מראש מתנצלת על האריכות.
אז אני אשתף אותך מה מחזק אותי להתלבש בצניעות עם כול ההידורים. (כמובן שזה לא הכול)
א. ההבנה שה' והעבודה לה' היא הדבר הכי חשוב לי בחיים גם אם זה לא תמיד נוח.
ב. טיפה אנוכיות,הידיעה שיותר משתלם לי להתחשבן עם ה' ולא עם אנשים, אני רוצה להיות יפה בעיני ה' ולא בעיני הסביבה שהרי היא זמנית ולא באמת אכפת לה ממני ,וה' רוצה רק את טובתי והוא איתי לנצח.
ג. אהבת ה' והידיעה שה' אוהב אותי ואני לא רוצה לאכזב אותו, אדרבה לשמח אותו כמה שניתן במיוחד בתקופה שלנו שהרבה אנשים רחוקים ממנו ויש כ"כ הרבה זימה ופריצות, אני רוצה להוות מקור לקצת גאווה ושמחה. ידוע גם שהצניעות מביאה השראת שכינה וחלילה כשאין צניעות השכינה מסתלקת ואין שמירה, מי שאוהב את ה' רוצה בקרבתו ובאמת מי שהולכת בצניעות האמתית שראוי לילך בה מרגישה את השכינה והקרבה לה. וזה הכי טוב שיש, דוד המלך כבר העיד 'ואני קרבת ה לי טוב' ובאמת כשמרגישים את זה זה מעין עולם הבא!
ד. הידיעה השכלתנית שזו ההלכה וכך בת ישראל צריכה ללכת,זו האמת וזו הדרך לילך בה. כשאני הולכת בצניעות שלמה אני דוגמנית של ה'. דוגמנית מלשון דוגמה שבנות ישראל רואות אותי הן נכרות איך באמת צריך ללכת. וזה תחושה של חיילת של ה', באמת שלא כדאי לוותר על זה!
ה.אהבת ישראל. אני נזכרת באמרה שבזכות נשים צדקניות נגאלנו ובזכותן ניגאל בעז"ה. בעצם הזכות הזות זה זכות הצניעות שבהן, כשיהודיה הולכת בצניעות אזי מקרבת את הגאולה, ומי לא רוצה לקרב את הגאולה? בנוסף לזה הדאגה גם לבני ישראל שלא יכשלו על ידי בן במזיד ובין בשוגג, אני רוצה בטובם גם(וגם בטובתי לא להיקרא מכשילת הרבים). יש בזה גם דאגה לנשותיהן של הגברים שהגברים ייהנו רק מיופיין ולא חלילה מיופי של נשים אחרות חלילה.
ה. לדעת למה הקב"ה נתן לי יופי. היופי הזה יכול לגרום לי להתעלות או חלילה לשפלות. כאשר משתמשים ביופי בצורה הבריאה והנכונה שייעד הבורא יתברך אז היופי נהיה בר חיובי. היופי צריך להיות בתוך הבית אם זה מול הבית או עם חברות ומשפחה וגם אז להשתדל בצורה יהודית ובריאה כי בסופו של דבר חוץ מזה שצריך לשמור על צניעות ליד גברים צריך לשמור צניעות גם ליד ה' שכבודו מלא עולם, וצריך בכול זאת להבדיל בין יופי יהודי טהור ליופי של הגויים הפרוצים.
ו. כך אני מרגישה שאני מתחברת לאמהות הקדושות שלנו שאני כ"כ רוצה ללכת בדרכך בבחינת "מתי יגיעו מעשיי למעשי אבותי"
לגבי עצות פרקטיות בשבילך איך להתחזק, אני מציעה לך לחשוב על בעלך כמה מיוחד הוא ירגיש שבחוץ את לא משקיעה כמו בבית, שאת לא רוצה לבלוט ולהיות יפה לאחרים אלא רק בשבילו, אני מאמינה שזה ישמח אותו ויגרום לו להעריך אותך.
בנוסף אני מציעה שתקני בגדים צנועים לפי ההלכה (אם קשה לך אז תעשי חלק חלק, פעם תעבדי על חצאיות פעם על חולצות וכו') אבל שהוא גם יפה בענייך וגורם לך להרגיש שמחה ככה שתרצי ללבוש אותו. אם אין בגד שאת אוהבת לא נורא, יש דרך אחרת וזה לדבר עם אבא שבשמים ולהגיד לו' אבא שבשמיים אני אוהבת אותך בכול מאודי, אני עבד שלך ואני רוצה לעשות רצונך, קשה לי ללכת בצניעות אבל לכבודך אני עושה מסירות נפש ולובשת צנוע למרות שזה קשה לי (את יכולה לבקש שיעזור לך למצוא בגד צנוע ויפה), אולי יהיה לך קשה ללכת בצניעות מלאה באופן קבוע אז תעשי לך מידי פעם ימים שבאת את מקפידה יותר ואני ממליצה לך לדבר עם הקב"ה ולבקש ממנו שיעזור לך בנושא החשוב הזה במילים שלך,לדוגמה ' אבא תראה אותי כמה אני רוצה לשמח אותך, כמה אני רוצה ללכת בצניעות גמורה, תחזק אותי תעזור לי לעשות רצונך באמת ובתמים וכו'...'
תחשבי גם שהלבוש מייצג אותך, איך היית רוצה שיראו אותך? מה היית רוצה או לא רוצה שיחשבו עלייך? למי היית רוצה שישייכו אותך?
יש דרך ששמעתי ממישהי וזה ללבוש צנוע לזכות רפואה למישהו וכו' וכך אני מאמינה שיהיה לך יותר כוח.
בנוסף תחשבי על זה שבד"כ ככול שאדם עם יותר תבונה הוא יותר לבוש תראי את כול הצדיקים שלנו איך הם לבושים מכף רגל ועד ראש, עם צבעים צנועים ובגדים רחבים, וזה בלי שיהיה להם את הצניעות היתרה שאנחנו הנשים מחויבות אליהם.
השבוע שמעתי שרב גדול אמר שאישה שהולכת יום שלם בצניעות זה כאילו למדה יום שלם תורה,תחשבי איזו זכות! איזו מעלה גדולה זו!
מקווה שעזרתייי!! זה המעט שיכולתי לעשות!