אני כל הזמן חושבת, מהזה חשוב?! למה אני צריכה לחזור על יום, על אותן מילים?! על אותו נוסח?!
אשמח לעזרה! תודה!
ע"י התפילה מושפע כל השפע לעולם, חז"ל אומרים ש"ואדם אין לעבוד את האדמה" היינו שלא היה מי שיתפלל, וכשאין תפילה, השפע פשוט תקוע.
כך הוא טבע העולם ודרכי הפעלתו, מאז הבריאה, שתפילה היא היא הממשיכה את השפע האלקי העליון לעולם התחתון. ממש כך.
והקב"ה (כביכול
מתענג על התפילה, הוא משתוקק ומתאווה שיתפללו אליו, הוא כ"כ רוצה לשמוע את קולך!
לגבי זה שזה לחזור שוב ושוב על אותם מילים - אז דבר ראשון, אם מתבוננים בהם, מתחברים אליהם, וכו', אז זה ממש לא חדגוני לאמרם כל יום מחדש, כל יום - זה רגש חדש, התחברות מחודשת, שוב להתרפק על ה', ע"י המילים המיוחדות האלו, שקבעום אנשי כנסת הגדולה בעיון ודקדוק עמוק, ויש בהם יכולת מדהימה להכיל כ"כ הרבה רגש.
ודבר שני, האר"י כותב שכל תפילה ותפילה יש לה תיקונים שונים בעולמות העליונים, כן, באותם מילים שהתפללת שחרית ותיקנת על ידי זה מה שתיקנת, תתפללי מנחה ותתקני דברים חדשים, ובאותם מילים שהתפללת היום ותיקנת, תתפללי מחר ותתקני משהו אחר, וכו' וכו', תזכרי את זה, שבכל תפילה ותפילה, בחזרה על אותם מילים, את שוב גורמת לתיקונים עליונים, תיקונים חדשים.
ככה שגם מובן מה העניין בכלל, גם מובן מה העניין בלחזור שוב ושוב, מה עוד צריך? העצה הטובה - תשבי עם עצמך, תתבונני במילות התפילה, תשתדלי להתרכז בה, בלי "כוונות מיוחדות" פשוט להתרכז, ולחשוב על המילים שאת מוציאה מהפה, שאת משוחחת בהם עם הקב"ה, שאת יכולה להרגיש בתוכם כ"כ הרבה מרגשותייך, את תגלי שהתפילה היא חוויה מהנה, מעודדת, שנוסכת כוחות ותקווה.
בהצלחה!
יש ספר נפלא שנקרא "מתכוני תפילות" אם תוכלי להשיג אותו הוא מדבר על זה הרבה מאוד. כל הספר זה רק עצות לתפילה.
אם את יכולה, לצאת קצת לאיזה חורשה עם עצים, לנשום, להתבונן בבריאה ולדבר קצת עם ה' בשפה האישית שלך. כאילו הוא ממש מקשיב (הוא באמת ממש מקשיב)
אם לא קחי איזה חדר מבודד ושם תעשי אותו דבר.
אם לא אפשר מתחת לשמיכה..
אפשרות והצעה:
להתחיל בתודה. על כל פרט קטן. על הנעליים, החולצה, הורים, אחים.
קצת! חשבון נפש. כמה אני רחוק מעבודתך באמת. אוי אבאל'ה.
דיבור. על החיים. לספר מה שעובר עלי וסתם דברים.
בקשות.
תודה.
בהצלחה.
(יכול להיות שכתבו כבר את מה שכתבתי כאן, למה לא קראתי את התגובות אלא רק את השאלה)
ללמוד לפני התפילה את התניא היומי. (לא רק לי, אני מכירה עוד הרבה אנשים שזה עוזר להם.)
ולחשוב על המשמעות של המילים שאת אומרת
-כשאת חושבת ומתכוונת למה שאת אומרת זה הרבה יותר קל מלחזור כמו רובוט על אותן מילים.
היי ממליץ לך מאוד לראות את הסרטון הזה של הרב חגי לונדין
הוא מסביר מה זה באמת תפילה ומאז ששמעתי את זה אני מכוון הרבה יותר בתפילה ואני מבין כמה שזה חשוב.
כול פעם אותם אנשים ופרצופים....ולכן אנחנו צריכים להשתדל ולהתחזק תמיד בתפילה![]()
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים