תפילההכל עוד אפשרי
ממש קשה לי להתפלל,
אני כל הזמן חושבת, מהזה חשוב?! למה אני צריכה לחזור על יום, על אותן מילים?! על אותו נוסח?!
אשמח לעזרה! תודה!
משתדל לענות:הָיוֹ הָיָה

ע"י התפילה מושפע כל השפע לעולם, חז"ל אומרים ש"ואדם אין לעבוד את האדמה"  היינו שלא היה מי שיתפלל, וכשאין תפילה, השפע פשוט תקוע.

כך הוא טבע העולם ודרכי הפעלתו, מאז הבריאה, שתפילה היא היא הממשיכה את השפע האלקי העליון לעולם התחתון. ממש כך.

והקב"ה (כביכול מתענג על התפילה, הוא משתוקק ומתאווה שיתפללו אליו, הוא כ"כ רוצה לשמוע את קולך!

לגבי זה שזה לחזור שוב ושוב על אותם מילים - אז דבר ראשון, אם מתבוננים בהם, מתחברים אליהם, וכו', אז זה ממש לא חדגוני לאמרם כל יום מחדש, כל יום - זה רגש חדש, התחברות מחודשת, שוב להתרפק על ה', ע"י המילים המיוחדות האלו, שקבעום אנשי כנסת הגדולה בעיון ודקדוק עמוק, ויש בהם יכולת מדהימה להכיל כ"כ הרבה רגש.

ודבר שני, האר"י כותב שכל תפילה ותפילה יש לה תיקונים שונים בעולמות העליונים, כן, באותם מילים שהתפללת  שחרית ותיקנת על ידי זה מה שתיקנת, תתפללי מנחה ותתקני דברים חדשים, ובאותם מילים שהתפללת היום ותיקנת, תתפללי מחר ותתקני משהו אחר, וכו' וכו', תזכרי את זה, שבכל תפילה ותפילה, בחזרה על אותם מילים, את שוב גורמת לתיקונים עליונים, תיקונים חדשים.

ככה שגם מובן מה העניין בכלל, גם מובן מה העניין בלחזור שוב ושוב, מה עוד צריך? העצה הטובה - תשבי עם עצמך, תתבונני במילות התפילה, תשתדלי להתרכז בה, בלי "כוונות מיוחדות" פשוט להתרכז, ולחשוב על המילים שאת מוציאה מהפה, שאת משוחחת בהם עם הקב"ה, שאת יכולה להרגיש בתוכם כ"כ הרבה מרגשותייך, את תגלי שהתפילה היא חוויה מהנה, מעודדת, שנוסכת כוחות ותקווה. 

בהצלחה!   

התבוננות בחסידות לפני התפילה, אם את רוצה יתר פירוט, באישי..קולמוס הנפש.

מוסיף עצה מעשיתשמינייייייסט

יש ספר נפלא שנקרא "מתכוני תפילות" אם תוכלי להשיג אותו הוא מדבר על זה הרבה מאוד. כל הספר זה רק עצות לתפילה.

אם את יכולה, לצאת קצת לאיזה חורשה עם עצים, לנשום, להתבונן בבריאה ולדבר קצת עם ה' בשפה האישית שלך. כאילו הוא ממש מקשיב (הוא באמת ממש מקשיב)

אם לא קחי איזה חדר מבודד ושם תעשי אותו דבר. 

אם לא אפשר מתחת לשמיכה..

אפשרות והצעה:

להתחיל בתודה. על כל פרט קטן. על הנעליים, החולצה, הורים, אחים.

קצת! חשבון נפש. כמה אני רחוק מעבודתך באמת. אוי אבאל'ה.

דיבור. על החיים. לספר מה שעובר עלי וסתם דברים.

בקשות.

תודה.

בהצלחה.

מה שעוזר לי:דמעה שקופה

(יכול להיות שכתבו כבר את מה שכתבתי כאן, למה לא קראתי את התגובות אלא רק את השאלה)

ללמוד לפני התפילה את התניא היומי. (לא רק לי, אני מכירה עוד הרבה אנשים שזה עוזר להם.)

ולחשוב על המשמעות של המילים שאת אומרת

-כשאת חושבת ומתכוונת למה שאת אומרת זה הרבה יותר קל מלחזור כמו רובוט על אותן מילים.

מומלץ מאודekselion

היי ממליץ לך מאוד לראות את הסרטון הזה של הרב חגי לונדין

הוא מסביר מה זה באמת תפילה ומאז ששמעתי את זה אני מכוון הרבה יותר בתפילה ואני מבין כמה שזה חשוב.

כדאי להתפלל גם תפילה אישית במילים שלךשוביה!

זה כמו שהשם יגיד נימאס לי להעיר אותכם בבוקר חס ושלום...סטלנית בפעולהאחרונה

כול פעם אותם אנשים ופרצופים....ולכן אנחנו צריכים להשתדל ולהתחזק תמיד בתפילהחיבוק

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך