הצילווווו הלפ!!!חגהבגה
יש לי בתדודה וזרת בתשובה הארד קורד...
בעלה אברך, היא עובדת המשרת פקידה 4 פצפונים...
התברר לי שבעלה הכה אותה ואת הילדים כמה פעמים!!!
אני בהלם...
מה עושים? מערבים, את מי??
הן בטיפול זוגי.. יש לזה סיכוי?
לדעתי זה בכלל לא קשור, לא, זה שריטה!
אני מפחדת עליה ועל הקטנטנים, הבו לי עצה...
בעלה הכה אותה-תקני לה"א בסוףהשם בשימוש כבר
תודה 💕💕חגהבגה
אולי תערבי את היועצת שלהם?השם בשימוש כבר
מטפלת זוגית הכוונה.
כתבת שהם בטיפול.
היא מודעת לזה?
היועץ מודע!חגהבגה
היא בטיפול זוגי אצל יועץ, או רב?השם בשימוש כבר
יועץחגהבגה
שהרב שלהם שלח אותם אליו
אז היועץ מודע ולא עושה כלום בנידון? הרב מודע גם כןהשם בשימוש כבר
למכות ולא עושה כלום בנידון????
כמה עצוב- ככה הזוי...מזמור לאל ידי
יש הרבה יותר מידי רבנים (במרכאות או לא)
שמרשים לעצמם לשחק בחיי אדם.
(מטאפוריים או פיזים)
את מתכוונת בעלה ולא בעלךLia

נכון?

בכל אופן, לדבר איתה ולהסביר לה שהיא חיה בזוגיות מורעלת!

גבר כזה צריך להעיף מכל המדרגות. אין סליחה באלימות! אין!!!!!!!!!!!!!!!

שיחנק הזבל. גיבור ליד חלשים. נראה אותו הולך מכות עם גבר אחר שינפץ אותו לרסיסים!

בכל אופן תגידי לה לנסות לצלם אותו בשעת אמת וישר למשטרה!

וגם בית משפט אחר כך יראה מי הוא, הוא יפסיד את כל הזכויות שלו. לא יראה תילדים בחייים!

טיפול זוגי ב*** שלי. זבל זורקים לפח, לא מנקים.

כן כן, בעלהחגהבגה
הסברתי לה והיא כזו תמימה, אומרת לי- אנחנו בייעוץ.
זה מה שהרב שלה אמר לה.
סליחה, ואני מאווודד מכבדת רבנים לדעת תורה
אבל באלי לזרוק את הרב הזה מהמדרגות..!!!
נכון, שזה פשוט קו אדום ואין סיכוי להציל??
אוף...
חרא של רבLia

אם מדובר ביועץ מקצועי מוסמך ואת טוענת שהבעיה על השולחןאליפ
הייתי משאיר לו לעשות את מה שהוא הוכשר אליו
אלימות במשפחה זה מזעזע אבל אחד הדוגמאות בהם לא נכון להיחפז בהחלטה הוא במקרה בו הבעל מודע לבעיה ומוכן לטפל בה.
יתר על כן, אנשי מקצוע מכירים היטב את שירותי הרווחה וכד למקרה שאכן הטיפול מקבל תפנית שלילית.
טוב שאת לוקחת אחריות, אבל אל תמהרי להתערב.
כמובן שאם מדובר ביועץ לא מקצועי (נניח איזה משגיח בישיבה שוודאי עושה עבודת קודש בתחום לו הוכשר) הייתי מחפש דרך לשטוח את דאגתי בפני הגברת, אם אפשר כמובן
^^תגובה שפויה!חרותיק
דברי עם הרבבת 30
במקרה הזה נראה שאין מה לדבר עם הרבFff
הוא יעשה הכל כדי לא ללכלך את שמו של התלמיד שלו ולשמור את הכביסה בפנים. רב אמיתי שהיה שומע אלימות היה מפריד ביניהם קודם כל
קו אדום שאין סיכוי להציל?סודית
תלוי מה עמדת הבעל כלפי הטיפול.
אם יש לו רצון אמיתי להתשלט על עצמו טיפול בתחנה למניעת אלימות במשפחה יכול לעזור.
ואם הוא מגיע לחמם את הכסא, אז לא.

אבל הם שיתפו, מטופלים, אין לך מושג מה הולך בינהם, איך אנחנו אמורים לדעת?
על מוקד 118, היא יודעת?
תני לה מידע שהיא יכולה להעזר בו.
הרב שלה או הרב שלו?אנונימי חדש
ומה יותר חשוב לו- שלא יהיו גירושין- ואז היא צריכה למצוא דמות אחרת.
או שיהיה לה טוב בחיים?
לגמרי איתך...נשוי ושחוק
למה לחכות לפעם הבאה ולצלם? הוא מודה בזה, הרב יודע גם היועץ... זה נשמע כמו לשמור את הכביסה המלוכלכת בפנים
מי הגורם שעידכן אותך שהופעלה כלפיהם אלימותמוש השור...
אותה שאלה לגבי הטיפול הזוגי. מי עידכן אותך בפרטים?
בת דודה   שלי בעצמהחגהבגה

אם כך, במקומךתיתי2
הייתי אומרת לה
יקירתי, בואי איתי כעת לרווחה/משטרה ביחד
או שאני הולכת לבד.

אולי היא תכעס, אולי בעלה יגרום לניתוק קשר ביניכם
אבל לימים היא תגיד לך תודה.

אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים.

היא שיתפה כי היא נואשת - כי היא קוראת לעזרה -
אחרת היתה שומרת על הסוד.
אולי יהיה לה קשה עם המעשים בפועל (למי לא קשה לעשות צעדים קשים...) אבל בשכל היא יודעת שזה לטובתה.
אולי לא הייתי מדברת ככה לאשה מוכה אלא הייתי מציעה להסודית
לבוא איתה להתייעץ בנעמ"ת או ויצ"ו להבין מה רמת המסוכנות שלו.
אם היא הייתה מסרבת, הייתי מדווחת. וזהו.
לפני כן הייתי מנסה להבין מה זאת אלימות חריגה. נדירה אני מבינה. אבל חריגה, באיזו עוצמה? מה הוא עשה?
ולמה מתכוונת האמא של חגהבגה כשהיא אומרת שהוא יעשה משהו קיצוני? אם יש חשש כזה במשפחה צריך להגיד אותו לגורם שמדווחים לו.
כי לפי מה שחגהבגה כתבה עכשיו יש חשש למסוכנות
רבנים שחושבים שהם רופאים או פסיכולוגים....Fff
תקשיבי יקרה קודם כל כל הכבוד על העירנות. השאלה שלך ממש ממש במקום. תראי, יש לי בטן מלאה על רבנים שלפעמים מתבלבלים בתפקיד שלהם. רב לומד 10 שנים כדי לפסוק הלכה, רופא לומד 12 שנה כדי לטפל רפואית, ופסיכולוג לומד 12 שנה כדי לטפל נפשית. אם יש לך שאלה בפסק הלכה היית הולכת לרופא? לא. כי הוא לא מוסמך לזה. אם יש לך חור בשן היית הולכת לרב? גם לא. כנל לגבי כל דבר. כבר ראינו מקרים שאנשים הלכו לרבנים כדי לפתור בעיות רפואיות או זוגיות, ראי ערך עזרא שיינברג או הרב ברלנד. רק רע יוצא מזה. רב אמיתי אמור להיות עניו ולהגיד 'אני לא יודע לטפל בבעיות זוגיות, אני לא יודע לטפל באלימות, שלחי אותו לפסיכולוג'. אלימות זה ממש בעיה נפשית שדורשת טיפול מעמיק בניהול כעסים, ביטחון עצמי ולפעמים אפילו טיפול תרופתי.
בנוסף, יש לרבנים נטייה לשלוח ליועצים שלהם... ותביני לבד למה. מי זה היועץ הזה? מה ההכשרה שלו? הוא מוסמך לטפל באלימות? כי יש לזה הסמכה מיוחדת. בכל אופן נראה שהכל פה חרטאי. חצי רב ששולח לחצי מטפל רק כי זה תואם לתפיסת עולם שלו. וזה חלק מתפיסה מעוותת של המציאות.
אני חושבת שאת צריכה לטףטף לאישה הזאת שהיא חיה בזוגיות חולנית, מעוותת. ועוד יותר, הרב והיועץ הם בעלי תפסיה דתית או נפשית מעוותת! היא סובלת והם לא נותנים לה פיתרון. קודם כל שתעוף משניהם מהר! לגבי בעלה תתיעצי עם פורום מיכל סלה, יש דרכים לעזוב בעל מכה. לאחר שתעזוב אותו תתנה לו תנאי להמשך החיים איתה: טיפול פסיכולוגי בכעסים שלו ואפס אלימות. לא אומרת ישר להתגרש, אבל! לא נשארים שניה אחת במקום אלים. זה דבר הראשון! היא צריכה לעוף משם מהר.
הם צריכים לפנות ליעוץ לאדם ניטרלי, וחשב שזה יהיה אדםאנונימי חדש
שגם יודע לומר "לפרק את החבילה" כשצריך
רק פסיכולוג. יועצים רגילים לא מוכשרים לטפל באלימותFff
יש מטפלים שהם גם פסיכולוגיםאנונימי חדש
ועוד נקודה על חוזרים בתשובהFff
יש נטיה לחוזרים בתשובה ללכת לקיצוניות וכל דבר לקשר להלכה. או, להשליך בעיות ותסכולים מהעבר על החיים הדתיים שלהם היום. נראה שפה החזרה בתשובה היא איזה שהיא בריחה. אני לא יודעת ממה ומה הגורמים, אבל בת דודה שלך צריכה להבין שזו לא דרך התורה. שזה לא מה שה' רוצה שיהיה לה. ה' הביא אותנו לעולם הזה כדי שיהיה לנו טוב ולא כדי שנסבול ואנחנו שואפים לשם. בעלה האלים הוא לא התיקון שלה. הוא לא המזל שלה. האלימות היא לא טובה בשום צורה. זה רוע טהור שהיא פוגשת עכשיו, כמה שזה קשה להכלה אי אפשר להפוך את זה למשהו טוב ואולי ח''ו גם בעטיפה תורנית הלכתית. אין לזה שום קשר אליה ושום קשר לאורח חיים דתי. ממש תחפרי לה על זה. האלימות לא קשורה אלייך (לא כי את עשית משהו, כי את היית לא בסדר וכו') ולא קשורה לדת. אלימות כזאת היא בעיה של בעלך לגמרי והוא צריך לטפל בזה אחרת את לא ראויה לו.
לפני שאת מתערבת את צריכה לדעתעמקאביב
מה בדיוק קורה שם. האם הוא אלים? או שהם שניהם אלימים? או שהיא קפצה והוא ניסה להתגונן? יכול להיות גם וגם וגם...
אולי זה מה שהיא רוצה כמו שכתבו בפורום אחר , "לא רוצה להיות מלאך נשואה למלאך " ?
לצערי יש נשים לא חכמות שלא מעריכות גברים נורמליים, מבחינתן גבר אלים זה נורא גברי.
יש כלל בהלכה- אסור לדיין לשמוע צד אחד בלי לשמוע את השניאנונימי חדש
זה לא סתם.
מה היא עושה לו? שמעתי סיפור על בעל מכה, את הסיפור שמעתי ממישהי שאמרה שאחרי שהיא פגשה את האישה היא מסוגלת להבין את הבעל...
אני לא מכיר את הסיפור הספציפי שאת מדברת עליו, אבל מאד חשוב שהם יפנו לגורם מקצועי שאינו קשור לאחד הצדדים.
זה אמירה מאוד קשה... חת לגיטימציה לאלימותFff
ואת האישה עצמה שמעת? אולי מה שהיא עושה מאוד לגיטימי לאור מה שהוא עושה לה? אין לזה סוף... בבעיות צריך לטפל ולא לחפש אשמים או סיבות
אני בעיקר דיברתי פה על השיפוט שהגיעאנונימי חדש
אחרי שמיעת צד אחד.
הסיפור ששמעתי פגש רק את הצד של האישה.. ואחרי זה הבין את הגבר (לא הצדיק!).
לא חושב שיש דבר שמצדיק אלימות בשום מצב, אני לא יודע איזה אלימות היתה בסיפור שהובא פה- אולי זה כמו ה"כאפות" שהרב עובדיה היה נותן? שצד אחד פירש כאלימות והצד השני ראה את זה כביטוי חיבה?
משפט תשאיר לבית המשפט. חצוף. דמם על ידיך.פמיהלכה

תגובה מדהימה וענייניתאנונימי חדש
אני באמת משאיר את השיפוט לאנשי מקצוע, על השיפוט יצאתי...
זה מה שאני יודע:
1. אין לי מושג מה קורה שם.
2. הם חייבים להגיע לאנשי מקצוע שיטפלו במה שקורה שם.
מזכיר לי את השיר "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת"תיתי2
כי אם את אומרת "לא"
אולי בעצם את מתכוונת לכן?

תתפלא, הרבה אנסים ומטרידנים משתמשים בטיעון הזה.

לא רואה שום הכשר ושום הצדקה לשום כאפה ושום אלימות.
עם כל הכבוד, הוא לא הרב עובדיה.
והוא עושה את זה במחשכים
ולא נראה לי שהרב עובדיה נתן כאפות לאשתו וילדיו. גם לא בחיבה.
אתה יודע למה מטפלים מוכנים לטפל באנסים ומטרידנים?אנונימי חדש
דיברתי פעם עם מטפל, בפעמים רבות הפוגע הוא גם נפגע.
אני ממש לא מסכים עם הפוגעים, אבל בפעמים רבות הם ראויים לרחמים ולא לשנאה, והגם זקוקים לעזרה. נכון, לפעמים אין ברירה וצריך להכנמס אותם לכלא והם ראויים לעונשים כבדים, אבל העמדה שךנו כלפיהם צריכה להיות של רחמים
לא על חשבון הקורבנות.תיתי2
יש הבדל בין מה שקורה בחדר הטיפול ומידת האמפתיה אותה ניתן לגלות (וניתן)
לבין ההתנהלות הציבורית.
אמפתיה טיפולית במרחב הציבורי גורמת לחוסר בלקיחת אחריות אישית (כי העבריין מסכן ולא אשם) ולהמשך פגיעה באנשים שלא יודעים/מצליחים לעמוד על שלהם. כי גם הם - נפגעו כבר פעם! ורגילים להיות בעמדה של נפגע, קשה להם להבין או לקום ולומר שמה שנעשה כאן לא בסדר.

אז כשמישהי באה ואומרת שבעלה מכה אותה
או הבן זוג של הבת דודה שלה מכה
אין. לזה. מקום. נקודה.
ויש להזמין משטרה במיידי.
אמפתיה למצבו הנפשי והרגשי וטראומות העבר - את זה הוא יקבל בשירות המבחן, או על ידי עו"סית בכלא, או בטיפול במרכז למניעת אלמ"ב!
קודם כל קו אדום ואפס סובלנות למעשים פוגעניים ועברייניים.

לא משנה מה עברת בחיים, זה לא מצדיק פוגענות.
גם אם בדיעבד אפשר במסגרת טיפולית להיות אמפתיים לקושי שלך! ובתנאי שאתה עובר תהליך!

אגב, עכשיו מה שאתה אומר
ממש מזכיר לי את מה שאלירן מלול אמר ערב רציחתה של מיכל.
שאפשר להבין רוצחים כי הם עברו דברים קשים בחיים.
צודקת, צריך להפריד ל2- הטיפול המידי לעצירת הפגיעהאנונימי חדש
ורק אחר כך הטיפול בפוגע
כדברי אליפ. כל עוד בביקורת ולא מדיי קשההעני ממעש
תציעי לה לפנות לארגון שמתעסק בזה. הם יוכלו לייעץ טוב יותרמיקי מאוס
את ובטח אנחנו שומעים רק חלקי סיפור. מרגיז ומזעזע ככל שיהיה..
מצד שני- חשוב שהיא תקבל עזרה שלא מהיועץ שהרב הפנה שיש חשש שהוא מונע מכל מיני שיקולים שהם לא דווקא טובת האישה (לא לפרק משפחה בכל מחיר זה ערך מסנוור אצל הרבה אנשים)
היא צריכה כתובת עם נסיון באלימות במשפחה, גם מבחינת הבטחון שלה וגם מבחינה משפטית אם היא תחליט לפרק או לברוח זה מאוד חשוב איך ומה לעשות

וגם הטיפול עצמו - יש טיפולים ייעודיים לאנשים עם בעיות אלימות ובהחלט יש מקרים שהבעיה נפתרה. זה לא אומר שאין תקנה אבל ממש לא כל יועץ זוגי יכול להתמודד עם זה. צריך מישהו מאוד מקצועי
לדווח למשטרה זו חובה דאורייתא!פמיהלכה

אלימות קטינים זה לא משחק

לא תעמוד על דם רעך זה דאורייתא

לדווח! למשטרה! שיקול הדעת שלה מוטה כי היא אוהבת אותו.

אין זמן לחכות שתתפכח!

מיכל סלה ז"ל לא יכולה להתפכח יותר,

כי היא מתה.

גם טטיאנה חייקין

ומאיה ווישנאק

ועוד 175 נשים ב-10 השנים האחרונות.

במקרה של אלימות רק נגדה אין מה לעשות,

אם יש אלימות כלפי הקטנים זה חובה לדווח למשטרה!

גם אם היא תכעס עלייך זה שווה. כי היא תהיה לא מתה. וזה מה שחשוב.

חובת דיווח. נא לקרוא.תיתי2
כל אדם בגיר שנחשף לקיומה של אלימות או פגיעה כלפי קטין או חסר ישע
חייב מבחינה חוקית לדווח על כך לרשויות.
מכיוון שלא מדובר במקרה מיידי (שאת רואה כעת) עלייך לדווח ללשכת הרווחה במקום מגוריה. להרים טלפון ולמסור את המידע (ניתן באופן אנונימי אך עדיף לתת יותר מידע כדי לעורר אמינות ולקדם את ההתערבות).

מבחינה מוסרית -
אני חושבת שזו גם הדרך הנכונה.
לרשויות, תרצו או לא תרצו, יש כלים והבנה מקצועית שלא תמיד יש לרב או ליועץ (יועץ!!! אתם יודעים מי יכול להיות יועץ? כל אחד. אפילו לא צריך קורס. והרבה עושים קורסים של שנה-שנתיים).
יש צורך כאן במומחיות בתחום אלימות במשפחה - הן כלפי האישה (שזה נושא אחד) והן בתחום אלימות כלפי ילדים (שזה נושא אחר). ואולי מומחיות בתחום בריאות הנפש או עבריינות מצד האב.
הטיפול בשני הנושאים - אמא מוכה וילדים מוכים - יכול להביא תועלת לאמא כשאשר מטפלים בהם דרך הרווחה. (תועלת מבחינת המודעות שלה למצוקה של עצמה ושל ילדיה והיכולת לצאת ממקום לא טוב בו נמצאת).
צר לי, לא מכירה אף יועץ בעולם שיכול להחזיק לבד סיטואציה משפחתית כזו מורכבת ורבת פנים
ועוד להביא לשיפור במצב.

אחרי שדיווחת,
את יכולה לדבר איתה על פניה לקבלת טיפול מקצועי במרכזי אלימות במשפחה עירוניים.
צודקת!!! כל מילה בסלעFff
היא כותבת "התברר לי"סודית
זה נודע מצד שלישי כנראה.
חובת דיווח קיימת גם על חשד לאלימות נגד חסר ישע
אבל כאן האמא שהיא אפוטרופוס והאבא הולכים לטיפול, הפותחת לא יודעת מכלי ראשון אלא "התברר לה" לא ידוע ממי,
האם החוק אומר לדווח גם במקרה כזה?
אני חשבתי שרק מכלי ראשון יש חובת דיווח ולא מרכילות, תתקני אותי אם אני טועה, בבקשה, זאת נקודה חשובה
אם הפותחת בטוחה במידע - שתדווחסודית
כשיש ספק - אין ספק
אני לא משפטניתתיתי2
אבל אם יש חשש, יש גורמים שמתפקידם לברר את החשש.

נראה לי שיש דברים שמוטב לטעות בהם מאשר להתעלם.
מה גם שבדרך כלל, אם כבר שמענו משהו קונקרטי, כנראה המציאות עוד יותר מסובכת... כשדברים יוצאים לאור זה כבר מצב לא פשוט שכבר לא מצליחים להסתיר.

פה מדובר בבת דודה. כנראה שהמידע זה לא סתם רכילות בגינה.
כן, כתבתי "כשיש ספק אין ספק"סודית
היא חייבת לדווח על חשד בגלל הקטיניםסודית
כל אזרח בוגר מחויב לדווח על עבירה שנעברה בקטין, על-ידי האחראי עליו או על-ידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנה
ניתן לדווח על החשד לביצוע העבירה למחלקה לשירותים חברתיים, למרכז הגנה, או למשטרה באזור המגורים
מי שאינו מקיים את חובת הדיווח עובר על החוק וצפוי לענישה פלילית

חובה לדווח לרשויות אודות מידע או חשד כי קטין או חסר ישע מצוי בסיכון או נתון להתעללות על-ידי אדם שאחראי עליו (הורה, איש חינוך וכד'), או על-ידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנה.

רשימת העבירות עליהן חלה חובת הדיווח מנויה בסעיף 368ד(ח) בחוק העונשין, והיא כוללת בין היתר עבירות מין, ניצול מיני, תקיפה או התעללות, נטישה והזנחה.
אי דיווח מהווה עבירה פלילית שהעונש עליה הוא מאסר של עד 3 חודשים.
חובת הדיווח המוטלת על אנשי מקצוע, ובכלל זאת אנשי חינוך, רווחה, רופאים, שוטרים, ועוד, היא מחמירה יותר ביחס לכל אדם: אי דיווח על-ידי אנשי מקצוע מהווה עבירה פלילית חמורה יותר, שהעונש עליה הוא עד 6 חודשי מאסר.
בנוסף, חובה על מנהל או איש צוות במעון, במסגרת חינוכית או טיפולית לדווח על עבירת מין, גרימת חבלה חמורה או התעללות שבוצעה בתחומי המקום, ללא קשר לזהות מבצע העבירה.
ייתכן שחובת הדיווח של בעלי מקצוע מסוימים תיהיה מצומצמת בשל כללי שמירת סודיות ספציפיים שנקבעו לגבי מידע מסוג זה.
מי זכאי?
קטינים עד גיל 18:
נפגעי עבירות פליליות שונות (עבירות מין, אלימות, הזנחה והתעללות) שבוצעו כלפיהם לאחרונה על-ידי האחראי עליהם.
נפגעי עבירות מין שבוצעו על-ידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנה.
נפגעי עבירות מין, גרימת חבלה חמורה או התעללות שבוצעה בתחומי מעון, מסגרת חינוכית או טיפולית.
תהליך מימוש הזכות
ניתן לפנות ישירות לכל אחד מהגורמים הבאים:
המחלקה לשירותים חברתיים באיזור המגורים
מרכז הגנה באיזור המגורים
משטרת ישראל
חדר מיון - במקרה של פגיעה מיידית ובהתאם לצורך
רצוי להעביר דיווח מלא אך במידת הצורך ניתן להעביר דיווח אנונימי, ואף להיעזר בכך בארגוני הסיוע.

מוקדים ממשלתיים
מפה
לא נמצאו מוקדים להצגה
ארגוני סיוע
לרשימת ארגונים המסייעים לקטינים בתחום המשפט הפלילי

גורמי ממשל
קו חירום ארצי לנפגעי אלימות במשפחה ולילדים בסיכון 1-800-22-0000 פועל 24 שעות ביממה בעברית, ערבית, רוסית ואמהרית
משטרת ישראל - שירותי סיוע לנפגעי עבירות
משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים -
מוקד מצוקה 118 - 24 שעות ביממה בעברית, ערבית, רוסית ואמהרית.
השירות לשיקום נוער
הסיוע המשפטי במשרד המשפטים

חקיקה ונהלים
חוק הנוער (טיפול והשגחה)
חוק הגנה על קטינים וחסרי ישע
חוק מניעת אלימות במשפחה
חוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001
חוק העונשין - סעיף 368ד.
תודות
ערך זה נכתב בסיוע המועצה הלאומית לשלום הילד.
ראו גםالعربية
חייגיאם ל2

6724*

קו חם לנשים בזוגיות אלימה

הם לא צריכים יעוץ זוגי, הוא צריך טיפול פסיכולוגי!ציפ'קה
זה הסיכוי היחיד שזה יצליח!!! אולי תפני לארגונים שמטפלים בגברים מכים? יש כאלה...
בכל אופן, אין לך הרבה מה לעשות. היא לא תברח אם תנסי לשכנע. את רק צריכה להבהיר לה שאת תהיי לצידה ביום שבו תברח.

מה שכן, הרמת יד על ילד זה בל יעבור. תתקשרי לרווחה דחוף.
עונה לכולםחגהבגה

הפלאפון שלי נדפק, והחליט שערוץ 7 מסוכן לי 0 מציע לי לחזור לחוף מבטחים..) אם אני מחליה בכל זאצ להיכנס, הוא פותח את האתר לא בצורתו המקורית משהו מוזר  ומשונה... במחשב שלי המקלדת תקועה על אנגלית, בקיצור עד שלקחתי את המחשב של בעלי ועונה נורמלי..

(דרך אגב, ישלכם מושג איך לסדר את עניין הפורום בטלפון???!)

התייעצתי עם אמא שלי. היא אומרת דבר נכון- שאם אעשה משהו קיצוני הוא אמור לפעול מולה באופן קיצוני.

בנתיים האלימות היא חריגה ויחסית נדירה (מבחינתי גם פעם אחת זו פעם אחת יותר מדיי).

הוא מודע לבעיה שלו- הוא מוכה מהבית.

הוא מודע בצורך בטיפול ובצורך בטיפול פסיכולוגי.

היא מאוד רוצה לנסות לתקן את זה.

אני לא רוצה לערב את הרווחה בעיר שלהם, לא יודעת איך זה ישפיע, מעדיפה גוף כמו נעמ"ת וכו'.

תודה לכולכם, חיזקתם את ידיי.

לגבי האתר.. יש לך סינון על האינטרנט? רימון?אשה שלו
כן, תמיד נכנס לי בלי בעיותחגהבגה

בד"כ פותחת את האינטרנט

יכול להיות שבטעות נגעת ברשיון וצריך להתקין שובאשה שלו
איפה מוצאת את זה?חגהבגה

netm.co.il/crtאנונימי חדש
כתוב שהרשיון מותקן...חגהבגה

תנסי בדפדפן אחראנונימי חדש
לא עובד..חגהבגה

והתקנה ישר דרך האפליקציה?אנונימי חדש
לא הבנתי, עבד דרך האפליקציה?אנונימי חדש
אהההה להתקין אפליקציה של ערוץ 7??חגהבגה

לא, להתקין את התעודת אבטחה דרך האפליקציה של הסינוןאנונימי חדש
שמע ישראלחגהבגה

לקח לי כמה פעמים לקרוא את זה רק להבין על מה מדובר

איך עושים את השטות הזו?

נכנסים לאפליקציה של הסינון ובוחרים בתפריט "התקן אישור אבטחה"אנונימי חדש
ומאשרים את כל מה שהיא מבקשת
הוא מבקש סיסמא של חשבון mi ושכחתי אותה אווףףחגהבגה

אבל תודה!

הדיווח על קטיניםשירוש16
זו חובתך החוקית.

לגבי חברתך שהיא מעל גיל 18 - אין לך איך לדווח.
היא יכולה בעצמה אבל את לא יכולה לעשות זאת במקומה..
סליחה אבל תגובה קצת אחרתעמקאביב
שאלה מה זה היכה את הילד? נתן פליק לילד? את בעצמך בעד פליקים, חייבים לדווח על זה לרווחה? לא חסר אוכלוסיות שונות שנותנות פליקים פה ושם, אי-אפשר לערב רווחה או כל אירגון אחר על כל פליק שאולי מישהו נתן לילד שלו.
מאיפה אימא שלך יודעת שהוא יעשה משהו קיצוני? היא מכירה אותו לעומק? הרי היא בכלל לא ידעה על המצב הזה לפני שסיפרת לה?
לפי סטטיסטיקה חצי מנשים שבורחות למקלט לנשים חוזרות לבעל שלהן. כך שכל עוד הם בטיפול וזה לא מצב מסכן חיים לא בטוח שצריך להתערב.
את תתערבי ובסוף בת דודה תגיד לרשויות שלא היה ולא נברא ואת בכלל לא נמצאת שם. זו גם אופציה.
יכול להיות שבת דודה סתם הגזימה בתיאור כדי לקבל הזדהות ממך.
סליחה אבל התגובה לא לענייןחגהבגה

א. ברור שלא פליקים פשוטים, מכות ממש.

ב. נכון, זה נקרא- תסמונת האשה המוכה, תמיד חוזרות לשם לא כי הן מאוהבות וטוב להן, אלא זה מנגנון טבעי, לא ארחיב כאן.

ג. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שאם בעל מכה את אשתו, הוא יכול גם לעשות דברים גרועים יותר ה' ישמור, וימצא לזה הצדקה. במקרה הזה- הלכת וסיפרת? קבלי עונש.

אז מה לדעתך? לשבת ולשתוק?

לא יודעת, אבל כן הכרתי מקריםעמקאביב
שמי שניסה להתערב ולעזור בסוף נשאר אשם.
וכן הכרתי מקרים שאישה שיקרה או הגזימה.
אם היו מכות, איך לא שמו לב במוסדות חינוך? בגנים של ילדיי הם תמיד שואלים את הילדים קודם מה קרה להם.
יש לי מכרה שיום אחד מספרת שבעלה אלים, יום אחר שהם זוג מאוהב עד השמיים. איך בדיוק אפשר לדעת מתי היא משקרת?
קרובי משפחה שלי ושל בעלי משתמשים בנו בתור אוזן קשבת והאמת אין לי מושג כמה אחוז אמת יש במה שהם משתפים.
אם הם רוסים כבדים אז בכלל צריך לחלק לארבע כל מה שהם אומרים. כי זו המנטליות.
לשאול ילדים "מה קרה להם?" צריך לעשות בצורה חכמהיעל מהדרום
לק"י

כי אם שואלים בצורה ישירה הם עלולים לענות דברים לא נכונים.
וגם אם זה לא ישיר.

יש גיל שילדים מדמיינים, ממציאים דברים או סתם רואים אחרת את המציאות.
הקטנה שלנו בת שנתיים וחצי, והיא יכולה להגיד שהפלתי אותה, כשמה שקרה במציאות זה שהיא החזיקה בי ונפלה.
תפני לארגון ''בת מלך"און17
שמעתי שהוא עוזר לנשים חרדיות ודתיות במצבים האלו
בדיוק באתי לכתוב גם..עוזר ךחרדיןת ודתיותזלדה123
אם היא חוזרת בתשובה זה טוב לה
יש להם ידע מקצועי רב
בשןרות טובות!!
מעולה תודה!חגהבגה

תראי לבת הדודה שלך שאת שם השבילהrivki
בשביל להקשיב, ליעץ, לעודד. ואם את מסוגלת- שתארחי אותה ואת הילדים אם הם יצטרכו לעזוב את הבית.
תמליצי להם לפנות ל פ ס י כ ו ל ו ג. רצוי מי שמתמחה באלימות. הרבה מאוד 'יועצים' הם לא מקצועים בלשון המעטה.

אני לא הייתי ממהרת לדווח לרוחה. עדיף קודם להתיעץ עם אירגונים שמטפלים באלימות ולנהוג בחכמה.
כי אם הוא אדם מסוכן, הוא עלול להתנקם בה ובילדים כשיתגלה שהיא 'הלשינה' עליו. אפילו שהיא סיפרה רק לך.
ואם הוא לא מסוכן , והאלימות אצלו נדירה מאוד, והוא מודע לבעיה ורוצה להשתנות- יכול להיות שהדיווח יחסל את הסיכוי הקטן לשלום בית.
לגבי חובת דיווח על אלימות נגד קטינים - לדעתי תלוי מה חומרת האלימות. אם כל אבא היה מדווח על אשתו שהרביצה לילדים בצורה כלשהי- הרבה מאוד ילדים היום היו 'בחסות המדינה'.
אמרתי להחגהבגה

שהבית שלי פתוח ואני משלמת לה מכספי על מונית אם צריך _גרה מרחק שעתיים נסיעה ממני)

תודה!

כל הכבוד!rivki
הכי הכי חשובפ' מקגונגל
להסביר לה שאסור לה להפרד ממנו לבד!
זה הזמן הכי מסוכן לאישה מוכה (שהיא מודיעה לו שהיא רוצה לעזוב)
תתמכי בה בכל מה שהיא צריכה, תסבירי לה שאלימות זה קו אדום וכדאי לה להפרד, אבל הכי חשוב זה שכשהיא מוכנה לעזוב ולהתגרש שלא תספר לו....! שתלך להורים שלה עם הילדים או מקום בטוח ורק אז תודיע!
לא קשור לנושא אבל חייבת להגיד לך שחייכתי למקרא הניקהשם בשימוש כבראחרונה
המקורי שלך...
פרופסור מקגונגל???? מכולם בהארי פוטר מזדהה דווקא איתה? 🙂
מישהו פה התחתן בממילא?ארץ השוקולד

המלצות/דיס המלצות על המקום?

בעיקר מההיבט האנושי והאוכל.

מישהו/י?ארץ השוקולד

לפני 5 שנים הייתי שם אורחת. אוכל טוב, רחבה קטנהירושלמית במקור

מה זה "ההיבט האנושי"?

תודהארץ השוקולד

הכוונה לאיך העבודה עם האנשים שם?

אה. אז כאמור הייתי רק אורחתירושלמית במקור

אכן, תודה על ההערה בכל מקרהארץ השוקולד

מועיל.

מקווה שיהיו עוד תשובות

אתה רוצה עוד תשובותאריק מהדרום

אתה מתאמץ יותר מידי לדעתי על הערב הזה.

תבחר אולם בטווח הסביר, לאף אחד מהאורחים שלך לא באמת אכפת מכמה אדיבים המלצרים (כל עוד לא מדובר בקטסטרופה).

הערב הזה גם לא באמת חשוב כמו שהוא נראה לכם.

אתם תשכחו את רובו במרוצת החיים במיוחד אחרי ילד אחד, אף אחד מהאורחים שלכם לא ידבר על כמה מדהים היה היה הצוות שארגן לכם את החתונה.

(אצלנו דווקא כן, כי אצלנו הזמר החתונה היה חנן בן ארי חודשים בודדים לפני שפרץ לגלגלצ, אבל זה מקרה חריג ביותר שעלה בפוקס, בחרנו את הלהקה הראשונה שהמליצו לנו, אז אנשים המשיכו לדבר על החתונה שלנו גם שנים אחרי ושוב זה היה בפוקס ולא ביקשנו את זה ועדיין לא מבקשים).

זה לא מה שהוא שאלירושלמית במקור

הןא רוצה בעלי אולם הוגנים שיכולים להתגמש במקרה הצורך ולהבין סיטואציות ולא נתלים בחוזה דרקוני. אין קשר לאורחים ובטח לא למלצרים

לא יודע איך הסקת את המסקנה הזו מדבריואריק מהדרום

אבל גם אם את צודקת הוא מתעסק בזה יתר על המידה.

אם כךמבולבלת מאדדדד

איזה מזל שהוא לא שאל אותך🙃

איזה מזל שהוא שאל בפורום פתוחאריק מהדרום

ככה הוא יכול לשמוע את דעתי גם כן כשהוא מתעסק בזה הרבה יתר על המידה

אני יכול להבין אותו שהוא מתעסק בזה יתר על המידהנפשי תערוג

ומנגד, אתה לגמרי צודק שזה לא ממש מהותי.

כי במרוצת הזמן זה עוד אבן קטנה בבניין

יתכן שאני מתעסק יותר על המידהארץ השוקולדאחרונה

בכל זאת חסר ניסיון בתחום

מהתשובה הזו:ירושלמית במקור

"הכוונה לאיך העבודה עם האנשים שם?"

ואם יש לו מצב מיוחד שהוא יודע שעלול להוליד חששות, נניח סיכוי טוב למילואים או דחיה אחרת, סביר מאד שיחפש בעלי אולם שהחוזה שלהם הוגן ולא דרקוני, ולא בכל מקרה עומדים בדווקנות על כל פרט בו.

ככלל. חותמים חוזה כדי לקיים אותונפשי תערוג

יש כאלה שמתגמשים, לא לבנות על זה.

אצלנו בעל האולם החליט להוציא מנות שהן שדרוג לתפריט על דעת עצמו. (כי האולם הצמוד בחר את זה. אז כנראה היה לו נוח לבשל הכל אותו דבר) לא ממש שינה לנו. האורחים היו מרוצים. הם לא באמת יודעים שאנחנו בחרנו סטייק פרגית והוא החליט להוציא אנטריקוט.

כמובן שבמעמד התשלום הוא לא ציפה שנשלם על ה"שדרוג"

ועצם זה שהבאנו את סכום למחרת באופן מסודר הוא אפילו עשה לנו עוד 5-10% הנחה סתם ככה

אבל היה חוזה מסודר

שנינו חתמנו עליו במטרה שהוא יקויים.

זה שיצא ששני הצדדים הסתדרו על אי הקיום שלו. אחלה.

אבל הוא שם כדי להבטיח מה קורה אם הצדדים לא מסתדרים

ברורארץ השוקולד

ורוצה להבין אם הם אנשים נעימים או לא

אכן, התכוונתי להתנהלות מול בעלי האולםארץ השוקולד

חוף בכינרתNonamegirl

היי, האם קיים חוף משפחות בכינרת שמשפחות דתיות יכולות לבוא אליו והלבוש צנוע? הבנתי שבבין הזמנים יש סיכוי טוב שכן

פעם היה בחוף כינרנפשי תערוג

היה גם פעם בחוף גולן אולי עדיין רלוונטיל המשוגע היחידי

הנה קישור לדיבור על זה פה לפני שלוש שנים

חוף משפחות בכינרת | ערוץ 7

חוף דוגיתשמשית123

לא מוכרז, צמוד לחוף גולןשמשית123

חוף דוגהעוד מעט פסחאחרונה

דרומית לכינר.

כינר זה החוף הנפרד, בדוגה לרוב באות המשפחות הדתיות (זה ממש מרחק הליכה, יש שביל בין חוף לחוף).

הייתי שם תחילת יולי והרגיש כמו מחנה בני עקיבא. אין שם צניעות מלאה על פי ההלכה, אבל גם אין בגדי ים חשופים.

בעיקר חולצות גלופה ומכנסיים.

האם זה נכון?רועישםטוב
נו שויןנקדימון

אנחנו אף פעם לא מדברים על קצוות ושוליים. אותם נפטור מהסיפור הנורמטיבי.

גדילה מתוך משבר בזוגיות 💔❤נגמרו לי השמות

זוג חזק הוא לא זוג שהכל הולך לו מושלם תמיד.

זוג חזק הוא לא זוג שאין ביניהם ריבים / חילוקי דעות / קונפליקטים.

זוג חזק הוא לא זוג שתמיד הכל ורוד אצלם והם עם לבבות תמידיים בעיניים.

זוג חזק הוא זוג שעובר אתגרים בדרך - ומצליח לקום מהם.

זוג חזק הוא זוג שנופל - וקם.

זוג חזק הוא זוג ש*בוחר* אחד בשני/ה כל יום מחדש.

זוג חזק הוא זוג ש*בוחר* לעבוד להשקיע, בוחר בביחד שלהם.

זוג חזק הוא זוג שכבר עבר משברים, ואולי נמצא אפילו עכשיו בעיצומו של אחד כזה - וממשיך לעבוד, להשקיע, לרצות, לבחור, לאהוב.

ודווקא עכשיו, בחופש הגדול שמציף אצל המון משפחות קשיים רבים - חשוב להתחזק בכך.

- להתחזק בכך קודם כל בפני הדבר הזה עצמו - שאנחנו אוהבים אחד את השנייה.

שאנחנו בוחרים אחד בשנייה.

שיש לנו רצון להיות יחד.

שהבסיס שלנו חזק ואוהב וזה משמעותי מאוד גם לצליחת כל האתגרים בחיים, שהגיעו או שיגיעו בעתיד.

ולהפנות את הכוחות שלנו פנימה ולא החוצה.

לא לכלות אותם בהשוואות חיצוניות בלתי פוסקות אלא לראות איך אנחנו מצליחים לגרום שאותם הכוחות האלה שלנו יופנו לאיך מתמודדים עם המציאות שלנו בצורה הטובה ביותר,

ואיך זוכרים כל הזמן לראות גם את הטוב הרב שכן יש לנו, לשמוח בו, להדות עליו ולהעצים אותו.

ולהתחזק בכך עם אמונה בקב"ה, אמונה בעצמינו, אמונה בזוג שאנחנו

אמונה באשתי

אמונה בבעלי

אמונה ותקווה גם לעתיד.

ולהזכיר לעצמינו שבספר בראשית מתוארת בריאת העולם, בריאת האדם, הזוגיות הראשונה -

ויש שם, בלימוד הזה של הבראשית הרבה מאוד אוצרות שנוכל לקחת אלינו:

לפני שיש סדר - יש תוהו ובוהו.

לפני שיש לידה - יש משבר. צירים.

אבל אם נסתכל על המשבר בעיניים אמיתיות, נראה שבעצם הוא יכול להיות אפילו חיובי מאוד!

כי המשבר גורם לנו בעצם לעבור מנקודה לנקודה.

הוא מזיז משהו.

מה שהיה עד עכשיו כבר לא נכון. כבר לא מספיק. משהו שם בתוכנו מתחיל לזוז, לבעבע, לרצות אחרת, לרצות יותר.

גם אם יש כעס גדול - לכעס הזה יש שורש חיובי - הכעס הזה אומר לי בעצם שאני לא רוצה את המציאות הנוכחית כי היא כבר לא טובה לי - אני רוצה מציאות אחרת, טובה יותר!

ורק מאותו המשבר, מאותה התנועה - נוכל לזוז באמת.

אז נכון זה קשה. מאוד מאוד מאוד.

זה שורף. מאוד מאוד מאוד.

זה משבר.

זה שבר.

ואנחנו הרבה פעמים נשברים בתוכו.

ומרגישים שאנחנו שבורים, שהזוגיות שבורה, שההורות שבורה, שהעולם כולו שבור.

אבל דווקא מתוך התוהו ובבוהו הזה -

נוכל להתחיל ולסדר מחדש

לסדר את החיים שלנו טוב יותר

נכון יותר

גדול יותר

נוכל לצמוח.

לצמוח אישית

לצמוח זוגית

לצמוח משפחתית.

נוכל להביא גם ללידה.

כמו אישה שיולדת ונמצאית במשבר של לידה - וכך תינוק חדש, חיים חדשים, באים לעולם.

גם אנו בכוחנו "ללדת" את הזוגיות שלנו. למקום גדול יותר. חי יותר.

להימצא במקום שיכול להכיל עוד ועוד רבדים.

להיות במקום שיש גם יכולת להביע את הפנימיות שלנו אחד בפני השנייה, בלב שיכול לשתף לא רק בטוב אלא גם בכאבים, בקשיים, בכעסים, בפחדים.

וכאשר אנו מצליחים להתייחס לכמה וכמה רבדים בו זמנית, אנחנו כבר לא חיים רק ב"שחור ולבן", אנחנו גדלים, העולם הפנימי שלנו מתרחב. אנחנו מתרחבים.

אנחנו נהיים הגירסא היותר משודרגת ומשופרת של עצמינו.

אנחנו בונים גירסא יותר משופרת ומשודרגת של הזוגיות שלנו.

אנחנו ממש בתהליכי בנייה. צמיחה.

וכמו שיש כאבי גדילה כאשר גדלים בגוף - כך גם יש כאבי גדילה שגדלים גם בנפש. וברוח. ובביחד הזוגי שלנו.

אז אם כואב לנו וקשה לנו, בתוך תוך הקושי נזכור - אנחנו עומדים כעת על המשבר.

ובמשבר נורא כואב ונורא קשה ונורא חשוך ונורא אבוד ולפעמים אנחנו אפילו נשברים,

אבל אנחנו גם בלידה.

בלידה של משהו חדש וגדול יותר ביננו.

ונזכור -

אחרי התוהו ובבוהו

אפשר לסדר מחדש

אפשר להתחיל

מבראשית

אפשר לגדול

ולהיות יותר טובים

ביחד. ❤

מה זה זוגיות תקינה מבחינתכם?מישהי נשואה

ואני אענה ראשונה כי מן הסתם תצפו ממני לשתף גם.

אז לדעתי זוגיות תקינה:

1. כבוד הדדי (מדברים הכבוד אחד לשני)

2. ויתור הדדי. (לא רק צד אחד מוותר)

3. מעוניינים לבלות זמן ביחד על בסיס רצון חופשי ולא שצריך להתחנן ליחס

יפה מאודאדם פרו+

אני מחלק דירוג

כי מן הסתם תרצי שמישהו

יתן לך דירוג

ואף אחד לא יתן כי את שאלת ומצפים

לפידבק ממך.

כזוoo

שמצמיחה ולא מכבה/ מוחקת

מכילה ומקבלת ולא שיפוטית

מבוססת על דעות/ אמונות/ רצונות משותפים ולא מלאה בקונפליקטים בלתי נגמרים

יפה מאודאדם פרו+

ראיתי תכונות, ראיתי יעדים בזוגיות.

החכמתם אותי.

תנו עוד.

לפרק הבא כבר אגיע מצוייד בע"ה.

בעזרת ה'מישהי נשואה

זה בהחלט הבסיסנפשי תערוג

אני חושב שגם צריך להיות אמון,תמיכה הדדית ותחושת ביטחון. ויחד עם זאת, שהזוגיות תעזור לכל אחד לפתח את עצמו בפני עצמו.

זה הבסיס לדעתי.

בלי זה קשה לנהל זוגיות תקינה

מכאן זה עולם ומלואו.

איך כל אחד/ת מסביר מה זו זוגיות4ne1

לפי תפיסת עולם שלו והמסגרת שבה הוא נמצא.

תכלס, מה שנכתב זה מאוד כללי. זה כמו לכתוב שיהיה החבר הכי טוב שלי

קודם כלמישהי נשואה

ברור שכל אחד מההשקעה שלו

וכן למרות שזה כללי

זה יכול לעזור למי ששואל את עצמו

מה זה זוגיות תקינה

מצד שני

עולה לי חשש עכשיו

שמי שיקרא את זה יתחיל לחשוב שלא תקין אצלו

בזמן שכן תקין אצלו

בקיצר אין בשרשור הזה לקיחת אחריות

לא קשור ללקיחת אחריות4ne1

כל אחד מחליט לעצמו מה ההגדרה שלו לזוגיות תקינה.

בדר"כ אלה שיש להם בעיות בבית נניח יגדירו את זה אחרת ממישהו אחר

אז יש שטועניםמישהי נשואה

בדור הזה אנחנו נוטים להגיד על זוגיות כלשהי שהיא לא תקינה כשבדורות קודמים זוגיות כדוגמה היתה נחשבת תקינה

או שאף אחד לא היה שואל את עצמו בכלל

אמרתי ואחזור שוב כל אחד מגדיר4ne1

מה היא זוגיות תקינה לפי מה שהוא חש וחושב. אין משהו אובייקטיבי

לא מדוייק.shindov

יש כאלה שחושבים שלהעליב את בן הזוג או בת הזוג. ולדאוג לתיקונה הפיזי והרוחני. זו זוגיות ממש תקינה. אז ממש לא. לכן יש פרמטרים להגדרה של הזוגיות התקינה. השואלת ניסחה נכון. לא בדיוק הבנתי מה היא רוצה...

הבייסיקסשבורת,לב

חברות

אהבה

כבוד

תקשורת טובה

חשמלית ושמה תשוקה

פחות או יותר מה שכתבתshindovאחרונה
  1. מחוייבות לקשר.

2. הערכה הדדית.

3. אישות טובה.

מעבר לכך

1. מילה.

2. . מגע.

3. מתנות.

4. שרותים.

5. זמן.

שום דבר לא המצאה שלי.

התייעצות מילואיםרק שואלת10

פתחתי משתמש חדש לצורך השאלה

בעלי במילואים והוא עושה שבוע שבוע

כל פעם שהוא חוזר יש לחץ בבית..

מרגישה שאני הולכת על ביצים

תוך רגע מגיעים למריבה

וזה ממש ממש מבאססס

ניסינו לעשות תאום ציפיות בתקווה שזה יעזור

אבל זה לא ממש שינה משהו

זה ממש מתסכל אותי

זה קשה להגיד ואני גם לא לגמרי מתכוונת לזה

אבל לפעמים כבר מעדיפה שהוא יסיים את הכול ברצף ולא יחזור באמצע הביתה..

לא יודע מה לייעץ, אבל כל הכבוד לכםהסטורי

תודה רבה על המסירות שלכם לעם ישראל

תודה רבהרק שואלת10

הוא על ביצים או את?משה

בהסתייגות - אני לא מכיר אותכם. רק תאור כללי של סיטואציה.

מרגיש כמו משהו של הוא מגיע עם אנרגיה אחרת ממה שאת רגילה אליו. התרגלתם להפעיל בית זוגי לפי כל מיני עקרונות. והיה לכם טוב.

עכשיו הוא חזר מהצבא עם דפוסים חדשים. הוא לא יכול להגיד לך שום דבר כי הוא יודע שככה הקמתם בית. מצד שני הוא כבר לא הגבר שהיה לפני חודשיים. הגוף השתנה, הנפש השתנתה.

ו"אסור" לו לבטא את זה כי את אישה גיבורה ומחזיקה הכל ו"צריך" להיות איתך/לעזור לך/ כל הדברים הקודמים.

אז זה מתבטא במריבה.

מריבה לפעמים זה "פיתרון" לא מודע. אם הוא רב איתך, אז הוא "כועס" ואז אתם לא צריכים להיות בקשר. אבל כמובן שזה לא פיתרון לשום דבר.

סביר. שישוחח עם הקבנ ויקבל כליםהעני ממעש

בול כמוךאר

קשה ככ

עכשיו סיים אחרי תק מאוד ארוכה

בהצלחה לי להתרגל לנוכחות שלו בבית.....

מנסה לענות לשתיכןנהג ותיק

גם לפותחת @רק שואלת10

אולי אפשר לתאם ממש ציפיות לפני החזרה, כולל לחדד אותם לפני ההגעה ממש וגם אחרי.

אולי לשים גבולות גזרה שכאלה, לפחות להתחלה, כדי "לא לדרוך" זה על זו.

ליצור בתוך כל החזרה הזאת גם זמנים זוגיים של שניכם.

יש היום לא מעט הדרכות והכוונות לזוגות מגויסים, שווה להירשם/ללמוד דרכם

בהצלחה רבה רבה

נסינו לעשות תאום ציפיותרק שואלת10

אבל זה גם לא קל

כי לדבר על זה לפני שהוא יוצא הביתה - מרגיש לי לא כ"כ שייך

וכשהוא כבר בבית לא תמיד יש אווירה מתאימה לשיחה כזו.

גם הריטריטים הם לא לעכשיו אלא רק לאחר כך..

אתמול הוא פתאום משום מקום סיפר לי קצת על המציאות שם במילואים.. ובאמת זה נשמע לא קל

והמעבר בין להיות דרוכים 24/7 לחיי בית רגילים מאוד לא פשוט לו

אבל תודה רבה לך!

מקווה לטוב

אם העניין זה שהוא "דרוך"משה

אני קצת מכיר את החוויה (לא ממילואים, סתם מהשריטות שנולדתי איתן)

לפחות בעבר, הייתי יודע שבדרך למקומות מסויימים צריך ללכת ברגל לפחות 10 דקות, לשרוף אנרגיה פיזית. זה היה מועיל לי מאוד כדי לתפקד במקום היעד בלי הדריכות והחרדה בגוף.

מבין לגמרי את הקושינהג ותיקאחרונה

לא להתייאש ונשמע שאת רואה שיהיה טוב ורוצה בזה. מאוד חשוב

אולי אפילו לדבר על תקופת המילואים הבאה. הרי יבואו עוד.

למצוא את הדרכים שהמעבר בין הצבא לבית יהיה לו קל יותר. וכמובן גם לך. מה הכי יקל על כל אחד מכם כדי להשתלב באווירת "המשפחה" מחדש.

זה שאת מבינה אותו עכשיו יותר טוב עוזרת מאוד וזה גם מראה כמה שאת רואה אותו.

עכשיו צריך להביא אותו שיראה אותך.

לא חייבים ריטריטים, יש גם הדרכות/הרצאות/סדנאות של שעתיים כאלה בערב אחד.

יש הכל

עזרה בחיי נישואיןאורית595

יש לנו בעיה ביחסי אישות. אנחנו נשואים כבר 10 שנים בהתחלה הייתי מדברת על זה והלך לכמה בדיקות אבל הפסיק. מאוד מתוסכלת מה עושים?

אם את רוצה לשמוע תשובות מעוד נשיםיעל מהדרום

לק"י

מוזמנת לשאול גם בפורום הריון ולידה (אפשר לשאול שם גם דברים נשיים, לא רק שקשורים להריון ולידה).

לא בדיוק מובן על מה מדובר ולא בטוח שצריך שיהיה מובהסטוריאחרונה

מובן בפורום פתוח.

ממליץ:

1. למצוא עזרה מאיש מקצוע בעולם האמיתי. אם צריך הכוונה לאיש מקצוע - אפשר להתייעץ באנונימיות עם הקו הנשי של מכון פוע"ה בשעות הערב.

2. לך ולכולם - להזהר מאוד מכל מיני 'נשמות טובות', שהשאלה שלך תביא אותם לשיח בפרטי...

מה עושים כשאין מקום להיות חלשאריה ששכח לשאוג

כשכל חולשה מתקבלת בזלזול וביזוי, בירידות והקנטות, השפלה ועקיצה.

מול הילדים וגם לא מולם.

באמת שכואב לי שרק הג'יפיטי שומע אותי

תלך לטיפולסוסה אדומה

זה מקום מעולה, במובנים מסויימים הרבה יותר טוב מהצאט'.......

נשמע שבלי קשר טיפול יעשה טוב, אבל ככלל, בהרבה מקרים אישה זו לא הכתובת לפרוק אצלה חולשות.

בפרט כשהמצב בינכם הוא כזה.

טיפול.

נותנים גט.אדם פרו+

בן אדם שחי מהחולשות שלך

אתה לא רוצה להיות נשוי לו.

דרך אגב גם להיות גרוש ממנו זה לא הכי נחמד.

או מפציצים אותו באהבה ובחמלה

בתקווה שהוא יצליח להתיישר

כמו שיש לך ילדה שמתחילה להרביץ

ולהתנהג לא יפה

ואז אתה בבת אחת מתעלם מכל זה

ואומר איזה ילדה טובה

ומזכיר את כל הדברים הטובים שהיא עשתה

ואז מרוב הלם היא מוחמאת

וחוזרת לתלם.

אבל ללא ספק יש פה בעיה אצלה

שהיא רואה שלילי וחותרת לפירוד.

דייייייייי די למכונת הרעל הזו!!!חוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעשה לזה סוף!!!!!!

^^כְּקֶדֶם

באמת חצה גבולות

אתה מגזים ממש מה קשור מכונת רעלאדם פרו+

הבן אדם בבעיה.

האשה משפילה אותו מול הילדים.

הוא סופג ניכור הורי.

וניכור אישי.

לא נשאר לו תמיכה מלבד הגיפיטי.

מה אתה מציע לו לעשות?

הכי קל להגיד טיפול טיפול טיפול

מבחינתי זו אמירה ריקה

כי אשה כזו ברור לה שהיא מעליו

וכל הבעיה אצלו, והיא משפילה אותו

השכם והערב

אשה כזו לא תלך לטיפול בשום אופן

והיא אולי אולי תשלח אותו לטיפול

לכן תרגיעו.

יש לבן אדם בעיה

תנסו לעזור לו עם עצות אמיתיות

לא עם דיקלומים.

ובטח לו להוציא את התסכול עלי.

בלי קשר. נכון יותר נעים לקרוא

דברים נחמדים על אנשים שטוב

להם בחיים

והם נהנים.

בשביל זה יש פורום גרושים גרושות

שם מכיייפים (:

בחרת להכנס לפורום הקשוח

של נישואין טריים.

אז מה ציפית לקרוא שם על פרחים

ופרפרים. בן אדם מספר לך על בעיה.

תביעה אמפתיה תעזור תייעץ מנסיונך.

מה קשור להתקומם נגדי?

מה אתה מחפש פה?חוזר תמיד לאשתי

נראלי זה פחות מתאים.

זה רק שובר אנשים, ולא מביא אותם לתיקון.

דווקא לדעתימישהי נשואה

אדם פרו

מגיב ממש טוב

(:

תודהאדם פרו+

אני מגיב סבבה

עיינו ב200 תגובות

אחרונות (:

תודה ממש הייתי צריך את העידוד

מידי פעם נוהגים לחבוט בי

בפורום זה או אחר.

הבעיה היחידה שיש בי,

שאני לא סוגד למילה "טיפול" ו"מקצועי"

אני חושב שחבר טוב

שנמצא ועבר דברים דומים,

אם כי לא זהים.

הוא הכתובת לתמיכה.

כי הוא יבין אותך

יודע לתת לך עצה מהזוית שלך

וזה שאין לו אינטרס כלכלי קצת מוסיף בעיני

אם כי לא איכפת לי שיהודים נוספים יתפרנסו

הבעיה עם כל הרבנים והמושלמים

שהם יכולים רק לעשות בכאילו אנחנו מבינים

אותך.

אופס, התחתנת בגיל 20 ואני 30

אבל לא נורא אני אתעודד ממך

אם אתה מתעקש

אני מסכימה איתךמישהי נשואה

אנשים כותבים בפורום

לא כדי שיגידו להם: טיפול.

אגב אני בטיפול רגשי

ועדיין

השיחה עם אנשים על בסיס חופשי

כמו בפורום או עם חברות

יש להם איכות אחרת

טיפול רגשי הוא חשוב מאוד

יחד עם זאת

זה לא הדבר היחיד שעוזר.

כי לא תמיד זלזול והקנטותכל היופי

הם חסרי תקנה והמוצא היחיד הוא גירושים.

אגב להתגרש מאדם שמזלזל ומקטין, אם יש ילדים, יהיה כואב ויתחום קצת את הפגיעה אבל לא יכחיד אותה.

ולפעמים הקטנות וזלזול נובעים מממרמור שנובע מתחושה דלא רואים אותי, מטינה הדדית, מדפוסים כאלה מהבית, דברים שהם ברי טיפול.

אם לא הולך מתגרשים, זו גם אופציה.

אבל כדאי להביא בחשבון שלפעמים יש עוד אופציות.

טיפול זוגי יכול להציל חיים, או לכל הפחות ליצור פרידה סבירה.

אני מכירה כל כך הרבה גרושים/תמישהי נשואה

והמסקנה שלי

באופן מכליל

ואני ממש לא מומחית

בהכללה גסה מאוד

אני משערת

שכמו שאנחנו מתאהבים ולא יודעים לתת הסבר

ככה גם מתרחקים

וקשה להסביר איך הריחוק התחיל

זה יושב על הרבה דברים

אם מתבוננים, בדיעבד יש הסברשבורת,לב

לדעתי לרוב זה לא נכוןכל היופי

זה נכון שאנחנו לא תמיד מודעים למה מישהו מוצא חן או מרתיע אותנו אבל זה בדרך כלל לא מיסטיקה אלא סיבות שניתן להתחקות אחריהן.

למשל זה אדם שנוהג בהתאם לדפוסים שאנחנו רגילים אליהם ומוכרים לנו. אדם שמשלים משהו שחסר לנו. אדם שדומה לנו מאוד בצורה מסוימת (מנטליות, אופי, הרגלים, צורת חשיבה וכו') ימצא חן בעינינו יותר.

יכול להיות שבהמשך נגלה שהוא עושה לנו רע בדיוק בגלל זה (לא כל הדפוסים חיוביים...)

בהרבה זוגותנהג ותיק

בטח כאלה שחיים בזוגיות טובה, יש לא מעט תכונות ואופי של הפכים זה מזה.

רק עצם העובדה שגבר ואישה מתאחדים לבית אחד זה כבר נס ענק כי מדובר על שני בני אדם שונים זה מזה במהות

מחקרים מראים אחרתכל היופי

אבל אני לא כאן כדי להתווכח

וכמובן אנחנו שונים מעצם היותנו גבר ואישה אבל לרוב הדומה רב על השונה.

גם אני לא כאן כדי להתווכחנהג ותיק

ולא עשיתי מחקר אז בהחלט יכול להיות שאני טועה.

מה שהתכוונתי שגם בזוגות שיש בהם הרבה דמיון יש בינהם לא מעט תכונות/תחומי התעניינות/דפוסי התנהגות ועוד שיהיו הפכים זה לזה.

ואחרי שאמרתי את זה אני מקבל את התיקון שלך

נכוןמישהי נשואהאחרונה

גבר ואישה לא אמורים להיות דומים

כתבת נכוןנהג ותיק

על כל האופציות שאפשר וצריך וגם על גירושין. לצערנו לא מעטים המקרים שהגירושין מאוד מכוערים. מתלווה להם, לפני, תוך כדי וגם אחרי משקעים גדולים, מריבות קשות מאוד, לא מעט על חשבון ועל גב הילדים וזה נורא ביותר.

וכמובן שיש גם מקרים של ניכור הורי/ילדים.

כאב עצום ממש

תודה על הארת העיניים

לדעתי להגיד גרושין גרושין גרושין זה לא יותר מועילאורין

מלהגיד טיפול טיפול טיפול

אפשר להחזיר את הגרושה ואז מזכים את כולם בברכותחתול זמני

כואב מאודהסטורי

קודם כל - תשים גבול, אין דבר כזה לדבר בצורה מזלזלת כלפיך, בוודאי שלא מול הילדים.

אחרי זה - תלך לטיפול אישי, שיעזור לך לעמוד על שלך ולזקוף את קומתך.

כדאי גם לקרוא חומרים על 'הקוטביות הבריאה' באתר של יהונתן ומרים קליין. גם הקורס האינטרנטי שלו - 'יצאת גבר', יכול לעזור לך.

בהצלחה רבה, תתאמץ ותצליח לחזור לשאוג

קודם כל אתה צריך ביטחון עצמימשה

יש לך מנגנון כנראה שמתכווץ מולה ומזמין עוד מהרעל הזה. תתעלם ממנה ותתמקד רק בעצמך. במנגנון שלך.

במה מפעיל אותך.

היא דורכת על משהו שהיה שם לפניה. כשהוא יעלם, אתה תהיה אחר.

להישבר זו חולשה - תחזיק מעמד זה חוזקה.שנונימי

תאמין, ותלך בצדקת דרכך.

האנשים הגדולים ביותר בעולם הלכו נגד כולם,

סללו דרך חדשה שהמציאו והאמינו שאפשר אחרת.

ואם הייתה לך אמונה בצדקת דרכך - לא היה לך שום בלבול.

תמשיך לחפש ולבקש את הדרך הישרה לך ללכת בה.

• אישה וילדים הם בני אדם רגילים כמו כולם, לא שונים מאף אחד בעולם. ויכול להיות שאשתך גם פחות חכמה מהממוצע... האחריות היא עליך להוביל את משפחתך למקום טוב יותר. דאג למשפחתך לא רק בפרנסה אלא גם ברוח ללמד מה טוב ונכון.

ותזכור ש'טוב' אמיתי זה לב טוב נתינה חסד יושרה שמחה. גם להיות אדם טוב זה צדקת הדרך.

בטח בה' הכל ממנו והוא ינחילך למקום טוב.

אולי יעניין אותך