האם זה ראוי שנקלל שוטרים ומג"ב בהפגנות ופינוים??
למשל יש פשיטה על איזה בית והם לוקחים את אח שלך ביידים ומוצאים אותו
בכוח איף אפשר של לקלל [אומרת סתם בכללי לא שזה נוגע אלי]
וזה ראוי כי הם יהודים בתכלס?
האם זה ראוי שנקלל שוטרים ומג"ב בהפגנות ופינוים??
למשל יש פשיטה על איזה בית והם לוקחים את אח שלך ביידים ומוצאים אותו
בכוח איף אפשר של לקלל [אומרת סתם בכללי לא שזה נוגע אלי]
וזה ראוי כי הם יהודים בתכלס?
א. מה המטרה של קללות?
ב. האם זה ראוי מצד המקולל (כלומר שזה פוגע בו)?
ג. כהמשך לשאלה הקודמת, האם יש הבדל בין יהודי לגוי?
ד. האם זה ראוי מצד המקלל?
א. מה המטרה של קללות? זה יוצא מתוך עצבים וכעס בתכלס אין לזה מטרה
ב. האם זה ראוי מצד המקולל (כלומר שזה פוגע בו)? כעיקרון הם לא מתיחסים
ג. כהמשך לשאלה הקודמת, האם יש הבדל בין יהודי לגוי? וואלה ??
ד. האם זה ראוי מצד המקלל?
האם זה בסדר לקלל אדם שלא מתייחס לזה? ("לא תקלל חרש" מדבר בדיוק על זה, לא?)
ועוד דבר נגיד אתם רואים פינוי במחשב מה אתם חושבים לעצמכם שאתם רואים את זה?
לא עונה על העיקרון הכללי.
אבל חשוב לי לומר -גם אם מקללים - אסןר ח"ו לומר "יימח שמם".
התורה מבקשת "ולא ימחה שמו מישראל" ואנחנו נבקש הפוך?
עברתי פינוי כשהייתי בן שנה וחצי אז אני לא מאוד זוכר.. ברור שזה מאוד עצוב מכעיס מבאס לא מובן בכלל וכו.. אבל חייבים לזכור שמי שבא לבצע בפועל הוא רק שליח שפחות או יותר לא הייתה לו ברירה (אני לא אומר שאני מצדיק את מה שהם עושים ואת הדרך שבא הם עושים את זה..) והאחראי העיקרי לזה הוא ראש הממשלה/הכנסת והטענות העיקריות (אני לא כ"כ חושב שזה נכון לקלל..) צריכות להגיע אליהם..
את התפקיד שלהם
את לא חושבת שזה קצת לא פייר לצאת עליהם שרוב הסיכויים שהם חושבים בדיוק כמוך או אפילו יותר קיצוניים ממך?
יש מצב שהם חושבים כמוני אבל אם זה באמת היה חשוב להם - הם היו מסרבים פקודה, הם חא היו מסוגלים לגרש...
אם זה באמת היה חשוב להם הם היו עושים הכל כדי לא לגרש...
דוד שלי גר בגוש קטיף ולפני הגירוש הוא עשה הכל כדי שלא יצטרך להוציא את המשפחה שלו ואת השכנים שלו מהבית... אם חשוב לחיילים - הם יעשו הכל, אבל אם זה לא כזה חשוב להם - לא בטוחה שהם כל-כך ילחמו על זה...
לא מסכימה עם העניין של לקלל אבל אפשר בהחלט להעיר ולהזכיר להם מה זה המקום הזה ומה הם עושים, וכעע, אפשר גם להתעצבן עליהם, וזה אפילו מובן...
עם העניין של להתעצבן ולהעיר ולהזכיר להם אבל אני חושב שאסור לקחת את זה באופן אישי כלפי אותם חיילים ספציפיים צריך לזכור שלא כולם חזקים מספיק בשביל לסרב פקודה ושזה קשה מאוד עד כמעט בלתי אפשרי..
עליתי על טרמפ לפני שבועיים והנהג שאל אותי מאיפה אני אז עניתי לו ואחר שעניתי לו הוא שאל אם אני במקור מגוש קטיף אז אמרתי לו שכן (השם של היישוב שלי דומה לשם של היישוב שלי מהגוש..) ואחרי שאמרתי לו שאני מהגוש הוא סיפר לי שהוא היה בזמן הגרוש סגן מפקד אוגדה בגרוש עצמו וראיתי שזה ממש קשה לו ניסיתי להתחיל לדבר איתו על זה אבל הוא פשוט לו הצליח להמשיך לדבר זה היה לו ממש קשה וראיתי בוודאות שהוא ממש מתחרט..
מי ששואל פה מה המטרה של קללות מוזמן לשמוע את הפודקאסט של עושים הסטוריה על קללות-[עושים היסטוריה] 266: למה אנחנו מקללים? – רשת עושים היסטוריה
אגב, אני לא מקלל אף פעם.
לקלל זה ממש לר ראוי כולנו עם אחת לא כל מי שעושה משו ישר צריך לנבל את הפה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים