קשר מוקדם ושמחהאבןגבירול

שלום לכולםן. חשבתי לאחרונה על הדבר הבא.

במהלך כל התיכון שלי נמנעתי ככל האפשר מקשר עם בנות (תנועה נפרדת וכדו'), למרות שהיה לי רצון מאוד חזק לכך ממגוון סיבות. התוצאה - בעיקר בדידות, תסכול ועצב. עשיתי זאת בעיקר בגלל הבחינה ההלכתית (שעליה אני לא מצטער וחושב שזה הדבר שההלכה דורשת ממני) אבל בין השאר גם בגלל הבחינה הזוגית לעתיד - רצון לראשוניות, לשמור את האהבה האמיתית שלי לאשתי. בסופו של דבר קשר בזמן החיפושים נראה אחרת עד שהוא ממש מתקדם ולקראת חתונה, ולא נראה כמו קשר של תיכוניסטים שמגיעים ללומר "אני אוהב אותך" מאוד מהר.

אז, זמן מה הייתי במחשבה שזה יהיה באסה במובן מסויים אם אשתי לעתיד תהיה כזאת שכבר עברה קשר רציני בחייה, כי במידה מסויימת הראשוניות תהיה לא הדדית. אבל אחכ חשבתי והבנתי שהיי, אני סובל מכל העסק וזה נותן לי רק עצב וכעס והאמת היא - שאני מעדיף שהיא תהיה שמחה בחיים שלה, גם אם זה אומר שלפני שאני אפגוש אותה היא תקבל ותיתן אהבה למישהו אחר ואני רוצה שיהיה לה טוב. עדיף ככה מאשר שתבלה בעצבות ובדידות כמוני.

אז רק רציתי לשמוע את דעתכם. הייתם מעדיפים שבן הזוג העתידי שלכם יהיה בקשר רציני לפניכם - כולל הבעת אהבה מפורשת, מחמאות על מראה, הכל עד מגע - ושיהיה שמח, או שלדעתכם הראשוניות חשובה יותר (ואולי גם תגרום ליותר שמחה בזוגיות אתכם)?

תודה לעונים ולעונות

בעיניultracrepidam

ראשוניות זה דבר נחמד

אבל ראשוניות מול שמחה - שמחה תנצח

כמובן בהנחה הסבירה שעכשיו היא מסוגלת להתמקד בקשר איתי

קצת מגוחך בעיני ויותר מידי תמיםהפי
זה כמו להגיד חטא מול שמחה
העיקר שתהיה שמחה

אז לדעתי לא היא צריכה להיות שמורה בטח ובטח מה שהיה בתיכון אם יצאה עם בחור היא צריכה להבין שזה לא היה בסדר ולעבור חזרה בתשובה.

ולא להתגאות בזה כמו שרבות טועות ומטעות...
אני הכרתי את בעלי.. בבני עקיבא
נורא יפה שהכרת את בעלך בכיתה ח ויצאתם מיליון שנים
זה אומר שבטוח הם לא שמרו נגיעה וזה כבר חטא
וזה ממש לא אידאלי

אם אני יצא עם בחור שהיה לו קשר בבני עקיבא או במהלך התיכון בטח שאני אתבאס
אם הוא מצטער על מה שהיה הוא חזר בתשובה אז אין לי מה להזכיר לו את העבר ואני אקבל את זה
את בשרשור הלא נכוןultracrepidam

השרשור הזה עוסק בשאלה של "ראשוניות מול שמחה".

את הופכת את השרשור לשאלה "האם חברות בין בנים לבנות בגיל תיכון זה נכון מבחינה דתית"

ועוד מוסיפה האשמה שבטוח לא שמרו נגיעה.

אז ממש לא.

אני מסכים שחברות בין בנים לבנות בגיל תיכון זה דבר שלילי בדרך כלל

ולא מסכים ש"בטוח לא שמרו נגיעה" (כנראה לא, כי חלק גדול מהציבור לא. אבל לא מחייב)

כל מה שאמרתי זה שעל אף המעלה של ראשוניות, להיות שמחים זה טוב יותר

אני יגיב לך אם יהיה לי כוחהפי
זה לא בהכרחאוי טאטע!
חייב לבוא אחד על חשבון השני
בטח אצל בנות...
אני חושב גם שאצל הרוב זה לא סותר
..בי1

אחרי שנגמר קשר השמחה שבאה כתוצאה מעצם הקשר גם נעלמת ואפילו לפעמים עלולה להשאיר איזשהו צל כי קצת נכווית..

אבל יש יתרון- אתה והיא יודעים שהיא מסוגלת לאהוב

אין עניין להיות שמחה מקשר לא אמיתי (אבל כן יש עניין להיות שמחים כמה שאפשר בלי קשר לתנאים חיצוניים) אבל אם נוצר קשר שנוצר בו קשר רגשי חזק אחד ביטויים שיכולים להיות זה שמחה אבל זה לא מוכרח.

מה שאני באה לומר הוא שהקישור של "קשר-שמחה" לא מוכרח וכך גם לא "ראשוניות- אהבה טוטאלית כלפיך"(או מה שמחשיש אותך לאבד אם לבחורה כן היה קשר.. כאן השאלה- מה אתה חושב שתאבד אם לבחורה כן היה קשר?)

לא יודעת איך אצל אחרים אבל אצלי מה שהיה בעבר- מת מבחינה רגשית, מה שנשאר זה זיכרון, תובנות, רשמים, לימודים.

לדעתי המציאות שצריך לחשוש ממנה זאת מציאות של בן/ת זוג שעוד אוהב/לא התגבר על קשרי עבר וכו'

כמובן שזה לא הכרחי שזה יבוא ביחד. מדובר במצב שזה כן בא ביחד.אבןגבירול

תאמין לי שהיא הייתה שמחה לוותר על כל ה"שמחה" הזאתבי1

ושתמצא אותה כבר.

לך לחפש!

חחח אני מדבר במצב תאורטי, לא בהכרח במקרה שלי...אבןגבירול

רוב הזוגות שאכן מתחתנים בסוף לא נפגשים עדיין בגיל שדיברתי עליו. אני לא מדבר על עצמי כרגע ואיפה אני עומד מהבחינה הזו.

ואו.. ממש אהבתי!לב אוהב

ואת ממש מזכירה לי אותי בתגובות, שיא המעניין  

לא משנה ליקל"ת
איזה מספר אני בשבילו וכמה קשרים רציניים היו לו לפני.
העיקר שיהיה בחור טוב ובוגר נפשית.
באופן מסויםצהרים
אפשר לומר שזה בסדר לאהוב כל אדם. אני יכול לאהוב מישהי ועדיין אחרי שאני מבין שזה לא מתאים, לשים בצד את האהבה הזאת ולתת מקום לאהוב מישהי אחרת.
חשוב גם לזכור שכל קשר לפני חתונה הוא מאד בוסרי וקשה לומר שממש הייתה אהבה לפני חתונה
..שסקים1245
עבר עריכה על ידי שסקים1245 בתאריך א' בתמוז תש"פ 22:38

אני לא רואה סיבה שתהיה עצוב. אגב, עיין במשנה ברורה על אורח חיים חלק ב', הלכות ברכת כהנים, על זה שכהן פנוי נושא כפיו. זה בדיוק קשור לנושא. רק אציין שאני לא בקיא גדול, וזכיתי ללמוד את זה אף שטרם זכיתי ללמוד הרבה משנה ברורה.

הוא רק אומר שפנוי אמנם לא בשמחה אבל גם לא בעצבותאבןגבירול

זה באופן כללי. זה לא אומר שבנאדם לא יכול לחוש עצוב מהעובדה שהוא עומד בלא אישה, זה תלוי בבנאדם ובנסיבות (גם רווק בן 40 לא עצוב כי הוא לא נשוי?). זה פשוט לא בהכרח. יותר מכך, אם הוא רוצה לא לשאת כפיים כשאינו נשוי אין מוחים בידו.

..שסקים1245

אם העצב לא נובע מזה, אולי עדיף להתייחס לזה כדבר נפרד

נובע, למה לא נובע. איך הבנת את זה. אבל זה לא קשור לשאלהאבןגבירול

בראש השרשור. שאלתי על המצב העקרוני, לא עליי.

..שסקים1245

טוב, סורי. מקווה שלא מפריע לך שסטיתי מהנושא(לא מכוונה רעה חלילה).

לא מפריע בכלל הכל בסדראבןגבירול

מבחינת הקשר עצמו אתה לא תבחין אם היה לה קשרים קודמיםadvfb

לפחות לא באופן שלילי...

זה נטו בראש שלך ותלוי בעיני המתבונן. הגיוני שיהיו קשרים קודמים, אפילו נגיעה. לא שזה חיובי (קטע של קשרים שלא שומרים על צניעות). בכלל לא. אבל כל אחד יש לו את האחריות למעשים שלו ואת הדברים שהוא עושה בהם תשובה ונראה לי שחבל להיות מוטרד מחשבונות שמיים (האם התשובה של הזולת התקבלה או לא) שלא תלויםים בך. "אין הדיין אלא מה שעיניו נראות. אם היא נראת לך כמו אחת שרוצה להיות בקשר באופן לא צנוע זה משהו אחד. ואם היא נראת לך כמו אחת ששומרת על צניעות שלה ואמינה אז דבר אחר. בלי קשר להסיטוריה שלה. 

האמתנועה גבריאל
אני חושבת שבסופו של דבר הייתי שמחה שאני אהיה האהבה הראשונה של בעלי לעתיד, אבל לפעמים עוברים דרך עד להגיע לבעל/אישה, ולעיתים יש גם אהבה (עד מגע) עם גברים/נשים אחרים/ות בדרך עד שהם החליטו לחתוך כי הבינו שזה לא מתאים. ולכן ,ברור שאני מעדיפה שאני אהיה הראשונה,ולכן גם אני משתדלת מאוד לשמור על עצמי ויש בי רצון לראשוניות.אך,אם בדרך בעלי(לעתיד) יחווה אהבה עם נשים אחרות(עד מגע) כחלק מהדרך למציאתי(יעני למציאת אישה) אז זה כבר משו אחר,אך אם זה יעשה מתוך רצון לפרוק כל מיני יצרים או סתם רצון לקשר בגיל תיכון בלי חשיבה על חתונה עם אותה אחת,אז אני לא אשמח בכך ולא ארצה שיעשה זאת מלכתחילה אפילו אם זה הסב לו שמחה,כי בעיני יש בקשר הזה משו פגום ומשו שלא ראוי,וכמו שאני מתעלה ומשתדלת לשמור על עצמי עם כל הרצון לקשר,כך אני אצפה גם ממנו..אבל אם כבר עשה את זה והוא באמת בחור לעניין ועם המון מעלות אז אני אקבל אותו כמו שהוא ולא כ"כ משנה לי העבר שלו.
ודאי שיש ערך לראשוניות. השאלה היא אם לדעתך הערך גובר עלאבןגבירול

שמחת החיים של בן הזוג למשך שנים מספר. כלומר שבינתיים יהיה עצוב.

(כמובן שאני שואל תאוריה ולא למעשה. לתורה יש את הזכות המלאה למרר את החיים של מי שתחפוץ וקשר כזה לא עומד בדרישות ההלכה בכל מקרה. שואל בהנחה שזה לא שיקול).

אני מבין מה הערך של שמחת החיים של הבן זוגadvfb

הרבה יותר משמעותי להיות בקשר עם אדם עם שמחת חיים.

מה הערך של ההסטוריה של הבן זוג? זה נראה לי פתח לעשות קונספירציות על בנאדם.. לא מוצא עוד ערך.

אז כתבתינועה גבריאל
שאם אותו קשר היה נראה לו למטרת חתונה והוא באמת חשב שאותו קשר עם 'ההיא' יכול להוביל לנישואין אז סבבה,כל עוד זה עד מגע כמובן.ואם זה מעין פריקה של יצרים בגיל ההתבגרות בלי חשיבה בכלל על חתונה,אז בעיני יש בזה משו פגום ולא ראוי,אפילו אם זה הסב לו שמחה. ובעיני אותה שמחה לא גוברת על ערך הראשוניות,כי עם כל הכבוד לו גם לי קשה אז גם אני יכולה להיות בקשר כי זה משמח אותי,אז אני אעשה את זה?!כל עוד אין באופק רצון לחתונה אז לא...זה התמודדות וכמו שהוא מתמודד גם אני,ו'השמחה' הזו בעיני לא פותרת אף אחד מהעניין הזה. יש גם דרכים אחרות שהוא יכול להיות שמח,לדוג':שיהיה עם המשפחה,שיצא עם חברים,לא שזה אותו דבר אבל אין מה לעשות. ושוב,אם זה היה חלק מהעבר שלו והוא בין אדם טוב ונראלי שזה מתאים אז אני אקבל אותו בעז"ה,ולא אסתכל כ"כ על העבר,גם די בתנאי ששינה את כל החשיבה על העניין ומסכים שמה שעשה היה פחות ראוי,כי לפעמים מתחרטים על דברים שעושים בגיל ההתבגרות.
וואלה. מעניין לקרוא. דעה לא שגרתית פה.אבןגבירול

למה?נועה גבריאל
אני חושבת שליגיטימי לחשוב ככה,אם אני כל חיי שומרת על עצמי למרות הקושי אז מן הסתם שאצפה שגם הצד השני...שוב,לא אפסול על זה אלא אם כן הוא לא שיחרר ממנה עדיין וכאלה.
לגיטימי לגמרי, לא אמרתי שלא. רק ציינתי שהרוב פה חושבים אחרתאבןגבירול

הפוך, אני מבין את זה לחלוטין וגם אני חשבתי ככה בזמנו. פשוט עם הזמן הגעתי למסקנה שלדעתי (אם מוציאים את ההלכה מהמשוואה) בגלל שאני אוהב את אשתי לעתיד אני רוצה אותה שמחה, גם אם זה יבוא על חשבון ראשוניות הקשר שלי איתה. (ברור שאנחנו מדברים פה קצת באוויר גם, כן? כי אין לנו כל כך מדד להשוואה איך נראה קשר נישואין "ראשוני" ואיך נראה כזה שבא אחרי קשרים אחרים. ובכל זאת).

ברורנועה גבריאל
אבל למעשה ההלכה קיימת...אם היא הייתה מחוץ למשוואה אז יתכן שגם לי באיזשהו מובן היה פחות אכפת ערך הראשוניות כל עוד זה לא היה מגיע למגע. ועם כל הכבוד,אני חושבת שאם אני ככ מתאמצת מכל מיני בחינות,בין אם בעניין הלבוש שאני אומרת לעצמי כדי 'לשמור הכל לבעלי' (כמובן מעוד סיבות) ובין אם בקטע שהיו לי כל מיני הצעות מפטות בקשר לבנים וסירבתי,אז אני גם מצפה שאת הדבר היחיד שעוד הוא יכול לשמור הוא ישמור,כי אין לו את עניין הצניעות בלבוש,אמנם יש לו דברים אחרים להישמר מהם והם סובבים סביב הנושא בנים-בנות,ולכן יש לקשר עם אותה בחורה שלא למטרת חתונה רובד נוסף מעבר לקשר עצמו,זה מעיד על כל מיני דברים בבן אדם והשמירה שלו בכל הנושא(אלא אם כן היא ישתנה,אז זה כבר משו אחר).
צודקתהפי
וואלה, טוב לשמוע פה גם דעה כזאתאבןגבירול

אז אולי לא נשמרתי סתם אחרי הכל חח

'סתם' בטוח לו.נועה גבריאל
שתדע שבחורות ששומרות על עצמן מחפשות גם בחורים שמורים,ועזוב שיש כאלה שממש לא שומרות על עצמן ועדיין מצפות לזה...
ובכללי,אני ועוד בטוח מלא בנות אפילו שהן לא שומרות על עצמן ממש מעריכות גברים כאלה,וגם להיפך,גברים אפילו 'לא שומרים' עושה להם את זה שהבחורה שמורה ואכותית(מניסיון🙃).

למה חשבת שכבר לא תמצא 'בחורות שמורות' ואתה סתם שומר על עצמך לשווא?
קודם כל השרשו היה על השאלה העקרונית ולא עליי ספציפית אבלאבןגבירול

לא אמרתי שלא אמצא בחורה "שמורה", אלא שבמבט לאחור אני לא יודע אם זה כזה קריטי לי (ביחס לשיקולים אחרים), ויהיה כזה קריטי לבחורה שאפגש איתה. כפי שאת רואה בעיני רוב הנוכחים כאן זה לא יותר מבונוס.

ו"סתם" בטוח לא גם בגלל ההלכה היבשה, אבל אני מדב בלי קשר לזה.

אההנועה גבריאל
אז לי אישית העניין הזה כן קריטי(מבחינתי השמירה בנושא זה דבר בסיסי כדי להקים בית),כל אחד והדעה שלו בנושא.
חח אם הייתי רוצה לשמוע רק דעה אחת לא היה טעם בפתיחת השרשוראבןגבירול

האמת היאנועה גבריאל
שאני די בשוק שהרוב פה רואים את זה כבונוס,אני מתחילה לחשוב אולי אני קצת 'קיצונית' או מגזימה בעניין,למרות שבעיני זה ממש חשוב.
...בע"ה ובהשתדלותי
גם לי מוזר שהרוב רואים את זה כבונוס. ולדעתי את ממש לא קיצונית. מסכימה ממש!
אשרייך!
מבין אותךעצאלון

אני באופן אישי הייתי במצב דומה למצב שלך. אני חושב שזה היה יותר ממקום של תמימות וגם קשר עם בנות לא עניין אותי לפחות בשלב התיכונית... במשך הזמן כן היה חשוב לי לשמור על עצמי כדי שאת האהבה הראשונה והבלעדית שלי אשמור לאישתי. 

כשהייתי יוצא עם בנות שכן חוו קשרים ארוכים זה היה מפריע לי אבל תלוי באיזה רמה היה הקשר... הרי טבעי שאנשים חווים קשרים ומפתחים רגשות אבל תלוי מאוד לאיזה רמה זה הגיע. יש פעמים שבאמת אתה מרגיש שהבחורה עדיין תקועה ואז לא מתאים, אבל אם זה היה קשר ברמת הכמה חודשים והרגשתי שהבחורה 'משוחררת' ממנו ממש לא היה בעיה...

על נגיעה אין מה לדבר... הייתי חותך (באופן אישי) על דברים כאלה... לא מקבל את זה שמי שאני יוצא איתה נגעה.

לשאלתך, הראשוניות לדעתי חשובה מאוד מאוד כי היא יוצרת חיבור נפשי עמוק מאוד בין בני הזוג - ממש ברית עולם. זה לא אומר שכל מי שיוצא/ יוצאת הוא כבר לא ראשוני, אלא הכל תלוי מה המקום הנפשי ביחס לזה. 

בהצלחה

נערךהָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ב' בתמוז תש"פ 15:08

לא שמתי לב בהתחלה לנושא המדובר בדיוק.

וכתבתי תשובה שאינני חושב שהיא נכונה, בהביני את הסיטואציה המדוברת.

לא כ"כ הבנתיhartkebhdxcrd

רציתי לעורר איזה נקודה ששמתי לב שלא כ"כ העירו עליה.

אז שמתי לב שלהרבה כאן ברור שהשמחה הולכת יד ביד, בהכרח, רק עם קשר לבנות.

כמובן שזה באמת מביא שמחה לאדם, ו'כל השרוי בלא אישה שרוי בלא שמחה', וברור שכאשר אדם מוצא את החצי התואם לנפשו אז הוא יהיה שמח ומאושר.

אבל מכאן ועד התחושה של בדידות, עצבות ובאסה - אני חושב שזה רחוק משם מאוד. ברור שגם אני מרגיש משהו חסר, והייתי שמח להשלים אותו (זה לא שאני לא מייחס חשיבות לכך.... ממש לא...). אבל אתה בשום פנים ואופן לא צריך להרגיש כל כך רע עם עצמך. 

לא סתם חז"ל המשילו הרבה פעמים את התורה לאישה....  אם אדם עוסק בתורה בשקידה ובאהבה, הוא יאהב את התורה כמו אישה. כמובן, שזה לא אומר שלא נתחתן, ברור שלא. וגם לא נהיה בן עזאי. אבל לפחות זה אמור לבטל או להמעיט מאוד את התחושה של הבדידות והסבל. ככה שאם אתה עכשיו בישיבה אז תחשוב על הכיוון הזה.

וגם אם לא, נגיד אתה לומד תואר או לא יודע מה, עדיין אני חושב שזה לא אמור להיות ככה. השמירה על עצמך בשביל אשתך לעתיד דווקא צריכה לשמח אותך. ולמלא אותך בסיפוק. ברור שזה קשה, וגם מסכים שלפעמים זה מבאס כשאתה רואה את כל שאר האנשים 'עושים חיים' ונהנים להם עם הקשרים שיש להם. אבל תחשוב על העתיד. 

לא אמרתי שזה בהכרח, רק שזה לפעמים קורה. תלוי באדם ובנסיבות.אבןגבירול

כמה דבריםשוגי~
1. אני ממש לא אוהבת את המונחים "שמור" או "שמורה".

2. אני רוצה לחלוק על הנחת היסוד שלך שחוסר בקשר זוגי מובילים בהכרח לבדידות ועצב, וכשיש קשר זוגי יש שמחה.
אני גם נמנעתי מקשרים במהלך התיכון והשירות הלאומי שלי, היו תקופות שזה היה יותר קשה כי הייתי במגע (לא פיזי, זו צורת ביטוי) עם בנים מתוקף תפקידי בתור מדריכה בבני עקיבא/בת שירות וכ'ו.
אף פעם לא הרגשתי עצובה או בודדה או מתוסכלת בגלל שלא היה לי חבר בן. יש לי חברות בנות, יש לי משפחה, יש לי משמעות-תפקיד מסוים שרק אני יכולה לבצע, וזה מספיק כדי שאני ארגיש משמעותית וחשובה - בצורך הנפשי להרגיש משמעות, ומוקפת באנשים שאוהבים אותי ומספקים לי את הצורך הרגשי להרגיש אהובה ולא בודדה.

אני לא מצליחה להבין את הקישור שעשית כאן
אין קשר עם בנות/בנים = בדידות, תסכול ועצב.
בעיניי זו משוואה לא נכונה בכלל.

3. יש ערך לראשוניות, אבל הוא לא קריטי בעיניי.
הרי גם בחור או בחורה שנמנעו מקשרים במהלך שנות התיכון, ובגיל 22 נניח התחילו לצאת, והיו להם קשרים ארוכים ומשמעותיים שנחתכו בשלבים מאוחרים יחסית - גם אצלם "ערך הראשוניות" כבר לא קיים כביכול.
אז זה פוסל את כולם כמעט, תכל'ס, לא?
יפה כתבתצהרים
משום מה כמה אנשים פה הבינו שעשיתי קישור הכרחיאבןגבירול

בין חוסר בקשר לבין עצב ובדידות. הקישור שעשיתי אינו הכרחי, אבל אצל אנשים מסויימים ונסיבות מסוימות הוא עשוי להיות נכון.

גם אני לא מת על המינוח של "שמור/ה", אבל זה מתאר מצב, שמאוד הגיוני שהוא גם נכון עובדתית, של שחיקה רגשית. זה מייצג את התאוריה שאהבה ראשונה היא לא כמו האהבה ה50. יכול להיות שזה נכון, יכול להיות שלא (אני נוטה לחשוב שזה כן נכון במידה מסויימת אך נדחה לפעמים לטובת שיקולים חשובים יותר). 

ובקשר ל3, זה כנראה נכון, אבל כמו שציינתי בסופו של דבר קשר בשלב החיפושים בחברה השמרנית יותר נראה אחרת מקשר של תיכוניסטים והוא הרבה יותר מאופק רגשית (מה גם שבראש תמיד יש מאחורה את העניין שאני רק בודק עד שאני ממש מתארס). אם כי נכון שפעמים רבות זה לא יהיה ראשוני בכל מקרה, ואני חושב שיש פה הטעיה מסויימת מצד מחנכים בישיבות ואולפנות (מציבורים לא עד כדי כך שמרניים) בנושא. 

מסכים עם כל מילהultracrepidam

ורוצה גם להוסיף - יש בשרשור כאן רושם כאילו "שומר/על עצמי בשביל...." ואני לא מתחבר לזה.

זה קצת מתחבר להערה 1 שלך (כי עצם המושג הוא לא מדויק) וקצת להערה 3 (כי בעצם השמירה הזאת היא לא קריטית עבור מי ששומרים בשבילו)

לגבי 3hartkebhdxcrd

יש הבדל בין מי שנפגש\ה עם בנים\בנות והיה בקשר אפילו ארוך מאוד, כשזה היה למטרת חתונה, למטרת בניית בית, הכרת האדם אתו אני רוצה להמשיך את שאר חיי. זה הכרחי, וזה לא מוריד את ערך הראשוניות בכלל. אדרבה, זה גם תורם לבירור פנימי והכרת רצונותיי ועוד.

הערך של הראשוניות הזאת נפגם, ואני חושב שלכך מתכוון מי שהשתמש במושג הזה, שבזמן שהאדם משתמש ברגש הנעלה שנקרא אהבה, לשם הנאה זמנית ופרטית, זה מורה על רמה מוסרית ירודה. את הכח הזה שגורם להביא חיים חדשים לעולם, אתה לוקח ומוריד אותו לרמה פרטית ונמוכה.

אני לא יודע אם באמת יש איזה ערך עצמי ל'שמירה' הזו, אבל אני חושב כן מראה על הרמה הערכית של הבחור\בחורה. ולכן זה כן חשוב ועקרוני.

לדעתך כל ההבדל הוא המטרה ולא אופי הקשר?אבןגבירול

לא הבנתיhartkebhdxcrd

המטרה הרי משפיעה על אופי הקשר.

הלא כן?

בדר"כ כןנועה גבריאל
אבל לא מחייב. למרות שחד משמעית אתה צודק בעניין שלאיזה כיוון הקשר הולך,זה עושה את כל ההבדל.
משפיעה הרבה פעמים אך לא בהכרחאבןגבירול

אני יכול להכיר מישהי למטרת חתונה ולמרות זאת להקשר אליה ולבטא אהבה בצורה הרבה יותר מפורשת מאשר קשר בשלב החיפושים בגילאים מבוגרים יותר.

בשביל מה?hartkebhdxcrd

כי זה כיף?

נו, אז שוב חזרנו לאותה נקודה, שאני משתמש באהבה לצרכי שלי.

בעיקרון, בשביל לא להיות עצובאבןגבירול

נכון שזה בעיקרון לצרכי שלי, אבל לא לשם סתם הנאה אלא לשם מניעת סבל. מלבד זאת, אתה לא רוצה שבת הזוג שלך תהיה שמחה? כן יש בזה ערך מסויים, אני חושב.

כולם רוצים שבן או בת הזוג העתידיים יהיו שמחיםתיק
אבל לא ע"י קשרים והתאהבויות באנשים אחרים.
אם קרה אז קרה אבל אין מה "לרצות" את זה בשבילו/ה.
אפשר לצמוח גם דרך חוויות חיים אחרות ולשמוח בדברים אחרים.
אני חושב אחרתענווה1

אתה מניח שיהיה לה טוב יותר לאהוב ולתת אהבה למישהו אחר, מאשר להיות בודדה עד שהיא תכיר אותך. אני דווקא הייתי מעדיף להיות בודד עד שאני אכיר את אשתי, מאשר לאהוב מישהי שבסוף לא תהיה אשתי. אני לא אהיה עצוב מזה, השמחה שלי בכלל לא צריכה להיות תלויה בזה.

אני לא ממש מבין איזה שמחה יש בקשר רציני עם מישהו שבסוף לא מביא לחתונה. אני הייתי מעדיף להכיר את אשתי בלי שום קשר רציני אחר לפני כן. לא כיף להיקשר רגשית למישהי ובסוף להיפרד, לא כיף לנסות לשכוח אותה, לא כיף לנקות את הלב ממה שהיא השאירה בו. נכון שיש שמחה זמנית במהלך הקשר, אבל הייתי מוותר על השמחה הזמנית הזאת, מה היא מועילה לי. נכון שכל קשר מקדם אותי, וכל אחת שאני פוגש יש לי מה ללמוד ממנה, והכל נעשה בהשגחה, אבל עדיין הייתי מעדיף להיות מוכן ישר לאשתי מבלי להזדקק לפגוש אף אחת בשביל כך. 

הייתי מאחל לאשתי לעתיד להיות שמחה תמיד, שמחה אמתית. ושהיא תעבור את הדרך ש-ה' נותן לה עד שהיא תכיר אותי בקלות, בלי הרבה כאבי לב. 

אני רק כותב את דעתי, מבין שיש כאלה שמסתכלים על זה אחרת.

איזו גישה יפה. כל הכבוד לך!בי1

אני חושבת שראשוניות זה מדד שתמיד קייםנפש חיה.
נכון שאם יש כמה "קודמים" אז זה כבר לא ממש התרגשות של התחלה וכו'
אבל הבניית בית
הקשר הרציני שמוביל לאירוסין, לחופה ולחיים הראשוניים כזוג
זה אוסף של כל מיני רגעים מאד ראשוניים ויפים...

ואותם זוכרים.
לענ"דהקולה טובהאחרונה
אני לא הייתי בקשר בתיכון.

אבל לא היתה לי ראשוניות בקשר עם בעלי, כי היו לי קשרים רציניים עוד לפניו.

לא מרגישה שהייתי שמחה פחות כי לא היה לי קשר בתיכון.
לא מרגישה שהיום, אחרי 9 שנות נישואין יש בכלל ערך לראשוניות הזו.

נותנים לה משקל גבוהה מדי. ראשוניות זה יפה, אבל לא עד כדי כך משמעותי.

(לא סותר שאני לא בעד קשרים בתיכון. מהמון סיבות אחרות)
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

בשביל זהנחלת

צריך הרבה תפילות. הרבה! זה תלוי בכל כך הרבה דברים; שלום הבית שלכם, לדוגמא...

מאמינה שאם זה כל כך ח שוב לך, תקבל את זה. ותעשה את כל המאמצים שזה יצליח.

אבל העיקר זה להתפלל על הכל, אני חושבת.

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

נפלאותנחלת

נפלאות כל התגובות כאן!  אתם באמת אנשים רגישים מאוד!

חושבת שבחורה המחפשת איש מאוד "גברי" - מעיד על אולי איזה חוסר בטחון בתוכה. מדוע "להישען ולהישען" כל הזמן?!

שנינו נשענים זה על זה...כל אחד מהמקום שלו. אבל נכון ש"אליו תשוקתך והוא ימשול בך.."  - זו קללה בעצם. לא?

הרב הירש (אם איני טועה) בפירושו לפסוק הנ"ל (או בהקשר הזה) אומר שלפני החטא, היתה הרמוניה נפלאה בין

האיש לאשה וזה התקלקל אחרי החטא.  אז כנראה מכאן נובעת ההזדקקות של האשה להישען, לקבל מהבעל,

להיות תלויה בו.... יש כאלו, מסיבות כאלה או אחרות, שבויות בכך יותר ויש....פחות. יותר מלאות בתוכן אולי,

פחות חרדות מהחיים....

אבל הרגישות שלך, מאחלת לכל בנות ישראל. זה נפלא. הקללה הזו, בעז"ה, תהיה מורגשת פחות אצלכם בבית.

הלוואי על כולנו....!

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנותאחרונה

יש להם גם קהילה פיזית?

תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך