בעקבות השירשור על המקווההריון ולידה2
גם אני לא נהנית מההכנות, ובטבילה אין הנאה מיוחדת, רק כשהבלנית מאחלת ומברכת יש הרגשה טובה של קדושה.
אני חושבת שזה נובע מהעובדה שזו מצווה שצריך לדקדק בה ואז נשים נהיות אובססיביות לפעמים.
אז הנשים שחווית הטבילה/ההכנות שלהן טובה, תוכלו לשתף אותנו בטיפים?
יום מעולה
אנסהשמלה אדומה
אנחנו עוד בלי ילדים.
מנסה כמה שאפשר להתפנק ולהגיע רגועה.
לעשות אמבטיה מפנקת עם מוזיקה או סרט, להרגע לנשום עמוק.
כמובן שיש פעמים שזה נהיה מירוץ נגד הזמן.
משתדלת לחשוב על הדף החדש עם הבעל, התחלה נקיה, מחשבות כמו של ערב החתונה.
זה מעודד
היי לך דבר ראשון ההרגשה שלך רווחת מאוד בקרב הרבהבתי 123
נשים (סליחה אם אני חוזרת על השרשור הקודם פשוט לא רשמת אם את אותה אנונימית)וכל כך חבל שזה כך.. גם מאוד מובן שנתנו על כתיפנו מצווה כזו הרת גורל שנוגעת לבן הזוג ולילדים.
ומצד שני ישנה מצווה מאוד חשובה עבדו את ה' בשמחה
ואם זה נעשה מתוך לחץ חרדה דקדוק יתר משהו לא נכון
זה יכול להיות נפשי
יכול להיות שחסרה הדרכה
יכול להיות השלכה על מצב הזוגיות וזה רק ביטוי
הכי טוב ללכת לרב או מדריכת כלות מנוסה וותיקה לספר להם על ההכנות לבדוק מה צריך ומה לא כמה זמן כל דבר אמור לקחת איפה צריך לדקדק ואיפה רק חשבנו שצריך לדקדק
אם תרצי לפרט דברים ספציפים שלוקחים לך זמן או מתסכלים אפילו בפרטי בשמחה
מה שאני יכולה לעשות יום קודם- משתדלת לא לדחות לרגע האחרון...אין לי הסבר

בעייני חווית המקווה תלויה בבלנית,

ובמקווה שלי הבלנית ממש מדהימה!

גם לי זה די קשה. בעיקר המרחקanonimit48
באותו ערב אני ממש לוקחת את זה בחיוביות, מפנקת את עצמי מרגישה שאני ממש מתנקה ומיטהרת (קצת מזניחה את עצמי בתקופה של המחזור וזה חחח)
ואני באמת מרגישה משהו שונה, כאילו הפנים שלי נקיות וזוהרות כאלה.
דווקא בתוך המקווה עצמו פחות מרגישה נקיון, יותר בהכנה המקדימה.
בפניםה' אלוקינו
עבר עריכה על ידי ה' אלוקינו בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 14:25
עבר עריכה על ידי ה' אלוקינו בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 14:25
עבר עריכה על ידי ה' אלוקינו בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 14:24

1-אני מאוהבת בהרגשה של האחרי. נקייה .במחזור פחות מקפידה(אם כי כן מקפידה פשוט לא אותו דבר)
2-המקווה שלנו מרגיש כמו ספא.הבלנית חמודה ב"ה ולא מציצנית.ויש ריח של בריכה. אני כן מרגישה שאני מקיימת רצונו יתברך,ויצא לי כבר שהלכתי בשביל המצווה בורא עולם כי הייתי בריב עם בעלי ולא רציתי מגע.
3-בהתחלה של החתונה לא עשיתי בצורה טובה איזה משהו הלכתי כי לא ידעתי-ושלחתי לרב שאלה ושאני טרודה... והוא אמר לי (לא זוכרת בדיוק את המילים) שאנחנו בני אדם , ואנחנו עושים את המקסימום השתדלות והכל בסדר. ולעשות ברוגע.
4-אני משננת לעצמי את 3 בשביל לא להיות אובססיבית. (אם כי צריך לשאול רב על כלשאלה אני לא פוסקת !!!!!)
5-מדברת לה' לפעמים בחזרה מהמיקווה , ואחרי המקווה, מתפללת ובוכה ומבקשת בקשות
6-לעשות את הדברים בנחת.גם אם לפרוס את זה על פני כמה ימים.
סעיף 7-והכי חשוב - לשאול רב על כל דבר שלא נעים לך לעשות כהכנה !!!!! יש הרבה הרבה דברים שהם בכלל לא חובה והייתי בשוק !!!!!! ואז באמת את רואה שמה שנשאר זה דברים "קלים" .פעם הייתי עם לק ג'ל שבוע ומשהו שבועיים ,שאלתי 2 רבנים(גדולים מאוד) ואמרו לי שכל עוד הלק שלם ואני הייתי הולכת כך לחתונה של אחותי ועוד כל מיני שאלות אני יכולה לטבול עם זה.
בקיצור? לשאול רב!!!(על כל דיקדוק שקשה לך בו) וללכת למקווה יפה ושנעים לך בו .

לא להיתקע על דבריםאורי8
מזכירה לעצמי שאני צריכה לעשות את מה שסביר ומה שביכולתי. ושבעצם כמה שערות שפוספסו ברגל הן לא חציצה. וגם לא עור יבש שקשה לי להוריד, כי זה חלק מהגוף שלי וביום יום אני לא מקפידה על זה, מורידה קצת וזהו. מורידה שערות , וזהו. חוט דנטלי- מעבירה וזהו. לא חופרת. לא מתעכבת שעות על דברים כאלה.
בנוסף- בדרך למקוה מתפללת על אנשים שיקרים לי, גם כל זמן הטבילה, גם אחרי המקוה.

שירשור מקסים, זה קודם כלאמא3
אהבתי את נקודת המבט של-
טיפים לאיך כן יכול להיות טוב ונעים

מזדהה מאד עם @אורי8 עם הזרימה...
אולי זה תלוי אופי, אני באופי שלי די חפיפניקית ומעגלת פינות (אל תשאלו איך הארונות שלי נראים😅)
וככ מקל עליי לדעת שההלכה היא בהכנות למקווה- עד כמה שידך מגעת.
בלי להגזים.
יש לי רשימה, הולכת על פיה
מקדישה לזה שעה שעה וחצי
וסלאמת!!
אני גם אוהבת להיות ראשונה במקווה
צ'יק צ'אק לטבול
ו.. הופ הביתה
🙂
מאד עוזר לי גם ללמוד על מהות הטבילה, על הכוח של התפילות ביום הזה. שימח אותי לקרוא (לא זוכרת מקור מדויק) שכל היום של המקווה הוא יום מסוגל לישועה. כי במקווה עצמו לא מצליחה להתרכז, מתקתקת, לחוצה (בד'כ יש תינוק בבית)

ומצדיעה לכולנוווו
איזה נשות חיל שהולכות לטבול
ובודקות
וניטהרות
ומסתרקות
וחופפות
(ואחרי הכל עוד מדיפות כלור למרחקים... @@באר מרים)
מדהימות אנחנו ✨
וואי הלוואי עליאביול
הכלנית תמיד צוחקת עליי שצריך מישהו שימוש לידי ויגיד לי שאני בסדר...
אני סבבה עם ההכנות אבל תמיד לחוצה וושאלת אותה מלא שאלות (את בטוחה שאין לי שירה פה? מה עם הציפורן? וכו'..)
מה שלי מאוד עוזר זה רשימה מאוד מדוייקת, ואז אני פשוט מסמנת וויים...
גם לי יש רשימה ...דף שתלוי במקווה תזכורתshaer
לגבי כל סעיף וסעיף ..גבות שפם וכו ..
אם תרצי אשלח לך בשמחה
אני פשוט עוברת מלמעלה עד למטהחדשה ישנה
ראש- לחפוף
אזניים- לנקות בפנים (לא עמוק) ומאחורי, ובחורים.
אף- בתוך ובחוץ- לנקות.
להסיר איפור
להסיר תכשיטים
טבור -לנקות
ציפורניים- לגזוז
לק- להוריד
ציפורניים ברגליים- כנ''ל
שערות - להוריד
ולנקות בחיץ הנקבים (ככה אומרים את זה?)
עור יבש - לרכך ולהסיר.

שכחתי משהו?

הכי חשוב זה עיון הגוף. לפני הטבילה להסתכל במראה טוב בהכל לראות שאין חציצה.
בהצלחה אלופההshaer

אני ממש ממש אשמחאביול

אני בדיוק מחפשת את שלי... תודה

הנהshaer

תודה רבה יקרה!אביולאחרונה
רעיון מבורךמצטרפת למועדון
אני באופי גם בן אדם שיכול להכנס לאובססיה אבל מאד נזהרת מזה. מה שעוזר לי זה לפרק את העניין לפרטיות ולעבור בצורה מסודרת על כל מה שאני צריכה לעשות בלי לחץ. לא לחשוב אחרי המקוה אולי פספסתי משהו ולזכור שכשהבלנית מכריזה כשר למטה מכריזים ביחד איתה כשר מלמעלה. יש גם מנהג לאכול משהו שמסתבך בשיניים כמו תפוח מיד אחרי המקוה כדי שלא יווצרו שאלות. אני מאד אוהבת גם את ההכנות שמרגישה איך אני פשוט נקיה בצורה פיזית ברמה שלא הייתי מגיעה אליה לולא המצווה. כמו חדשה. וגם את הטבילה עצמה , החיבור לעצמי לבעלי ולאלוקים.
נראה לי שהרבה מזה זה ההכנה שמקבלים.פשיטא
אותי למשל המדריכת כלות הדריכה בשיטת- תעשי מה שאת יכולה, לא צריך להגזים מידי,
ואכן אני עוברת על כל איזור בגוף ובודקת אותו בלי לחפש דברים קיצוניים מידי,
מנקה משפשפת איפה שצריך, מסרקת גוזרת, פורסת את זה על פני כמה ימים...
ובעיקר משתדלת להיות בנחת.
להבין שה' סומך עלי,
משפט שהמדריכת כלות אמרה לי ומהדהד לי ממש-
לא סתם היכולת לאסור ולטהר ניתנה לאישה, ה' סומך עלינו וזה אומר שאנחנו יכולות ושהוא מאמין בכוחות שלנו.
הוא לא מצפה מאיתנו להגזים, הוא אבא שלנו בכל זאת.
נכון מאוד. הייתה לי מדריכת כלותחדשה ישנה
רגועה והדריכה ממש בנחת בנושא. ב''ה, זה כנראה השפיע עלי..
מנסה לענותעשב לימון
עבר עריכה על ידי מוריה2 בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 19:20

נגזרות של מה שטוב לי,המחשבה המובילה היא- שאני במרכז.

מתחברת לכל מה שכתבו, וגם ממליצה על ספר מהמם שאני קוראתבארץ אהבתי
ממש עכשיו אני קוראת (שוב) את הספר של הרב ראובן ששון - 'האישה ומצוותיה' על מצוות טהרת המשפחה מתוך מבט פנימי ועמוק יותר (הוא מקשר שם בין שלבי החברה של האישה לבין שלבי הגאולה של עמ"י).
אני ממש נהנית מהספר, וזה מוסיף הרבה יותר עומק והרגשה של משמעות לכל התהליך של הטהרה.
באור פניך - האישה ומצוותיה א - באור פניך - האישה ומצוותיה א למכירה
(אפשר גם למצוא בעוד מקומות מן הסתם, אני שמה קישור רק כדי שתוכלו לראות את הספר המדובר... וכמובן אין לי שום רווח אישי..)
ללכת למקווה שעושה לך טוב. גם אם הוא רחוק או עולה יותר.כי לעולם חסדו
לחלק כמה שיותר את ההכנות, לא להשאיר הכל לרגע האחרון.
ככה שבסוף נשאר רק מקלחת ארוכה, עיון וזהו.
לדבר על זה הרבה, לשתף, להגיד מה מפריע, מה היית רוצה שיהיה, מה יכול לעזור לך.
לעשות אמבטיה (לנו אין, אבל אם יש זה ממש כיף!) מפנקת, לשים מוסיקה שאת אוהבת, לחשוב על כל הדברים הטובים

להתפלל המון על הבית שלכם, על המשפחה, על עם ישראל.
להתרכז בעיקר, בקדושה, לפנק את עצמך בקרמים עם ריח שאת אוהבת, בושם. מה שעושה לך טוב.
לדלג על מה שלא חשוב: הערות של הבלנית, נשים שלא רצית שיראו אותך. להשתדל להתרכז בעיקר.
לי עוזר להגיע ראשונה, כשמתאפשר.

לחשוב על זה שאני עושה את המקסימום שלי, אבל הקב"ה יודע שאני רק בן אדם והוא רוצה שאעבוד אותו בשמחה.
אין לי איזה טיפ משוכללחדשה ישנה
רק משתפת,
שהבלנית אצלינו היא ממש תלמידת חכם ואני סומכת עליה.
פעם אחת היה לי יובש ברגליים, וכל מה שהורדתי, עדיין יצא עוד ועוד... זה לא נגמר... ואז שאלתי אותה לפני הטבילה, היא ישר שאלה: " ככה את הולכת?" עניתי -''כן'', אז היא אמרה - ''אז זה כלום. אין עם זה בעיה''. וככה כל פעם שיש לי איזה לחץ קטן שמתגנב שאולי יש לי חציצה כי יש לי שערה לא במקום או עור יבש ברגליים, או תאים מתים על האף (לא יודעת איך לקרוא לזה, שמגרדים את האף במקלחת ויוצא משהו...) או לכלוכים בטבור שקשה מידי להוציא או לא יודעת מה, אז ישר אני אומרת לעצמי - ''ככה אני הולכת אז זה בסדר. ''

ובכללי, מצוות התורה הן ''וחי בהם'', אם אישה מרגישה שהיא מתענה במצוות אז משהו לא בסדר וצריך לחשוב איך לשנות את זה.
ועוד משהוחדשה ישנה
אצלינו זה ממש כמו יום חג. (הילדים עוד קטנים).
בעלי חוזר מוקדם הביתה,
אני כל היום משתדלת לא להתאמץ בשום דבר כדי לא להתעייף, אבל תמיד מכינה משהו מפנק כמו קינוח זוגי בגביע יפה, או מאכל טעים (אם אפשר להכין יום קודם מה טוב),
כשאני במקווה בעלי מנקה כמו לשבת (כמעט), הוא יודע שזה ממש חשוב לי, אני מתלבשת מאוד יפה, מתאפרת כמו לשבת , תכשיטים, הכל.. גם בעלי מתלבש יפה , וכל פעם עושים משהו אחר, לפעמים נרות בשולחן, לפעמים מאפה חם ומתוק, מצעים נקיים תמיד, בקיצור, הבנתם.
ההרגשה היא מהבוקר שהיום זה יום חג, בעלי סוף סוף משקיע בי כמו שצריך ( סתם.. כפרה עליו), אז גם הטבילה מרגישה חלק מהיום חג הזה... וחוצמיזה שיש לנו מקווה מממממש יפה ונקי, אז זה גם מוסיף לאווירה.
איזה מתוקים אתם...אביול
חמודים)) אשריכם!!!אם_שמחה_הללויה
גם אנחנו לפני שהיו ילדים היינו ככה משקיעים, עכשיו עם ילדים יותר מאתגר. אבל אני לא מוותרת על מצעים חדשים ונרות. הילדים שלך הולכים לישון מוקדם?
עכשיו שעון קיץחדשה ישנה
אז עד שאני חוזרת הביתה, בערך ב21:15. שניים ישנים, ויש אחת שתמיד נשארת ערה לנצח (סיוט) , אז אנחנו מעייפים אותה כמו שצריך (טיול..) ביום של מקווה😅 בכל אופן היא במיטה בשעה הזאת, אז אם היא ערה, אנחנו עוד לא הולכים לחדר רק יושבים בסלון.
צודקת בהחלט!! חשוב ממש! ^^ משתדלים גם ככה אצלנו מנסה לעזור

זה בהחלט יום חגיגי וצריכים שיתוף פעולה גם של הבעל..

את חוזרת מהמקווה לבושה יפההריון ולידה2
עם תכשיטים? איך את עושה את זה? אין לי זמן לפעמים כי אני יוצאת מאוחר/ באלי כבר ללכת הביתה. אז אני חוזרת עם הבגדים שבאתי איתם (=זוועה, הולכת עם בגדים קבועים למקווה שאיתם לא יהיו לי בעיות אחר כך של סיבים וכדו)
איזה כיף לך!! תלמדי אותי!!!
אפשר לענות גם? מנסה לעזור

אני לוקחת איתי מראש בגד קצת יותר מיוחד. בגד שבעלי יותר אוהב שאני לובשת ביומיום ולובשת אותו אחרי המקווה.

תכשיטים- יש עליי תמיד. אז חוזרת איתם גם.

ולוקחת איתי גם תיק איפור קטן ובושם.

אני גם לא יוצאת מוקדם למקווה (עד שהבעל חוזר ועד שמתארגנת ועוד..) אבל משתדלת להכי לי את מה שאני צריכה עוד קודם. לא ברגע האחרון.

ואני גם רוצה להגיע הביתה כבר אבל חשוב לי להיות מאורגנת ומטופטפת. מכינה ת'צמי לפגישה קורץ

זה נותן הרגשה הרבה יותר טובה מאשר לבוא עם בגד שעברתי איתו את כל היום/ לא מאופרת וכו'.

ממליצה מאוד!

בגלל זה מבאס אותי כשיוצא לי טבילה בליל שבת/ ליל חג. כי אי אפשר להתאפר ולהסתרק אחרי הטבילה ואני לא אוהבת להיות ככה.

למרות שלבעלי זה בכלל לא משנה אבל בשביל ההרגשה שלי זה לא עושה לי טוב כל כך..

וגם בגלל שאני צריכה לטבול סמוך לבית ולא אוהבת לטבול שם.

ביום רגיל אני מרחיקה נדוד וטובלת בעיר אחרת ששם הרבה יותר נעים לי וחדש ויפה ובלניות מקסימות וכו'... זה משפר את ההרגשה.

יש איפור מינרלי שמותר לשים בשבתאם_שמחה_הללויה
חיפשתי איפור כזה ולא מצאתי...מנסה לעזור

לי יש של איל מקיאג׳אם_שמחה_הללויה
הוא קצת יקר, בטח יש יותר זול..אבל מספיק למלא זמן, יש לי מייקאפ, סומק וברונזר. אני שמה אותם גם ביומיום,במיוחד בקיץ זה כיף, קליל כזה.
יש גם חברה Gaya נראה לי הכל אצלם מינרלי..
תודה אנסה לבדוקמנסה לעזור

גם אני חוזרת לבושה יפה ומאופרתאורי8
לא כ"כ הבנתי איפה הבעיה בלעשות את זה. ממילא מתלבשים, אז תתלבשי יפה. תכשיטים לוקח שניה לשים. איפור קליל, עוד דקה וחצי.
לא הבנתי על איזה סיבים את מדברת.
לשים תכשיטים זה 2 שניותחדשה ישנה
להתאפר לוקח כמה דק' , אבל זה הכי כיף להרגיש טוב עם עצמך ולא חיוורת...
חיכינו שבועיים, אז לא נחכה עוד רבע שעה להתארגן יפה?
ובגדים, לפעמים אני שמה מביאה איתי בגד אחר ולפעמים מחזירה מה שלבשתי קודם. איזה סיבים יש מהבגדים? בדר''כ , כשאין קורונה אני נכנסת למקלחת במקווה לשטיםה קצרה אם יש קצת זיעה או משהו שנדבק עלי.
^^ נכון מאוד. רשמתי על זה גם אני. למטה...מנסה לעזור

א. לכתוב את ההכנות, ב. להתחיל יום יומיים קודםוואוו
יש לי זכות חוקית להיות שעה באמבטיהrivki
או אפילו יותר, כמה שארצה, מאחורי דלת נעולה! בלי דפיקות ו'אימא, אימא' כל 5 דקות. בלי לדאוג שהתינוק יתעורר ויבכה, כי יטפלו בו בלעדיי. הזמן הכי רגוע בחודש... איך אפשר ל א לאהוב את זה?
חחחחח כנל...!אמא3
ואיי מזדהה!!!אם_שמחה_הללויה
חחח הרסת! צודקתתתחדשה ישנה
חושבת על רגע האיחוד מחדשshaer
כמו ביום החופה
ממש מעודד !!
במקווה אני נהנות מהשקט שיש לי סופסוףאם_שמחה_הללויה
אני כל היום עם הילדים, אז מקווה בשבילי זה ממש הרפייה חחח. גם אחרי מקווה אני מרגישה שהעור שלי ממש קורן, זה מדהים. פעם בעלי צילם אותי אחרי מקווה אז ממש רואים פנים קורנות.
אני לוקחת למקווה איפור, בושם, בגד יפה..מתארגנת בנחת..בד״כ בעלי בא לקחת אותי ישר ויש התרגשות
לעשות מה שצריך ודי. בלי לחפור בכל דבר קטן שוב ושובחילזון 123

לי יש תפילות שאני אומרת לפני הטבילה, התחושה של לטבולתיתיק
אחרי שהתפללתי על בעלי, עלי, עלינו , שנזכה לבית קדוש וטהור עושה לי ממש טוב. יש לי גם רשימה שקיבלתי עוד מהמדריכת כלות ושאני עוברת עליה. ולא מחפשת מעבר לזה.
הרב שלנו גם אמר לנו שהמדד זה האם הייתי מוכנה ללכת ככה ברחוב. למשל לא הספקתי לגמרי להוריד שערות בכל המקומות שאני מורידה אם אין לי בעיה ללכת ברחוב אז זה בסדר. ולפעמים מורידה פשוט אחרי הטבילה.
אבל זה הרב שלי פסק לנו, לא פוסקת פה לאפחת..
בנוסף ממש ממש מליצה לחשוב מה את אוהבת לעשות ולנסות להספיק באותו יום( אפילו אם זה לישוןשנצ קצת יותר ארוך) העיקר התחושה שהיה לי יום כיףף
ובעיקר בעיקר להיות מאורגנת מראש, אפילו יןם קודם כמו שאמרו פה כל החכמות שלפני..
אני מאוד אוהבת,אהבתחינם
את הטיפוח של לפני
הולכת לעשות ציפורנים, רגלים, שעוות, גבות....
זה רגעים שלי
אחר כך מקלחת מפנקת בשקט שלי שעה פלוס.. אמבטיה חמימה ונעימה.
לא אשקר לך תמיד היום הזה לחוץ, ולא רגוע כזה
אבל מאוד אוהבת את השלב של ההכנות זה עושה לי טוב בלב
ב"ה...
בעלי דואג להכין לנו משהו לאכול
הבית כבר נקי ומסודר .

לוקחת איתי למקווה קרמים, איפור(לא תמיד.. תלוי לאן חוזרת אחר כך) בושם טוב
האווירת התחדשות הזאת
זה כיף...
וגם מאוד אוהבת להקדיש כמה דקות אחרי הטבילה להתאפר למרותתיתיק
הרצון תמיד לחזור כמה שיותר מהר.. אבל אמי תמיד מאופרת ככה שזה לא יוצר לי בעיות
אני מאופרת גם תמידאהבתחינם
אבל ההכנות עושה בבית,
ויוצאת למקווה בלי איפור...
וחוזרת עם
אז...

אבל בדרך ככל זה בחושך ,ולא רואים
יוצא לי בדרך כלל להתאפר אחרי
למעט ממש פעמים בודדות.
רני אוהבת מאוד
להיות מטופחת,להשקיע
במיוחד ביום הזה
הטיפ שליאמאשוני
בלת"ק
אחרי שנים של תחושת חוסר נוחות שיניתי גישה.
אני שוכרת מקום ושירותים שנועדו לשרת אותי.
כמובן אני לא מתכוונת שאני מתייחסת לבלניות כמו שפחות
אבל כמו שטוב לי לנפוש בבית מלון או שמשרתים אותי במסעדה ככה טוב לי שנותנים לי שירות המקווה. ואם לא טוב לי עם משהו אני אומרת. ותמיד זה מתקבל בהבנה ובאהבה.
חסל סדר בדיקת ציפורניים ושאלות חופרות.
חסל סדר אי הנוחות.
הלקוח תמיד צודק ואני הלקוחה.
אני לא מרגישה בושה ללכת למקווה (לא מצהירה בראש חוצות אבל גם לא מתגנבת ובודקת מי קולט אותי)
וכן, יצא לי לצאת למקווה בזמן סגר ותפילת רחוב מ-ו-ל הבניין שלי.
אבל אני הולכת מבחירה. כי ככה בחרתי.
ואני אלך למקווה שאני בוחרת
כמו שאלך לרופאת נשים שאני בוחרת ומוכנה לשלם סכום בשביל ההרגשה הנעימה ולנסוע חצי מדינה. כשאני בוחרת התחושה היא אחרת.
(וחלום חיי שיהיה שירות פרימיום בחלק מהמקוואות כמו שיש רופא פרטי וכמו שיש חדר לידה פרטי אז יהיה חדר מהודר במיוחד עם בור טבילה צמוד ובלנית שמבינה שהיא נותנת שירות פרימיום ומי שרוצה תשלם בהתאם. זה לא יתאים לכל אחת כל חודש, אבל בהחלט יכול להיות מדהים פעם ב.. להתמלא בכוחות ובשביל מצבים רגישים)
שמעתי שיש מקווה פרימיום בבני ברק,מודדת כובעים

קרוב לרמת גן.

לא יודעת פרטים... למי שרלוונטי וגרה באיזור  - אז תהנה

מה זה אומר מקווה פרימיום?מנסה לעזור

משהו יוקרתי, אני לא יודעת, רק שמעתימודדת כובעים

יאאא אהבתי את הגישה✨ מגניבה אתאמא3
מסכימה עם הגישה ובאמת הלוואי שיהיה מקווה כזה...!כי לעולם חסדו
בגילה בירושלים יש 2 חדרים כאלהטרמפולינה
תענוג
גם במקווה בהר נוף , ברחוב אגסיפשיטא
שם זה או בור בכל חדר או בור לכל 2 חדרים.
הלוואי עליי רוגע ונחתמצפה להריון.
ביום של המקווה
אני ממש נאלצת בהרגשה שלי לברוח מהר מהמקווה, כאילו שדדתי עכשיו בנק. יש מזדהות?!
את ההכנות גם עושה באותו יום הכל, חצי שעה מורידה שיערות בכל הגוף מקלחת זריזה ויוצאת לטבול
אבל בהרגשה הזוגית זה גם לא מרגיש כמו ביום חופה , אלא יותר כמו משהו כמובן מאליו , אולי באמת אתחיל להשקיע ביום הזה כמו אוכל טעים משהו מפנק
למדתי להיות מדריכת כלות ומה שלימדו אותנו ללמד את האחרותמנסה לעזור

(וגם בשביל עצמנו) שיום של מקווה זה יום פינוק לאישה.

כמה שאפשר לנוח לפני כן ולהתפנק.

אז נכון שזה נשמע מצחיק צוחק כי לא יוצא לי בכלל לנוח במהלך היום ואני כל יום במירוץ מטורף אבל כן משתדלת להתפנק במה שאני יכולה.

בעבר, כשהייתי בלי ילדים, הייתי מכינה ארוחה טובה ואחרי המקווה אוכלים יחד ומדברים והכל.

עם ילדים- זה פחות שייך.

מה שכן- ביום של מקווה אני לא משקיעה בבישול לילדים. מבשלת משהו קליל.

עושה את מה שאפשר  מבחינת הכנות בלילה קודם. כשהילדים ישנים.

ומה שלא- עושה במקווה.

בעלי מגיע הביתה מוקדם באותו היום (כמה שניתן) ואחראי להשכיב את הילדים ולסדר מה שצריך בבית. שהכל יהיה נקי והילדים יישנו עד שאגיע קורץ

זה חשוב. נותן הרגשה טובה שהבית מסודר ונקי.

אני משקיעה בזה שאני נוסעת לעיר אחרת (ולא ליד הבית) במקווה חדש, משופץ, נוח, יפה. 

ממש הרגשה של בית מלון.

אני לוקחת איתי מה שאני צריכה וזה כולל חלוק מגבת שלי!! שהכי נוח לי לטבול איתו והכי מרגיש לי נעים ככה וכל מה שאני צריכה.

(כרגע אני עם רכב ועם רישיון אבל גם בעבר כשלא היה לנו רכב היינו משקיעים ביום של המקווה בנסיעה לעיר אחרת.

בד"כ בעלי היה לוקח רכב מההורים או מחברים או שהיינו משלמים למונית כדי שתהיה לי הרגשה טובה ומקום טוב לטבול בו)

אני אומרת תפילות מיוחדות לפני הטבילה וזה בהחלט מרגש אותי.

אחרי הטבילה אני מתאפרת (בחדר מיוחד לכך במקווה או במקווה עצמו אם ניתן) ולפעמים לוקחת למקווה בגד יפה יותר שבעלי אוהב יותר.

תכשיטים, בושם וכו'

וחוזרת הביתה.

אם מצליחה להחליף מצעים לפני שאני הולכת למקווה- מה טוב. ואם לא- אז אחרי...

אותי, היום של הטבילה מאוד מרגש ונעים.

(חוץ מהטבילה הראשונה שאחרי הלידה שמלחיץ אותי להשאיר תינוק פיצי עם בעלי כי בד"כ הם לא ממש רגועים בגיל כזה קטן).

אם אני רעבה- אני קונה לנו משהו לאכול על הדרך ואנחנו אוכלים אחרי שאני חוזרת הביתה.

(בד"כ אחרי מקווה ושהיה ממושכת במים- נהיים רעבים צוחק)

אני טובלת 7 פעמים וכל טבילה אני מכוונת על מישהו אחר שצריך ישועה. וכמובן על בעלי, עליי והילדים שלנו.

זה בהחלט יכול להיות מרגש וכייף.

עם הכנה טובה וחשיבה חיובית ושיתוף פעולה של הבעל.

דבר נוסף שעלה כאן בשרשורים זה החשש מכך שפספסנו משהו בחציצה או בהכנות קודם-

מה שאני למדתי זה שעדיף לא להיות יותר מידי פדנטים ואז אין בעיה אם פספסתי משהו.

זאת אומרת שמלכתחילה לא להקפיד להוריד את השיער מליון אחוז ושלא הכל יהיה מליון אחזו ולבדוק מליון פעם ולהיות בחששות. כי אז אם שכחתי משהו- זה באמת חוצץ

אבל אם אני עושה במיטב יכולתי ולע מעבר לזה- גם אם לא הורדתי הכל במליון אחוז- אין בעיה של חציצה.

ובכל זאת- אם יש משהו שאני לא בטוחה לגביו- אני מבקשת מהבלנית שתעזור לי לפני הטבילה.

בהצלחה לכולן

שויהיה בקלות, בטוב, בקדושה ובטהרה ועם המון שמחה ובריאות לכולם!!

בשורות טובות

לגמרי חוזרת מורעבת 😅חדשה ישנה
אצלי..רות א
יכול להיות שאחזור על דברים שנכתבו פה.
אז קודם כל עוד אין ילדים, אז יותר פשוט מבחינת ההתארגנות והנחת.
בעלי תמיד מלווה אותי למקווה ובחזור מחכה לי עם האוטו שזה נותן תחושה טובה.
באופן כללי אני ב'ה אף פעם לא לחוצה אם שכחתי לעשות משהו וכ'ו כי אני מאמינה שאני עושה את ההשתדלות שלי וזהו. מתחברת למה ש@אורי8 כתבה בעניין הזה.
חוץ מזה משקיעים בא.ערב.
ועוד משהו- הגיוני שלא יהיה רלוונטי לכולן אבל אני תמיד מגיעה על תחילת המקווה, ככה שאני בין הראשונות וזה הכי כיף. תוך 10 דק' בערך הכל מאחורי וזה גם מקל עלי בתחושה. בהצלחה לכולנו עם המצווה הלא כ'כ פשוטה הזאת!!
משננת לעצמי שמקפידה ככל יכולתי ומכאן מורידה לחץ ואזארלט

מפנה שעה לאמבטיה בנחת, ההכנות בנחת ומרגישה טהורה ומצוחצחת וזה אושר גדול. אה.. וגם ממש מעריכה ומחבבת את הבלנית, משאירה זמן גם לשוחח איתה קמעה (אם אין מישהי אחרי)- גם מרענן וגם מחכים.

וגם מתפללת על מי שזקוק כשאני בתוך המים. מרגישה מועילה..ארלט

שרור מהמם, תודה!חגהבגה

בבקשה אל תשנאו אותי...

קוראת פה המון שרשורים על כמה קשה לנשים עם המצווה הזו, ופשוט נכמר לי הלב.

אני מתה על זה. אפשר, אפשר לזרוק עליי עגבניות (אם אפשר שרי, צהוב )

לא אוהבת את הריחוק, והשבעה נקיים.

אבל כשמתקרב יום המקווה אני כל כך מצפה לו- כנראה בגלל שאחרי זה חוזרים להיות מותרים.

אני מתכננת מה אעשה באיזה יום.

עושה לעצמי שעווה, משקיעה בזה.

פדיקור- לעצמי, ממש נהנית מזה, בערב, קונה לי מוצרים כדי לעשות את זה טוב, משקיעה.

ביום של המקווה, מקלחת טובה, ציפורניים, אוזניים, טבור וזהו.

ויש לי ליד הבית, 20 שניות הליכה מקווה ספא מווששלללםםםםםם, שווה לי לשלם יותר בשביל זה.

ולא נתקלתי אף פעם, בכל מני מקוואות בבלניות מרגיזות..

והייתי במקוואות ישנים ומגעילים, לא פעם.

ועדיין מתה על זה.

ברור שיותר אוהבת להיות מורת פשוט וזהו, אבל אני חושבת שזה טמון בעניין שעוד בימי רווקותי כשהייתי בחורה נורא עניין אותי כל הסיפור, ממש נמשכתי לזה, לשמוע סיפורים כבר רציתי לדעת איך זה..

ואני מאוד לא אוהבת שמסתכלים עליי, במערומיי, פאדיחה אש. או שהבלניות ממש צדיקות ולא עושות פרצופים או שהן רגילות שטובלות אצלן זברות (סימני מתיחה ונהנים ייייההההההה)

אבל תמיד הייתה לי כמיהה למצווה הזו.

אוהבת אותה, בפשטות.

רעיון לסטארטאפ- לפתח כלור במקוואות, שאחרי שיוצאים השיער לא מגעיל כאילו לא השקענו בו עם מרכך שאנחנו אוהבות!

בתקופת הקורונההריון ולידה2
אתן מתקלחות אחרי המקווה בבית?
או שהאיפור על מימי המקווה
לא מתקלחת אחרי המקוה שובאורי8
המיים של המקוה לא הפריעו לי אף פעם. גם בקורונה זה נראה לי בעיקר פסיכולוגי, הרי יש בהם כלור, אז לא אמור חטהיות וירוס. ואם יש ח"ו אז כבר פגשת את הוירוס וזה כבר לא משנה.
כבר אמרתי לך שאני אוהבת את הכתיבה שלך???רק להודות
נשמממהה שליחגהבגה

אין עלייך את תמיד מפרגנת לי

הבנה של פנימיות המצווה משפיעהאמא בעבודה
יופי של שרשור!! לא קראתי את כל התגובות אבל מרגישה צורך לשתף דוקא מהמקום שברוך ה' כל מקווה עם כל האתגר מרגישה כמו ליל החתונה ואפילו יותר מליל החתונה, לא יודעת על הנאה מהמצווה עצמה כמו התחושה של להיות אחרי ,זו מצווה ללא טעם עם מעלה גדולה, אישית באתי עם הכנה טובה, יצא לי ללמוד במדרשה שנתיים שיעור טהרת המשפחה שמותאם לנערות בוגרות וחוזרות בתשובה, העבירה אותו מדריכת כלות שלימדה את ההלכות שנוגעות לאישה, מעלת המצווה והקדושה של החיבור בין הבעל לאישה ומעלת ההקפדה על ההרחקות כי כמה שמקפידים יותר בקירוב גדול יותר אחרי, העניין של אהבה אחוה שלום ורעות שאהבה ואחוה זה בזמן טהרה ואחוה ורעות זה זמן הרחקות שצריך לעבוד על קשר שהוא לא פיזי שמחזק את הקשר הפיזי אחר כך ואיך כל בדיקה מקבילה לשיר המעלות שמקבילים ל15 מדרגות שעולים בהם לעזרת ישראל ועוד עניינים סביב המעלה של הטהרה וסיפורים על נשים צדקניות שמסרו את הנפש על המצווה ובנים צדיקים שנולדו מהמסירות נפש, והמעלה של המראות הצובעות שגם בגלות מצרים הנשים דאגו להמשכיות של עם ישראל , זה עזר לי להתגבר על הרתיעה מההכנות והחשיפה בפני אישה זרה, וכל פעם מרגש אותי החזרה מהמקווה ההתרגשות לקראת המפגש עם בעלי, בלי הרחקות, השבירה של הדיסטנס, עוד דבר, הרבה מהענין של חציצה זה דברים שמקפידים עליהם ואז למדתי שעדיף מלכתחילה להגיד בלי נדר לדוגמא על גילוח שלא יהיה 100% מראש, מה שאפשר לפני יומיים או בערב לפני לעשות לצמצם לחץ, ברגע שטבלתי מיד אחרי הטבילה לדאוג לסרק את השיער ולהתאפר ככה שאם ימצא לכלוך או שיער יהיה במה לתלות, ולא להכנס לשאלות אחרי, לא תמיד קל, במיוחד אם יוצא בליל שבת להתארגן עם השבת עם הילדים ולצאת למקווה כשכולם ברחוב ואני בלי איפור צועדת עם שקית... היו פעמים שהרגשתי שאני עושה מסירות נפש ואז הייתי חושבת על כל הנשים שבדורות קודמים טבלו בתנאים גרועים יותר, בכל מקרה אין מצב שאני דוחה מקווה לא שבת עם המשפחה לא חג לא מוצאי שבת שזה חג אצל ההורים... אני רק מחכה להיות אחרי שאני מוכנה לעשות הכל להטהר הכי מהר שאפשר
מחזירים אצלינו את המעונות מחרהריון ולידה

עד 12:30

ופתאום אני לא רגועה…

אני עם הילדה בבית ותינוק

וסבבה למ איתה ממש

אנחנו נהנים אפילו וכואב לי כאילו מחר זה היום הראשון של הגן…

בעיקר בשבילה אני רוצה שתלך, היא אוהבת את הגן

מרגישה מוזרה

תסתכלי על הנתונים של השליחה למוסדות היוםכורסא ירוקה
איפה שפתחו, ותראי שיותר מחצי מההורים הרגישו כמוך... 
איפה רואיםהריון ולידה

בעיקרון הייתה אצלנו אזעקה אחרונה בשבת

ולפניה היה מתישהוא באמצע שבוע לא זוכרת מתי.

לא מחזירים את כל המעון, רק חלק מהילדים

ורק ילדים להורים חיוניים נשארים עד 16:00

כי חייב לישון בממד ולא לכולם יש מקום בממד 

לא זוכרת איפה ראיתיכורסא ירוקה
אבל 47 אחוז מהתלמידים הגיעו איפה שהיה אפשר
מוזר, אצלינו חזרו והגיעו כמעט 100 אחוזשיפור
הנתונים הם על כלל האזוריםכורסא ירוקה
מן הסתם יש מקומות שכמעט כולם הגיעו אז כנראה יש מקומות אחרים שכמעט אף אחד לא
זה גם מוזר, בכל זאת רוב האנשים צריכים לעבודשיפור
ועם ילדים בבית זה נורא קשה
אני אגיד לך מהאפרסקה
נגיד אצלנו חזר המעון, אבל לא הגנים ובית הספר. אז אם גם ככה שלושה ילדים בבית, למה לטרוח לשלוח את הרביעי? שישאר גם הוא, הוא לא זה שמונע מאיתנו לעבוד..
צודקת, זאת סיטואציה שזה הגיונישיפור
לא יודעתתקומה

כמה אפשר להסיק מזה.

כי נגיד יש מקומות שאפשר לפי ההנחיות לפתוח, אבל אין מספיק מיגון. אז מראש החזירו רק חצי מהילדים

אז למשל במקרה הזה, אני לא יודעת אם זה נכלל בספירה שלהם או לא

רק מזכירה לך שעוד רגע חופשת פסחרוני 1234
אבל האמת שאני מקנאה בך שיש לך ככ הרבה סבלנות לילדים שלך 💝
אני רק עם ילדה ותינוקהריון ולידה

ובעלי בבית

אצלנו התחילו היוםרקאני

וגם חששתי ממש

אבל זה היה מוצלח גם לה וגם לי

היא נהנתה סוף סוף מחברה

בבית משעמם לה

ולי היה קצת שקט לנשום

חיזקת אותי כי אני מאמינה שהיאמאוד רוצההריון ולידה
אצלנו פתחו היוםדרקונית ירוקה
וגם לי היה קשה, ממש היה לנו טוב בבית. אבל בכל זאת שלחתי את הילדים, כדי שיוכלו להיות עם חברים. זה כן היה קצת חסר בתקופה האחרונה
בדיוק מה שאני מרגישההריון ולידה
אצלינו פתחו היוםהשם שלי

היה טוב לכל הילדים.

אפילו שהיתה אזעקה בזמן שהם היו במסגרות.

אם טוב לכם בבית, לא חייב לשלוח.

האמת שזה ממש הגיונישיפור

אם היה לך טוב איתה בבית, וגם ככה את ובעלך בבית אז למה שתרצי לשלוח?

אני חושבת שאני לא אשלח אם יפתחו כרגעיעל מהדרום

לק"י

בעיני יותר מוזר לא לחשוש.

ואם טוב לכם בבית, אז בכלל...

את לא מוזרה... את אמא!!!ממתקית

והכי טבעי שתרצי שתהייה לצידך ואיתך בטח בתקופה כזו.

ממש מבינה אותךמתיכון ועד מעון

אצלנו פתחו ושלחתי, אבל ילדים גדולים יותר.

וסוף סוף הצלחתי לעבוד במרץ

זה שפותחים לא אומר שחייב לשלוח, לגמרי החלטה שלךפה לקצת
איך אתם יקרה?המקורית
אני זוכרת שאין לכם ממד בבית.. חשבתי עלייך♥️
מבינה אותך לגמריעלמא22אחרונה
אצלנו פתחו היום וממש התלבטתי, אבל בגן של הגדולה זה בסדר, כי הם ממש מתורגלים להיכנס לממד (גן חובה), ואצל הקטנה יש מספיק אנשי צוות להכניס לממד, אז כן שלחתי, כי אני יודעת שזה חשוב לשתיהן. באמת הייתה אזעקה והכל היה בסדר אצל שתיהן
משפט המחץהריון ולידה
"זה לא כזה שונה מחופשת לידה"

ומה העלה לכן את העצבים היום?

הבוסאפרסקה
אבל זה כבר ברגיל חחחח
לא שונה בכלל חחחרקאני

אולי כשיולדים באוגוסט

גם זה לא כולל בתוכו פחד ואי יכולת להיות בבית שליהריון ולידה
אפשר משפט המחץ מיום אחר?תוהה לעצמי

בערב פורים בישלנו וארגנו את הבית לאירוח של סעודת פורים, ואז כשסיימנו בעלי היה צריך לצאת לערבית ולקריאת מגילה. לפני שהוא יצא הוא אמר לי: "יופי עכשיו תהיה לך איזה שעה לשבת בנחת על כוס קפה"

לא! עכשיו תהיה לי שעה לארגן חבורת ילדים מחורפנים ולרדוף אחריהם שלא יהפכו את הסלון המסודר!

ספויילר: שום כוס קפה לא הייתה בשעה הזו.

לי אתמולהשם שלי

בעלי חוזר הביתה בערב, אחרי יום שלם שהייתי עם הילדים.

פתאום שמתי לב שהבן שלי שפך קודם משהו.

אז בעלי אומר לי: למה את לא שומרת עליו?

לא בשביל הלחץ דם שלי הסיפורים האלהאוזן הפיל
זה בקטנההשם שלי

הוא גם הלך לאיבוד אתמול.

מטפס על המשענת של הכסא.

מטפס לגובה בגן שעשועים.

עומד על השולחן.

אני עסוקה בלשמור עליו מדברים יותר קריטיים, אז פספסתי את מה שהוא שפך.

נראה לירקאני

היא התכוונה הלחץ דם מהעצבים על הבעל חחחח

איך הגבת כשזה מה שהוא אמר לך?

כן חחח זה בדיוק מה שהתכוונתיאוזן הפיל
התעצבנתי עליוהשם שלי

שהוא לומד כרגיל, משאיר אותי כל היום לבד עם הילדים.

ואז בא אלי בתלונות.

עעעע.... כי פשוט חשבתי שאבא שלו שומר עליו!באתי מפעם
הבכי של הילדיםםם! אני כבר אין אותילומדת כעת
אצלנואפונה

בעלי העביר לי בוואטסאפ דברים שכתב רב היישוב על הנקיונות לפסח, שהשנה זה לא זמן רגיל ומה המינימום שצריך לעשות וכו'.

האמת הופתעתי כי הסטנדרטים שלי הרבה יותר נמוכים משלו וזה ממש אישיו אצלנו תמיד ועוד יותר השנה..

שאלתי אותו אם הוא קרא את ההודעה לפני שהעביר לי אותה אז הוא ענה: אויש, זה היה טעות, לא התכוונתי לשלוח לך...

😂🤦‍♀️רקאני
גדול!יעל...
אוי זה ענקרקלתשוהנ
גדולללל😂סטודנטית אלופה
ניצחתשלומית.
אוי לא😅 אני לא הייתי שואלת. הייתי מודה לושיפור
על ההודעה, ושזה יכול להיות ממש משמעותי בשבילנו השנה (גם אם הייתי חושדת שזה טעות...)
בשעה 18:00 הודעה מהבוס אם אני יכולהאמאשוני

לעלות לשיחת סינכרון.

(יש לנו משהו מחר מוקדם בצהריים וצריכים להיות מתואמים)

עניתי לו שנדבר מחר בבוקר.

הוא כתב לי שהיינו צריכים לעשות את זה אתמול.

מההה אתהההה אומרררר??? ואיפה אתה היית יומיים ולמה חיכית לשעת השיא??

(ילדים בלי מסגרות, בעל במילואים)

ורק אני לא הבנתי מה ניסו להשוות לחופשת לידה?

כאילו חופשת לידה אמורה להיות בנחת או משהו כזה? או שזה תחרות על הכאוס?

לא הבנתי

וגם מי המשורר? 

יוווואפרסקה
מבינה שכל הבוסים אותו דבר 😂
אמאלה חי בסרטרקאני

גם לא בזמן מלחמה

שעת השכבות זה לא זמן לעבודה

אני יולדת טריההריון ולידה
המשורר הוא מישהו מהמשפחה (לא בעלי) שניסה להגיד שמה שאני חווה עכשיו זה לגמרי חופשת לידה לכל דבר (ושאני מפונקת בקיצור. ושמפנקים אותי עכשיו🤦🏽‍♀️) זה היה כאילו בתגובה לזה שהתלוננתי שזה החלד שלי 
וואורקאני

אנשים מנותקיםם

הזוי, למה בחופשת לידה אין מסגרות? יש טילים?שיפור
איזה חצוףףףלפניו ברננה!
נכון זה אח שלך המתבגר??אמאשוניאחרונה

ממש מתאים לאחים קטנים לומר דבר כזה 🤭

בהצלחה ממש עם כל ההתמודדויות!

שמעתם על האישה שילדה 21 ילדים ב21 לידות? 🤭😱פרח חדש

הבן הבכור שלהם בן 22 עם צרכים מיוחדים

הבנתי שהם קיבלו בזמנו ברכה מהרב חיים קנייבסקי שיהיה להם מלא ילדים

בשבת צחקנו על זה מלא

דמיינו כמה בגדים צריך לכבס

כמה ליטר חלב קונים ביום

איך הולכים לישון

ואיך האמא זוכרת מה צריך כל ילד

חשבנו אולי היא מעסיקה איזה מזכירה כדי לטפל בכל הדברים שקשורים לביורוקרטיה

בקיצור.. מטורף

והבנתי שהיא עוד צעירה אז כנראה שזה לא הסוף 🤣

תלוי במה הוא עובד... אצלנו זה די התאפשר ב"המתואמת
שרשור תכני למידה והתפתחותואני שר

הלוואי שיצא מפה שרשור גדול ומועיל!

צריכה את עזרתכן.

רוצה לשים פה כותרות של נושאים: זוגיות, הורות, התפתחות אישית ונראה מה עוד

ותכתבו תכנים שאתן מכירות בנושא.

זה יכול להיות ספרים, פודקאסטים, קורסים דיגיטליים בתשלום, רשימות תפוצה...

העיקר - מניסיון אישי בלבד, ורצוי שלא מוגבל למקום וזמן.

יש היום כזה שפע של ידע,

שלהגיע לדבר הנכון יכול להיות משנה חיים,

ולטבוע בים של אפשרויות לא מוכרות זה קל מאוד.

אז אשמח לשיתוף הפעולה שלכן, וכמובן מוזמנות להציע עוד נושאים...

זוגיות - תקשורת, מיניות וכוואני שר
אפרת צור )בתשלום)מנגואית
יכולה לפרט איזה?ואני שר
יודעת שיש לה כל מיני...
ליאורה בוקסנבוים (בתשלום),קדם
בחינם- פודקאסט 'שעשני אישה'
אפשר לשאולרקאני

אותך בפרטי על הקורס של ליאורה?

כןקדם
לגברים - הקורס של יהונתן קלייןרקלתשוהנ
הקורס המדהים של אלירז פייןמוריה 7
יכולה טיפה לפרט על מה?ואני שר
צודקת, סליחה. אישות ומיניותמוריה 7
הורות צעירהואני שר
אמא אמא, אמא אבא של עינת נתן בספוטיפימנגואית
פודקאסטשמעונה
חינוך בנחת חבצלת סלוטין
חזרה ללב ההורותאפונה
פודקאסט מצויין של רותי דריאל על הורות בגישה היקשרותית התפתחותית.
הורות מתקדמת (נגיד מתבגרים)ואני שר
רן בראוןאמאשוני

אין לי המלצה לפלטפורמה ספציפית, אבל אפשר לחפש תכנים שלו.

מזהירה מראש שהוא מדבר באופן טבעי על הרבה תופעות שנפוצות יותר אצל מתבגרים חילונים, אבל יש הרבה מה ללמוד.

התפתחות אישית - גוף, נפש, מידות, מערכות יחסים...ואני שר
הפודקאסט של שיראל אלמליחואז את תראי
כמו לדבר עם חברה
הקורס של ליאון קנדיל על מחזוריותמוריה 7
ספר כוחו של הרגלoo

לעקירת הרגלים רעים ולימוד הרגלים טובים

(למרות שאני בלמידה תמידית של התפתחות אישית בהרבה נושאים

אין לי כמעט על מה להמליץ כי אני לוקחת מכל מקום

מלמידה בעבודה

מתכנים אקראיים ברשת

מסיטואציות עם אנשים

ועוד

הדברים שמלווים אותי לאורך כל השנים

זה דווקא לא תוכן

אלא למידה אישית

התבוננות עצמית על סיטואציות שהיו> למידה מטעויות> תכנון לשיפור עתידי> יישום והתמדה

כי בעצם שום תוכן לא עושה עבודה

אלא רק נותן מידע

והוא הופך משמעותי רק בלמידה עצמית אמיתית)

חשיבה פורצת דרך של פז אושרןאמאשוניאחרונה
בעלי החמוד ככ ביאס אותיאנונימית בהו"ל

היה לנו אירוע שממש השקעתי בשבילו

סוף סוף אהבתי את איך שהייתי נראית וזה באמת נדיר

נכנסת הביתה

והוא מסתכל עלי ואומר: זה לא יפה, את פשוט נראית לא יפה.

אוקי, נושמת עמוק

מנסה להבין מה מפריע לו

והוא מדגיש לי שאין לו בעיה ושאני אלך איך שבא לי אבל תמיד חשוב לו להגיד לי את האמת ואת כולה.

בסוף החלטתי שאני הולכת ככה כי באמת אהבתי.

באיזשהו שלב בערב הוא אמר לי שאני נראית מהמם

לא קניתי את זה אבל האמת הרגשתי מיליון דולר😅

ואז חזרנו הביתה ועברנו על התמונות והוא כזה

זה פשוט עושה לך פרצוף ענק ורחב ומבליט לך את האוזניים

וגם את השמלה לא אהבתי ככ

את רואה איך אני אומר לך את האמת? את תמיד יכולה לסמוך עלי

פפפפפ אתה לא אמיתי

לא אמיתי

כאילו אני מבינה מאיזה מקום נובע

וזה באמת חמוד

אבל אתה רואה שאהבתי

למה צריך ככה לפנצ'ר?

זהו. פרקתי

מסכימה עם מה דאחרות כתבוהמקורית
את חווה את זה אחרת כי זה לא מה שמתואר בתגובה הראשונה. זה לא שאת פחות פגיעה וחווה את זה אחרת, זה סיטואציות שונות לגמרי
מישהי כאן עשתה ממ"ד בבית? או מכירה מישהו שעשה?מתואמת

נשמח לשמוע מה האפשרויות ואיך זה הולך...

אנחנו גרים בבניין (שיש בו מקלט, כנראה לשאר הדיירים פחות יהיה דחוף לבנות ממ"ד), ויש לנו חמישה חדרים (אחד מהם סלון ואחד מהם קטן, בערך מטר וחצי על שלושה מטרים).

יש כזה דבר להפוך את המטבח לממ"ד? (המטבח אצלנו הוא חדר בפני עצמו, והוא די גדול)

נשמע הגיוני, באמת... תודה!מתואמת
קניית חדר שינהחנוקה

יש לכן המלצה?

טווח מחירים?

דגשים מה חשוב?

מיטות יהודיות כמובן

אנחנו קנינורקאני

באשל רהיטים בסנהדריה

אין להם תצוגה

קובעים תור מראש והמוכר יושב איתכם מול מסך ומראה דוגמאות ועושים הזמנה אישית

הבנתי שהם זולים בפער

אחד הדברים שחשוב לשים לב שכשמחברים את המיטות אין רווח בין המזרונים

יש מיטות שיש

כן זה נחשב רווח אפסחנוקה

אפשר לשאול מה נקרא זול?

חברה אמרה לי מתחיל ב16000

נבהלנו זה ממש לא מה שחשבתי..

(אבל בחיים לא קנינו רהיטים חדשים הכל יד2 בבית)

עלה לנורקאני

מיטות בערך 5000 וארון בערך 5000

לא זוכרת כמה עלה לנו אבל לא המחיר שאמרת!אורוש3
אולי סביב 9 אלף. כולל מזרנים. בלי אני חושבת סביב 6. מאחת החנויות במרכז הריהוט הישראלי בראשון. 
^^ גם לנו אזור 6עכבר בלוטוס

מזרונים יש יקרים יותר או פחות

9 זה מיטות או חדר שלם?חנוקה

כלומר מה כולל המחיר?

מיטות ומזרניםאורוש3

שידות צד קניתי באורבניקה כי בחנויות ריהוט זה סתם עוד אלפיים שקל לפחות. ארון לא היינו צרכים באותו שלב.

אנחנו לא עשינו השוואת מחירים מטורפת. לא אומרת שזה הכי זול שיש. 

קנינו באלינה מיטות.פצלשהריון

מאד מרוצים.

אין להם אולם תצוגה אבל באנו למחסן לראות.

והעיקר- עבודה יהודית כולל ההובלה

תודה, יכולה לתת טווח מחירים?חנוקה
קנינו שם רק מיטותפצלשהריון
בקרוב ל4 אלף עם התאמה של הבד ומשלוח. 
טוב תודה לכולן!חנוקה

אני רואה שהמחירים באמת יותר שפויים ב"ה

ננסה במקומות שהמלצתן כאן

ממליצה גם!!אני אנונימית!אחרונה
קנינו ברהיטי הסיטיאמונה :)

קנינו רק מיטות ושידה קטנה אז לא יצא יקר, בערך 4000 אם אני זוכרת נכון

ומרוצים

נעורים מבני ברקממתקית

בגדול בבני ברק יש את ההכי יזולים (לפחות לפני כמה שנים).

יש לכן רעיון למוצץ לתינוק סרבן????מולהבולה

התינוק הראשון שלי שלא מוכן לקחת מוצץ 😪

והוא כל הזמן בידיים או יונק,חייב מוצץ

אם יש ללנסינו מוצץ - אז תנסי אותומתואמת

אצל הבת שלי, שהייתה סרבנית בקבוקים, רק בקבוק של לנסינו עבד.

אגב, בדקת אם יש לו לשון קשורה? (אצל הבת שלי בדיעבד זה כנראה מה שגרם לה לרצות מבנה מסוים של מוצצים ולהסתדר רק עם הבקבוק של לנסינו...)

אבל הוא יונק מצטייןמולהבולה

אין לו לשון קשורה

שמעתי על הבקבוקים,לא סגורה על המוצצים

בהצלחה!מתואמת
סובניקסחנוקה

הכי דומים לפטמת הנקה

יש את המוצץ עם הפטמה החומה כמו של פעםמולהבולה

בגרסה של היום

איפה אפשר למצוא?

ראיתי בבייביסטארלומדת כעת
מוצץ גומי פשוט של פעםרק טוב!

עם הפטמה בצורת כדור. יש בסופר פארם נראה לי.

ויש ילדים שגם לא מוכנים לקחת מוצץ למרות הכל...

אפשר במקום מוצץ למצוא שמיכה נעימה/חיתול בד או חפץ אחר מרגיע. 

בדיוק כזהמולהבולה
רק המסגרת עצמה מפלסטיק
יש בסופרפארם "מוצץ לסרבנים"יעל...אחרונה

אולי יעניין אותך