אשמח שתיכנסו!!!!אחלה גבר!!

טוב אני בן, לומד בישיבה תיכונית שנחשבת "דוסית". בזמן האחרון יצא לי לחשוב על זה קצת הרבה, והגעתי למסקנה שאני רוצה חברה ואז אחר כך עוד בערך שנתיים - שלוש שאני יהיה באזור גיל 19-20 להתחתן. עכשיו יש לי כמה בעיות.

א. אני נחשב מאוד דוס, אז גם איך כולם יתפסו את זה שיגלו שיש לי חברה, וגם יש לי סיכוי למצוא דוסית רצינית? (אני רוצה להקים בית דוס ולהיות בהתחלה אברך...)
ב. אני גם מתכנן שאם נמצא אחד את השני עדיין לשמור נגיעה וכו' עד החתונה.

ג. זה ראלי? כדאי?

ד. עזרה איך משיגים אומץ להציע לבחורה להיות חברה שלך?

ה. כל זה שאני רוצה חברה, זה לא על חשבון כלום. כלומר, אני עדיין ילמד בישיבה גבוהה ויהיה אברך וכו'.

תענו!!!!!!!! תודה!!!!!!

לדעתי אתה ממש יכול לעשות את זה! כומר,ברורה כשמש! :)
ההורים שלי למשל,היו חברים מגיל 17.. שמרו נגיעה והכול ובסוף התחתנו אחרי איזה שנה וחצי.. אם בסופו של דבר זה לצרכי חתונה אז אין בעיה.
אבל רגע בן כמה אתה?
זה נכון רק במידה והוא בשל להתחתן בגיל 18אבןגבירול

הרוב ממש לא, רק יחידי סגולה ממש. ואם מתחתנים בגיל 18 כשאין את היכולת הנפשית (והכלכלית) לכך זו בעיה רצינית.

הייבאולפנה...

אני לא מאמינה שתצליח לשמור נגיעה וגם מה כול כך דחוף לך חברה עכשיו?

למה שלא יצליח? שנה שנה וחצי הוא כבר יכול להתחתן..אפילו תוך כברורה כשמש! :)
כדי ישיבה גבוהה
סליחה?א-מ-ת

אתה בטוח שאתה "דוס"? אולי "נחשב דוס" או "נראה דוס" אבל לא דוס..

בשביל מה אתה צריך חברה? חוץ מהבעיה ההלכתית שבזה (שבדרך כלל הכינוי דוס ניתן למי שמקפיד על ההלכה בלי לחפף) עדיף לגדול בעולם של בנים והיא של בנות ואח"כ לחבר בין עולמות כשלכל אחד יש צד שלם לתת והזוג הופך לשני חצאים של דבר אחד,קשר טהור שבא עם ערכים ולא עם יצריות..

זה בקטנה,אין לי כח להרחיב.

ממש לא הבנתי מה זה סותר!!ברורה כשמש! :)
בסופו של דבר המטרה היא חתונה!והוא בעצמו עכשיו בן איזה 17 18
"בסופו של דבר"א-מ-ת

אבל בנתיים זה יצר-איפה אתם חיים? אתם דתיים? יש הבדל בין "חברה" לבין להפגש למטרת חתונה-וגם אז זה קשה אחרי שמתקרבים ומתחברים בפגישות ורוצים להתחתן-קשה לחכות עד אחרי החתונה לקשר פיזי קרוב.

בסדר,ברורה כשמש! :)

אבל אולי יש אנשים שלא בנויים ל3 פגישות ויאלה חתונה

בתקופה הזאת הם יכירו.. יתחברו.. ושתיהם יראו יחד איך מתקדמים כמה שיותר מהר לחתונה!

המטרה שלו *אינה* חתונה.אבןגבירול

אם המטרה הייתה חתונה הוא היה יכול להכיר אותה הרבה אחכ. אז הוא יחכה שנתיים ואז יצא עם אשתו חצי שנה, מה קרה? רק אם הוא יכול אשכרה להתחתן בגיל 18 זה רלוונטי. הוא בעצמו אמר שהוא יוכל להתחתן רק עוד שנתיים שלוש וזה הרבה מאוד זמן, הוא יכול לחכות עוד שנה וחצי-שנתיים. 

ידוע שסה"כ אומרים להתחיל לצאת ברגע שאתה מוכן. לא לפני (כי לך תדע מתי אכן תהיה מוכן, אולי תמצא את עצמך בקשר רציני אבל לא מוכן לחתונה ואז למשוך את זה זה ממש לא מומלץ) ולא אחרי (כדי שלא תפספס את הרכבת).

בפשטות, המטרה שלו היא קשר עם בחורה. ברור שהוא רוצה גם לתעל את זה למקום של חתונה, אבל זה לא הצורך שלו כרגע. הוא לא אמר "אני מפחד שאני לא אצליח למצוא כלה בזמן" אלא "אני רוצה חברה". לגיטימי, אך למטרת חתונה קצת קשה לקרוא את זה. זה שזה (אולי) מה שיקרה בסוף לא אומר שזו המטרה.

תגיד,ברורה כשמש! :)
בחיים לא שמעת על זוג שהכירו דוסי כמה שנים והתחתנו? זה הרבה תלוי באופיים של בני הזוג.
ודאי ששמעתי, אבל זה שיצאו זוגות ממשהו לא אומר שזה הדבר הנכוןאבןגבירול

לעשות. המטרה לא תמיד מקדשת את האמצעים... וגם מה שמתאים ליחידי סגולה לא תמיד מתאים לכולם.

מה זה קשור?הָיוֹ הָיָה

ברור שזה הולך לקראת זה.

אבל תקראי מה הוא כתב.

מה שהוא רוצה עכשיו זה חברה.

בשביל חתונה הוא יכול להכיר עוד שנתיים.

חסרה לו חברה לעכשיו, וזה מה שהוא מחפש.

מסכים איתך-אנונימי-

לא מבין למה להגיד את זהיחידי

גם מי שרוצה לעשות מעשים שהם לא "דוסיים" (וגם בזה יש לדון) הוא "דוס". יותר מזה, זה מעיד על זה שהוא "דוס" כמו שהתורה רוצה שנהיה, כלשון הספרא: "ר' אלעזר בן עזריה אומר מנין שלא יאמר אדם "אי אפשי (=אין רצוני) ללבוש שעטנז. אי אפשי לאכול בשר חזיר. אי אפשי לבוא על הערוה" אבל "אפשי ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי כך"? תלמוד לומר "ואבדיל אתכם מן העמים להיות לי", נמצא פורש מן העבירה ומקבל עליו עול מלכות שמים.

ולשאלת הפותח @אחלה גבר!! בגדול, לא כדאי. הסיכוי שקשר לאורך זמן יחזיק מעמד עד חתונה בגיל כזה הוא לא גבוה במיוחד, ובדרך כלל חבל על המאמצים 

בהצלחה רבה

יש הבדלא-מ-ת

בין לחפף וליפול [ולקום] (קורה לי הרבה אפילו שאני "נחשב דוס") לבין לשים עבירה כמטרה ועוד להתייעץ עם אנשים איך לעשות אותה.. וודאי שאנו לא מושלמים אבל אנו צריכים לשאוף ולא רק אלא גם לעשות מעשים בכיוון ולא בכיוון ההפוך.

יש גם הבדל בין לחפף וליפול לביןפלונטר 1

להקפיד וליפול בשוגג. מי שמחפף מלכתחילה זה גם בעיה, שהרי הוא מכניס עצמו לידי ניסיון וזה מראה על בעיה ביראת שמים ושאננות. שלא לדבר על מי שחוטא במזיד.

אז זהויחידי
אני חושב שלא נהיר לפותח השרשור באופן חד משמעי שמדובר בעבירה פר-אקסלנס, ושאם הוא היה חושב אחרת הוא לא היה דן בנושא

וזו עמדה הגיונית, גם אם לא נקבל אותה למעשה.

וגם אני חושב שלא מדובר באיסור הלכתי ממש, אלא יותר במצב בעייתי גם בפני עצמו ובעיקר בגלל האיסורים המובהקים שמצב כזה כלול לזמן מעבר עליהם. לכן גם לא נראה לי נכון תיוג הדיון הזה ככזה שמגדיר עבירה כמטרה, כלשונך. ברור שאין כאן שום רצון ישיר לעבור עבירה, ומעבר לזה ראוי לדון לכף זכות
בספר היי הרב של הרב יוני לביאר ג

הוא מביא הרבה מאוד סיבות, שאני לא זוכר כרגע, למה זה ממש לא טוב גם אם אתה אומר שזו לא עברה... בכל מקרה יש הרבה מקום להרחקות, גם אם זה לא עבירה לא לשמור עליהן

לא אמרתי אחרתיחידי
מה?לא חושב שמדובר בעבירה?פלונטר 1

אתמהא! , שהרי יש את ההירהורי עבירה שקשים מעבירה, הסתכלות אסורה,ריבוי שיחה עם אישה, כניסה לידי ניסיון ועוד ועוד. וכי רק עריות ממש זה איסור הלכתי? 

אתה מוכיח את טענתייחידי
אין איסור עצמי כל כך, אלא מצב בעייתי שבאופן כמעט ודאי יביא לעבירות (שעליהן כתבת)
בטח שיש, מלכתחילה לא מתקרבים לבת ישראלפלונטר 1

אם זה לא למטרות חתונה. איך יתכן שהיא תהיה חברה שלו? וכי זה מנהג ישראל? אנחנו לא כמו הגויים,ב"ה, יש לנו תורה. אין דבר כזה חבר וחברה! זה לא צנוע ולא יהודי. קיצר מגעיל. סליחה על ההתבטאות אבל מישהו צריך להגיד את זה. 

הוא דיבר על חברות למטרת חתונהיחידי
לא הוספת טיעון שאני יכול להתייחס אליו. כאמור, אני לא חושב שזה נכון מלכתחילה ונראה לי שזה בעייתי גם מבחינה הלכתית גם אם אין איסור בדבר עצמו
לא רוצה להכנס לזה בפומבי, אבל אם יש לו חברה האין הואאבןגבירול

מסתכל ביופיה מעצם הגדרת מה שאנחנו קוראים לו קשר רומנטי? ולכאורה זה איסור דרבנן (אם כי המעמד שלו קצת מורכב. דעת ההרחבות לפניני הלכה קצת מורכבת יותר לגבי אופי האיסור אבל היא לא חד משמעית ולא מובנת בגדרים מדוייקים דיה, מה גם שיש לי קושיות רבות עליה).

אולייחידי
"לא יהודי" זה לא טיעון הלכתי.אבןגבירול

השאלה אם זה עבירה?אחלה גבר!!

זה לעולם לא יוביל למקום טוב.מגובלת-

את אשתך תוכל להכיר בהמשך...

לדעתי לא יצא מזה משהו טוב...פלונטר 1

זה קצת מורכב. לכן אני אומר תשאל רב. יש כל מיני צדדיםאבןגבירול

בספרות ההלכה שמהם אפשר להבין שכן אבל זה יותר מסובך מזה.

..להיות בשמחה!!!
משמע שאין דוסים?
אתה מכיר מישו שלא מחפף בשום דבר?
תפיסה שגויה לדעתי..
'דוס' זה מישהו שמשתדל... גם אם לפעמים נופל וכו'אוא"ר
אדם שמראש מגדיר שבשלוש שנים הקורובות הוא עושה מעשה אסור או נכנס למקומות מסוכנים הלכתית, קשה להגדיר כ'דוס'.

לגופו של עניין, אני לא חושב שהגדרת אדם, אם הוא דוס או לא, משנה משהו לעצם השאלה כאן.
קודם כל.מאן דאמר

קודם כל צריך לדון כל עניין לגופו של אדם

א. אשריך שאתה דוס    

ב.שאלה אם תצליחו לשמור נגיעה זה ממש קשה במיוחד לתקופה של שנתיים שלוש 

ג. לעניות דעתי זה זה לא כל כך ריאלי בטח לא כדאי(אני לא מכיר אותך אישית אז אני פחות יכול ומר משהו מועיל

ד. אין לי מושג

ה. סבבה אבל לא נראה לי שו הבעיה אלא הקשר בתקופה הזו עלול להיות בעייתי

קיצור ממליץ לך להתייעץ עם מישהו שמבין בזה ושאתה סומך עליו.

...משתדל לחפש
א) תבין שאתה מבקש עצות מילדים שרובם כאן דוסים כל כך שברגע שהם שומעים חברה הם ישר סוגרים אוזניים(ממש לא בקטע רע) אז קח את זה בחשבון
ב) תשאל מישהו שמכיר אותך ושאתה סומך על שיקול דעתו
ג) מה זה "החלטתי שאני רוצה חברה" זה לא דבר שאתה הולך לסופר וקונה אותו, חוץ מזה, בגלל שאתה דוס אז מן הסתם תרצה מישהי ברמת דוסיות שלך פחות או יותר ואלה לא ממהרות לחפש חבר כי הן פשוט מתחילות לצאת בגיל 18...
ד) פשוט תזרום, אם אתה רוצה ויש לך קשר סבבה עם מישהי (למרות שאתה דוס) וזה נראה לך מתאים פשוט תחזק אותו קצת ותראה לאן זה הולך, הכי חשוב שאם אתה רואה שזה לא לחתונה לחתוך ישר, זהו שיהיה בהצלחה
זה הענייןאחלה גבר!!

אני בדיוק בחברה כזאת שסותמת אוזניים... וזה העניין לשאול חברה כמוני. ואם אתה אומר פשוט לזרום אם יש לי מישהי אז הפעם האחרונה שניהלתי שיחה לא עניינית עם מישהי שהיא לא אחותי/אמא/דודה זה היה בערך בגן....

אשריך! ומומלץ לך להמשיך כך, עד שתסיים שמינית ואז אם חתונהארלט

תהיה רלוונטית עבורך יהיה כדאי לך להתחיל לחשוב על היכרות. עכשו- תמשיך לבנות את עצמך ואת הלימוד שלך, ותשמח בזה!

יותר מדויק מזה לא היה אפשר!!!צעיר מתנשא

מבין את הצורך לגמרי, למרבה הצער יש עם זה בעיות הלכתיות רבות.אבןגבירול
עבר עריכה על ידי אבןגבירול בתאריך ד' בתמוז תש"פ 12:38

הייתי ממליץ לך לשאול תלמיד חכם שמכיר אותך ואתה סומך עליו (הוא צרי לדעת גם אם אתה בשל להתחתן מוקדם או לא, ולהכיר את המורכבות ההלכתית של הנושא). בעיקרון הצורך הכי לגיטימי בעולם, נבראנו עם משיכה טבעית לבנות אז אין מה להתבייש לפנות אליו והוא הכי יבין אותך אם הוא רב נורמלי.

השיקול שלך אמור להיות ההלכה, הצרכים שלך והיכולות שלך בלבד בלי להכנס לשאלה "מה יחשבו" ושטויות מהסוג הזה.

איך מציעים לבחורה לצאת איתך? בגיל תיכון לא מכירים דרך שידוך, כך שבעיקרון הדרך היא להכיר בהתנדבות/תנועת נוער ודברים מעורבים, ואם מישהי מצאה חן בעיניך אתה מנסה ליצור איתה קשר חברי (תוך יצירת רושם טוב) ואז אומר לה (זה משתנה מאוד לפי גיל ולפי אופי הקשר החברי בינכם כבר, אבל באופן כללי) משהו כמו שהיא מצאה חן בעיניך והיית שמח להכיר אותה יותר, אם היא תרצה לצאת איתך.

יש גם מקרים של לפגוש מישהי באקראי (טרמפיאדה נגיד) ואם אתה רואה שיש לזה הסיכוי אחרי שדיברתם שם קצת וזה, אז אתה מבקש מספר, ואם היא נותנת אז משם העסק מתגלגל.

בקשר להאם זה ריאלי לשמור נגיעה - ריאלי להרבה אנשים (יש לי חברים ששמרו נגיעה עם חברותיהם זמן רב) אבל יש עוד בעיות חוץ משמירת נגיעה. הרהור, ברית וכו' שזה מאוד מאוד קשה וזה תלוי גם בבנאדם.

בקשר לזה שזה לא ייפגע בכלום - זה קצת מורכב. אין ספק שקששר עם בחורה יכול להפריע מאוד בלימודים, ובמיוחד ללימוד התורה. מצד שני לפעמים הרצון לקשר עם בת בוער כל כך חזק שהוא עשוי להפריע. מאוד תלוי בבנאדם.

בכל אופן תעשה שאלת חכם בנושא. אם אתה רוצה להתייעץ בפרטי - אני כאן (אני מכיר את הנושא לא רע גם מהבחינה ההלכתית, שכן ביררתי את הנושא בזמנו מאותה סיבה כמוך. אבל בהקשר הזה בכ"ז מומלץ רב שמכיר אותך).

הערה: אם אתה חרדלניק ואתה רוצה להתחתן עם הבחורה בסוף, היא צריכה להיות באותו ראש שלך, כלומר שתמצא חברה חרדלניקית גם. וזה לא קל, כי לרוב הן נמצאות בדברים נפרדים בעיקר.

עוד דבר ששכחתיאבןגבירול

אתה בטוח שאתה כשיר לקבל עכשיו את ההחלטה מי תהיה אשתך? זו אולי ההחלטה הכי חשובה בחיים שלך. זה תלוי בהמון גורמים, וכשאתה מכיר מישהי בגיל 16-17 יש המון בעיות:

א. שינוי שלכם עם הזמן. מי אמר שאתה והיא תשארו אותו דבר 3 שנים, במיוחד שאתם בדיוק בגיל שבו משתנים המון כל שנה? אני כבר עברתי 18 ואני עדיין לא חושב שאני בשל לדבר הענק והסופר קריטי הזה שנקרא חתונה. אבל - וכאן האבל הגדול - אני הרבה יותר בשל ממה שהייתי לפני שנה, שלא לדבר על שנתיים. אנשים משתנים, אני שיניתי דעות, מידות, התנהגויות. אם תפתח קשר עכשיו אתה עלול למצוא את עצמך עם בחורה שונה ממה שהכרת, ולמצוא את עצמך שונה ממה שהיית.

ב. חוסר דיוק בקריטריונים. אתה לא באמת יודע אולי תכונות חיוניות שיהיו בבת זוגך לחיים, וגם אם אתה חושב שאתה יודע - אני מבטיח שבעוד שנ התהיה הרבה יותר מדוייק. כל שנה בהתבגרות משתכללים בנושא הזה, במיוחד אם מנסים לחשוב עליו ברצינות ולברר עם אנשים שמבינים. אפילו בקרב אנשים מבוגרים יש בעיות כאלו, תסתכל כמה אנשים אתה רואה שמחפשים אישה לפי שטויות (אוהבת טיולים? ברצינות?) ומבינים את הטעות רק שנים אחר כך.

ג. חוסר אובייקטיביות. בוא נגיד בעדינות שלבחור מאוהב יש קצת... איך לומר... לקות מסויימת בשיקול הדעת בכל הקשור לנערה שמצאה חן בעיניו. נניח שאתה הולך להתנדב ופוגש שם בחורה חמודה שנורא היית רוצה להכיר, ולאט לאט היא מתחילה להעסיק אותך בראש די הרבה. אתה מוצא את עצמך חולמני משהו בשיעורי גמרא ואולי מתחיל לתכנן איך לקדם את העניין. עד כאן הכל בסדר; הבעיה? אתה לא באמת מכיר אותה, וההתאהבות מחפה על פגמים מסויימים ולפעמים קריטיים בעלמת החן המדוברת. במיוחד בגילך (וגם בגילי...) הרבה מההתאהבות מתחילה ממשיכה חיצונית, ואחר כך אתה כבר לא אובייקטיבי לגביה והראש שלך יעשה את העבודה לבד בחיפוי על בעיות ודברים שהיית אמור לשים לב אליהם אצלה.

בשידוך פותרים (לפחות חלקית) את הבעיה הזו בעזרת בירורים: לפני שאתה נפגש עם מי שאולי תהיה כלתך המאושרת, אתה מברר עליה אובייקטיבית דרך חברותיה ואנשים נוספים שמכירים אותה.

בקיצור, שים לב לכל הדברים הללו. ההחלטה עם מי להתחתן היא החלטה חשובה מאוד לדעתי שווה לדחות אותה בכמה זמן כדי לקבל אותה בצורה שקולה יותר שתשפיע על כל המשך חייך.

ומה עושים בנתיים עם הצורך? האמת היא שאין כל כך. כן כן, ללמוד תורה וזה, אבל זה לא 100% והמשיכה נשארת במידה כזו או אחרת (אחרת למה שדוסים היו מתחתנים?). הדבר המרכזי שאתה יכול לעשות לדעתי הוא למקסם את הסיכויים שתגיע להחלטה בצורה טובה ושאתה תהיה טוב כמה שיותר מהר. תעבוד על המידות שלך במה שקשור לחיי נישואין (מוזמן לשאול את ההורים שלך אילו מידות מועילות לזוגיות טובה ולהקמת משפחה)  ותדבר עם אנשים שמבינים + חשיבה לבד על מה שאתה מחפש באשתך, למה וכמה. כך כשתגיע לשלב שזה יהיה רלוונטי יהיה לך כבר "פור" על אנשים אחרים שרק כשמתחילים לצאת פתאום חושבים על זה ומסתבכים.

בהצלחה בע"ה שאשתך המקסימה תקבל ממך את כל האהבה שבעולם בעיתו ובזמנו.

ועוד דבר אחרון ששכחתיאבןגבירול
עבר עריכה על ידי אבןגבירול בתאריך ד' בתמוז תש"פ 18:05

מומלץ מאוד למצוא חבר לשתף איתו את הרגשות האלו. אני יודע שאני נשמע כמו בחורה (...) אבל אני חושב שזה מאוד עוזר. כן, זו לא בושה להגיד "אני רוצה אישה!". לא טוב היות האדם לבדו, וזה צוךר לגיטימי שיש לכולם, גם אם בחברות דוסיות זה הרבה פעמים כאילו "לא בסדר" לדבר עליו במידה כזו או אחרת. אבל אתה צריך לזכור שאתה הוא הנורמלי, ואם תשתף עם חבר יקרה אחד מ2 דברים:

- שהוא יסכים ויאמר "כן! מסכים רצח, ויש אפילו נערה חביבה שפגשתי ונורא הייתי רוצה להכיר ואני לא יכול. נורא מבאס". צרת רבים חצי נחמה.

- שהוא לא יסכים ויאמר "מה אתה משוגע? למה אתה חושב על הדברים האלה בכלל? אמור להיות לך רק גמרא בראש. בנות זה איכס". אם הוא אומר את זה בגיל התיכון, כנראה שהוא מתכחש לרגשותיו הטבעיים ולמה שאמור לקרות בכל נפש בריאה (או שהוא סתם פוחד לומר את האמת). הוא זה שצריך רופא, לא אתה.

אשריך אחי! תודהאחלה גבר!!

וואי בול מה שרציתי לכתוב!!!נועה גבריאל
די הקפת את כל מה שרציתי להגיד לפותח השרשור בנושא. אז @אחלה גבר!! כדאי לך לקרוא את התגובות של @אבןגבירול ולהפנים אותם טוב טוב,דברים מאוד נכונים ומדוייקים!
רק רוצה להוסיף כמה דברים.
לגבי סעיף ד,אני חושבת שזה די בעייתי אם אתה מחפש מישהי דוסית. כי אם תבוא לבחורה חרדלניקית ותבקש ממנה מספר רוב הסיכויים שהיא תסרב לתת לבחור זר מספר שלה בגיל כזה(גיל התיכון,בגילאים יותר גבוהים זה כבר שונה),כי אמנם מן הסתם לרובן יש רצון לקשר עם בחור דוס,אך אין להם רצון לממש את זה בגיל כזה מכל מיני סיבות שגם אמורות למנוע ממך לממש את הרצון לזה. לכן בעיני זה די בעייתי למצוא חברה דוסית(כי הרי זה מה שאתה מחפש,אמרת שאתה 'דוס' ואתה רוצה קשר רציני וכו...). זה יותר קורה בסניפים כמו עזרא, אני מכירה כמה זוגות שיצאו משם,זוג אחד עוד מעט מתחתן והם ביחד בסביבות 4 שנים!!זה מטורף בעיני,גם אני מכירה עוד זוג דוסים שהיו ביחד 3 שנים לפני החתונה. זה קורה בדר"כ כי מתחילים את הקשר בגיל צעיר מאוד ומנסים לדחות אותו כמה שיותר,לפחות עד סיום תיכון,וזה גורם להמון קשיים- גם בתחום הכלכלי,גם בתחום הלימודי ובעוד המון תחומים. אך לעומת כמה סיפורים הצלחה ששמעתי,גם שמעתי לא מעט קשרים שיסתימו להם בגיל הזה, וזה סתם גרם לאותם זוגות דכדוך והיה להם קושי לצאת מזה,כי זה כואב לסיים קשר אפילו אם זה היה הכי נכון לפרק אותו,וסתם חבל להכינס לכל הבלבול הזה,תחכה לפחות עוד שנתיים.
לגבי סעיף ב,פעם מישהי אמרה לי שאם אומרים לי שזוג דוסים יוצאים ביחד יותר משנה ואומרים שהם שומרים נגיעה,אז לא להאמין להם.כי מן הסתם שהם נפלו,אמנם זה לא היה האידיאל שלהם,אבל קשר שנמרח יותר מדי (כמו הזוג שאני מכירה שיוצאים בסביבות 4 שנים!) עלול להוביל לפיתויים ולמקומות שלא היית רוצה לעמוד בהם.
לגבי סעיף ה,כמו שכבר אבןגבירול אמר זה חד משמעית משפיע,לא משנה אם איזה רצונות והצהרות תגיע לקשר.כי קשר זה דבר ממלא ומשמח,וברור שהיא תעלה לך בראש לפחות כמה פעמים ביום ,ותיפגשו ותדברו שעות בפאלפון ,ככה שזה מאוד יכול להשפיע על הלימודים ועל בניית האישיות שלך,ואלו גילאים מאוד קריטים, ואם לא תנצל אותם כמו שצריך אתה עלול להתחרט על זה וכבר זה יהיה אל חזור.
בקיצור,תקרא ותפנים את התגובות של אבן גבירול, ותנסה להבין מה החסרונות בקשר בגיל כזה(היתרונות די ברורים..) ותחשוב מה יהיה נכון לך. בכל זאת לא משנה מה תחליט שיהיה לך בהצלחה!!
לא הבנתי, למצוא רב שיבדוק אם הואפלונטר 1

בשל לחתונה, או רב שיתיר לו במקרה הצורך את האסור שזה להיות עם חברה?קשר עם בחורה לא למטרות חתונה הוא לא בריא ואסור הלכתית. זה טוב לפעמים להתאפק ולהיות סבלניים, ובמיוחד בנושא הזה.

אני במקום נפרדאחלה גבר!!

אני מדריך באריאל, גר בסביבה דוסית, אבא שלי היה אברך הרבה זמן, אמא שלי מורה וכו'

אני בחברה נפרדת.........

לא שייך. תשאל רב.ארלט

לא מומלץ, לא כדאי, לא בסדר הלכתית.להיות בשמחה!!!
מנסיון, לא מומלץ בכלל בכלל בכלל.Tal.
זה באמת לא כדאי ולא נכון ,
לשמור נגיעה כל כך הרבה זמן?
לא ראלי בכלל , כמה שאתה דוס ואתה רוצה להצליח לשמור זה קשה יותר מידי
ווואי וואי וואי ה' ישמור אותך.פלונטר 1

תקשיב צדיק, יצר הרע חכם!! אל תתן לו לפתות אותך בכול מיני תחבולות שבסוף יובילו אותך לאבדון חלילה.

תהיה חזק, כתוב אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים ובדרך חטאים לא עמד וכו'. למה כתוב דווקא איש ולא אדם או גבר וכו? אלא ללמד שדווקא בעודו איש כשהוא עוד נער שהיצר בוער בו בשיא הכוח זה העת לנצח את היצר ולגבור עליו. אשרייך על השאיפות הגבוהות, זה חשוב מאוד, אבל אתה צריך לזכור שפרוצה לרשע וצנועה לצדיק, איך תקבל דוסית אם אתה רוצה לעשות מעשים של רשע, ואני מדגישה *מעשים* של רשע. ראשית כמו שאמרו כבר גדולים גזל ועריות נפשו של אדם מחמדתן, אז הגיוני שאתה רוצה חברה ובמיוחד בגילך כשאתה נער ועוד רווק. אבל אין אפוטרופוס לעריות, גדולים וחשובים כבר נפלו בעריות ממש, אז מי אנחנו שננצח את טבע שברא ה'.חוץ מזה אמרת שאתה תשמור נגיעה מאותה חברה- אין מציאות כזאת, רביעם כבר נפלו, ועוד שהעבירה היא לא רק בנגיעה ממש, אלא ישנם הרבה עבריות שנכללות בכך כמו הסתכלות אסורה, שיחה יתרה, משיכת הלב , הרהורים אסורים שקשים מעבירה, וכי אתה חושב שלא יהיו לך הרהורים אסורים. בנוסף יש גם את העניין של חוטא ומחטיא, לא רק שאתה תחטא בעצמך אלא גם תגרור ותחטיא את ביתו של הקב"ה, בת ישראל קדושה, שצניעותה כבודה!. הקדושה בע"י זה הכי חשוב שיש אם אין קדושה אין שכינה והקב"ה מסתלק כמו שכתוב וראה בך ערוות דבר ושב מאחריך. ה' שונא זימה, הרבה דברים הוא לא אוהב אבל חוסר צניעות וקדושה בעמ"י הוא שונא! ואני קרבת אלוקים לי טוב! איך אפשר לחיות ללא הקב"ה ושכינתו?.אתה רוצה אחרי שהיה לך חברה שהק"ה יזכה אותך בנערה צנועה ויראת שמים? ה' ייתן לך שכר על עבירות כ"כ חמורות?ככה מתחילים את החיים, עם כאלו עבירות?. ה' נוהג במידה כנגד מידה . אני מציעה לך, להתחזק להתאזר בסבלנות ללמוד תורה לבנות אופיי של יהודי, לבנות את עצמך לבניית בית יהודי, בית של תורה וקדושה ששכינת ה' שורה בו, זה העונג האמיתי! לא דמיונות שמכניס היצר הרע! תשמח את ה' ותתענג על ה' גם כך, זו הנאה אמיתית שמביאה פירות, בגילך כדאיח לך לחזק את הקשר עם ה' ולתחזק את האהבה והאמונה בו, תזכור אנחנו עבדים שלו! של ריבון העולימים, לא שמל הסמ שהוא עבד של ה', אתה מעדיף להיות עבד של עבד או עבד של האדון האמיתי? .יהודי יקר הקב"ה אומר בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין, תלמד תורה זה המפלט מהיצר.

ממש מסגימה עם פונלטר וגם..זלפה

למה בכח??

למה לגרות את היצר הרע בכח?

יש יצרים ול אא צריך להתכחש אליהם אז חכה שנה שנתיים לא יקרה כלום

וגם ממש ממש ממש ממש לא ממליצה על גבר שמתחתן בגיל 18 רק יחידי סגולה בשלים וזה גורם צרות

איזה תגובות ציפית לקבל בפורום הזה...רוירוי

תגובות ראויות ואמיתיות. וזה מה שהוא קיבל.הָיוֹ הָיָה

בקיצור, אתה רוצה כרגע הנאה בלי התחייבות מבקש אמונה

אני יכולה להבין למה אתה רוצהאהבת ישראל תנצח

זה באמת מגרה ברמות ונשמע כיף במיוחד. אין לי מושג באיזה סוג של חברה אתה נמצא אבל זה יותר קשה ומגרה כשמסביב מדברים על זה. אבל תבין שיש רק מישי אחת בעולם שמיועדת להיות אישתך לא תשמור את כל האהבה שלך אליה? לא תרצה שהיא תהיה החברה הכי טובה שלך בלי השוואות לקשרים אחרים שהיו לך עם בנות? בקיצור תחשוב על זה. אני כן ממליצה אם כבר לצאת עם מישו אז לצורך חתונה כי בסופו של דבר איתה יהיה לך את הקשר הכי בעולם... ולצורך חתונה באמת לא חייב שזה יהיה 3 פגישות ויאלה חתונה זה באמת יכול לקחת גם שנה אבל יש מטרה לקשר והוא לא סתם לקטע שיש לי חברה.

אז ככה:פלונטר 1

אני חושב שכשזה יהיה למטרות חתונה- רק אז זה מתאים. לפני, רק בשביל ה"חברה", זה פשוט לא הזמן! מה גם שמאוד קשה להמשיך עם שמירת נגיעה וכל זה כשנמצאים כבר הרבה זמן ביחד. אני לא ממליץ בכלל...

תפתחוצעיר מתנשא

א. שלחת את השאלה במקום הכי רחוק שאפשר "ממגוון דעות", רוב המשתתפים פה הם ראש בקיר...
ב. לעניות דעתי, אם זה מה שאתה רוצה, עוף על זה. אבל אל תתחבא מאחורי תירוצים של "חתונה" או "נשמור נגיעה". זה פשוט לא עובד. (תשאל את @נגרינסקי הוא מכיר זוג כזה של יחידי סגולה)

בהצלחה חבר!!

תפתח...הָיוֹ הָיָה

כתוב את דעתך כרצונך, בבקשה אל תשמיץ אחרים,

לכולם יש ראש על הכתפיים, והם חשבו ויש להם דעה, אולי "מגוון" אין פה כל כך, אבל "ראש בקיר"? ממש לא!

(איך אמר סמוטריץ' לעמית סגל? יש שכל מפוזר בעוד כמה מקומות...)

<>צעיר מתנשא

לא בעיה שלי שאנשים הולכים בעיניים עצומות אחרי הרבנים וההלכה במקום להפעיל שיקול דעת עצמי. בלי לזלזל כמובן ברבנים וכיו"ב...

ושוב:הָיוֹ הָיָה

למה אתה בטוח שרק אצלך יש שכל?

למה אתה בטוח שכל האחרים "הולכים בעניים עצומות"?

ולמה אתה מזלזל ברבנים? (ולא עוזר לכתוב "בלי לזלזל"...)

בא ואחדש לך:

יש אנשים חכמים ממך,

יש אנשים מוכשרים ממך,

יש אנשים מוצלחים ממך,

וחלק מהאנשים האלה,

כן, כן, המוצלחים וחכמים ומוכשרים,

החליטו בכל לב,

לקבל עול מלכות שמים,

ולעשות רצונו של מקום.

אתה יכול לזלזל,

אתה יכול ללכת בעצת יצרך,

אבל תכיר במציאות,

אם בחרת בדרך שלך - תהיה גבר להביט לה בעיניים
אל תעיז לומר שמי שמקיים הלכה,

מתגבר ושומע בקול ה',

הוא "ראש בקיר" ו"הולך בעיניים עצומות".

תכיר בכך שהוא שומע בקול ה',

ושאתה לא, עובדה.

<>צעיר מתנשא

לא זכור לי שאמרתי שאני הכי.. (תשלים\מי לבד). להפך, אני מעריך את מי שמפעיל שיקול דעת תקין ולפי זה בוחר דרך. אבל אני מזלזל מאד במי שהולך בעיינים עצומות.
דרך אגב, חשבתי שאסור לזלזל, אבל לפי התגובה שלך הכל אפשרי.

...הָיוֹ הָיָה

והסקת שכל מי שהביע כאן דעה תואמת הלכה -  זה כיה וא הולך בעניים עצומות.

נכון או לא?

ובמי שאומר ככה, אכן, מותר לזלזל.

אם טעיתי בביאור דבריך, ותפרשם כאן באור נאות (אבל "תפרשם", אל תאמר דבר חדש, תסביר בדיוק מה נכנס במה שכתבת) אשמח מאוד להתנצל קבל עם ועדה.

חבוב.פוסעת
א. זה לא קשור לראש בקיר. זה קשור לדעת ההלכה. דעת ההלכה נגד חברה.
אם הוא רוצה להכיר בחורה למטרות חתונה- זה עניין אחר. אבל הוא צריך לדעת שזה קשר שידרוש ממנו השקעה ומחוייבות, ולא, הוא לא יוכל להמשיך להיות 100 אחוז אברך וכו, כי אי אפשר גם וגם. הוא יצטרך להיות בעל, איש ולהחזיק בית, ובמקביל לא לוותר לפחות על רוב לימודו. שזה קשה, אבל אפשרי, וצריך להיות מוכן ובנוי לאתגרים שמגיעים עם זה.
להגיד אני רוצה חברה ועוד שלוש ארבע שנים להתחתן אולי, זה לא רציני ולא מעיד שהוא רוצה אישה לחתונה, אלא חברה לשם החברות שזה צורך לגיטימי של מתבגרים, אבך שדעת ההלכה ברורה לגביו.
לרצות בחורה בגיל הזה זה אומר לעשות בירור טוב טוב עם עצמי מה אני רוצה מעצמי היום ומה מהעתיד, מה אני מחפש בבית שלי שאני אקים, מה אני מחפש מהאשה שאיתה אחיה עד 120 ושתהיה אם ילדיי, איך אני ארצה לחנך אותם וכו. מה האידיאלים שלי והדברים עליהם אני לא מוכן לוותר... ועוד, ועוד.
וכן, זה גם להיות מוכן להקריב מעצמך הרבה, ולהיות מוכן להתחתן מיד כשיתאפשר, כי קשר זוגי לא מורחים.
ב. פה אני מסכימה. שמירת נגיעה זה מאתגר, אבל אפשרי. צריך להקפיד על דיני ייחוד פי כמה וכמה, וצריך שיהיה ברור ששומרים על זה כדי להגיע בסוף לבניית בית יהודי. הרוב באמת לא מצליחים לשמור על זה במשך המון זמן, ולכן נוהגים להימנע מקשרים ארוכים ללא חתונה.

ולגבי תשאל את נגרינסקי- אשתו כגופו, נכון?
כן, אנחנו מהרגע הראשון של הקשר היינו מכוונים לחתונה, וכידוע לך היינו עושים את רוב הדייטים בבית של אבא ואמא שזה עוד סייג כדי לשמור נגיעה, והתחתנו ברגע שהיה אפשר- מיד כשסיימתי שמינית.

לענייני הלכה אין דבר כזה ראש בקיר.
..פוסעת
@אחלה גבר!!

@נפש חיה. מעניינת אותי דעתך.
לא הבנתי באיזה עניין מעניינת הדעה שלי....נפש חיה.
נדיר שבשלים להתחתן בשמינית. לא שאין, אבל נדיר.אבןגבירול

כך שבעיקרון אם הוא יהיה בשל רק בגיל 20 ככה (כמו הרוב, וכמו שהוא בעצמו אמר למעלה שהוא מתכוון להתחתן בערך בגיל הזה) אין לו סיבה ומשכך אין לו גם היתר לצאת בגיל 17. הוא יכול להתחיל גם ב19.

נדיר כי אנשים לא מכינים את עצמם לזה.פוסעת
אנשים שיבררו עם עצמם וילמדו על עצמם מגיל צעיר יהיו מוכנים בגיל 18.
ניסיתי זאתאבןגבירולאחרונה

חשבתי על זה רבות, התייעצתי עם אנשים שמבינים ומכירים אותי, ולמען האמת אפילו עם רבנים מהמוסד שבעלך למד בו שיש לי עם כמה מהם היכרות ארוכה. ולא. מצאתי את עצמי בגיל 18 לא מוכן. ואחוז מזערי מהחברים שלי אכן מוכנים, גם כאלה שבקשר.

סטטיסטית אחוזי הגירושין גבוהים יותר בגילאים כאלה. בפועל גם רבנים שמרנים מאוד בימינו לא ממליצים על חתונה בגיל 18 לגבר (אפילו הרב מלמד, שהקמת משפחה היא ערך עליון אצלו, אומר להתחיל ב20. ויש מקומות שאפילו מעיפים מי שמתחתן מתחת לשיעור מסויים). לבנות לפעמים כן תומכים בזה כי כנראה הן אכן מוכנות יותר מוקדם. 

זאת ועוד, אנשים פעמים רבות עוברים שינויים דרמטיים במהלך השנים בין 18 ל20 (וגם אח"כ לפעמים אבל הרבה פחות). במקרה יש כאלה שנורא סגורים על עצמם בגיל הזה, אבל נדיר שזה ברמה שמאפשרת לתפוס קו עקבי לאורך כל החיים כמו שנדרש לפני שבוחרים בת זוג. לפעמים תיכוניסט מחליט שהוא רמבמיסט לדוג' ולפי זה בונה את כל הגישה שלו לחיים, לעולם החול, לדרך לימוד התורה, לפרנסה, ילדים וכו'. לפעמים הוא באמת יישאר עקבי בגישה הזאת לאורך כל חייו - אבל זה נדיר. בגיל הזה משנים את הדעה לא מעט פעמים.

הפער בין 18 ל20 בגישה הדתית ובעבודת ה' הוא עצום. עצום. לא אצל כולם, יש יוצאי דופן. אבל יש סיבה שזו לא ההנחיה הכללית, וזה שלא מנסים לחנך באינטנסיביות ליכולת לחתונה בשמינית (שהרי היו יכולים לעשות את זה, במיוחד שבימינו מודעים לקושי בלחכות עם ברצון לקשר נפשי וגופני הרבה זמן).

דעתיכנעלקי

אני חושבת שזה הזמן לבנות את עצמך וחברה מאוד תפריע בקטע הזה 

למה זה כל כך דחוף?

עדיף לך להשקיע את השנים האלו בפיתוח האישיות שלך כדי שתיהיה יותר מוכן לקשר

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך