יש לי שאלה שעלתה לי הרגע..(לפני 15 דקות בערך..)ב"השתדלותנו
נכון אומרים שאם בנאדם שואל אותך מה שלומך אז אם תענה:
א."ממש טוב!!"(או משו בסיגנון..) אז ה' יאמר: "זה בשבילך נקרא טוב??אני אראה לך מה זה באמת טוב!!"
ב."ממש גרוע.."(או משו בסיגנון..)אז ה' יאמר: "זה בשבילך נקרא רע??אני אראה לך מה זה באמת רע!!"
ויש כאלה שאומרים שזה חובה להגיד שהכל טוב..
אבל חשבתי על זה והגעתי למסכנה שאם הרבה פעמים הייתי אומרת שהכל טוב כשהיה רע אז לא הייתי יוצאת מזה בזכות זה שדברתי עם אנשים...

מה אתם חושבים??מה דעתכם לעניין??זה סתם שטויות על להגיד תמיד שטוב לך??או שזה באמת נכון??
תודה רבה ממש!!
זה חרטה.מתו"ש
תלוי למי להגיד.פגזניקית גאה!
אין קטע ללכת ברחוב ולצעוק שרע לך.
אם יש אנשים קרובים, שיכולים לעזור, את יכולה להגיד שרע לך.
לא לשכוח להזכיר לפחות נקודה קטנה של אור. ואל תגידי לי שאין.

בהצלחה מותק!

ואלה! זה בדיוק השאלה שעלתה לי לראש לא ממזמן....טליה 123
ואין לי תשובה אליה....
לפי דעתי זה נכון..ילץ
כי הרגש זה לפי מה שאת מחליטה בראש, ואם את אומרת שזה טוב אז טוב.

וגם זה תלוי בך לדוגמה : את מסתכלת במראה, מה את מחפסת? איפו גדל עוד חצ'קון? או איזה עניים יפות יש לך? אצל רובנו החשיבה היה שלילית, ואם את מחליטה לענות חיובי, אז זה הופך את זה לחיובי.

דעתי. (כצם מסובך וחופר.. תתרגלו..)מישי' מאפושו'

יש אין עניין להגיד תמיד שטוב לך.. העניין זה שתמיד יהיה לך טוב...

צריך לראות את הטוב שבכל מצב.

גם לעצמך- אם את אומרת שרע, את גורמת לזה שיהיה יותר רע, ושתראי יותר ממנו.

כמו שאמת- אז מה? אתה אומר שטוב אבל רע לי!! אז זהו, את יכולה לענות "סבבה,ב"ה" אז הסבבה הזה יכול להיות טוב, ששמח ונחמד. והוא יכול להיות של 'לא משו'.. בעסה לי..'

אבל בעצם הזכרת הטוב את מכניסה את עצמך לתוכו ומרגישה אותו פוחות.

גם כשאת שומעת דברים שליליים אז את מרגישה יותר שלילי ופחות נעים. וכנ"ל לגבי חיובי. עכשיו, אפילו שברור שאת לא מרגישה טוב לגמרי, עדיין זה יותר נעים לשמוע (או להגיד) שטוב. זה באה ממקום אחר.

ברגע שאת אומרת שרע, את מעלימה את הטוב.

אם תגידי שהכל טוב כשרע לא תצאי מהרע בצורה ניסית.. זה פשוט יכניס אותך לראש אחר של ארית הטוב.

רע, זה לא דבר שקיים. זה פשוט העדר טוב.

כמו חושך- אין באמת דבר כזה. זה פשוטה'אין' שנשאר כשאין אור.

שחוך- אין צבע כזה.. אין! שחור הוא ההפך מלבן, ולבן הוא שילוב של כ-ל הצבעים ביחד.

עוד כצתמישי' מאפושו'
כל, אבל כ-ל דבר שאת עושה משפיעה פיזיקלית. זה בדוק.
ולא רק דברים שאת עושה. מה שאת אומרת, איך שאת מתנהגת, אפילו מה שאת חושבת!
אם רע לך את גורמת להרגשה רעה. אם, אפילו שרע לך את חושבת מחשבות שמחות ומשתדלת לצאת מהרע- זה יהיה הרבה יותר קל.
אסור לשקר.לוטמניה
גנבו לי את התשובה!!אלישע בן אבויה
פעם באמת הייתי אומרת רק טוב או ברןך ה'..שלבוקית
אבל אז הבנתי שאנשים שבאמת מתענינים ולא סתם מתוך הרגל אז לא צריך לשקר והקב"ה לא משחק איתך אם תחשוב שזה רע אני יעשה לך דווקא.. אז אנעי אומרת את מה שאני מרגישה באמת!!!
ה-כ-ל לטובה.יורבית
כן, גם הדבר הכי נוראי שיכול לקרות לך-- אם הוא יקרה, הוא לטובה.
המשפט שהכי קרוב לזה הוא "לא הכל טוב אבל הכל לטובה". הוא לא ממש מושלם, המשפט הזה, אז אני אסביר את עצמי קצת יותר:
דבראשון-- את צריכה לצאת מנקודת הנחה שהקב"ה הוא זה שמסובב את העולם, והוא זה שגורם לדברים לקרות או לא לקרות. וכמובן, הקב"ה אוהב אותנו מאד ורוצה רק להיטיב לנו! זאת אומרת שכל מה שיקרה לנו בעולם, בטוח שהוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות...
אם עד פה את מסכימה איתי, מצויין

עכשיו כל מה שנותר לנו, זה להבדיל בין שני דברים:
1) המצב שבו אני נמצאת עכשיו, הוא המצב הטוב ביותר.
2) ההתמודדות עם המצב שבו אני נמצאת-- היא מה שטוב לי, והיא שתביא אותי למצב טוב יותר.

הרבה פעמים מקרים מהסוג השני נראים לנו על פני השטח לא-טובים: "למה דווקא אני?" "למה דווקא עכשיו?" "זה ממש מקשה עליי.." אבל הקושי מעיד שאנחנו בעליה. "קשה-- זה טוב."
וכשנעבור את העליה, נעלה מדרגה [כמובן בדרך לעלות עוד מדרגה..], אז נתסכל אחורה ופתאום נקלוט איך מה שקרה-- זה באמת מה שהיה הכי צריך לקרות..

כשאנחנו מתעצלים, נתקעים במקום מכל מיני סיבות -- הקב"ה נותן לנו דחיפות שיגרמו לנו לעלות למעלה-- אם נזכור כל הזמן שהכל ממנו, ושהוא רוצה רק בטובתנו, לא נתייאש ונמשיך לעלות למעלה!
אז ב"הצלחה

|מפיץ|
מוקדש לאנשים שעזרו לי להבין את זה^. (:
ברור שהכל לטובה!!ב"השתדלותנו
אבל זה קשה לתפוס את זה בלב...בשכל זה לא בעיה...המון פעמים אני מנסה להתמודד עם המצב וממש לא מצליחה!!זה קשה בטירוף!!ואני  כמעט אף פעם לא מצליחה!!
וחוץ מזה לא לכל בנאדם שאני רואה ברחוב אני אגיד שאני עצובה...רק למי שאני מרגישה שיוכלו לעזור לי באמת..
למשל היו לי המון פעמים שאם לא הייתי אומרת שאני עצובה אז זה בטוח היה עובר לי הרבה יותר לאט...גם פעם אחת אמרתי פעם למישי שאני לא עצובה בכלל ואני סתם עייפה..וזה היה ממש שקר..הייתי עצובה ולא ידעתי למה... ואז יותר מאוחר אמרתי לה שנכון היא צודקת אני עצובה..ואז דברנו והיא ממש עזרה לי...

אז בנתיים זה מה שאני עושה...לאנשים שיבינו אותי אז אני אומרת שאני עצובה ולאנשים אחרים אני לא אומרת...
בגלל זה-החיפושיתאחרונה
כשלא מרגישים כ"כ טוב..

אז פשוט עונים: "פסדר"..

ושכל אחד יבין את זה איך שהוא רוצה..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך