אוףףףף לפעמים אני מרגישה שאני מקיימת מצוות רק מתוך פחדאמממ
יכול להיות שאני לא יאמין בזה אבל אני מפחדת שיום אחד יתברר שהכל נכון ואז אני, לא יודעת נגיד יענש על זה שלא קיימתי מצוות.
אולי שאין לי מספיק אומץ לנסות לחפש משהו אחר...
😶רחל יהודייה בדם
עצוב מאוד, מצער אותי לדעת שיש כאלה שככה חיים... מתוך פחד... אל תחיי ככה, תלמדי וכך גם תתחילי להרגיש, ולרצות...
גם אני ככה. ממש. אולי אפילו יותר גרוע.*שירה*

לא מפחדת מד' כי אני לא מאמינה שהוא קיים.

אני מפחדת מההורים שלי, לא רוצה לצער אותם. מפחדת ממה יגידו.

אז לפעמים שאני לבד ואף אחד לא רואה אני עושה עברות, בקטנה.

סתם. כי נמאס לי כבר ואין לי כוח. ואחר כך מרגישה פושעת.

...הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ט בסיון תש"פ 07:55

ולמה את לא מאמינה שהוא קיים?

ואם באמת את לא אממינה שהוא קיים - אז למה כשאת עושה עבירות את מרגישה "פושעת"?

פחד מאלוקים?קרובה
שהוא יעניש אותך שלא עשית?
את מחפשת מספיק למה לעשות את המצוות המפחידות האלה?
וואי מובןנשמחה בך

אני חושבת שכדאי לך לנסות למצוא את החיבור המצוות, ולא לנסות לברוח למקומות אחרים.אולי כדאי לך ללמוד אמונה- בשיעור או ספר שעושה לך טוב (דגש: עושה לך טוב. ) כדי לא לחיות בהרגשה של לעשות את זה מפחד שזה נכון, אלא לעשות את זה כי זה מה שאת מאמינה שנכון לעשות.
והכי חשוב-בנחת! שינויים טובים לוקחים זמן.
מסילת ישריםחי תורה

תלמדי מסילת ישרים משם לומדים איך להפוך את עבודת ה' לעבודה מתוך שמחה ול מתוך פחד מתוך יראת הרוממות ולא יראת העונש כתוב "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה וטוב לבב מרוב כל" צריך לעבוד את ה' בשמחה.

האם כרגע את מאמינה?שחר אורן

אם התשובה חיובית, ייתכן שאת צריכה לשנות משהו בגישה או ללמוד על המצוות כדי לקיימן ממניעים נוספים.

אם התשובה שלילית, האם הפחד לא לקיים מצוות נובע מפחד שמא זו אכן האמת או מפחד לשנות אורח חיים/ לאכזב את ההורים?

אני מאמינה בד אבל לא ממש במצוות זה נראה לי טיפשיאמממ

לגבי האמונה שלי בד אני מפחדת לא להאמין בו שאם אני לרגע יפסיק להאמין אז אני יתחיל לדגול בדברים מגוחכים כמו עולם הדיסק,ובכלל האמונה זה כרגע "המעגן הבטוח" 

האינסטיקס של כל אחד שהוא בצרה זה להתפלל לד 

ואולי בגלל זה מפחיד אותי להפסיק לקיים מצוות כי אני מאמינה בד

את צריכה:הָיוֹ הָיָה

לברר את הראיות לאמונה, באמת להאמין כ"עוגן" וכ"עדיף מ..." זה מתכון לקשיים.

וכן לברר את הראיות לאמיתות התורה והמצוות.

יש הרבה איך לעשות את זה, ואני בטוח שזה יועיל לך מאוד.

אני יכול לעזור קצת אם תרצי.

אני מאמינה בד! רק המצוות נראות לי לא הגיוניות ומוזרות*אמממ

[*טוב לפחות רובם אל תתחילו להביא לי פה ראיות על כמה מהמצוות ] את שאר הטעונים שלי רשמתי להעיל

....הָיוֹ הָיָה

אבל את כותבת שאת מאמינה בו כי את מפחדת שאם תפסיקי להאמין בו תאמיני בשטויות... ועל זה אני כותב לך - את צריכה לברר את הראיות, שתאמיני בו מחמת שיוכח לך שכך זה, ולא כי את מפחדת מ... או בשביל....

לגבי המצוות, אוקיי, אני לא נכנס למצוות כאלו ואחרות, אלא עקרונית, ישנה אפשרות להוכיח שכולן אמת, וחס ושלום טיפשיות, את מעוניינת בזה או שלא? 

לדעתי אי אפשר להאמין במשהו סתםאמממ

וכל אחד מאמין בד מהסיבות שלו

?? לא מביןהָיוֹ הָיָה

את חושבת שראיות זה מיותר? שכדאי להשאר באמונה "כדי לא להאמין בשטויות"?

ומה לגבי המצוות?

אני מאמינה שד קיים אני מרגישה אותו איתי שאני מתפללת ושקשה ליאמממ

אבל מה הקטע של המצוות? זה באמת נכון? זה נראה קצת גיבוב של שטויות לאכול כשר? בשביל מה? היה מפריע לד אם הייתי אוכלת סוס?

[לא שאני עושה את זה, כן]

ואני לא חושבת שראיות זה מיותר אני פשוט לא רוצהאמממ

שתתחילו להביא לי פה הוכחות על כמה מצוות, כי אתם לא תתחילו להסביר לי עכשיו על תריג מצוות

....הָיוֹ הָיָה

את מעוניינת להבין? את מוכנה להשקיע? רוצה להבין? או שטוב לך שככה זה ושהו ואני סתם חופר לך?

(רק אל תעני לי שלא יעזור הסברים על כמה מצוות, כי לא זה מה שאני הולך לעשות...)

אני רוצה תשובותאמממ

אכתוב בע"ה אח"כ.הָיוֹ הָיָה

הנה בקצרה.הָיוֹ הָיָה

דבר ראשון, את אומרת שאת מאמינה בה', האם את מאמינה גם שהוא נתן תורה? אם לא - למה לא? בגלל שהמצוות נראות לך חסרות טעם? אז אני שואל אותך - את ברצינות חושבת שתוכלי לדון על דבר פלוני אם ה' אמר אותו או לא - לפי עד כמה השכל שלך יכול להבין אותו? ("אם אני לא מבינה, לא יכול להיות שאלקים אמר את זה", נראה לך הגיוני?).

זה בעצם הבעיה כשהאמונה בה' הא על סמך דברים מעורפלים ("אני מרגישה אותו", כל נוצרי מספר שהוא מרגיש את יוש'קה בלב, נו מה?) ואז - מה שלא מרגישים, ולא מבינים, הופך בטל כעפר הארץ, אבל אם האמונה תהיה, כראוי לה, מבוססת וברורה בשכל, אזי כל הנגזר ממנה יוברר כמותה.

ולכן למעשה, בכל מקרה שתהיה תשובתך לתמיהתי הנ"ל - תכל'ס אם תלמדי על ענייני מעמד הר סיני וכו', תראי שאין ברירה, מוכח מעל לכל ספק שה' התגלה לעם ישראל ונתן לו את התורה, על שלל חוקיה ומצוותיה, אגב, בזה מאמינים גם הנוצרים והמוסלמים ימ"ש.

ברגע שזה מוכח, כבר עשינו את הצעד הראשון, נתברר שהמצוות הן אמיתיות, ואת צריכה "להאמין בהם", כן, גם אם את לא מבינה אותם ואת הרציונאל שמאחוריהם..

עכשיו לשלב הבא, להבין באמת את טעמיהם, אבל תזכרי  -שזה רק בונוס, את כבר מאמינה בהם, ובטוחה באמיתותם, כי ברור לך שכך ציווה הא-ל, שדעתו עליונה מכל השגה שלנו. ורק מעוניינת להשיג אפס קצהה של הבנה, כמו כל בחור ישיבה שיושב על סוגיא קשה ומנסה לפצח אותה - להשיג מעט בדעתו של מי שנתנה.

ובכן, בשביל זה יש ספר מעולה- שכתב אותו גדול הוגי היהדות בדורו - מרן הרש"ר הירש זצ"ל, הספר הוא "חורב", בו הוא מבאר את הטעם ההגיוני בכל מצווה ומצווה, הספר נח לקריאה, ואם תשקיעי מעט - תוכלי לעבור על כולו, אם זה כ"כ חשוב לך - בכבוד, קדימה!!

בנוסף יש לציין, שמי שיודע את מסתרי הקבלה, יודע כמה יש תיקונים וכוונות נשגבות בכל פרט ופרט, ואיך כל פיפס של מצווה משפיע על כל סדרי העולמות העליונים, מערכות הספירות והשתלשלות ההארות, ואז בכלל לא נשאר כלום מהשאלה "מה העניין".

זה ידיעה שחוב לדעת, כי בהסברים הגיוניים כעין אלו של רש"ר אין די, כי לעולם הם לא יקיפו את כל הפרטים (כלומר, נניח ורש"ר ביאר היטב באופן מניח את הדעת, מה העניין במצוות לולב, עדיין ישאר קשה - למה דווקא 2 ערבות ו3 הדסים? ולמה אתרוג נפסל בנקודה שחורה, ודווקא כשהיא ב"חוטם"? ולמה ולמה ולמה... וזה באמת דברים שאין להם קץ, ולא יתכן לתת להם הסבר הגיוני, אבל כשיודעים שכל פרט ופרט מכוון כנגד אין ספור עולמות וספירות - כבר לא נשארת שאלה.)

ושוב יש להדגיש! כל זה - להבנה, להחכמה, להרחבת הידע וההשגה, אבל למעשה עיקר העיקרים  הוא שכך ציווה ה', גם אם אנחנו לא מבינים!!!

רבי סעדיה גאון כתב במחזורו עשרה טעמים (!) לתקיעת שופר, אבל הדגיש -  שבראש ובראשונה, אנו תוקעים כי "רחמנא אמר תקעו" - ה' אמר לתקוע!! ואנו מקיימים את מצוותו!!

מקווה שהועלתי, ממתין לתגובתך, אשמח לעזור עוד אם יש צורך, אם משהו טרם הובן, או שיש שאלה אחרת - אני כאן בשמחה.

וואוו תודה רבהאמממ

ומה את אומרת על זה?הָיוֹ הָיָה

שיש בזה משהואמממאחרונה

לא קצר אבל נהיתי לקרוא. זה חשוב גם לי. תודה רבה!קרובה

קצר *יחסית*.... שמחתי לעזור, שמח שנהנית, תודה לך.הָיוֹ הָיָה

משתדל לעזור תמיד בלענות לשאלות כאלו עד כמה שידי משגת.

גם אניפלונטר 1

אז כבר הרבה פעמים אני פשוט לא עושה....

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך