שהיא תהיה יותר בטוחה באהבה שלך אליה שהיא ללא תנאים, היא תרגיש מן הסתם יותר בטוחה להיפתח בפניך.
אולי להמשיך בשיחה פתוחה וכנה, בשיח של הרגשות *שלך*נגמרו לי השמות

ולומר לה: יפה שלי,

אני מבין שאת מכירה אותם יותר טוב - ברור לי! הם המשפחה שלך! הם אבא ואמא שלך! ותמיד יהיו!

אני מבין ממך שאת אולי חוששת שאפגע במישהו בלי להתכוון כי אני לא יודע הכל.

אבל חשוב לי להגיד לך שזה קשה *לי*

אני מרגיש שזה מגביל *אותי* מאוד

שאם אני רוצה להציע שידוך לאחיך אז כאילו אני לא יכול כי אסור לי לדבר איתו...

התשובה הזו קשה לי.

ויש לי גם תחושה שאולי את פחות רואה *בי* משפחה וזה כואב לי אם זה כך."

ואז לשמוע מה היא עונה.

רק לשמוע, עד הסוף.

אולי אם תדברו בשפה של צרכים, של רגשות, של "אני",

ולא של תלונות ושל "את" היא תצליח יותר להיפתח בנושא הזה אליך.

חזור לעדכן

(ואולי באמת יושב מאחורי זה משהו הרבה יותר עמוק כמו שכתבתנו, אבל אי אפשר עדיין לדעת ממעט הפרטים שכתבת כאן...)

האמת שניסיתי את זהשובחדשאחרונה
וזה נגמר בזמנו ב- "עם כל הכבוד לצרכים שלך...".

אבל ניסיתי לגשש לגבי הנושא הזה שוב אתמול והיא טיפה יותר נרגעה.
אבל אני לא יודע מה יהיה בפעם הבאה שיהיה "פיצוץ" מאותו מקום.
אולי היא חוששת שאימא שלה תספרעמקאביב
דברים אישיים עליה או על בני משפחתה שלא מתאים לה עדיין לספר. או שהיא תספר משהו שלא היה או היה אבל לא בדיוק.
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך