שיטות להירדםניק כמעט בלי ראש

היי!

לפני כמה ימים שאלתי פה על שיטות להירדם מהר.

תודה לכל מי שענה!

חיפשתי שיטות באינטרנט ובמוח שלי, ומצאתי כמה טובות שעוזרות לי.

1. אל תישנו או תנמנמו בצהריים! השינה בצהריים תפריע לכם להירדם בלילה.

2. תסדרו את המיטה בבוקר. זה נשמע טיפשי, אבל חוקרים מהמכון האמריקני לשינה (מסתבר שיש כזה מכון) גילו שאנשים שמסדרים את המיטה בבוקר, נרדמים יותר מהר.

3. ממסכי הטלפון והמחשב נפלט אור כחול, שמפריע להירדמות. לכן, אל תהיו בטלפון או במחשב חצי שעה לפני השנה. יש אפליקציות (וגם בחלק מהאייפונים) שעושות שיהיה פחות אור כחול, אבל זה עדיין לא מושלם...

4. אל תאכלו או תשתו שוקולד, קפה ואלכוהול כשעתיים לפני השינה, ואת שאר המאכלים אל תאכלו כחצי שעה לפני השנה. 

5. אל תעשו פעילות גופנית כשעתיים לפני שאתם הולכים לישון. בפעילות גופנית נוצר אדרנלין שמפריע להירדמות.

6. החשיכו את החדר. החשכה מסייעת להירדמות.

7. שמרו על קביעות בשעות השנה שלכם.

8. אל תעשנו. ניקוטין הוא חומר ממריץ כמו קפאין, ויפריע לכם להירדמות. באופן כללי לא כדאי לעשן אם אתם רוצים לחיות, אבל זו רק עוד סיבה למה לא לעשן.

9. שיטת 4-7-8. השיטה הזו פותחה על ידי דוקטור אנדרו וייל מאוניברסיטת הווארד. ככה היא הולכת: לנשום פנימה במשך 4 שניות, להחזיק את הנשימה במשך 7 שניות ולנשום החוצה במשך 8 שניות – ולחזור על זה. מומלץ לחזור על התרגיל גם בלילה וגם בבוקר. לי אישית השיטה לא כל כך עזרה, אבל ראיתי אותה במלא אתרים באינטרנט, אז כנראה שיש אנשים שלהם היא כן עוזרת…

10. תדמיינו נוף מרגיע. בשנת 2010, חוקים מאוניברטיסת הווארד (או איזושהי אוניברסיטה אחרת בארה"ב) בדקו האם שיטת ספירת הכבשים באמת עובדת. המסקנה הייתה: לא. אנשים שדמיינו נוף מרגיע נרדמו בממוצע 20 דקות יותר מוקדם מאנשים שספרו כבשים.

11. אל תספרו כבשים.

12. הפסיקו לחשוב. אל תחשבו על דבר. רוקנו את ראשכם ממחשבות. לי אישית השיטה הזאת מאוד מאוד עוזרת.

13. תשמעו מוזיקה מרגיעה ביוטיוב.

14. הרפיה. תרפו את גופכם איבר-איבר, לאט לאט. תעברו על כל הגוף ותרפו אותו (סליחה אם אני קצת חוזר על עצמי, פשוט עצה כזאת טובה נראית יותר חשובה אם היא ארוכה). בזכות הרפיה, לפעמים אני מצליח להירדם ב-20 דקות במקום בשעה.

15. בחצי השעה שלפני השנה תעשו משהו מרגיע בשקט כמו לקרוא, לשמוע פודקאסטים (אני ממליץ על עושים הסטוריה והתשובה), מוזיקה (כן, אני יודע שאני חוזר על עצמי) וכו'. 

עוד כמה עצות שלא בדקתי אישית:

1.  בלוטת המלטונין (הורמון השינה) נמצאת מאחורי הרווח שבין העיניים. קראתי שעיסוי שם יכול לעזור להירדם.

2.  כדורי שינה טבעיים. לשאול את הרוקח על nerven. תודה ל @דמיטרי רובונוב (לא הצלחתי לתייג)

3. תעצמו עיניים. אתם רואים שחור. תתרכזו בו. לילה טוב. (זה אומר שאתם אמורים להירדם עכשיו) 

ממש תודה על העצות!!!דמעה שקופה

תודה לך על העצה על הכדורים!!!ניק כמעט בלי ראש
עוד עצה, מנסיון אישי שלי..קולמוס הנפש.

דווקא ההיפך מאחת העצות.. (כנראה שכל אחד ואיך שהוא מרגיש.. אז שכל אחד יבדוק את עצמו מי הוא ומה מקל עליו..)

אותי די מרדים לא להלחם עם המחשבות ו''לרוקן את הראש'' מהם, אלא ההיפך, לחשוב על דברים שאני רוצה לעשות, לתכנן וכו', ומתוך זה להירדם...

האמת שיש שיטה שממש עוזרת לידמעה שקופה

אבל היא מתאימה רק ליחידי סגולה.
אולי ל@אחד ששורד היא יכולה לעזור, היא טובה רק למשוגעים

(אם יש בפורום עוד משוגעים אשמח להתעדכן)

אממ..תודה על השיווק, אבל אנ'לא משוגע, סורי...אחד ששורד

אתה לא צריך להצטנע, כולם כבר יודעים שאתה כזה.דמעה שקופה

אם אתה משוגע אתה מוזמן לפנות באישי ולקבל פרטים.דמעה שקופהאחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך