שתי סיפורים שתי תפיסותדב

הראשון שיך לציונית השני למישהי אחרת (כלומר אני לא כתבתי את זה)

אומנם ארוך אבל תקראו עד הסוף זה שווה תשקיעו חמש דקות בקריאה (אלא אם כן אתם לא יועים לקרוא 

קליפה אדומה

קליפה אדומה הייתה ילדה טובה וחמודה, שתמיד רצתה לעשות רק טוב, ולראות רק את הטוב שבמציאות המפציע מתוך כל סיבוכי הסיבוכים של החיים. קליפה אדומה אהבה לטייל ביער ולשוטט במרחבי ההויה, לראות את טוב ה' המושפע על כל בריה המפכה בה אור חי העולמים, על כל סנאי וחמוס המשוטטים להם ביער ומפזרים לשלשת לכל עבר, על כל גרגיר שנמעך על ידי בהמה גסה.

יום אחד פגשה קליפונת החמודה את הזאב הגדול והרשע של היער. הזאב אמנם דיבר קצת לא יפה, אולי אפילו בצורה קצת מגונה, ר"ל, אך קליפה אדומה לימדה עליו זכות, ואמרה בליבה: "בטח הוא לא מתכוון, פשוט יש לו דרישת אלוקות יותר גבוהה, הוא איננו מסתפק באלוקים עם הזקן שמכרו לו בגן (אם בכלל זאבים היו פעם בגן), אין ספק ששורש נשמתו גבוה הוא ויש מצווה ללמוד ממנו ולקרב אותו תחת כנפי השכינה".

לאחר שהזאב כבר סיים להציק לה וללגלג עליה ועל כל הדיבורים המוזרים שדיברה, הזמינה אותו קליפה אדומה אל בית סבתהּ שבקצה היער למסיבת תה, בה יתענגו שלושתם על הזיו האלוקי המופיע דווקא מתוך הצמחים המרים שגדלים בארץ הנמוכה, הממותקים בעזרת קוביות הסוכר המביאות גאולה ורפואה לעולם. הזאב קיבל את ההזמנה במתק שפתיים ובחשק עז וחשב בלבו שקליפה וסבתהּ בהחלט הולכות לראות את הזיו האלוקי, אבל לא בדיוק בצורה שחשבו.

קליפה אדומה הלכה לאיטה, כיון שעצרה ליד כל עץ, פרי, וחיה, לראות את כבוד האלוקים המסתתר בכל חלקי הבריאה. לכן, לזאב היה מספיק זמן להגיע לבית של סבתא לפני קליפה אדומה. כמובן, שהזאב טרף את הזקנה הַבָּלה ללא הינד עפעף, או רפרוף ריס.

"סבתא, סבתא, האם התעוררת כבר משנתך בה בילית בעולמות העליונים ורווית מדשן בית ה' הזורם לו לאטו מנהר דינור ועד הירדן? האם כבר הקצת לך מחבליך היורדים בנעימים בתרדמת קודש?" פרצה קליפה אדומה אל החדר. "לא!" ענתה לה סבתא, "פשוט עכשיו קמתי". כמובן שזה לא בדיוק היה סבתא אלא הזאב שהתחפש לסבתא ע"מ לאכול את קליפה, אבל כמובן שהרבה יותר כיף להשתעשע קצת בתמימות שלה לפני הארוחה.

קליפה אדומה וסבתא ישבו בצוותא, שתו תה ואכלו רקיקים יבשים. קליפה אדומה נתנה הרצאה מרתקת על העונג הרוחני המורגש ברקיקים וסבתא עשתה כאילו היא מקשיבה. "בטח גאלתי את סבתא שלה מייסוריה, כנראה שהיא היתה כל הזמן טרודה בשאלה האם קליפה תמצא חתן, אף אחד לא אוהב שמבלבלים לו את השכל" חשב הזאב בלבו.

תוך כדי השיחה קליפה שמה לב שהאף של סבתא קצת ארוך, אך מיד ניחמה את עצמה שכנראה שסבתא התפללה עכשיו, ולכן החוטם שלה גדל, כמו שכתוב "ותהילתי אחטום לך"(ישעיהו מ"ח,ט'). היא גם שמה לב שהעיניים שלה גדולות, אך ניחמה עצמה שנית, שסבתא היא בטח אחת מל"ו צדיקים, שכתוב עליהם: "עיני ה' אל צדיקים". לאחר מכן הרגישה את כפות ידיה השעירות של סבתא ונחלשה קצת בדעתה, אך מיד נזכרה: "החספוס של הצבאיות הישראלית הוא נצרך מול כל מעצמות הגויים, מתוך הקול קול יעקב, הידיים ידי עשיו" לבסוף, היא גם שמה לב שהשיניים קצת הרבה יותר גדולות וחדות מהרגיל אך מיד ניחמה עצמה: "לא נורא, קמעא קמעא, צריך סבלנות בתהליך הגאולה, גם אם דברים נראים לפעמים גרועים, "ממנה יוושע" מתוך הצרה עצמה דווקא, כך למדנו בשיעורים בכל מוצאי שבת."

בשעה שקליפל'ה חשבה לעצמה וריחפה לה בדמדומי איילת השחר שהולכת ורבה, כבר גחן עליה הזאב לטרוף אותה. "מה זה? איזה ריח מסריח" חשבה בלבה כשפיו הפעור של הזאב, שמקפיד לצחצח שיניו רק בערב, התקרב אליה. אך מיד חשבה בלבה "דווקא מתוך כל הסרחון, בדור שהוא כולו חייב" חייכה קליפה והתעודדה, אך כבר חצי מראשה היה בתוך חלל פיו המאיים של הזאב שכבר החל לסגור את מערכת השיניים הגדולה והמפחידה שלו...

"בום, בום" נשמעו שתי יריות מ-M-16 ארוך. בחור צעיר עם ג'לבייה קרועה ופיאות ארוכות קפץ מן החלון, לאחר שהזאב נפל לקרקע. קליפה החלה לרוץ לעברו, ולהכות אותו באגרופיה: " איך אתה מעז? מה עשית? סתמת את המעיינות העליונים ה..." "פלאק" נשמעה סטירה מצלצלת וקול גברי וסמכותי שאמר: "תתעוררי, חלאס, צאי מהסרט שלך! הוא רצה להרוג אותך, להרוג זה אומר, להשמיד, לכלות, לשסע, לשסף, בלי שום מעיינות עליונים וזיו השחקים, הבנת? חוץ מזה, איפה אהבת ישראל שלך, מה אני לא יהודי? אני לא חלק מן האינסוף שטוב לכל ורחמיו על כל מעשיו? לי מותר לתת אגרופים? אותי מותר להכפיש ולהצטרף לדלגיטימציה שהזאב הרשע עושה לי כבר שנים? אני בקושי יכול להסתובב ביער מבלי שקוף או פנתר ירקו עלי או יקללו אותי, והכל בגלל הזאב הרשע והמסית הזה יימח שמו!" שתיקה של חמש עד שש שניות. "אני הולך מפה!... איזה סתומה זאת..."

© כל הזכויות ליצירה שמורות ל יבלות הקודש

עכשיו השני:

קליפה אדומה הייתה ילדה טובה וחמודה, שתמיד רצתה לעשות רק טוב, ולראות רק את

הטוב שבמציאות המפציע מתוך כל סיבוכי הסיבוכים של החיים. קליפה אדומה אהבה לטייל ביער ולשוטט במרחבי ההויה, לראות את טוב ה' המושפע על כל בריה המפכה בה אור חי העולמים, על כל סנאי וחמוס המשוטטים להם ביער ומפזרים לשלשת לכל עבר (מה רע בלשלשת? זה זבל אורגני מצוין...), על כל גרגיר שנמעך על ידי בהמה גסה (זו סתם עלילת שוא, בואי לא נתעסק בקטנות).

יום אחד פגשה קליפונת החמודה את אחותה התאומה. פה מגיעה הפואנטה הראשונה של הסיפור. אחותה התאומה של קליפה היה שונה ממנה קצת. מקרה טרגי שארע בעת לידתם גרם לכך שקליפה גדלה בבית של ההורים הביולוגים של האחיות, בעוד שהאחות התאומה (איך נקרא לה..? אולי זהבה, זה שם שמתאים לאגדות, ובאמת שאין לי זמן לחשוב על שם סמלי) גדלה בבית של הורים מאמצים. בזמן שההורים הביולוגים של האחיות גידלו את קליפה על ברכי תורת הרב קוק, על ערכי התורה הקדושה, על החוט המשולש של עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל, זהבה גדלה בבית שונה בתכלית. זהבה גדלה בבית שבו הערכים ערכי המוסר של העולם המערבי. ההורים המאמצים דאגו לזהבה מאד. הם סיפקו לה המון חום ואהבה, קנו לה כל מה שהיא ביקשה, וגם לימדו אותה את הערכים שלדעתם הם ערכי החיים הנכונים: "תעזרי תמיד זהבה, לכל מי שאת יכולה, אבל בלי שזה יפגע בך". ערכים כמו ארץ ישראל או תורת ישראל היו די זרים לזהבה. גם ערך כמו עם ישראל לא כל כך עשה לה את זה... ההורים שלה אמרו שיש תמיד לעזור לחלש, ולא משנה אם הוא יהודי או לא. קליפה וזהבה מאד שמחו לפגוש אחת את השניה (נדלג על הפרק שבו הם מגלות שהן אחיות... את זה נקרא באורה הכפולה, בכל אופן חשוב להדגיש שהן תאומות זהות). חברו השתיים יחד ויצאו לטיול משותף ביער (קליפה החליטה להראות לזהבה את הסבתא האמיתית שלה). הלכו השתים, הלכו והלכו, ופתאום שמעו את חיות היער בסיומו של דיון סוער (קליפה ואחותה התחבאו, אז החיות לא ראו אותן): "הגענו להחלטה שהזאב הוא נורא מסכן. הוא היחיד מבין חיות היער שאין לו בית. קיבלנו החלטה שע"מ שיהיה לו בית, נגרש את הסבתא שגרה בקצה היער וניתן לו את הבית שלה. יש מתנגדים? אין מתנגדים? יופי. ההחלטה אושרה פה אחד".
קליפה היתה המומה. היא לא הבינה מה קורה כאן. איך זה יכול להיות? סבתא גרה כאן כבר שנים... היא זו שבעצם הפכה את השממה הזאת ליער, בזכותה בכלל יש לכל החיות בית, איך הם יכולים לעשות לה את זה? איך הם יכולים להיות כל כך כפויי טובה?
היא הביטה באחותה התאומה, בטוחה שהיא תמצא בעיניה מבט זהה לשלה, אך לתדהמתה האין סופית היא ראתה אור בעיניה של זהבה: "וואי! איזה חיות צדיקות! איזו דאגה לחלשים ולמסכנים! לא יאומן! חוץ מזה, שאם ניתן לזאב בית, בטח הוא יפסיק לטרוף חיות מסכנות וחפות מפשע... אני חיבת לעזור להן!"
בדיוק באותה שניה, החיות גילו את קליפה וזהבה. האריה הרים את זהבה וקליפה הרועדות, הציב אותן במרכז המעגל ואמר להן: "אתן תהיו אלו שתבצעו את ההחלטה שלנו. עליכן ללכת לנתק את הסבתא מביתו של הזאב. אם לא תעשו את זה נשים אתכן בבית סוהר".
לתדהתה של זהבה, היא פתאום שמעה את קליפה אומרת בנחישות: "אתן חיות רשעות ואכזריות! אין לכם בכלל מוסר! אתם סתם חיות טרף! אני לעולם לא אגרש את סבתא שלי מביתה, גם אם תשימו אותי בבית סוהר כל ימי!"
"ככה?" אמר האריה "ובכן, בינתיים את וזהבה תשבו בבית סוהר כדי לחשוב מה דעתכן בנידון".
זהבה וקליפה בילו מס' ימים יחד בבית סוהר. לזהבה היה ברור כל הזמן, שצריך לגרש את סבתא. וזאת משתי סיבות:
א. הזאב הוא החלש בסיפור. סבתא של קליפה ושלה יכולה לעבור לגור איתם בבית של ההורים הביולוגים.
ב. היא לא מוכנה בשום פנים ואופן לשבת בבית סוהר בשביל מישהו אחר. גם אם זה לא צודק לגרש סבתא זקנה מביתה, היא, זהבה, לא תהיה הקורבן.
במשך הימים שבהם ישבו השתיים בבית הסוהר, ניסתה קליפה לשכנע את זהבה שלא תעשה חס וחלילה את המעשה הנפשע והמזעזע. זהבה הקשיבה, אבל לא הסכימה.
הגיע היום הנורא.
קליפה כמובן, סרבה פקודה והוכנסה לכלא לכמה שבועות איומים. אך היא הרגישה שליבה טהור.
זהבה לבשה את המדים שחיות היער הביאו לה, נכנסה לבית של סבתא, והוציאה אותה אל היער.
קליפה לא יכלה לסבול זאת. איך? איך זה קרה לה? איך היא מסוגלת לעשות כזה מעשה מזעזע? מאיפה זה בא לה? היא הרגישה שהיא כמעט סולדת מאחותה, שהיא רוצה להרוג אותה, לשכוח ממנה, לא לדעת שבכלל היתה לה אחות שמסוגלת לעשות כזה דבר...
אבל אז היא הבינה שהחיים לא כל כך חלקים. זה לא שחור או לבן. היא נזכרה שפעם, כשהיא היתה בכיתה ח', היא למדה שלתאומים זהים יש את אותו הדנ"א בדיוק. כלומר, היא ואחותה זה בדיוק אותו דבר. בפנים בפנים אחותה היא צדיקה בדיוק כמוה.
אלא מה.
היא גדלה בסביבה שונה. זה הכל. (קול מסוים בתוך קליפה אמר שאולי ההורים שלהם אשמים בכך, כי הם לא דאגו לחינוכה של זהבה כל הימים. קליפה החליטה להתעלם מכך בינתיים, והבטיחה לעצמה שהיא לא תפקיר את זהבה וילדיה. היא לא תדאג רק לילדים שלה).
בעוד קליפה עסוקה בלחשוב איך היא צריכה לעזור לזהבה אחותה האהובה להגיע אל דרך האמת,
"בום, בום" נשמעו שתי יריות מ-
M-16 ארוך. בחור צעיר עם ג'לבייה קרועה ופיאות ארוכות קפץ מן החלון, וניסה לפגוע בזהבה. קליפה החלה לרוץ לעברו, ולהכות אותו באגרופיה: " איך אתה מעז? מה עשית? סתמת את המעיינות העליונים ה..." "פלאק" נשמעה סטירה מצלצלת וקול גברי וסמכותי שאמר: "תתעוררי, חלאס, צאי מהסרט שלך! היא רצתה להרוג אותך, להרוג זה אומר, להשמיד, לכלות, לשסע, לשסף, בלי שום מעיינות עליונים וזיו השחקים, הבנת? חוץ מזה, איפה אהבת ישראל שלך, מה אני לא יהודי? אני לא חלק מן האינסוף שטוב לכל ורחמיו על כל מעשיו? לי מותר לתת אגרופים? אותי מותר להכפיש ולהצטרף לדלגיטימציה שהזאב הרשע עושה לי כבר שנים? אני בקושי יכול להסתובב ביער מבלי שקוף או פנתר ירקו עלי או יקללו אותי, והכל בגלל הזאב הרשע והמסית הזה יימח שמו!" שתיקה של חמש עד שש שניות. "אני הולך מפה!... איזה סתומה זאת..."
"אוי לא", חשבה קליפה, "איזה מושגים מבולבלים יש לו... עכשיו לא די שאני צריכה לעבוד עם זהבה, אני גם צריכה להשקיע אנרגיות בלהסביר לו ששנינו חושבים אותו דבר, רק שהמושגים שלו מבולבלים... אוי, במקום שהוא יעזור לי הוא כועס עלי..."

לא אני כתבתי את קליפה אדומה...לידור
למרות שאני מסכימה שמה היא כל מילה....
אומריםעינב
"שני סיפורים"
למשהו יש כוח לקרא את כל זה? אולי בפעם אחרת...תכלת דומה לים
כנ"ל.פלפלתי
שווה לכם.לידור

אם לא הבנתם את המסר אז תקראו כאןהשמרוני

קליפה אדומה=ממלכתים

הזאב=זה כל האנשים שרוצים לגרש יהודים מבתיהם וכו

הבחור עם הגלביה והפאות=זה יעני הלא ממלכתי שמעיריםאת הממלכתים מהאשליה שבה הם נמצאים

קיצר משל זה אומר שאסור לנו לחיות באשליה וללמד זכות על כל בן -אדם למרות שהוא רוצה לפנות אותנו מהבתים ולפנות מאחזים כי הוא יעני מעם ישראל יש אנשים שאסור ללמד עליהם עליהם זכות ופשוט להטיס אותם מפה

יפה. קיצרת ואהבתי את ההסבר..פלפלתי
הצבא המדינה והתורהברוךש

מתי תבינו המדינה לא השתנתה בשישים שנים האחרונות!

כמה פינויים היו כבר ביהודה ושומרון?

את סבסטיה פינו שבע פעמים ואם הרבה אלימות ובכל זאת היה קשר בין תלמידי מרכז הרב והחיילים ובכל זאת מאז האבות והאחים של כולם התגייסו לצבא אז מה חדש תחת השמש?

מי שנותן רק לגירוש האחרון להשפיע עליו מראה שהוא היה בטייס אוטומאטי ולא היה אכפת לו שפינו מקומות בארך בסה"כ אלפי פעמים אז תעשו לי טובה פתאום אתם מתעוררים?

ואם אתם חושבים שרק בנושא ארץ ישראל המדינה פוגעת אז אתם טועים מדינה שמוכרת חזיר לא בוגדת בעם היהודי?

ומדינה שמלמדת לערכי הנוצריים ושאוהבת ערביים (תקראו את הספר של אבי סגל) לא בוגדת בעם היהודי?

ומדינה שנותנת למיליון וחצי ערבים ושלוש מאות אלף רוסיים גויים אנטישמיים שכל אלה שונאים יהודים והורגים אותם פיזית או רוחנית לבוא לארץ אינה בוגדת בעם היהודי?(ובקצב הנוכחי הערבים יהוו את רוב האוכלוסייה בקרוב, שימו לב ראו הוזהרתם)

אם אבא שלך היה בצבא אחרי מה שהמדינה עשתה אז אין שום סיבה שאתם לא תהיו (כמובן לא הבנות)!

ואתם גם יודעים מה מקימיה עשו (מר בן גוריון וכו...) ואיזה פושעים נילוזים הם היו  (כמו "הסזון") ובכל זאת הוריכם ורבניכם הגיעו לארץ והפכו לאזרחים האם הדבר לא תמוה?

הרב אומר מדינת ישראל קמה בגלל שהיה נמאס לקב"ה החילול ה' הגדול שהיה בגלות ולכן הוא הקים את המדינה, שהיא מייצגת את העם היהודי ושחייליה מייצגים את חיילי העם היהודי ואת צבא ה'! זוהי עובדה

יש לזכור המדינה אינה המטרה אלא האמצעי ולכן היא אינה אלא ראשית צמיחת גאולתינו ולא הגאולה.

הרב שאר ישוב אומר שיש לשנות את הנוסח של התפילה לשלום המדינה (אבינו שבשמיים...שתהיה ראשית צמיחת גאולתינו...), ויש לכך סיבה מובנת.

חובתינו הוא להשתלט על כל משרד ועל כל גוף ממשלה ועל הממשלה ואז להקים מדינת הלכה כן מדינת הלכה כזאת שהולכת לפי חוקי התורה. ולכן הולכים לצבא ומשתלטים עליה (אתם תסכימו שצבא יהודי שהולך לפי התורה לא יבצע כל פינוי וגם יהיה כשר צניעותית ובאוכל) ועל משרדי המשפט יש להשתלט ואתם יודעים למה. ועל הכנסת ואתם מבינים גם כן למה.

אם גם נשכנע את העם שהתורה היא דרך האמת ונחזיר את כולם בתשובה אז הם לא יחטאו אם בכשרות ואם נישואין ואם בהפקרת הארץ.

מילת הקוד שכל חכמי וראשי היהודים טוענים למעלה ממאה שנה היא : חינוך        ואיך דוקטור שייב היה אומר העם צריך חינוך

באבת ישראל ברוך 

יפה, יפה.פו הדב
עמוקעינב
תזהרו לא לטבוע
בשביל זה למדתי לשחותאיש-זאב
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחעינב
אהבתי את זה
זה לא נושא לצחוקפליץ

הוא צודק 100 אחוז!

בשביל זה אני מתכתבת עם חילונים (כן כן גם בנים!) ומחנכת אותם טיפה! אתם יודעים שפשוט אין להם מושג בקשר לכלום???? ממש ריק אצלם, כי אף אחד לא טרח ללמד אותם! אנחנו אולי גדלנו על הרב קוק, אבל הם גדלו על וולט דיסני ואנימה, ויש כאלה מהם שמתים לשנות את זה...

תפיצו את האור! זה לא רק סיסמה....

גם אני גדלתי על וולט דיסני ואנימהאיש-זאב
וגם אני מתכתב עם חילונים וחילוניות.
אני אכתוב רק משהו אחדאנונימי (פותח)
"אברהם מגייר את האנשים שרה מגיירת את הנשים" יש לך איסור להחזיר גברים בתשובה אי"ה אני ארחיב יותר
אפ!איש-זאב
הופה הופה מה זאת אומרת?מאיפה הקרצת את זה?
אהמ אהמ!!!!פו הדב
גנב!
זה לא האפ שלךאיש-זאב
זה של,בואנ'ה,תיזהר
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחעינב
הצלחת להצחיק
צחוק מאולץאיש-זאב
זה לא נכוןעינב
וזה לא מחייב. יש המון נשים דתיות שעושות שיחות גם לגברים בענייני דת. אין שום איסור לבת לדבר עם בן על הדת ולתת לו פן אחר בהסתכלו. גם אני מדברת המון עם חילוניות וחילונים ויש לי גם חברות כאלה!
אני לא עושה את זה...פו הדב
אני אוציא שם רע לכל הדתיים...
באמת? למה?עינב
כי... נו, את מכירה אותי...פו הדב

זאב- זה בהחלט ה"אפ" שלי ואני אתבע אותך!

עינב- נכון שזה שלי?

טוב,אז הוא לא רק שלךאיש-זאב

אני "למדתי" אותו מדוד שלי ("אפ!,ילד!,ידיים למעלה!,יפה יפה! לצדדים,ו...יופי!")

טוב, נו...פו הדב
ראית מה עשיתי בשבילך? קמתי ב-8 וחצי בבוקר!!!!!
אני קמתי כי הדיווחית שלנו התחילה לצפצףעינב

סיוט!!

אגב- אני לא מכירה אותך, אז נמק פרט הסבר נמר ובאר!

מסכנה...פו הדב

אני פשוט קצת.... קרציה, ואידיוט, ומעצבן, ולא רציני.

אתה עד כדי כך מדוכא מעצמך?עינב
הוא קם הבוקר על צד שמאלאיש-זאב
סתם ככה הוא אחלה של בנאדם
לא, אני פשוט, בניגוד לזאב, מכיר בערך עצמי...פו הדב
אני יודע מה היתרונות שלי ומה החסרונות.
אבל אתה לא צריך להשאירעינב
את היתרונות בצד ולספר לנו רק על החסרונות...
אבל בהקשר הזה הייתי צריך לספר רק על החסרונות.פו הדב
מה את רוצה שאני אגיד- "אני מוציא שם רע לכל הדתיים כי יש לי חושומור ואני מסתדר עם אנשים" זה לא נשמע מטומטם?
זה נשמע די דבילי...איש-זאב
זה בדיוק מה שאמרתי!פו הדב
כן, רק קצתעינב
אבל אני לא רואה שום סיבה הגיונית לזה שאתה יכול להשמיץ את הדתיים...
זה לא ישמע דבילי אם תכתובאיש-זאב
אני אוציא שם רע לכל הדתיים כי יש לי חושומור שאחרים לא מבינים
לא מבינים? באמת?פו הדב
לא,בכאילואיש-זאב
אה... פשיו.פו הדב
פשיו זה כמ פיו?איש-זאב
אולי כמו- פיייעינב
כן,יכוליותאיש-זאב
כן...פו הדב

מי פה מ"משמרת המילים"???

"שני סיפורים שתי תפיסות"

תסתכל למעלה למעלה גבוהעינב

אני כתבתי את זה

והתפקיד של משמרת המילים הוא לבטל מילים לא יפות, ולא לתקן בלשון. זה כבר תפקיד של מי שמתנדב

אה, סליחה... התנדבתי...פו הדב

סבתא שלי תהיה גאה בי.

מכירים את "סבתא במבצע להצלת הנכד"?איש-זאב
לאעינב
דווקא נשמע מצחיק
נו, מה זה?פו הדב
עלון ללימוד אנגליתאיש-זאב

גרק, מי נתן לזה שם כזה?פו הדב
לא,זה השם של הפרסומתאיש-זאב
אה, נדמה-לי ששמעתי עליה.פו הדב
בערוץ 10איש-זאב
אין לנו טמבלוויזיה בביתעינב
לא פלא שלא ידעתי ולא הכרתי
לנו אין טלוויזיהאיש-זאב
יש לנו מחשב,ובו יש כרטיס טלוויזיה
אהההעינב
הבנתי
כן, שאלה טובהעינב
עניתי עליהאיש-זאב
אההעינב
בנתי
מעולה!איש-זאב
ממש מקסים!עינב
אחלה בחלהאיש-זאב

הסתבחת וקיבלת בום

'חת שתים שלוש

חחחחחחחחחחחחעינב
נוסטלגיה
גם לך?איש-זאב
חשבתי שזה רק האחים שלי
מה נראה לך? זה מ- "אנד יו"עינב
ממה?איש-זאב
סליחה על החור
טוב, אתה בן אז זה לא חורעינב

"אנד יו" זה משחק ידיים. אני לא אתחיל לכתוב לך את כל המילים כי זה נראה לי טיפשי למרות שזה קורע...

אההההאיש-זאב
מה?? לא שמעתי על זה בחיים.פו הדב
אתה בןאיש-זאב
אז? על מה אנחנו מדברים בכלל?פו הדב
על משחק ידיים שנקראאיש-זאב
"אנד-יו"
אז מה הקשר ל"אתה בן"?פו הדב
תקרא 6 הודעות לפניאיש-זאב
אה, אז לא פלא שלא שמעתי על זה...פו הדב
אחותי לא מתעסקת בשטויות האלה, היא מתעסקת בשטויות אחרות.
מה אתה מחייך כמו ג'ריקן מפוצץ?פו הדב
כי אני ג'ריקן מפוצץאיש-זאב
אז אל תחייך.פו הדב
אבל אני שמחאיש-זאב

וחוץ מזה,זה עדיף על:

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחייייייייחיחיחיחיחיחיחיחיחיחיחיחייייחחייייייייייחהההההההההההההההההההההההההה

גיחיגיחי גרחציה גוחו גוחוחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

כן, כי זה, אדון, גם לא חוקי...פו הדב
נכון,לכן אני ולא חחחחחחחחאיש-זאב
חוץ מזה אני לא נחנק
מזל שלא.פו הדב
באמת מזלעינב
אחרת לא היה לנו מישהו לדיונים, והיינו רק- אופטימית חסרת תקנה וריאליסט בעל תקנה. זה משעמם.
לאאיש-זאב
ריאליסט מחליף אופטימיסט,זה אותו דבר בס"ה
*פסימיסטאיש-זאב
לא נכון.פו הדב
אם המצב יהיה נורמלי ותהיה איזושהי תקווה אני אהיה יותר כמו אופטימיסט!
אהה!!עינב
ולכן אתה חייב להישאר, זאב!
נ-כון!!!פו הדב
חח דוגרי נכוןיעלו'ש
אם אתם תבקשו יפה...איש-זאב
מה מילת הקסם???
קראת את כל המיני-שרשור, יעל? מחורפנת...פו הדב
אנחנו מבקשים יפה!פו הדב
הנה- קיבלתי מסר, חייב ללכת לראות והכל ייגמר.
מה קרה פה בדיוק?איש-זאבאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך