לנשים בלבדאנוונימית1
איך מתחילים...
קשה לי עם חיי אישות. קשה ממש.

אני לא נהנית בכלל, זו מטלה כבדה עבורי. האקט טכני לחלוטין. זה כל כך מטריד אותי בחצי שנה האחרונה שכבר מתרוצצות לי בעקבות כך מחשבות על גירושין. כי כמה שהוא אדם מקסים... רציתי להתחתן עם בעל. לא עם שותף לדירה.
היינו אצל סקסולוגית ידועה והיא אמרה לי שאני צריכה להנות מכל המסביב... שאני אפסיק לדמיין שאני צריכה לחוות שיא כדי להנות. זה מאוד ייאש אותי... מה גם שהיא בכלל לא הצליחה להבין שאני מסוגלת להנות מהמסביב אבל זה לא נותן לי מוטיבציה להמשיך לחדירה עצמה.
שלא תהיה פה אי הבנה, אני אוהבת לחבק את בעלי ולגעת בו ביומיום. אבל כאילו אין לי חשק בכלל לכל מה שקורה בחדר המיטות. אני אפילו סובלת מזה... כל העסק לא הגייני ונורא לא מושך מבחינתי. אני חשה אפילו חוסר משיכה אליו. בפעמים הבודדות *מאוד* שאנחנו ביחד זה כי לא נעים לי ממנו. אני מרגישה שאני מגיעה למקומות לא טובים בעקבות כך- אני מקנאה בכל הנשים שנהנות, שחוות סיפוק. שטוב להן ביחסים. אני כעוסה שאני מכניסה לגוף כימיקאליים לא רצויים כדי למנוע הריון שאני כל כך רוצה (ויש לנו 2 ילדים ב"ה..), בגלל אקט שקורה רק לעיתים רחוקות. המטרה בכל המאמץ הזה הוא כדי לטפל בעניין לפני הבאת ילד נוסף לעולם. אבל בחיי, הייאוש!! אני מאבדת תקווה שאני ארצה בזה, שאני אהיה אישה נורמאלית. שאמשך אליו יותר.

האם יש עוד מישהי שעוברת חוויה דומה? אני פשוט מרגישה לבד לבד לבד.

ועוד דבר שאני לא מצליחה להבין בכלל-
איך כולן יודעות איך להנות מזה? כאילו.. מה אמורה לעשות אחת כמוני שהלכה לחינוך תורני ושב"ה לא נחשפה לפורנו? איך אני אמורה לדעת איך להתענג מהסיפור הזה? המדריכת כלות הייתה נהדרת, אבל לא ממש נתנה מידע בנושא. לצערי מצאתי את עצמי מחפשת בפורומים למיניהם כדי לדלות איזושהי פיסת מידע. אבל וואלה, לא כיף להרגיש בורה גדולה בתחום. וכן, שמעתי על מרכז יה"ל.. אבל זו הכתובת לכל אישה דתיה בישראל? אין דרך טבעית יותר לגלות את המיניות שלי?
אולי זו תרעומת כללית על המידע הלא מספק בחינוך שקיבלתי... אבל זה כבר סתם הוצאת תסכול שלא קשורה לשאלה העיקרית שלי...

תודה מראש לעונות. אני מקווה שפה אקבל תגובות רגישות ומכילות... ומי שאין לה תגובה כזאת, אנא, שלא תכתוב...
קודם כל תפסיקי את הגלולות מיד!כלה נאה
הן גורמות לכל החוסר חשק שאת אומרת. חוץ מזה צריך לבדוק עוד דברים ביסודיות. אכתוב לך בפרטי לאן לפנות.
זה לא תמיד נכון, כדאי לבדוק כיוונים אחרים קודםציפ'קה
זכיתי ברגישות מאוד מאוד נמוכה מגלולות תודה לאל. לא מוריד לי מהחשק, לא משמין, לא עושה לי mood swings... כלום.
שלום לךלורייל

השאלה אם היה לך מתישהוא חשק אליו? בתחילת הנישואים למשל?

או זה משהו עכשווי שנכנסתם לשגרה?

היו יחסים גרועים עד עכשיו משקעים כי זה גם מוסיף לאווירה.

תתני א ולי עוד מידע שהחברה המקסימים פה יוכלו לענות

איזה כואב...חדשה ישנה
נשמעת התמודדות לא פשוטה בכלל...

זה פורום פתוח, אז אענה בעדינות..
לא צריך לצפות בשום דבר כדי להנות.. (להיפך אפילו)
יש לך קושי, להחליף בעל לא יועיל לך...
האם מעולם לא נהנת בכלל? גם לא מהמסביב?

צריך לחשוב על טיפול אחר אולי. סקסולוגית עוסקת בתחום הפיזי, יכול להיות שאת צריכה טיפול בכיוון הנפשי יותר? נשמע שמה שחוסם ממך להנות זה לא בעייה פיזיולוגית, כי ההנאה מתחילה מהראש, ולא מהמין... משהו חסום אצלך ולא מצליח להשתחרר.
בטוחה שעם טיפול נכון ותפילות תעלי על הגל.
ובעלך נשמע מדהים ורגיש שהוא לא לוחץ עלייך, זה לא פשוט בכלל!

בהצלחה רבה!!
היימחפשתקווה
ממש מצטערת לקרוא את מה שאת כותבת.
המיניות הנשית היא משהו שצריך לגלות ולהכיר, גם ללא קשר לאיש השותף.. ורק ככה נהנים ממנה.
הגלולות גורמות לחוסר חשק, אולי שווה להפסיק אותן.
יש גם את הקבוצה בפייסבוק 'לגעת לאהוב' שהיא שיח נשי מיני ומכיל ממש.. אולי זה יכול לעזור לך.
תודה לעונות!אנוונימית1

לצערי זה מתחילת הנישואין.. אולי בהתחלה בהתחלה רציתי סתם כי הסתקרנתי מהסיפור... וגם ידעתי מההדרכת כלות שלוקח זמן עד שמתרגלים וכו'..
אבל לתגובתך "כלה נאה", הייתה תקופה של כמעט שנה שניסינו להיכנס להריון והייתי בלי גלולות ועדיין לא שינה דבר ברמת הרצון.. אני אפילו הייתי אומרת שיש לי חשק גדול להגיע למיניות טובה. פשוט אין לי שמחה והנאה בפועל.
כותבת לך בפרטימחפשתקווה
אולי בעלך הוא זה שצריך הדרכה?כלה נאה
הוא יודע איך לגשת לאישה בכלל?
יש לכם קשר טוב ופתוח בכללי?

תכנסי בגוגל 'מרכז יהלום' ליאורה בונקסבויים ממליצה עליה מאוד.היא מקיפה את כל הנושא לעומק. יש לה סדנאות וגם דרך האינטרנט. איתה תביני בדיוק איפה הבעיה ואיך ולאן לפנות.
יקרה, כמו כל דבר בחיים - גם מיניות היא לימודנגמרו לי השמות

לימוד עמוק, ארוך, מקיף, לפעמים לימוד של חיים!

יש כ"כ כ"כ הרבה כיוונים שאפשר להתחיל ולענות לך על זה, אבל בשביל זה צריך להכיר *אותך*

מי את ומה את

ואת הקשר שלכם למן ההתחלה

ולומר פנים אל פנים כל כך הרבה דברים...

רק אומר בקצרה שבהחלט גם לאישה שחשה כמוך בדיוק - יכול להיות עתיד מיני מאוד מאוד משמח, מספק, רחב, עמוק, מהנה, מענג וטוב שלם.

זה כמובן לא יבוא מהשמים לבד...

צריך כמובן לעבור תהליך, אבל זה בהחלט בהחלט אפשרי.

כמו שכתבת - יש את מרכז יה"ל שהם כתובת מצוינת להתחלה,

יש את אפרת צור ואת הקורסים האינטרנטים שלה שמעולים + מפגשים אישיים איתה,

יש את שירי לופוביץ ואת הקורסים האינטרנטיים גם שלה + מפגשים אישיים איתה,

יש יועצות מיניות, מטפלות מיניות,

יש לימוד אישי בנושא ממגוון ספרים/קורסים/סדנאות

ויש עוד בערך מיליון דברים...

הדבר הכי חשוב שאת צריכה שלב ראשון לעשות הוא

לגלות את ***הרצון*** שלך.

לפני החשק,

לפני התפקודים,

לפני היחסים

לפני הכל

לברר את *הרצון* *שלך*

למצוא אותו

להבין אותו

איך הוא עובד

לברר אותו

לזקק אותו

ללמוד אותו

לאפשר לו להגיע

(גם זה לימוד בפני עצמו)

ברגע שתגלי אותו ותלמדי אותו - הדרך הלאה כבר סלולה לגמרי.

איך מוצאים אותו?

שוב - דרך, תהליך, לימוד

אבל שוב אומר באופן כוללני -

א. את צריכה להרגיש שיש לך יכולת *בחירה*

שאם תרצי לקיים יחסים - תוכלי לקיים

ואם לא תרצי - לא תקיימי!

ז"א שאת צריכה להיות עצמאית,

עם תחושה פנימית שאת שולטת בגוף שלך ובכל הכרוך בכך

להרגיש שאת לא בתפקיד שמרצה אף אחד

שאת לא בתפקיד שעושה שירות למישהו אחר

להרגיש שאת בשביל עצמך ובשביל ההנאה *שלך*

ללמוד את הגוף שלך (או בעצמך, עו עם בן הזוג, או בעוד דרכים שאין כאן המקום לפרט)

ללמוד את מנגנון החשק הנשי

ללמוד את מנגנון החשק הגברי

ללמוד לתווך את הרגשות לבן הזוג

ללמוד על האורגזמה הנשית

ללמוד על חסמי החשק

ללמוד על חבלני החשק

ללמוד מה זו בכלל מיניות?

להתפתח בפן האישי

להתפתח בפן הזוגי

להרגיש חיות (בשורוק) בכללי בחיים

להרגיש שאת יכולה להיות נוכחת ברגע. נוכחות נורא נורא משמעותית וקריטית למיניות טובה ובריאה

ללמוד את ההלכה ואת הצורה שהיהדות מתייחסת למיניות בין איש לאישתו (כקודש הקודשים ממש!)

ללמוד ולהרגיע ספקות הלכתיים אם יש

ללמוש את התרבות והתפיסות החינוכיות והתרבותיות עליהן גדלת ואולי בלי להיות מודעת הן משפיעות עלייך עד היום

ללמוד את הגוף שלך

ללמוד איך להעמיק ביחסים

ללמוד איך לגוון ביחסים

ללמוד את עצמך מילדות, דרך קבלת הוסת, דרך המודל ההורי, דרך החינוך, דרך האמונות והתפיסות, ודרך עוד הרבה דברים

ללמוד איך לחוות הצלחות

ללמוד איפה יש נקודות מעבר,

נקודות "יציאה",

ואיך לצאת מהן ולחזור

ללמוד מה מעכב

ללמוד מה מוסיף

בקיצור זו ממש דרך! ולימוד שלם.

מציעה לך בחום להמשיך להיות אמיצה וחכה ולטפל בכך, עצם זה שכתבת את ההודעה הזו זה כבר חצי מהדרך.

את יכולה לפנות לכל אחד ממה שרשמתי למעלה וזה כבר פתח נפלא.

אם יש לך עוד שאלות/בירורים את יכולה לכתוב לי בפרטי בשמחה

בהצלחה רבה רבה!

אולי התשובה טמונה בהודעה הראשונה שלך בפורום?פשוט אני..

''בעלי הוא איש מדהים באמת. יש לו מעלות שבחיים לא הייתי חושבת לבקש. ואני יודעת שזכיתי בו.

אך מפעם לפעם מתגנבת לי מחשבה של ספק האם עשיתי בחירה נכונה. זה מייסר אותי. ממש ככה.
אני לא אפרט על הכל... רק בנקודה עיקרית שמעיקה עליי במיוחד. וזו המשיכה הפיזית.''

אם אין משיכה מינית, קשה מאוד ליהנות. אם המשיכה כלפיו מעולם לא הייתה קיימת, יהיה קשה מאוד לייצר אותה עכשיו.
^^^^^100%rivki
כתבת שהאקט טכנימצפה להריון.
משם מתחילה הבעיה, תנסו לעשות משחק מקדים כיפי
שילמד קודם גם לענג אותך, אפילו אם אצבעות עד שתגיעי לסיפוק, ואז תראי איך לאט לאט תהני מיחסי אישות
בהצלחה רבה
האם אי פעם הרגשת סיפוק?Lia
עבר עריכה על ידי Lia בתאריך כ"ט בסיון תש"פ 09:14

1. עם בעלך? או לבד?

2. כתבת: "כל העסק לא הגייני ונורא לא מושך מבחינתי".. האם יש לך ג'רמופוביה? (פחד מחיידקים). אם כן, האם זה מתבטא אצלך בחיים בעוד תחומים?

קודם כל חשוב שתהיה משיכה פיזית. זה כן. אבל תדעי שאפשר להגיע לשיא גם בלי רגש כלפיי הבן אדם. זה בדיוק כמו שתעשי עם עצמך לבד.. השאלה אם את מספיק מאומנת לכך. בהתחלה זה יכול להיות קשה אבל כשמבינים את הקטע זה דיי קל.

בעלך צריך להיות מודע שקשה לך, והוא חייב לעזור לך קודם כל. וזה אומר לגעת בך ולגרום לך להגיע לסיפוק לפני שבכלל קיימתם יחסים. יכול להיות שהוא לא מודע לזה כי גם הוא גדל במקום שהכל אסור?

וכן, גם אני מאשימה את החברה הסגורה בהרבה בעיות בחיים, אני לא רוצה אפילו לפתוח את זה פה אחרת יקפצו עליי פה.. אבל כן את בהחלט צודקת בהרגשה שלך. וצריך לשים לזה סוף. אפילו לראות פורנו בשביל להחזיר לעצמך את הדבר הטבעי שהיה אמור להיות בך ונלקח ממך ללא בחירה חופשית. צר לי, זה נשמע רע אבל זו האמת.

מוזמנת לשאול בפורום הריון ולידה (שם הרוב המוחלט נשי)יעל מהדרום
יכול להיות שאת א-מינית?ציפ'קה
כדי לך לבדוק את זה עם עצמך.
וזה לא אומר שאת א-רומנטית! זה לא אומר שאת לא אוהבת את אישך. פשוט אין לך עניין ביחסי מין וזה סבבה.

בנוסף, אני לא סובלת סקסולוגים שאומרים שצריך להשתחרר ולא לצפות לאורגזמה. זה מנציח את הרעיון הדפוק והפטריאכלי שאצל נשים הכל פסיכולוגי. זה מראה על בורות עמוקה באנטומיה הנשית. כדאי לך ללמוד טוב טוב איך המערכת המינית שלך עובדת. נכון שהנפש משפיעה אבל יש מכניקה אוניברסלית בגוף שגורמת לאישה לגמור. משהו שרק בעשור האחרון חוקרים... כי לפני זה, למי היה אכפת שהאישה תגמור... תקראי על זה במקור אמין (ולא דתי... המדע עוד לא הגיע אלינו 🤦🏻‍♀️) אם את מבינה אנגלית, יש חשבון אינסטגרם שקוראים לו jouissance.club שמסביר יפהאת האנטומיה ואיך הכל עובד.

למרות שזה לא נראה לי הבעיה פה. אם זה בכלל לא מושך אותך, כנראה שאת. א-מינית.

ולא, אין דרך טבעית לגלות... כמו כל דבר, צריך ללמוד. וגם גברים. חושבים שהם יודעים אבל אפס מודעות לעצמם.
ואו זה תיאור מאוד מאוד רחוק מלהיות א-מיניתנגמרו לי השמות

ברור לי שכוונתך לטוב ורק להאיר עוד זווית שאולי יכולה להיות,

אבל במקרה הזה הייתי חייבת לכתוב שהתיאור של הפותחת יכול להיות תיאור של נשים רבות רבות (גם כאלה שלא היית מאמינה עליהן) והן ממש לא א-מיניות, אלא שהמיניות שלהן צריכה לימוד והכרה והתנסות וכלים והתבוננות ועוד הרבה דברים, שאם הם יקרו אותה אישה יכולה להיות ממשך ההיפך מא-מינית.

היה חשוב לי לכתוב גם כי אמירה כזו יכולה חלילה להחליש לפעמים ולגרום לה לחשוב שאולי היא באמת כזו.

לא שוללת שיש נשים וגברים כאלה, כמובן שיש.

אבל זה מצבי קיצון שעד שמגיעים למסקנה הזו יש הרבה הרבה (ועוד הרבה) מה לעבור בדרך וללמוד, ולרוב מגלים את ההיפך מזה...

ולך ציפקה יקרה חשוב לי להעביר את הטון האוהב שהדברים נכתבו, ממש לא חלילה נגדך אישית, רק היה חשוב לי להבהיר זאת עבור הפותחת :לב:

רק אמרתי שהיא צריכה לברר את זה עם עצמה...ציפ'קה
תקני אותי אם אני טועה..משוטט
אבל המיניות הנשית מתקיימת מתוך מחשבה על הרגע. כי אחרת יש מאה ואחת הסחות דעת. אז אולי הכוונה בלא לצפות זה להתרכז בהנאה הרגעית ומתוך כך להגיע לשיא?

ואני מסכים עם רולי שמיהרת להציע את אפשרות הא-מינית.
איזה שטויותציפ'קה
אנשים מתעלמים לגמרי מההיבט המכני שבגוף האישה ומתמקדים בהיפט הנפשי. לא אמרתי שאין אבל זהו הבנו, יש היבט נפשי. אלפי שנים שחופרים לנו עליו. יאללה להתקדם ולדבר על המכניקה בבקשה.
ציפק'ה. לא לכעוס.משוטט
תורה היא וללמוד אני צריך.

ברוא לי שהמכניקה חשובה אבל ממה שאני יודע וגם ממה שאני רואה בפועל.
אם אצל גבר זה 70 אחוז מכניקה פשוטה ו30 אחוז נפשי. אצל אשה זה 50 אחוז מכניקה מורכבת ו50 אחוז נפשי. ולכל אי אפשר להתעלם מהצורך הזה להרגע ולהתנתק מהסחות. לא כך?
🙈ציפ'קה
אני מאמינה שהמינון שונה אצל כל אחת... רק אמרתי שאם אישה מתלוננת אז ישר הולכים לנפשי. כשיכול להיות שפשוט הבן זוג שלה לא יודע כלום על המכני. המכני צריך להיות הברירת מחדל ולא הנפשי.
נכוןLia

הבעיה שלא מלמדים גברים שלא יודעים כלום על אישה את זה. רק מדברים על הנפשי - תדבר איתה, תצחיק אותה, תלטף אותה, תפייס אותה....

"הבעיה שלא מלמדים גברים" - מי אמור ללמד אותנו?פשוט אני..

האשה עצמה יכולה ללמד את בעלה

לפעמים גם האישה לא יודעתמשוטט
בטח אצל דתיות תמימות..
וזה המקור להרבה מהצרות בתחום הזה..
נו אז למה הגבר אשם אם היא לא יודעת?פשוט אני..

איך אפשר לכעוס עלינו שאנחנו לא יודעים ולא לימדו אותנו, אם הנשים שלנו בעצמן לא יודעות?

אמת.משוטט
שניהם צריכים ללמוד.
מי לענג ומי להתענג..

הכעס על אלה שאמורים ללמד ולא מלמדיםLia

ולא, זה לא תפקיד האישה ללמד

להפך, אישה שלא יודעת, בעלה צריך ללמד אותה ולהראות לה. אבל מסכימה שגם את האישה צריך ללמד.

באיזה עולם גברים אמורים להכיר את גוף האשה טוב יותר ממנה?פשוט אני..

(מתייחס למשפט "להפך, אישה שלא יודעת, בעלה צריך ללמד אותה").

אני לא הענה על ה"אמור"אנונימי חדש
אבל יש מקרים של חינוך מיני לא נכון שהגבר מכיר את הגוף של אישתו טוב ממנה- אותה חינכו ש"שם למטה" זה איכס, וכך יוצא שהוא מכיר את הגוף שלה טוה ממנה
לא אמרתי שאמור להיות ככה מלכתחילהLia

אלא שגם אותה צריך ללמד. אבל אם קרה והיא לא יודעת אז שבעלה ילמד אותה. 

אם המצב היה הפוך, אני חושבת שהאישה מטבעה הייתה מתביישת לבקש מהבעל לעשות לה ככה ולעשות לה ככה. בטח לא בתחילת הנישואים ובטח לא אם היא באה מחברה סגורה שלא מדברים על דברים כאלו.

זה חייב להיות הדדימשוטט
אבל שני הצדדים צריכים להתגבר על לא מעט קשיים וזה לא קל..

בגלל זה חשוב החינוך מגיל קטן. להבין שגוף האדם והצרכים שלט זה דבר חיובי גם אם מסתירים אותו..
בגלל זה בהדרכהאנונימי חדש
איפה שאני למדתי אומרים לשאול את האישה- ליזום את השיחה ולא לסמוך על זה שהיא תיזום
איי חברי!מופאסה
פותחת בקשה שרק נשים יכנסו כאן...
לא הגבר צריך ללמד, ברורציפ'קה
איך הוא יידע אם היא לא יודעת?

המדריכת כלה צריכה. מה שהן לרוב לא עושות. בהדרכה שקיבלתי האישה התמקדה בנפשי. השנה הראשונה שלנו היתה ממש לא כיפית במובן הזה. וואי וואי כל השנה הראשונה שלי היתה פירוק איטי של ההדרכה המחורבנת הזו שקיבלתי. לא ממליצה עליה.
כן?Lia

אתה מתכוון לאישה החסודה והתמימה שמתביישת בכלל לדבר על עניינים כאלה? זאת שגם לא יודעת מה זה גבר ובקושי את עצמה היא מכירה?

יענו 2 אהבלים התחתנו ולא יודעים כלום..

ברור שבהדרכות חתן וכלה צריכים לדבר על זה בפרטי פרטים, ולומר את כל זה מבלי להראות להם בדיוק איך הדברים נעשים, אני לא בטוחה שתאורתית בדיבורים הם יכולים להבין משהו. אבל שיהיה.

מערכת המין היא פסיכוסומטיתמופאסה
גוף ונפש מחובר, לגמרי!
אז ממש ממש אין ברירת מחדל
קודם כל מתשאלים ומבינים מאיפה הבעיה.
אם הבעיה רגשית וכדו' מאוד מאוד מציק להתעסק המכניקה וכן ההפך.
לא נכון מדעית.ציפ'קה
אגב, לא משתמשים במילה פסיכוסומטי בהקשר למשהו טבעי בגוף אלא רק בהקשר של מחלות
מה שבטוחמשוטט
זה לא דיכומטי. זה לא או זה או זה..

(וגם אני הצלחתי לדחוף פה מילה לועזית מסובכת)
חחחחציפ'קה
מן הסתם..משוטט
אני מניח שכל תלונה והפתרון שלה..
מאיפה האחוזים האלה?מופאסה
תחושה שלימשוטט
לא משהו מדעי..

אפשר לנסח את זה אחרתאנונימי חדש
X+Y = 100%
אצל גברים x% רגשי וy% פיזי
אצל נשים +x% רגשי ו-y% פיזי
וד"ל
טוב, אני לא אשהמופאסה
עבר עריכה על ידי מופאסה בתאריך ל' בסיון תש"פ 09:13
נכנסתי בגלל הכותרת, אחרת בטוח הייתי מפספס את השרשור

ק''כ נשמע לי שבעלך גם צריך ללמוד את הנושא לעומק.
יש כמה כמה זוגות דוסיים שעושים סדנאות, מלמדים איך להנות. תחפשי את יסכה ויונתן שומר, אנשים נפלאים.

יש המון ספרי מיניות, בחלק מהם יש ציורים, הסברים פיזיולוגיים, איך להפעיל את שרירי האגן התחתון, איך לעבוד עם הנשימות ותרגילי אוננות נשית כדי ללמוד להנות.

יש כמה וכמה סדנאות וובינרים של נשים חרדיות/דתיות שממש פותחות צוהר לגילוי המיניות המשוחררת והתקינה, בטח יש כאן שמכירות.

יש כל מיני מכשירים שיכולים מאוד מאוד להגביר את הנאה. לא יודע אם זה מתאים להתחלה אבל מניסיוני הדל עם אשתי היקרה, לא מזמן קניתי לה מכשיר סטיספייר (traveler) שלא רוטט אלא יונק, לפעמים היא משלבת את זה תוך כדי, וזה מטורף.

ה' שם לאשה איבר מיוחד שכל מטרתה היא הנאה מינית. אז רק צריך לגלות את האנרגיה המינית, להתחבר אליה וזה יקשר אותך לעצמך ולאישך מאוד מאוד

בהצלחה
האם זה לא תפקיד הגבר לספק את אשתו?פלונטר 1
לא כדאי יותר שתהיה אתה שם בשבילה מאשר לקנות מכשיר שיעשה לך את העבודה?
מה המסר כאן? -איש יקר, על מנת שתקיים מצוות עונתה כהלכה אנא סור לחנות המין הקרובה לביתך ורכוש עבורה כמה גאג'טים שיסגרו לך את הפינה.
הקב״ה ברא לנו רגליים - ואנו נזקקים לאמצעי תחבורה.קרן-הפוך
האדם גילה את האש לפני עידן ועידנים - ובכל זאת יש לנו בבית תנורי אפייה וכיריים ולא ממשיכים לבשל על מדורה כמו פעם, ומשתמשים בחשמל לתאורה ולא בנרות ואש.

כל מה שברא ה׳ - הכל לטובה.
גם השכלולים הטכנולוגיים.
אהבתידי שרוט

יש גם מכשיר הקלטה שיגיד לה בריפיט-פלונטר 1
אני אוהב אותך, את יפה, השמלה הזאת מה זה מרזה אותך!

נקרא לו אילאביו רובוט.

מה רבו מעשיך ה'
גם זה לגיטימי אם זה יעשה טוב לאישה.די שרוט

אגב, זה אחלה סטארטאפ. לא חשבתי עליו.

הבעל או האישה יקליטו את הקול של עצמם וכשהבעל במילואים בתוספת גאג'ט מהחנות זה כאילו שהוא ממש בבית.

אני יוצא עם זה החוצה. שקל לא תראי/ה ממני!

נראה לך? ברור שזה גאוני. שמתי על זה ltd! סטופ נגעתי באדוםפלונטר 1
רגע
אז למה נשים צריכות גברים בכלל?
🤔
הוווו זה כבר נוגע לעולמות הבינה המלאכותית.די שרוט

פתחתי על זה שרשור נרחב לפי כמה שבועות.

מי אמר שככל שהבינה המלאכותית תתפתח נצטרך משהו בכלל?

אלגוריתמים משוכללים יכולים להחליט בשבילנו מה נכון ומה לא נכון.

בסוף בני אדם ישארו מיותרים.

מה בעז"ה? זה עגום.די שרוט

ערכתי...פלונטר 1
מה הקשר לארץ ישראל השלמה?די שרוט

אה בעצם התכוונת לאין יותר התנגדויות

לפי מה שאני מבינה ממופאסהניצנוצי תקווה
זה ממש לא במקומו זה תוספת ולמי שמתאים מה הבעיה בדיוק?
קורעים שניכםנגמרו לי השמות

מה זה עונתה?די שרוט

רק זבנג וגמרנו?

או שיש עוד נדבכים בתשוקה ועונג שאפשר לגלות אחד עם השניה וככה להגביר את האש?

עונתה זה הכלפלונטר 1
אהבה תאווה עונג תשוקה סיפוק.
אינטימיות. בין איש לאשתו.
כמובן שתעשה מה שאתה חושב. זו דעתי.
נקודת מוצא מעניינתאנונימי חדש
1. למה את מניחה שזה במקום להיות עם אשתו ולא בנוסף?
2. יש דברים שמאד נעימים לאישה אבל ההלכה אוסרת על הבעל לעשות אותם לאישתו, אז למה לא להשתמש באמצעים מכאניים שיעשו את הדבר?
רק הערה לגבי 2 - זה לא חד וחלק בהלכה ויש גם דעות אחרותנגמרו לי השמות

צודקת, 95% מהפוסקים אוסריםאנונימי חדש
יש ממש בודדים שמתירים
וגם המתירים לא אומרים פשוט "מותר"אנונימי חדש
אלא מתירים רק במקרים מאד מסוימים
המתירים מתירים כל עוד זה מסב עונג לאחד מבני הזוגפלונטר 1
ושני בני הזוג מעוניינים באקט זה.
תפתחי את המקורות...אנונימי חדש
מפוסקי זמנינו יש רק אחד שאני יודע עליו שמתיר וזה ממש לא לכל אחד- אלא לחוזרים בתשובה שכבר מכירים את זה וכדו'
א. מה זה פוסקי זמנינו לעומת הרמב"ם?פלונטר 1
ב. שוב, ע"ע ספר שמחת הבית וברכתו של הרב מלמד המפרט לפרטים ומביא מקורות.
ג. גם פוסקי ימינו ככלל הנטיה היא להתיר על מנת לשמח את הזוג כמה שניתן.
מעניין,אנונימי חדש
1. הבאתי שו"ע.. אני חושב שהוא יודע מה הוא אומר...
2. כנראה שאנחנו מכירים פוסקים אחרים...
רמבם מפורשדי שרוט

(לא יודע מה יש לי מהרמבם היום. הבאתי אותו כמה פעמים כבר היום).

הלכות איסורי ביאה פרק כ"א הלכה ט'.

אשתו של אדם מותרת היא לו לפיכך כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה בועל בכל עת שירצה ומנשק בכל אבר ואבר שירצה [ובא עליה כדרכה ושלא כדרכה] ובלבד שלא יוציא שכבת זרע לבטלה ואף על פי כן מדת חסידות שלא יקל אדם את ראשו לכך ושיקדש עצמו בשעת תשמיש כמו שביארנו בהלכות דעות ולא יסיר מדרך העולם ומנהגו שאין דבר זה אלא כדי לפרות ולרבות.

שו"ע מפורשאנונימי חדש
אורח חיים סימן ר"מ סעיף ד'

אסור להסתכל באותו מקום שכל המסתכל שם אין לו בושת פנים ועובר על והצנע לכת ומעביר הבושה מעל פניו שכל המתבייש אינו חוטא דכתיב ובעבור תהיה יראתו על פניכם זו הבושה לבלתי תחטאו ועוד דקא מגרה יצר הרע בנפשיה וכל שכן הנושק שם שעובר על כל אלה ועוד שעובר על בל תשקצו את נפשותיכם
אז מחלוקתדי שרוט
תבחר אתה למי להקשיב
^^^^^פלונטר 1
לפרטי פרטים ע"ע "שמחת הבית וברכתו" של הרב מלמד
שרבים חולקים עליו בנושא הזהאנונימי חדש
וגם מי שמתיר אומר שזה צריך להיותאנונימי חדש
בגדר תושבע"פ שנאמרת רק למי שזה רלוונטי בשבילו...
לא נפרט בפורום הזה. אבל-פלונטר 1
רוב (למיטב ידיעתי כל) האקטים מותרים וגם הפרפיליות הסבירות.
אם יש אקט ספציפי שהוא זה שיגרום לרעייתך עונג עילאי אני בספק גדול מאוד אם יש רב שיאסור.
המגמה היא להגיע לעונג הכי גדול עבור שני בני הזוג כמה שניתן.
אני יודע שרוב מוחלט של האקטים מותריםאנונימי חדש
אני מכיר אקט אחד בלבד שמאד שנוי במחלוקת...
לא כאן המקום לפסיקות הלכתיות, אבלנגמרו לי השמות
מאוד לא מדויק מה שאתה כותב.

שכל אחד יעשה לו רב וידאל אותו.

יש הרבה מאוד פוסקים שמתירים ממש לא רק אחד.
יש דיון שלם על מה זה בכלל המקום שאסור שהזכרת בשו"ע, ואין כאן המקום להאריך.
יש דיון שלם על הרצון ההדדי של בני הזוג במה שביניהם בטהרה שהם רשאים להחליט מה שטוב להם.
יש דיון שלם על מה עיקר הדין ומה החמרות.
יש דיון שלם על מה אדם נוהג בכלל חייו והאם נוהג לחומרה בעוד נושאים או רק בנושא זה, במיוחד במציאות של היום, הוא מחליט להחמיר טבשאר הדברים לא.
יש דיון שלם גם על עוד הרבה דברים.

אומרת שוב - כל אחד יברר העניין ויעשה לו רב, זו לא במה לפסיקה הלכתית לכאן או לכאן.
כמו שאמרו חז"ל מי ראוי לשבת בסנהדריןאנונימי חדש
מי שיודע לטהר את השרץ בק"נ טעמים.
שני דברים-
1. הרי אנחנו יודעים שיש רק 70 פנים לתורה- מה עם ה80 פנים הנוספות?
2. בסופו של דבר חז"ל דיברו על שרץ...
אין לי עניין לדון ע"ג הפורום בעניין,נגמרו לי השמות
בטח שלא עם הדעה שאתה מביא שזה שרץ.

אפשר גם להסכים שלא להסכים.

אני למדתי אחרת,. רבנים גדולים ועם כתפיים רחבות, ורבים וממש לא אחד.
(וגם מנשים)
את ההסתכלות שלך והבחירה שלך אין לי טעם לשנות - היא שלך ואם אתה שלם עם זה מה טוב

רק חשוב לכתוב שיש גם דעות אחרות, זה הכל.
והן לא פחות, ולעיתים הן אפילו יותר
מה שנקרא "להחמיר בשלום בית"
ושוב - אפשר להאריך עוד המון אבל לא כאן המקום.
כל מה שכתבת על הגדלותאנונימי חדש
קיים גם באוסרים, מה שצריך זה להזהר מלרוץ ולהתיר, יכול להיות שזה בתוך ה70 פנים...
אני יודע שכל עוד אני לא עושה את זה אני בסדר לכל הדעות, לפני שאתיר את זה אני אשאל (ולא אסתפק בספרים) ואברר היטב עם רבותיי
אין בעיה אםנגמרו לי השמות
מישהו נוהג כך וטוב לו וטוב לאשתו והם שלמים עם זה, ברור.
ואני מתכוונת לטוב בטווח הקצר וגם הארוך.

אך בדיוק כמו שאמרת - צריך לשאול ולברר ולהעמיק וכל אחד יעשה מה שנכון ומתאים לא.

ויותר משחשוב לא "לרוץ ולהתיר" הדברים (למרות שלא מסכימה איתך), חשוב בעיניי גם לא לרוץ ולהחמיר ובטח אם זה פוגע בטווח הקצר או הארוך בזוג, או באישה, או באיש, או חלילה גורם בהמשך בדרך ישירה או עקיפה לעשיית חטאים חמורים וד"ל.
המציאות שלנו היא המציאות שלנו.
הכל בחוץ פרוץ וזמין וקשה גם ככה.
אז עד שאיש ואישה נישאים כדת משה וישראל
ועד שהאישה טהורה וטבלה
ועד שזה בחדרי חדרים והפרטיות בין שניהם בלבד
ועד שזה ברצון ושמחת שניהם -
הדברים שביחד לשניהם הם לא שרץ ולא שקץ ולא כלום רע אלא טוב ומבורך.
ושוב, יש מספיק דעות הלכתיות שאומרות כך.
וכן, יש גם אחרות - וחוזרת בפעם הרביעית אולי - שכל זוג יעשה חושבים מה נכון ומתאים לו לפי כל התנהלות חייו ולא יחמיר על עצמו רק בנושא הזה (והיום דברים מעולם, ובכמויות)
וכמובן יהיו עם יד על הדופק שזה לא גורם בסוף חלילה שוב בטווח הקצר או הארוך לפזילות החוצה או חטאים שהם רעים וזרים ומרחיקים בין איש לאשתו ללא כל עוררין.
רולי, אשרייךמשוטט
חשוב להשמיע את הקול הזה.
כל מילה!!Lia

נגמרו לי השבחיםמופאסה
כדי לשבח אותך
אני לא מבין כ''כ בהלכה
אבל התייעצתי בנושאים האלה לא מעט
וב''ה זה הקו שהנחו אותי רבנים שהבינו את הסיטואציה שלנו.
יש אנשים שגדלו בטהרה ובקדושה ולא נמשכים לכל מיני אקטים שבשביל אחרים הם חלק בלתי נפרד מהטבעיות המינית.
כולם טובים, כולם מתוקים
ב''ה שיש מקום לשתי הדעו ובוחר יבחר לפי מה שמתאים לו.
נגמרו לי השמות

ותודה לך ולכולם על הפירגון המדהים :פרח:

"כל עוד אני לא עושה את זה אני בסדר לכל הדעות" - לא נכוןפשוט אני..

יש דעות לפיהן שמחת האשה (ועינוגה) חשובה יותר במקרה הזה.

ואם היא לא מכירה את זה?אנונימי חדש
כאשר שמעתי את הפוסקים שלי מדברים על זה הם דברו שיש הווא אמינא להתירצרק אם הזוג כבר מכיר, ואם הם לא מכירים אז אסור להם להתחיל עם זה.

(אני לא אומר את זה כדעה אלא כפסק ששמעתי)
אני לא חושב שהטענה הזאת מחזיקה מים במבחן המציאותפשוט אני..

גם מי שלא קיים יחסים מעולם, מרגיש בחסרונם ורוצה בהם.

קודם כלמופאסה
לא צריך ללכת לחנויות מין, מוכרים את זה בבית מרקחת.

אני חושב שכתבתי מספיק ברור, תקראי שוב ואני בטוח שתביני יותר טוב.
אני חושבת שאת חווה משהו מעבר ל'חוסר חשק', את חווה דחיהrivki
ומאוד חשוב שתביני לעומק מה הסיבה לדחייה הזאת.

אולי את לא נמשכת לבעלך (לרצות לתת לו חיבוק ולגעת מדי פעם לא בהכרח מגיע מתוך משיכה).

אולי יש לך כפייתיות מסוימת בענייני ניקיון, וכל מה ש'לא הגייני' דוחה אותך? היום זה נפוץ מאוד...

אולי יש סיבה אחרת, לאו דווקא מינית. לכן הסקסולוגית לא עזרה.

בניגוד להרבה מגיבים, אני לא חושבת שהבעיה שלך תיפתר עם ידע טכני בלבד (לגעת פה, לגעת שם, מהר, לאט, חלש, חזק...). הרבה נשים לא נהנות מהחדירה עצמה, ועדיין מרוצות מאוד מהיחסים ומהזוגיות.
אולי כדאי להתעמק ביחסים ביניכם באופן כללי?

מאחלת המון הצלחה
איך להביא עשרות גברים לדיון בשני שלבים?פשוט אני..

א. כתבו בכותרת "לנשים בלבד".

ב. לחצו על "שלח".

^^נכון וזה עובד בכל הגילאיםrivki
הפותחתאנוונימית1
טוב...
היה לי חשוב להבהיר שאני לגמרי לא א- מינית!
אני יודעת את זה וממש אין לי ספק בכך.
הבנתי עם עצמי שלא קיבלתי מספיק מידע בכלל על מה עושים ואיך. ההדרכה לפני החתונה הייתה מאוד מינימאלית. ותחושת הבורות היא חלק משורש התסכול... וחוויית הכישלון דרדרה אותי עוד יותר עם הזמן.
אז לכן ב"ה החלטתי ללמוד קורס אינטרנטי בזכות כמה המלצות כאן ומשם נראה אם הכיוון נכון. ממש מודה לכל מי שרצה להיטיב ולסייע.
כנראה גם התזונה קשורה לנושאדוד10אחרונה

לעניות דעתי כדאי להוסיף עוד נקודה:

כנראה יש השפעה לתזונה על רמת התאווה והתשוקה. 

מה שלי ידוע על קצה המזלג שירק בשם סלרי מגדיל את התאווה. כמו כן שום מגדיל את האהבה. ראו ציטוט בנספח. ניתן לאפות אותו בתנור ואז יוצא ממנו הריח. מן הסתם ישנם מאכלים טבעיים נוספים שתורמים לענין. 

ניתן לשער שלפחות חלק מהמאכלים המעובדים התעשיתיים מנמיכים את רמת התשוקה. 

נספח:

לגבי שום נכתב בגמרא בבא קמא דף פב:  תנו רבנן, חמשה דברים נאמרו בשום: משביע, ומשחין, ומצהיל פנים, ומרבה הזרע, והורג כנים שבבני מעיים; ויש אומרים מכניס אהבה ומוציא את הקנאה

וביאר רש"י: משחין: מחמם את הגוף. מכניס אהבה: מתוך שמשמח את הלב.  

שלום לך,טל ואור
מה שאת מתארת נשמע שונה ועמוק יותר מחינוך למיניות.
האם חווית איזשהי טראומה מינית או חשיפה למיניות בצורה מעוותת?

האם יש משיכה ביניכם מעבר לזה?
האם את אוהבת אותו, האם הקשר הרגשי ביניכם עמוק?

אני חושבת שאחרי 2 ילדים זה בהחלט השלב לטפל בזה לעומק.
ואם הסקסולוגית לא התחברה לכם טוב יש אנשי מקצוע נוספים.

זה שווה השקעה בהחלט.
בהצלחה רבה!
לא קראתי את שאר התגובותפעם ראשונה

אבל הייתי באותו מקום שלך!!

קניתי את הערכת שיעורים של ליאורה בוקסנבוים והיא הצילה אותנו!!!

https://yahalom.ravpage.co.il/hashaka

אל תרגישי בודדה במערכה כי יש עוד הרבה מאוד כמוך וחבל לחיות ככה.

אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך