נישואין זו עבודהברוקולי

[מביאה כאן שאלה ששאל אחד הניקים בלשונו, הוא קורא את התובנות שלכם] 

מניח שכולם מכירים את המשפט הזה בהטיות שונות.
א. מה אתם מרגישים לגביו, ומדוע? (השאלה מנוסחת בלשון רבים ומיועדת גם לזכרים למרות השורש ר.ג.ש) מה אתם חושבים עליו, ומדוע?
ב. מה העבודה הזאת לכם (ולו)?
ג. מה יהיה עבורכם קל ומה יהיה קשה?
ד. האם לעבודה יש גבולות, ואם כן - מהם? [הערת מנהלת - גבולות לאו דווקא במקרי קיצון, כלומר הוא ישמח לשמוע דברים נוספים מלבד קווים אדומים ברורים] 

אשמח לתובנות נוספות בעניין, גם אם אינן נכנסות לתשובות על השאלות הנ"ל.
אשריכם!

אגיב יותר מאוחר. שאלה מצויינתנפש חיה.
בדרך כלל משפט מעצבןultracrepidam

שנאמר עם המסר של "מה אתה חושב שכדאי לך להתחתן? אחרי שתתחתן יהיה לך עוד יותר רע מאשר עכשיו".

לדעתי אדם צריך להתחתן עם המודעות שנישואין זה עבודה ומתוך מוכנות להשקיע, ומצד שני מתוך מחשבה שבמקרה הזה הכל ילך חלק ויהיה ממש קל

העבודה היא כל חיינו.חתולה ג'ינג'ית

ועכשיו ברצינות- אולי נכון לשנות את הטרימינולוגיה ולכנות זאת "השקעה" או מסירות.

אלו מילים בעלות קונוטציה חיובית יותר.

(אנחנו משקיעים בדברים שחשובים לנו, ומתמסרים לאנשים שאהובים עלינו...)

זה האי וודאות הכי גדול שהיה לי עד כה.באמונה ובשמחה
ולכן גם הדבר הכי מסקרן ומלא באמונה ורצון טוב.

א. מרגיש לי שאני לא יודעת מה זה. ושם מתגנב לו איזה פחד וים חששות.. מרגישה שאני יכולה להתפלסף על זה שעות, ליצר ולעצב תיאוריות מפוצצות, אבל שעד שאני לא אהיה שם, אני פשוט לא אדע.
ויש בזה קפיצה למים שדורשת מלא כוונות טובות ושמחה.

ב. זה לעבור דרך.. ולא לעבור את.

ג. שומרת לעצמי..

ד.לענ"ד, לעבודה אין גבולות. אבל יש עבודה טובה ויש עבודה לא טובה ששווה לשנות.. ההבחנה היא, בעיניי, האם יש תזוזה.. האם זה מגיע מתוך חיבור והקשבה לעצמי. אם העבודה לא מקדמת, משהו, אפילו הכי קטן. או מעלה באחד מהשותפים לעבודה רגשות (כולל הרגשה שאני עובד לבד ואין שת"פ..), תחושות או מחשבות לא טובים, זה זמן מצוין לדייק ולחפש דרך עבודה אחרת.

זה עבודהאוי טאטע!
כמו העבודה של ישי ריבו בתור זמר
זה דורש מאמץ והשקעה, ולפעמים זה גם לא כיף
אבל זה ממלא מספק ומשמח, וזה לעבוד במה שאני אוהב, יש ביטוי בגמרא "אגירי דיומא" שכירי יום, שמיד בסוף העבודה כל יום מקבלים משכורת ולא צריכים לחכות לסוף חודש או משהו

כמובן שצריך לדעת שאולי זה לא יהיה ככה, ויש זוגות עם קשיים יותר, אבל זה רק כדי לדרבן לבחור ברצינות ואח"כ בנישואין להשקיע, אבל לא להיכנס לחששות מזה

לגבי איך שאומרים אותו זה מאוד תלוי במליון דברים, והכל איזונים בחיים,, אני ספיציפית לא אוהב לשמוע אותו
וגםultracrepidam

נישואין זו עבודה.

עבודה מהבית.

שאתה לא צריך למצוא איזון בית/עבודה

שאתה עם קביעות די רצינית, לכל החיים.

ברוב המקרים מדובר בעבודה מתגמלת, עם בונוסים. עם פנסיה הכי משמעותית שיש.

עבודה שאתה מהותית עצמאי

עבודה טובה.

לא חשבתי על זה כך. זווית יפה!נפש חיה.
וואו! עמוק ויפה מאוד.. תודה והוא ישמיענו
שנזכה להיות עובדים עצמאיים, עובדים בני חורין..
ולעבוד מהבית שלנו.. ומתוכנו
העבודה מוציאה לי את החשק להתחתן..990

אני ליודעת איך אחרים חווים קשרים 

אבל בקשרים שלי כולם נדרשתי להכיל ולקבל ולהיות הרבה פעמים סוג של מטפלת או בגלל בעיות שלהם או פערים תפיסתיים או בגלל תכונות שהרגשתי שהן מעט דורסניות ולא מספיק רגישות וכל הזמן הרגשתי שאני צריכה "להתרחב" באישיות כדי להכיל.

כבר לא ברור לי מהי ההתרחבות הבריאה ומה היא הלא..

שורה תחתונה אפעם לא עפתי על בחור..

עמלתי, עבדתי, באתי לקראת (סביר שגם הם..) אבל לא התלהבתי

הבחור היחיד שהתלהבתי ממנו התגלה כאחד עם בעיות רגשיות רציניות וגם שם שוויתי כל הזמן תנודות בין היי, אושר ושמחה לדאון ודיכאון.

בקיצור עבודת הנישואין מפחידה אותי בטירוף

ויוצא שאני באופן לא מכוון בוחרת ברווקות.. הצילו.

העבודה תהיה לי קלה אם אני אצליח לדמיין אופק חיובי, לראות שיהיה כיף ושמח

שאצליח בראות בעיני רוחי שגם הצד השני מסוגל להכיל ולקבל, שאני אוכל להרפות ולסמוך על הצד השני.

אולי מקור הבעיה היא שהתרגלתי לקחת אחריות על בעיות של אנשים, יותר מדי סביב זה.

צריך להבדיל בין עזרה לזולת לבין חיפוש בן זוגנוגע, לא נוגע
וגם תהיי פה קצת ותגלי שיש לא מעט בנים שיודעים להכיל ולקבל ואפשר לסמוך עליהם..
גם לי היו סטיגמות מסויימות שהמקום פה עזר לי להיפטר מהם.
אני מציעה לא לקרוא לזה עבודהמקלידה משהו
אלא שותף לחיים.
כל הדברים שאנחנו עוברים בחיים באים לקדם אותנו ולעשות אותנו אנשים טובים יותר.
חתונה זה פשוט למצוא שותף לדרך הזאת.
אני לוקח את זה לכיוון של מי שטרח בע"ש יאכל בשבתנוגע, לא נוגע
לעבוד עם עצמי על דברים שאני צריך לשנות ואז הנישואין יהיו הרבה יותר כיף מאשר עבודה.
כשאתה טוב, בוגר ומכיל קשה לריב איתך וגם יותר מעריכים אותך ומוכנים ללמוד ממך ואז הרבה בעיות וקשיים לא יתחילו בכלל.
אני לא רואה את המושג באור שלילי.והוא ישמיענו
א'. קודם כל, עבודה ישר מתקשר לעבודת ה', עבודת המידות ועבודת המשכן.

קודם כל נישואין זה עבודת ה'- שם ה' נקרא על איש ואשה, האותיות שמחברות ביניהם זה י-ה. חיבור של שמים וארץ, שכל ורגש, קודש ומעשה. הקשר בין האיש לאשה זה עבודת ה'. האדם בגן עדן הופקד לעובדה ולשומרה, והקב''ה פיצל את האדם לאיש ואשה כדי שיעזרו אחד לשני- האיש בשדה והאשה בבית (טוב, בסדר.. היום זה השתנה ). אפשר על דרך הוורט/ הדרוש לומר שכאשר איש ואשה משלימים זה את זה ועזר כנגדו- אז באמת הם נמצאים ב'גן עדן'. אבל אני לא דרשן דגול אז נמשיך הלאה..

נישואין זו גם עבודת המידות- עבודת המידות של כל אחד לטובת השני, כמו שאומרים- כל אחד דואג לעולם הזה של השני ולעוה''ב של עצמו.
ובודאי, אין ספק- כל עבודת המידות שקודמת לנישואין חשובה מאוד. כדי להשלים פאזל של שני חלקים, כדאי שהחלקים יהיו כמה שיותר חופפים- ''אין מזווגין לו לאדם אשה אלא על פי מעשיו', אז בודאי שכל אדם שמתחתן בונה פאזל. אבל אם אנחנו רוצים שהפאזל הזה יהיה יותר שלם.. כדאי שנהיה שלמים בעצמנו .

והדבר השלישי- עבודת המשכן. חינוך הילדים. הבית הוא כמו משכן, והילדים שגדלים בו צריכים להתחנך על עבודתו. זו עבודה גדולה, חינוך הילדים זו עבודה קשה שבמקדש. מדוע? כי נדרש דיוק גדול מאוד. חנוך לנער על פי דרכו- אנחנו צריכים לכוון במדוייק, להתאים לילד הנכון את מה שהוא צריך, לכוון לשעה הנכונה- לעיתוי המתאים. והעיקר- שיהיה מתוך אהבה גדולה, מתוך הסתכלות פנימית ועין טובה ואמיתית. לגדל בנים עובדי ה', יראי ה'. שגם הם בבוא הזמן יבנו את מקדש המעט שלהם. בלבבי משכן אבנה.

ב'. ממ.. מה העבודה הזאת לכם. 'כי זה כל האדם'.
אני מתחתן כדי להיות אדם שלם, ואני אדם שלם ככל שאני אדם טוב. וכדי להיות יותר טוב צריך לעשות עבודה. עיקר הטוב הוא החסד, וכדי להגיע לזה צריכים לעבוד על המון מידות- התורה כולה היא חסד.
ולמשל, כשאני דן לכף זכות אני עושה חסד- אני מחיה את האדם, ואם חסרה לי עין טובה והסתכלות כללית- אני פחות דן לכף זכות, ואני פחות אדם טוב במובן הטהור של המילה.

ג'. טוב זה עניינים שבחלקם ביני לבין ה', כך שאני לא אכתוב כאן דברים קונקרטיים. יש בודאי מידות שיותר טבועות בי ויהיה יותר קל, ומידות שפחות קניתי כך שיהיה יותר קשה.
הגר''א אומר שכל עבודת האדם בעולם הזה היא שבירת המידות. אולם אנחנו יודעים, ש"יותר קל ללמוד את כל הש"ס מאשר לתקן מידה אחת", אמר ר' ישראל סלנטר מגדולי תנועת המוסר.. אז מי אני ומה אני. אולם מצד שני- אם אין אני מי לי ו'לא עליך המלאכה לגמור, ואי אתה בן חורין ליבטל הימנה'.
העיקר של הכל הוא, שכאשר האדם משתדל לקנות את המידות הטובות, והולך בדרך ה', ועושה הכל מתוך ענוה גדולה- לא מייחס את המעלות שלו ומה שהוא קונה לעצמו- בודאי שהקב''ה יעזור לו. וגם אם אנחנו לא מושלמים, אבל כן משתדלים- הקב''ה עוזר. כמו שאני יודע לגבי עצמי, שאיפה שאני נמצא כיום מבחינות מסויימות ביחס למה שהייתי בעבר- בכוחות עצמי לא הייתי מסוגל בכלל להגיע לזה. ורק בחסד א-לוה ממעל, הקב''ה נתן לי את מה שיש לי היום.

ד'. כן בהחלט. לעבודה יש גבולות. חז''ל אמרו 'הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים'. יש דברים שאינם בשליטתי. יש לי נקודת פתיחה, משם אני מתקדם וכל ההתקדמות שלי בעולם היא רק ביחס לעצמי ולא ביחס למדד אובייקטיבי חיצוני יהיה אשר יהיה. שזה מצד אחד מרחיב את הנפש, ומשמח, ולא מתסכל- כמו שבעולם החיצוני הרבה מאוד אנשים נהיים מתוסכלים כי אינם יכולים להגיע למדדים שהחברה מציבה בפניהם, שנחשבים כיום כדברים ה'אידיאליים'. זה ביחס לעבודת המידות.

בנוסף- קו אדום אחד זה ואהבת לרעך כמוך. העבודה שלי, לא יכולה להיות על חשבון אשתי או כל אדם אחרץ גם העבודה המשותפת שלנו- לא יכולה להיות על חשבון השכנים וכדומה. כל מסגרת העבודה שלנו היא במקום שלנו, איננו מתגדרים במקומם של אחרים. יש לנו את התפקיד שלנו, לכל אחד ולכל קבוצה- כמו משפחה, והתפקיד הזה הוא חלק מכלל ישראל שלם וכן הלאה. כשאני שוכח מהם גבולות הגזרה של העבודה שלי- אני משבש את הכל, העבודה שלי לא לגמרי נכונה.

עוד קו אדום זה שמחה ונחת. 'תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרוב כל'. אם העבודה גורמת ללחץ- זה לא טוב. עבודת ה' צריכה להיות מתוך מקום מאוזן ומתוך הרמוניה. צריך להיות חיבור שלם בין שמים לארץ. תפארת ישראל. צריך גם חסד, לא רק דין. ועוד ענין- 'לא תעלו במעלות על מזבחי', אנחנו לא ממהרים, אנחנו בונים בנין בנחת. יש לנו בית מקדש שלם לבנות- כל אדם בתוכו, ובין בני זוג, וביחד עם הילדים.. צריך שזה יהיה בנחת- שיתאים לכל אחד ואחד, לאשתי, לילדים.

ונקודה אחרונה ואסיים בע''ה - קו אדום של להיות קשובים לעצמנו. כן, כמו שצריך לתת מקום לשכל צריך גם לתת מקום לרגשות ולנפשות השונות, לגוף ולכל חלקי האדם. לא לדחוק שום דבר, להופיע כל דבר בצורה נכונה. לכן, אם אני מרגיש שעבודה מסויימת מעיקה עליי ודוחקת איזשהו כח בי- צריך להקשיב טוב לעצמי ולדעת מה עושים. כיצד פותרים את הקונפליקט. הקב''ה נתן תורה ומצוות כדי שיהיה טוב לאדם- לא רק בעוה''ב אלא גם בעוה''ז. המטרה היא לעבוד את ה' ממקום טוב, לא רק מתוך כבישת היצר- זה לא התכלית. התכלית היא לא לכבוש את היצר, אלא לכוון אותו. ממילא בסופו של דבר הוא ייהפך לטוב גמור.
ואותו הדבר אמור גם לגבי אשתי לעתיד בע''ה והילדים- צריך להקשיב להם, לדעת מה טוב עבורם. להיות רגיש אליהם- אבל הבסיס להכל הוא הקשבה, גם הקשבה פנימית ככל הניתן.
נהניתי לקרא מה שכתבת!נפש חיה.
תשובה יפה מאוד יישר כח!כיסופי לילה
מקסים!ברוקולי
תודה רבה על התגובותוהוא ישמיענו
אז אני עונהנפש חיה.
מניח שכולם מכירים את המשפט הזה בהטיות שונות.
א. מה אתם מרגישים לגביו, ומדוע? (השאלה מנוסחת בלשון רבים ומיועדת גם לזכרים למרות השורש ר.ג.ש) מה אתם חושבים עליו, ומדוע?
* חושבת שהוא הרבה פעמים מגיע כדי להנמיך מראש ציפיות
של אקטיביות (בחיי הנישואין, אחרי אירוסין, וגם לפניהם) , כי יש פרפרים ולבבות בין השניים, שהגיוני שיישארו תמידיים.
מרגישה שזה נכון. שזאת עבודה, אבל כשהיא מתוכננת היטב היא יותר קלה ליישום*
ב. מה העבודה הזאת לכם (ולו)? עמל ויגיעה, לו- בהחלט כמוני. הוא מהצד השני של המתרס ושנינו יחד עובדים למען משהו משותף.

ג. מה יהיה עבורכם קל ומה יהיה קשה? יהיה לי קל להמשיך בהכרה הרגילה, יהיה לי קשה לצאת מהנוחות שלי וכאן הקטע בעיניי- לצאת מהנוחות כי אכפת לי ממה שהשותף/ חבר/ בעל , מרגיש ואני רוצה להיטיב לו (זה טבעה של אהבה- להיות אכפתיים ולחשוב ולרצות בטובת השני/ה ובשמחתו/ה)

ד. האם לעבודה יש גבולות, ואם כן - מהם? [הערת מנהלת - גבולות לאו דווקא במקרי קיצון, כלומר הוא ישמח לשמוע דברים נוספים מלבד קווים אדומים ברורים]
כאשר רק צד אחד משקיע ואין תגובה מהצד השני
כאשר התקשורת או המעשים מקובלים משוב שלילי הרבה פעמים
כאשר האוירה לא נינוחה וניכר או מרגישים שאין חשיבה על האחר ורצון להיטיב לו.
אפשר וצריך לדבר על הדברים וכל הזמן לדהר על ההתרגשות שלי, מה הייתי רוצה, ולהשתדל להיות בתודעה של לתקן מה שנדרש תיקון כדי להשתפר בשביל שלשנינו יהיה כיף, וגם כי אותה/ו אני אוהב/ת ורוצה שי/תשמח בי ובקשר שלנו.

אשמח לתובנות נוספות בעניין, גם אם אינן נכנסות לתשובות על השאלות הנ"ל.

דברים טובים שלמדתי גם מאחרים
וגם מעצמי ומנסיוני הקצר בהחלט-
* לדבר לדבר לדבר
* להשתמש במילים של תקשורת מקרבת (מה לי חשוב, מה אני מרגיש, מה לי חסר, מה הייתי רוצה כדי שלי יהיה טוב איתך, מה הייתי חושב לשפר כדי שביחס/בקשר יהיה לשנינו טוב ונעים) ולא מרחיקה (במה אתה לא בסדר, מה עשית, אתה טועה - האשמות אישיות וכו')
* להתייחס תמיד לגופו של עניין (למה *המעשה* בעייתי או לא נעים *לי* ולא במה את/ה אשם או לא בסדר)
* לא לפנות או להשתמש בכינויים מעליבים לעולם
* לא להעלות מהאוב זכרונות לא נעימים שלא רלוונטיים לדיון הנוכחי ( נו בטח, ממך אי אפשר לצפות לכלום, הרי לפני שנה הבטחת לי ולא קנית... והיום אתה לא קונה כלום, אי אפשר להאמין לך יא חתיכת זבוב)
* לפרגן, להחמיא, למצוא את הנקודה הטובה באדם שמולי.
* לזכור שהתחתנו כי רצינו זה בזו וכי אהבנו והתחברנו בגלל נקודות טובות , לשמור על עין טובה מפותחת. לדאוג לה ולפתח אותה.
* עין טובה עוזרת תמיד לצלוח את כל מצבי החיים בנעימות.
* לראות בכל דבר נסיון לצמיחה מאת ה', לטובת שנינו ולדבר על השני על התחושות שלי בעקבות/תוך כדי הנסיון.
* להצמיח ולצמוח זאת השקעה/השקייה. מים זה הבסיס של הצמח . מילים טובות ואוהבות, מעשים של פרגון, הפתעות קטנות, הודעות sms , מיילים שמרימים את מצב הרוח

כל אלו זה השקעה שמניבה פירות טובים ומבורכים

* מה ששנוא עליך- אל תעשה לחברך
* ואהבת לרעך כמוך - זה כלל גדול!
שני המשפטים הנ''ל נכונים כלפי כל אדם באשר הוא
וביותר, כלפי הקרוב לנו , היקר והאהוב לנו ביותר.

השם יתברך ייתן לנו סבלנות ותפילות אליו
שישלח לנו עזרה מאיתו ושנצליח בזה תמיד
לאורך ימים ושנות חיים
טובים ונעימים!

אשריכם!
אשריך בעצמך
נזכה לשמוע בשמחתך ובשמחת כולן וכולם
בנחת
בלבב שלם ושמח מתוך בריאות איתנה
א א מן
איזה יופי! תודה שכתבת! ברוקולי
בשמחה רבה! מקווה שבאמת הדברים טובים. בעזרת ה'.נפש חיה.
מזכיר לי משהי ששאלה על האם ילדים זה כיף - וזו תגובתירשש

המשפט הזה "נישואין זו עבודה" נולד כאנטי-טזה למחשבה שקיימת באופן טבעי שנישואין מביאים רק ומיד אושר ללא כל השקעה

הוא נשמע עוצמתי וחזק ובעיקר דורש מאמץ אבל נולד בשביל ובגלל אנשים שחשבו שבאו רק לקחת בלי לתת

(מזכיר לי את שירה הנפלא של נעמי שמר על האחזות נחל "והיא כמו הושיטה את ידה, כדי לתת ולא כדי לקחת")

למעשה יכולת לאמר על כל דבר נעים בחייך שהוא עבודה: הורים, ילדים, חברים, קריירה, דירה גדולה, רכב טוב, אוכל טעים, נופש בחו"ל

אבל משום מה ברוב הדברים אנשים מבינים שכדי להינות הם יהיו חייבים לטרוח קודם

זה נחשב להנראה כאשר היחס בין העבודה הדרושה לבין התגמול-החוויה היא נכונה (כלומר משקיעים מעט ונהנים הרבה, משקיעים הרבה ונהנים המווון וכו)

וזה בדיוק נישואין

משקיעים הרבה ונהנים המווווווווווווווווווון

שזה נושא מאד חשוב לדון עליו, והשאלות פה יפיפיות ממשאורות הכתובה
אבל יש לי את התהליך שאני עובר כבן אדם,על ההתקדמות והעבודה שלי.
ולענ''ד,להכנס לדקויות כאלו בצורה כל כך כל כך תיאורטית, על שולחן המנתחים פה, ולא כשיח טבעי עם בחורה בהקשר מסוים וספציפי-
אין לי כח לזה בכלל, רק כאב ראש בשבילי. חושב שזה יותר יזיק לי מיועיל.

מה יהיה 'קל וקשה' תלוי בחלקו הגדול בבת הזוג הספציפית.האופי שלה, האופי שלי, האינטראקציה בין שנינו, היכולת שלנו לתקשר כיאות, וכולי.
לדון על זה 'באוויר' כל כך, מרגיש לי מפוספס מאד
לכל דבר שיש ערך - יש גם מחירהקולה טובה

זוגיות זה דבר חשוב וחשוב להשקיע בה.

אני מחלקת את ההשקעה הזו ל2,

1- לפני החתונה. כאדם. להיות אדם טוב יותר. זה עבודה פשוטה יותר, להיות אדם טוב יותר לעבוד על הכעס, על הנתינה, על האהבה של עצמך, על ההכלה של האחר.

2. אחרי החתונה, הצד השני מציב מולנו מראה. והיא מראהלנו את כל הנקודות הכי קשות שלנו. ושם אנחנו צריכים לעבוד.

מה שמכעיס אותנו, שמקפיץ אותנו, שכואב לנו- זה המקומות שאנחנו צריכים לעבוד עליהם. זה סימן ששם יש לנו את הנקודה החלשה.

והכי קל להאשים את האחר שהוא זה שמכעיס ומכאיב, אבל זה בעצם שלנו.
ועבודה עצמית ה דבר לא קל.

מעבר לזה זה עבודת הויתור, הנתינה בלי חישבונות, היכולת להכיל, לשתוק, לפרגן, היכולת לראות את האחר כחלק ממני, ואת שנינו כחלק ממשהו אחד.

בקצרה ממש...לב אוהב

כל מערכת יחסים שיש בה חיבור טבעי

היא מתוחזקת מעצם היותה

כלומר לשני הצדדים קל להישאר בה ולהעצים אותה

אני לא מתחברת למושג עבודה, כי עבודה מבחינתי זה משהו שדורש עמל וקושי

הקשרים שלי עם חברות שלי הם טבעיים.. אנחנו לא "עובדים" על הקשר

כיף לנו ליזום דברים, לעשות דברים ביחד, לשוחח, לשתף, להעמיק.

ברור שאם פתאום נפסיק לדבר, לשתף, ולשוחח אז לא נדע מה עובר אחת על השניה

אבל החיבור תמיד קיים שם

בזוגיות זה כן לדעתי קצת אחרת כי יש עוד רבדים חוץ מחברות.

אבל בכל אופן בעיניי אם הבסיס החיבורי טוב

הכל כבר יותר קל...

זוכרת שחברה נשואה אמרה לי שנישואין זה עבודה נהדרתשירה חדשה~

(או משהו בסגנון)

ודווקא ממש התחברתי לאמירה הזו. בעיני יש בזה משהו מלא תקווה - אנחנו באים לעבוד, ליצור משהו גדול, יש פה אפשרות אמיתית לבנות בענק..

לא יודעת מה יהיה לי קל ומה יהיה לי קשה, מניחה שזה יפתיע אותי..

הלוואי והנישואין שליחיות צבעוניתאחרונה
יהיו כמו העבודה שלי
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך