שבתות 😌עיגול לבן
שלום
נשואה שנתיים ואמא למתוק אחד

מאז שהתחתנו אנחנו עושים שבתות אצל ההורים לסירוגין (גרים רחוק - כשעה נסיעה משני ההורים) וכל שבת שלישית בבית.

משהתחתנו היה הסבב הנ"ל ופרט לתקופת הקורונה (שבה נולד המתוק) הוא המשיך וממשיך כך גם עכשיו.

ההורים משני הצדדים מאוד שמחים שאנחנו באים, מאוד!
אבל - זה מאתגר אותנו.
או שמא רק אותי כי רק לי זה מפריע?
הנסיעות הארוכות, הכנת התיקים ובעיקר השבת עצמה שהיא עם עוד אנשים וצריך להיות יפים ולדבר וכו.. מעייפת.
ובמיוחד שבתות קיץ שמגיעים סחוטים הביתה במוצש וישר מקלחת ולישון..

חשוב לי לציין שהמשפחות שלנו ב"ה מקסימות, רק מחכות שנבוא (נכד ראשון משני הצדדים) וטורחות מאוד כדי שנרגיש בנוח ולמרות היתרון שבלא לטרוח לשבת - אני כל כך מעדיפה להשאר בבית..

מקדימה ועונה לתגובות נוסח "דברי עם בעלך וספרי לו מה את מרגישה"
דיברתי.
ולא פעם.
אבל בעלי רוצה והמשפחות לוחצות..
וביננו, לבקר רק אחת לשלושה שבועות זה כנראה באמת מעט מדי
(וכמובן לא יהיה יפה אם נהיה רק אצל המשפחה שלו ו2 שבתות בבית)

איך זה אצלכם?
בעיקר אלה שלא גרים בסמיכות להורים?
מבינה אותך מאודאמא חדשהה
ריקוד עדין
אולי כן לנסות לנסוע שבת כן שבת לא

גם אנחנו פחות או יותר באותו מצב ומדי פעם מצליחים לרווח ומדי פעם לא..
באמת יותר קשה בשבת קיץ
...binbin
מכירה הרבה זוגות שהתחילו ככה את הנישואים ועם הזמן זה התרופף ונהיה שבת ל.. אצל ההורים
מבינה את ההורים ואת בעלך, אבל צריך למצוא מקום גם לרצונך ולנחות שלך.

במקומך כדי להגיע למקסימום הנאה בשבתות הייתי חושבת מה יעזור לי - אולי מבחינת הכנת התיקים יש דברים שאפשר לקנות/להשאיר אצל ההורים כדי לא לסחוב כל פעם מחדש. להרגשה אני אוהבת להביא גם אוכל/עוגה שאני הכנתי, יש לי גם בגדים יחודיים לבית של חמותי כדי שארגיש שם בנוח (כיסוי ראש נוח, חצאית נוחה וחולצות שלא אצטרך ללבוש איתן שכבות מעל או מתחת) לא סמרטוטים אבל גם לא בגדים לשטיח אדום...
אם גם אפשר לארגן את הילד לשינה מקלחת והכל לפני היציאה לבית זה בכלל בונוס
תודהעיגול לבן
באמת רעיון להשאיר קצת מכל דבר אצלם
יחסוך
אנחנו גרים קרוב יחסית להוריםנפשי תערוג
ועדיין פעם ב.. הולכים אליהם
יותר נוח בבית
תגידי את אני?😅בוקר אור
בול אותו דבר! גם נכדה ראשונה. שונאת נסיעות. הבת שלי שונאת להיות במקומות לא מוכרים. לא אוהבת את האוכל, את החוסר פרטיות..אנשים מקסימים אבל..
אנחנו עושים 2 שבתות בבית בחודש לפחות, נוסעים לכל זוג פעם בארבעה-חמישה שבועות. הם היו שמחים שנבוא יותר
חחח אוליעיגול לבן
כשדיברתי עם חברות הבנתי שהן נוסעות פחות
או כי גרות ליד אחד ההורים או כי יש הרבה אחים נשואים ונכדים ככה שהחסרון שלהם לא מורגש
המצב שאת מתארת לגמרי לגמרי מובןמיואשת******
ומוכר לכולם. באמת. דילמה שלא נגמרת
ואין, ממש אין פתרון קסם.
הצעה אחת זה לנסוע באמצע השבוע לבקר , או עכשיו בימי שישי הארוכים לבוא בשישי בוקר
אם ההורים גרים זה ליד זה אז ארוחה אחת אצל ההורים השניים ולהתחלף
להזמין אותם לשבת אליכם
גם להשאיר אצלם חפצים זה פתרון טוב

אבל האמת באתי לומר לך משהו אחר. תעשי בסוך מה שמתאים לך, וזה מאד חשוב לבנות את הבית כזוג עצמאי. אבל, תזכרי גם כל פעם שאת הולכת איזה מצווה את זה עושה. כיבוד הורים. ואיזה אושר את מביאה לאנשים שגידלו אותך ואת בעלך. ואת הגעגועים שלהם. והנחת שהם מחכים לה. את הכספים שהוציאו עליכם , את הלילות שישבו איתך כשהיית קטנה, חולה, פחדת. את כל הדברים שההורים עשו בשבילך. ותסתכלי על התינוקת שלך ותחשבי כמה את אוהבת אותה, וכמה זה יתפתח בעה עם השנים, ותחשבי שככה ההורים שלך ושל בעלך אוהבים אותך ואותו ורוצים להיות אתכם ולראות אתכם. וזה יעזור. זה יקל עלייך, זה יזכיר לך בזמן שאת אורזת את כל הבית ובנסיעה הארוכה, שזה מגיע להם. זה יזכיר לך גם כשתגידי לא הפעם , לומר את הלא עם המון אהבה . זה יזכיר לך בשבתות שלא נוח לך ואת רוצה רק את במיטה שלך, איזה אושר עצום את גורמת לאנשים שאת אוהבת בכל דקה שאת שם.
בסופו של דבר זה יגמר. כי אי אפשר, כי אתם צריכים בית, כי קשה. ולאט לאט זה יתרווח. אבל חשוב לזכור את השורש ולמה הם רוצים אתכם . חשוב שבנקודת מבט תהיה אוהבת ומבינה ומאושרת שיש לכם הורים שרוצים בכם ומנסים לארח ולשמח אתכם ❤️
וואו איזו תגובהעיגול לבן
ריגשת אותי. את צודקת ממש.
איזו תגובה יפה וחכמהבת 30
^^^ תגובה נפלאהנגמרו לי השמות

את ממש ממש צודקת,

לפעמים, או יותר נכון כמעט תמיד, אנחנו מתייחסים לסיטואציות רק מהעיניים *שלנו*,

ואם נחשוב רגע על *עצמנו* עומדים איפה שהצד השני - זה כבר נראה אחרת לגמרי.

למשל - לחשוב על עצמנו בתור חמות לעתיד/סבתא לעתיד - שכ"כ אוהבות את הילדים שלנו והנכדים שלנו ולראות אותם אחרי חודש/שבועיים זה פשוט נותן בוסט של שמחה, אנרגיה ואושר ללב!

כתבת מדהים ומתחברת לכל מילה.

מבינה את הקושיבארץ אהבתי
לדעתי ברגע שיש סדר קבוע אז לא נעים או לא נוח לשנות.
אצלנו אף פעם לא היה סדר קבוע מוגדר, בהתחלה היינו אצל ההורים בערך פעם בחודש בכל צד (ואחרי כל שבת של נסיעה היתה עוד שבת בבית), אבל גם זה לא היה קבוע לגמרי, כל פעם החלטנו לפי מה שהתאים, לפעמים נסענו כמה שבתות ברצף, ולפעמים היינו יותר שבתות ברצף בבית. כן השתדלנו שאם נוסעים זה יהיה לצד שלא היינו בו בפעם קודמת, אבל גם בזה היו חרגנו אם היו סיבות מיוחדות (למשל עוד אחים שמתארחים ורוצים לפגוש, ארועים מיוחדים וכו').
וככה בהדרגה כשהמשפחה גדלה אז היו יותר פעמים שנשארו בבית, עד שבתקופה האחרונה (עד הקורונה) הגענו לכל צד בערך פעם בחודש וחצי, לפעמים קצת יותר (אנחנו עכשיו עם שלושה ילדים).
וגם זה לא לגמרי קבוע, יש תקופות שבאים יותר, ויש שמרגישים יותר צורך להישאר בבית, ובחופש הגדול אז נפגשים גם באמצע שבוע לפעמים (נוסעים לטיולים משותפים, לפעמים היינו באים לכמה ימים).

בקיצור, לדעתי קודם כל צריך לשבור את הקביעות, להחליט עם הבעל וגם עם ההורים שאתם כל פעם תחליטו מתי אתם נוסעים, ואז כל פעם לפני שרוצים לבוא מתאמים באופן ספציפי רואים אם נוח גם להם.
ואז בהדרגה אפשר מידי פעם לרווח קצת, ולא להרגיש לא נעים מול אף אחד.

בהצלחה!
מבינה מאודבשורות משמחות
אני מרגישה בנוח אצל המשפחה שלי אז אני פחות משקיעה בניראות כשאנחנו מתארחים שם אז יוצא לי שרק בשבתות וחגים אצל הורי בעלי אני משקיעה למרות שעם הזמן גם שם כבר נוח לי ולא מרגישה צורך כל הזמן להיות יפייפיה ומסודרת..
לגבי הנסיעות.. מתרגלים אבל כבר לא נוסעים כל שבת שלישית, והם התרגלו לראות אותנו פעם בחודשיים, לפעמים אנחנו/הם מבקרים ביום חול, או בשישי/מוצאש כשאנחנו בסביבה
אני נקרע בין שתי תשובות סותרות שצצות בראשיפשוט אני..
א. אתם נוסעים להורים הרבה יותר מדי, שבתות בבית זה לגמרי חלק מבניית התא המשפחתי, חלק מבניית הזוגיות. שבת היא זמן זוגי שאין שני לו, זמן לביחד, בלי טלפונים ועבודה וגנים והסחות, רק זוג צעיר עם תינוק מתוק אחד, שבונים ביחד תא משפחתי...

להיות פעם ב-3 שבתות בבית זה כלום, זה פחות ממה שהייתי בבית שלי כשהייתי בישיבת הסדר. אתם כבר לא נערים שחיים בפנימייה, אלא בעלי בית, בעלי משפחה.

ההורים שלכם צריכים להבין את זה, ולתת לכם את האפשרות להיות יותר ביחד גם בלי ייסורי מצפון. אני לא מכיר אף זוג שנוסע כל כך הרבה להורים לשבתות (אפילו לא בחודשים הראשונים אחרי החתונה).

ב. זכיתם שיש לכם הורים בריאים, שמחים, שרוצים לארח אתכם בכזאת לבביות. אם תציעו למי שכבר אינו יכול לבקר את הוריו, לחזור אחורה בזמן ולהגיע אליהם בכל שבת שזה היה אפשרי - הוא היה מסתער על ההצעה הזאת בשתי ידיים.
בדיוק!! ועוד משהועיגול לבן
לא כתבתי בפתיחה כדי לא לסבך יותר אבל ההורים שלי גם גרושים, ככה שכל שבת לצד שלי זה רק אחד מהם עד לסבב הבא
וזה כל כך עצוב לי

יש לי רק אחות אחת (לא נשואה) ככה שזה תמיד להשאיר הורה לבד לגמרי או לא להתראות איתה באותה השבת..

שני הקצוות שציינת הם בדיוק מה שגורם לי להקרע כל פעם מחדש. במיוחד אם מוסיפים לסעיף ב את מה שכתבה מיואשת****
נעלמה לי התגובה, חבל שלא רשמת בהתחלהלורייל

זה מצב ממש אחר, ואפשר להבין אותך, למה שלא תעשי שאלת רב, לעמים יש פתרונות יצירתיים.

יותר קל שהם יבואו אליכם, ועם כל הכבוד חשוב גם שהבית שלכם לא יתפרק..

זה נתון משמעותי.44444
אולי תפגשי עם אחותך או אחד ההורים באמצע שבוע?
עדין לא הגיוני בעיני לא להיות רוב השבתות בבית.
בגלל המצב הייתי "מתפשרת" ולא נמצאת בבית כל שבת שלישית.
ובתקופות שאסורים- מותרים שבועיים- שבועיים לא הייתי מוותרת על שבתות שבהם מותרים בבית. בעיני קו אדום. זה בסיסי לזוגיות. אלו שבתות שלא יחזרו אח"כ שהילדים גדלים.
מסכימה ומוסיפהזוהרת בטורקיז

שאפשר להציע להורים נניח לבקר אמצע שבוע אצליכם

למה שלא יקפצו אליכםבוריס
אתם עם תינוק קטן וברור שקשה לכם. נסיעה של שעה עם תינוק היא כמו נסיעה של שלוש שעות בלי
אם תשאלי אותילורייל

לא בהכרח ההורים מתים שתבואו כל שבת, אולי זה מנימוס.

להורים מאוד קשה לארח, גם אם הם נותנים הרגשה טובה מאוד, להורים שלי קשה ,גם מהורים אחרים שמעתי שדי כמה אפשר??

ההורים שלנו הם זוג בפני עצמו והם רוצים את הפרטיות שלהם מידי פעם.

אני לא ממש הרגשתי שבניתי את הבית שלי עד שלא עשיתי שבתות ורוב החגים בבית.

שנה ראשונה מקובל שבתות אצל ההורים, אבל אח"כ למה??? די אתם ילדים גדולים.

למה לא לבקר ביום חול?גם אם זה שעה, בקיץ זה נחמד. אני מניחה שגם אצלכם זה מרתון שבועי 

ורק שבת את יכולה להתפנות לבעלך וההפך. ככה בונים בית.

ולגבי בעלך, יש דרך לדבר איתו, תעשי שאלת רב חכם.אפשר לומר כמה הפרטיות חשובה שאת רוצה להיות איתו ועוד ועוד...

יש דרכים חכמות יותר להעביר מה שאת רוצה

הגיע הזמן לדלל. בהצלחההעני ממעש
מבינה לגמרי...44444
בעיני זה המון.
וזה אכן אתגר בנכד הראשון.
אבל היתי מורידה לאחת בחודש ואז מנשיכה הלאה.

לא הגיוני בעיני שרוב השבתות שתם לא בבית.
הייתי מציעה לך להמשיך עוד קצת בסדר הזה.כלה נאה
1. מבחינת כיבוד הורים. נכד ראשון.. משמח אותם. הם מחכים שתבואו. תנצלי את זה.
2. בע"ה יבואו עוד ילדים ותדירות הנסיעות תרד כי באמת יהיה יותר קשה. מאמינה שההורים יבינו.
3. בעלך זקוק לזה.
המשפחה של בעלי גרה רחוקאהבתחינם
נוסעים אחת לחודשים מאותם סיבות ועוד כמה ...
וזה הכי טוב לנו
ההורים שלי יותר קרובים(5 דקות) אז זה פעם בשבועים שלוש.
וזה הכי מתאים לנו.
אם מתבאסים, מתבאסים זה שלהם...
אנחנו עושים מה שטוב ונכון לנו.
את צודקת,אבל...בת 30
יש גם צד אחר.
מצד כיבוד הורים, צריך גם להיות מוכנים להתאמץ לפעמים, גם אם זה לא מתאים לנו בדיוק.

אני לא אומרת לעשות רק מה שההורים רוצים. צריך למצוא איזה איזון בין הצורך שלנו לבין הכבוד לצורך ולרצון שלהם.
להגיד ''מתבאסים, זה שלהם'' זה נכון עד גבול מסוים.
אני זוכרת שפעם היה ליל הסדר שפשוט לא, לא, לא רצינו לנסוע לחמותי. מאוד רצינו לעשות סדר לבד. מאוד מאוד.
אבל חמותי לא הבינה את זה, וממש לחצה שנבוא. בסוף החלטנו להגיע, מצד כיבוד הורים. ורק אח''כ הבנו כמה טפשים היינו כשהתעקשנו לא להגיע.
אני לא מעוניינת לפרט יותר מדי,אהבתחינם
רק אציין שהם לא משפחה נורמלית מדהימים והכל אבל...
וזה בחירות שלנו כי אחרת כך זה משפיע עלינו זוגית מאוד,
ולאט לאט אחרי המון שנים שנסענו בתדירות גבוה יותר החלטנו להפחית משמעותית.
כיבוד הורים לא על חשבון הבית שלי,אני מצטערת.
מאוד אוהבת אותם, שולחת להם כל יום סרטון/תמונה של הנכד
מכבדת בהמון דרכים,
שבת וחגים זה קדוש.
בדיוק. גבולות.וואוו
תודה לכולם וריכוז תשובות:עיגול לבן
למגיבים שייעצו להזמין אלינו לשבת:
לא מעשי מהרבה סיבות, שתיים מתוכן: הבית שלנו קטן ויש אחים רווקים שעושים שבתות עם ההורים בשני הצדדים.

לגבי אמצע שבוע:
היה יכול להיות הכי מושלם אם היו קופצים אלינו מדי פעם אבל לצד שלי אין רכב ושלו לפעמים באים אבל בתדירות נמוכה מאוד כי בכל זאת, לא קל באמצע שבוע עם עבודה וכו..

אני מוצאת את עצמי קוראת את התגובות ואומרת על הכל נכון..
כן נכון, כיבוד הורים זה חשוב
כן נכון, הזוגיות חשובה וככה בונים בית
כן נכון, אז מה אם לא נוח
חושבת שבכל החלטה שניקח בסוף (גם במה שעשינו עד עכשיו..) יהיה משהו לא שלם ואין באמת פתרון אבל תודה לכם, גם לפרוק ולקבל תמיכה עזר ❤

*בינתיים אני בחופשת לידה אז הרבה בבית, מניחה שכשאחזור לעבודה זה יבער לי יותר ואולי אז ייעשה שינוי
לגבי אמצע השבוע, הרעיון הוא שתסעו אליהםמיואשת******
במקום שבת לנסוע לשבת באמצע השבוע כשלא צריך לארוז כלום ולא צריך להישאר ללינה.
לא חכמה רק לשבת בבית ולצפות שהם יגיעו אליכם. ברור שהכי טוב לפעמים הם לפעמים אתם, אבל מי שיש לו חובה לבקר זה אתם, לא הם

ובע״ה תורידו תדירות כפי שמתאים לכם. ברגישות ובאהבה
זה לא מצופהעיגול לבן
עניתי למי שייעץ על זה.

מבחינתי אמצע שבוע יכול היה להיות הכי מתאים, רק שזמן הנסיעה שלוקח שעה בימי שישי כשאין פקקים, יכול לקחת באמצע שבוע אחהצ (כשחוזרים מהעבודה) שעתיים וחצי ואני לא מגזימה

אנחנו לא יכולים לעמוד בזה ובטח לא תינוק (וזה בלי לדבר על כמה ישאר בכלל לביקור) 😏
אם זה לוקח שעתיים וחצי אז ההורים גם לא יכולים לעמוד בזהמיואשת******
ואמרת שאת בחופשת לידה אז כרגע לפחות את יכולה לנסוע בשעות בלי פקקים
וכמובן תמיד יש שישי
לי גם לוקח שעה לפחות להגיע להורים ופעם בחודש אנחנו נוסעים באמצע השבוע, עם עדיפות לשישי באמת.
זה קשה אבל באושר שלהם כשאנחנו באים שווה הכל
ועוד משהו שיצא לנו לעשות כרגע זה להיפגש באמצע באיזה פארק אחרי צהרים או שישי בוקר. התינוקת מאושרת מהיציאה ולכל אחד מאיתנו יש זמן נסיעה סביר לנסוע
בהצלחה רבה!
ברגישות ובנחישותאברהם98

קובעים עובדה, שמגיעים אחת ל5.

ההורים של אישתי גרים במרחק של שעתיים וחצי מאיתנו (קצה הארץ ממש) וההורים שלי גרים במרחק של שעה.

אנחנו נשואים שנה וחצי, ואנחנו מקפידים למצוא שבתות לעצמנו ברצף, 2-4 שבועות, ואחרי זה ההורים, בדיוק מהסיבות שציינת.

אין לי לב לזהעיגול לבן
ואני גם לא מחפשת להיות 4-5 ברצף בבית.
בקצב הזה נראה כל הורה רק אחת לשלושה חודשים ואין מצב.
משני הצדדים מבקשים שנבוא, ובאמצע שבוע גם..
אני לא רוצה להגיע למצב שמתחננים (גם עכשיו זה כבר כמעט שם למרות הנסיעות) כי אני ככ מבינה אותם
אני יודעת שאי אפשר לרצות את כולם ובכל זאת, מנסים..
אולי תנסו להפגש בשישי בבקר. לפחות עכשיו בחופש בגדול בשעון44444
קיץ.
בשעון חורף יש את מוצ"ש.

בעיני חצי מהשבתות בבית- זה מינימום.

ואי"ה שעוד אחים יתחתנו תראו שהלחץ ירד.
במיוחד אחרי שיבואו עוד נכדים.
אוהבת את הרגישות שלך להורים.כלה נאה
האמת..אני בעצמי התגעגתי מאוד למשפחה. והייתי נוסעת שבת כן שבת לא ועם 3 ילדים ושעה נסיעה. ואז לא הייה לנו רכב.
וגם ההורים היו מלחיצים.
אצלנו היה הפוך. אני רציתי לנסוע להורים. ובעלי זרם איתי אפילו שהעדיף פחות.

איזה גיבורה אתפמיהלכה

עם תינוק קטן לנסוע זו ממש מסירות נפש!

זה לארוז ולארוז

ולהעמיס

ולנסוע

ולהתנחמד

ולנסוע

ולפרוק...

אני ממש מעריכה אותך על המאמצים להגיע להורים! זה קשה!

הייתי מדברת את הקושי שלך, מול המשפחה דווקא.

לא חייבים להתיישב לדבר רשמית. מספיק לדבר בשיחת סלון על הטרחה המרובה,

ועל האהבה והמנוחה שבשבתות בבית.

בלי להמעיט בהנאת ההתארחות, לדבר את עצמך.

לתאר את האריזה, והפריקה, את החוויה שלך.

להגיד כמה טוב לך פה וכמה לא קל להתגלגל לכאן.

זה יקל על ההורים להבין אותך ואת הקושי שלך, ומכאן להבין אם בעתיד תסתייגי מלהגיע.

עם האיש באמת נשמע שדיברת, שזה נפלא ומצויין.

אנחנו אישית אוהבים לעשות "מיקור חוץ" לויכוחים שלנו.

כשאנחנו לא מצליחים להגיע להבנה טובה,

אנחנו פונים לטיפול זוגי "נקודתי" כדי לקבל כלים להבנה מאיזה נקודה פנימית נובעת המחלוקת,

וככה אנחנו מצליחים לפתור את הבעיה.

ודבר אחרון -

אנחנו זוג ללא ונוסעים להורים פעם בחודש לכל צד.

הכל לגיטימי. היי טובה אלייך. 

את לא מגזימה, את מרגישה ומחוברת לקושי שלך.

זה חשוב מאוד. כי רק את שומעת את התחושות שלך.

תודה לךעיגול לבן
ומיקור חוץ זה רעיון נהדר.
עשינו את זה בעבר אבל איכשהו לאט לאט ההחלטות משם התמסמסו ואנחנו שוב בתוך הלופ.
וכמו שכתבה משהי פה על עניין הקבוע שקשה/לא נעים לשנות..
מציעה ממש לרווח. למה לא? יש לכם חיים משלעצמכםוואוו
תהיו יותר בבית ותבנו את חייכם ואת השבתות שלכם. אתם כבר משפחה... גם לזוג צעיר זה נראה לי מוגזם רק שבת שלישית בבית...
אתם משפחה נפרדת מההוריםגיל העצה
אני ההורים. נכון מתגעגעים אבל מבינה ומעודדת את הילדים הנשואים לבנות שגרת שבתות ביתיות. זה מאד חיוני לזוגיות ולמשפחתיות. לגמרי לגיטימי להרגיש שזה מידי הרבה.
לי אישית לא מתאים שבאים ברצף. כל שבת לארח. ואם מתגעגעים- אפשר ביקור באמצע השבוע.
אתם עדיין בבניה של הבית וצריכים ליצר את שגרת השבת שלכם.
את כותבת מנקודת מבט של הורים שלא מתאים לךמיואשת******
וזה בסדר גמור אבל היא מתארת מצב אחר שאין עוד נשואים וההורים שלה מארחים רק אותם מתי שהם באים וזהו. זה שונה
תודה אבל זה לא רצף. זה אחת ל3 שבתותעיגול לבןאחרונה
כתבת שההורים גרושיםזלדה123
אז אולי לארח מידי פעם אחד מהם אצליכם?
לבשל לעוד אדם זה לא קשה
ואם אין מקום אפשרי להשיג דירה אם זה מקובל אצליכם
שעה נסיעה זה לא רחוק במיוחד.....יש לכם רכב?יעל מהדרום
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך