שונאת ללכת לטבול שונאת!!!מצפה להריון.
שונאת את יום הטבילה, את הלחץ החרדה, מחכה רק להיות אחרי כל פעם מחדש,
שונאת לטבול, ואז בגלל שהשיער ארוך כל פעם אני צריכה לטבול עוד טבילה כי השיער צף , ואני לא טובלת בנחת, הכל מהר העיקר כבר להיות בבית..
היתה בלנית ששאלה אותי, מה את מפחדת מהמים?!
אוףף בקיצור שונאת את הטבילה, לא מבינה את הנשים שלהן זה מרגש וכל כך כיף?!
כנל, רובינו נזדהה איתך, צרת נשים כמעט גורפת🤗חולת שוקולד
אני לגמרי איתךמיואשת******
לא מרגש הטבילהאנונימיות
מרגש אח"כ....
ממש מנסה להתמקד בזה.
גם אני עם שיער ארוך וזה ה-סיוט
שלא יהיה קשרים/ לא תנשור שערה על הגוף בכל הסירוקים ואז לטבול כמה פעמין. מזדהה
גם אני עם שיער ארוך ופעם הראשונה הבלנית נתנה לי טיפזכיתי_לאהוב
לקחת את השיער לפני הכתף ולגלגל אותו ביחד (כמו לפני קוקס). אחרי פעמיים שהשיער צף, זה עבד ומאז לא קורה יותר
מזדהה מממשששהריון ולידה

ויש לי את זה הערב..

וגם הבושה מהבלנית, להיות בלי בגדים. מה עושים עם זה??
זה מכניס אותי ללחץ ואני לא מצליחה להתכוון ולהנות מהמצווה..

אפשר לבקש מהבלנית להכנס למים ורק אז לקרוא להבתי 123
ושתצא לפני שאת יוצאת מהמים זה לא פותר הכל אבל המים מטשטשים אז זה קצת יותר נעים
עוזר מאוד👆נביעה
המים לא מטשטשיםבעצמי
זה מים צלולים מאוד
לטבול עם הגב לבלנית. לא פותר לגמרי.. אבל אולי עוזראמא חדשהה
יש נשיםבעצמי
שטובלות בלי בלנית
לגמרי מזדהה איתך!חיכיתי חיכיתי
הייתי מדלגת על זה בכיף...
לא אוהבת את הלחץ שקיים לפני, ההכנות, התיאומים לקראת היציאה מהבית,
קשה לי מאוד עם זה שאני צריכה לחשוף את גופי בפני אשה זרה.
הלוואי שנקבל על כך שכר גדול שלמרות כל הקושי אנחנו עומדות בזה כמו גדולות!
בול!קמה ש.
בס״ד

המצווה הכי קשה (המילה חלשה) בשבילי 😔

לך, לפותחת ולכל המזדהות - חיבוק גדול, ושהקב״ה יברך אותנו ואת כל עם ישראל בכל הברכות של טוב ורכות בחיים, וגם בתחום הזה...
תשאלי רב יש אפשרות לטבול עם גומיה רופפת אובתי 123
לאחוז בשיער ולשחרר בתוך המים
לכל דבר יש פתרון אף פעם לא כדאי להשאר עם הדברים לבד כשזה במכביד על הלב
גם לי יש שיער ארוךיעל מהדרום
לק"י

נדמה לי שהעיצה שקיבלתי היא לשים את השיער מתחת לבית השחי. לא לתפוס אותו, וככה הוא לא צף.
גם לי יש שער ארוך ואף פעם לא צףאורי8
בהדרכת כלות המדריכה שלי אמרה לי לחלק את השעיר לשניים ולפצל אותו ל2 הצדדים קדימה. עושה את זה 20 שנה, לא זכור לי שצף.
אני מאלה שאוהבת טבילה. כן גם את הטבילה עצמה, לא רק את מה שאחרי.
לא נראה לי שזה מה שאת רוצה לשמע, אז לא אתערב יותר, שבת שלום.
גם לי יש שיער מאוד ארוך. מה שעושה:אוהבת טבע
מחזיקה את השיער ביד, כמו קוקו אבל בלי גומיה...
ובעודי מחזיקה את השיער- אני נכנסת למיים,ואז משחחרת אותו לשניה בדיוק, מרפה את הגוף, ותופסת מיד חזרה וככה עולה על פני המיים.
ב"ה אף פעם לא צף לי ככה השיער.
וכן, שונאתתתתתתת את המקווה והטבילה!
למה זה לא יכל להיות שעם השקיעה נטהרים אוטומטית?
יעני היינו עומדים אחת מול השני, עם שעון ביד, עושים ספירה לאחור - ובשניה של השקיעה מתנפלים אחד על השני בחיבוק ארוךךךךך ????! חלום😁
למה זה לא יכל להיות שעם השקיעה נטהרים אוטומטית?קרן-הפוך
כי בעולם העתיק, בתקופת יציאת מצרים, במציאות החיים של אז - לא היו מים זורמים ולא מקלחות ואמבטיית באהלים ובבתים הפשוטים שבהם גרו אז.

לדעצי המקווה הוא פתרון הרחצה היסודי של אז.

כמה אלפי שנים מאוחר יותר, בזמן השלטון הרומאי, אנו יודעים ממצאים ארכיאולוגיים, כל בתי המרחץ שנבנו.

לא היתה פתרון רחצה ביתי בעולם העתיק.
ראוי שאישה בסיום המחסור החודשי ולפני הייחוד מחדש עם בעלה, תרחץ ותיתיפה.

חלפו עוד אלפי שנים, בכל בית יש מים זורמים ואמבטיה - אך דיני הטהרה נשארו עלי שהיו בעולם העתיק.

אין לנו את הסמכות ההלכתית לחדש חידושים משמעותיים בהלכה.

מרגישה כבר לא נעים להגיד שאותי זה ממש מרגש..מצטרפת למועדון
ואני לא באה להקטין מכל הנשים הצדיקות שעושות את המצווה בקבלת עול למרות שיש להן קושי משמעותי עם חלקים במצווה הזאת. אבל הייתי רוצה להציע זווית הסתכלות אחרת שיכול להיות שהיא תעזור להתחבר לזה יותר ויכול להיות שלא מה שבטוח היא יותר מדוייקת. אם מתייחסים למצווה כאל משהו שמבוסס על טעמים הגיוניים בלבד ואז כאשר בטל הטעם (כי היום יש לנו מקלחות למשל) לכאורה אין עניין להמשיך לקיים את המצווה אז זה באמת מתסכל לעשות משהו שהוא קשה רק כי אנחנו כפופים לחוקי התורה וכל עוד זה לא השתנה ואין לנו סמכות לשנות אנחנו צריכות להמשיך לסבול.. אבל אם מסתכלים על כל המצוות גם על כאלה שיש להן טעם באותה צורה שמסתכלים על מצוה שעל פניו אין לה טעם כמו לדוגמה שעטנז שלכתחילה לא הבנו מה העניין הזה אז אף פעם אין הרגשה של "אוףף למה לקיים משהו לא רלוונטי?!" ומפנימים ששתי סוגי המצוות הן רצונו האבסלוטי של ה' ודרך יחודית ונפלאה שהוא בחר לתת לנו כדי לדבוק בו הכל נהיה יותר קל.. במילים אחרות ה' הוא כזה גדול ואין לאף אחד סיכוי לדבוק בו כי הוא כל כך רחוק ואין סופי אם לא החבלים שהוא משלשל אלינו בצורת המצוות השונות שהוא נתן לנו. את חלקן הוא נתן לנו עם איזשהו ביסוס הגיוני ואת חלקן לא אבל את כולן ההגיוניות יותר וההגיניות פחות אנחנו מקיימים כדי להתחבר אליו וברור לנו שיש שם טעם עמוק יותר ומופלא יותר שאנחנו לא מבינים גם אם בטעם הפשוט חלו שינויים.. לי באופן אישי זה עוזר להסתכל בצורה כזאת. ואני יכולה להביא דוגמה מהשבוע שעשיתי מוך דחוק עם המון מחשבות על כך שזה מיותר ומציק ומייצר שאלות ( מה שאגב קרה והטבילה נדחתה לי ביום בגלל זה) אבל ברגע שחשבתי על זה שהמוך הוא חלק מרצון ה' גם אם יש לו טעם הגיוני שאני חושבת שאפשר לפרוך נהיה לי קצת יותר קל..
אני מאוד מאמינה שיש עומק נעלם במצוות.קרן-הפוך
אני מתחברת למיסטיקה ביהדות, מתחברת למושגים בקבלה, בשבעת הספירות (המוזכרות בספירת העומר), אפר פרה אדומה הוא גם דוגמא מייצגת לנבצר והעלום בהלכה היהודית.

ועדיין יש הרבה מאפיינים טכניים בהלכות, תולדה של העת העתיקה - ולצערנו פוסקי ההלכה מתקשים להתאים את ההלכה למציאות החיים, התאמות שכן היו מקובלות בתקופות קדומות.
מעניין שאת מחשיבה את המקווה כפרט טכנימצטרפת למועדון
מה גם שאת בעצמך כתבת שבימי בית שני כבר יש ממצאים לבתי מרחץ אז מדוע חכמי ישראל שעסקו אז בכתיבת ספרי היסוד של עמנו וודאי שהיה להם את הסמכות ההלכתית לשנות לא שינו את הפרט הזה? יותר מכך בימיהם היו אנשים שטענו שהמים במקוה לא נקיים ולכן התרחצו אחרי המקוה במים שאובים אז חכמי ישראל קבעו שמים שאובים מטמאים כדי שאנשים לא יטענו שמה שמטהר זה בעצם נקיות המים. ובכלל מקוה זה מושג הרבה יותר רחב מטומאת נידה והוא מהווה שימוש נרחב למעבר מטומאה לטהרה של כל סוגי הטומאה ששם פחות רלוונטי התירוץ של אשה שצריכה להתנקות טוב לפני הייחוד עם בעלה..
בתי המרחץ היו חלק מהתרבות הרומאית. לא מבנה ציבור יהודי.קרן-הפוך
הרומאים נהגו לבנות בתי מרחץ בארצות כיבושיהם. אף בארץ ישראל שבה המים מצויים בצמצום הוקמו בתי מרחץ רבים, גם אם היה צריך לשם כך לבנות אמות מים ארוכות כמו בקיסריה.
אה זה באמת לא היה מובן לגמרי מההודעה שלךמצטרפת למועדון
בכל אופן אני עדיין חושבת שמקוה זה דבר סופר יסודי ולחלוטין מבדילים אותו בהלכה מסתם רחצה. וגם אם בא נגיד שזה הגיע רק בגלל שבעולם העתיק לא היה פתרון אחר לרחצה לזה בדיוק התכוונתי שאמרתי שגם לחלק הלא מסטי ביהדות יש טעם רוחני נשגב. כאשר רבנים קובעים משהו זה השתלשל על ידי הקבה בצורה כזאת שהם יגלו את רצונו הנעלם.
רק בזכות העובדה הזו נשתמרה התורה ונשתמרהבתי 123
היהדות
את התורה אסור לשנות
יש הוכחה פשוטה שזו לא מטרת המקווהאורי8
לפי ההלכה לפני הטבילה צריך לנקות את הגוף- מקלחת טובה וניקוי כללי
אם מטרת הטבילה היתה נקיון פיזי בלבד, היינו עוצרים כאן. גם בעולם העתיק- המצוה היתה נגמרת בזה , אלא שזו רק ההכנה למצוה . אחרי הנקיון הפיזי מגיע המקוה- שהוא הצד הרוחני של הנקיון. אילו כל הטעם של הטבילה היה נקיון פיזי, גם ההלכה היתה עוצרת בסוף שלב ההכנות לטבילה.
דיני טומאה וטהרה לא קשורים רק למים קחי לדוגמהבתי 123
אפר של פרה אדומה גם על טהרה זו את יכולה לומר שהיא קשורה לנקיון?
גם בעולם העתיד היו מתרחצים ומתנקים גם הגויים וגם היהודים היו שואבים מים או הולכים למקור מים אבל טבילה במקווה היא לטהרה בלבד ויש לה דינים וחוקים מדוייקים.

כל דבר בתורה שתרצי למצוא לו תירוץ בשכל תוכלי למצוא זה לא אומר שזה נכון
הצחקת עם התאור.. באמת חלום..השם בשימוש כבר
התגובה היא ל@אוהבת טבע
לא יודעת למה "הגיב" לי כאן
תודה לכן על התגובותמצפה להריון.
ממש מעודג קצת לדעת שזה לא רק אני מרגישה כך
לא קראתי את כל התגובותאמא חדשהה
מצטרפת לתחושת הלחץ והקושי.. יום לא פשוט עבורי.
טיפ שנתנה לי פעם הבלנית- להחזיק את השיער כשאני מכניסה את הראש ולשחרר בתוך המים..
חיבוק
לי אין לחץ. אני נרדמת במקווה.חיוך שווה הרבה
החום ששם ככ מרדים שאני לא שמה לב שטבלתי אלא רק כשאני מחוץ לדלת בדרך חזרה אני מבינה שטבלתי והייתי במקווה. בסוף יום המוח שלי על מיוט.
אני גם נרדמת במקווההריון ולידה2
אבל בניגוד אלייך יום ההכנות זה פרוייקט שאני כבר מחכה שיסתיים, מתארגנת בלחץ וגם במקווה עצמו באירגונים אני בלחץ, נפשי שהכל יצא חלק... אבל החום באמת מאט את הקצב שלי חחחחחח
אז בואו למקווה שאני טבלתי בופה לקצת
כשתהיתי למה המים קרים במקווה עצמו (וגם במקלחת, וזה היה בחורף) אז הבלנית אמרה לי "מה את חושבת שברוסיה היה להם מקווה חם? הם טבלו בקרח!"
שם בטח לא תרדמו מהחום 😅
רצינית? הזוי.נקודה טובה
זה קבוע שם ככה?יעל מהדרום
לק"י

אצלינו היתה פעם תקלה ולכן המים היו קרים.

ואני לא אוהבת את החימום המוגזם במקווה, לפעמים רותח שם.
כשהתעצבנתי שאני בארץ ולא ברוסיהפה לקצת
הבלנית אמרה שככה זה, הראשונה שטובלת המים לא מספיקים להתחמם בשבילה
לא הלכתי שוב אז אני לא יודעת
מוזר... ויפה לך שאת מגיעה ראשונה לטבוליעל מהדרום
חח זה היה רק בפעם הראשונה שטבלתי אחרי החתונהפה לקצת
ואחרי חצי שעה חזרתי למקווה כדי לטבול שוב ככה שלא הועיל שבאתי ראשונה 😅
למה ההכנות זה פרוייקט?חיוך שווה הרבה
מדובר על מקלחת ככה אני זוכרת.
ולהסתרק (גם ככה לפני שיוצאים מהבית מסתרקים לרוב)
גזירת ציפורניים שאפשר גם לעשות יומיים קודם
ציחצוח שיניים שאני מכניסה לתוך המקלחת ושטיפת פנים גם כן.
וחוט דנטלי...זה טיפה סיפור. אבל טיפה.
ומה שכחתי? איזה תיק לקחת עם מגבות וכפכפים. אני מאלה שלא יכולה להשתמש במשהו של מישהו אחר גם אם זה כובס או נוקה.
ולנסוע למקווה- ולי אין מכונית אז תגידו תודה כל אלו שנוסעות במכונית שלהן ולא מקבלות גשם ורוח על הראש בדרך לאוטובוס.

וזהו. נגמר. נראה לי. לא?
בגדול, נכון. הייתי מוסיפה - הורדת עור יבש בכפות הרגליים.קרן-הפוך
אבל יש כאלו שאצלן במנהג לעשות אמבטיה רצינית וממושכת. הורדת שיער מלאה.
ואז זה כבר הופך להכנות של שעות.
אבל זאת מקלחת עם יותר אחריותפה לקצת
כשאני מתקלחת ביום יום לא מטריד אותי אם תשאר לי חתיכת בצק על הציפורן, אם אשכח לנקות אוזניים או אם לא הורדתי שלוש שערות ברגל
כשהמקלחת היא למקווה יש אחריות הרבה יותר גדולה, כל דבר נעשה ביותר תשומת לב
וגם...יש כאלה שנוהגים אמבטיה כמה דקות טובות ועוד כמה הקפדות שאני ממש לא עושה במקלחת רגילה (לנקות חורים באוזניים, לפספס בגבות, לבדוק פצעים וחתכים ולא זוכרת מה עוד)
בדיוק....הלוואי שזו היתה מקלחת יומיומית רגילהיעל מהדרום
אצלי חוט דנטלי זה לא "טיפה סיפור" זה "סיפור חיי"חולת שוקולד
כתבתי על זה לא מזמן
וכל ההכנות, גם הדברים שעושים ביומיום, נעשות לפני טבילה ביתר תשומת לב ועם יחס אחר לגמרי מאשר ביומיום, ברור שאם למשל הייתי מסתרקת בלי שימת לב לזה שעברתי ממש על כל שערה אז זה לא היה כזה פרויקט, כולה סירוק
אני איתךהריון ולידה2
ולבדוק שלא נכנס ליכלוך בין הציפורן לרגל/יד
חייבים חוט דנטלי?טרכיאדה

בחיים לא עשיתי את זה, רק מעבירה קיסם בין השיניים בחלק הקדמי.

לפי חלק מהדעותפה לקצת
צריך לנקות בין השיניים וזה פחות משנה עם מהבתי 123
אפשר קיסם סילונית יכול להיות שהשיניים שלך מאוד צפופות שלא נכנס בהם לכלוך? בכל אופן כדאי להבא לשאול רב אם זה מספיק אצלך כל מקרה לגופו
חוט דנטלי יכול להיות לפעמים בעייתי אם יש שיניים צפופות סיבים שלו יכולים להתפס
חוט דנטאלי מנקה יותר יסודיהריון ולידה2
מצד שני אמרו לי שקיסם מספיק...
איך זה הגיוני?
עונה לך ולחולת שוקולדבתי 123
מה שכתבת דומה למה שכתבה לעבור על כל שיערה
אני חושבת שהמקור לזה הרבה פעמים בהדרכה לא נכונה או בחרדה מסויימת הרי מי מאיתנו לא רוצה לטבול ולהיות הכי טהורה שיש ועוד שהכל על כתיפנו.
פעם שמעתי מרב שהלואי שהיו מדקדקות ככה בהרחקות.
אז לגבי השניים פלאק שנשאר אחרי ניקוי רגיל זו לא חציצה צריך לנקות בין השיניים שלא יהיה לכלוך או שאריות מזון כבר ביום הטבילה אסור לאכול דברים הידועים כנתקעים בשיניים ומפה מה שיותר טוב לך לאחת טוב קייסם לאחת חוט
צריך לדעת שנקיון הייתר יכול בסופו של דבר לא רק לגרום למועק אלא גם לחציצות ונזק
וכל ההכנות הן עד שידה מגעת אם עשית משהו שכבר מעיק וכואב עשית יותר ממה שהיית צריכה
אני לא בטוחה שאת צודקתפה לקצת
המקור לזה הוא בדעות שונות.
לא בהדרכה לא נכונה או בחרדה.
דוקא בנוגע לענייני חציצות יש שמקליםבתי 123
יותר יש שמחמירים אבל בגדול דוקא שם ההלכה זהה
ואם אישה מסרקת את השיער או מנקה את השיניים יתר על המידה ולא חד פעמי כי אכלה פופקורן אלא בכלליות ואף על פי שהיא כבר נקתה וחצצה בין השיניים או שסרקה כבר ואם היתה יודעת בדיוק מה נחשב חציצה בשיער ומה לא לא היתה נוהגת כך
אני רק אוסיף שלפעמים ההדרכה היא מצויינת אבל ההבנה היא פחות נכונה או שלא זוכרים מדוייק ומחמירים
ואם יש רב או ספר שכתוב בו אחרת אשמח שראות את המקור ולהחכים.

מה זה אחרת?פה לקצת
את רוצה לראות מקור שכתוב בו שאסור שיהיה קשרים בשיער? שצריך לנקות היטב את כל השיניים?
בקשרים לא מדובר על הסתבכות שלבתי 123
שיערה בשיערה כמו שקורה באופן טבעי אחרי סירוק
אלא על קשר הדוק של שיערה בעצמה או שיערות דבוקות אם יש שאריות של ג'ל או קרם או לכלוך
וגם פה עד שידה מגעת מסרקים היטב עוברים עם האצבעות וזהו
שיניים צריך לנקות היטב ולחצוץ בין השיניים יש נשים שמנקות את השיניים שעה גם נקיון ממש יסודי לא אמור לקחת ככ הרבה זמן או כוחות ואם יש לה בעיה ספציפית כמו גשר בשיניים או משהו כזה כדאי לשאול רב בדיוק איך צריכה לנקות
לנקות את החורים של העגיליםהריון ולידה2
אוזניים
טבור
להוריד שיערות והרבה
לגבי השיעראוהבת את הקב'ה
תקחי אותו הצידה, תכניסי מתחת לבית השחי ורק במים תשחררי
עובד מעולה!
חיבוק!!!
טוב,האמת מאז שהסתפרתי חיי המקווה קלים יותר🤷‍♀️נביעה
לגבי ההתשה- זה מתיש

אבל תפנקי את עצמך אחכ בדייט מחוץ לבית עם הבעל...
זה ערב מיוחד(מחוץ לבית..)
אוף, חבל שאת מרגישה ככה(אם_שמחה_הללויה
האמת שהתפלאתי לראות לכמה בנות המצווה הזאת קשה. כנראה בגלל החשיבות שלה, יצר הרע מתלבש עליה יותר.
בשביל שיהיו תגובות גם חיוביות, אני אגיב..
כשאני טובלת אני מרגישה כמה עומס יורד לי מהכתפיים, ממש מרגישה רגועה אח״כ..

כי זאת מצווה שדורשת דקדוק רביעל מהדרום
לק"י

ואם משהו לא יצא טוב, אז זה לא שהיה ונגמר, זה לפעמים לחזור לטבול שוב.
(אם נניח אכלתי חלבי אחרי בשרי, אז בסדר. חוזרים בתשובה. בטבילה זה לא ככה.....).
אבל פה בנות מדברות לא רק על ההכנות עצמן...אם_שמחה_הללויה
הכנות גם לי קשות לפעמים, אבל הטבילה עצמה אני מאוד אוהבת.
טוב, עניין של "טעם"יעל מהדרום
לק"י

אצלי הטבילה היא פחות הבעיה.
מה שכן, אני לא אוהבת להכניס ראש למים, אבל התרגלתי.
לא נהנית לטבול ולא מרגישה שום התעלות ממנה, אבל היא החלק הקל במצווה בשבילי.
(לא מפריע לי שיש שם בלנית, כמו בנות אחרות שזה מפריע להן).

אוהבת להיות אחרי הכל.
לי בהתחלה היה קשה שצריך להכניס גם את הראשרק להודות
אוליבעצמי
כי זאת מצווה שאין בה שום הגיון...
הגיוני הריחוק בין בני זוג. אבל מים מטהרים זה בכלל לא הגיוני וכל הבדיקות לפני גם בכלל לא הגיוני. סתם מרחיק נשים מהגוף שלהם.
זה בתחושה שלךאורי8
אותי זה דוקא מקרב לגוף שלי. אני ממש אוהבת את הטבילה, אפילו הלכתית אני יכולה להסתפק ב3 טבילות( ההורים שלי חוזרים בתשובה, כך שלא ברור מה מנהג האבות). ואני החלטתי לטבול 7 , כי זה עוד זמן של טבילה, אני מתפללת כל הזמן של הטבילה, בשבילי זו חוויה רוחנית, מרגישה ממש נקיה וחדשה כשאני יוצאת. מרגישה לא נעים לכתב את זה כאן, אבל היתי חייבת, מהשרשור הזה נראה שכולן ממש סובלות במקוה, נראה לי שפשוט מי שאוהבת לא העיזה לכתוב, מתוך אמפתיה לפותחת. סליחה אם זה לא מה שרציתן לשמע.
כן גם אני הגבתי בדיוק מהסיבה הזאתאם_שמחה_הללויה
חשוב שיהיו תגובות גם של נשים שחוות את זה בצורה חיובית.
כאחת שיש לה תקופות הנקה ארוכות בהם אני לא מקבלת מחזור, אני מתגעגעת לטבול.
גם ההכנות כמה שהן לפעמים טרחה, יש בהן יופי, לפעמים מרוב שאנחנו עמוסות אין לנו זמן לטיפוח ופה ה׳ ״מכריח״ אותנו לטפח את עצמנו ביסודיות ;)נותן לנו אישור ללכת לקוסמטיקאית;)
רוצה ללכת לטבול במקומי? יעל מהדרום
לק"י

חבל שאי אפשר לעשות החלפות.....

(והגיוני שזה שרשור שמתמקד בקושי בטבילה, כאות הזדהות עם הפותחת).
גם במקומי אפשר מיואשת******
^^^ לגמריפתק ממו

מבינה שיש נשים שאצלן זה לא כך, וקשה להן 

(ודרך אגב זו מצווה כל כך נפלא שקיימת הרבה שנים בחיינו אולי כדי לחשוב מה יכול להקל כדי להרגיש טוב יותר, לברר אם רב אל דבר מסוים אם הוא נחוץ, לתת לך פינוק דווקא באותו היום אולי מסאג' לא יודעת מה,  אבל להאיר את היום הזה להתחיל לקבל אותו באור חיובי)

אני ב"ה ממש מחוברת לזה ואוהבת להתחבר לגוף שלי מרחיקה למקווה יותר מפואר,

עושה הכל בנחת , מרגישה כיף  שמחה וחיבור...

גם בטבילה עצמה , מרגישה חיבור נפלא ב"ה לכח האימהי והנשי שעובר מדור לדור בתוך משפחתנו עד לאמהות הקדושות .

אני חושבת שהיינו שמחותהריון ולידה2
אם היו יותר נשים שיכתבו שהן אוהבות כדי שנלמד מהן.
אני לא חושבת ככה, ויש עוד מצוות שההגיון שלהן לא ברוריעל מהדרום
לק"י

ואפילו יותר (בעיני).

אני לא אוהבת אותה, בגלל כל ההכנות והדקדוקים סביבה.
(ודוקא הבדיקות מלמדות על הגוף שלנו, שוב בעיני. לא היתה לי בעיה איתן, אם לא שהן גוררות ספקות ושאלות וכו').
זה באמת עניין של תחושהפשיטא
לי הרבה יותר קשה להרגיש את החשיבות של לא להעביר דברים מיד ליד,
אבל בטבילה מרגישה התעלות...
אני גם רוצה רק להיות אחריסורבה
אפילו שאצלי ההכנות ממש קצרות ולא מלחיצות אותי.

הייתה לי חוויה ממש גרועה מהטבילה האחרונה. אני רגילה שהבלנית מסובבת או מורידה את הראש עד שאני לגמרי במים. בפעם האחרונה הייתי במקום שונה מהרגיל והבלנית פשוט נעמדה מולי ולא הורידה את המבט! אוף!
מרוב הלם לא אמרתי כלום וכמה התבאסתי מעצמי אחרי זה
כי פסיכולוגית הייתי בעמדה כל כך נחלשת וזה מרגיז בדיעבד.
וואי איזה חוויה מבאסת!!אמא חדשהה
לי המליצו לטבול עם הגב.. בשביל ההרגשה שלך.
ואל תאשימי את עצמך! זה באמת מצב של נחיתות מסויימת כשאת ערומה מולה.
תודה, אני מאשימה את הבלניתסורבה
אבל מתבאסת מעצמי שלא התעקשתי.
לא עוזר לטבול עם הגב כי צריך קודם להיכנס למקווה.. 😔
בקשר לזה1234אנונימי
אצלנו אני נשארת עם מגבת ממש עד המדרגות של המקווה. הכלנית מורידה את המגבת ומחזיקה אותה פרושה, ככה שהיא לא רואה. רק כשאני נכנסת לתוך המים לגמרי, היא מורידה את המגבת כדי להסתכל על הטבילה.
אפשר גם לבקש ממנה שככה תעשה
זה מה שאני רגילהסורבה
וזה בסדר ונעים לי ככה.

הפעם זה לא היה במקום הרגיל שלי והיא לא החזיקה את המגבת (גם בגלל קורונה) אלא פשוט נעמדה מולי, ככה.

ברור שאפשר לבקש והתבאסתי שלא עשיתי את זה כי באותו רגע הייתי בשוק וקפאתי.
ברור ברור1234אנונימי
זה הכי מבאס בעולם!

אל תאשימי את עצמך, הרבה פעמים שאנחנו "בעמדת נחיתות" אנחנו קופאו. ואחר כך מתפלאות למה לא הגבנו אחרת.

זה הכי טבעי בעולם! מבאס אבל טבעי לגמרי, ובמקווה זה הכי מקום שאני מרגישה בו נחיתות מול הבלנית. אז זה לגמרי התפקיד שלה לגלות רגישות
תמיד טובלת עם הגבפתק ממו

זה הגוף שלי פרטי מה שחייבים שהיא תראה אני שמחה שהיא שמה , 

ומה שלא שומרת אותו לעצמי לגמרי....

באמת, גם הטבילה עצמה?ים...

מלא ההכנות, יכולה להזדהות

אבל הטבילה היא כיפית וגם לי יש שיער ארוך רק פעם אחת קרה שהשיער לא היה בפנים והבלנית אמרה לי להחזיק אותו לפנים ואז להיכנס פנימה (ולעזוב כמובן) אבל בדרך כלל גם בזה אין צורך

אני אוהבת להרגיש את המים, במיוחד שכמעט ולא יוצא לי ללכת לבריכה או לים ותמיד זה הולך לי בקלות. אני טובלת 3 פעמים פשוט כי זה כיף לי

מי שלא אוהבת להיכנס למים כנראה לא נהנית מהטבילה עצמהבתנועה מתמדת
אני ממש ממש לא אוהבת להכניס ראש למים, לא אוהבת בכלל לצלול או ללכת לים ולבריכה. ורק המחשבה שלא אפתח מספיק את הידיים או שהשיער ישאר בחוץ ואצטרך לטבול שוב ושוב מכניסה אותי ללחץ...
ועוד כשאת ערומה ומישהי מסתכלת עליך כל הזמן לא מוסיף לתחושה🙈

אני גם הייתי מתחלפת עם מישי אחרת בשמחה
הבלניות שנתקלתי בהן לא בדיוק מסתכלות כשאת מחוץ למיםים...

הן מסתובבות בכניסה למים ובורחות החוצה כשאני יוצאת

והאמת שזה לא מעסיק אותי בכלל, לא מעניין אותי אם היא מסתכלת או לא 

בכלל היא רואה עשרות נשים כל יום..

רק מעצבן שאחרי כל ההתארגנות אני מרגישה נקייה והשיער מסודר אחרי שהסתרקתי ואז אחרי הטבילה יש לי ריח חזק של כלור וכל השיער מתבלגן וצריך להתקלח שוב

^^^ עם השיער.. באר מרים
עובדת כל כך קשה שלא יהיו בכלל קשרים ויוצאת מהטבילה כשהשיער בריח אקונומיקה והכל מבולגן וקשור..

תמיד צוחקת שבעלי יכול להיות בטוח שהייתי במקווה לפי המצב של השיער לי באותו ערב..

אבל בכללי אני מצטרפת לאלה שאוהבות טבילה.. לקח לי כמה שנים להגיע לשם וללמוד להרפות ולא להיות במתח מההכנות.
אחד הדברים שאהובים עלי במיוחד ביום של המקווהפשיטא
שאני יכולה לעשות אמבטיה ארוכההה ומפנקת עם כל הלגיטימציה שבעולם
טוב, אז אני ממש אוהבת מייםאורי8
אולי גם זה עושה את ההבדל. מאוד , מאוד נהנת לשחות , אוהבת ברכה .
אז מקוה זה קצת ברכה מחוממת באמצע החיים...
למה צריך להילחץ כלכךmem_559
אני מתחילה את ההכנות יום לפני.. ציפרניים, חפיפה , גילוח אם צריך, ניקוי אזניים טבור הכל.. ואז יותר קל ביום הטבילה.
השיער הארוך שלי לא מפריע כי אני מגלגלת אותו הצידה על הכתף. ואת לא צריכה יותר מטבילה אחת כשרה.
בסהכ מאד מהנה שהבעל מחכה בצפייה בבית ועושה הכל שתחזרי מהר. למה להיות בלחץ?
תשחררי
כי יש כאלו שמחזיקים בדיעה / אמונה, שיותר חומרות = יותר כשר,קרן-הפוך
יותר צדיקות.

ואז כל טבילה היא סרט וסטרס של הכנות לפני.
רק רוצה1234אנונימי
להגיד, שזה לא בהכרח קשור.

ומי שמתמודדת עם ocd למשל, זה סוג של הכרח ולא מתוך אידיאל.

ולא בהכרח ocd, לפעמים מרגישים לחץ לא הגיוני סביב המצווה הזו. מתוך חינוך למשל. ואז גם אם מבינים בשכל שזה לא הגיוני, מרגישים מן לחץ סביב כל ההכנות.
זה ממש לא נכון בהכרחיעל מהדרום
לק"י

זה לא שאני בוחרת במודע להחמיר על עצמי.
ולא בטוח שאני מחמירה בכלל, רק שבגלל הלחץ סביב הנושא, זה נראה כמו חומרות.
לרוב זה ממש לא מודע ורוב הנשים נשארות עםבתי 123
הלחץ לבד בלב חושבות שזה ככה ופשוט להן קשה להתמודד יותר מלאחרת.
ואז במקרה שעולה איזו שאלה בשיעור או עם חברה הן פתאום מגלות שיש אצלן בהכנות משהו חריג
רק רציתי לומר שאת כותבת יפה ונכון לאורך כל השרשור.מיואשת******
❤❤❤בתי 123
לא בטוחה שכולן חושבות שזה נורמלי🙈יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 18:54
לק"י

ואני ממש לא מאלה ששעה מנקות שיניים או חופרות באוזניים. מנקה נורמלי, בהקפדה, ועדיין זו מצווה מלחיצה, והחששות שמה פספסתי משהו קיימות.

והגיוני שגם זה שלשמחתי אין לי הרבה טבילות רצופות, גם מוסיף לחוסר הביטחון שלי.
אחרת אולי מחודש לחודש הייתי זוכרת ובטוחה בעצמי יותר.

אין ספק שלימוד טוב של הנושא עשוי להקל על הלחץ.
זה לא ממש עוזר לנקות יום לפנייעל מהדרום
לק"י

להוריד שיערות ולגזור ציפורניים אפשר.
אבל לנקות את הגוף וכו'- מיום לפני, כנראה ששוב לא יהיה נקי עד הטבילה.
האמת זה לא כיף ולא מרגש לצעריהמקורית
די איבדתי את זה כי זה נסיון קשה מאוד. היום עצמו עם כל ההכנות והלחץ ויצר הרע אורב לי בכל פינה של הבית. ואני לא עושה את כל ההכנות באותו יום אבל אני עם 2 קטנים צפופים בבית וזה ממש לא פשוט
מה שכן מעידה על עצמי שברגע שאני מבינה שזה נסיון ויוצאת מהבית כבר 5 טון יצר הרע יורד ואני קלילה יותר.
החלק המבאס הוא שאני חוזרת מהמקווה כמו אפרוח רטוב ממש לא מרגישה נשית ונחשקת. השיער מסריח מכלור ומלא קשרים אני לא מתאפרת שם כמובן אלא בורחת לבית ומגיעה מוזנחת. ועייפה.
חייבת למצוא לזה פתרון.
אפשר להתאפר שםאורי8
או בבית מייד כשאת מגיעה
כן את צודקת אפשר אבל לקחת גם את האיפור איתיהמקורית
פחות בא לי.
ולהתאפר כשאני כבר בבית ובעלי כבר נמצא מבאס אותי. כאילו זה לא שווה כבר.
זה יושב אצלי על דברים אחרים שלא אפרט פה
❤️קמה ש.אחרונה
איך אתן מתארגנות על קריאת מגילה היום,?אנונימית בהו"ל
התייעצתי גם בקבוצת המשפחה, לכן מאנונימי
שאלה שכולן שואלות. אין צורך באנונימי מנגואית
מתחלקים עם הבעל והולכים לאיפה שיש
אני עם תינוק ועוד בן 3, + כמה גדולים שיכולים ללכתאנונימית בהו"ל

עם אבא

מתלבטת איך להתארגן על זה, רציתי שגם בן ה3 יזכה לשמוע מגילה. מצד שני הוא לא יצליח להיות מההתחלה ועד הסוף בלי להפריע 

אני לא לוקחת בגיל הזהמנגואית
בגיל שלוש לא לוקחים לקריאת מגילהמתואמת

מלבד ילדים נדירים שמסוגלים לשבת בשקט הרבה זמן.

אפשר בבית להקריא לו פסוקים בשביל החוויה.

בכל אופן, אצלנו - לבעלי יש מגילה, וכבר כמה שנים שהוא קורה לי בבית (לפחות באחת הפעמים). מנסים כשהקטנים ישנים, אבל אם מתעוררים עושים הפסקות לפי הצרכים שלהם.

השנה חשבנו שאולי הוא יקרא במקלט לכל מי שירצה בסביבה, אולי כמה נגלות. נראה איך נעשה את זה עם הקטנות שלנו...

אם יש מישהו באזורכם עם מגילה, כדאי לנסות ליזום משהו כזה - קריאה במקלט/בממ"ד.

בעיני זה קביעה שהיא לא חד משמעיתמתיכון ועד מעון

הבת שלי בת השלוש הייתה איתי בקריאת המגילה היום, לא הפריעה בכלל... נהנתה להרעיש וביתר הזמן ישבה בשקט, לקחתי אותה גם שנה שעברה למגילה, גם שם ישבה בשקט.

חוץ ממנה בקריאה שהשתתפתי היו עוד לפחות שתי בנות בנות גילה ואפילו פחות שישבו בשקט.

נכון שיש ילדים מרעישים אבל לא כולם וכל אמא מכירה את הילדים שלה ותדע אם מתאים או לא 

אני אגיד לך משהו-יעל מהדרום

לק"י

אמהות שמביאות ילדים צריכות לקחת בחשבון, שיש מצב שיצטרכו לצאת באמצע, אם הילד יתחיל להפריע.

ולא תמיד זה קורה.

כי ילדים בגיל הזה (וגם גדולים יותר), גם השקטים שבהם, אם הם צריכים משהו דחוף (שירותים למשל) לא תמיד ידעו לבקש בשקט. ובקריאת מגילה זה קריטי, גם רעשים קטנים שחוזרים על עצמם.

אני מוותרת על זה (והבן שלי גם לא כזה שקט, אז אני לא אקח סיכון בכל מקרה).

כתבתי שיש ילדים נדירים שיכולים לשבת בשקט בגיל הזהמתואמת

והאמת - יש גם ילדים מתעתעים, שלפעמים כך ולפעמים כך... בעלי נאלץ כמה פעמים לקחת את הילדונת שלנו איתו לתפילה, והיו פעמים שהיא ישבה בלי להוציא הגה, והיו פעמים שהיא לא הפסיקה לדבר... (ובמקרה כזה הוא יצא איתה החוצה)

נראה לי שבהכללה רוב הילדים בגיל הזה לא יכולים לשבת בשקט גמור חצי שעה שלמה.

אני באמת תוהה האם ילד צריך לשבת בשקט מוחלטמתיכון ועד מעון

בעיני זו ציפייה לא מחויבת בטח לא בקריאת מגילה שיש בה את הזמן שמרעישים ברעשן אבל גם אם ילד אומר מילה או שתיים זה לא אסון באופן בו אני תופסת את חינוך הילדים לתפילה ולשהות בבית הכנסת.

כמובן שאם ילד מתקשה לשבת, בוכה, צועק אז לא מתאים אבל ילד רגוע יחסית לא רואה סיבה שלא יבוא

בעיקרון במגילה השקט יותר נצרךמתואמת

כי צריך לא לפספס כמעט אף מילה מהקריאה.

כן, גם הרעשים בהמן הם לא בסדר... אבל מכיוון שהקורא מכוונן עליהם, בדרך כלל הוא חוזר אחר כך על הפסוק האחרון.

בקריאת מגילה מילה-שתיים זה כן בעייתינירה22אחרונה
וגם בתפילות רגילות-אנחנו לוקחים רק ילדים בוגרים שמסוגלים להתפלל או לפחות לשתוק כל התפילה. זה ב"ה הסטנדרט בבית כנסת שלנו. אין עניין להפריע לציבור, ויחס נכון לתפילה הוא מתוך כבוד לתפילה.
שנה שעברהפה לקצת

הלכתי עם כולם והיינו בחוץ והגדולים נכנסו קצת וכשמיצו יצאו

השנה תיכננתי לקחת את בן ה5 ואולי בן ה4, את השני התלבטתי.

בגיל 3 ממש לא חושבת שמסוגלים לשבת הרבה זמן בשקט.

אצל אשה מבוגרת שלא יכולה לצאת מהביתאמאשוני

בעלי או הבן הגדול יקרא.

לוקחת את הילדים מחופשים ובע"ה נזכה לשמוח ולשמח.

(יש לי בן 5 ומעלה)

הייתי מזמינה אלינו אבל אין מעלית אז ככה יצא.

אין לי שמץ.פצלשהריון

בעלי בצבא. אולי יחזור היום. הלוואי.

אם לא. זה קצת מסובך. אני עם 2 קטנים. 

יש קריאה מקוונת של צוהראמאשוני

את צריכה לקרוא ביחד איתם בעצמך, עדיף ממגילה כשרה, אם אין אפשר מהחומש.

תחפשי קישורים.

אם לא תצליחי בשום דרך, תכווני ששנה אחת מתבטל כדי לזכות לקרוא שנים הרבה בע"ה!

כדאי לכל אחת לבדוק אם לפי הפסיקה שלהם זה מספקאמהלה

לפי הפסיקה שאנחנו קבלנו למשל, לא יוצאים ידי חובה כך.

וכשמעלים כזה אופציה בפורום כדאי לסייג שלא לפי כל השיטות....

אצלנו מארגנים קריאה אצל מי שלא יכול לצאתשם משתמש:

תנסי לברר באזורך אם יש בחורים מישיבה קרובה/שכנים שאחד מהם יוכל לקרוא אצלך בבית

ואז כבר תזמיני עוד שכנות שאולי צריכות גם.

או להתארגן עם שכנה במצבך לתורות- אחת עם הילדים השניה יוצאת לשמוע מגילה

נראה לי בעל של חברה יקרא לכמה נשים ביחדהשקט הזה
בקרבת ממד.. 
אצלנו ביישוב התארגנו על קריאות מגילהקופצת רגע

בכל רחוב להיום בערב,

הילדים שלי לא קטנים הם יבואו איתנו לשכנים.

מחר בבוקר אולי נקרא מהמגילה בבית, נראה איך יהיה. 

האמת שדי דומה לשנים אחרותהשם שלי

בעלי לוקח את שני הגדולים לבית כנסת (שנמצא במקלט).

אני נשארת עם הקטנים. אולי נרד קצת ליד בית הכנסת כדי להרגיש את האווירה.

אחר כך אני אלך לקריאה לנשים. בתקווה שלא יהיו אזעקות באמצע.

ומקסימוםהשם שלי
בעלי יכול לקרוא לי גם בבית.
שכן קורא לכל הבנייןניגון של הלב

עדיין לא ברור אם בבית שלו (שעם ממ"ד אבל פיצי) או במקלט

אצלנו התארגנו עם קריאה לנשים, בחניון תת קרקעיאמהלה

או בבתים .

הגדולים שצמו הלכו בזמן התפילה לחניון- שם ארגנו מניין.

את הקטנות שדווקא השנה אמרתי להן מראש שהגיע הזמן שילכו כי כבר יודעות לקרוא ב"ה, החלטתי לא לקחת.

בהרגשה שלי השנה זה לא הזמן.... כמובן הסברתי להן מדוע, חכמות מספיק בשביל להבין, חרדות מספיק בשביל להעדיף להישאר בקונכיה שלהן.....

אז הלכתי לשמוע אצל שכנים אחרי שהגדולים חזרו ושברו את הצום.

מאז שהתחתנו - לא הייתי בבית כנסת בקריאהמקרמה

בעלי קורא לי בבית

והשנה אני מודה על זה במיוחד

שירשור: השנה הייתי חכמה ו..פרח חדש

הצטיידתי מראש בורמוקס 😁

ברצינות.. כבר התחילו פה חגיגות וגירודים 😬🤐 

השנה הייתי חכמה ו..Doughnut
דחיתי את הכנת משלוח מנות למורה ולגננת ברגע האחרון, בסוף לא היו לימודים ולא שלחו כלום🤣
זה באמת חכם מאוד!! זכית 😄פרח חדש
חחחח זו כבר בינה! לא סתם חכמהעדינה אבל בשטח
נבואה🤣 (או נבואה שמגשימה את עצמה)יעל מהדרום
אוי ואבוי🫢 אז מה זה אומר עלי?🤣Doughnut

שוטה או תינוקת?🤣🤣🤣

צעירה😅יעל מהדרום
השנה הייתי חכמה ואנונימית בהו"ל

הכנתי לי תעסוקה לליל פורים שלא אשתעמם

השנה הייתי חכמה ו...מחי
לא נשארנו הרבה זמן בבית הכנסת בפעילות לילדים אחרי קריאת המגילה. הילדים התלוננו שיצאנו מוקדם, אבל בבית שרנו ורקדנו, כל ילד בתורו הראה את היצירות שלו מהגן והיה פשוט כייף רגוע בקצב שלנו. 
השנה הייתי חכמה ו...עוד מעט פסח

לא קניתי מארזים למשלוחי מנות.

סוף סוף התחלתי להיפטר מכמויות החד''פ שיש לי כבר בבית.

השנה היינו חכמים ו...מתואמת

דבר ראשון קנינו את הממתקים בשביל משלוחי המנות של הילדים.

לולא זה - מה הם היו אוכלים בימים טרופים אלה, שאין חשק וזמן לעמוד במטבח??

(לא משנה שהם מתעקשים בכל זאת לשלוח משלוחים, ולכן נאלצנו לעשות עוד גיחות של קניות... ולא משנה שבעצם הבכורה שלי לא ויתרה על הרעיונות המקוריים שלה למשלוחים, ולכן עומדת הרבה זמן במטבח... בקיצור, זה רק תירוץ שלי🤭🙈)

וקניתי מראש דברים למשלוחיםנפש חיה.אחרונה
והכנתי יום קודם את הבסיס למשלוח.

ותודה לאל שעבר בסדר  . 

בואו לקטר, יחד לא נשבר!!הרבנית הקדושה

הוי אהובות,
מה אדבר ומה אומר

ימים לא קלים וזה לא נגמר

אל תשאלו מה שכאן נשאר

בוקה ומבלוקה עליי נאמר

מתחת הרגליים הילדים מסתובבים

גומרים כל מה שמכינה בסירים 🍲🍲🍲

מודדים תחפושות שוב ושוב ושוב 

להחליף כל רגע זה ממש חשוב 🎉👺🎭

וההתרעה פה מצפצפת כל דקה

רק נגמרת אחת ומגיעה עוד אזעקה

בכל פעם את הצאן סוחבים 🐑🐏🐑🐏

ובמקלט למטה מצטופפים

ושלא תדעו מה ששם קרה

כל השכונה וכל החבורה

רציתי להצטנף, לשבת בפינה

להגיד תהילים מכריכה לכריכה

אך השכנה ממול אותי סימנה 🎯

"היא כבר את פסח כמעט גמרה

את כל הארונות ואת כל המגירה"

ונכון שסיפרתי שאצלי פסח כבר מוכן

אבל יש עוד עבודה וממש מעט זמן 

נשאר לי רק לנקות החדרים

את הארונות ואת המדפים

יש צעצועים לנקות ולשמור

ואת הספרים של אישי האדמו"ר 📚

על המטבח עדיף שלא לפתוח

כמה עבודה בא לי לברוח

בקיצור, אהובות קדושות יקרות

אנא שתפוני בקשיים ובצרות

שאזכור ואדע שאני לא בדד

קבוצת תמיכה נפתח הידד!

אני מתייגת כאן באהבה

כל אחת שבשרשוריי הגיבה

וכל אחת ואחת בתשובה

אנא תייגו נוספת בחדווה

ואם חלילה וחס מישהי התפספסה

אני מראש כורעת לבקש סליחה 🙏🙏

יאלה עלמות נצא לדרך

אני רוצה פה שרשור מפלצת!!!

@באתי מפעם 

@,שגרה ברוכה 

@❤️ 

@דיאט ספרייט 

@לפניו ברננה! 

@אהבה. 

@אבןישראל 

@אחת פשוטה 

@פצלשהריון 

@הבוקר יעלה 

@אנונימית בהריון 

@מתיכון ועד מעון 

@תוהה לעצמי 

@חושבת בקופסא 

@רוני_רון 

@ואני שר 

@רקאני 

@ממתקית 

@יעל מהדרום 

@בארץ אהבתי 

@מכחול 

@ממצולות 

@שוקולד פרה. 

@אמאשוני 

@לומדת כעת 

@Seven 

@חשבתי שאני חזקה 

@שושנושי 

@Doughnut 

@אשת מקצוע 

@פרח חדש 

@לפניו ברננה! 

@אמהלה 

@דרקונית ירוקה 

@מקקה 

@נפש חיה. 

@אוהבת את השבת 

@צלולה 

@הבוקר יעלה 

@נחלת 

@איזמרגד1 

@ילדה של אבא 

@יהלומה.. 

@nik 

@דיאן ד. 

@לאחדשה 

@קופצת רגע 

@שירה_11 

@ראשונית 

@חגהבגה 

@המקורית 

@מחי 

@יערת דבש 

@אמא טובה---דיה! 

@עוד מעט פסח 

@עכבר בלוטוס 

@שמש בשמיים 

@א.ק.צ 

הרבנית, איזה רעיון מודרני🤣יעל מהדרום
ציפייה למשיחהריון ולידה

אתן יכולות לעזור לי לחכות לו?

כולם מחכים מצפים ומייחלים לבואו

ואני? לא יודעת למה אבל אני ממש פוחדת, המחשבה על משיח שיבוא מכניסה אותי להתקף חרדה ואני לא מגזימה

למה כולם מחכים ואני לא? למה המילה גאולה מלחיצה אותי???

אני יותר מאשמח אם תוכלו להאיר את עניי

אני גם רוצה לחכות לו מתוך הבנה אמיתית ולא מתוך ייסורים 💔

כבר עברנו דברים קשים בדרך לשםאורי8

השואה...  עכשיו אנחנו בעליה . רואים את קרנו של עם ישראל עולה. ומכל מה שלמדתי גאולה זה מעין עולם הבא בעולם הזה ורק טוב אמיתי. אם כבר אפשר לפחד ממה שקורה עכשיו. כשתגיע הגאולה נהיה אחרי הצרות. דבר נןסף שלמגתי זה שהגאולה כל הזמן הולכת  ומתגלה  עוד ועוד לא בטוח שבוקר אחד פתאום בום גאולה ( אולי כן..) אלא זו מציאות טובה שהולכת ומתגלה וממש רואים את זה בעינים היום( אלא אם מתעקשים לא לראות תהליכים וניסים). עם ישראל מתקרב לאמונה ומסורת( אנשים חילונים שאני עובדת איתם סיפרו לי על ילדהם שרוצים לשמור כשרות/ שבת/ תפילין). נס פורים בלתי נתפס בשבת זכור ועוד... הקב"ה מביא לנו את הגאולה בתהליכים כדי שיהיו לנו כלים להכיל אותה . הקב"ה אוהב אותנו ורוצה בטובתנו  אולי הפחד נובע מחינוך שצייר את הקב"ה כמישהו שמחפש אותנו וכועס עלינו ואז גאולה זה מפחיד. אם מבינים שהקב"ה אוהב אותנו ורוצה שיהיה לנו טוב , רוצה את הלב שלנו איתו. גאולה זה אהבה , קירבה, שלום, הרמוניה. 

יש כאן מי שצמה היום?קופצת רגע

אני צמה, אבל גרועה בצומות וכבר כואב לי הראש.

בא לי לאכול ולשתות...

יודעת שאין כאן ממש פואנטה, סורי. 

את מניקה? בהריון?ממתקית

אני אישית בהריונות והנקה (גם לפעוט בשלב מתקדם...) לא צמתי.
אבל אל תלמדי ממני, אני לא כזו צדיקה כנראה.

לא לא, אין לי שום תירוץקופצת רגע

סתם גרועה בצומות...

הרבה פעמים אפילו אם אני קצת לא מרגישה טוב אוכלת בצומות הקלים, אבל הפעם ניסיתי להתאמץ יותר מהרגיל

וואו כל הכבוד לך!!!! אלופה!!!!ממתקית

תעדכני כאן שהצלחת לצום הכל ואריע לך

תבדקי עם רברקאני

אולי אם את לא מרגישה טוב את יכולה לשבור

בהריון והנקהרקאני

יש הרבה רבנים שנותנים היתר גורף לא לצום (חוץ מט באב ויו"כ)

אני גם לא צמה בהריון והנקה ואני כן צדיקה 😉

חחחח צוחקת כאן...ממתקית

כן זכור לי שאין חיוב לצום בתקופות האלה, זה מה שכיף בהריון והנקה...חחחח
אני שנים רצופוץ לא צמתי, ועדיין...כי מניקה...

אני. לשעבר אבל. לא מזמן פתחתיהמקורית

דיברתי עם רב והתיר לי

אנידרקונית ירוקה

עם יונקת בת שנתיים, שביומיים האחרונים יונקת יותר מהרגיל כנראה בגלל הלחץ. היה לי חשוב להתאמץ בשביל הזכות לעם.

כרגע נחה על הספה בזמן שהם "מסדרים" את המטבח מהכנת אוזני המן

עוד שעתיים וחצי נגמר

אתן אוכלות לפני מקרא מגילה?אנונימית בהו"ל

כל שנה מסתבכת עם זה, אבל השנה במיוחד

לשתות בטוח אפשרדרקונית ירוקה
בגלל שאני הולכת לקריאה מאוחרת יותר (בעלי לראשונה ואני לשניה) אז אנחנו נוהגים שמותר לאכול כמות שאינה סעודה, בתנאי שממנים מישהו שיזכיר את קריאת המגילה (במקרה שלנו, זה שבעלי חזר מהתפילה)
יש בזה פסקים שוניםדרקונית ירוקה
תבררי מה המנהג שלכם
למה לא?ניק חדש2

בכלל לא ידעתי שאסור.

אני מעולפת במיטה

כדי שלא ישכחו לשמועדרקונית ירוקה
כמו שאסור לאכול לפני הבדלה
בחיים לא נתקלתי בזהניק חדש2

אני גמורה אין סיכוי שיוצאת ככה לקריאה

או קריאה או אוכל ושתיה🤦‍♀️

במיטה עכשיו

והבדלה זה גג 10 דק אחרי יציאת שבת

הקריאה פה לנשים היא בשמונה בערב.

ירושלמית?ים...

גם אני כירושלמית לא הכרתי את זה....

לאניק חדש2

אבל בעלי גם לא מכיר את זה והוא ממעלה אדומים😂

אז אולי קשור.

בכל מקרה לאכול עכשיו ארוחה אני לא מסוגלת

אבל חייבת קפה עוגיה משהו

במעלה אדומים חוגגים בי"ד, אז הוא לא נחשב ירושלמיבארץ אהבתי

לעניין זה...

לירושלים יש את הפריווילגיה שמוציאים את הצום לעוד יום של חופש להכנות לפורים בלי קריאת מגילה ובלי כלום, ואת המגילה ושאר מצוות החג מקיימים אחרי יום (חוץ ממתי שיש פורים משולש, שאז גם הירושלמים קוראים מגילה מיד אחרי הצום).

אז אין לי מושג למה הוא לא מכירניק חדש2אחרונה

בכל מקרה אני יושבת לאכול נורמלי רק עכשיו

נשנשתי קצת קפה עוגיות

אני ירושלמית במקורשומשומונית

השנה הראשונה שהייתי צריכה ללכת לקריאת מגילה אחרי הצום הייתה בשנה של פורים משולש.  הייתה לי נחיתה רכה.

אבל עד היום לא התרגלתי לזה (כבר הרבה שנים לא צמה בגלל הריון ולידה. לא יודעת מה יהיה כשאתחיל לצום).

מתנחמת רק בעובדה שאחרי םורים יש לנו יום לארגן את הכל בנחת. ולהינות עם ההורים בסעודה שלהם (יחד עם הפקקים של ירושלים...)

פעם ראשונההשם שלי

שאני צמה, אבל הולכת לקריאה לנשים.

אז אני אוכל לפני הקריאה.

לנשים מותרלפניו ברננה!
לא אכילה של קבעלפניו ברננה!
תנסי לבלוע כדור בלי מים, זה ממש הציל אותי פעם בצוםבאתי מפעם
אני צמהרק לרגע9

אני דווקא בסדר עם צומות, אבל כן יש חולשה ועייפות...

מרגישה שדווקא השנה הצום הזה חשוב יותר מהרגיל, בעז"ה שתעמוד לנו הזכות הזו ונזכה לישועה בקרוב

אני צמההשם שלי

עובר בסדר.

אני צמה קל בדרך כלל ב"הDoughnut
בינתיים די סביר, תקתקתי עבודה במטבח ועכשיו התיישבתי לנוח קצת.
עשו לנו ונהפוך הוא על פורים השנה-אין חגיגותאובדת חצות

איזה מן פורים זה?

יצאתי משנת אבל על אבי ז"ל (בשנה שעברה לא חגגתי בכלל כמובן), ציפיתי השנה לחגיגות חודשים מראש, התעדכנתי עם אנשים, חיפשתי אירועים 

התארגנו על כרטיסים למסיבת פורים שווה לזוגות,

הייתה לי תחפושת משפחתית בהנחה שנצא אנחנו עם הילדים 

ובינתיים- אני מפתחת דיכאון מעוד יום בבית, בממ"ד לפרקים (למרות שיש שיפור), לא הצלחתי לעשות כלום בעבודה , אין לי ריכוז לבדוק מבחנים. הכל יצא כ"כ הפוך. ובנוסף אחד הילדים קדח מחום וכל הערב דאגתי לו.

ציפיתי לימי הפוגה בבית הספר, כבר ממש עמוס וקשה והיום הכיפי בבח"ס שבו מתחפשים הוא קליל ואחר וסופסוף לא לימודי וכל המורות נהנות ונחות.....

איזה מן ערב פורים זה שאפילו להתקהל למגילה זו הצלחה ובלי מוזיקה, מה זה אירוע פורים בזום?

תחזירו לנו את פורים בבקשה! לילדים אבל במיוחד לנו המבוגרים!

אני רצינית-יחזירו לנו את שמחת החג?

בסוף ברור לי שימים הסטוריים וכו' אבל עם כל הכבוד לרלוונטיות של המגילה אני רוצה לרקוד, להתפרק, לראות מצעדים של תחפושות ובאמת להנות ולבלות!!!!!!!!!

לשבת בבית בליל פורים זה כמו לא לצאת בערב יום העצמאות. מרגישה ממורמרת.

מתחברת כ"כהבוקר יעלה

השבוע הכי כיפי בתור מורה ואין אותו..

וככ כואב לי על הילדים שזו שמחת החג שלהם, והתאמצתי מאוד וחגגנו גם אתמול והיום. אבל עדיין יום תחפושות כנראה שלא יהיה אם מדובר במערכה ארוכה.

ובעיקר אנחנו חיים ממגפה למלחמה למלחמה.. זוכרת יום פורים בקפסולות בגנים וכזה מבאס שאין לנו רגע דל.

כן ימים היסטוריים אני מתחברת לזה ושמחה בזה ובו זמנית מבואסת. מותר לנו. 

ערכתי שוב את ההודעה המקורית-כאןאובדת חצות

יצאתי משנת אבל על אבי ז"ל (בשנה שעברה לא חגגתי בכלל כמובן), ציפיתי השנה לחגיגות חודשים מראש, התעדכנתי עם אנשים, חיפשתי אירועים 

התארגנו על כרטיסים למסיבת פורים שווה לזוגות,

הייתה לי תחפושת משפחתית בהנחה שנצא אנחנו עם הילדים 

{בינינו-אני בנאדם יצירתי, תנו לי לחשוב על קונספט לתחפושת אישית, זוגית, משפחתית וזה גם מה שעשיתי} קניתי תחפושת לכולנו והשקעתי בזה מחשבה ועשייה,

בנוסף, לא רציתי את כל פסטיבל משלוחי המנות אז הכנתי מלפני כמה ימים את כל המשלוחים כדי לא להשתגע (בדיעבד-ממש טוב שכך, לא הייתי מסוגלת לעשות את זה מאז שיצאנו למערכה}.

בינתיים- אני מפתחת דיכאון מעוד יום בבית, בממ"ד לפרקים (למרות שיש שיפור), לא הצלחתי לעשות כלום בעבודה , אין לי ריכוז לבדוק מבחנים. הכל יצא כ"כ הפוך. ובנוסף אחד הילדים קדח מחום וכל הערב דאגתי לו.

ציפיתי לימי הפוגה בבית הספר, כבר ממש עמוס וקשה והיום הכיפי בבי"ס שבו מתחפשים הוא קליל ואחר וסופסוף לא לימודי וכל המורות נהנות ונחות.....

והערב- איזה מן ערב פורים זה שאפילו להתקהל למגילה זו נחשבת הצלחה, וכל הערב בלי מוזיקה, מה זה אירוע פורים בזום?

תחזירו לנו את פורים בבקשה! לילדים אבל במיוחד לנו המבוגרים!

אני רצינית-יחזירו לנו את שמחת החג? בעיני זו הוצאה הכי מוכרת.

בסוף ברור לי שימים היסטוריים וכו' אבל עם כל הכבוד לרלוונטיות של המגילה אני רוצה לרקוד, להתפרק, לראות מצעדים של תחפושות ובאמת להנות ולבלות!!!!!!!!!

זה הדבר הכי אהוב עליי בחג הזה, לא הסעודה, לא שגעון המשלוחים, זה העובדה שיש לנו חג אחדדדדדדד בלי דקדוקים והכנות זיסיפיות או הלכות וכבדות, סופסוף אנחנו יכולים להגיע למקום גבוה באהבת השם מתוך שכרון חושים, מתוך קסם, מתוך שמחה אמיתית, קלילות, הומור וחיוכים.

לשבת בבית בליל פורים זה כמו לא לצאת בערב יום העצמאות. מרגישה ממורמרת.

אמא שלי הגיעה אלינו וגם היא וגם בעלי לא מתבאסים כמוני, הם אנשים פחות רגשיים ויותר ריאלים ובוגרים ומרגישה ילדה שיושבת ככה ומתבאסת עם עצמי.

מותר להתבעס כשמשהו שאוהבים מתפספס....יעל מהדרום

לק"י

זה באמת מבעס.

מקווה שיהיה לנו שמח ועליז מחר, גם אם זה קצת שונה מהרגיל🙏🏽

לא צריך קרנבל כדי לשמוחאמאשוני

גם מרדכי היהודי התארגן למלחמה ולא לתחפושות.

שנים לא הבנתי איך בנ"י שלושה ימים אחרי שיצאו ממצרים התחילו כבר עם התלונות שלהם,

זה לא ימים היסטוריים וזה, זה ימים היסטוריים!

לרקוד אפשר גם בבית או עם השכנים.

במקום מצעדים של תחפושות תראי מצעדים איך הרשע בטהרן עולה בסערה השמימה, להבות בגובה של שני בניינים.

להנות זו בחירה. אבל גם אם לא נהנים, יש הבדל בין לא להנות לבין להתמרמר.

להתמרמר זה סוג של כפירה בעיני..

עיקר וטפל.

לגבי אם יחזירו לנו את שמחת החג- עושים לנו עדכון גרסה של החג. פורים משודרג.

לגבי סיום שנת האבל, זה נושא אחר. כי היה לך עוגן והוא בוטל, זה בהחלט מטלטל ואף מדגיש את החוסר.

כדאי להפריד בין הדברים כדי להצליח להתמודד עם התחושות השונות, במיוחד שבמצב חירום הכל מועצם. 

צריכים סבלנות, אנחנו באמצע לכתוב את החג הבאשם משתמש:

צריך לפקוח עיניים ולהסתכל למציאות בעיני יהודי מאמין

יש פה פרק נוסף בתולדות עם ישראל

פרק שדורות חלמו עליו

ניסים גלויים בהצלחת הלחימה ושמירה על חיילינו

ניסיים גלויים ביירוט רוב הטילים (וההוכחה היא אלה שכן פגעו וגרמו נזק)

אשרינו שזוכים לחיות בימים אלו

ושנזכה לראות בבניין המקדש מהרה

מה הכוונה, יחזירו לנו את שמחת החג?רקלתשוהנ

למי הפניה? ממי את מצפה? אף אחד לא התחייב לנו לפורים רגיל, ובכללי אין אף אחד שחתם לנו חוזה שהכל יהיה כמו שציפינו. לא בפורים ולא בחיים...

זה זמן לעבוד על בחירה על מה להתמקד, לבחור מה נרצה שכן יהיה השנה.

לפתוח את הראש ולשים לב שלמרות השינוי במה שציפינו לו (ומסכימה לגמרי שקשה לשנות את התכניות ואת מה שציפינו לו, במיוחד עם כל המאמץ של התחפושות והציפיות והמשלוחי מנות...), ברוך השם אין פה טרגדיה או צרה שהרסה לנו את החג, אלא שמחה גדולה וגאולה ועוצמת, שבדיוק בדיוק זה פורים. 

איך את?מנגואיתאחרונה
היה לכם משהו היום ברחוב ?
סגירת מיצרי הורמוז-רמז מטורף למלחמת אחרית הימים!אובדת חצות

אז אם כבר להישאר בבית בערב פורים,

לפחות אשמח אתכן בנבואה מטורפת, על כך שאנחנו ממש חיים בזמנים היסטוריים והיסטריים! 

מעבר לזה שכל מה שקרה בסוריה (נירון קטן יפול על אסד) ועל נפילת פרס כרמז לגאולה, כותרת טרייה ממש מעכשיו-מYNET איראן סגרה את מיצרי הורמוז.

בהקשר הזה קיימת נבואה מלפני 400 שנה של הרב שמואל לניאדו זצ"ל שכתב בכלי פז: : "מדינה יש רחוק מבבל ושמה בצרה והיא בין גבול אשור ופרס ובין גבול ארץ אדום 'הורמוז' והיא היום תחת ממשלת הישמעאלים וברוך היודע אמתתם של דברים אולי יהיה דרך שם המלחמה באחרית הימים".

והסבר מהAI- בספר "כלי פז" (ישעיהו לדו)פירוש על הנביאים שנכתב לפני כ-400 שנה על ידי המקובל רבי שמואל לניאדומתואר אזור "הורמוז" כמיקום אפשרי ל"מלחמת אחרית הימים". דבריו המצמררים מתייחסים למלחמה בין ישמעאל (פרס/איראן) לאדום (המערב)ומצביעים על אזור גיאוגרפי זה כעורק ימי אסטרטגי שישמש כזירת עימות מרכזית. 

בשנים האחרונות ניסו להתייחס לכוונות לסגור אבל הפעם הם באמת מממשים את האיומים והמיצרים נסגרו עכשיו.

אז אין מסיבות בפורים השנה, אבל אנחנו ברכבת מהירה לגאולה. 

מצ"ב הכתבה.

וכמו שכבר כתבתיהריון ולידה
איזה כיף לך שאת מחכה לגאולה
(סליחה, אבל אין פה שום סיבה להשתמש באנונימי)בארץ אהבתי
אהל פתחתי על זה שרשור מאנונימיהריון ולידה
והגבתי עכשיו "כמו שכבר כתבתי" בשרשור..
עכשיו מבינה את ההקשר. סליחה...בארץ אהבתיאחרונה
לא מספיק עוקבת אחרי הכל פה בפורום.
מדהייייםיעל...
יש פה נשים שמרגישות בדידות כל השנה?מולהבולה

ברוך ה' נשואים לא מעט שנים ויש ילדים תודה לה'!!!

אבל במהלך השנים תמיד הרגשנו בדידות בחגים,שבתות

המשפחה שלי גרים מאוד רחוק אחד מהשני והמשפחה של בעלי

ענקית אך לא מאוחדת בכלל בכלל..ברמה ממש קשה

אבל הם גרים קרוב אחד לשני ומטבע הדברים בזמן מלחמה נפגשים אצל ההורים.

ואנחנו מרוחקים מ2 הקצוות

והכי טריגר אצלנו זה עכשיו. בחגים.

מרגישים שצריכים להתחנן שיארחו אותנו זה כמעט אף פעם לא בא בכיף ובזרימה

בעלי יכבד את ההורים שלו 100 מ100 ברמה שאפילו הרבה פעמים אם הם לא מזמינים, הוא לא יזום מעצמו חושש התגובות שלהם. לא להציק, לא לפגוע לא לדבר..,

עלה לנו רעיון השנה בשביל הכיף לשכור דירה לכמה ימים בפסח קרוב להורים של בעלי

ובעלי חושש ממש לבקש

מצד שני כוווולם מבקשים,מתארחים, מנצלים אותם בלי סוף

ועכשיו פורים.. אנחנו לבד. היינו אמורים לנסוע להורים של בעלי

חשבנו להזמין אבל אנחנו לא יודעים את מי מהרגע להרגע

כמובן שלא ניסע בגלל המלחמה אבל תמיד מרגישים תחושה מצד ההורים של בעלי

של הקלה שבסוף אנחנו לא מגיעים כי זה כנראה מכביד עוד

אבל למה אנחנו תמיד המכבידים? אנחנו גרים כל כך רחוק ולא מתראים כמעט

הנכדים לא חסרים להם?

חמותי גם מתקשרת ולא שואלת שום דבר על הילדים. הם לא מודעים בכלל לסבתא הזו ברמה.

יומיומית כמו למשל עם ההורים שלי שלמרות שגרים רחוק ,הם בקשר טלפוני איתם ברמה יומיומית

אז יוצא שכבר כמה שנים אנחנו בכלל לא מגיעים בפורים ובפסח

והנה אנחנו ממש צריכים מכל מיני סיבות

וכבר חמותי אמרה תבואו בפורים אבל עם תנאים

ובפסח ממש בעייתי בשבילה.., ושתבינו שכולם גרים שם באזור

מרגישה שבעלי לא מספיק משתף אותם כמה אנחנו צריכים השנה להתארח במהלך כל השנה ובסוף אני נשארת עם טעם חמוץ מאוד חסרת כוחות ובזמן התמודדות נפשית שלי לאחרונה ויחד עם תינוק אמורה "להרים" חגים

תודה לכל מי שקראה עד כאן

אשמח ממש לתגובות אמפתיות,אני במצב רגיש ולכן כתבתי גם כל כך מבולבל 🫣

תודה 🩷מולהבולה
חיבוק מאמוש♥️המקורית

ממש מובן הצורך שיראו אתכם והביחד

יכולה לשתף שאני באה ממשפחה גדולה ואף פעם לא התארחנו

מנקה המבט של ההורים שלי היום וגם של עוד אנשים בוגרים עם ילדים נשואים-  גם לא קל לארח משפחות שלמות בחגים

כלכלית, נפשית, מקום ובלאגן בבית וכו'

אני מבינה שאצלך זה שונה כי התחושה היא שכולם באים ורק את מחוץ למעגל, אבל מצד שני גם - כמה הנאה יכולה להיות מללכת למקום שבו את מרגישה פחות רצויה?

בתחושה שלי, היום כאמא בעצמי (למשפחה קטנה) וגם אז כילדה במשפחה גרעינית יחסית גדולה - זה עניין של הסתכלות

יכול להיות ממש כיף ומספק כשזה רק אתם אבל את לא פנויה נפשית לזה

ולכן, מעבר לכל אירוח או התעסקות כזו או אחרת אני מפצירה בך לחזק את עצמך. את עוברת תקופה ארוכה לא קלה, נראה שאת חייבת לעצמך טיפול וחיזוק שיעזור לך להתמודד

תודה 🩷מולהבולה

אני מטופלת כבר כמה שנים

תודה על הכיוון לנקודת מבט שונה

המשפחה שלך מזכירה את שלי מהבית

פשוט מבאס להרגיש לא רצויים בזמן שיש מלא משפחה שהם כן רצויים

אם תרצי קריאת כיוון לפעולה אשמח להגיבאמאשוני

מן הסתם בזמני משבר או זמנים יותר רגישים,

צפים הדברים היותר עמוקים שבשגרה אנחנו מצליחים להתחמק מהם.

זו יכולה להיות הזדמנות להחליט בהמשך לטפל בנקודה הזו.

בכל אופן, כרגע זה בעיקר לשרוד את הימים הקרובים.

לגבי לשכור דירה קרוב אליהם, זה כיוון מעניין,

אבל חייב להיות תואם מציאות ונראה שאתם לא שם.

שאתם מצפים לדברים שלא יקרו. ואז האכזבה תהיה קשה שבעתיים.

והרבה ילדים על הראש בזמנים ממילא מתוחים זה מכביד. אי אפשר לצפות לזה, אבל אפשר להתגמש ולשלוח ילדים/ מבוגרים בהרכבים שלא יכבידו.

אני רק שואלתמולהבולה

למה תמיד אנחנו המכבידים מבינה ?

אשמח גם לכיוון פעולה

גם ממש בא לי לארח השנה וזה דקה תשעים כך שממש חושבת יגיע במצב הזה

יכול להיות שחמותך כבר עמוסהפילה

ולא מצליחה להגיד לבנות שלה לא. אז היא לא יכולה להוסיף על עצמה עוד עומס.

שנית , אם נכדים אחרים גרים קרוב , יש דינמיקה אחרת . סבתא נהיית סוג של אמא שניה , יותר מתערבת , יותר מחליטה , עם נכדים רחוקים זה לא שייך . 

ממש ממש לא מסכימה עם זהמולהבולה

מה ההבדל בין ילדים של בת לילדים של בן?

זו אפליה

זה אולי לא הוגן אבל זו מציאות רווחתקופצת רגע
שבהרבה מקרים יש קשר טוב יותר בין סבים לנכדים שלהם מהבנות, מאשר נכדים מהבנים... 
אני דווקא מסכימה מנסיוןהמקורית

ההורים של בעלי הם כמו עוד זוג הורים

כמו כי לא באמת אבל הילדים שלי חופשי אצלם והדינמיקה שונה לחלוטין מאשר אצל ההורים שלי שגרים רחוק

לצערי כן? אבל זו עובדה אצלנו

גם אנחנו ככהרקאני

הבת שלי פורחת אצל חמותי

אוהבים אותה שם אפילו יותר מהנכדים האחרים חחח

כואב להרגיש לא רצויים מההוריםבאתי מפעם

מנסה לחשוב -

האם יש קהילה,תנסו למצוא לכם חברים שתעשו יחד סעודת פורים.

האם אופציה לעבור קרוב יותר להורייך?

להזמין אחים, גיסים, לעשות יחד- זה משמח מאוד אפילו שזה הרבה עבודה... גם לארוז תיקים זה מלא עבודה.

חיבוק גדול! 

כן עלה רעיון כזה היום.., בינתיים התחלתי לבשלמולהבולה
הכי חשוב 😅
איזו תחושה לא נעימה, ומי כמוני יכול להזדהות ולהביןממתקית

אותך (לב, חיבוק)
אנחנו גם במצב דומה, כבר כתבתי כאן כמה פעמים...בסגנון שלך, שאיך הם לא מתגעגעים לנכדים? (הילדים שלי)
אם היה לי פתרון כנראה לא הייתי במצב הזה, אבל לפעמים אין פתרון. זה פשוט אופי, ככה המשפחה של בעלך, איך הם לא יכולים לחשוב עלייך אחרי לידה? עם ילדים קטנים (אני משערת) שרק רוצה מעט משפחה ומנוחה לנפש לך ולילדייך.
בינתיים הדבר החיובי היחיד אצלנו בכל הסיפור הוא שאני בונה את עצמי ולומדת להיות רגישה לאחר, ויודעת שבע"ה אהייה סבתא מהממת לנכדיי , ילדיי כלותיי וחתניי בע"ה, אודות למצב עכשיו שאני לומדת מצויין כיצד נכון להתנהג, מה לומר ומה לעשות למען המשפחה המורחבת העתידית שתהייה לי בע"ה.

ממתקיתמולהבולה

תודה על התגובה!

חיממת את ליבי 💜

יכול להיותרקאני

שזה לא ההתנהגות שלהם כלפיכם

אלא הדינמיקה של בעלך מולם?

הוא משתדל לא להכביד

אז הם התרגלו שהוא מסתדר לבד

יש מצב?

שהילדים האחרים פשוט נשענים עליהם ולא נותנים אופציה אחרת

זה גם נכוןמולהבולהאחרונה
גם ההורים נשענים עליו