בעקבות השירשור על המקווההריון ולידה2
גם אני לא נהנית מההכנות, ובטבילה אין הנאה מיוחדת, רק כשהבלנית מאחלת ומברכת יש הרגשה טובה של קדושה.
אני חושבת שזה נובע מהעובדה שזו מצווה שצריך לדקדק בה ואז נשים נהיות אובססיביות לפעמים.
אז הנשים שחווית הטבילה/ההכנות שלהן טובה, תוכלו לשתף אותנו בטיפים?
יום מעולה
אנסהשמלה אדומה
אנחנו עוד בלי ילדים.
מנסה כמה שאפשר להתפנק ולהגיע רגועה.
לעשות אמבטיה מפנקת עם מוזיקה או סרט, להרגע לנשום עמוק.
כמובן שיש פעמים שזה נהיה מירוץ נגד הזמן.
משתדלת לחשוב על הדף החדש עם הבעל, התחלה נקיה, מחשבות כמו של ערב החתונה.
זה מעודד
היי לך דבר ראשון ההרגשה שלך רווחת מאוד בקרב הרבהבתי 123
נשים (סליחה אם אני חוזרת על השרשור הקודם פשוט לא רשמת אם את אותה אנונימית)וכל כך חבל שזה כך.. גם מאוד מובן שנתנו על כתיפנו מצווה כזו הרת גורל שנוגעת לבן הזוג ולילדים.
ומצד שני ישנה מצווה מאוד חשובה עבדו את ה' בשמחה
ואם זה נעשה מתוך לחץ חרדה דקדוק יתר משהו לא נכון
זה יכול להיות נפשי
יכול להיות שחסרה הדרכה
יכול להיות השלכה על מצב הזוגיות וזה רק ביטוי
הכי טוב ללכת לרב או מדריכת כלות מנוסה וותיקה לספר להם על ההכנות לבדוק מה צריך ומה לא כמה זמן כל דבר אמור לקחת איפה צריך לדקדק ואיפה רק חשבנו שצריך לדקדק
אם תרצי לפרט דברים ספציפים שלוקחים לך זמן או מתסכלים אפילו בפרטי בשמחה
מה שאני יכולה לעשות יום קודם- משתדלת לא לדחות לרגע האחרון...אין לי הסבר

בעייני חווית המקווה תלויה בבלנית,

ובמקווה שלי הבלנית ממש מדהימה!

גם לי זה די קשה. בעיקר המרחקanonimit48
באותו ערב אני ממש לוקחת את זה בחיוביות, מפנקת את עצמי מרגישה שאני ממש מתנקה ומיטהרת (קצת מזניחה את עצמי בתקופה של המחזור וזה חחח)
ואני באמת מרגישה משהו שונה, כאילו הפנים שלי נקיות וזוהרות כאלה.
דווקא בתוך המקווה עצמו פחות מרגישה נקיון, יותר בהכנה המקדימה.
בפניםה' אלוקינו
עבר עריכה על ידי ה' אלוקינו בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 14:25
עבר עריכה על ידי ה' אלוקינו בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 14:25
עבר עריכה על ידי ה' אלוקינו בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 14:24

1-אני מאוהבת בהרגשה של האחרי. נקייה .במחזור פחות מקפידה(אם כי כן מקפידה פשוט לא אותו דבר)
2-המקווה שלנו מרגיש כמו ספא.הבלנית חמודה ב"ה ולא מציצנית.ויש ריח של בריכה. אני כן מרגישה שאני מקיימת רצונו יתברך,ויצא לי כבר שהלכתי בשביל המצווה בורא עולם כי הייתי בריב עם בעלי ולא רציתי מגע.
3-בהתחלה של החתונה לא עשיתי בצורה טובה איזה משהו הלכתי כי לא ידעתי-ושלחתי לרב שאלה ושאני טרודה... והוא אמר לי (לא זוכרת בדיוק את המילים) שאנחנו בני אדם , ואנחנו עושים את המקסימום השתדלות והכל בסדר. ולעשות ברוגע.
4-אני משננת לעצמי את 3 בשביל לא להיות אובססיבית. (אם כי צריך לשאול רב על כלשאלה אני לא פוסקת !!!!!)
5-מדברת לה' לפעמים בחזרה מהמיקווה , ואחרי המקווה, מתפללת ובוכה ומבקשת בקשות
6-לעשות את הדברים בנחת.גם אם לפרוס את זה על פני כמה ימים.
סעיף 7-והכי חשוב - לשאול רב על כל דבר שלא נעים לך לעשות כהכנה !!!!! יש הרבה הרבה דברים שהם בכלל לא חובה והייתי בשוק !!!!!! ואז באמת את רואה שמה שנשאר זה דברים "קלים" .פעם הייתי עם לק ג'ל שבוע ומשהו שבועיים ,שאלתי 2 רבנים(גדולים מאוד) ואמרו לי שכל עוד הלק שלם ואני הייתי הולכת כך לחתונה של אחותי ועוד כל מיני שאלות אני יכולה לטבול עם זה.
בקיצור? לשאול רב!!!(על כל דיקדוק שקשה לך בו) וללכת למקווה יפה ושנעים לך בו .

לא להיתקע על דבריםאורי8
מזכירה לעצמי שאני צריכה לעשות את מה שסביר ומה שביכולתי. ושבעצם כמה שערות שפוספסו ברגל הן לא חציצה. וגם לא עור יבש שקשה לי להוריד, כי זה חלק מהגוף שלי וביום יום אני לא מקפידה על זה, מורידה קצת וזהו. מורידה שערות , וזהו. חוט דנטלי- מעבירה וזהו. לא חופרת. לא מתעכבת שעות על דברים כאלה.
בנוסף- בדרך למקוה מתפללת על אנשים שיקרים לי, גם כל זמן הטבילה, גם אחרי המקוה.

שירשור מקסים, זה קודם כלאמא3
אהבתי את נקודת המבט של-
טיפים לאיך כן יכול להיות טוב ונעים

מזדהה מאד עם @אורי8 עם הזרימה...
אולי זה תלוי אופי, אני באופי שלי די חפיפניקית ומעגלת פינות (אל תשאלו איך הארונות שלי נראים😅)
וככ מקל עליי לדעת שההלכה היא בהכנות למקווה- עד כמה שידך מגעת.
בלי להגזים.
יש לי רשימה, הולכת על פיה
מקדישה לזה שעה שעה וחצי
וסלאמת!!
אני גם אוהבת להיות ראשונה במקווה
צ'יק צ'אק לטבול
ו.. הופ הביתה
🙂
מאד עוזר לי גם ללמוד על מהות הטבילה, על הכוח של התפילות ביום הזה. שימח אותי לקרוא (לא זוכרת מקור מדויק) שכל היום של המקווה הוא יום מסוגל לישועה. כי במקווה עצמו לא מצליחה להתרכז, מתקתקת, לחוצה (בד'כ יש תינוק בבית)

ומצדיעה לכולנוווו
איזה נשות חיל שהולכות לטבול
ובודקות
וניטהרות
ומסתרקות
וחופפות
(ואחרי הכל עוד מדיפות כלור למרחקים... @@באר מרים)
מדהימות אנחנו ✨
וואי הלוואי עליאביול
הכלנית תמיד צוחקת עליי שצריך מישהו שימוש לידי ויגיד לי שאני בסדר...
אני סבבה עם ההכנות אבל תמיד לחוצה וושאלת אותה מלא שאלות (את בטוחה שאין לי שירה פה? מה עם הציפורן? וכו'..)
מה שלי מאוד עוזר זה רשימה מאוד מדוייקת, ואז אני פשוט מסמנת וויים...
גם לי יש רשימה ...דף שתלוי במקווה תזכורתshaer
לגבי כל סעיף וסעיף ..גבות שפם וכו ..
אם תרצי אשלח לך בשמחה
אני פשוט עוברת מלמעלה עד למטהחדשה ישנה
ראש- לחפוף
אזניים- לנקות בפנים (לא עמוק) ומאחורי, ובחורים.
אף- בתוך ובחוץ- לנקות.
להסיר איפור
להסיר תכשיטים
טבור -לנקות
ציפורניים- לגזוז
לק- להוריד
ציפורניים ברגליים- כנ''ל
שערות - להוריד
ולנקות בחיץ הנקבים (ככה אומרים את זה?)
עור יבש - לרכך ולהסיר.

שכחתי משהו?

הכי חשוב זה עיון הגוף. לפני הטבילה להסתכל במראה טוב בהכל לראות שאין חציצה.
בהצלחה אלופההshaer

אני ממש ממש אשמחאביול

אני בדיוק מחפשת את שלי... תודה

הנהshaer

תודה רבה יקרה!אביולאחרונה
רעיון מבורךמצטרפת למועדון
אני באופי גם בן אדם שיכול להכנס לאובססיה אבל מאד נזהרת מזה. מה שעוזר לי זה לפרק את העניין לפרטיות ולעבור בצורה מסודרת על כל מה שאני צריכה לעשות בלי לחץ. לא לחשוב אחרי המקוה אולי פספסתי משהו ולזכור שכשהבלנית מכריזה כשר למטה מכריזים ביחד איתה כשר מלמעלה. יש גם מנהג לאכול משהו שמסתבך בשיניים כמו תפוח מיד אחרי המקוה כדי שלא יווצרו שאלות. אני מאד אוהבת גם את ההכנות שמרגישה איך אני פשוט נקיה בצורה פיזית ברמה שלא הייתי מגיעה אליה לולא המצווה. כמו חדשה. וגם את הטבילה עצמה , החיבור לעצמי לבעלי ולאלוקים.
נראה לי שהרבה מזה זה ההכנה שמקבלים.פשיטא
אותי למשל המדריכת כלות הדריכה בשיטת- תעשי מה שאת יכולה, לא צריך להגזים מידי,
ואכן אני עוברת על כל איזור בגוף ובודקת אותו בלי לחפש דברים קיצוניים מידי,
מנקה משפשפת איפה שצריך, מסרקת גוזרת, פורסת את זה על פני כמה ימים...
ובעיקר משתדלת להיות בנחת.
להבין שה' סומך עלי,
משפט שהמדריכת כלות אמרה לי ומהדהד לי ממש-
לא סתם היכולת לאסור ולטהר ניתנה לאישה, ה' סומך עלינו וזה אומר שאנחנו יכולות ושהוא מאמין בכוחות שלנו.
הוא לא מצפה מאיתנו להגזים, הוא אבא שלנו בכל זאת.
נכון מאוד. הייתה לי מדריכת כלותחדשה ישנה
רגועה והדריכה ממש בנחת בנושא. ב''ה, זה כנראה השפיע עלי..
מנסה לענותעשב לימון
עבר עריכה על ידי מוריה2 בתאריך כ"ב בסיון תש"פ 19:20

נגזרות של מה שטוב לי,המחשבה המובילה היא- שאני במרכז.

מתחברת לכל מה שכתבו, וגם ממליצה על ספר מהמם שאני קוראתבארץ אהבתי
ממש עכשיו אני קוראת (שוב) את הספר של הרב ראובן ששון - 'האישה ומצוותיה' על מצוות טהרת המשפחה מתוך מבט פנימי ועמוק יותר (הוא מקשר שם בין שלבי החברה של האישה לבין שלבי הגאולה של עמ"י).
אני ממש נהנית מהספר, וזה מוסיף הרבה יותר עומק והרגשה של משמעות לכל התהליך של הטהרה.
באור פניך - האישה ומצוותיה א - באור פניך - האישה ומצוותיה א למכירה
(אפשר גם למצוא בעוד מקומות מן הסתם, אני שמה קישור רק כדי שתוכלו לראות את הספר המדובר... וכמובן אין לי שום רווח אישי..)
ללכת למקווה שעושה לך טוב. גם אם הוא רחוק או עולה יותר.כי לעולם חסדו
לחלק כמה שיותר את ההכנות, לא להשאיר הכל לרגע האחרון.
ככה שבסוף נשאר רק מקלחת ארוכה, עיון וזהו.
לדבר על זה הרבה, לשתף, להגיד מה מפריע, מה היית רוצה שיהיה, מה יכול לעזור לך.
לעשות אמבטיה (לנו אין, אבל אם יש זה ממש כיף!) מפנקת, לשים מוסיקה שאת אוהבת, לחשוב על כל הדברים הטובים

להתפלל המון על הבית שלכם, על המשפחה, על עם ישראל.
להתרכז בעיקר, בקדושה, לפנק את עצמך בקרמים עם ריח שאת אוהבת, בושם. מה שעושה לך טוב.
לדלג על מה שלא חשוב: הערות של הבלנית, נשים שלא רצית שיראו אותך. להשתדל להתרכז בעיקר.
לי עוזר להגיע ראשונה, כשמתאפשר.

לחשוב על זה שאני עושה את המקסימום שלי, אבל הקב"ה יודע שאני רק בן אדם והוא רוצה שאעבוד אותו בשמחה.
אין לי איזה טיפ משוכללחדשה ישנה
רק משתפת,
שהבלנית אצלינו היא ממש תלמידת חכם ואני סומכת עליה.
פעם אחת היה לי יובש ברגליים, וכל מה שהורדתי, עדיין יצא עוד ועוד... זה לא נגמר... ואז שאלתי אותה לפני הטבילה, היא ישר שאלה: " ככה את הולכת?" עניתי -''כן'', אז היא אמרה - ''אז זה כלום. אין עם זה בעיה''. וככה כל פעם שיש לי איזה לחץ קטן שמתגנב שאולי יש לי חציצה כי יש לי שערה לא במקום או עור יבש ברגליים, או תאים מתים על האף (לא יודעת איך לקרוא לזה, שמגרדים את האף במקלחת ויוצא משהו...) או לכלוכים בטבור שקשה מידי להוציא או לא יודעת מה, אז ישר אני אומרת לעצמי - ''ככה אני הולכת אז זה בסדר. ''

ובכללי, מצוות התורה הן ''וחי בהם'', אם אישה מרגישה שהיא מתענה במצוות אז משהו לא בסדר וצריך לחשוב איך לשנות את זה.
ועוד משהוחדשה ישנה
אצלינו זה ממש כמו יום חג. (הילדים עוד קטנים).
בעלי חוזר מוקדם הביתה,
אני כל היום משתדלת לא להתאמץ בשום דבר כדי לא להתעייף, אבל תמיד מכינה משהו מפנק כמו קינוח זוגי בגביע יפה, או מאכל טעים (אם אפשר להכין יום קודם מה טוב),
כשאני במקווה בעלי מנקה כמו לשבת (כמעט), הוא יודע שזה ממש חשוב לי, אני מתלבשת מאוד יפה, מתאפרת כמו לשבת , תכשיטים, הכל.. גם בעלי מתלבש יפה , וכל פעם עושים משהו אחר, לפעמים נרות בשולחן, לפעמים מאפה חם ומתוק, מצעים נקיים תמיד, בקיצור, הבנתם.
ההרגשה היא מהבוקר שהיום זה יום חג, בעלי סוף סוף משקיע בי כמו שצריך ( סתם.. כפרה עליו), אז גם הטבילה מרגישה חלק מהיום חג הזה... וחוצמיזה שיש לנו מקווה מממממש יפה ונקי, אז זה גם מוסיף לאווירה.
איזה מתוקים אתם...אביול
חמודים)) אשריכם!!!אם_שמחה_הללויה
גם אנחנו לפני שהיו ילדים היינו ככה משקיעים, עכשיו עם ילדים יותר מאתגר. אבל אני לא מוותרת על מצעים חדשים ונרות. הילדים שלך הולכים לישון מוקדם?
עכשיו שעון קיץחדשה ישנה
אז עד שאני חוזרת הביתה, בערך ב21:15. שניים ישנים, ויש אחת שתמיד נשארת ערה לנצח (סיוט) , אז אנחנו מעייפים אותה כמו שצריך (טיול..) ביום של מקווה😅 בכל אופן היא במיטה בשעה הזאת, אז אם היא ערה, אנחנו עוד לא הולכים לחדר רק יושבים בסלון.
צודקת בהחלט!! חשוב ממש! ^^ משתדלים גם ככה אצלנו מנסה לעזור

זה בהחלט יום חגיגי וצריכים שיתוף פעולה גם של הבעל..

את חוזרת מהמקווה לבושה יפההריון ולידה2
עם תכשיטים? איך את עושה את זה? אין לי זמן לפעמים כי אני יוצאת מאוחר/ באלי כבר ללכת הביתה. אז אני חוזרת עם הבגדים שבאתי איתם (=זוועה, הולכת עם בגדים קבועים למקווה שאיתם לא יהיו לי בעיות אחר כך של סיבים וכדו)
איזה כיף לך!! תלמדי אותי!!!
אפשר לענות גם? מנסה לעזור

אני לוקחת איתי מראש בגד קצת יותר מיוחד. בגד שבעלי יותר אוהב שאני לובשת ביומיום ולובשת אותו אחרי המקווה.

תכשיטים- יש עליי תמיד. אז חוזרת איתם גם.

ולוקחת איתי גם תיק איפור קטן ובושם.

אני גם לא יוצאת מוקדם למקווה (עד שהבעל חוזר ועד שמתארגנת ועוד..) אבל משתדלת להכי לי את מה שאני צריכה עוד קודם. לא ברגע האחרון.

ואני גם רוצה להגיע הביתה כבר אבל חשוב לי להיות מאורגנת ומטופטפת. מכינה ת'צמי לפגישה קורץ

זה נותן הרגשה הרבה יותר טובה מאשר לבוא עם בגד שעברתי איתו את כל היום/ לא מאופרת וכו'.

ממליצה מאוד!

בגלל זה מבאס אותי כשיוצא לי טבילה בליל שבת/ ליל חג. כי אי אפשר להתאפר ולהסתרק אחרי הטבילה ואני לא אוהבת להיות ככה.

למרות שלבעלי זה בכלל לא משנה אבל בשביל ההרגשה שלי זה לא עושה לי טוב כל כך..

וגם בגלל שאני צריכה לטבול סמוך לבית ולא אוהבת לטבול שם.

ביום רגיל אני מרחיקה נדוד וטובלת בעיר אחרת ששם הרבה יותר נעים לי וחדש ויפה ובלניות מקסימות וכו'... זה משפר את ההרגשה.

יש איפור מינרלי שמותר לשים בשבתאם_שמחה_הללויה
חיפשתי איפור כזה ולא מצאתי...מנסה לעזור

לי יש של איל מקיאג׳אם_שמחה_הללויה
הוא קצת יקר, בטח יש יותר זול..אבל מספיק למלא זמן, יש לי מייקאפ, סומק וברונזר. אני שמה אותם גם ביומיום,במיוחד בקיץ זה כיף, קליל כזה.
יש גם חברה Gaya נראה לי הכל אצלם מינרלי..
תודה אנסה לבדוקמנסה לעזור

גם אני חוזרת לבושה יפה ומאופרתאורי8
לא כ"כ הבנתי איפה הבעיה בלעשות את זה. ממילא מתלבשים, אז תתלבשי יפה. תכשיטים לוקח שניה לשים. איפור קליל, עוד דקה וחצי.
לא הבנתי על איזה סיבים את מדברת.
לשים תכשיטים זה 2 שניותחדשה ישנה
להתאפר לוקח כמה דק' , אבל זה הכי כיף להרגיש טוב עם עצמך ולא חיוורת...
חיכינו שבועיים, אז לא נחכה עוד רבע שעה להתארגן יפה?
ובגדים, לפעמים אני שמה מביאה איתי בגד אחר ולפעמים מחזירה מה שלבשתי קודם. איזה סיבים יש מהבגדים? בדר''כ , כשאין קורונה אני נכנסת למקלחת במקווה לשטיםה קצרה אם יש קצת זיעה או משהו שנדבק עלי.
^^ נכון מאוד. רשמתי על זה גם אני. למטה...מנסה לעזור

א. לכתוב את ההכנות, ב. להתחיל יום יומיים קודםוואוו
יש לי זכות חוקית להיות שעה באמבטיהrivki
או אפילו יותר, כמה שארצה, מאחורי דלת נעולה! בלי דפיקות ו'אימא, אימא' כל 5 דקות. בלי לדאוג שהתינוק יתעורר ויבכה, כי יטפלו בו בלעדיי. הזמן הכי רגוע בחודש... איך אפשר ל א לאהוב את זה?
חחחחח כנל...!אמא3
ואיי מזדהה!!!אם_שמחה_הללויה
חחח הרסת! צודקתתתחדשה ישנה
חושבת על רגע האיחוד מחדשshaer
כמו ביום החופה
ממש מעודד !!
במקווה אני נהנות מהשקט שיש לי סופסוףאם_שמחה_הללויה
אני כל היום עם הילדים, אז מקווה בשבילי זה ממש הרפייה חחח. גם אחרי מקווה אני מרגישה שהעור שלי ממש קורן, זה מדהים. פעם בעלי צילם אותי אחרי מקווה אז ממש רואים פנים קורנות.
אני לוקחת למקווה איפור, בושם, בגד יפה..מתארגנת בנחת..בד״כ בעלי בא לקחת אותי ישר ויש התרגשות
לעשות מה שצריך ודי. בלי לחפור בכל דבר קטן שוב ושובחילזון 123

לי יש תפילות שאני אומרת לפני הטבילה, התחושה של לטבולתיתיק
אחרי שהתפללתי על בעלי, עלי, עלינו , שנזכה לבית קדוש וטהור עושה לי ממש טוב. יש לי גם רשימה שקיבלתי עוד מהמדריכת כלות ושאני עוברת עליה. ולא מחפשת מעבר לזה.
הרב שלנו גם אמר לנו שהמדד זה האם הייתי מוכנה ללכת ככה ברחוב. למשל לא הספקתי לגמרי להוריד שערות בכל המקומות שאני מורידה אם אין לי בעיה ללכת ברחוב אז זה בסדר. ולפעמים מורידה פשוט אחרי הטבילה.
אבל זה הרב שלי פסק לנו, לא פוסקת פה לאפחת..
בנוסף ממש ממש מליצה לחשוב מה את אוהבת לעשות ולנסות להספיק באותו יום( אפילו אם זה לישוןשנצ קצת יותר ארוך) העיקר התחושה שהיה לי יום כיףף
ובעיקר בעיקר להיות מאורגנת מראש, אפילו יןם קודם כמו שאמרו פה כל החכמות שלפני..
אני מאוד אוהבת,אהבתחינם
את הטיפוח של לפני
הולכת לעשות ציפורנים, רגלים, שעוות, גבות....
זה רגעים שלי
אחר כך מקלחת מפנקת בשקט שלי שעה פלוס.. אמבטיה חמימה ונעימה.
לא אשקר לך תמיד היום הזה לחוץ, ולא רגוע כזה
אבל מאוד אוהבת את השלב של ההכנות זה עושה לי טוב בלב
ב"ה...
בעלי דואג להכין לנו משהו לאכול
הבית כבר נקי ומסודר .

לוקחת איתי למקווה קרמים, איפור(לא תמיד.. תלוי לאן חוזרת אחר כך) בושם טוב
האווירת התחדשות הזאת
זה כיף...
וגם מאוד אוהבת להקדיש כמה דקות אחרי הטבילה להתאפר למרותתיתיק
הרצון תמיד לחזור כמה שיותר מהר.. אבל אמי תמיד מאופרת ככה שזה לא יוצר לי בעיות
אני מאופרת גם תמידאהבתחינם
אבל ההכנות עושה בבית,
ויוצאת למקווה בלי איפור...
וחוזרת עם
אז...

אבל בדרך ככל זה בחושך ,ולא רואים
יוצא לי בדרך כלל להתאפר אחרי
למעט ממש פעמים בודדות.
רני אוהבת מאוד
להיות מטופחת,להשקיע
במיוחד ביום הזה
הטיפ שליאמאשוני
בלת"ק
אחרי שנים של תחושת חוסר נוחות שיניתי גישה.
אני שוכרת מקום ושירותים שנועדו לשרת אותי.
כמובן אני לא מתכוונת שאני מתייחסת לבלניות כמו שפחות
אבל כמו שטוב לי לנפוש בבית מלון או שמשרתים אותי במסעדה ככה טוב לי שנותנים לי שירות המקווה. ואם לא טוב לי עם משהו אני אומרת. ותמיד זה מתקבל בהבנה ובאהבה.
חסל סדר בדיקת ציפורניים ושאלות חופרות.
חסל סדר אי הנוחות.
הלקוח תמיד צודק ואני הלקוחה.
אני לא מרגישה בושה ללכת למקווה (לא מצהירה בראש חוצות אבל גם לא מתגנבת ובודקת מי קולט אותי)
וכן, יצא לי לצאת למקווה בזמן סגר ותפילת רחוב מ-ו-ל הבניין שלי.
אבל אני הולכת מבחירה. כי ככה בחרתי.
ואני אלך למקווה שאני בוחרת
כמו שאלך לרופאת נשים שאני בוחרת ומוכנה לשלם סכום בשביל ההרגשה הנעימה ולנסוע חצי מדינה. כשאני בוחרת התחושה היא אחרת.
(וחלום חיי שיהיה שירות פרימיום בחלק מהמקוואות כמו שיש רופא פרטי וכמו שיש חדר לידה פרטי אז יהיה חדר מהודר במיוחד עם בור טבילה צמוד ובלנית שמבינה שהיא נותנת שירות פרימיום ומי שרוצה תשלם בהתאם. זה לא יתאים לכל אחת כל חודש, אבל בהחלט יכול להיות מדהים פעם ב.. להתמלא בכוחות ובשביל מצבים רגישים)
שמעתי שיש מקווה פרימיום בבני ברק,מודדת כובעים

קרוב לרמת גן.

לא יודעת פרטים... למי שרלוונטי וגרה באיזור  - אז תהנה

מה זה אומר מקווה פרימיום?מנסה לעזור

משהו יוקרתי, אני לא יודעת, רק שמעתימודדת כובעים

יאאא אהבתי את הגישה✨ מגניבה אתאמא3
מסכימה עם הגישה ובאמת הלוואי שיהיה מקווה כזה...!כי לעולם חסדו
בגילה בירושלים יש 2 חדרים כאלהטרמפולינה
תענוג
גם במקווה בהר נוף , ברחוב אגסיפשיטא
שם זה או בור בכל חדר או בור לכל 2 חדרים.
הלוואי עליי רוגע ונחתמצפה להריון.
ביום של המקווה
אני ממש נאלצת בהרגשה שלי לברוח מהר מהמקווה, כאילו שדדתי עכשיו בנק. יש מזדהות?!
את ההכנות גם עושה באותו יום הכל, חצי שעה מורידה שיערות בכל הגוף מקלחת זריזה ויוצאת לטבול
אבל בהרגשה הזוגית זה גם לא מרגיש כמו ביום חופה , אלא יותר כמו משהו כמובן מאליו , אולי באמת אתחיל להשקיע ביום הזה כמו אוכל טעים משהו מפנק
למדתי להיות מדריכת כלות ומה שלימדו אותנו ללמד את האחרותמנסה לעזור

(וגם בשביל עצמנו) שיום של מקווה זה יום פינוק לאישה.

כמה שאפשר לנוח לפני כן ולהתפנק.

אז נכון שזה נשמע מצחיק צוחק כי לא יוצא לי בכלל לנוח במהלך היום ואני כל יום במירוץ מטורף אבל כן משתדלת להתפנק במה שאני יכולה.

בעבר, כשהייתי בלי ילדים, הייתי מכינה ארוחה טובה ואחרי המקווה אוכלים יחד ומדברים והכל.

עם ילדים- זה פחות שייך.

מה שכן- ביום של מקווה אני לא משקיעה בבישול לילדים. מבשלת משהו קליל.

עושה את מה שאפשר  מבחינת הכנות בלילה קודם. כשהילדים ישנים.

ומה שלא- עושה במקווה.

בעלי מגיע הביתה מוקדם באותו היום (כמה שניתן) ואחראי להשכיב את הילדים ולסדר מה שצריך בבית. שהכל יהיה נקי והילדים יישנו עד שאגיע קורץ

זה חשוב. נותן הרגשה טובה שהבית מסודר ונקי.

אני משקיעה בזה שאני נוסעת לעיר אחרת (ולא ליד הבית) במקווה חדש, משופץ, נוח, יפה. 

ממש הרגשה של בית מלון.

אני לוקחת איתי מה שאני צריכה וזה כולל חלוק מגבת שלי!! שהכי נוח לי לטבול איתו והכי מרגיש לי נעים ככה וכל מה שאני צריכה.

(כרגע אני עם רכב ועם רישיון אבל גם בעבר כשלא היה לנו רכב היינו משקיעים ביום של המקווה בנסיעה לעיר אחרת.

בד"כ בעלי היה לוקח רכב מההורים או מחברים או שהיינו משלמים למונית כדי שתהיה לי הרגשה טובה ומקום טוב לטבול בו)

אני אומרת תפילות מיוחדות לפני הטבילה וזה בהחלט מרגש אותי.

אחרי הטבילה אני מתאפרת (בחדר מיוחד לכך במקווה או במקווה עצמו אם ניתן) ולפעמים לוקחת למקווה בגד יפה יותר שבעלי אוהב יותר.

תכשיטים, בושם וכו'

וחוזרת הביתה.

אם מצליחה להחליף מצעים לפני שאני הולכת למקווה- מה טוב. ואם לא- אז אחרי...

אותי, היום של הטבילה מאוד מרגש ונעים.

(חוץ מהטבילה הראשונה שאחרי הלידה שמלחיץ אותי להשאיר תינוק פיצי עם בעלי כי בד"כ הם לא ממש רגועים בגיל כזה קטן).

אם אני רעבה- אני קונה לנו משהו לאכול על הדרך ואנחנו אוכלים אחרי שאני חוזרת הביתה.

(בד"כ אחרי מקווה ושהיה ממושכת במים- נהיים רעבים צוחק)

אני טובלת 7 פעמים וכל טבילה אני מכוונת על מישהו אחר שצריך ישועה. וכמובן על בעלי, עליי והילדים שלנו.

זה בהחלט יכול להיות מרגש וכייף.

עם הכנה טובה וחשיבה חיובית ושיתוף פעולה של הבעל.

דבר נוסף שעלה כאן בשרשורים זה החשש מכך שפספסנו משהו בחציצה או בהכנות קודם-

מה שאני למדתי זה שעדיף לא להיות יותר מידי פדנטים ואז אין בעיה אם פספסתי משהו.

זאת אומרת שמלכתחילה לא להקפיד להוריד את השיער מליון אחוז ושלא הכל יהיה מליון אחזו ולבדוק מליון פעם ולהיות בחששות. כי אז אם שכחתי משהו- זה באמת חוצץ

אבל אם אני עושה במיטב יכולתי ולע מעבר לזה- גם אם לא הורדתי הכל במליון אחוז- אין בעיה של חציצה.

ובכל זאת- אם יש משהו שאני לא בטוחה לגביו- אני מבקשת מהבלנית שתעזור לי לפני הטבילה.

בהצלחה לכולן

שויהיה בקלות, בטוב, בקדושה ובטהרה ועם המון שמחה ובריאות לכולם!!

בשורות טובות

לגמרי חוזרת מורעבת 😅חדשה ישנה
אצלי..רות א
יכול להיות שאחזור על דברים שנכתבו פה.
אז קודם כל עוד אין ילדים, אז יותר פשוט מבחינת ההתארגנות והנחת.
בעלי תמיד מלווה אותי למקווה ובחזור מחכה לי עם האוטו שזה נותן תחושה טובה.
באופן כללי אני ב'ה אף פעם לא לחוצה אם שכחתי לעשות משהו וכ'ו כי אני מאמינה שאני עושה את ההשתדלות שלי וזהו. מתחברת למה ש@אורי8 כתבה בעניין הזה.
חוץ מזה משקיעים בא.ערב.
ועוד משהו- הגיוני שלא יהיה רלוונטי לכולן אבל אני תמיד מגיעה על תחילת המקווה, ככה שאני בין הראשונות וזה הכי כיף. תוך 10 דק' בערך הכל מאחורי וזה גם מקל עלי בתחושה. בהצלחה לכולנו עם המצווה הלא כ'כ פשוטה הזאת!!
משננת לעצמי שמקפידה ככל יכולתי ומכאן מורידה לחץ ואזארלט

מפנה שעה לאמבטיה בנחת, ההכנות בנחת ומרגישה טהורה ומצוחצחת וזה אושר גדול. אה.. וגם ממש מעריכה ומחבבת את הבלנית, משאירה זמן גם לשוחח איתה קמעה (אם אין מישהי אחרי)- גם מרענן וגם מחכים.

וגם מתפללת על מי שזקוק כשאני בתוך המים. מרגישה מועילה..ארלט

שרור מהמם, תודה!חגהבגה

בבקשה אל תשנאו אותי...

קוראת פה המון שרשורים על כמה קשה לנשים עם המצווה הזו, ופשוט נכמר לי הלב.

אני מתה על זה. אפשר, אפשר לזרוק עליי עגבניות (אם אפשר שרי, צהוב )

לא אוהבת את הריחוק, והשבעה נקיים.

אבל כשמתקרב יום המקווה אני כל כך מצפה לו- כנראה בגלל שאחרי זה חוזרים להיות מותרים.

אני מתכננת מה אעשה באיזה יום.

עושה לעצמי שעווה, משקיעה בזה.

פדיקור- לעצמי, ממש נהנית מזה, בערב, קונה לי מוצרים כדי לעשות את זה טוב, משקיעה.

ביום של המקווה, מקלחת טובה, ציפורניים, אוזניים, טבור וזהו.

ויש לי ליד הבית, 20 שניות הליכה מקווה ספא מווששלללםםםםםם, שווה לי לשלם יותר בשביל זה.

ולא נתקלתי אף פעם, בכל מני מקוואות בבלניות מרגיזות..

והייתי במקוואות ישנים ומגעילים, לא פעם.

ועדיין מתה על זה.

ברור שיותר אוהבת להיות מורת פשוט וזהו, אבל אני חושבת שזה טמון בעניין שעוד בימי רווקותי כשהייתי בחורה נורא עניין אותי כל הסיפור, ממש נמשכתי לזה, לשמוע סיפורים כבר רציתי לדעת איך זה..

ואני מאוד לא אוהבת שמסתכלים עליי, במערומיי, פאדיחה אש. או שהבלניות ממש צדיקות ולא עושות פרצופים או שהן רגילות שטובלות אצלן זברות (סימני מתיחה ונהנים ייייההההההה)

אבל תמיד הייתה לי כמיהה למצווה הזו.

אוהבת אותה, בפשטות.

רעיון לסטארטאפ- לפתח כלור במקוואות, שאחרי שיוצאים השיער לא מגעיל כאילו לא השקענו בו עם מרכך שאנחנו אוהבות!

בתקופת הקורונההריון ולידה2
אתן מתקלחות אחרי המקווה בבית?
או שהאיפור על מימי המקווה
לא מתקלחת אחרי המקוה שובאורי8
המיים של המקוה לא הפריעו לי אף פעם. גם בקורונה זה נראה לי בעיקר פסיכולוגי, הרי יש בהם כלור, אז לא אמור חטהיות וירוס. ואם יש ח"ו אז כבר פגשת את הוירוס וזה כבר לא משנה.
כבר אמרתי לך שאני אוהבת את הכתיבה שלך???רק להודות
נשמממהה שליחגהבגה

אין עלייך את תמיד מפרגנת לי

הבנה של פנימיות המצווה משפיעהאמא בעבודה
יופי של שרשור!! לא קראתי את כל התגובות אבל מרגישה צורך לשתף דוקא מהמקום שברוך ה' כל מקווה עם כל האתגר מרגישה כמו ליל החתונה ואפילו יותר מליל החתונה, לא יודעת על הנאה מהמצווה עצמה כמו התחושה של להיות אחרי ,זו מצווה ללא טעם עם מעלה גדולה, אישית באתי עם הכנה טובה, יצא לי ללמוד במדרשה שנתיים שיעור טהרת המשפחה שמותאם לנערות בוגרות וחוזרות בתשובה, העבירה אותו מדריכת כלות שלימדה את ההלכות שנוגעות לאישה, מעלת המצווה והקדושה של החיבור בין הבעל לאישה ומעלת ההקפדה על ההרחקות כי כמה שמקפידים יותר בקירוב גדול יותר אחרי, העניין של אהבה אחוה שלום ורעות שאהבה ואחוה זה בזמן טהרה ואחוה ורעות זה זמן הרחקות שצריך לעבוד על קשר שהוא לא פיזי שמחזק את הקשר הפיזי אחר כך ואיך כל בדיקה מקבילה לשיר המעלות שמקבילים ל15 מדרגות שעולים בהם לעזרת ישראל ועוד עניינים סביב המעלה של הטהרה וסיפורים על נשים צדקניות שמסרו את הנפש על המצווה ובנים צדיקים שנולדו מהמסירות נפש, והמעלה של המראות הצובעות שגם בגלות מצרים הנשים דאגו להמשכיות של עם ישראל , זה עזר לי להתגבר על הרתיעה מההכנות והחשיפה בפני אישה זרה, וכל פעם מרגש אותי החזרה מהמקווה ההתרגשות לקראת המפגש עם בעלי, בלי הרחקות, השבירה של הדיסטנס, עוד דבר, הרבה מהענין של חציצה זה דברים שמקפידים עליהם ואז למדתי שעדיף מלכתחילה להגיד בלי נדר לדוגמא על גילוח שלא יהיה 100% מראש, מה שאפשר לפני יומיים או בערב לפני לעשות לצמצם לחץ, ברגע שטבלתי מיד אחרי הטבילה לדאוג לסרק את השיער ולהתאפר ככה שאם ימצא לכלוך או שיער יהיה במה לתלות, ולא להכנס לשאלות אחרי, לא תמיד קל, במיוחד אם יוצא בליל שבת להתארגן עם השבת עם הילדים ולצאת למקווה כשכולם ברחוב ואני בלי איפור צועדת עם שקית... היו פעמים שהרגשתי שאני עושה מסירות נפש ואז הייתי חושבת על כל הנשים שבדורות קודמים טבלו בתנאים גרועים יותר, בכל מקרה אין מצב שאני דוחה מקווה לא שבת עם המשפחה לא חג לא מוצאי שבת שזה חג אצל ההורים... אני רק מחכה להיות אחרי שאני מוכנה לעשות הכל להטהר הכי מהר שאפשר
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

בושה למשפחה רקאני
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!אחרונה
שאחד מהם ילך לקחת?
מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתיאחרונה
נכון זה בסדר פשוט להתרסק בבכי במיטה?הריון ולידה

גם אם זה היום נישואין שלנו?

הוא לא פה

אני עם כמה וכמה שחלקם חולים

ההרדמות נהיו בגלל זה קשות במיוחד אחרי אחהצ שלמים שאני איתם לבד

הגוף שלי שבור מפורק לרסיסים מהחודש התשיעי הזה

הורמונלית ונפשית בכלל

ואני בכלל אמורה להיות במנוחה עד הלידה

צירים סימפיוליזיס ושמירה זה שילוב לא טוב וכל דבר מדליק לי את הבכי

אין לי עזרה כמעט ולא חייבים לי כלום אבל כן ניסיתי להשיג כזו

גם בתשלום

הגננת מציקה ולא מבינה מה זה "אני מצטערת, אני לא יכולה לדבר עכשיו, אני בהשכבות" ואז מתחילה להטיח חפירות  וטענות על זה שהילד עם מגפיים כשבא לה שהוא יהיה עם נעלי ספורט כי עם המגפיים הוא משחק בזמן האוכל או לא יודעת מתי.

למרות שהיא גננת חנ"מ אין לה ניסיון בגידול ילדים וכנראה שגם לא ביחסים בין אישיים

ונמאס לי!

ואיבדתי בשעה האחרונה שלוש פעמים את הסבלנות ואפילו צעקתי 

ועכשיו אני פשוט בוכה

וגם צץ עניין בפרוייקט להגשה ואני לא מסוגלת יותר! 

אויש... בטח שזה בסדר! חיבוק לבינתיים...ירושלמית במקור
ברורררר. אמאל'ה. חיבוק גדול מותקאורוש3
אני בדרך להביא לך תעודת התרסקות מוצדקתSeven

ברור שזה בסדר!!!

וגם לא לעשות שום דבר+ להזמין לעצמך משהו טעים שישמח אותך🫶

את החייםהריון ולידה
תודה אהובה 
😘Seven
וואו חיבוק ענקקקרקאני

נשמע קשה מאוד וכואב

ואת הגננת חובה לסנן ולא לענות

אפשר לבכות גם מהתמיכה הזאת?הריון ולידה

כמה כוח יש בפשטות של הסביבה הנשית

כל כך תודה 

וואי בטח שמותר להתפרקנעומית

וצריך

ממש יפה שהצלחת לשמור את זה אחרי שהילדים נרדמו.

מצטרפת, כל מה שעובר לי בראש היום זה מה השכנים שמעו, ומה הסיכוי שהם לא היו בבית היום. 

מותק בא לי לתת לך מדליהממשיכה לחלום

איזו אישה לביאה את

עם כמה את מתמודדת

תבכי כמה שאת צריכה

תנקי את הלב

ותנשמי נשימות חדשות❤️

שולחת הרבה כוחותממתקית

נשמע לא פשוט, את גיבורה שבכלל שרדת לספר
מבאס שאין עזרה.

🫂יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך