אז מה הרעיון שמאיימים עלינו שנדפק בחיים?
הרי לאוניברסיטה הפתוחה למשל, אפשר להתקבל בלי תעודת בגרות, אפשר להתברג בצבא בלי תעודת בגרות, ואני בטוח שיש עוד אלף מקומות שלא חייבים להם תעודת בגרות, אז למה מנסים לשכנע אותנו שהחיים שלנו יהרסו?
למה?
סתם, בצחוק 
נפש חיה.
ברוך ה'.נפש חיה.מה תעשה בזמן הזה עכשיו במקום ללמוד אליה?
ולמה אותם שיכשלו זה "יהרוס להם את החיים"?
בדרך כלל, זו לא תהיה בעיה נקודתית שמשפיעה על בגרויות בלבד, אלא גם על תחומי למידה אחרים, ומשימות אחרות.
יכול להיות, שיש איזו שהיא בעיה שהוא צריך להתמודד איתה אם הוא רוצה ללמוד, ואם הוא יתגבר עליה הוא יצליח יותר גם בבגרות, וגם במשימות אחרות.
יכול להיות, שהוא צריך למצוא כיוון שמצריך יכולות אחרות, והוא מוכשר בו, והבגרות באמת לא תהיה חשובה לחיים שלו.
יכול גם להיות, שדווקא הוא חשוב במיוחד שישקיע בבגרות, כי הוא יצטרך את התעודה הזו למשהו, ודווקא לו, בגלל הקושי בלמידה, יהיה קשה במיוחד להשלים בגרות, או לעשות תואר באוניברסיטה הפתוחה.
אבל יאיר לפיד הוא לא דוגמא,
הדברים משתנים במהלך השנים,
ואני לא רוצה להיות פוליטיקאיתתתתת
(אולי אתה כן ? )
ואם זה הכיוון שלך בחיים סבבה
אל תעשה בגרויות
אבל אל תצא ממסגרת!
זה חשוב!
לא אמרתי שאמרת שתצא מהמסגרת
רק הוספתי הערה.....
כמה נקודות שאני חושב שהם די (ואולי גם מאוד) מוטעות:
א. החיים שלנו כן יפגעו. בן אדם שאין לו בגרות - כל דבר בערך חסום בפניו. אם אתה יוצא מהתיכון ואין לךל בגרות, אז אף אחד לא ירצה אותך. מה יש לך ביד?
ב. בצבא - זה משפיע ועוד איך. שואלים ומבררים איתך איזה מקצועות אתה לומד, כמה יחידות אתה עושה. בלי בגרות יזרקו אותך לתפקיד של טבח או משהו יותר גרוע. ככה שאין מה לבנות על הצבא.
ג. לאוניברסיטה הפתוחה אפשר להתקבל ללא תעודת בגרות - נכון. אבל רוב הסיכויים שאתה לא תשרוד. למה? כי בבית הספר, ובעיקר בתיכון האדם רוכש מיומנויות ויכולות שונות של למידה שאי אפשר, או קשה מאוד להשיג לבד. ובאוניברסיטה לא מקנים לך דברים אלו, כי סומכים על כך שיש לך את זה כבר.
אגב, גם א ם אתה לומד באוניברסיטה הפתוחה - בעולם ההייטק זה לא מי יודע מה נחשב. בכלל לא. כן אפשר למצוא עבודה, אבל אין מה להשוות למי שיוצא מהטכניון או מהאוניברסיטה העברית עם מדמ"ח או חשמל, לבין מי שיוצא מהפתוחה עם אותו מקצוע.
ג. אין עוד אלף מקומות שאפשר להסתדר בלי תעודת בגרות. אין כזה דבר. אם יורשה לי לנחש אני מניח שאתה לפני כיתה י, ובטוח לפני שעשית בגרות כלשהי. כי אחרי שאדם כבר מתבגר ומגיע לבגרות עצמה, לומד ת החומר והתוכן ומבין איזה יכולות הוא רוכש, הוא לא כותב כאלה דברים (אל דאגה, גם אני ואחי, ואני חושב שרוב ככל תלמידי ישראל בכיתות ח - י חושבים או חשבו כמוך...). כמובן, אם יש לך נגיד כישרון מטורף בציור, במוסכניקיות או בהכנת פלאפל (להבדיל...) אז לא צריך תעודת בגרות. חוץ מזה, אני חושב שאין מה לעשות בלי בגרות.
זה משמעת עצמית ללמידה, והרגלי למידה. היכולת להתמודד עם משימה לימודית היא חשובה, וכדאי לעבוד עליה בתיכון.
ובדרך כלל, דווקא מי שירצה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, או להשלים/לשפר בגרויות לבד, יהיה זקוק לה עוד יותר.
בגרות 'בזמן' והוא לא השתמש בה בכלל וכל השאר כשהיו צריכים השלימו. לא באמת צריך גם 4 שנים ללמוד לבגרות אבל הם למדו תורה אז אם אתה בכל זאת לומד אין ככ קטע לא לעשות אבל זה לא כזה משנה להמשך החיים..
וגם יש את העניין של השכלה בסיסית
אבל אם מישהו לא רוצה - הוא לא חייב. כמו שאמרת אפשר להסתדר מצוין בלי
והר"מ שלי שליט"א אומר שזה רע.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים